#254555 - 28/03/2004 19:57
Re: Re: Sonda dotycząca konkursu MLB
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 11/10/2002
|
Było poźno stąd niedopracowania Co do pytania 2 to niekoniecznie wpływa jedno na drugie. Ta sonda ma tylko pomóc stworzyć regulamin i chyba wiadomo o co chodzi prócz " dowolną ilośc lecz nie mniej niż 60 "
|
Do góry
|
|
|
|
#254556 - 28/03/2004 20:43
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 26/10/2002
|
u mnie wpływa bo typowałem na "1 typ dziennie" i wtedy tyle będzie typów ile dni będzie trwała zabawa lub mniej, ale nigdy więcej...
|
Do góry
|
|
|
|
#254561 - 29/03/2004 00:47
|
Carpal Tunnel
|
Regulamin może być. Poczekajmy tylko ze 2 dni na wyniki sondy i na jej podstawie uzupełnimy już ostatecznie ten regulamin.
No i bardzo wazna sprawa - na czyje konto dokonujemy wpłat ? Jesli macie np do mnie zaufanie to gwarantuję wywiązać się z obowiązku na koniec konkursu. Jesli wolicie kogoś innego to ja bez oporów wpłacę lukbojowi, rymoholikowi i veride.
|
Do góry
|
|
|
|
#254563 - 29/03/2004 01:44
|
addict
Meldunek: 16/07/2003
|
Przypomnialem sobie jeszcze o jednym punkcie: 21. "Spoznialscy" moga dolaczyc sie do konkursu najpozniej do 30 kwietnia na zasadach zawartych w regulaminie. Co do kasy jestem za donicem. Ew. przyjaciele donica sa moimi przyjaciolmi A co powiecie na cos w stylu "czat MLB"? Moglibysmy spotykac sie w trakcie trwania meczy na pogaduszki. Moze na starym polczacie, albo... gdziekolwiek! Chyba, ze podamy sobie numery gg i bedziemy rozmawiac... "personalnie". pozdr
|
Do góry
|
|
|
|
#254566 - 30/03/2004 02:56
|
Carpal Tunnel
|
Wolałbym żeby wpłaty były na MB lub mBank abym nie musiał cackać się z wypłatami. Poza tym w Expekcie voucher chyba nie działa.
1 Euro = 4.73 zł
|
Do góry
|
|
|
|
#254567 - 30/03/2004 22:24
|
Carpal Tunnel
|
Mała przeróbka regulaminu: Regulamin "Konkursu MLB 2004" 1. Uczestnikiem „Konkursu MLB 2004” zostaje kazdy, ktory wplaci "wpisowe" przeznaczone na nagrode dla 3 najlepszych graczy. Wpisowe wynosi 10 Euro Wpłaty należy dokonywać za pośrednictwem : Moneybookers : odbiorca -stigaxxl@interia.pl /> mBank : 18114020040000310228466127 w pole odbiorca wpisać: Maciej Nalepka
W odpowiedniich rubrykach prosze podać swój nick pod jakim jesteście zalogowani na mecz.org .
2. "Konkurs MLB 2004" jest prowadzony od 11 kwietnia do 3 pazdziernika 2004 (runda zasadnicza).
3. Nagroda wynosi: 1 miejsce - 50% wpisowego 2 miejsce - 32% wpisowego 3 miejsce - 18% wpisowego
4. Każdy typ jest grany za stałą stawkę 100 jednostek.
5. Wszyscy uczestnicy "konkursu MLB" startują ze stanem konta 0 zł. Jeżeli uczestnik gry trafi typ w danej kolejce dopisuje się do jego salda „czysty” zysk. W razie nietrafionego typu, odejmuje się 100 j. od salda gracza.
6. Każdy typ liczony jest osobno - jako singiel.
7. Uczestnik "Konkursu MLB 2004" moze podac dowolny typ z MLB z oferty danego bukmachera (over/under , handicap , money line itd. )
8. Każdy typ musi zawierać następujące dane: Data spotkania,godzina,zdarzenie,Typ,kurs, bukmacher. Przyklad: 11.04/1:10 Tampa Bay - NYY 1 3.10 (Expekt)
9. Uczestnik "konkursu MLB" wysyła swoje typy w odpowiednim do tego temacie.
10. Nie można edytować postów w tematach z typami. Każdy edytowany post liczy się jako minus 100 j.
11. Przy pomyłce wysyłamy nowy post, zaznaczając gdzie popełniliśmy błąd.
12. Typy należy podać najpóźniej na 15 min. przed rozpoczęciem typowanego zdarzenia.
13. Do "Konkursu MLB 2004" nie można wykorzystywać ewidentnej pomyłki bukmachera, przez co rozumiemy np. odwrócone kursy.
