Strona 1 z 3 1 2 3 >
Opcje tematu
#275390 - 04/01/2005 08:06 Grajac w necie jestesmy przestepcami??
Biszop Offline
Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...

Meldunek: 24/11/2003
Witam
czytajac dzis rano Gazete Wyborcza trafilem na ciekawy artykul:
http://gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,2475201.html
jak okazuje sie w naszym panstwie mozna byc przestepca mimo woli, typujac wyniki sportowe u bukow internetowych nie dzialamy zgodnie z polskim prawem.
zapraszam do dyskusji

Biszop

Do góry
Bonus: Unibet
#275391 - 04/01/2005 08:58 Re: Grajac w necie jestesmy przestepcami??
Giertyszek Offline
Inwestor

Meldunek: 07/12/2004
Jest też nawiązanie do tego artykułu na Onecie.

Do góry
#275392 - 04/01/2005 09:34 Re: Grajac w necie jestesmy przestepcami??
z o ® r o Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 15/09/2003
Postaram się streścić moje poglądy na ten temat w kilku punktach:

1. Duża część osób grająca za większe pieniądze (pomijam wpłacających 5 euro) chętnie zapłaciłaby by podatek w zamian za pełną legalizację działalności.

2. Sprawa nie jest uregulowana w polskim prawie i nikt przy zdrowych zmysłach nie będzie płacił żadnego podatku, bo w walce z armią niekompetentnych i niedouczonych urzędników jest z góry skazany na porażkę i jeden Bóg wie czym taka inicjatywa (próba zapłacenia podatku) mogłaby się skończyć (najmniej prawdopodbne wydaje się, że samym zapłaceniem podatku).

3. Sprawa ta nie będzie sensownie uregulowana w najbliższym czasie bo:

a) kadencja LSD potrwa za krótko żeby ustanowić jakieś dobre przepisy i wprowadzić je w życie, zwłaszcza, że obóz (jeszcze) rządzący kieruje się zasadą "nie róbmy nic, żeby nie jeszcze nie pogorszyć sytuacji".

b) kiedy do władzy dojdzie już szpieg z krainy deszczowców a zwłaszcza chomiki, zacznie się wieszanie przestępców i powstaną kolejne martwe przepisy. Być może wtedy granie w Internecie będzie oficjalnie zdelegalizowane, ale i tak wszyscy będą nadal grali. I wszyscy będą zadowoleni

4. A na forum mecz.pl temat będzie dalej powracał jak bumerang...

Do góry
#275393 - 04/01/2005 09:58 Re: Grajac w necie jestesmy przestepcami??
lewusik Offline
journeyman

Meldunek: 31/12/2004
Tez to czytalem.Najlepsza reklama jest dla polskojezycznych bukow.Redaktorek wymienia prawie wszystkie.Niezla kase zgarnal za reklame wraz z instrukcja.Niecz on placi podatki,a tak na powaznie nie ma sie czym przejmowac.Najsmieszniejsze jest to jak zlodziej lapie zlodzieja.

Do góry
#275394 - 04/01/2005 10:19 Re: Grajac w necie jestesmy przestepcami??
kraz 255b Offline
journeyman

Meldunek: 02/01/2005
Ludzie, bez przesady Przeciez grajac on-line tez płacicie "podatek" - transakcje kartą sa na prowizji, korzystając np. z m-banku trzeba doliczyc tez koszty wpłat na konto. Poza tym on-line są generlanie niższe kursy ( oprócz porażek faworytów). Także podumowując nie napalajcie sie jak małe dzieci, zreszta w profixie czy stsie pieniadze sa na drugi dzień, bez problemów.

Do góry
#275395 - 04/01/2005 10:43 Re: Grajac w necie jestesmy przestepcami??
phantom Offline
old hand

Meldunek: 08/04/2003
Quote:

nie moge znalezc tego na onecie jak ktos moze to niech mi pomoze.
grajac w necie niejestesmy przestepcami tak samo jak grajac u "naziemnych" w polsce.
kazdy grajacy w necie moglby taki artykul napisac i wziac za to gratyfikacje temat z ktorego wynika,ze nic nie wynika negatywnego ... dla grajacych w necie i tak juz zostanie
bo tak naprawde to nie moze wynikac.
ministerstwu finansow proponowalbym udzielic zezwolenia "naziemnym" na dzialalnosc w necie ale wtedy juz nie beda tylko "naziemnymi" 2 w 1-nym to chyba jak betandwin netowy i chyba w austrii ?

Edited by phantom (04/01/2005 10:45)

Do góry
#275396 - 04/01/2005 10:57 Re: Grajac w necie jestesmy przestepcami??
Giertyszek Offline
Inwestor

Quote:

Quote:

nie moge znalezc tego na onecie jak ktos moze to niech mi pomoze.

