#269932 - 20/12/2004 09:26
NBA 20.12.2004
|
member
Meldunek: 28/08/2004
|
Oto mecze na dziś:  PHILADELPHIA-UTAH CHICAGO-PORTLAND HOUSTON-TORONTO DENVER-PHOENIX GOLDEN STATE-WASHINGTON LA LAKERS-MEMPHIS
|
Do góry
|
|
|
|
#269934 - 20/12/2004 13:11
Re: NBA 20.12.2004
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 13/01/2004
|
Ludzie !!! Zwariowałem !!! Prezenty na Święta za darmo rozdaję:-)))
/for IQ < 10....that's joke/
Juz poważnie i do rzeczy.
Otrzymuje na priva sporo korespondencji z prośba o podanie sposobu na ogranie buków w NBA (sic!).
Gdybym go znał,to kazdy z Was juz by taki sposób ode mnie otrzymal,oczywiście za darmo:-)
Dzis podziele sie pomysłem na granie,jaki od dawna chodzi mi po glowie,ale wypatrywałem stosownej chiwli i taka dziś nadeszła.
Gwoli scisłości grałem takowe w ubiegłym sezonie,natomiast w 2004/5 to bedzie mój pierwszy raz:-)
Po kolei.
Zagram progresywnego....dubla(tak,tak dubla)składającego sie z następujących zdarzeń
1)Denver Nuggets over FT
2)Golden State Warriors spread(+ lub -)
Dlaczego takie ,a nie inne opcje dla każdego z zespołów wybrałem ,wyjaśnie,ale jeszcze nie teraz:-)
Ponieważ buki daja opcje "parlays" tylko w dniu meczów,musimy wybrac takie 2 zespoły,które kilka meczów pod rząd rozegraja w tym samym terminie,stąd powyższy zestaw.
Terminarz na najjbliższe 4 mecze obydwu drużyn:
20.12
Denver home - Phoenix
Golden State home - Washington
22.12
Denver away - Seattle
Golden State home - Memphis
26.12
Denver home - Dallas
Golden State away - Sacramento
27.12
Denver away - Golden State !!!!!!!!!!!!
Uzasadnienie wyboru opcji:
1)Nuggets
a)graja 3 najbliższe mecze z druzynami,które smiało mozemy uznać za overowe
b)wybór spreadu "przeciw" Denver wchodziłby w rachubę(to znaczy obstawianie -hc na ich przeciwników),gdyby nie to,że ja chce mieć dalej mozliwość wyboru(o tym dalej)
2)Golden State
a)2 najbliższe mecze graja u siebie z druzynami nie prezentującymi oszałamiającego poziomu ;z Wizards maja bardzo dobre h2h,z Grizzlies nieco gorsze,jednak Memphis nie jest tak mocne,jak choćby w ubiegłym sezonie ;mozna miec obawy co do meczu w Sacramento,ale 2 ostatnie spotkania u Kingsów Wojownicy przegrali 92-96 i 104-106
b)jako alternatywę mozna było wybrac over,ale mam obawy co do 2 pierwszych spotkań,poza tym w Sacramento linia może byc za bardzo wysrubowana
c)tak jak w przypadku Denver,chcę miec potem wybór,więc spread:-)
Teraz przedstawiam szczegółowy rozpis stawek na poszczególne mecze.
W kazdym przypadku ako na dublu wynosi 3,61,ponieważ kurs na kazde z 2 zdarzeń wynosi 1,91.
Stawka startowa to 10 jednostek - tu każdy dobierze sobie jedna "moja jednostkę" proporcjonalnie do angażowanej przez siebie kwoty.
Ja podaje 10j celem ułatwienia obliczeń,a niektóre kwoty zaokrąglam nieznacznie,ale zawsze w góre,czyli na korzyść gracza.
Oczywiście w przypadku innych kursów,nieznacznie sie różniących(np.1,87 czy 1,95)wysokość stawek na poszczególne etapy progresji korygujemy,tak,by ewentualna wygrana miala ten sam wymiar w każdym "kroku" progresu.
Krok 1 - 20.12
DEN - PHO over
GS - WAS 1(+hc)
Stawka startowa:10
Ewentualna wygrana:26,10
(tu ,dla uproszczenia obliczeń,przyjąłem,że w każdym nastepnym etapie chcemy wygrać 25j netto,czyli"na czysto")
Jezeli wygrywamy,sprawa jasna - koniec progresu,szukamy nastepnego.
W przypadku przegranej....
Krok 2 - 22.12
SEA - DEN over
GS - MEM 1(+hc lub -hc)
I teraz troche "łopatologicznie" o wyliczeniu nastepnej stawki,ponieważ mam sporo pytań odnośnie tego zagadnienia.
Ile mamy wygrać(netto) w 2 kroku?
a)25j za krok 1
b)25j za krok 2
c)10j zwrot stawki,zaangazowanej w 1 krok
Razem 60j na czysto
Stawka na 2 krok wynosi:23,00j (sumaryczna od początku progresji = 33,00)
Ew. wygrana brutto = 83,03
Ew.wygrana netto = 60,03 (chcielismy 60,00)
Zakładamy,że znów sie nie powiodło,więc....
Krok 3 - 26.12
DEN - DAL over
SAC - GS 2(+hc lub - hc) /będzie raczej plus:-) )
Stawka na 3 krok wynosi:41,40j
Ew. wygrana netto = 108,05
3x25j(3 wygrane po 25j w kazdym z 3 kroków) + 33j(stawki przegrane w etapach 1 i 2)=108,00
Zakładamy najgorsze,wobec tego musimy zagrac krok 4.
Ale....tu dubla nie będzie,bowiem
27.12
GS - DEN :-)))))
Oto odpowiedź,dlaczego tak układałem dubla,by znalazł sie na nim u/o i spread.
Idealnym dla nas rozwiazaniem byłoby,gdyby ten mecz zakończył się overem i/lub wygrana(badź przegrana w granicach handicapu) Golden State.
Może najpierw troche statystyki:
06.02.2004 GS - DEN 96-87
03.12.2003 GS - DEN 109-117
06.04.2003 GS - DEN 106-99
03.12.2003 GS - DEN 110-89
05.04.2002 GS - DEN 108-104
27.02.2002 GS - DEN 110-93
12.03.2001 GS - DEN 79-84
03.01.2001 GS - DEN 100-111
09.04.2000 GS - DEN 117-103
04.02.2000 GS - DEN 103-101
To poniekąd odpowiedź na pytanie,dlaczego wybierałem takie,a nie inne opcje do dubla.
Teraz nasuwa sie pytanie,jak i na co zagrac w tym bardzo ważnym ,dla stanu naszego konta,meczu ?
Oczywiście gramy SINGLA za stawkę progresywna,z tym,że mamy dodatkowo mozliwośc wyboru : zagrac na over lub spread na Golden State.