14. W razie gdy typowane zdarzenie nie odbędzie się w zaplanowanym wcześniej terminie lub w przypadku zwrotu (np. ASIAN HANDICAP), kurs zdarzenia ustawiamy na 0.0 .
15. Taki sam typ moze byc zagrany przez max.: 5 osob.
16. Uczestnik "Konkursu MLB 2004" moze podac dziennie maksymalnie 5 typów.
17. Minimalna ilosc typow, ktora uczestnik "Konkursu MLB 2004" powinien oddac, aby ubiegac się o nagrodę wynosi 90 typów.
18. Wycofanie z konkursu moze miec miejsce na wyrazna prosbe uczestnika ale bez zwrotu wpisowego (patrz pkt. 1).
19. Wyplata nagrod nastepuje po zakonczeniu sezonu zasadniczego i podsumowaniu wynikow.
20. Termin zgłoszeń upływa 30 kwietnia i od tego czasu nikt nie będzie mogł dołączyć do konkursu.
21. Osoba, która będzie zwlekać z wpłatą wpisowego, nie ma prawa podawać typów gdyż nie będa one liczone w klasyfikacji.
22. Żaden typ z zawyżonym kursem nie bierze udziału w konkursie. Osoba zawyżająca kursy może zostać całkowicie wykluczona z konkursu jeśli 3 krotnie dopuści się oszustwa.
************************************************* Od siebie dodam, że punkt 16 troche mi się trochę nie podoba bowiem pod koniec moze zaistnieć sytuacja, że ludziska będa podawać wszystkie mecze, zeby odrobić straty. Co prawda nie miałbym nic przeciwko temu, ale będzie troche roboty przy liczeniu...Proponowałbym zatem, aby typów dziennie było max 5. Nie wziąłem tego pod uwagę w sondzie, dlatego prosze się wypowiedzieć na ten temat. Poza tym dodałem 2 ostatnie punkty. Też napiszecie co sądzicie.
|
Do góry
|
|
|
|
#254569 - 31/03/2004 01:47
|
addict
|
[QUOTE][qb]Oryginalnie wysłał donic: ... Od siebie dodam, że punkt 16 troche mi się trochę nie podoba bowiem pod koniec moze zaistnieć sytuacja, że ludziska będa podawać wszystkie mecze, zeby odrobić straty. ...[/qb][/QUOTE]Wyniki sondy sie zmienily! Uwazam, ze na kozysc  Tyle, ze sa jakies niescislosci. Zaglosowalo 20 osob, a do konskursu zglosilo sie na ta chwile 18 !! Kto wypelnil sonde 2 razy?? Przyznac się, bo 
|
Do góry
|
|
|
|
#254570 - 31/03/2004 02:04
|
Carpal Tunnel
|
No i jak zwykle sa rozbieznosci w sondzie.
Ile typów dziennie może podać typer:
8 osób wybrało tylko 1 typ
Maksymalna liczba typów w konkursie
13 osób wybrało dowolną ilość. :rolleyes:
Mozliwe, ze źle sprecyzowałem pytanie. Może lepiej by było gdyby napisac "dowolną ilośc lecz nie mniej niż 60". Tak czy inaczej chyba mozna było się domysleć... Dlatego jestem trochę zaskoczony, bo z sondy wynika, że ludzie chca grać tylko 1 typ dziennie, ale dowolną ilość w całym sezonie :eek: Można było przeciez wybrać 182 typy :rolleyes: i wtedy by sie zgadzało.
|
Do góry
|
|
|
|
#254572 - 31/03/2004 05:51
|
Carpal Tunnel
|
Ja myślę, że mozna zgodzic się na max 5 typów dziennie, bo naprawdę roboty może być co niemiara przy tym. Dzienie mamy często 15 spotkań, a więc co jesli ktos poda 15 typów money line, 15 typów o/u, 15 typów handi, 15 typów alternate runlines ... = 60 typów, a można więcej, bo niektóre buki dają takie możliwości  Tak więc trzeba to chyba jednak ograniczyć do np. 5 typów. Chyba, że bardzo nalegacie to 8-10, ale to już ostateczność. Minimum typów, które kwalifikuje sie do nagrody bedzie 90 typów. Maksymalna ilość typów to 5 krotnie więcej od 182 spotkań = 910 typów  Mniej wiecej, bo ruszamy trochę poźniej.