Proszę bardzo:

http://info.onet.pl/1032202,18,1,0,120,686,item.html

Do góry
#275397 - 04/01/2005 11:32 Grajac w necie jestesmy przestepcami??
Giertyszek Offline
Inwestor

Witam,
Myślę że ciekawą lekturą wnoszącą do tematu coś nowego będzie zapis mojej rozmowy z Mazurem z polskiego supportu Sportingbet. Warto poznać jak do tej sprawy podchodzą buki.(dla wyjaśnienia Holendrzy nie mogą grać w SB ani w żadnym innym buku - jest to zabronione przez ich prawo - jak widać skuteczniej niż u nas).
Zapraszam do lektury.
Giertych.

Mazur : Witam serdecznie
Mazur : W czym mogę pomóc?
e : witam
e : czy granie w Sportingbecie jest przestępstwem?
e : czytal Pan dzisiejsza wyborczą?
Mazur : to czy klient SB pozostaje w zgodzie z prawem pozostaje w gestii klienta
e : czyli Panstwa to nie interesuje?
e : prowadzicie dzialalnosc w Polsce nielegalnie zatem.
Mazur : my nie możemy wyrażać się na temat prawodawstwa polskiego bowiem nie prowadzimy działalności w Polsce
e : a gdzie ?
Mazur : Oferujemy zakłady z Wielkiej Brytanii
e : no tak ale klienci z Polski biora w nich udzial
Mazur : I mamy wszystkie niezbędne licencje, które pozwalają nam oferować tę usługę
e : a zawieranie zakladow na terenie RP jest niezgodne z art.109 par.2
e : kk
Mazur : powtarzam że nie oferujemy zakładów na terenie RP
e : wiec dlaczego dopuszczaja panstwo klientow z Polski?
e : z polskim obywatelstwem?
Mazur : Powtarzam ne oferujemy zakładów na terenie RP, oferujemy zakłady tam gdzie mamy wydaną licencję, co pozostaje w pełni w zgodzie z prawem
e : oferujecie Panstwo na terenie RP
e : ja jestem na terenie RP
e : i moge grac u Pana
Mazur : Ale Sportingbet nie jest więc, jak można zawrzeć umowę, którą jest zakład jeżeli jedna strona nie jest na terenie RP?
e : mozna zawrzec np przy pomocy internetu
Mazur : tylko że miejscem zawarcia zakładu jest serwer, który nie jest na terytorium RP zgodnie z obowiązującym w UE prawem
e : ale w Polsce obowiązuje polskie prawo , UE nie może narzucać krajom członkowskim dotkryn podatkowych
Mazur : Przede wszystkim nie mieszajmy kwestii podatkowych z legalnością zakładów
e : a wiec mowimy o zakladzie zagranicznym gdyz nie macie pozwolenia na dzialalnosc w Polsce i jak sam Pan powiedzial prowadzicie dzialalnosc w Londynie a wiec jest to niezgodne z art 109$2 kk
Mazur : Proszę Pana jeżeli chce Pan uzyskać oficjalne stanowisko proszę skontaktować się z dowlnym organem US lub MF w Polsce, bądź kancelaria prawniczą i skonsultować czy grając w sieci łamie Pan prawo
Mazur : Nasz regulamin pozostawia to w gestii klienta
e : wystarczy przeczytać dzisiejszą wyborczą.
Mazur : Proszę bardzo to już Pana wybór, z tego co wiem GW nie jest organem stanowiącym prawo w Polsce ani w Europie
e : a więc skoro tak to dlaczego inaczej traktujecie Polakow a inaczej Holendrów?
Mazur : Przykro mimo nie moge rozmawiać na tak szerokie tematy jakim jest ustawodawstwo w Holandii
e : ależ to przecież pańska firma rożróżnia klientów wg narodowosci
e : więc dlaczego Holendrów nie przyjmujecie a Polaków tak?
e : w obu krajach granie w internecie jest wg prawa nielegalne
Mazur : Przede wszystkim to nie moja firma, jest Pana na czacie Sportingbet a ja pomagam i informuje o usługach Sportingbet, powiedziałem że nie moge rozmawiac na temat Holandii, bo po pierwsze nie posiadam na ten temat wiedzy po drugie wykracza to poza moje kompetencje
e : w takim razie już Panu podziękuję.

