#278986 - 12/01/2005 09:32
Re: 5 osób w "polityce", których najbardziej LUBISZ...
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 13/01/2004
|
Pewnie to wywoła zdziwienie,ale ja mam taka. Co prawda nie jest to postac stricte polityczna,ale chyba na jedna kadencje kiedys tam dała sie nabrac:-)
1)Prof.Jadwiga Staniszkis
Mówi prawde i daje zawsze trafne diagnozy,dlatego nie "zafunkcjonuje" w tzw.polityce w Polsce.
2-5)u mnie te miejsca zostaja puste
Pozdrawiam
amkwish
|
Do góry
|
|
|
|
#278988 - 12/01/2005 10:02
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 28/06/2004
|
1.Adam Małysz - dał nadzieję, wiarę i uśmiech na codzień przez długi czas...dzięki niemu Polscy kibice trochę dorośli do rywalizacji między narodami /Hanawald - te śnieżki a później owacje w Zakopanem/. W ostatnim czasie jedyna osoba, która promuje nasz kraj na arenie międzynarodowej. Prosty, rozbrajający w szczerości człowiek. 2-5 poczekam-pomyślę 
|
Do góry
|
|
|
|
#278991 - 12/01/2005 12:01
|
Pooh-Bah
Meldunek: 02/10/2003
|
Mimo wszystko jest na polskiej scenie politycznej kilka osób, które szanuje. Nr 1 to profesor Geremek 2. Donald Tusk - bardzo mi sie podobało jak kiilka lat temu powiedzial w jakims wywiadzie, że politycy to klasa próżniacza. Jego obecne działania nieco ostudziły mój entuzjazm do jego osoby, ale mimo wszystko uważam, że to jedna z nielicznych osób w polskiej polityce, która się jeszcze nie skompromitowała.
Hmm narazie chyba tyle.
|
Do góry
|
|
|
|
#278992 - 12/01/2005 12:05
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 21/11/2004
|
Quote:
Pewnie to wywoła zdziwienie,ale ja mam taka. Co prawda nie jest to postac stricte polityczna,ale chyba na jedna kadencje kiedys tam dała sie nabrac:-)
1)Prof.Jadwiga Staniszkis
Mówi prawde i daje zawsze trafne diagnozy,dlatego nie "zafunkcjonuje" w tzw.polityce w Polsce.
2-5)u mnie te miejsca zostaja puste
Pozdrawiam
amkwish
AMKWISH zgadzam sie z Toba w 100% dokladnie taki jest moj typ, rowniez w kategorii najbardziej nie lubiany polityk.
|
Do góry
|
|
|
|
#278993 - 12/01/2005 12:06
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 21/11/2004
|
|
Do góry
|
|
|
|
#278994 - 12/01/2005 12:20
|
Pooh-Bah
Meldunek: 30/09/2003
|
Tusk Geremek Frasyniuk Mazowiecki Balcerowicz UW w pełnym składzie 
|
Do góry
|
|
|
|
#278996 - 12/01/2005 12:30
|
addict
Meldunek: 26/02/2004
|
a Borowski ?! wiele zlego powiedziec o nim chyba nie mozna i m.in dlatego go szanuje !
