#268455 - 14/12/2004 12:53
Re: NBA - 14.12.2004
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 17/04/2004
|
To moze zaczne: z powodu braku czasu uzasadnienie wieczorem. charlotte - no - 1 (-hp na charlotte) milwaukee - sacramento - 2 (-hp) minnesota - portland - 1 dallas - golden state - 1 (hp nie ruszam, ze wzfledu na wczoraj, nowitzki zatrwazajaca skutecznosc  ) seattle - lakers - 1
|
Do góry
|
|
|
|
#268456 - 14/12/2004 13:28
|
newbie
Meldunek: 08/12/2004
|
Seattle - La Lakers - w tym spotkaniu padnie ponad 200 punktów, obie druzyny lubia duzo rzucac, kazda z druzyn rzuci ponad setke, zwyciezca meczu - no bet Atlanta - Indiana - atlanta to najgorsza druzyna w eastern conference, gorsze jest tylko new orleans, indianie ostatnio troche gra nie wychodzi ale z tak slabym przeciwnikeim da sobie rade. i to by bylo wszytko na dzis pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#268457 - 14/12/2004 13:38
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 02/09/2003
|
Quote:
Atlanta - Indiana - atlanta to najgorsza druzyna w eastern conference, gorsze jest tylko new orleans, indianie ostatnio troche gra nie wychodzi ale z tak slabym przeciwnikeim da sobie rade.
Indiana najdłuższa od 1993 roku seria porażek (siedem), ale dziś nadarza się świetna okazja, by przerwać ten niechlubny rekord. Z Atlantą bowiem wygrali pięć razy pod rząd. Dziś ważna informacja również - prawdopodobnie wróci do gry świetnie się spisujący po zawieszeniu liderów Jamaal Tinsley (http://www.nba.com/pacers/news/preview_041214.html).Zawodnik ten wczoraj bowiem już trenował. Jego statystyki z sezonu to 21 pkt, 7,8 asyst, 5 zbiórek i 1,83 przechwytów. Bez niego Indiana przegrała wszystkie pięc meczy, rzucając średnio jedynie 84 punkty. Kiedy Tinsley grał bilans zespołu to 10-5 i 96 rzucanych punktów na mecz.
|
Do góry
|
|
|
|
#268458 - 14/12/2004 14:00
|
Pooh-Bah
Meldunek: 10/07/2003
|
Dla mnie to dzisiaj wyglada tak: Charlotte-New Orleans Sp178-2 Philadelphia-Denver Sp196-1 Dallas-Golden State Sp 203-1 Settle-La Lakers Sp 199-2 Możliwe ze jestesze cos bede zmianiła, ale wydaje mi sie ze tak bedzie ok. POZDRO i powodzenia rzycze 
|
Do góry
|
|
|
|
#268460 - 14/12/2004 15:08
|
old hand
Meldunek: 18/05/2004
|
Quote:
Dla mnie to dzisiaj wyglada tak: Charlotte-New Orleans Sp178-2 Philadelphia-Denver Sp196-1 Dallas-Golden State Sp 203-1 Settle-La Lakers Sp 199-2 Możliwe ze jestesze cos bede zmianiła, ale wydaje mi sie ze tak bedzie ok. POZDRO i powodzenia rzycze
Te oznaczenia nic mi nie mówią, bo nie wiem czy grasz powyżej czy poniżej czy na drużynę ????
|
Do góry
|
|
|
|
#268461 - 14/12/2004 15:31
|
Pooh-Bah
Meldunek: 10/07/2003
|
Quote:
Quote:
Te oznaczenia nic mi nie mówią, bo nie wiem czy grasz powyżej czy poniżej czy na drużynę ????
te oznaczenia pochodza z Toto-mixa oznaczaja one linie punktowa czyli np w meczu: Charlotte-New Orleans przekrocza bariere 178 punktow, a w meczu: Philadelphia-Denver bariera 196 punktow nie zostanie przekroczona 
|
Do góry
|
|
|
|
#268465 - 14/12/2004 17:04
|
member
Meldunek: 24/11/2004
|
Ja to widze tak: Philadelphia 76ers - Denver Nuggets 2 -2.5 1.90 New Jersey Nets - New York Knicks 2 -2.5 1.90 Atlanta Hawks - Indiana Pacers 2 1.92 Dallas Mavericks - Golden State Warriors 1 -10 1.90 Seattle SuperSonics - Los Angeles Lakers 1 -5,5 1.87
Kazdy typ gram za 10 zł
|
Do góry
|
|
|
|
#268466 - 14/12/2004 17:28
|
old hand
Meldunek: 22/09/2003
|
Panowie pierwszy raz podaje typy na tym forum tak wiec wydale mi sie ze: Dallas Mavericks - Golden State Warriors 1 -10 1.90 Seattle SuperSonics - Los Angeles Lakers 1 -.... ?? na sonics w GB nie ma ani hp ani kursu ale taki dubelek wejsc musi  Tak to czuje nie popieram tego zadna analiza:)
|
Do góry
|
|
|
|
#268467 - 14/12/2004 17:40
|
journeyman
Meldunek: 08/01/2004
|
Bobats-Hornets -1-/ (1,5 GB) -Bobki jak na razie zmuszeni sa szukac zwyciestw jedynie u siebie , a dzis nadarza sie ku temu dobra okazja bo zawita do nich prztrzebiony kontuzjami team z orleanu którego bilans wynosi 1-18. Bobki wcale nie mają o wiele lepszego bilansu (4-14),ale te 4 zwyciestwa zostały odniesione na własnym parkiecie. Pokonali Orlando , Detroit, Atlante i N.York dlatego tez mysle ze N.Orlean po kolejnych oslabieniach jakich doznał (moze nie zagrac L.Nailon i A.Garcia) nie poprawi dzis swojego bilansu. W Charlotte niepewny jest udział K.Bogansa lecz raczej nie jest to jakies wielkie zmartwienie trenera Bobków ,który na tej pozycji dysponuje G.Wallacem i J.Kapono.
Z pozostałych meczów zagram raczej na przełamanie sie Indiany w Atlancie oraz over 199.5 Milwaukee-Sacramento.
pozdrawiam flymind
|
Do góry
|
|
|
|
#268471 - 14/12/2004 21:02
|
2fast 2furious
Meldunek: 06/11/2001
|
Quote:
Ja widze bardzo ładny underek w meczu Sixers - Nuggets
ja tesh jestem tego samego zdania. skutecznosc rzutow iversona, melo czy kenyona nie wrozy zdobywania zbyt wielu punktow, dlatego rowniez dzisiaj stawiam under w tym meczu.
|
Do góry
|
|
|
|
#268473 - 14/12/2004 21:35
|
member
Meldunek: 07/12/2004
|
Dallas Mavericks-Golden State Warriors
Takiej słabej skuteczności to Nowitzki dawno nie miał 4-18 (22,2%) z gry. Myślę że to niedyspozycja dnia, a nie jakiś poważniejszy kryzys. Golden State ma poważne kłopoty z PG, ponieważ ani Fischer ani Flores nie są do końca zdrowi.