Do góry
#275398 - 04/01/2005 11:54 Re: Grajac w necie jestesmy przestepcami??
lewusik Offline
journeyman

Giertych fajnie piszesz moze i Sportingbet nie rejestruje Holendrow ale wiele innych bukow nie ma nic przeciwko np.MrBookmaker nastawiony glownie na kraje beneluxu.Proponuje zakonczyc ten temat bo robi sie powoli maslo maslane

Do góry
#275399 - 04/01/2005 12:07 Re: Grajac w necie jestesmy przestepcami??
Biszop Offline
Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...

nie wiem czy robi sie maslo maslane, w GW wyraznie napisano ze jakis pan X z Gliwic wygral kikadziesiat tysiecy Euro w zakladach Supertoto
sadze ze gosc ucieszyl sie niesamowicie, wpadlo calkiem spore sianko, ale co teraz jesli polski US bedzie chcial go z tego tytulu scigac?? niby nie jest to mozliwe ale jednak...
niby koles uczciwie wygral te pieniadze, a mimowszystko bedzie sie musial obawiac czy mu sie do dupska nie dobiora, jesli zostanie oskarzony z jakiegokolwiek paragrafu to cala wygrana szlag trafi, o zdrowiu i zmarnowanm czasie nie wspominajac...
wiele osob czerpie z tytulu gry calkiem niezle zyski wiec sa podstawy zeby byc w tym akurat temacie na biezaco.
W Polsce urzednik w wiekszosci wypadkow jest jak ktos to ladnie ujal nieudolny i niekompetentny ale wystarczy ze dostanie sygnal "z gory" i jego decyzje moga byc katastrofalne w skutkach dla osob bezposrednio zainteresowanych.

pozdrawiam

Biszop

Do góry
#275400 - 04/01/2005 12:16 Re: Grajac w necie jestesmy przestepcami??
lewusik Offline
journeyman

Ale na poczatku nowego roku popadasz w pesymizm Troche optymizmu.Grajacy u netowych bukow to nie wlasciciele Optimusa

Do góry
#275401 - 04/01/2005 12:29 Re: Grajac w necie jestesmy przestepcami??
Biszop Offline

nie ma we mnie pesymizmu, czysty realizm
nie chcialbym byc uraczony w Nowym Roku debilna decyzja ktora bedzie mnie kosztowac wiecej niz to wszystko warte.
fakt gracz ktory wygrywa 50 tys euro nie jest p. Kluska, ale decyzja jednej lub kilku osob dotknie przynajmniej kilkadziesiat tysiecy osob.

Do góry
#275402 - 04/01/2005 12:40 Jestesmy przestepcami??A SLD??
connor Offline
a.k.a. "Experto"
King Of The Hill

Meldunek: 12/08/2002
Quote:

Witam
jak okazuje sie w naszym panstwie mozna byc przestepca mimo woli, typujac wyniki sportowe u bukow internetowych nie dzialamy zgodnie z polskim prawem.
zapraszam do dyskusji

Biszop

Jeśli my jestesmy przestępcami to co mozna powiedziec o SLD?

Do góry
#275403 - 04/01/2005 12:49 Re: Jestesmy przestepcami??A SLD??
Giertyszek Offline
Inwestor

SLD=KGB jak mawiał Leszek Moczulski.

Giertych

Sorry za offtopic.

Do góry
#275404 - 04/01/2005 13:46 Re: Jestesmy przestepcami??A SLD??
kraz 255b Offline
journeyman

Wiadomo przeciez małolaty, że państwo jako instytucja broni się przed wypływem gotówki(dewiz) z kraju!!
Tak samo jak za fałszowanie pieniędzy jest kara jak za morderstwo = 25lat.

Do góry
#275405 - 04/01/2005 13:52 Re: Jestesmy przestepcami??A SLD??
connor Offline
a.k.a. "Experto"
King Of The Hill

Quote:

Wiadomo przeciez małolaty, że państwo jako instytucja broni się przed wypływem gotówki(dewiz) z kraju!!

Małolaty? Uważam, że nie powinneś przyrównywać własnej miarki do innych

Do góry
#275406 - 04/01/2005 14:05 Re: Jestesmy przestepcami??A SLD??
Belisariusz Offline
old hand

Meldunek: 16/03/2002
Tu nie chodzi o wypływ dewiz za granice ale o to że kilku cwaniaczków żyje sobie bardzo dobrze za te 10 % od zakładu i boi się je stracić

Do góry
#275407 - 04/01/2005 14:15 Re: Jestesmy przestepcami??A SLD??
majner Offline
2fast 2furious

Meldunek: 06/11/2001
Quote:

Ludzie, bez przesady Przeciez grajac on-line tez płacicie "podatek" - transakcje kartą sa na prowizji, korzystając np. z m-banku trzeba doliczyc tez koszty wpłat na konto. Poza tym on-line są generlanie niższe kursy ( oprócz porażek faworytów). Także podumowując nie napalajcie sie jak małe dzieci, zreszta w profixie czy stsie pieniadze sa na drugi dzień, bez problemów.