|
Do góry
|
|
|
|
#254573 - 31/03/2004 06:45
|
Pooh-Bah
Meldunek: 16/08/2002
|
Ja mimo wszystko, uparcie i do konca obstawac bede przy max 3 typach dziennie, a takze nalezy wprowadzic ograniczenie jednego typu dziennie na dana druzyne. Osobiscie niewyobrazam sobie gry bez takich ograniczen (zwlaszcza tego drugiego). Granie na wynik , over i handi w jednym meczu to paranoja. Albo rybki, albo akwarium panowie (pan chyba nie mamy  ).
|
Do góry
|
|
|
|
#254575 - 31/03/2004 23:41
|
addict
|
Ja uwazam, ze wyniki sondy na dzis sa jednoznaczne: * max jeden typ dziennie * minimum na caly sezon : 60 lub 90 (na razie remis) * Dowolna ilosc znaczy (w tym przypadku): zmiescic sie miedzy minimum a tym jednym typem dziennie typujac codziennie 1 mecz , czyli miedzy 60 lub 90 a +/- 190 typow na caly sezon. Z tym, ze ten punkt ma sens tylko, jesli padloby na "dowolna ilosc typow w sezonie", bo nikomu niechcialoby sie zliczac 40 typow dziennie od 1 typera!! Tyle, ze wyniki sondy sa malo wiarygodne, bo zaglosowalo dotychczas 24 osoby a tyle w konkursie nie bierze udzialu. Mimo to uwazam, ze na tym powinnismy pozostac: 1 typ dziennie i minimum na caly sezon - 90! Wtedy maksimum nas nie obowiazuje. I nie bedzie "wyscigu szczurow", czyli: "typujemy ile sie da", itp. Regulamin i tak jest bardzo elastyczny.
|
Do góry
|
|
|
|
#254576 - 31/03/2004 23:49
|
Carpal Tunnel
|
Minimum 90 typów do nagrody, max 5 typów dziennie. To tyle. Po prostu zauważyłem, że ktoś specjalnie podbija w sondzie 1 typ dziennie Tymczasem.
|
Do góry
|
|
|
|
#254577 - 31/03/2004 23:54
|
addict
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał donic: [qb]... Po prostu zauważyłem, że ktoś specjalnie podbija w sondzie 1 typ dziennie ... [/qb][/QUOTE]Donic, ty zrobiles sonde. Nie mozesz sprawdzic kto glosuje po kilka razy i "zaciemnia" sonde? Juz dawno byloby po sprawie, a tak bijemy sie o "zlote kalesony" bo kazdy chce inaczej i ma wyjsc na jego! Czy sie nie da??
|
Do góry
|
|
|
|
#254583 - 01/04/2004 05:02
|
Carpal Tunnel
|
Problem w tym , ze wszystkich nie da się zadowolić  Zawsze ktoś będzie niezadowolony. Teraz pytanie. Gdzie założymy temat do typowania w konkursie? W tym dziale czy w dziale konkurs?
|
Do góry
|
|
|
|
#254584 - 01/04/2004 05:10
|
Pooh-Bah
Meldunek: 16/08/2002
|
Ja tylko chce podkreslic, ze przy 5 typach juz od polowy sezonu zacznie sie "rzez", wiem, ze sie powtarzam, ale tonacy brzytwy sie chwyta, a przeciez nie chodzi o ilosc, ale o jakosc. Przemyslcie to jeszcze, gdyz, to jest naprawde istotny punkt regulaminu. Owszem, jestem sklonny przystac na 5 typow, chociaz wg mnie jest to nienajlepszy pomysl, ale pod warunkiem ustalenia maksimum na sezon wynoszacego gora 3x ilosc dni granych spotkan w sezonie.
|
Do góry
|
|
|
|
#254585 - 01/04/2004 14:14
|
veteran
Meldunek: 02/02/2003
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał donic: [qb]Problem w tym , ze wszystkich nie da się zadowolić  Zawsze ktoś będzie niezadowolony. Teraz pytanie. Gdzie założymy temat do typowania w konkursie? W tym dziale czy w dziale konkurs?[/qb][/QUOTE]Mysle ze tutaj lepiej bedzie.
