#2690155 - 30/10/2008 03:13
Re: Moneybookers [14]
[Re: Gandhi]
|
addict
Meldunek: 19/01/2007
|
Tak w ogóle to wyluzujcie z tą paniką. Włamywacze nie są wszechmocni. Jak mi Biszop pisze, że mógłby wynająć kolesia, który mi wjedzie na konto, to ja mu mówię, że go nie stać. A to dlatego, że większość włamów polega na tym, że ktoś gdzieś znajduje lukę w danym systemie (np. na Interii), a później kolesie z raczej przeciętnymi umiejętnościami dowiedziawszy się o luce ją wykorzystują jak najszybciej się da, gdyż po krótszym lub dłuższym czasie luka jest łatana i koniec zabawy.
99% włamów na konta przebiega właśnie w ten sposób - włamujący się korzysta z wiedzy, którą skądś uzyskał, dopóki dziura nie zostaje załatana. Aby znaleźć nową lukę w największych systemach emailowych trzeba naprawdę nie lada umiejętności, dni lub tygodni ślęczenia. Stąd, Biszop, mogę Ci powiedzieć, że nic mi z kontem nie zrobisz, gdyż gmail póki co jest bezpieczny.
|
Do góry
|
|
|
|
#2691103 - 30/10/2008 15:33
[Re: Lord Devastator]
|
addict
Meldunek: 19/01/2007
|
Data Protection Act nie zawiera prawa do kasowania danych na żądanie. Mówi jedynie, że dane nie powinny być trzymane dłużej, niż to potrzebne.
Lord Devastator, nie ma takiej opcji, żeby MB czy bukmacher skasował Twoje dane, a jedna z przyczyn jest prosta - multikonta. Myślisz, że jak buk mi nałoży limit albo narobię sobie syfu na koncie, to wystarczy skasować konto, usuwają dane i już można zakładać od nowa?
Kolejny, ważniejszy powód jest taki, że MB przeprowadza transakcje finansowe. Nie ma takiej możliwości, żeby usunęli dane jednej ze stron takiej transakcji, informacja, gdzie pieniądze powędrowały jest konieczna dla wielu instytucji, w tym Policji itd.
|
Do góry
|
|
|
|
#2693208 - 31/10/2008 04:30
[Re: nowik]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 28/09/2004
|
Mam pytanie: czy wszyscy robiliście wymiany na tym bądż innych forach za pośrednictwem MB? Bo jeżeli jest choć jedna osoba która nigdy nie robiła wymian i mimo to ma kłopoty z włamaniami , to niestety wszyscy muszą być czujni... nie robie wymian, nie mialem nigdy problemów
|
Do góry
|
|
|
|
#2693333 - 31/10/2008 05:01
[Re: Baqu]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 17/12/2004
|
i jedyny minus jeżeli ktoś skrobnął by mi ten zeszyt, aczkolwiek o niego się nie boję gdyż zawsze ma się bezpiecznie. mi Zona kiedys takie cudo wywalila na smietnik bo myslała (???) ze to jakis stary , alez mialem sranie co do mb (zeby nie bylo OT) ogolnie to zauwazylem taką prawidlowosc (wsrod znajomych) ze jak ktos mało korzysta to problemow nie ma (np ja mimo ze czasem pojawialy sie spore sumki) natomiast ci co przelewali cos non stop wiecznie jakies problemy z weryfikacja , zamknieciem etc
|
Do góry
|
|
|
|
#2693378 - 31/10/2008 05:15
[Re: bolo_lacznik]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 28/09/2004
|
mi Zona kiedys takie cudo wywalila na smietnik bo myslała (???) ze to jakis stary , alez mialem sranie co do mb (zeby nie bylo OT) ogolnie to zauwazylem taką prawidlowosc (wsrod znajomych) ze jak ktos mało korzysta to problemow nie ma (np ja mimo ze czasem pojawialy sie spore sumki) natomiast ci co przelewali cos non stop wiecznie jakies problemy z weryfikacja , zamknieciem etc w sumie możliwe, sam mało używam MB, nie wymieniam się, nigdzie za nic nie płacę, jedynie raz w miesiącu około przeprowadzam transfer gotówki na konto w banku, tez wydaje mi się, że nie obracam małymi sumami - ale też nie dużymi i jak już pisałem nigdy nie napotkały mnie jakie kolwiek problemy z MB. pozdr,
|
Do góry
|
|
|
|
#2693822 - 31/10/2008 14:24
[Re: bolo_lacznik]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 23/11/2004
|
[quote=bolo_lacznik] ze jak ktos mało korzysta to problemow nie ma (np ja mimo ze czasem pojawialy sie spore sumki) natomiast ci co przelewali cos non stop wiecznie jakies problemy z weryfikacja , zamknieciem etc korzystam czesto na razie ani jednego zamkniecia konta czy innych takich
|
Do góry
|
|
|
|
#2693865 - 31/10/2008 15:49
[Re: KUERTEN.]
|
addict
Meldunek: 05/08/2003
|
Mam konto w Moneybookers i przy ostatnim wlamie na moj komputer ktos w ciagu nocy miedzy 24 a 8 rano , wlamal mi sie na skrzynke mailowa w wp, potem wlamal sie na Moneybookers, nastepnie Netellera, nastepnie zmienil tam hasla, potem wlamal sie na konto Expekt, Gamebookers, bet24, itd. Naprawde szczeka mi opadla. Na szczescie sa szanse zlapania tego zlodzieja, tak przynajmniej zapewniaja mnie ludzie z departamentu bezpieczenstwa Netellera.
Pozdrawiam wszystkich majacych problemy
|
Do góry
|
|
|
|
|
|