|
Do góry
|
|
|
|
#278997 - 12/01/2005 12:47
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 26/05/2003
|
1.Ryszard Kalisz-zapewne tak samo skorumpowany jak całe SLD,ale jakoś go lubię,jest taki misiowaty,ale przy tym konkretny,ma zawsze trafne argumenty,trudno go przebić w dyskusji,przy tym jest spokojny i opanowany,nie jak inni pieniacze w telewizyjnych debatach.Koleś jest zajebiście inteligentny,prawnik,takich ludzi powinno być więcej na górze. 2.Lech Wałęsa-kontrowersyjny,prosty,obecnie "trup polityczny"(bardziej popularny w USA niż u siebie",zapewne też był związany z komuchami,bo inaczej by nie wypłynął,ale mimo to dla mnie symbol niepodległej i wolnej Polski,szkoda,ze zawalił to, o co tyle lat walczył(chociaż ja myślę,że nie mógł więcej,bo cały czas był na smyczy Komuny). 3.Donald Tusk-mimo,że tyle lat w polityce,zachował pewną skromność i przyzwoitość,nie jest tak zmanierowany,jak wiekszość osłów. 4.Janusz Korwin-Mikke-kontrowersyjny i bardzo mądry gość,niestety nie miał szans przebicia,był za uczciwy,a szkoda,bo miał konkretny i szalenie postępowy,ale dobry dla tego kraju program. 5.............-to miejsce pozostawiam wolne do czasu,aż obrodzi jakis rodzynek
|
Do góry
|
|
|
|
#278998 - 12/01/2005 12:49
|
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
Meldunek: 14/11/2000
|
Moja formacja to: 1.  Zbigniew Brzeziński 2.  Leszek Balcerowicz 3.  Jan Maria Rokita 4.  Donald Tusk 5.  Lech Kaczyński
|
Do góry
|
|
|
|
#278999 - 12/01/2005 13:14
|
Pooh-Bah
Meldunek: 11/06/2002
|
Quote:
NIE MA TAKICH, KAZDY JEST W POLITYCE PO TO BY SIE NAKRASC
Po pierwsze terrorist nikt tam nie "jest od tak sobie" bo nie mamy systemu autokratycznego tylko system dekomkratyczny i ludzie zasiadaja w sejmie tylko dlatego, bo zostali przez reszte tam wybrani ( oczywiscie co niektorzy sa bo sfalszowali katy wyborcze -> Renata Berger) , takze Ty nawet, a jesli nie brales czynnego udzialu w wyborach to tymbardziej jestes za to odpowiedzialny, bo nie zrobiles nic by zmienic ten stan rzeczy.
Polityka to bardzo skomplikowane zagadnienie, gdzie niewliele jest "biale i czarne" a wiekszosc ma "rozne odcienie szarosci" w ktorych bardzo trudno jest sie orientowac przecietnemu "kowalskiemu", ktory za wiele nie rozumie i do ktorego najlatwiej dotrzec wlasnie sloganami, jednego b.popularnego sam uzyles.
Co do wspolczesnych politykow , mmniej lub bardziej sobie cenie nastepujacych:
-Bartoszewski, czlowiek historia, zyjacy ciagle pomnik narodowy
-Tusk ,za swoje niezmienne od 15 lat poglady liberalne, jak bylyby one zbawinne dla naszej gospodarki wystarczy tylko spojrzec jaki bum przezywa Slowacja po wprowadzeniu podatku liniowego,
-Rokita , za niebywaly talent sledczy i twarde stanowisko wobec postkomunistow i leppera
-Zyta Gilowska, twarda kobitka o liberalnych pogladach na gospodarke, swienie potrafiaca ukazywac nonsesny socjalistow (poskomunistow) w kierowaniu panstwem
-Cimoszewicz, pomimo tego ze nalezy do obozu postkomunistow, wydaje sie byc wsrod nich najbardziej rozsadny i niezalezny w pogladach,
Edited by Banik (12/01/2005 13:16)
|
Do góry
|
|
|
|
#279000 - 12/01/2005 13:16
|
Blade Runner
Meldunek: 04/05/2004
|
jak dla mnie, choć nie jest łatwo 5 takich: 1 miejsce - RAFAŁ ALEKSANDER ZIEMKIEWICZ  - choć postać obok polityki, jednak uwielbiam jego umiejętność znajdywania i wyszydzania absurdów w tym kraju. 2 miejsce - TOMASZ LIS  - na razie również obok polityki, ale może się to niedługo zmieni. Jeśli wystartuje, ma mój głos 3 miejsce - JANUSZ WOJCIECHOWSKI  - choć fanem PSL-u nie jestem, gościa lubię - wydaje sie trochę inny od innych polityków. Taki idealista, który nie wrzeszczy głośno, tylko spokojnie rozmawia. 4 miejsce - MAREK BOROWSKI  - jego również lubię, choć fanem SDPL-u również nie jestem. Poza polityką fajny, dowcipny facet - zupełnie inny wizerunek niż na sali sejmowej. 5 miejsce - LECH WAŁĘSA  - pomimo wszystkich jego przywar i nienajlepszej prezydentury, lubię go, bo potrafi walić prosto z mostu o tym o czym inni gadają godzinami, i nie dochodzą do sedna.
|
Do góry
|
|
|
|
#279001 - 12/01/2005 13:23
|
journeyman
Meldunek: 31/12/2004
|
Quote:
a Borowski ?! wiele zlego powiedziec o nim chyba nie mozna i m.in dlatego go szanuje !