|
Do góry
|
|
|
|
#254586 - 01/04/2004 22:34
|
addict
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał lucAs: [qb] [QUOTE]Oryginalnie wysłał donic: [qb]Problem w tym , ze wszystkich nie da się zadowolić  Zawsze ktoś będzie niezadowolony. Teraz pytanie. Gdzie założymy temat do typowania w konkursie? W tym dziale czy w dziale konkurs?[/qb][/QUOTE]Mysle ze tutaj lepiej bedzie.[/qb][/QUOTE]Ja sugeruje zalozyc nowy post typu: "Konkurs MLB 11.04" i codzienie kolejny, tak jak jest na innych forach. Latwiej tez bedzie podliczac typy, nie beda sie mieszac z innych dni. Jesli chodzi o ilosc typow, to ja nie upieram sie, zeby byl 1 dziennie, tylko podkreslalem, ze tak pokazuje sonda. Sam duzo wczesniej wypowiedzialem sie, ze max 3 typy dziennie.
|
Do góry
|
|
|
|
#254587 - 02/04/2004 01:55
|
Carpal Tunnel
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał Grzemp: [qb] Ja sugeruje zalozyc nowy post typu: "Konkurs MLB 11.04" i codzienie kolejny, tak jak jest na innych forach. Latwiej tez bedzie podliczac typy, nie beda sie mieszac z innych dni. [/qb][/QUOTE]Nie ma sensu, będzie za dużo tych tematów. Poradzimy sobie bez problemu. Wystarczy , ze np osoba podliczajaca (lukboj wyraził chęć) po ostatnim poście/typie dnia wyśle post w stylu "Koniec dnia 1" pogrubionym tekstem, weźmie to dodatkowo w jakieś gwiazdki i będzie całkiem dobrze. Pozostała jeszcze 1 sprawa. Czy wyznaczamy godzine do której można podawać typy. Ja osobiście byłbym za 00:00, ale nie chciałbym krzywdzić Dona, który do netu wchodzi po północy...Co na ten temat powiecie? Robimy czy tylko 15/30 min przed rozpoczęciem meczu można podać najpoźniej typ. To tyle.
|
Do góry
|
|
|
|
#254588 - 02/04/2004 23:25
|
Carpal Tunnel
|
Regulamin nie ulega zmianie. Ten który pisałem ostatnio bedzie wklejony do nowego tematu jakie się założy za kilka dni.
Jak dotąd nikt nie wpłacił, w sumie jeszcze czas, ale od razu mówię, że jak bedzie mniej niż 10 osób ( które wpłacą) to ja się w to nie bawię i wszyscy którzy wpłacą dostaną zwroty pod koniec miesiąca, bo wtedy upływa ostateczny czas zgłoszeń.
|
Do góry
|
|
|
|
#254590 - 03/04/2004 01:23
|
Carpal Tunnel
|
W USA wszystkie mecze kolejki są 1 dnia, więc tak czy inaczej będzie wiadomo o które chodzi. Z tym nie widze zadnego problemu. Zaraz dodam jeszcze punkt do regulaminu o zawyżaniu kursów. 
|
Do góry
|
|
|
|
#254591 - 03/04/2004 04:10
|
Carpal Tunnel
|
Regulamin, który prawdopodobnie sie już nie zmieni: Regulamin "Konkursu MLB 2004" 1. Uczestnikiem „Konkursu MLB 2004” zostaje kazdy, ktory wplaci "wpisowe" przeznaczone na nagrode dla 3 najlepszych graczy. Wpisowe wynosi 10 Euro Wpłaty należy dokonywać za pośrednictwem : Moneybookers : odbiorca -stigaxxl@interia.pl /> mBank : 18114020040000310228466127 w pole odbiorca wpisać: Maciej Nalepka
W odpowiedniich rubrykach prosze podać swój nick pod jakim jesteście zalogowani na mecz.org .
2. "Konkurs MLB 2004" jest prowadzony od 11 kwietnia do 3 pazdziernika 2004 (runda zasadnicza).
3. Nagroda wynosi: 1 miejsce - 50% wpisowego 2 miejsce - 32% wpisowego 3 miejsce - 18% wpisowego
5. Wszyscy uczestnicy "konkursu MLB" startują ze stanem konta 0 zł. Jeżeli uczestnik gry trafi typ w danej kolejce dopisuje się do jego salda „czysty” zysk. W razie nietrafionego typu, odejmuje się 100 j. od salda gracza.
7. Uczestnik "Konkursu MLB 2004" moze podac dowolny typ z MLB z oferty danego bukmachera (over/under , handicap , money line itd. )
8. Każdy typ musi zawierać następujące dane: Data spotkania,godzina,zdarzenie,Typ,kurs, bukmacher. Przyklad: 11.04/1:10 Tampa Bay - NYY 1 3.10 (Expekt)
10. Nie można edytować postów w tematach z typami. Każdy edytowany post liczy się jako minus 100 j.
12. Typy należy podać najpóźniej na 15 min. przed rozpoczęciem typowanego zdarzenia.
13. Do "Konkursu MLB 2004" nie można wykorzystywać ewidentnej pomyłki bukmachera, przez co rozumiemy np. odwrócone kursy.