Minnesota Timberwolves-Portland Trail Blazers
Po dość upokarzającej porażce z Chicago, gracze Minnesoty będą chcieli się odbić na własnym parkiecie. Portland zaczyna dość niełatwą serię 6 meczy wyjazdowych, gdzie dwa spotkania wydają się być jak najbardziej w ich zasięgu. Portland nie błyszczy ostatnio w ataku, ale stawianie na under jest dość ryzykowne ze względu na nieobliczalne możliwości Minnesoty w ataku.
Jak dla mnie w którymś z tych meczy będzie wysokie zwycięstwo gospodarzy. -10.0 na Dallas i -9.0 na Minnesotę to dość wysokie progi. Skuszę się chyba jednak na Dallas
Mój typ:
Dallas Mavericks-Golden State Warriors -10.0 1.90
|
Do góry
|
|
|
|
#268474 - 14/12/2004 21:48
|
member
|
Jeszcze coś takiego:
Milwaukee Bucks-Sacramento Kings -3.5 1.80
Milwaukee dość słabo w ostatnich 10 meczach. Dwie wygrane z Indianą, ale ostatnio wszyscy wygrywali z Indianą, dlatego nie ma co uważać tego za wielki sukces. Porażki w ostatnich meczach ze wszystkimi silniejszymi zespołami, oprócz wygranej z Detroit. Następny mecz z Chicago na wyjeździe i dość długa seria meczy we własnej hali. Tu kieruje się przeczuciem, że Webber i spółka poradzą sobie z Milwaukee.
|
Do góry
|
|
|
|
#268475 - 14/12/2004 21:56
|
member
|
Co co meczu Milwaukee-Sacramento, myślę że istotną kwestią jest to czy wystąpi w niej podstawowy zawodnik drużyny gospodarzy Keith Van Horn. Byłoby to spore osłabienie gospodarzy.
|
Do góry
|
|
|
|
#268477 - 14/12/2004 22:07
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 13/04/2003
|
NO bez kilku podstawowych graczy, w zasadzie to ja niewiem kto tam teraz gra wiec Bobki maja duza szanse, zwlaszcza ze Okafor (najlepiej spisujacy sie rookie, 10 double-double pod rzad) jest w swietnej formie, a i reszta zespolu nie gra najgorzej. Wiec bobki powinny wygrac. Tak samo Denver nawet z hapem -2,5. Do tego doloze Dallas ale bez hapa poniewaz zawiodlem sie na ostatnim ich meczu z Bulls. Sacramento mysle iz da rade pokryc 3pkt handicapu poniewaz graja naprawde niezle, zwlaszcza Webber i Biby, ale nie tylko bo Brad i Peja tez graja na swoim pozimie, a w MIlwaukee bez Van Horna. Mysle takze nad Indiana ktora o malo co nie wygrala wczoraj z Sacramento, a graja ze slaba Atlanta...
|
Do góry
|
|
|
|
#268478 - 15/12/2004 04:05
|
old hand
|
Oglądałem dzisiaj mecz Charlotte Bobcats i jestem rozczarowany ich grą, te wszystkie opinie na temat tego meczu analizy itp. to chyba są z nieba brane. Nie wiem czym co niektórzy się kierują w tych analizach. Prześledzcie te analizy na temat tego meczu i sami stwierdzicie. Jak dla mnie te dwie drużyny są FUCK, nigdy nie podją bym się analizować tak beznadziejnych drużyn, bo one nic sobą nie reprezentują. Współczuję jeśli obstawiacie takie mecze podparte taką właśnie analizą.Wolę obstawić że wpadną niepazyste w multi chociaż kurs jest lepszy taka sama loteria. Pozdrawiam analityków. Nie dziwię się amkwish że nie udzielasz się w tym temacie, bo jeśli początkujący gracz przeczyta te analizy i obstawi bo zaufa tym ludzą to szybko pójdzie z torbamy. Lepiej przeanalizować jeden mecz a dobry, a nie kierować się statystykami. Niekiedy analiza nie jest potrzebna do jednego dobrze podanego typu.Bo takie analizy nie obrażając nikogo a przynajmniej co niektórych bo naprawdę jest tu dużo dobrych typerów - nie jest nikomu potrzebna. Ja osobiście jeśli śledzę jednego typera przez dwa tygodnie i podaje jeden typ dziennie nie musi on być z analizą, ma on skuteczność 70-80 % to wiem że ten człowiek nie bieże typów z nieba. Może lepiej było by żeby każdy podał jeden typ a dobry i przemyślany tak jak to było z MLB, chociaż przydadzą się te typy wszystkim którzy tu zaglądają. Każdy zobaczy kto jaką ma skuteczność i w tedy mniejszym ryzykiem może postawić pół swojej wypłaty. Amkwish przemyśl to, JEDEN TYP A DOBRY. Pozdrawiam wszystkich i nie bluzgajcie mnie. P.S. Na próbę obstawiłem ten mecz dobrze że nie z HC, bo i tak ledwo wszedł normalnie.Na szczęście za małą stawkę.SZOKKKKKK Dla wszystkich 
|
Do góry
|
|
|
|
#268479 - 15/12/2004 05:39
|
Pooh-Bah
Meldunek: 23/07/2002
|
Jesli ktoś grał overka SEA-LAL to niech spojrzy jakiego miał farta (krótki wyciąg z 4 kwarty)  3:53 LAL Tierre Brown made 3-pt. Jump Shot, Assist Kobe Bryant 3:28 SEA Rashard Lewis made 3-pt. Jump Shot, Assist Antonio Daniels 3:06 LAL Caron Butler missed Jump Shot 3:01 LAL Offensive Rebound by Jumaine Jones 3:00 LAL Jumaine Jones made Tip-in 2:40 SEA Vladimir Radmanovic made 3-pt. Jump Shot, Assist Rashard Lewis 2:25 LAL Kobe Bryant made 3-pt. Jump Shot 2:00 SEA Antonio Daniels made 3-pt. Jump Shot, Assist Ray Allen 1:46 LAL Kobe Bryant missed 3-pt. Jump Shot 1:42 SEA Defensive Rebound by Vladimir Radmanovic 1:22 SEA Rashard Lewis made 3-pt. Jump Shot A wygrana Seattle eaasyy 
|
Do góry
|
|
|
|
#268480 - 15/12/2004 07:15
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 05/03/2004
|
Quote:
Coś za dużo ludzi gra tych smiesznych bobków, a argumentacja że jak nie z NO, to z kim do mnie nie trafia, bo w ten sam sposób podchodzi do dzisiejszego meczu NO... Wedługm mnie równie dobrze szerszenie mogą to wygrać....