Zamieszczone wyżej staty pokazuja dość wyraźnie,że obie opcje maja spore szanse,a to która wybierzemy zależec bedzie i od naszego przeczucia,ale i od tego,co obie ekipy pokaża nam w 3 poprzednich meczach.
Niekiedy lepiej nie mieć wyboru i grac konsekwentnie nam jedna tylko opcję,ale.....ostrożniejsi(lub rozsądniejsi:-),jak kto woli) otrzymają "podwójna szansę" (o tym za moment).
Krok 4
GS - DEN over LUB 1(+hc lub -hc)
Stawka wynosi:82,5j.
Ew.wygrana netto wynosi 74,16
Dotychczas zaangazowany kapitał(3 pierwsze kroki) to 74j.
Tak więc ...wychodzimy na swoje.
Dopuszczalne sa oczywiscie inne warianty rozegrania calego przedsiewziecia
1)obniżenie zakładanych wygranych w etapach od 2 w góre,na przyklad nie 25j z etapu(przy startowej 10j),a powiedzmy 15 lub 10j - w tym przypadku wysokość stawek ulegnie zmniejszeniu,tym samym zaangażowana kwota będzie mniejsza.
2)gra tylko na zwrot od 3 lub 4 etapu - stawki dobieramy tak,by ewentualna wygrana zrekompensowała nam tylko "wsad",czyli od pewnego etapu liczymy tylko,aby "wyjść na swoje".
3)w przypadku przegranej w etapie 3 kontynuacja procesu,z tym że wtedy TYLKO singlem na jedna z 2 omawianych drużyn(od 5 meczu grają juz w różnych terminach i dubel w grę nie wchodzi) - tu potrzeba już sporych srodków,ale warto i ten wariant uwzglednić przy obliczaniu stawki startowej na dubla ; ja zazwyczaj bukom nie darowuję,choć ubiegłoroczny progres na remisy w Serie A (wygralem w 7 etepie) o mało nie przypłaciłem zawałem:-)
Podsumowujac:
Ja opisany wyżej progres zagram,angażując jako stawke startową 5% kwoty,jaka mam na koncie (przy startowej 10j na 4 etap potrzeba 156,40j,a więc ponad 15 razy tyle).
Nikogo do grania nie namawiam,napisalem ten eleborat,ulegając (z mieszanymi uczuciami) wielu prośbom i sugestiom,jakie otrzymuje na priva.
Zaznaczam jednak stanowczo,ze zignoruję kazdy "łzawy" mail,w którym Ktoś napisze"zagrałem twój typ i jestem bez grosza".
Proszę wszystkich,aby to ,co powyzej potraktowali TYLKO i WYŁACZNIE jako typ-propozycję,taką samą, jakich pełno na naszym forum:-)
Z drżacym sercem klikam ........"wyślij" :-)
Uprzejmie dziękuje Vincentowi za BARDZO ISTOTNA poprawke.
jak się okazuje nikt nie jest nieomylny.
Opis 4 kroku i stawki wziąłem z innego arkusza kalkulacyjnego,na którym miałem rozpisanego 4-etapowego dubla Houston+Chicago.
W opisanym wyżej przykładzie w 4 kroku gramy oczywiście SINGLA z kursem 1,91.
Pozdrawiam
amkwish
PS.Uffff,klawiatura mi sie gotuje.
Jezeli Ktoś znajdzie jakies błedy w opisanym przeze mnie "sposobie" (może źle wyliczylem stawki,co prawda sprawdzałem parę razy,ale czasem prostego błedu sie nie widzi),bedę wdzieczny za uwagi.
Bardzo proszę również o komentarze i opinie,jestem zdecydowany to zagrac,ale niejednokrotnie pod wpływem Waszych uwag,zmienialem juz zdanie i często wychodziło mi to na dobre:-)
Edited by amkwish (20/12/2004 13:57)
|
Do góry
|
|
|
|
#269938 - 20/12/2004 14:02
|
Carpal Tunnel
|
Quote:
widze amkwish dobrze regresa opisales, ja czesto korzystam tylko zazwyczaj jedno zdarzeniowe remisy w pilce lub tak jak teraz bedzie to porazka chicago, ale odnosnie twojego wypracowania to uwazam ze popelniles blad w kroku 4 bo z tego co rozumiem tam gramy singla, i ako jest wtedy 1,9 wiec zeby zwrocic poprzednie (10j+23j+41j)bedziemy musieli zagrac okolo 85j i jest to jedynie ZWROT(wygrana = 0), natomiast zeby wygrac nasze 25j z kazdego etapu czyli 100j na 4 etapie bedziemy musieli zagrac kwota rowna okolo 200j; tutaj prosze amkwish o odpowiedz bo mozliwe ze cos zle zrozumialem
Vincent - dzieki:-)))
Tak jak napisalem w edycji poprzedniego postu,stawki były z innego arkusza.
Tu,by nie generować nadmiernej ilości postów napiszę,że dotyczyły prog-double'a na dwa zdarzenia
Houston under Chicago (spread przeciw Bykom) /moga być inne opcje,Houston pogra sobie teraz z "overowcami",hehe/
Te druzyny rozegraja kolejne 4 spotkania w tych samych dniach :dziś w nocy oraz 22,26 i 28 grudnia. Tak wiec w tym przypadku w ewentualnym 4 etapie ako=3,61.
Przepraszam za błąd w poprzednim poscie,na szczęście zawsze mozna liczyć na userów "parkietu" :-)
Pozdrawiam
amkwish
|
Do góry
|
|
|
|
#269939 - 20/12/2004 14:04
|
Carpal Tunnel
|
Quote:
poczekaj amkwish jak jakis dzieciak wpierniczy pare groszy na twoim sposobie  bedziesz musial usuwac codziennie kilkanascie postow obrazliwych pod twoja osoba
Dam "ignore" Majner albo napiszę nową regułe poczty  Gorzej jak pojawia się w realu "smutni" 
Pozdrawiam
amkwish
|
Do góry
|
|
|
|
#269941 - 20/12/2004 14:54
|
Carpal Tunnel
|
Quote:
Tak się składa,ze ja dzisiaj rónież zacząłem progresje,którą w głównej mierze oprę o wyniki meczów NBA.I tak dzisiaj w skład mojego kuponu weszły typy przeciwko: grającemu bez Kirilenki Utah; Denver,w którym nie wiadomo czy Carmelo zagra i przeciw przechodzącemu zmiany Toronto: 49 Denver - Phoenix 2 1.55 51 Houston - Toronto 1 1.30 53 Philadelphia - Utah 1 1.40 + Piłka ręczna żeby AKO ponad 3 było: 55 Savehof - Drott 1 1.35 AKO 3.8*0.9=3.4
Dałem kiedyś typ ze szczypiorniaka,aby podnieść sobie ako z 8 na równe 10,co było dalej....wiadomo:-) Oczywiście życzę by Savehoff wygrał.