Popiera go tylko lichwiarz;)
A Widacki na komisji własnie zeznaje, że to Borowski promował Herszmana przy zakładaniu słynnej fundacji z żoną Baraniny...
Cel fundacji wydawałsię szlachetny, a MSW pomagało tworzyć jej statut za Widackiego...;)
Bezpieczna Służba
To powinno dawać do myślenia ;p
A jeśli chodzi o mumię wOLNOŚCI to tylko patrzeć jak sie podłączą do Unii lewicy, albo sdPL, lub SLD żeby wejść ...
I niestety nawet mumia ma większe szanse na przekroczenie 5%progu niż znacznie mniej szkodliwa dla państwa i jego obywateli UPR.
Ciekaw jestem jakby to było gdyby w praktyce mogli wprowadzać pewne swoje koncepcje.
Od podatków po...
EDIT: Widacki własnie mówi co się dowiedział na początku lat 90 o Herszmanie:
"W cyrku jeździł na wrotkach i wyjechał z cyrkiem za granicę, a tam dorobił się mająku(...)"
Polski Żyd wyjechał na wrotkach do Szwecji, a wrócił Roll-Roycem.
Latał rzadowymi helikopterami przed założeniem tej fundacji zaraz po powrocie.
A Baraniny nikt wtedy nie znał;)
Edited by ala (12/01/2005 13:30)
|
Do góry
|
|
|
|
#279005 - 12/01/2005 14:06
|
addict
Meldunek: 11/01/2005
|
Quote:
chyba nie masz na myśli Mariusza Łapińskiego?
Słynnego uzdrowiciela służby zdrowia... po jego ministrowaniu zostało jedno wielkie g****, a ostatnio co szastał na prawo i lewo teczkami...że o innych wybrykach nie wspomnę
Dla mnie Łapiński to takie samo nieporozumienie jak znany "Winietou"
Prywatnie pomógł pewnej osobie z mojej rodziny w przyspieszeniu operacji i tym samym być może uratował jej życie więc szacunek. ps.Inna sprawa że żyjemy w kraju w którym, czeka się 3 miechy na operację.To skandal
|
Do góry
|
|
|
|
#279006 - 12/01/2005 14:11
|
addict
|
,,,,A Widacki na komisji własnie zeznaje, że to Borowski promował Herszmana przy zakładaniu słynnej fundacji z żoną Baraniny...
Cel fundacji wydawałsię szlachetny, a MSW pomagało tworzyć jej statut za Widackiego...;)
Bezpieczna Służba
To powinno dawać do myślenia ;p ''''
mam nadzieje ze ogladales/las przesluchanie dalej , naziwsko borowskiego nie pada zbyt czesto , poza tym cel fundacji fkatycznie szczyctny dlatego nie dziwie sie ze uzyskiwali popracie, na herszmana wowczas nie mieli nic i nie bylo powodow coby przypuszczac ze jest to jakis szwindel, jezeli to co uslyszales w przesluchaniu o borowskim jest dla ciebie wystarczajacym argumentem zeby go nie szanowac , to zobowiazuje sie zasponsorowac ci bilet na jakas bezludna wyspte ( w jedna strone ) sugerujac ze tylko tam bedzie zadowolony.... !
|
Do góry
|
|
|
|
#279008 - 12/01/2005 14:21
|
journeyman
|
Wystarczy mi to, że zmienił swoje prawdziwe nazwisko na polskobrzmiące...
Jak się nazywał i kim był brat jego ojca w PRL po wojnie dowiedz się na własną rękę...
EDIT:
Z jego osobistych dokonań udział w prywatyzacji Banku Śląskiego.
Apozatym poprostu go nie lubię;0
Tacy jak on pozornie niegroźni sa najbardziej niebezpieczni.