fakt. placimy prowizje, koszty przelewow, kursy sa nizsze ale nie zawsze - tylko co to ma wspolnego z legalnoscia grania w necie

Do góry
#275408 - 04/01/2005 14:18 Re: Jestesmy przestepcami??A SLD??
majner Offline
2fast 2furious

Meldunek: 06/11/2001
Quote:

Quote:

experto - czy nie uwazash, ze im wiekszy gowniarz to tymbardziej wyzywa innych od gowniarzy ?
zaczyna mnie to coraz bardziej irytowac

Do góry
#275409 - 04/01/2005 14:37 Re: Jestesmy przestepcami??A SLD??
kraz 255b Offline
journeyman

Quote:

Quote:

Quote:

experto - czy nie uwazash, ze im wiekszy gowniarz to tymbardziej wyzywa innych od gowniarzy ?
zaczyna mnie to coraz bardziej irytowac

Nie. nie uważma. Mam więcej jak 25 lat, i zarabiam sporo ponad srednią krajowa/miesiąc i dość grubo gram więc bez urazy

Do góry
#275410 - 04/01/2005 14:37 Re: Grajac w necie jestesmy przestepcami??
Maciek Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 09/06/2001
Quote:

Ty chyba nie wiewsz co piszesz . Ie razy to bylo ze czekalam na kase z profa kilka dni , jak grasz za 5 zl to pewnie masz na drugi dzien . On line sa nizsze kursy- tez bledna uwaga.

Do góry
#275411 - 04/01/2005 14:43 Re: Grajac w necie jestesmy przestepcami??
kraz 255b Offline
journeyman

Wiem co pisze. Odbieram zazwyczaj po kilka stów, w porywach do 2-3 tys zl. i zawsze miałem na drugi dzien rano. A kursy faktycznie nie zawsze są niższe- dlatego napisłąem zazwyczaj, ale ogólny rozrachunek na AKO wypada pomyslnie na korzyść nbaszych naziemniaków

Do góry
#275412 - 04/01/2005 14:57 Re: Grajac w necie jestesmy przestepcami??
Cyprian Offline
member

Meldunek: 21/04/2004
Quote:

Wiem co pisze. Odbieram zazwyczaj po kilka stów, w porywach do 2-3 tys zl. i zawsze miałem na drugi dzien rano. A kursy faktycznie nie zawsze są niższe- dlatego napisłąem zazwyczaj, ale ogólny rozrachunek na AKO wypada pomyslnie na korzyść nbaszych naziemniaków

Nie ma jak człowiek z poczuciem humoru

Do góry
#275413 - 04/01/2005 20:05 Re: Grajac w necie jestesmy przestepcami??
donic Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 11/10/2002
Quote:

jesli zostanie oskarzony z jakiegokolwiek paragrafu to cala wygrana szlag trafi

Nie trafi, bo te niby zakazujące paragrafy mają tyle "luk" ( na korzysc gracza ) , że zaden sąd nie wyda wyroku skazującego i US moze sobie skomleć i oblizywać się dopki nie zmieni sie ustawa, a raczej dopoki nie zostanie ona "załatana". Jesli nawet zostanie załatana to przynajmniej na mnie nie zrobi to wiekszego wrażenia i grał bede nadal w necie i złodziejom z US grosza nie dam.

Edited by donic (04/01/2005 20:06)

Do góry
#275414 - 04/01/2005 20:09 Re: Grajac w necie jestesmy przestepcami??
zbycho Offline
enthusiast

Meldunek: 30/04/2002
Quote:

poza tym trzeba płacic rachunki za prąd ( a tam jest VAT a niedługo będzie i akcyza )

Do góry
#275415 - 04/01/2005 20:21 Re: Jestesmy przestepcami??A SLD??
arktos Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 30/11/2004

Nie. nie uważma. Mam więcej jak 25 lat, i zarabiam sporo ponad srednią krajowa/miesiąc i dość grubo gram więc bez urazy

Toś mnie qrwa rozbawił ,co to ma wspólnego z tematem pozatym poważni faceci nie rozmawiają o pieniądzach więc wnioskuję że dołożyłeś sobie z jakieś 10 lat

Do góry
#275416 - 04/01/2005 22:29 Re: Grajac w necie jestesmy przestepcami??
Biszop Offline

Quote:

Quote:

jesli zostanie oskarzony z jakiegokolwiek paragrafu to cala wygrana szlag trafi

Nie trafi, bo te niby zakazujące paragrafy mają tyle "luk" ( na korzysc gracza ) , że zaden sąd nie wyda wyroku skazującego i US moze sobie skomleć i oblizywać się dopki nie zmieni sie ustawa, a raczej dopoki nie zostanie ona "załatana". Jesli nawet zostanie załatana to przynajmniej na mnie nie zrobi to wiekszego wrażenia i grał bede nadal w necie i złodziejom z US grosza nie dam.