Natomiast mam do Ciebie pytanie - gdzie ta progresja?:-)
Pozdrawiam
amkwish
PS,Houston tez może wygrać,byle nie przewagą 9 lub wiecej punktów.
|
Do góry
|
|
|
|
#269943 - 20/12/2004 16:57
|
Carpal Tunnel
|
Quote:
Oby Phoenix dzisiaj wszedł bo jak nie to bede baaaaardzo zły
Proszę userów o wypowiedzi,co mam robic z takim czymś(brak opinii = zostawiać)
Pozdrawiam
amkwish
|
Do góry
|
|
|
|
#269945 - 20/12/2004 17:12
|
journeyman
Meldunek: 01/12/2004
|
ja dzis pojechałem golden st-washington sp204 2 mcgrady-j.rose 2 denver-phoenix h(0-6) 2 la lakers-memphis 1 huston-toronto 1 (toto) Na opisanie typów nie miałem czasu ale moze wprowadza jakies ciekawe poglądy jo
|
Do góry
|
|
|
|
#269947 - 20/12/2004 17:46
|
Carpal Tunnel
|
Quote:
Wazna rzecz mecze musza byc dobrane tak aby po zakonczeniu pierwszego , drugi sie jeszcze nie zaczął!!!
Inzaghi 
Bardzo dobrze,ze poruszyłes te kwestię. Ja gram sposobem "mijania sie" meczów bardzo rzadko tylko w NBA (to,co piszesz - noc zarwana).
Zreszta rzecz nie dotyczy tylko NBA,ja najczęściej gram tak mecze piłki noznej i hokeja.
Z ta różnicą,ze ja grywam tylko duble,a cały zaklad rozstrzyga mi sie w przeciągu 48godzin.
Wybieram 2 mecze (ako na dublu ma byc minimum 3,00),po rozstrzygnieciu 1 z nich mam tak:
a)1 mecz trafiony,więc przed 2 meczem robię kontrę na zwrot kapitału zainwestowanego w dubla ;czasem jest to full kontra,czyli 2-drogowa(np.X2),czasem ,dajmy na to,podpórka na remis ;w takim przypadku bardzo rzadko jestem w plecy,często zaś do przodu
b)1 mecz nietrafiony - "przenoszę" wobec tego mecz nr 2 do nastepnego dubla,czyli typ nr 2 i typ nr 3(zasada różnych godzin rozpoczęcia meczów zachowana) i (ważne!)podrasowuję stawkę na semi-progresywna,to znaczy taką,by suma sumarum miec wygraną jak z 1 dubla plus zwrot zainwestowanej stawki.
Im "wcześniejszy" dubel,tym bardziej pozwalam sobie w typach na większe ryzyko,im dalej,tym typy bardziej wyważone i ciut mniejsze ako.
Wiekszośc weekendów kończe w ten sposób na plusie,a takich "mijanych" w czasie dubli rozgrywam 3-4 jednocześnie. Oczywiscie w każdym dublu inny zestaw typów z zachowaniem zasady opisanej przez Inzaghi'ego.
Szykuje drugiego progresywniaka,czyli Houston&Chicago i mam sporo watpliwości czy Rakietom "przydzielić" over czy też spread na ich rywali(np,dziś +hc Raptors).
Pozdrawiam
amkwish
|
Do góry
|
|
|
|
#269949 - 20/12/2004 17:55
|
Carpal Tunnel
|
Quote:
Mam pytanie
wie ktos moze cos na temat meczu chicago czy bedzie w ofercie? bo jest to jeden z glownych typow jak dla mnie na dzisiejsza noc ale o tym pozniej.
Vincent,co sie tyczy pierwszej części Twojej wypowiedzi,to myślę,że nie ma sensu deletować,tylko zostawić sprawę czasowi na zasadzie"nie od razu Kraków....".
Bedę usuwał tylko posty zawierające obsceny
Jezeli zaś chodzi o opcje na dziś to mnie bardzo dziwi,ze nawet w Pinnacle nie ma jeszcze 2 spotkań(dla mnie równiez superważnych)mianowicie :w Denver i w Chicago.
Pozostaje cierpliwie poczekać,choć mysle,że opóźnienie jest spowodowane jakimiś "wariacjami" w składach.
Moze jest inny powód i jakby Ktoś miał info to proszę pisać i to zaraz
Edit: Już są brakujące mecze w Pinnacle.
CHI(+2,0) - POR(-2,0) u/o 175,0
DEN(+6,5) - PHO(-6,5) u/o 213,0
Pozdrawiam
amkwish
Edited by amkwish (20/12/2004 18:08)
|
Do góry
|
|
|
|
#269951 - 20/12/2004 17:59
|
Pooh-Bah
Meldunek: 29/09/2002
|
Amkwish Quote:
Jezeli Ktoś znajdzie jakies błedy w opisanym przeze mnie "sposobie" (może źle wyliczylem stawki,co prawda sprawdzałem parę razy,ale czasem prostego błedu sie nie widzi),bedę wdzieczny za uwagi. Bardzo proszę również o komentarze i opinie,jestem zdecydowany to zagrac,ale niejednokrotnie pod wpływem Waszych uwag,zmienialem juz zdanie i często wychodziło mi to na dobre:-)
Quote:
Ja opisany wyżej progres zagram,angażując jako stawke startową 5% kwoty,jaka mam na koncie (przy startowej 10j na 4 etap potrzeba 156,40j,a więc ponad 15 razy tyle).
Jak mozna to ja tylko pod rozwage z tym 5% budzetu na bet poczatkowy - to samobujstwo. Za 4 razem jak nie trafisz masz 80% mniej na koncie niz masz dzis. Czyli na twoim przykladzie na "Sylwestra " jestes splukany. Nie wazne czy kogos budzet to 10zl czy 100.000zl , w pierwszym wypadku do Swiat stracisz 8 zl , w drugim 80.000. Zebys przegral wystarczy ze jedna z dwoch druzyn zanotuje 4 razy OVER,UNDER lub WIN,LOSE ATS. Jak czesto sa takie serie w NBA ? Nie mam dokladnych wyliczen ale juz na przykladzie tych druzyn ktore wybrales patrzac tylko na ostatnie 10 meczy
Golden State 2 serie po 4 OVERY = dwa razy "niezyjesz" Denver 1 seria 4 WIN ATS = niezyjesz Phoenix 1 seria 4 WIN ATS i 1 seria 5 OVER = dwa razy niezyjesz Washington jedynie spelnil warunek braku seri 4 z rzedu
To sa dane tylko z 10 ostatnich meczy. Zebys przegral 80% budzetu wystarczy ze tylko jedna z druzyn ktore grasz zanotuje taka serie - jak widac to nie problem.