Ja wybieram wariant bezpieczniejszy, czyli poniżej...
Charlotte Bobcats - New Orleans Hornets under 178 pkt
No i przez dogrywke wszystko poszło w pizduuu.. Biedaki przez 28 sec. żadna z sierot nie była w stanie rzucic punktu.....przez ost. 28 sekund utrzymywał się remis....dramat....
|
Do góry
|
|
|
|
#268481 - 15/12/2004 07:49
|
Carpal Tunnel
|
A co do pomysłu romanokeya, to w całej rozciągłości popieram, jezeliby przybrac formę z dzialu MLB, naprawdę byłoby przejrzyście i widoczne by było, kto ma jaka skuteczność, bo równiez zauważyłem, ze są tu "nowi", którzy podają pare typów i to wchodzi, a Ci kreowani na wielich i uznanych typerów dają po 8 typów i trafiają jeden, mysle, ze forma proponowana przez romanokeya zweryfikowała by to....
Warto chociaż spróbowac amkwish....a nie stoi na przeszkodzie zrobić oddzielny dział z analizami, i tylko z analizami, a oddzielnie z typami, rozliczanymi jak w MLB, bo nie każdy przecież musi podawać analize, nie każdy przeciez to robi, są tacy, którzy biora swoje typy z innych źródeł i akurat te typy moga byc trafione, a wyżej wspomniane rozliczenie pokaże, kto ma więcej pojęcia, kto jest lepiej poinformowany, a może kto ma po prostu więcej farta....
pozdr.
|
Do góry
|
|
|
|
#268482 - 15/12/2004 08:56
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 13/01/2004
|
Oglądałem dzisiaj mecz Charlotte Bobcats i jestem rozczarowany ich grą, te wszystkie opinie na temat tego meczu analizy itp. to chyba są z nieba brane. Nie wiem czym co niektórzy się kierują w tych analizach. Prześledzcie te analizy na temat tego meczu i sami stwierdzicie.Jak dla mnie te dwie drużyny są FUCK, nigdy nie podją bym się analizować tak beznadziejnych drużyn, bo one nic sobą nie reprezentują. Współczuję jeśli obstawiacie takie mecze podparte taką właśnie analizą.Wolę obstawić że wpadną niepazyste w multi chociaż kurs jest lepszy taka sama loteria. Pozdrawiam analityków. Zdecydowanie zgadzam sie z Romanokey i powiem szczerze,ze ten "bobczy pęd" nieraz mnie irytował,teraz zaś mnie bawi. Ogladałem 5 może 6 meczów Charlotte i tak przypadkowej drużyny nie było od lat w NBA. Nie ma się zresztą dziwić,to przecież beniaminek,zastanówmy się tylko kto i jak im pomaga  Czytałem kretynizmy o ponoć doskonałym trenerze. Widzieliście tego faceta? Wyglada jak pasażer pociagu,który rżnie kupe na postoju i boi sie ,żeby nie nadszedł konduktor. W jednym z meczów wziął "full time" po 12 sekundach od rozpoczęcia meczu  Dajcie spokój z tymi Bobkami,szajs jakich mało. Jednak.....pomimo tej opinii gram na Bobki i regularnie trafiam.....over HT w ich meczach,wczoraj też,ale to inna bajka. Nie dziwię się amkwish że nie udzielasz się w tym temacie, bo jeśli początkujący gracz przeczyta te analizy i obstawi bo zaufa tym ludzą to szybko pójdzie z torbamy. Tu musze sprostować. Moje wczorajsze milczenie było spowodowane brakiem możliwości dostepu do komputera,dorwałem się do niego za pięć pierwsza w nocy,obstawiłem i potem byłem na czacie do rana  Co się zaś tyczy "graczy czytających i obstawiających". Czy Ktos taki to gracz? W moim pojeciu raczej amator i zwykły ryzykant,no bo jak można stawiać pieniadze na coś,o czym nie ma się pojęcia? Zgoda,nie każdy był od razu fachurą(zreszta,kto tak naprawdę nim jest?),nawet jak się znamy na baskecie to i tak nie musi sie to przekladać na trafne typowanie. Zmierzam do tego,że trzeba się interesować,cokolwiek wiedzieć,starać się zbierać wiadomości,a nie obstawiać na wariata,bo ten czy ów typer tak doradza. W konsekwencji decyzja może być oparta na opiniach innych,ale nie może byc podjęta z zawiazanymi oczami. Lepiej przeanalizować jeden mecz a dobry, a nie kierować się statystykami. Niekiedy analiza nie jest potrzebna do jednego dobrze podanego typu.Bo takie analizy nie obrażając nikogo a przynajmniej co niektórych bo naprawdę jest tu dużo dobrych typerów - nie jest nikomu potrzebna. Gdyby wyniki meczów miały byc takie jak wskazuje statystyka,to my bylibyśmy bogaczami,a buki klientami opieki społecznej. Statystyka jest owszem ważna,ale jako jeden z punktów wyjścia do rzeczowej analizy i w konsekwencji do ukształtowania dobrego typu. Nie może natomiast być tylko sucha statystyka i dominować nad innymi czynnikami. Niech więc nikt nie opowiada bzdur o cudownych arkuszach kalkulacyjnych,bo gdyby to działało to na forum mielibyśmy wielu uczestników z nickiem Arystoteles(od Onassisa). Z drugiej zaś strony ,Romano,to ja wielokrotnie zachęcałem kazdego do pisania własnych przemyśleń,opinii i uzasadnień dla swoich typów. Nie od razu Kraków zbudowano,więc co niektórym pewne"analizy" moga sie wydawać nieudolne,ale ja jestem zdania,że od czegoś trzeba zacząć i każdy uzasadnia tak jak potrafi i na tyle,na ile pozwala mu posiadana wiedza. Nie kazdy zreszta jest "mistrzem pióra",ale....mamy czas. Ja mam nadzieję,że z dnia na dzień wszystkie opinie bedą stawały sie jak najbardziej rzeczowe i fachowe,natomiast moja cierpliwość w tym wzgledzie ma niewyczerpywalne