Jeśli zostałby prezydentem to kolejna po Kwachu tragedia narodowa, a że konkurnencja nie lepsza, więc drżę;)
POZDRO
Edited by ala (12/01/2005 14:28)
|
Do góry
|
|
|
|
#279009 - 12/01/2005 14:28
|
addict
|
aha , w takim razie chcialem cie uswiadomic ze nie jest to temat pt ''5 zydow ktorych najbardziej nie lubisz'' tylko zupelnie inny! wpadl mi kiedys w rece adres strony www , na ktorej podane byly prawdziwe nazwiska roznych politokow , wszystko byloby ok gdyby nie to ze bylo tam 200 nazwisk a 99% z nich to nazwiska ludzi z pierwszej sceny politycznej, jak dla mnie to raczej nedzna prowokacja i do dzisiaj nie wierzylem ze ktos mogl dac sie na to nabrac !! a kim byl jego brat , tesc czy tez sasiad zza miedzy jakos mnie nie bardzo interesuje ....
|
Do góry
|
|
|
|
#279010 - 12/01/2005 14:30
|
journeyman
|
Quote:
,,,,A Widacki na komisji własnie zeznaje, że to Borowski promował Herszmana przy zakładaniu słynnej fundacji z żoną Baraniny...
Bezpieczna Służba
To powinno dawać do myślenia ;p ''''
mam nadzieje ze ogladales/las przesluchanie dalej , naziwsko borowskiego nie pada zbyt czesto , poza tym cel fundacji fkatycznie szczyctny dlatego nie dziwie sie ze uzyskiwali popracie, na herszmana wowczas nie mieli nic i nie bylo powodow coby przypuszczac ze jest to jakis szwindel, jezeli to co uslyszales w przesluchaniu o borowskim jest dla ciebie wystarczajacym argumentem zeby go nie szanowac , to zobowiazuje sie zasponsorowac ci bilet na jakas bezludna wyspte ( w jedna strone ) sugerujac ze tylko tam bedzie zadowolony.... !
Borowski z ministerstwa finansów...
Narazie sprawdzę czy na pewno o niego chodziło...
|
Do góry
|
|
|
|
#279011 - 12/01/2005 14:33
|
addict
|
No  argument ze go nie lubisz jest lepszy niz posadzanie o zmiany nazwiska i takie tam ! pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#279014 - 12/01/2005 14:40
|
journeyman
|
Quote:
aha , w takim razie chcialem cie uswiadomic ze nie jest to temat pt ''5 zydow ktorych najbardziej nie lubisz'' tylko zupelnie inny! wpadl mi kiedys w rece adres strony www , na ktorej podane byly prawdziwe nazwiska roznych politokow , wszystko byloby ok gdyby nie to ze bylo tam 200 nazwisk a 99% z nich to nazwiska ludzi z pierwszej sceny politycznej, jak dla mnie to raczej nedzna prowokacja i do dzisiaj nie wierzylem ze ktos mogl dac sie na to nabrac !! a kim byl jego brat , tesc czy tez sasiad zza miedzy jakos mnie nie bardzo interesuje ....
Lichwiarz poszukaj w necie o Borowskim.
Nie tylko na stronach skrajnych żydożerców możesz się dowiedzieć o jego pochodzeniu rodzinnym i jakich zbrodni dopuszczałsię brat jego ojca w aparacie terroru.
Wystarczy się trochę wysilić, a nie zbywać wszystko jako prowokację.
Borowskiego nie lubię jako osoby niezależnie od jego pochodzenia.
Puszcza bańki mydlane jak Kwach.
Może pójdzie do wyborów pod hasłem a 'la Kwach:
Wybierzmy przyszłość wspólnej Polski;)
Oby jego Socjaldemokracja, Unia Lewicy, LSD i obecna mumia wolności nie weszły do Parlamentu.
Wybory prezydenckie po 10 latach Kwacha będą teraz kluczowe i to e Borowski mógłby odegrać znaczącą rolę mnie martwi.