Jak chcesz grac takie rzeczy to przede wszystkim zmien stawke poczatkowa na jakis ulamek % bo inaczej moze sie okazac ze skonczysz przygode z bukami jeszcze w tym roku. Ewentualnie zaloz sobie za przeznacasz na taka zabawe 100 czy 10.000 zl ile kto chce ale tyle zeby zaraz po 4 pudle go to nie zabolalo i zruinowalo jego caly budzet. Wtedy powie sobie no coz zabawilem sie za 100 zostalo jeszcze 20 akurat na "polowke" na Sylwka.
To tak tylko o tych 5% budzetu , ja za tyle to przez caly rok moze 2 mecze znajduje do zagrania, czasem nawet zadnego przez caly rok za tyle nie zagram. Dla mnie standart bet 5/10 = 1% przy 10/10 2% czasem cos super zagram za 3%
Co do samych progresji i dyskuji czy tak grac czy nie to temat walkowany setki razy. Sam kiedys probowalem roznych nawet na tym forum mozna by sie dokopac do takich tematow. Kazdy bedzie gral jak chce , tyle tylko ze najpierw radze zaczac liczenie ile i w jakich przypadkach przegram. A potem dopiero czy i ile na jednym etapie wygram.
Pozdrawiam Bron
I jeszcze raz prosze niech kazdy sobie wezmie pod rozwage to, ile moze na czyms takim przegrac (na ile go stac itd), bo sie moze okazac ze juz po nowym roku bedzie nas o kilku mniej do walki z bukami.
|
Do góry
|
|
|
|
#269952 - 20/12/2004 18:24
|
Pooh-Bah
Meldunek: 29/09/2002
|
Jeszcze jedno przy takim zalozeniu jak zrobiles ze przy 4 stopniu nic nie zarabiasz. Czyli zeby wygrywac druzyny nie moga zanotowac seri nie 4 a tylko 3 z rzedu UNDER,OVER , WIN,LOSE
A takich sreii sa niestety setki.
Edited by Bron (20/12/2004 18:25)
|
Do góry
|
|
|
|
#269953 - 20/12/2004 18:25
|
Carpal Tunnel
|
Bron,dzięki za wzystkie uwagi,sa bardzo cenne,nie tylko dla mnie ,myśle,że równiez dla wszystkich zainteresowanych tematem.
Ja wyraziłem sie trochę niesciśle,bowiem te 5% pochodzi z mojego "subkonta progresowego",więc jeżeli nawet bede "dead" :-) to nic sie nie dzieje. Gdybym mial tylko jedno konto,to na pewno nie przeznaczyłbym "na straty" w progresie wiecej niż 10-15% jego stanu,to gwoli scisłości. Dlatego też w swoim poście wiele miejsca poświęciłem wyliczeniu stawki startowe,adekwatnej do mozliwości kazdego,kto chce podjąć takie ryzyko.
Co sie zaś tyczy serii (np.Suns over 5xpod rzad) to oczywiście biorę to pod uwagę,ale w predykcji takiego progresu kieruje sie przede wszystkim swoim przeczuciem i oczywiście staram się analizować. Seryjność zdarzeń jest ważna,ale...czy poanalizowałeś periodycznośc takich "ciągów"? Według mojego rozeznania nie powtarzają sie raz za razem (czyli na przykład dwie "piatki" nie wchodzą 2 razy w 15 meczach) i m.in. dlatego zagram teraz,a nie później:-)
Pozdrawiam
amkwish
PS.Lokus .....jawohl :-)))))
|
Do góry
|
|
|
|
#269955 - 20/12/2004 18:28
|
Carpal Tunnel
|
Quote:
Jeszcze jedno przy takim zalozeniu jak zrobiles ze przy 4 stopniu nic nie zarabiasz. Czyli zeby wygrywac druzyny nie moga zanotowac seri nie 4 a tylko 3 z rzedu UNDER,OVER , WIN,LOSE A takich sreii sa niestety setki.
Wiem Bron:-)
Tylko....gdybym miał te parę ładnych lat egzystować w bukmacherce tylko i wyłacznie dzięki njnormalniejszemu typowaniu,to....juz by mnie miedzy Wami nie było albo grałbym na....zapałki:P
Pozdrawiam
amkwish
|
Do góry
|
|
|
|
#269956 - 20/12/2004 18:30
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 26/05/2003
|
dziś tak sobie to widzę:
Lakers-Memphis over
Łajzy z Kalifornii grają ofensywnie i bez obrony,myśle,że ponad stówe Bajorka wrzucą, Memphis troche mniej , a może więcej , bo z tymi gamoniami ze Stamples Center to nie wiadomo, co im się danego dnia uroi w tych murzyńskich łbach.
Houston-Toronto under
ostatnio chłopaki dwa razy zrobili setke,co mnie zdziwiło,ale z osłabionym Raptors chyb a już wrócą do starej wypróbowanej metody , czyli defence i jeszcze raz defence plus T-mac i jego wygrywanie meczy dla nich.
Golden State-Washington 1
Stołeczni pozytywnie szokują,ale mnie wkurzają i mysąle,że wojownicy ich sprowadzą na ziemię , po ostatnich dobrych wystepach Wizards.Over w tym meczu prawdopodobny,bo dwie ofensywne drużynki,szczególnie goscie ostatnio sporo rzucaja ,ale boje sie grać ten typ,bo kiedys się skończy ta passa i jeden z trójki zawodników,którzy decydują o postawie Washingtonu skiepści sprawe.
Chicago - Portland 1
Portland ostatnio dwa winy wyjazdowe,ale rozpędzone byki chyba jeszcze wygrają ten mecz,ale to tylko moja sugestia,osobiscie nie gram tego, bo dwie ekipy ostatnio na fali.
Houston-Toronto (-8) 1
Rakietowcy u siebie powinni wygrać spokojnie z rozbitymi ostatnio Raptors,choc to za małą stawkę,bo z tym Houston "to niegdy nie wiadomo nic". Denver-Phoenix no bet-choc cos mi podpowiada,ze Denver powiezie Słoneczka,ale nie tykam sie tego. i mój hit nocy:
Phila-Utah 2
oglądałem wczoraj chłopaków z Salt Lake City i wcale nie grają tak źle, ostatnio 7 porazek z rzędu w obcych halach,ale ostatnio jakby lepsza forma,choc brak ruska widoczny.Ale za kurs 3,15 w expie to ja to biora grubo w singla,bo co to jest Phila? Średniak,w którym gra Allen i długo nic, a potem kilku rzemieślników,co najwyzej zespól zblizony klasą do osłabionych i dołujących Jazz.Jezeli Iverson znowu nie rzuci pod 40 to mormoni wygraja i takie jest moje przeczucie i analiza,że Utah ma spore szanse na wygrana,a stary wyga Slown z pewnością wymyśli jakis patent na Iversona,a reszta to może sobie....