granie w necie jest wygodniejsze, latwiejsze...ogolnie same zalety, tez nie widze potrzeby placenia z tego tytulu do US, kolejny raz ktos chce utrudniac mi zycie i zaczyna mnie to denerwowac dlatego pozwolilem sobie zalozyc ten temat
nie widze rozsadnego wytlumaczenia dla dzialan majacych mnie po raz kolejny ograniczac....po za jednym: dziura w budzecie naszego kraju jest wielka i gleboka jak Row Marianski

no i nie chodzilo mi o to zeby pisac tu, kto za ile gra...to nie piaskownica, niech wypowiadaja sie naprawde zainteresowani, chetnie poczytam bo mam nadzieje sie dowiedziec czegos o czym nie wiem, a powinienem wiedziec w powyzszym temacie

pozdrawiam

Biszop

Do góry
#275417 - 05/01/2005 00:44 Re: Grajac w necie jestesmy przestepcami??
Gimlak Offline
journeyman

Meldunek: 02/11/2004
a ja im chetnie ten podatek bym mogl zaplacic dla swietego spokoju... tylko ze :

1. jak to rozliczac? to musialoby byc rozliczane z bukami. bo ja nie bede siedzial i liczyl tego wszystkiego bo by mozna sie zabic.

2) jak moge zaplacic podatek jak sama gra jest nielegalna? dopoki nie zalegalizuja jej nikt tego nie zaplaci bo placenie to wyrok na siebie (przyznanie sie do przestepstwa)

Do góry
#275418 - 05/01/2005 01:36 Re: Jestesmy przestepcami??A SLD??
Conrad Offline
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"

Meldunek: 14/11/2000
Quote:

SLD=KGB jak mawiał Leszek Moczulski.

Giertych

Sorry za offtopic.

Po pierwsze SLD zostało (na szczęście) już zatopione. Po drugie jeśli myślisz o Kremlu to mamy jeszcze dwie partie w Polsce, które działają na naszą niekorzyść tylko właśnie według wskazań naszych sąsiadów: 'Liga Przyjaciół Rosji' oraz 'Samoobrona'.

Wszystko co napiszę poniżej to jedynie moja opinia, co do ustawy to jest ona błędna i zagubiona sama w sobie. W UE istnieje swobodny przepływ usług i z tego co wiem to nie można robić u siebie przestępstwa z czegoś dokonanego za granicą, co we własnym kraju nie jest przestępstwem. Tak więc jeśli granie u nas nie jest przestępstwem to jak można robić z tego właśnie to w innych krajach UE, tym bardziej że tu chodzi o coś co się nie dzieje w naszym kraju tylko na serwerach poza granicami państwa (według prawa UE miejscem zawierania transakcji). Jest to nielogiczne.

Dla mnie najbardziej logicznym wytłumaczeniem, biorąc pod uwagę przykład amerykański, jest to że ten zapis prawny dotyczy tylko osób o podejrzanych dochodach, którzy tłumacząc się byciem "bogami bukmacherstwa" chcą zalegalizować wszystkie swoje nieczyste interesy. Właśnie w ten sposób działa amerykańskie prawo, choć w całych USA jeszcze nigdy w historii nie skazano zwykłego gracza choćby do zapłacenia jednego centa. Ale taki przyszły Al Capone się w ten sposób nie wytłumaczy ze swoich przekrętów...

Tak więc ogólnie rzecz biorąc dziwią mnie te sprzeczności prawne, które nie powinne mieć miejsca w Polsce w XXI w. Mam nadzieję, że nowa ekipa rządowa (mam nadzieję PO+PiS) pod ręką przyszłego Ministra Finansów P. Rafała Zagórnego zakończy ten okres nielogicznego pod względem prawa europejskiego postępowania i przywróci naszym firmom także możliwość konkurowania ze światem używając najnowszych technologii i metod przekazywania informacji.

Do góry
#275419 - 05/01/2005 03:56 Re: Grajac w necie jestesmy przestepcami??
Amkwish Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 13/01/2004
Quote:

Witam
zapraszam do dyskusji

Biszop

Wielokrotnie temat był wywoływany,to i owo było wałkowane na tysiąc sposobów,wiec po co po raz enty odgrzewasz stare kotlety:P

Masz pełno w portkach po artykule,którego celem jest promocja buków?
Nie wierze,ale jakby co,to nie graj;-)

Chcesz byc "pewnym" czegoś,co nie istnieje(przepisy)?
Idź do renomowanej kancelarii prawej,ale jestem pewien,ze jak to bedą profesjonaliści to i tak nie uzyskasz jednoznacznej odpowiedzi.