A bilet zafunduj Borowskiemu i innym;)
|
Do góry
|
|
|
|
#279015 - 12/01/2005 14:48
|
Carpal Tunnel
|
Quote:
Ok podam po przemysleniach
1.Rokita 2.Tusk 3.Walesa 4.Kaczynski 5.Krzaklewski:)
Chyba nie musze dodawac, ze mam poglady prawicowe i daleko mi do komunistow.
Tylko powiedz, za co Krzaklewski ?
|
Do góry
|
|
|
|
#279016 - 12/01/2005 14:49
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/10/2001
|
1 Frasyniuk - siedział w pace, młody przebojowy, ma własne przedsiębiorstwo i co najważniejsze NIE POBIERAŁ PENSJI POSELSKIEJ! to jest dowód uczciwości prawdziwy, pokażcie mi drugiego takiego 2 Belka - zero populizmu (np słynny podatek 50% - idiotyzm jakich mało), fachowiec, nawet 'wściekłe psy' prawicy nie umieją nic konkretnego mu zarzucić, nie popełnia błedów, nie lubi układów, najlepszy premier IIIRP, szkoda że zaplecze polityczne ma jakie ma. 3 Borowski - człowiek mądry, szanowany, uczciwy, ale troche za mało zdecydowany, kandydat na prezydenta. 4 prof. Geremek - uczciwy, spokojny, mądry, zawsze w posiadaniu mocnych argumentów, liczy się z nim cała Europa.
|
Do góry
|
|
|
|
#279017 - 12/01/2005 14:51
|
Blade Runner
|
Quote:
Prywatnie pomógł pewnej osobie z mojej rodziny w przyspieszeniu operacji i tym samym być może uratował jej życie więc szacunek. ps.Inna sprawa że żyjemy w kraju w którym, czeka się 3 miechy na operację.To skandal
Skoro tak, to rozumiem... ...ja nigdy nie miałem doczynienia osobiście z żadnym politykiem, dlatego opieram się na mediach...
|
Do góry
|
|
|
|
#279018 - 12/01/2005 15:13
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 06/09/2003
|
Quote:
Ja mam poglady lewicowe i tez mi daleko do komunistow... wiec nie bardzo rozumiem drugiej czesci Twojego zdania.
Natomiast moja 'piatka' to:
1. Borowski 2. Rokita 3. Tusk 4. Nalecz 5. Zyta 
nawet sie rymuje :>
|
Do góry
|
|
|
|
#279020 - 12/01/2005 15:14
|
Pooh-Bah
Meldunek: 29/06/2003
|
|
Do góry
|
|
|
|
#279021 - 12/01/2005 15:53
|
Pooh-Bah
Meldunek: 10/09/2003
|
Quote:
skoro masz poglądy prawicowe to co na twojej liście robi Krzaklewski
|
Do góry
|
|
|
|
#279022 - 12/01/2005 17:00
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 01/03/2003
|
Quote:
Quote:
to raczej niezbyt dobre pytanie 
|
Do góry
|
|
|
|
#279024 - 12/01/2005 17:05
|
Blade Runner
|
Quote:
A łoto i moja dziesiątka kandydatów
hehe - to może nowy temacik - najśmieszniejsi politycy
|
Do góry
|
|
|
|
#279025 - 12/01/2005 17:29
|
Blade Runner
|
ehh za późno na edycję posta
na http://fakty.interia.pl/news?inf=580647 jest sondaż dot. przyszłego prezydenta Polski
na razie Tusk przed Lisem i Cimoszewiczem
Edited by Bzyku (12/01/2005 17:30)
|
Do góry
|
|
|
|
#279027 - 12/01/2005 17:46
|
Pooh-Bah
Meldunek: 10/09/2003
|
Quote:
Quote:
Quote:
to raczej niezbyt dobre pytanie
własnie bardzo dobre i nie mów mi ze związek zawodowy solidarność jest prawicowy ,bo to by był ewenement na skale światową-związek zawodowy z prawicowymi poglądami 
|
Do góry
|
|
|
|
#279028 - 12/01/2005 17:51
|
enthusiast
Meldunek: 29/07/2003
|
1.Hanna Gronkiewicz-Waltz czy jak sie tam ja pisze  2.Borowski - jak ktoś wspomniał dowcipny i sympatyczny facet ;] 3.Korwin-Mikke - osobowość i oryginał ;] 4.Kalisz - tez sympatyczny ;P i jak tez ktos wspomnial "misiowaty"  5. hmmmmmmm...... J.Dziewulski - nie wiem ale lubie typa ;] Jak widać w sumie dokonania polityzcne w tym rankingu duzej roli nie graja  ot sympatia :]
|
Do góry
|
|
|
|
#279029 - 12/01/2005 17:59
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 14/12/2003
|
Quote:
1.Krzysztof Filipek 2.Lech Wałęsa 3.Władysław Frasyniuk 4.Jerzy Buzek 5.M.Łapiński
Zgadzam się w 80% ale zamiast łapińskiego bym Florka dorzucił 
|
Do góry
|
|
|
|
#279030 - 12/01/2005 20:35
|
a.k.a. "Experto" King Of The Hill
Meldunek: 12/08/2002
|
Quote:
Quote:
Tylko powiedz, za co Krzaklewski ?