|
Do góry
|
|
|
|
#269957 - 20/12/2004 18:32
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 21/02/2004
|
To jeszcze raz ja:)))) Amkwish widze ze tak jak ja jestes milosnikiem statystyki i wszystkiego co z tym zwiazane:))))))))) Najwiecej kasy jednak zrobilem na takim graniu: Problem tylko polega na tym ze w NBA jest z tym ciezko bo linia sie zmienia z kazdym meczem, natomiast w hokeju roznych lig jest stala 5,5 gola!!! Polega to na stawianiu under/over na takiej zasadzie ze jesli padnie over to stawiam w nastepnym meczu tez over, jesli under to stawiam w nastepnym meczu under!!! Oczywiście czekam az jakas druzyna osiagnie okolo 5 takich naprzemiennych meczy np. UOUOU i wtedy wchodze z graniem na under, jesli sie nie uda i padnie over to zmieniam na over itd... Jesli bedziesz mial czas mozesz sprawdzic wszystkie ligi hokejowe:)))) Nie wyobrazam sobie dluzszej serii naprzemiennej niz maksymalnie 10 do 15 spotkan:)))) Oczywiscie bardzo istotna rzecz, przed rozpoczeciem grania kazdy musi sobie dokladnie obliczyc na ile kolejek wystarczy mu kasy zeby nie bylo przykrych niespodzianek!! Wydaje mi sie ze jest to bardziej prawdopodobne niz granie na przelamanie, czego najlepszym dowodem moze byc Storhamar majac 17 underów z rzędu  )))) Trzeba by ten system jakos przelozyc na NBA??
|
Do góry
|
|
|
|
#269958 - 20/12/2004 18:48
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 14/10/2002
|
Phila - Utah 2 No tak BOCA JUNIORS napisal o tym meczu to pod czym ja sie podpisuje, kazdy kurs powyzej 3 na Utah wartosciowy. W niedziele 7 kolejna porazka na wyjezdzie z Nowym Jorkiem. Brak Kirilenki widoczny ale sila podkoszowa zdecydowanie mimo wszystko lepsza od 76ers. Dodam ze Utah moga dzis wyrownac swoj rekord 8 porazek na wyjezdzie z rzedu... nie beda chcieli  Dla mnie warto, linia tez niekiepska Utah +6 dla tych co lubia mniejsze ryzyko pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#269959 - 20/12/2004 18:51
|
addict
Meldunek: 06/04/2003
|
Cześć Amkwish.
Prosty sposób na obliczenie stawek Twojej progresji:
m = (kurs/(kurs-1) = 3,61/2,61 = 1,383
stawka początkowa (sp): 10j
s(1) = sp = 10j s(2) = s(1)*m+sp = 23,83 s(3) = s(2)*m+sp = 42,96 ...
różnice wynikają z przyjętych zaokrągleń.
Teraz odpowiedz sobie na najważniejsze pytanie: zapewne jak każdy z nas prowadzisz statystykę swojej gry. Zarabiasz na niej? Oceniasz szanse lepiej niż bukmacher? W długim okresie oczywiście. Jeśli odpowiedziałeś twierdząco na powyższe pytania - to kontynuuj grę taką jak dotychczas, a nie pchaj się w progresję. Jeśli zaś nie osiągasz zysków to... też nie rozpoczynaj progresji. To jest tylko złudzenie wygranej. Zauważ na to, że grasz u/o i spready (szanse 50%-50%). Trafienie takiego dubla to 25% (oczywiście teoretycznie) - a więc na 75% spudłujesz. Dwa razy z rzędu: 56,25% Trzy: 42,19% Cztery: 31,64%
Jeśli typujesz lepiej niż buk: powiedzmy, że trafiasz 60% typów @1,91 (yield: 14,6%) (może więcej, nie wnikam) to takiego dubla trafisz w 36% przypadków, a więc szansa pudła to 64% Dwa z rzędu? 40,96% Trzy? 26,21% Cztery? 16,78% Pięć? 10,74%
Powiesz może, że to mało. Ale wiesz przecież dobrze, że czarne serie się zdarzają. Progresja (szczególnie w tak agresywnym wydaniu)=Bankructwo
I nie odbieraj tego jako ataku wymierzonego w Twoją osobę, a raczej jako konstruktywną krytykę. Czytam Twoje posty zawsze z wielką przyjemnością i chciałbym robić to dalej. Parafrazując słowa Brona: przy takim zarządzaniu budżetem może się okazać, że już po nowym roku będzie jedego typera mniej do walki z bukami (czego sobie a szczególnie Tobie Amkwish nie życzę).
Pozdrawiam i dalej rób dobrą robotę na forum, ale progresję odłóż na bok.
|
Do góry
|
|
|
|
#269960 - 20/12/2004 18:53
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 29/05/2002
|
WAS -2.5 @ GS (1.93) 5/10PHO -6.5 @ DEN (1.93) 5/10OPISY -> www.basketbet.com
|
Do góry
|
|
|
|
#269963 - 20/12/2004 19:50
|
Carpal Tunnel
|
Quote:
Progresja (szczególnie w tak agresywnym wydaniu)=Bankructwo
I nie odbieraj tego jako ataku wymierzonego w Twoją osobę, a raczej jako konstruktywną krytykę. Czytam Twoje posty zawsze z wielką przyjemnością i chciałbym robić to dalej. Parafrazując słowa Brona: przy takim zarządzaniu budżetem może się okazać, że już po nowym roku będzie jedego typera mniej do walki z bukami (czego sobie a szczególnie Tobie Amkwish nie życzę).
Pozdrawiam i dalej rób dobrą robotę na forum, ale progresję odłóż na bok.
Insane
Odbieram Twój post jako życzliwy i dziekuję za pamięć:-)
Cholera,ja i tak to zagram,bo juz postanowiłem,hehe.
Primo:mam ekstra kasę(nawet jak wtopie,nadal jestem z Wami,to pewne)
Secundo:muszę sprawdzić na własnej skórze (jak McMurphy w "Locie nad kukułczym gniazdem" - btw uwielbiam ta książke i film)
Tertio :bede elastyczny i to własnie wprowadzam pod wpływem uwag,Twoich i Brona.
Odnośnie "trójki".
Zdaje sobie sprawę,że za kilka dni moga zaistnieć okolicznosci,które rozwalą nawet najbardziej przemyślany typ.
Dlatego zastrzegam sobie uelastycznienie i zamiast planowanego 2 czy dalszych etapów zagram na przykład jednego singla na zwrot.
Zakładałem wprawdzie uprzednio pójście "na przepadłe"(i nadal mam ochotę tak uczynić),ale jak Ci jedna osoba mówi,że źle wyglądasz,to możesz to zignorować,ale jesli tak samo twierdzi 3 osoby...idź do lekarza:-)
Chcialbym wszystkich przeprosić za to całe zamieszanie,zwiazane z progresja,bo gdzieś nam typy uciekaja na dziś w tym natłoku postów.Nie spodziewałem sie po prostu takiego odzewu,ale z drugiej strony raz na jakiś czas może i warto porozmawiać nie tylko o konkretnych meczach.