14. W razie gdy typowane zdarzenie nie odbędzie się w zaplanowanym wcześniej terminie lub w przypadku zwrotu (np. ASIAN HANDICAP), kurs zdarzenia ustawiamy na 0.0 .
17. Minimalna ilosc typow, ktora uczestnik "Konkursu MLB 2004" powinien oddac, aby ubiegac się o nagrodę wynosi 90 typów.
18. Wycofanie z konkursu moze miec miejsce na wyrazna prosbe uczestnika ale bez zwrotu wpisowego (patrz pkt. 1).
19. Wyplata nagrod nastepuje po zakonczeniu sezonu zasadniczego i podsumowaniu wynikow.
20. Termin zgłoszeń upływa 30 kwietnia i od tego czasu nikt nie będzie mogł dołączyć do konkursu.
21. Osoba, która będzie zwlekać z wpłatą wpisowego, nie ma prawa podawać typów gdyż nie będa one liczone w klasyfikacji.
22. Żaden typ z zawyżonym kursem nie bierze udziału w konkursie. Osoba zawyżająca kursy może zostać całkowicie wykluczona z konkursu jeśli 3 krotnie dopuści się oszustwa.
|
Do góry
|
|
|
|
#254593 - 03/04/2004 04:47
|
addict
Meldunek: 14/07/2002
|
Ja osobiscie jestem za 1 typem, tak jak bylo w tamtym roku, przynajmniej ludzie sie przykladali i jak np. Feher nie trafil 2 razy z rzedu, to 3 wchodzil na bank p.s. Donic, wlasnie wplaclem Ci kase na konto
|
Do góry
|
|
|
|
#254595 - 03/04/2004 06:08
|
Carpal Tunnel
|
Co do spekulacji to nie do końca tak jest np. w moim przypadku i nie rzucam kostką. W ubiegłym roku grałem właśnie 5 typów średnio osiągając 25% od obrotu. Jestem zdania, że grając więcej typów niż tylko 1 osiąga się większe zyski, a o to chyba chodzi - takie jest moje zdanie. Jako kolejny przykład, ze takie granie się opłaca niech będzie tu www.hippopod.com ( Overall record: 1788 Wins--874 losses, 67.1% ), które podaje dziennie kilka, kilkanaście niekiedy typów i zdecydowanie częściej dzień kończy się zyskiem. Kiedy zaś wybierają 2 najpewniejsze zdarzenia dzień kończy się stratą nierzadko i często oba nie wchodza,( pomimo oczywiscie dogłębnych analiz ) a wchodza pozostałe.Niech ten konkurs odzwierciedla naszą gre w realu, a nie zmusza do wybierania 1 typu. Niby dlaczego miałoby byc prawo do podania tylko 1 typu kiedy według analiz wychodzi, ze można zagrać 3 takie typy lub 5. W realu to samo. Jesli widzę 5 typów do gry to je gram, a nie ograniczam się do jednego. Ktoś uważa, że 1 typem osiągnie większy zysk to ma prawo tak grać, nikt go nie zmusza do podawania 5. Skoro ja uważam, że osiagnę większy zysk kilkoma to dlaczego mam nie mieć tego prawa? Prosze o kokretne wypowiedzi lukboja, rymoholika i innych zainteresowanych.
|
Do góry
|
|
|
|
#254598 - 03/04/2004 17:07
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 23/05/2001
|
Witam, Prawda lezy po obu stronach. Faktycznie im wiecej typow dziennie bedzie mozna podawac tym bardziej ludzie bedacy na koncu rankingu beda chcieli szybko powrocic do walki o wygrana, ale juz pisalem jak to sie skonczy wiec mysle, ze nie ma sie czym przejmowac.  Uwazam jednak, ze Donic ma racje ja tez czesto gram wiecej niz 1 typ czasem 3, czasem 5. Zalezy od dnia, od oferty, od tego co warto zagrac. Mysle ze nie mamy sie co oszukiwac, bo zdarzaja sie pewne i pewniejsze mecze, ale tak naprawde w baseballu nic nie jest pewne i ciezko jest wybrac akurat tylko 1 mecz jesli ma sie na oku 5 dobrych typow. No to by bylo na tyle z mojej strony, aha jesli chodzi o ta kare za podawanie zawyzonych kursow, trzeba jakos ustalic co nazywamy zawyzonym kursem. Czasami zdarza sie ze kurs na mecz, ktory podamy mocno sie obnizy i co wtedy? Jak podam 3 razy taki typ to wylatuje z konkursu? P.S Donic skladke wplace ci po weekendzie. 