Krzak spoko gosc, znam go osobiscie, luzak 
Quote:
Jak to co? Widnieje.
|
Do góry
|
|
|
|
#279032 - 12/01/2005 21:28
|
I see dead people
Meldunek: 04/08/2001
|
1. Geremek 2. Rokita 3. Ziobro  4. Frasyniuk 5. Wałęsa [mimo wszystko]
|
Do góry
|
|
|
|
#279035 - 12/01/2005 22:17
|
Meldunek: 17/06/2003
|
1. Wałesa - charyzma, chryzma, charyzma, ostatni bohater narodowy. (oczywiscie swoje jakiestam grzechy ma, ale to przy całokształcie niewiele znaczy). 2. Nalecz - nie tyle za poglady, co za ogłade. Naprawde człowiek na poziomie, u mnie ma rispekta, chociaz zle zycze SDPl.
Dalej są problemy, bo ciezko znalezc kogos LUBIANEGO, moze co najwyzej nie budzacego antypatii, a to nie o to przeciez chodzi. Iponuje mi charyzmą Rokita, ale to populista i karierowicz wyjątkowy. Teraz odcina sie od mało chlubnej przeszlosci. Niemniej jako tako go toleruje.
|
Do góry
|
|
|
|
#279036 - 13/01/2005 12:58
|
Blade Runner
|
Quote:
Lepper ze jest z nami z biednymi
a ja się od dawna zastanawiam, gdzie jest ten ciemnogród, który głosuje/głosował na Leppera. W swoim marnym życiu nie spotkałem ani jednej osoby, która by się przyznała do popierania samoobrony (może się wstydzą), za to spotkałem masę, które z Leppera szydzą A dodam że oprócz Szczecina bywam czasem i na wsi...
...i od miesięcy próbuję rozkminić, gdzie jest te kilkanaście procent w białoczerwonych krawatach...zeszli do podziemia, czy jak?
I wreszcie (choć nie osobiście), to jednak spotykam sympatyka samoobrony. Bogu niech będą dzięki
|
Do góry
|
|
|
|
#279038 - 13/01/2005 14:02
|
Blade Runner
|
hehe ale Rokita przynajmniej nie biega po sądach jako oskarżony, nie paraliżuje sejmu, nie ma za współpracowników ludzi z wyrokami (czytaj Bonda, Hojarska), fałszujących podpisy(Beger), czy najzwyklejszych złodzieji (Bonda) Nie jest też aż takim populistą jak Lepper (choć trochę tez jest). Nie wierzy w rewelacje Gasińskiego o kosmitach porywających bydło, czy Talibach lądujących w klewkach... Nie wyzywa wszystkich naokoło słowami, których nie powstydziłby się żulik spod monopola Wreszcie nie próbuje nas wciągnąć w sojusz z Łukaszenką i stworzeniem drugiego PRL-u tylko w gorszym wydaniu Nie rządzi też swoją partią autorytarnie, nie ma zapędów dyktatorskich itd. Nie robi sobie jaj ze społeczeństwa obiecując każdemu po 800 czy ileś tam złotych za free ( ciekawe skąd Lepper chce na to wziąść kasę  ) Zresztą gdybym wszystkie grzeszki Leppera wymieniał, to bym kilka stron tego forum zajął... ...a nie wszystko na pewno pamiętam
|
Do góry
|
|
|
|
#279039 - 13/01/2005 14:18
|
|
Polskie społeczeństwo potrzebuje takiego Leppera, jego elektorat w końcu znalazł człowieka, którego popiera i na którego może głosować, nic mi do tego, to jest właśnie demokracja, wystarczy, że się rozejrze, czy też przejade komunikacja miejska, tyle ludzi o poglądach Lepperowskich można spotkać, wcale nie jestem zdziwiony, że ma tam kilka % popracia.