pokłady  Jestem przeciwny ruganiu Kogoś,tylko za to,że coś tam mniej fachowo napisał,ja rugałbym za to,że nic nie napisał Ja osobiście jeśli śledzę jednego typera przez dwa tygodnie i podaje jeden typ dziennie nie musi on być z analizą, ma on skuteczność 70-80 % to wiem że ten człowiek nie bieże typów z nieba. Różnie z tym bywa,ponieważ nie typujemy jednego meczu dziennie. Ja zamieszczam typy na niekomercyjnym portalu i Bóg mi swiadkiem staram się,by podać te,moim zdaniem najpewniejsze(wszystkie gram zreszta w realu). No i co? Mam 50% skuteczności,bo często-gesto ten "faworyzowany" typ nie wchodzi,trafiam natomiast 3 inne. Wobec tego na forum,tu w tym temacie,wole podac wszystkie 4 typy i najlepiej,jeżeli wokół nich bedzie sie toczyc dyskusja. Jeżeli Ktoś ma zamiar grać regularnie czyjeś typy,to i tak wylowi je i ich autora wśrod postów zamieszczanych na forum. Może lepiej było by żeby każdy podał jeden typ a dobry i przemyślany tak jak to było z MLB, chociaż przydadzą się te typy wszystkim którzy tu zaglądają. Każdy zobaczy kto jaką ma skuteczność i w tedy mniejszym ryzykiem może postawić pół swojej wypłaty. Romano,ja codziennie dostaję jeden typ z basketu lub futbolu amerykańskiego od faceta,który ma 80-procentową skuteczność(nie pytajcie mnie kto i co,bo nie moge więcej napisać-taka jest umowa i dalem słowo honoru,że dalej typy nie pójda). Jednak nawet On ma taka serie,że nie trafi 2 dni pod rząd. jakbym grał tak jak Ty radzisz,to nie miałbym wypłaty  Dla przykladu : przedwczoraj mialem polecenie na over w w jednym z meczów(nawiasem mówiąc typ pokrywał się z moim) i chyba sam Houdini by nie przewidział,że w 4 kwarcie rzuca tylko 33pts. Tak więc ja na otrzymanym typie opieram 2 duble,do kazdego dostawiając 2 swoje typy - gram to codziennie z puli wydzielonej z konta i traktuje jako ekstra,to znaczy nie licze do bilansów miesięcznych. Amkwish przemyśl to, JEDEN TYP A DOBRY. Jestem przeciw !!!  Zrobi się suchy i beznadziejny temat,vide MLB. Żadnych informacji,opinii,jakiś piaskownicowy konkurs. Pamietasz pretensje typu"dlaczego ja mam niezaliczony typ?spóźniłem sie 5 minut i mi nie policzono?"  O czym świadczy skuteczność w pojedynczym typie? Przekłada się na stan konta? U mnie nie,bo choćbym miał 100% skuteczności to i tak nic mi z tego,bo ja gram z reguły duble,a większość uczestników rozpisy. Jestem natomiast za ograniczeniem ilości podawanych typów,powiedzmy do 3 dziennie. Śmieszne i niepoważne jest autorytatywne wypowiadanie się o wszystkich meczach. Niewiarygodne tym bardziej,bo szczegółowo nikt chyba nie jest w stanie rozpracować 12-16 opcji dziennie,a czasem jest i ponad dziesięć spotkań,więc opcji 2 razy tyle. Zreszta,niech na ten temat wypowiedzą się userzy. Ja od razu mówię,ze,jako monarchista z krwi i kości  ,demokracje mam w głębokim poważaniu i bardziej powinny decydować argumenty niż wiekszość "za lub przeciw". Jezeli jednak zdecydowana większość bedzie za propozycja Romanokey to moja rolą jest to uszanować i tak się stanie. Pozdrawiam wszystkich i nie bluzgajcie mnie. Kto Cie zbluzga,bedzie sie jawił jako kretyn  Bardzo dobrze,że wreszcie Ktoś zdecydował się ,nie owijając w bawełne,napisac ,co Mu leży na watrobie. Dlatego ja nie bede długo zamykał tego tematu i tu oczekuje wypowiedzi innych userów. Na koniec jeszcze jedno. Post Romano(a znam Go trochę,więc smiem rozważać,hehe)jest z pewnej mierze wynikiem również hmm...zniecierpliwienia,co tam !! mówmy jak mężczyźni...wynikiem wqrwienia tym co sie dzieje w lidze. Poczytajcie wypowiedzi na czacie z ostatniej nocy,tam dawaliśmy tenu wyraz. Liga jest porabana,od paru ładnych lat tak nie było,zatem i typować jest trudniej. Nic jednak nie trwa wiecznie i myslę,że sytuacja się ustabilizuje i w temacie zagości zgoła inny nastrój. Wczorajsze wygrane NY,IND,SAC i SEA byly planowe,podobnie jak plus handi na NO czy GS. Nie mozna powiedzieć,że wczoraj był jakikolwiek zonk i mysle,że dzisiaj (oprócz Detroit) nie czeka nas żadna niemiła niespodzianka. Badźmy dobrej myśli i poddawajmy sie zbyt łatwo - złym nastrojom i bukom  Pozdrawiam amkwish
|
Do góry
|
|
|
|
#268483 - 15/12/2004 09:00
|
Carpal Tunnel
|
Quote:
Quote:
Coś za dużo ludzi gra tych smiesznych bobków, a argumentacja że jak nie z NO, to z kim do mnie nie trafia, bo w ten sam sposób podchodzi do dzisiejszego meczu NO... Wedługm mnie równie dobrze szerszenie mogą to wygrać....
Ja wybieram wariant bezpieczniejszy, czyli poniżej...
Charlotte Bobcats - New Orleans Hornets under 178 pkt
No i przez dogrywke wszystko poszło w pizduuu.. Biedaki przez 28 sec. żadna z sierot nie była w stanie rzucic punktu.....przez ost. 28 sekund utrzymywał się remis....dramat....
Fozzie,a teraz przeczytaj swój nastepny post i powiedz sam,czy bedziesz na mnie zły jak zacznę sie głośno śmiać 
Basket juz tak ma,że mecz nie może skończyc sie remisem i czasami grane sa dogrywki  Ja grałem over HT,to mój stały typ na Bobki,a jakbym mial grac FT to tez over. Gadalismy o tym w nocy na czacie.