Nie przedłużam juz i podam teraz nad czym sie zastanawiam na dzisiejsza noc.
Toronto +8,5
Zgadzam się z głosami,że odejście Cartera "odblokowało" Raptors,zadziałało tez pozytywnie w kwestii mentalnej ("pokazemy wam,ze bez niego nie gramy gorzej").
Może to zbyt wielkie uproszczenie,ale dzisiejsi Raptors przypominaja mi i to bardzo moje Miami z poczatku tego roku:-)
Urazy 2 z 3 Williamsów moga "skrócić" bench przyjezdnych,ale nie myslę,by to miało decydujacy wpływ na wynik(w ogóle to mysle,ze obaj zagraja).
Czy Rockets wróca do korzeni i zagraja w swoim "starym" stylu?
Moze i beda tak chcieć zagrać,ale...T-Mac,Sura,Jackson....który to jest dobrym defensorem ?:-)
Do tego drewniany Chinol,slabiutki w porównaniu z poprzednim sezonem i przecietny Howard.
To ma wystarczyć na głodnych sukcesu Raptors?
Watpie,nawet na under nie powinno starczyć:P
Dla mnie typ dnia.
Portland -2,0
Nic dodać nic ująć do tego co juz napisano.
Utah +7,0
Tu bardzo duzo zależy od postawy Iversona.
Z reguły po "wybrykach":-) takich jak w Milwaukee siada na tyłku lub nie siedzi mu rzut i jezeli tak sie stanie,to gra gości na poziomie z meczu w NY powinna wystarczyć minimum na spread
Denver +6,5
Juz od paru dni czuje to w kosciach:-)
Bez uzasadnienia,bo to rasowy pick........ "na nos".
Pozdrawiam
amkwish
PS.Chyba przesadzacie z tymi Wizards:-)
Czarować to oni moga,ale nie codziennie,zwłaszcza na zachodzie.
Edited by amkwish (20/12/2004 20:47)
|
Do góry
|
|
|
|
#269964 - 20/12/2004 20:00
|
Carpal Tunnel
|
amkwish przeczytaj swoj powyzszy post jego druga polowe i popraw bledy  )) pozdro
|
Do góry
|
|
|
|
#269965 - 20/12/2004 20:09
|
Carpal Tunnel
|
Quote:
amkwish przeczytaj swoj powyzszy post jego druga polowe i popraw bledy ))
pozdro
Qrcze Gooniek "ortuff" nie widzę,więc chodzi o typy? 
Prog-double A (step1) HOU - TOR 2(+8,5)/spread przeciw Rockets/ DEN - PHO 1(+6,5)/spread na Denver/
Prog-double B (step1) CHI - POR 2 (-2,0)/spread przeciw Bulls/ GS - WAS 1 (+4,0) /spread na Warriors/
Uprasza sie o NIE granie powyższych zestawów  To może i żart,ale lektura postów Brona i Insane nie pozostawia złudzeń,przynajmniej logicznie rzecz ujmując.
Pozdrawiam
amkwish
|
Do góry
|
|
|
|
#269966 - 20/12/2004 20:32
|
Carpal Tunnel
|
Quote:
Quote:
amkwish przeczytaj swoj powyzszy post jego druga polowe i popraw bledy ))
pozdro
Qrcze Gooniek "ortuff" nie widzę,więc chodzi o typy? 
Utah prawdopodobnie chodzi Ci o +7, natomiast o co chodzi z Portland??? -2,0 to rozumiem ale +6,5??
pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#269967 - 20/12/2004 20:33
|
enthusiast
Meldunek: 29/04/2004
|
hmm a co myslicie o under golden state 204 p sadze ze waschington moze dac rade walnac 100 ale mysle ze golden state nie da rady i tak zagralem czy ktos rowniez tak mysli z gory wielkie dzieki za odpowiedz:)
|
Do góry
|
|
|
|
#269968 - 20/12/2004 20:51
|
Carpal Tunnel
|
Utah prawdopodobnie chodzi Ci o +7, natomiast o co chodzi z Portland??? -2,0 to rozumiem ale +6,5??
pozdrawiam
"lepiej późno niż wcale" - rzekła baba spóxniając sie na pociąg.
Juz poprawiłem:-) Portland -2,0 w Chicago(Pinnacle) BTW ze spreadem na Denver to chyba sam jestem,hehe
Pozdrawiam
amkwish
PS.Gooniek,Miami over? 
|
Do góry
|
|
|
|
#269969 - 20/12/2004 20:59
|
Carpal Tunnel
|
Oczywiscie moim celem nie jest pouczanie nikogo tylko przejrzystosc i jasnosc tematu off topic: Miami nie graj overa, po analizie wyszlo mi jednak NE z handi -10 nie wyglada juz tak zle... zrezta zajrzyj do tematu NFL. overa bym nie gral. z powrotem do tematu, rzeczywiscie granie dzis na Denver to samobojstwo, nie zagra Carmelo, a duet Amara Shawn jest w gazie, male szanse, expekt np. w ogole nie wystawil tego meczu... pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#269971 - 20/12/2004 21:10
|
Carpal Tunnel
|
Quote:
Chyba bede oryginalny bo nie widze zeby sie wszyscy rzucali na Lakersów:))))) Dla mnie to jeden w pewniejszych meczy dzisiejszej nocy.
L.A nie zdarzylo sie przegrac 2 meczy z rzedu u siebie i mysle ze tym razem tez tego nie zrobia:) Porażke z Washington moge traktowac jako czesciowe rozluznienie po waznym zwyciestwie dzien wczesniej z Królami na wyjezdzie.
A Memphis ostatnio nie robia na mnie specjalnego wrazenia (nie wiem czy kiedykolwiek robili) Dwie porazki u siebie z Cleveland i Chicago a teraz 2 zwyciestwa z rzedu ale z kim?? No wlasnie u siebie z New Jersey i na wyjezdzie z przezywajacymi powazny kryzys Clippers
graj Lakersów, to napewno ci się odpłacą pięknym za nadobne, ja juz tego ścierwa(Lakers) nie ruszam
|
Do góry
|
|
|
|
#269972 - 20/12/2004 21:14
|
enthusiast
Meldunek: 01/11/2001
|
Ta Utah apetycznie dzis wyglada 3.35 dobry kursik tylko co dzis zrobi iver? znowu zaszaleje?. Jazzmeni grali wczoraj z knicks mecz byl jak na taka lige dosc nudy az sie zdrzemnelem w 4 kwarcie  . Ale handi +6,5 to juz bardziej pewniejsze. Nie ma co tu gdybac, tak jak ktos tu kiedys napisal; "lepiej rzucic moneta, niz analize robic" Zagram za skromne 20zl na gola utah.