|
Do góry
|
|
|
|
#279040 - 13/01/2005 14:18
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/02/2003
|
Quote:
Nie robi sobie jaj ze społeczeństwa obiecując każdemu po 800 czy ileś tam złotych za free ( ciekawe skąd Lepper chce na to wziąść kasę )
Sam slyszalem jak Andrew mowil, ze duze pieniadze w Polsce sa. Ale ten niedobry Leszek nie chce mu ich dac Dlatego Balcerowicz musi odejsc
Obawiam sie, ze Mao Tse Tung ze swoim planem Wielkiego Skoku to maly pikus przy tym opalonym buraku.
|
Do góry
|
|
|
|
#279041 - 13/01/2005 14:24
|
journeyman
|
Za gazeta.pl:
"Kwaśniewski, Borowski, Janik, Olechowski z UW?
Bronisław Geremek, Władysław Frasyniuk i Aleksander Kwaśniewski w Pałacu Prezydenckim
Od wielu tygodni polityczne autorytety dyskutują o wspólnej wyborczej liście lewicy. Jednak sejmowe kuluary plotkują o czymś nowym i o wiele dalej idącym - nowej lewicowej formacji
To na razie pogłoski, jednak wszystko wskazuje na to, że lewica, a przynajmniej jej część ma na siebie nowy pomysł. To partia stworzone przez zjednoczenie: Socjaldemokracji Polskiej Marka Borowskiego, platformy programowej Socjaldemokratyczna Przyszłość Krzysztofa Janika i co ciekawe - Unii Wolności - mówi na antenie TOK FM reporter tego radia Marcin Graczyk.
W nowej formacji - według radia - ma znaleźć się jeszcze dwóch ważnych dżentelmenów - Andrzej Olechowski i... prezydent Aleksander Kwaśniewski.
Jednak oficjalnie o ugrupowaniu nikt nie chce mówić.
Krzysztof Janik: - Jeśli jest jakaś koncepcja, to - po pierwsze państwu o niej nie powiem, bo chodzi o to, by ją zrealizować, a po drugie - wszelkie spekulacje w tej sprawie uważam za przedwczesne.
Bardziej rozmowny jest Marek Borowski: - Sytuacja jest na tyle nietypowa, że politycy powinni mieć pojemną wyobraźnię.
Tyle oficjalnie. Nieoficjalnie wiadomo, że rozmowy trwają, a nowa partia liczy na zwycięstwo.
- Dobrze. Może liczą, a może nie liczą. Niech wezmą liczydła, a mnie o zdanie w tej sprawie proszę nie pytać - mówi Ludwik Dorn z Prawa i Sprawiedliwości. Ale jak dodaje: - Zawsze istnieje w kulturze religijnej takie zjawisko jak zombie."
Komentarz pozostawiam wam...
Edited by ala (13/01/2005 14:25)
|
Do góry
|
|
|
|
#279042 - 13/01/2005 14:29
|
|
Quote:
Lepper napewno jest lepszy niż ten burak Rokita.
Może jeszcze Bin Laden lepszy od Papieża, co? 