|
Do góry
|
|
|
|
#254599 - 03/04/2004 20:51
|
Carpal Tunnel
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał rymoholik: [qb]Czasami zdarza sie ze kurs na mecz, ktory podamy mocno sie obnizy i co wtedy? Jak podam 3 razy taki typ to wylatuje z konkursu? [/qb][/QUOTE]Tu chodzi oczywiscie o ewidentne zawyżanie kursu. Dajmy np sytuacje gdzie ja podałem typ z Pinnacle o kursie 2.00, a za 5 minut ktoś wyskakuje z kursem 2.10 pomino zekurs sie nie zmienił. Może faktycznie nie wykluczajmy tych osób, ale po prostu takie zawyżone kursy nie powinny sie liczyć w ogóle w konkursie. Lukboj, co do bukmacherów to nie wiem co o tym myśleć. Czy wybrać np. 5 buków czy dopuścić każdą firmę. Mnie osobiście jest wszystko jedno.
|
Do góry
|
|
|
|
#254601 - 03/04/2004 22:00
|
Carpal Tunnel
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał lucAs: [qb]Ja jestem za 3 typami na dzien bo 5 to jak dla mnie za duzo.[/qb][/QUOTE]Możesz typować 1,2 lub 3 jesli 5 to za dużo. 
|
Do góry
|
|
|
|
#254603 - 04/04/2004 00:28
|
veteran
Meldunek: 05/03/2002
|
witam, nie zapisalem sie na konkurs i nie wiem czy sie zapsze ze wzgledow czasowych ale tez nie zapisze sie dopoki nie bedzie zafixowanych zasad. Jak przeczytalem nie bedzie gry u bookies za kase, wiec nie rozumiem po co komu ograniczenia w ilosci typow? Przeciez jezeli ktos jest przekonany o jakosci to nie musi podawc zbyt wiele typow. Np. poda jeden typ na 3 dni za 3.25 a drugi przekonany o jakości w ilości typów napracuje sie i w tym czasie poda 10 typow po 1.30. Po prostu: jezeli nie jest grana kasa to po co ograniczenia - odchylenia od zysku dla sredniej (np. 100) czy duzej (np. 500) ilosci typow (probek) nie sa zbyt duze. Duza ilosc da tylko pelniejszy obraz o jakosci typow  pzdr
|
Do góry
|
|
|
|
#254604 - 04/04/2004 19:20
|
addict
Meldunek: 02/10/2003
|
Co prawda nie jestem uczestnikiem Waszego konkursu, ale postanowiłem się tu udzielic. Chodzi mi o regulamin. Widzę tam kilka niedociągnięć. W przypadku konkursu, gdzie uczestnicy wpłacają wpisowe i jest przewidziana jakaś nagroda wszystko powinno być dopiete na ostatni guzik, tak aby nikt do nikogo nie miał pretensji i nie było żadnych oskarżeń. W Waszym regulaminie nie ma słowa o będzie, gdy na koniec konkursu wie osoby zajmą pierwsze miejsce. Logicznym wydawałoby się, że wtedy nagroda jest dzielona przez ilość osób, które zjamują tą samę pozycję. Znając jednak ludzi, jeśli taka sytuacja zaistnieje może rozpętać się burza. Regulamin jest po to, żeby określał postępowanie w określonych sytuacjach. Ludzie tworzący go powinni przewidzieć wszystkie sytuacje jakie mogą zaistnieć. Jest to jednak prawie niemożliwe i dlatego w regulaminie powinno być napisane że: "w przypadku zaistnienia sytuacji nieobjętej regulaminem zostanie powołana rada która rozpatrzy zaistniały przypadek". W skład takiej rady wchodziłyby dwie, trzy osoby i one podjełby by decyzję co do zaistniałej sytuacji. To takie moje pierwsze spostrzeżenia, po przeczytaniu tego tematu. Mimo wszystko mam nadzieję, że wam się uda konkurs i wszystko będzie ok. pozdro
|
Do góry
|
|
|
|
#254605 - 04/04/2004 20:33
|
Carpal Tunnel
|
763MB masz rację. Nie dopracowalismy do końca regulaminu, ale najwazniejsze punkty sa juz jasne. Faktycznie może zaistnieć sytuacja , że mogą 2 lub nawet 3 osoby mieć taki sam wynik na koniec konkursu. Jesli wiec zastnieje taka sytuacja, to sytuacje rozwiąże się w ten sposób:
Jesli będą 2 osoby na 1 miejscu to każda otrzyma 41% z puli.