Pozdrawiam
amkwish
|
Do góry
|
|
|
|
#268484 - 15/12/2004 09:26
|
Carpal Tunnel
|
Widzisz amkwish, ja o chlebie ty o niebie.... Wiec chyba raczej taka forma zostanie.... Tylko nie wiem, czy z lenistwa, czy z obawy przed obnażeniem co niektórych "typerów"
Nie wiem z czego tu mógłbys sie pośmiać, wyraziłem swoje zdanie na temat meczu Bobków, twierdząc, ze równie dobrze ten mecz moga wygrac szerszenie ,a wybrałem under, bo było to bardziej prawdopodobne... a sygerując mi, ze czasami padaja remisy i sa dogrywki, to jest smieszne, bo gdybym liczył na dogrywki, to bym w życiu undera nie postawił... a poza tym jak Ty liczyłeś sie tutaj z dogrywką, to czemu nie zagrałeś remisu...przecież to bardziej opłacalne...
Gdybym zarzucił tutaj z 8 typów, napewno bym połowe trafił...ten wydawał mi się najbardziej prawdopodobny i dla tego go podałem....chyba tak jest lepiej, niż podjąc np 7 i trafic jeden...
pozdr.
|
Do góry
|
|
|
|
#268485 - 15/12/2004 09:44
|
Carpal Tunnel
|
Quote:
Widzisz amkwish, ja o chlebie ty o niebie....
Wiec chyba raczej taka forma zostanie....
Tylko nie wiem, czy z lenistwa, czy z obawy przed obnażeniem
co niektórych "typerów"
Nie wiem z czego tu mógłbys sie pośmiać, wyraziłem swoje zdanie na temat meczu Bobków, twierdząc, ze równie dobrze ten mecz moga wygrac szerszenie ,a wybrałem under, bo było to bardziej prawdopodobne... a sygerując mi, ze czasami padaja remisy i sa dogrywki, to jest smieszne, bo gdybym liczył na dogrywki, to bym w życiu undera nie postawił... a poza tym jak Ty liczyłeś sie tutaj z dogrywką, to czemu nie zagrałeś remisu...przecież to bardziej opłacalne...
Gdybym zarzucił tutaj z 8 typów, napewno bym połowe trafił...ten wydawał mi się najbardziej prawdopodobny i dla tego go podałem....chyba tak jest lepiej, niż podjąc np 7 i trafic jeden...
pozdr.
Fozzie,chcesz tu urządzic konkurs typerów czy uczestniczyc w temacie o NBA?
Chcesz ze mna potypować ?
Jestem do dyspozycji.
Tylko żeby to nie okazało się najsmieszniejszym tematem na tym forum.
I nie irytuj się,bo ja się śmieje z tego,ze Ty masz pretensje,że ....była dogrywka i dlatego Ci under nie wszedł
Równie dobrze ten co miał overa w jakims meczu mógłby sie wqrzać ,że dogrywki nbie było.
To jest poważne i o takie argumenty się ubiegasz?
Dla mnie ganz,co będa chcieli userzy,to beda mieli
Pozdrawiam i ide wreszcie spać
amkwish
Edited by amkwish (15/12/2004 09:45)
|
Do góry
|
|
|
|
#268486 - 15/12/2004 10:07
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 15/02/2003
|
Quote:
Lepiej przeanalizować jeden mecz a dobry, a nie kierować się statystykami. Niekiedy analiza nie jest potrzebna do jednego dobrze podanego typu.Bo takie analizy nie obrażając nikogo a przynajmniej co niektórych bo naprawdę jest tu dużo dobrych typerów - nie jest nikomu potrzebna.
Z drugiej zaś strony ,Romano,to ja wielokrotnie zachęcałem kazdego do pisania własnych przemyśleń,opinii i uzasadnień dla swoich typów. Nie od razu Kraków zbudowano,więc co niektórym pewne"analizy" moga sie wydawać nieudolne,ale ja jestem zdania,że od czegoś trzeba zacząć i każdy uzasadnia tak jak potrafi i na tyle,na ile pozwala mu posiadana wiedza. Nie kazdy zreszta jest "mistrzem pióra",ale....mamy czas. Ja mam nadzieję,że z dnia na dzień wszystkie opinie bedą stawały sie jak najbardziej rzeczowe i fachowe,...Jestem przeciwny ruganiu Kogoś,tylko za to,że coś tam mniej fachowo napisał,ja rugałbym za to,że nic nie napisał
Jeżeli Ktoś ma zamiar grać regularnie czyjeś typy,to i tak wylowi je i ich autora wśrod postów zamieszczanych na forum.
Pozdrawiam
amkwish
Wiec jesli mozna, to ja byl bym za pozostawieniem tematu w obecnej formie, z ewentualnym ograniczeniem ilosci podawanych typow do 3 dziennie. Juz kilkakrotnie zdarzylo sie iz ktos podal swoja analize, czym wlasnie sprowokowal innego uczestnika forum do wypowiedzi, ktorej w innym wypadku pewnie by nie udzielil. Jezeli ktos podaje suche typy to i tak zainteresowani wiedza czy wchodza czy nie. A przy analizie, jest sie przynajmniej do czego odniesc zastanawiajac sie nad jakas propozycja. Jestem przeciwny ograniczeniu do podawania tylko jednego "pewnego" typu, poniewaz bardzo czesto wlasnie te spotkania z wszelikimi oznakami na niebie i ziemi na dany typ sprawiaja niespodzianki, a te ktore gra sie "dodatkowo" ladnie wchodza. Nie sprowadzajmy tego tematu do konkursu.
pozdrawiam lajkonik
|
Do góry
|
|
|
|
#268488 - 15/12/2004 10:14
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 16/03/2004
|
Quote:
Widzisz amkwish, ja o chlebie ty o niebie.... Wiec chyba raczej taka forma zostanie.... Tylko nie wiem, czy z lenistwa, czy z obawy przed obnażeniem co niektórych "typerów"
pozdr.