|
Do góry
|
|
|
|
#269974 - 20/12/2004 21:25
|
Carpal Tunnel
|
Quote:
Jak narazie mnie nie zawodza:) Gram ich tylko u siebie i o ile mnie pamiec nie zawodzi to przegrali tylko z S.A, Sacramento i Phoenix no i teraz z Washingtonem! Pierszwe 3 kluby do slabeuszy ligi nie naleza:)
dodaj to tego wygrane w Sacramento i porażki z Bulls i Washingtonem,jak dla mnie wystarczy,dołaczyli do eksluzywnego klubu zespołów pokręconych ,których nie gram.
skład klubu: !.Boston 2.Houston 3.Lakers
w poczekalni stoją Kings i Washington,jak tak dalej pójdzie to niedługo zabraknie mi pozycji do gry NBA i wtedy przezrucę sie na obstawianie hattricka
|
Do góry
|
|
|
|
#269975 - 20/12/2004 21:33
|
member
Meldunek: 05/12/2004
|
Mam pytanie, możę troche nie na temat ale dotyczy obstawiania meczy NBA w BAW. Próbuje dzisiaj obstawić jakiś mecz za większą stawke, ale niestety mam komunikat ze moja stawka na zaklad została przekroczona. Maksimum co moge postawic to 250zł. Czy wy macie taki sam limit na dzisiejsze mecze? Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#269977 - 20/12/2004 22:08
|
member
|
No nie mozliwe boja sie ze ich ktos oskubie. W takim razie ich zegnam.
|
Do góry
|
|
|
|
#269978 - 20/12/2004 22:29
|
stranger
Meldunek: 15/12/2004
|
a ile wygrales ze sie tak wystraszyli jesli to nie tajemnica?? chce wiedziec jaki maja limit:) pozdro
|
Do góry
|
|
|
|
#269979 - 20/12/2004 22:35
|
member
|
Quote:
a ile wygrales ze sie tak wystraszyli jesli to nie tajemnica?? chce wiedziec jaki maja limit:) pozdro
Do wekendu bylo to niecale 3 tys w ciagu miesiaca, ale w sobote zaliczylem wtope i teraz nie pozwalaja mi sie odegrac. Czy u innych buków też narzucaja takie limity? Pozdro
|
Do góry
|
|
|
|
#269980 - 20/12/2004 22:41
|
journeyman
Meldunek: 25/06/2004
|
Widze ze dzisiejszy dzien upłynie pod względem przemyśleń metod gry. Troche się spóźniłem z typowaniem bo juz wszystkie mecze zostały omówione ale zaproponuje dubelka. po pierwsze zatrzymam się na meczu houston - toronto. Tutaj bym zagrał toronto czysto bez hc. Pomimo ze toronto wyjazdy ma tragiczne 2-13, a houston u siebie ciut lepiej 7-6. To mozna wziąść pod uwage ze w dzisiejszym meczu team z toronto wzmocni support z NJ czyli A. Mourning, A. Williams, E. Williams. Nie grali oni w meczu z NJ ponieważ w klauzurze było iż ten mecz muszą pauzować. Mourning i A. Williams mają lekkie kontuzje ale A. Williams powinien bez problemu zagrac. Kurs ciekawy na ten mecz więc można spróbować za niewielki cash. Do tego można dorzucić meczyk Chicago - portland -2 Hc. Jakos nie mam przemyśleń do tego meczu ale passa któregos z teamów sie skonczy a chicago za duzy gwiazdkowy prezent zrobiło swoim kibicim w postaci 3 wygranych.
|
Do góry
|
|
|
|
#269981 - 20/12/2004 22:53
|
Carpal Tunnel
|
Quote:
Quote:
Do wekendu bylo to niecale 3 tys w ciagu miesiaca, ale w sobote zaliczylem wtope i teraz nie pozwalaja mi sie odegrac. Czy u innych buków też narzucaja takie limity? Pozdro
Bez jaj,niecały tałzen zielonych i ograniczenia?
BTW a nie możesz zapakować 10 takich samych kuponów po stuffce,dajmy na to ?  Dawaj pierwszy,wyloguj,zaloguj,daj drugi,i tak do skutku.
Pozdrawiam
amkwish
|
Do góry
|
|
|
|
#269982 - 20/12/2004 22:55
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 08/01/2001
|
Quote:
Widze ze dzisiejszy dzien upłynie pod względem przemyśleń metod gry. Troche się spóźniłem z typowaniem bo juz wszystkie mecze zostały omówione ale zaproponuje dubelka. po pierwsze zatrzymam się na meczu houston - toronto. Tutaj bym zagrał toronto czysto bez hc. Pomimo ze toronto wyjazdy ma tragiczne 2-13, a houston u siebie ciut lepiej 7-6. To mozna wziąść pod uwage ze w dzisiejszym meczu team z toronto wzmocni support z NJ czyli A. Mourning, A. Williams, E. Williams. Nie grali oni w meczu z NJ ponieważ w klauzurze było iż ten mecz muszą pauzować. Mourning i A. Williams mają lekkie kontuzje ale A. Williams powinien bez problemu zagrac. Kurs ciekawy na ten mecz więc można spróbować za niewielki cash. Do tego można dorzucić meczyk Chicago - portland -2 Hc. Jakos nie mam przemyśleń do tego meczu ale passa któregos z teamów sie skonczy a chicago za duzy gwiazdkowy prezent zrobiło swoim kibicim w postaci 3 wygranych.
ZAPOMNIJ O MOURNING`U ZE ZAGRA W TORONTO  Zadna ofensywa do Ciebie ale czasami warto poczytac informacje dotyczace Nba Jak dla mnie Houston wygra z toronoto ale kurs fatalny 
|
Do góry
|
|
|
|
#269983 - 20/12/2004 22:59
|
member
|
Nie da sie kilka takich samych kuponow. Dojdziesz do swojego limitu stawki i wiecej nie postawisz na to samo zdarzenie.