Jesli 2 osoby beda na 2 miejscu każda otrzyma 25% z puli.
Jesli 2 osoby beda na 3 miejscu każda otrzyma 9% z puli . Tutaj wyraźnie za malo, no ale taki jest podział nagród w procentach 50, 32, 18...
Czekam na kolejne komentarze, choc mysle, że w innych przypadkach gdzie wiecej osób bedzie z takim samym wynikiem w co nie wierze, możnaby zrobić po prostu dogrywkę. Osobiście wątpię nawet w 2 takie same wyniki, ale faktycznie w regulaminie trzeba to uwzględnić.
|
Do góry
|
|
|
|
#254606 - 05/04/2004 01:13
|
addict
Meldunek: 02/05/2002
|
Czy to prawda ze macie zamiar podawac konkursowe typy na innej stronie?
|
Do góry
|
|
|
|
#254608 - 05/04/2004 01:22
|
Carpal Tunnel
|
Gdzie to słyszałeś Piwosz i na jakiej stronie miałyby pojawaić się typy z tego konkursu ?
|
Do góry
|
|
|
|
#254609 - 05/04/2004 01:46
|
addict
Meldunek: 02/05/2002
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał donic: [qb]Gdzie to słyszałeś Piwosz i na jakiej stronie miałyby pojawaić się typy z tego konkursu ?[/qb][/QUOTE]Kiedys bodajze byla poruszona taka kwestia, ze ktorys z uzytkownikow - juz nie pamietam kto - zostaje sponsorem, ale zyczy sobie by typy byly podawane na innym forum.
|
Do góry
|
|
|
|
#254612 - 05/04/2004 22:20
|
Carpal Tunnel
|
Eh no Lucas, cały zcas jest mowa o tym , ze kto chce może podać 1 typ, a kto chce moze podac max 5. Wilk syty i owca cała.
|
Do góry
|
|
|
|
#254613 - 05/04/2004 23:23
|
journeyman
Meldunek: 02/08/2003
|
hi! czy w kionkursie będzie można zgłaszać swój kupon czyli np parkę o/u po kursie ok 3,6???? na zasadach ogólnych , czyli wtopa to minus 100j a trafiony to zysk w/gt kursu???? pozdrawiam ak
|
Do góry
|
|
|
|
#254615 - 06/04/2004 01:09
|
journeyman
|
jest to trochę nie tak , bo często typu SF-DET nie opłaca się grać bo jest to 1,18 ale jako uzupełniacz nadaję się idealnie , no ale zasady to zasady , moim skromnym zdaniem najlepszym rozwiązaniem ze względów ogólnych najlepiej byłoby do klasyfikacji zgłaszać kupon jeden lub dwa lub trzy dziennie , a jak ktoś lubi kupony z jednym zakładem to proszę bardzo- dlaczego tak , bo poto jest konkurs , żeby każdy mógł się wykazać a długofalowy wynik i tak wyłoni najlepszych pozdrawiam ak
|
Do góry
|
|
|
|
#254617 - 06/04/2004 01:30
|
Carpal Tunnel
|
Zgadza się, tylko single, bo z pewnościa mielibyśmy tu "samobojców".
|
Do góry
|
|
|
|
#254618 - 06/04/2004 01:35
|
journeyman
|
ale szybko odpisujecie , to nieważne czy samobójcy długofalowo i tak wygra najlepszy
|
Do góry
|
|
|
|
#254620 - 07/04/2004 00:21
|
journeyman
|
|
Do góry
|
|
|
|
#254621 - 07/04/2004 10:43
|
journeyman
|
więc w związku z malutkim zainteresowaniem konkursem ( 6 persons) proponuję , żeby do klasyfikacji można było typować kupon z MLB po ako nie mniejszym niż 2 (czyli stopa ryzyka większa niż 50%) proszę o rozważenie , w przypadku zgody ufunduję dodatkową nagrodę w wysokości 100EUR pozdrawiam ak
|
Do góry
|
|
|
|
#254622 - 07/04/2004 18:38
|
Carpal Tunnel
|
Ak, dotąd wpłaciło 6 osób, ale złosiło sie do konkursu prawie 20 i mają jeszcze czas na wpłaty. Co do tych kuponów to naprawde mi sie to nie usmiecha, chyba ze z jakimiś konkretnymi zasadami, a nie samowolka w postaci 10 meczów z ako 500. Ja tu nie mam wiele do powiedzenia, liczy sie głos tych którzy już wpłacili i którzy chcą brać udział. Niech i oni sie wypowiedzą, ale sprawa jest chyba jasna, że gramy single.