Pozwolicie że wtrącę swoje 3 grosze. Po pierwsze nie musisz dawać wyrazu swojej frustracji w formie którą tu przekazujesz. Po drugie - styl, sposób i forma prowadzenia tego tematu forum były ustalane trochę czasu przed założeniem tematu US Sports. Uważam, że można wprowadzać drobne modyfikacje - ale ZDECYDOWANIE - uważam że przyjęta forma jest całkiem zadawalająca przynajmniej większość (użytkowników). Uważam że jest to najczystszy temat z obecnych na forum (chodzi mi o konflikty i pobluzgiwanie). Nie naszą winą jest to że w tym roku NBA jest jakie jest - to jest sport, ale może powoli się ustabilizuje. Po trzecie co do podawania typów - uważam że każdy ma prawo do podania wszystkich przez siebie przemyślanych - niemniej jednak zgodzę się z Ami-m, że powinny być mniej lub więcej argumentowane (na marg. sory że moim ostatnim dniom brak analiz - spowodowane jest to brakiem czasu, ale wkrótce się zmieni). Podawanie jednego typu dziennie - prawdziwy absurd - zresztą wystarczy popatrzeć na "dnia" ostatniego tygodnia. Faktyczne ograniczenie typów do X wiąże się z tym że temat zacznie przybierać zasady konkursu - a nie o to tu chodzi. Należę do tych którzy podają dużo typów i na razie moje wskazania nie są zbyt imponujące, ale zdarzają się dni gdzie mam skuteczność pow. 75% (mnie taka zadowala). Cyt. "Gdybym zarzucił tutaj z 8 typów, napewno bym połowe trafił..." - uważaj na takie sformułowania - bo mogą się mocno obrócić przeciw Tobie. trochę śledzę to forum nie tylko NBA i wiem że z tymi Twoimi 50% różnie bywa - więc proszę nie rzucaj słów na wiatr. Słowo "napewno" w moim słowniku pojęć związanych z bukmacherką nie istnieje Po czwarte - uważam Cię za niezłego typera - wiele Twoich wypowiedzi zdecydowaniue mi się podoba - a argumenty które przedstawiasz są jak najbardziej trafne (wyj. dzisiejsze poranna posty). Uważam że w dniu dzisiejszym działałeś pod wpływem niezdrowych emocji - mi też się taki przytrafił (całkiem niedawno) próbowałem założyć całkiem głupawy konkurs dotyczący NBA, ale w porę się zreflektowałem. Tak że jestem przekonany że do wieczora Ci przejdzie (mi przeszło) i dalej zaczniesz kontynuować podawanie swoich całkiem ciekawych analiz dotyczących poszczególnych zdarzeń. Na zakończenie - jestem zdecydowanym przeciwnikiem wprowadzania jakichkolwiek zmian w strukurze założonego działu. No może bym prosił o częstsze uzasadnianie przez siebie wybieranych typów. Pozdrawiam KRAJAN
|
Do góry
|
|
|
|
#268489 - 15/12/2004 10:19
|
newbie
Meldunek: 08/12/2004
|
mi tam odpowiada tka forma jak jest bo powiedzmy "rzuce" sobie typ np lakers - sacramneto i tak bez analizy napisze hmm wygraja lakersi i tyle bo tak mi sie wydaje no i to napisze na forum a zaraz ktos kto ma wiecej czasu albo bardziej sie interesuje napisze "co ty! jak to lakersi przecierz kobe ma zlamana reke w 8 mijescach, pozostali podstawowi gracze zatruli sie i siedza na kiblach, trenera zdradza zona i nie chce mu sie myslec nad taktykami a sacramneto jest na fali i ich zniesie" no i ok ktos wiedzla wiecj niz ja i sobie przemysle to zastanowie i kazdy kto czyta wypowiedzi i sam zdecyduje, a analizy sa tez czasmi do niczego bo na koncu okazuje sie ze sacramneto jednak zlekcewazylo lakersow a rezerwowi w los angeles walczyli tak dzielnie ze wygrali 1 punktem i cala anliza do niczego ale to typowanie jest a nie stwierdznie jaki wynik na pewno padnie
i zgadzam sie z tym ze jak jest 8 meczy w danym dniu to najlepiej wybrac 2 albo 3 mecze i je opisac a nie bawic sie w typowanie wszytkich wynikow, poprostu wybrac te perełki a dla kazdego perełka bedzie inny mecz wiec i tak wszytkie 8 meczy zostanie wytypowane
pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#268490 - 15/12/2004 10:25
|
Carpal Tunnel
|
Tylko, że ja wyraźnie określiłem, ze zostawić dział z analizami, a odzielnie podawać może góra trzy typy, na podstawie których tworzyłby się jakis ranking, i wcale nie boję sie tego, nawet gdybym miał byc na ostatnim miejscu tego rankingu, a pisząc amkwish, ze to może być najsmnieszniejszy temat, to mam wrazenie ze chciałeś powiedzieć;....z czym do ludzi chłoptasiu, ja tu jestem naj...i mozesz tylko sie skompromitować....
Ale powiem szczerze, że wcale sie tego nie boję...
|
Do góry
|
|
|
|
#268491 - 15/12/2004 10:30
|
member
|
Fakt faktem, że wszystkie moje analizy a dnia wczorajszego trafiły o kant dupy. Dziwi mnie najbardziej Sacramento i ta wygrana 3 punktami. Nie wiem dlaczego, ale mam wrażenie, że ten mecz był ustawiony. Oni określają na -3.5 i jest akurat 3. No cóż nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem, tylko trzeba zabrać się do pracy, ale najpierw biathlon. Pomysł z tabelą jak z MLB jest bardzo dobry, tylko oczywiśćie musi być osoba, która chciałaby się zająć na poważnie prowadzeniem statystyk. Pozdrowienia
|
Do góry
|
|
|
|
#268492 - 15/12/2004 10:51
|
member
Meldunek: 31/01/2004
|
Pozwolcie panowie, ze przedstawie swoje zdanie... pisanie typow bez analiz jest dla mnie malo wartosciowe, dlatego ze temat bedzie wtedy wygladal np. tak: post1 mecze na dzis: Utah - Chicago Portland - Houston NY - Miami LA Lakers - Toronto Boston - Washington
post 2 Utah - Chicago 1
post 3 NY - Miami 2 LAL - Toronto over 192
post 4 NY Miami 2 Boston 1
post 5 Portland wygra!!!
to by bylo troche bez sensu, co? pisanie po jednym, dwa mecze i dawanie suchych typow nie popartych analiza za duzo nie wniesie..nie chodzi chyba o to, zeby ktos czekal az np. Fozzie podal typy, a ze ma skutecznosc dobra to czytajacy zagra to w ciemno..to bez sensu..moim zdaniem typ musi byc poparty analiza, chocby kilkoma zdaniami. To argumenty, ktore pozwola zastanowic sie nad typem. Nie wiem tez czy konieczne jest ograniczenie ilosci typow dziennie. Przeciez nieraz sa 3 mecze w nocy, z czego wybiore np. 2 ktore postawie. A czasami meczow jest 8 czy 9 i chce postawic 4 z nich. Czy nie moge zamiescic na forum 4 typow z analiza bo zasada jest ze wybieram tylko 3??? Dlaczego mam nie pisac o tym czwartym meczu?