Ja rozumiem to tak,ze jezeli kupuję towar w netowym sklepie w USA i płace kartą,to nie robie tego zakupu na terenie Polski - identyczna sytuacja jest z zakładami.

Artykuł w "Gadule Wyrodnej" napisany został w intencji:P buków naziemnych ,ponieważ przegrywają z netowymi ,a tylko patrzeć to zostana im 2 grupy klientów :menele i dzieciaki,ze średnia stawka 2 złote na kupon.
Zamiast podnieść swoją oferte i jakośc obsługi na wyższy poziom i zacząć konkurować z netowymi,oni wolą wynając redaktorka,który narobi troche zamieszania.

Reasumujac: lepiej poświecić czas na znalezienie fajnych typów,niz bić pianę ,dawno ubitą.

AMEN

Pozdrawiam

amkwish

Do góry
#275420 - 05/01/2005 07:43 Re: Grajac w necie jestesmy przestepcami??
Iwo R Offline
enthusiast

Meldunek: 15/12/2004
Artykuł w "Gadule Wyrodnej" napisany został w intencji:P buków naziemnych ,ponieważ przegrywają z netowymi ,a tylko patrzeć to zostana im 2 grupy klientów :menele i dzieciaki,ze średnia stawka 2 złote na kupon.
Zamiast podnieść swoją oferte i jakośc obsługi na wyższy poziom i zacząć konkurować z netowymi,oni wolą wynając redaktorka,który narobi troche zamieszania.....

amkwish-mylisz sie-chyba nie widziales artykulu...
raczej to jest reklama bukow netowych...(podawane adresy sieciowe,opisy jak sie zarejestrowac,zdjecia witryn..itd)

Do góry
#275421 - 05/01/2005 08:16 Re: Grajac w necie jestesmy przestepcami??
z o ® r o Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 15/09/2003
Quote:

a tylko patrzeć to zostana im 2 grupy klientów :menele i dzieciaki,ze średnia stawka 2 złote na kupon

no to mają, co chcieli

Do góry
#275422 - 05/01/2005 09:25 Re: Grajac w necie jestesmy przestepcami??
nowy WK Offline
Pooh-Bah

Quote:

[...]

Ja rozumiem to tak,ze jezeli kupuję towar w netowym sklepie w USA i płace kartą,to nie robie tego zakupu na terenie Polski - identyczna sytuacja jest z zakładami.

[...]
AMEN

Pozdrawiam

amkwish

Niekoniecznie:
Art. 3. § 1. Czyn zabroniony uważa się za popełniony w miejscu, w którym nastąpiło zachowanie sprawcy, albo gdzie skutek stanowiący znamię czynu zabronionego nastąpił lub według zamiaru sprawcy miał nastąpić.

z KKS Dz.U.99.83.930

Pozdrowienia,

Wojtek

Do góry
#275423 - 05/01/2005 09:31 Re: Grajac w necie jestesmy przestepcami??
nowy WK Offline
Pooh-Bah

Quote:

amkwish-mylisz sie-chyba nie widziales artykulu...
raczej to jest reklama bukow netowych...(podawane adresy sieciowe,opisy jak sie zarejestrowac,zdjecia witryn..itd)

Tez tak uwazam. Jest wprost napisane, ze prawo to w tym wypadku fikcja i jest do zmiany. A reklamowac cos slowani "przegrywamy z konkurencja" ;-) zycze powodzenia.

Pozdrowienia

Wojtek

Do góry
#275424 - 05/01/2005 09:37 Re: Grajac w necie jestesmy przestepcami??
Podroznik Offline
veteran

Meldunek: 16/06/2003
Quote:

e : ale w Polsce obowiązuje polskie prawo , UE nie może narzucać krajom członkowskim dotkryn podatkowych

Ja może czegoś nie rozumie więc mam takie pytanie dlaczego Unia nam narzuca jaki mamy płacić podatek vat od usług internetowych

Do góry
#275425 - 05/01/2005 11:16 Re: Grajac w necie jestesmy przestepcami??
nawoj Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 07/08/2004
Jest wiele dziedzin życia w Polsce,gdzie rzeczywistość ma się nijak do obowiązującego prawa.I wtedy,tak uważam,należy kierowac się zdrowym rozsadkiem.Przecież wielu z grających w necie zaplaciłoby podatek,byle byłby on na rozsądnym poziomie,a przepisy tego dotyczace były jasne i przejrzyste.
Jakos nie chce mi sie wierzyć,żeby dokonała tego POiPiS.
Jestem od wielu lat sympatykiem UPR-u i wydaje mi się,że tylko ta partia Zmienilaby na lepsze m.in. tę dziedzinę Zycia.Ale to są tylko marzenia....