|
Do góry
|
|
|
|
#269984 - 20/12/2004 23:16
|
Pooh-Bah
Meldunek: 15/01/2002
|
No to jeszcze ja szybciutko moje przemyslenia: Nie bede sie rozpisywal na temat wszystkich meczow, tylko po pare slow o tych ktore gram: 1) Toronto +9 Chlopaki z Toronto odblokowali sie po odejsciu pseudo gwiazdki Vinca i mysle ze nawet jesli dzisiaj przegraja to nie bedzie to double-digit margin !! Bede ogladal ten mecz live wiec milo sie bedzie poemocjonowac. Houston jesli wygrywalo juz w tym roku taka ilosci punktow to tylko z kompletnymi outsiderami. Ja w to wchodze 2) Portland -2 Dosc juz tych ciaglych zwyciestw Chicago !!! Moze nie jest to najmocniejszy argument, ale dla mnie w zupelnosci wystarcza  3) Phoenix -6,5 Jak gra w tym seoznie Suns wszyscy wiemy  Jesli dodac do tego, ze Denver wystapi dzisiaj prawdopodobnie bez swojego lidera to wychodzi nam -hc na Phoenix To tyle na dzisiaj, a za 2 godziny piwko w lape  , przed tv i kibicujemy Toronto
|
Do góry
|
|
|
|
#269985 - 20/12/2004 23:20
|
Carpal Tunnel
|
Juz ostatni post a propos metodyki:-) Po południu zagrałem rozłozonego w czasie dubla Auburn -6,5 (NCAAB) Toronto +8,5 /ako=3,64/ Typ nr 1 z dubla juz wszedł. Teraz skontrowałem typ nr 2,czyli postawiłem singla Houston -8,5 (1,927) Zwykle kontruje na zwrot,tym razem zrobiłem tak,by przy kazdym rozstrzygnieciu meczu w Houston mieć (czy to z dubla czy z singla)tę sama wygraną. Po co? No....żeby sobie beztresowo i za darmo:-) puścić takiego oto dubelka Utah 2 (3,48) Toronto 2 (4,79) /ako=16,67/ Kursy z PinnacleJeżeli nie wejdzie to na tych 3 kuponach jestem na swoim. Myslałem o "jedynce" na Denver,ale skorzystam jednak z pomysłu Marcina:-) Pozdrawiam amkwish
|
Do góry
|
|
|
|
#269987 - 20/12/2004 23:45
|
Carpal Tunnel
|
Quote:
amkwish moim zdaniem granie dubla i zakladnie sobie z gory, ze jesli pierwszy wejdzie to i tak to skontruje jest trochu bez sensu... przeciez wiadomo ze stracisz na marzy i lepiej juz poprostu dac singla na to pierwsze zdarzenie za wieksza stawke...
Nie Padik,nie zakładam tego z góry. Czasami kontruje na cały zwrot,niekiedy na 50%stawki,a zdarza sie ,że nie kontruje wcale. Wszystko zalezy od tego,na ile czuje ten drugi typ,jak mi w danym dniu idzie,jak stoje z kasą,itp. Niekiedy przed rozpoczeciem meczu z typem nr 2 zachodzą tzw.zaskakujące okoliczności(jakies info dotrze na przykład,cos zauważę,czego przy stawianiu nie brałem pod uwagę),no i to również uelastycznia moje postepowanie.
Dubel pozwala mi ,takie mam(moze błedne,ale jednak) przekonanie,na wieksze pole manewru. Poza tym satysfakcja z trafienia dubla jest w moim pojeciu zawsze wieksza 
Kazdy ma swoje fanaberie,a ja bardzo lubie grac duble 
Proponuje zakończyć "sprawy warsztatowe",przynajmniej na dziś,bo beda mi sie arkusze śniły:P
Pozdrawiam
amkwish
|
Do góry
|
|
|
|
#269988 - 20/12/2004 23:56
|
Carpal Tunnel
|
Co do Raptors to z wymienionej przez kolegę Marcina 3 nabytków Raptors zagra tylko E.Williams,Alvin jest kontuzjowany a Mourning to już niestety może w kosza chyba pograć tylko na kompie.Może być to za mało,bo jednak Carter cos tam robił w zespole,a to,ze ograli NJ o niczym nie swiadczy,bo tamci w ogóle byli rozbici.Gdyby Houston było normalnym zespołem,rozwalili by rywala,a tak nieiwiadomo,oni też grają bez swojego głównego rozgrywającego i bez Nachbara,ale powinni wygrać z 10 punktasami,jednak nie zdziwię się jak wygrają jednym-bo to są muły bagienne ( po za Tracym- bo to geniusz ). A co do Carmelo, to jednak nie jest do końca jasne,bo może już zagra,zreszta Phoenix musi kiedyś udupić,a w górach Denver gra sie nieciekawie(podobnie jak w Boliwi).
|
Do góry
|
|
|
|
#269989 - 21/12/2004 06:14
|
member
Meldunek: 28/08/2004
|
Quote:
Phila-Utah 2
oglądałem wczoraj chłopaków z Salt Lake City i wcale nie grają tak źle, ostatnio 7 porazek z rzędu w obcych halach,ale ostatnio jakby lepsza forma,choc brak ruska widoczny.Ale za kurs 3,15 w expie to ja to biora grubo w singla,bo co to jest Phila? Średniak,w którym gra Allen i długo nic, a potem kilku rzemieślników,co najwyzej zespól zblizony klasą do osłabionych i dołujących Jazz.Jezeli Iverson znowu nie rzuci pod 40 to mormoni wygraja i takie jest moje przeczucie i analiza,że Utah ma spore szanse na wygrana,a stary wyga Slown z pewnością wymyśli jakis patent na Iversona,a reszta to może sobie....
Tak wyszło, że nawet grubo ponad 40 rzucił, a Utah mi kupon zepsuła 
|
Do góry
|
|
|
|
#269990 - 21/12/2004 07:38
|
Carpal Tunnel
|
Quote:
Prog-double A (step1) LOST HOU - TOR 2(+8,5)/spread przeciw Rockets/  DEN - PHO 1(+6,5)/spread na Denver/ 
Prog-double B (step1) LOST CHI - POR 2 (-2,0)/spread przeciw Bulls/  GS - WAS 1 (+4,0) /spread na Warriors/ 
22.12 etap 2 Dotychczasowy bilans -20,00j.
Cały "urok"grania dubli 
W sumie trafiłem wczoraj "mieszańca" UTA + over NFL a do tego calkem sporo w college'ach,wiec nie jest źle.
Zawiodły mnie te drużyny,na które liczyłem najbardziej. Nie wiem w sumie którzy dali wieksza plamę :Raptors czy Blazers
Gdybym nie grał progresywnych dubli,to bez zastanowienia polowałbym teraz na porażke Chicago. Czym paśli te Byki? A może w grę wchodzi stosunek z wściekłą krową? Przyznam,że nie pojmuje,skad sie wzięła taka passa pogrobowców MJ'a.
Pozdrawiam
amkwish
|
Do góry
|
|
|
|
#269991 - 21/12/2004 10:38
|
stranger
Meldunek: 22/04/2004
|
Quote:
Quote:
W kwietniu expekt narzucil mi limit 150zl na zaklad, a nadwyzka wymagala akceptacji, ktora przychodzila mailem, a przez dobe moglem tylko obstawiac single. Limit byl po 3 nocach kazda po ponad 1000zl do przodu. W miesiacu to bylo chyba kolo 5000zl do przodu. Potem juz tak rozowo nie bylo wiec limit zniknal.
Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#269992 - 21/12/2004 11:46
|
Carpal Tunnel
|
I juz wiemy,gdzie nie zakładać konta. Żenujące,ale i wniosek dla nastepnych,którym sie powiedzie.
Po wygranej i nałożeniu limitu przez buka.... wypłacać kasę.
Pozdrawiam
amkwish
|
Do góry
|
|
|
|
|
|