Moje zdanie jest takie - jesli ktos chce sie sprawdzic lub komus cos udowodnic, zrobmy konkurs i wylonimy najlepszych typerow i nie bedzie dyskusji typu "ja mam 79 % skutecznosci, a ty wtapiasz"...konkurs polegalby na podaniu z kazdej nocy np. 2 najpewniejszych typow i tam nie trzeba by bylo analizowac, suche typy i podlicznie skutecznosci. Kto chce udzial wezmie. Ato co jest tutaj niech zostanie w formie niezmienionej, z tym ze krotka analize lub kilka zdan o meczu napisac wypada. I tyle..
pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#268493 - 15/12/2004 11:06
|
Carpal Tunnel
|
Wcale mi niechodzi o udowodnienie swoich umiejętności, czy kogos innego, romanokey wspomniał o MLB i faktycznie przyznaje mu rację....tam był rankig, na podstawie którego ja osobiscie brałem typy pierwszej piatki, i jeżeli któryś z tych typów powtórzył sie.. grałem to śmiało , oprócz swoich i powiem szczerze, ze to były piekne chwile, bo w porównaniu do NBA, naprawde wygrywało się pare złociszy, a jeszcze raz podkreślam, że temat z analizami jak najbardziej powinien zostać, chociażby dla samych dyskusji, nawet takich jak ta.....
Edited by Fozzie (15/12/2004 11:08)
|
Do góry
|
|
|
|
#268495 - 15/12/2004 11:22
|
stranger
Meldunek: 22/04/2004
|
Wszyscy wiemy jak jest z analizami w NBA, pisane tutaj sa fantastyczne, ale nie wiem jak sie ma to do skutecznosci. Taka jest NBA i juz. Niektorzy probuja grac systemami, progresja, ich typy bez analizy tez moglyby byc cenne. A moze wprowadzic obowiazek wstawiania "wizytowki" przez kazdego typera pod swoim postem. Mogloby to byc proste zestawienie procentowe skutecznosci typera w temacie NBA. Szczegoly oczywiscie do uzgodnienia, ale np. post z typami ale bez wizytowki bylby delete i zalatwione. Taki obowiazek zmusilby do typowania z sensem niezaleznie czy to 1 typ czy 6. pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#268496 - 15/12/2004 11:27
|
Carpal Tunnel
|
Quote:
Tylko, że ja wyraźnie określiłem, ze zostawić dział z analizami, a odzielnie podawać może góra trzy typy, na podstawie których tworzyłby się jakis ranking, i wcale nie boję sie tego, nawet gdybym miał byc na ostatnim miejscu tego rankingu, a pisząc amkwish, ze to może być najsmnieszniejszy temat, to mam wrazenie ze chciałeś powiedzieć;....z czym do ludzi chłoptasiu, ja tu jestem naj...i mozesz tylko sie skompromitować....
Ale powiem szczerze, że wcale sie tego nie boję...
Ty Fozzie chyba naprawdę masz nie za dobry dzień:-) Pisząc "najśmieszniejszy" miałem na myśli,ze dwóch gostków sie bedzie duelować,a wygra ten który trafi 2 na 10 typów,no i bedzie żenada i wstyd i hańba:-))))))
Wyobraź sobie,że typujemy od soboty,no to masz:
Detroit,Mineciota,Dallas...no moze wczoraj cos by weszło:P
Nie odnos wszystkiego tak do siebie,bo w końcu uwierzę,że istnieje pepek świata:-)
Pozdrawiam
amkwish
PS.Pisząc "i tak zagram typ pod prąd z tego forum" nie wiem komu wystawiasz "laurke" - tym wszystkim,którzy starają sie tu,by nawzajem sobie pomóc czy sobie,mniejsza o to.
|
Do góry
|
|
|
|
#268497 - 15/12/2004 11:37
|
Carpal Tunnel
|
Jeszcze jedno,ale w oddzielnym poście.
Konkurs=piaskownica
Jako user NIE jestem taka głupawka zainteresowany
Jako mod bedę baczył by temat nie stał sie oborą.
A teraz powiedzcie komu zależy,żeby rozwalic najlepszy temat na tym forum ? Propozycja działu analiz jest smieszna,tym bardziej,że wychodzi od tych,którzy takowych nie piszą. Ja zostawiam Wam temat,pokazcie co potraficie z niego zrobic.
AMEN
Pozdrawiam
amkwish
|
Do góry
|
|
|
|
#268498 - 15/12/2004 11:43
|
newbie
Meldunek: 30/07/2003
|
Witam! Mało się udzielam w tym temacie ale powoli powoli wkręcam się w NBA i myślę, że z czasem będzie tego więcej. Jeśli chodzi o dyskutowany temat to jestem za obecnym stanem tego tematu. Fozzie  pzrecież właśnie chodzi o to by ludzie dzielili się włąsnymi spostrzeżeniami lub informacjami gdzieś wyszukanymi. Jeśli ograniczymy sie do jednego typu to może okazać sie ze 100 osób( żart) wskaże na ten sam super pewny typ, który jak nie raz się okazało w tym roku w NBA okazał sie największym niewypalem. Panowie !! Dyskusja to podastawa !! A nikt nikomu nie każe grać tu podawanych typów. Ona maja byc pomocne przy podejmowaniu własnych decyzji. Wiemy, że nie zawsze jest czas by ogarnąc wszystkie mecze, wtedy post kogoś kto "zajął" sie innym meczem skłoni nas do zastanowienia się nad nim. Mówię to z własnego doświadzcenia! Jeszce raz powtarzam : "NIktu tu chyab nie gra wszystkich podawanych tu typów " . POzdrawiam amkwish'a . TRZYMAJ TAK DALEJ TEMAT SUPER NIE ZMIENIAJMY JEGO FORMY. a jelsi Fozzie chce konkurs to niech założy osobny temat ( za cłąym szacunkiem dla ciebie FOzzie) Pozdrawiam LOPI
|
Do góry
|
|
|
|
#268500 - 15/12/2004 15:14
|
journeyman
Meldunek: 08/01/2004
|
Panowie. Konkurs? Dajcie spokój! Trzeba sobie najpierw odpowiedziec na jedno pytanie. Po co to komu?