Do góry
#275426 - 05/01/2005 12:07 Re: Grajac w necie jestesmy przestepcami??
Bzyku Offline
Blade Runner

Meldunek: 04/05/2004
Quote:

Quote:

Ja może czegoś nie rozumie więc mam takie pytanie dlaczego Unia nam narzuca jaki mamy płacić podatek vat od usług internetowych

bo Unia "proponuje" a nie rozkazuje. A jak propozycji się nie przyjmie, to dowalą nam finansowo w inne dziedzinie. Tak to wszystko działa - w białych rękawiczkach.

Teraz jeśli będzie przyjęta konstytucja europejska, już UE będzie mogła oficjalnie nakazywać i rozkazywać. Teraz musi to robić "po cichu"

Do góry
#275427 - 05/01/2005 13:26 Re: Grajac w necie jestesmy przestepcami??
gremlin Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 21/11/2004
POZDROWIENIA DLA CONRADA I NAWOJA no to widze chlopaki ze kampania wyborcza juz w pelni a co do wszych typow politycznych to wyglada to tak UPR fajna egzotyczna partia kanapowa (bez obrazy), no a PO jaki kon jest kazdy widzi!!!po platformie zrobia sobie arke noego-a szczegolnie uradowala mnie nominacja na ministra finansow pana Zagornego, gratuluje Conrad poczucia humoru ale jak pamietam ten gosc byl viceministrem za bauca i nijak nie mogl dostrzec 80 mld dziury budzetowej hahah wprawiles mnie dzis w dobry humor pozdrawiam.

Do góry
#275428 - 05/01/2005 13:48 Re: Grajac w necie jestesmy przestepcami??
Conrad Offline
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"

Meldunek: 14/11/2000
Graemlin, wyłącz Radio Maryja...

Do góry
#275429 - 05/01/2005 13:56 Re: Grajac w necie jestesmy przestepcami??
gremlin Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 21/11/2004
Quote:

Graemlin, wyłącz Radio Maryja...

przykro mi nie ta opsja-rozczarowales sie????

Do góry
#275430 - 05/01/2005 14:20 Re: Grajac w necie jestesmy przestepcami??
Kaligula Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 28/06/2004
Za śpiewem Kazimierza :
I ja mówię Ci, że Ci co władzę mają robią syf i w tym syfie się tarzają i mówię Ci że ten kto ma władzę niech zawsze, zawsze budzi w Tobie odrazę to po pierwsze i najważniejsze.
niezależnieeeeeeeeeeee, kto to będzieeeeeeeeee i niezależnieeeeeeeeeeeeee skąd on będzieeeeeeeeeee.....

a tak poważnie...to Ja jestem mocno zdesperowany i zagubiony tym co się u dzieje w naszym kraju... być apolitycznym to pewnego rodzaju "samobójstwo społeczne", ale kogo popierać?
-antysemickich oszołomów?
-zacofanych z ciężkim niedorozwojem wsioków ?
-cudacznych przebierańców pzpr
-jescze bardziej cudacznych przebierańców AWS, którzy się rozpełzli po rafineriach i innych platformach

brakuje nam młodych/30-50lat /, uczciwych fachowców i specjalistów na najwyższych szczeblach, i nie interesuje mnie z jakiej oni będzą partii, byleby interes ogółu był najważniejszy... a nie jacyś mechanicy czy niedouczeni prawnicy...

a żeby nie było tak maksymalnie off topic...
wyobraźcie sobie silny lobbing sts-prof-toto na polski parlament i rząd, a żeby parę ustaw przepchnąć /tylko najpierw one musiałyby powstać / nasi wspaniali parlamentarzyści-prawnicy by coś wszybko wykombinowali...
STS-PROF-TOTO w każdej wsi ! 3xTAK

Do góry
#275431 - 05/01/2005 14:21 Re: Grajac w necie jestesmy przestepcami??
Bzyku Offline
Blade Runner

Meldunek: 04/05/2004
mecz.pl to idealny wortal dla wszystkich polaków

wiadomo... każdy zna się na sporcie i polityce

a propos polityki, wybory się powoli zbliżają, pewnie będzie do tego temat to podyskutujemy o wyższości trabanta nad wartburgiem... bo mercedesów to ja tam nie widzę

Do góry
#275432 - 25/01/2005 00:48 Re: Grajac w necie jestesmy przestepcami??
Voo Offline
stranger

Meldunek: 12/09/2004
Zaciekawil mnie temat przestepstwa w necie i postanowilem od siebie dorzucic pare slow i cytatow z innych stron.
"...opodatkowanie towaru odbywa się w kraju jego pochodzenia. I tak towar dostarczany z Niemiec na rzecz innych krajów członkowskich Unii Europejskiej jest w Niemczech opodatkowany.