|
Do góry
|
|
|
|
#254623 - 08/04/2004 00:39
|
journeyman
|
oczywiście , nie chcę zmieniać zasad to tylko propozycja-celem jej jest wdrożenie systemu powolnego wzrostu kapitału bez zbyt dużych nakładów analitycznych ,pozatym oczywiście potrzebna jest ogólna zgoda , tak sobie pomyślałem , że trudno jest się zorganizować i wszystko na ostatnią chwilę... pozdrawiam ak
|
Do góry
|
|
|
|
#254624 - 08/04/2004 01:44
|
addict
Meldunek: 14/07/2002
|
Jesli chodzi o mnie, to nie mam nic przeciwko, bo sam osobiscie gram MLB dajac 2-3 (3 raczej rzadko) mecze na kupon... Tylko, ze zwykle nie ma tam underdogow, bo szkoda byloby trafic kurs 2.4 a nie trafic 1.4 Natomiast gra singli 1.4-1.6 na dluzsza mete jest chyba malo oplacalna... Uwazam natomiast, ze trudno bedzie wypracowac zasade, co do ukladnia takich ako... ale jesli by sie to udalo, to nie mam nic przeciwko...
|
Do góry
|
|
|
|
#254625 - 09/04/2004 07:58
|
Carpal Tunnel
|
Regulamin "Konkursu MLB 2004" 1. Uczestnikiem „Konkursu MLB 2004” zostaje kazdy, ktory wplaci "wpisowe" przeznaczone na nagrode dla 3 najlepszych graczy. Wpisowe wynosi 10 Euro Wpłaty należy dokonywać za pośrednictwem : Moneybookers : odbiorca -stigaxxl@interia.pl /> mBank : 18114020040000310228466127 w pole odbiorca wpisać: Maciej Nalepka
a)Jesli 2 osoby zajmą 1 miejsce, to każda otrzyma 41% z puli.
b)Jesli 2 osoby zajmą 2 miejsce, to każda otrzyma 25% z puli.
c)Jeśli 2 osoby zajmą 3 miejsce, to każda otrzyma 9% z puli.
d)W przypadku takiego samego wyniku na koniec rundy zasadniczej, za porozumienim stron może dojść do dogrywki - szczegóły zostaną ustalone przed ewentualną dogrywką.
e) Jeśli więcej niż 2 osoby uzyska taki sam wynik, zostanie wtedy ustalony dodatkowy regulamin.
14. W razie gdy typowane zdarzenie nie odbędzie się w zaplanowanym wcześniej terminie, nastepuje wówczas anulowanie zakładu. Sprawa zwrotów w przypadku o/u jest oczywista. W powyższych przypadkach zakłady nie będą uwzględniane w tabeli.
22. Żaden typ z zawyżonym kursem nie bierze udziału w konkursie.
******************************************************** Punkt 3 został trochę rozbudowany. W sobote założę temat konkursowy. Myslę ze juz nie ma żadnych wątpliwości.
|
Do góry
|
|
|
|
#254626 - 09/04/2004 14:27
|
veteran
Meldunek: 05/03/2002
|
witam, Widze ze regulamin dopiety mam tylko jeszcze pytanie, czy przewidujecie liste bookies skad podawane powinny byc kursy bo chyba lepiej by bylo to ustalic zeby nie brano od jakichs egzotycznych, np. 5-10 najpopularniejszych: GB, CB, B&W, expekt, Unibet, sportingbet, WH, bet365, Pinnacle, "ulicznicy",......moze warto by to tez wpisac w regulamin, donic jeszcze jedno odnośnie pkt 14.: 14. W razie gdy typowane zdarzenie nie odbędzie się w zaplanowanym wcześniej terminie lub w przypadku zwrotu (np. ASIAN HANDICAP), kurs zdarzenia ustawiamy na 0.0czy napewno chodzi Ci o to ze jezeli bedzie np. deszcz to ktos dostanie -100 pkt, a moze powinien byc kurs 1.00 czyli zwrot i 0 pkt. pzdr
|
Do góry
|
|
|
|
#254627 - 09/04/2004 20:53
|
Carpal Tunnel
|
Nie ma sensu robic ograniczeń co do bukmacherów. Pkt. 14 zmieniałem, zreszta sprawa jest oczywista w takich przypadkach i wiadomo o co chodzi.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|