Potrzeba rywalizacji siedzi w wielu z nas ,ale wydaje mi sie , ze cały czas głównym celem tego tematu jest walka z bukami i ogrywanie ich ,a nie jakis wyscig szurów który doprowadzi do tego ze powstaną rankingi najlepszych i najgorszych typerów. I do czego to doporowadzi?- do tego ze zamiast całą swoją energie skumulowac w napisanie analizy nie ważne czy lepszej czy gorszej zaczną pojawiac sie typy tzw. konkursowe czyli mijające się z ideą dla którego powstał ten temat. Stanowczo przekładam tez szeroką dyskusje na przykład kto jest słabszy w lidze bobki czy n.orlean od suchego typu biorącego udział w konkursie np.S.Antonio-Chicago -1. Nie popieram tez opisywania jednego zdarzenia dziennie bo jest to jakies nienaturalne ograniczenie .Jesli ktos ma ochote pisac o paru typach to dlaczego ma tego nie robic. Nikt tu nikomu nie kaze grac tych typów od razu ,ale zawsze moze sie pojawic jakies sprostowanie albo utwierdzenie sie w swojej wizji co pomoze jeszcze lepiej wyselekcjonowac podawane przez nas typy. Wiec jesli komus potrzeba sprawdzenia sie jest wazniejsza od trafienia buków w ich czułe miejsce to prosze bardzo "wolna wola" tylko ze zróbcie to w temacie -Konkurs NBA- a ten temat niech dalej funkcjonuje tak jak dotychczas.
pozdrawiam flymind
|
Do góry
|
|
|
|
#268501 - 15/12/2004 15:45
|
old hand
|
Quote:
Panowie. Konkurs? Dajcie spokój! Trzeba sobie najpierw odpowiedziec na jedno pytanie. Po co to komu?
Potrzeba rywalizacji siedzi w wielu z nas ,ale wydaje mi sie , ze cały czas głównym celem tego tematu jest walka z bukami i ogrywanie ich ,a nie jakis wyscig szurów który doprowadzi do tego ze powstaną rankingi najlepszych i najgorszych typerów. I do czego to doporowadzi?- do tego ze zamiast całą swoją energie skumulowac w napisanie analizy nie ważne czy lepszej czy gorszej zaczną pojawiac sie typy tzw. konkursowe czyli mijające się z ideą dla którego powstał ten temat. Stanowczo przekładam tez szeroką dyskusje na przykład kto jest słabszy w lidze bobki czy n.orlean od suchego typu biorącego udział w konkursie np.S.Antonio-Chicago -1. Nie popieram tez opisywania jednego zdarzenia dziennie bo jest to jakies nienaturalne ograniczenie .Jesli ktos ma ochote pisac o paru typach to dlaczego ma tego nie robic. Nikt tu nikomu nie kaze grac tych typów od razu ,ale zawsze moze sie pojawic jakies sprostowanie albo utwierdzenie sie w swojej wizji co pomoze jeszcze lepiej wyselekcjonowac podawane przez nas typy. Wiec jesli komus potrzeba sprawdzenia sie jest wazniejsza od trafienia buków w ich czułe miejsce to prosze bardzo "wolna wola" tylko ze zróbcie to w temacie -Konkurs NBA- a ten temat niech dalej funkcjonuje tak jak dotychczas.
pozdrawiam flymind
Zgadzam się z Tobą, mi raczej nie chodziło o to żeby ograniczać podawanie typów podpartych analizą, wręcz odwrotnie uwielbiam takie żeczy czytać.Chodziło mi raczej żeby nie podawać typów suchych tz. NY - GS -1 CHI - PHI -2 itd.....
A na koniec nie podaję analizy bo nie mam teraz czasu. Takie podanie typów bez analizy to raczej nie że brak czasu tylko nóż widelec a trafię bo statystyki tak mówią lub program mi wybrał tak. Na tej zasadzie niektóre posty tutaj są podawane typów 10 a na koniec nie mam czasu może podeśle wieczorkiem.
Jeśli przeanalizowałeś wszystkie mecze to proszę bardzo podaj je do każdego krótka analiza i wtedy ktoś kto chciałby skożystać z tych typów przeczyta wszystkie analizy i może podjąć decyzje.Nie zawsze wszyscy wiedzą co się dzieje w drużynie np. kto ma kontuzje itp...
Ja wiem że nie każdy umi skleić parę zdań co do tego wybranego meczu bo sam tak mam ale co masz z takiego typu jeśli Ci ktoś poda 7 typów i ani jednej analizy do tego czemu tak typuje. Podobno mamy ogrywać buków a nie dać im zarobić a narazie tak nie jest bo grając tymi typami do tej pory uwzględniając wszystkie od początku to każdy by był na dużym minusie. Zauważ że te typy które są analizowane przez Was lub Nas jak kto woli częściej wchodzą niż te podane na sucho.
Pozdrawiam 
|
Do góry
|
|
|
|
#268502 - 15/12/2004 16:28
|
veteran
Meldunek: 26/12/2003
|
Trochę ze zdumieniem czytam tutaj co niektóre wypowiedzi -no cóż podyktowane są jak myślę trochę frustracją ,że idzie byc może nie tak . Pamiętam ten temat jak wyglądał kiedyś - nie będę opisywał jak . To ,że zmiana na lepsze widoczna jest gołym okiem przypisuję Amkwishowi .Samo to ,że jest tak jak jest teraz TO BARDZO DUŻO -nie wiem czy chcielibyście powrócić do tamtych klimatów .
Podawanie typów -wystarczy dla mnie to ,że ktoś sam je gra .We wszystkie typy , które podaję publicznie inwestuję własne pieniądze i jeżeli są złe to bardzo boli moją kieszeń .Ten fakt powoduje ,że ponoszę karę za zły typ na własnej skórze .Podoba mi się w tym temacie to ,że nie widzę tutaj złośliwości pod adresem innych użytkowników - a przecież złych typów jest co niemiara .
Co do NBA :
1. W każdej dyscyplinie co pewien czas nastepuje zmiana układu sił - być może coś takiego obserwujemy obecnie .To chyba nasza wina ,ze nie możemy być na tyle elastyczni aby szybko się przestawić i mamy w głowach stare układy .
2. Rozgrywki NBA to trochę teatr sportowy , w którym jak powiedział kiedys Szurkowski :" wygrywa się i przegrywa za pieniądze " .Dlatego aspekt sportowy w wielu meczach schodzi na dalszy plan .Mam kolegę instruktora tenisa , który twierdzi ,że przegra z każdym swoim średniozaawansowanym uczniem i to ,że się" podłożył " nie bedzie widoczne gołym okiem .
3 .Dużo zamieszania wprowadza idea PO - po prostu niektóre zespoły pilnuja tylko i wyłącznie tego aby znaleźć się nad kreską .
Miedzy innymi z tych powodów nie ma mądrych którzy obejmą wszystkie te "gierki" .Dlatego nie ma się co przejmować -ci co najlepiej typują sami sie wyłonią .
|
Do góry
|
|
|
|
|
|