Oznacza to, że konsumenci dokonujący zakupów w którymś z krajów członkowskich UE, płaca podatek VAT w momencie zakupu w kraju pochodzenia tego towaru. Zasada ta wejdzie w życie również w Polsce, jeżeli przystąpi ona do Unii Europejskiej."
Moim zdaniem bukmacherka krajow wewnatrzeuropejskich jest opodatkowana, gdyz wiekszosc bukow pobiera prowizje przy wplatach, wyplatach i wraz ze wstapieniem do UE Polacy sa zobowiazani do placenia podatku w kraju zawarcia umowy. Zaden urzad skarbowy nie powinien scigac obywateli i naklaniac ich do placenia dwukrotnie podatku skoro zostal on odprowadzony w miejscu transakcji. Zaciekawila mnie rozmowa z polskim supportem SB i przyznam, ze pan Mazur mial racje mowiac, ze miejscem zawarcia nie jest terytorium polski do tego dochodzi kwestia jak my mozemy zawierac umowe i lamac prawo skoro pieniedzy, ktore w to wkladamy na terenie polski nie ma. Jak kazdy wie do podpisania umowy potrzebne sa dwie strony ale i pieniadze, ktore same pracuja na nas w innym panstwie UE
Dla bardziej przestraszonych i chcacych miec fachowe analizy ekspertow od spraw podatkow http://www.twoja-firma.pl/ekspert.html bo to glownie chodzi o podatki, zeby Polska nie stracila pieniedzy. Teraz jestesmy w UE i prawa odnosnie opodatkowania zmieniaja sie w szybkim tempie i legalizacja grania w necie nastapi niebawem.
Ile osob tyle interpretacji
"Ludzie nie chca znac prawdy, chca aby prawde interpretowano na ich korzysc" Macchavelli
.Pozdrawiam.

Edited by Voo (25/01/2005 00:54)

Do góry
#275433 - 25/01/2005 08:02 Re: Grajac w necie jestesmy przestepcami??
maycj Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 06/08/2002
Quote:

...Moim zdaniem bukmacherka krajow wewnatrzeuropejskich jest opodatkowana, gdyz wiekszosc bukow pobiera prowizje przy wplatach, wyplatach ...

chyba nie do konca rozumiesz co to jest podatek

oplaty które pobierają buki przy wplatach i wyplatach slużą pokryciu kosztów ich realizacji przez buka.

natomiast podatek to jest "przymusowe, powszechne, bezzwrotne i nieodpłatne swiadczenie pieniężne na rzecz państwa", czyli zupelnie co innego

Do góry
#275434 - 25/01/2005 11:01 Re: Grajac w necie jestesmy przestepcami??
Voo Offline
stranger

Na ten temat ten mozna by bylo porozmawiac bo uczono mnie o towarach i produktach o zerowym opodatkowaniu, a takze o zwrotach podatku oraz odpisach na firme czy wlasna dzialalnosc gospodarcza. To sie kloci z twoja definicja podatku ale to nie ten temat tutaj poruszamy. Chcialbym uslyszec jakies spostrzezenia odnosnie tego grania w necie od kogos kto posiada gleboka wiedze prawna czy ekonomiczna.
Pozdrawiam

Do góry
#275435 - 25/01/2005 16:21 Re: Grajac w necie jestesmy przestepcami??
maycj Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 06/08/2002
to nie jest "moja" definicja podatku, tylko to jest definicja podatku wedlug polskiego prawa.

pozdr

ps. chyba jednak nie uwazales zbytnio na zajeciach...

Do góry
#275436 - 25/01/2005 17:44 Re: Grajac w necie jestesmy przestepcami??
Voo Offline
stranger

Poprostu wyrwales jedno zdanie z calej definicji i nie powiesz mi ze wszystko jest objete swiadczeniem platnym wobec panstwa, znaczna czesc umow nie jest opodatkowana.
Zakonczmy temat podatkow bo to nie jest tematem.
.Pozdrawiam i zycze trafnych typow.

Do góry
#275437 - 25/01/2005 22:48 Re: Grajac w necie jestesmy przestepcami??
skottie Offline
veteran

Meldunek: 28/09/2001
Granie u buków to nie towar, ale usługa i jako taka podlega swobodzie przepływu usług, która jest z kolei elementem wspólnego rynku UE. Kto mówi inaczej ten kłamie.

Do góry
#275438 - 25/01/2005 23:13 Grajac w necie nie jestesmy frajerami!
connor Offline
a.k.a. "Experto"
King Of The Hill

Quote:

Granie u buków to nie towar, ale usługa i jako taka podlega swobodzie przepływu usług, która jest z kolei elementem wspólnego rynku UE. Kto mówi inaczej ten kłamie.

Do góry
Strona 1 z 3 1 2 3 >

Moderator:  rafal08