Obecnie z polityków chyba jedynie Rokita ma dobra wizję na temat przyszłości naszego kraju i co trzeba zrobić. Jest to według mnie najlepszy kandydat na stanowisko Premiera Polski.
|
Do góry
|
|
|
|
#279043 - 13/01/2005 14:29
|
Blade Runner
|
Quote:
Polskie społeczeństwo potrzebuje takiego Leppera, jego elektorat w końcu znalazł człowieka, którego popiera i na którego może głosować, nic mi do tego, to jest właśnie demokracja, wystarczy, że się rozejrze, czy też przejade komunikacja miejska, tyle ludzi o poglądach Lepperowskich można spotkać, wcale nie jestem zdziwiony, że ma tam kilka % popracia.
no ja wiem, Hitler też doszedł do władzy dlatego, że ludzie bylo rozczarowani Rep.Weimarską i on to dzięki populizmowi i ideologii wykorzystał
Każde rozczarowane społeczeństwo ma swojego Leppera/Hitlera itp. Na szczęście ludzie się opamiętują i chyba pozostaną przy próbach budowania lepszej demokracji niż iść z powrotem w ciemny mrok średniowiecza
|
Do góry
|
|
|
|
#279045 - 13/01/2005 14:36
|
Blade Runner
|
Quote:
Najlepszy jestem JA i tyle glosujcie na mnie
jeśli twoje hasło wyborcze będzie brzmiało "Wybierzcie mnie, bo chce się nakraść", to poważnie się zastanowie nad twoją kandydaturą.
Będziesz wtedy jedynym, o którym będzie można powiedzieć - nie kłamie i zrealizuje obietnicę wyborczą 
|
Do góry
|
|
|
|
#279046 - 13/01/2005 17:04
|
Carpal Tunnel
|
Quote:
Quote:
Obecnie z polityków chyba jedynie Rokita ma dobra wizję na temat przyszłości naszego kraju i co trzeba zrobić. Jest to według mnie najlepszy kandydat na stanowisko Premiera Polski.
Conrad z całym szacunkiem,ale po kandydaturze Zagórnego na ministra finansów teraz wymysliłeś jeszcze "lepszego" na premiera. On juz był szefem administracji za Suchockiej i wlaśnie za ten okres wystawiłem mu ocene(a nie za zmiany partii,bezczelność,bufonade)negatywna,umieszczając na niechlubnej liście.
Bezczelnośc Cimocha (gdy był premierem w czasie powodzi w 1997 bodajże wyrzekl "mogli sie poubezpieczać") w porównaniu z potencjalnymi wypowiedziami Rokity jako premiera zmalałaby do niezauważalnych rozmiarów.
Rokita premierem,to pewne w 100% zwyciestwo czerwonych w nastepnych,przyspieszonych wyborach(2007??),a wtedy to juz kaplica,nawet Rumunia nas wyprzedzi.
Pozdrawiam
amkwish
|
Do góry
|
|
|
|
#279048 - 13/01/2005 18:25
|
addict
|
Quote:
Quote:
Quote:
Conrad z całym szacunkiem,ale po kandydaturze Zagórnego na ministra finansów teraz wymysliłeś jeszcze "lepszego" na premiera. On juz był szefem administracji za Suchockiej i wlaśnie za ten okres wystawiłem mu ocene(a nie za zmiany partii,bezczelność,bufonade)negatywna,umieszczając na niechlubnej liście.
Bezczelnośc Cimocha (gdy był premierem w czasie powodzi w 1997 bodajże wyrzekl "mogli sie poubezpieczać") w porównaniu z potencjalnymi wypowiedziami Rokity jako premiera zmalałaby do niezauważalnych rozmiarów.
Rokita premierem,to pewne w 100% zwyciestwo czerwonych w nastepnych,przyspieszonych wyborach(2007??),a wtedy to juz kaplica,nawet Rumunia nas wyprzedzi.
Pozdrawiam
amkwish
I to jest prawda.Rokita to Bufon i jeszcze większy populista niż Lepper.Heh teksty w stylu "Nicea albo śmierć" Przecież Polska bez niczyjej pomocy radzi sobie od ponad tysiąca lat,a może się myle?A tu taki pajac wyskakuje mi z takimi tekstami i ku*** psuje mi apetyt (%%%).Mi do szczęścia wystarczy zimna wódka,gorące kobiety i letnia muzyka ale na pewno nie buraki pokroju Rokity u władzy...
|
Do góry
|
|
|
|
#279049 - 13/01/2005 18:28
|
|
Z całym szacunkiem Amkwish, ale na szczęście wyborców jest wiele. Gdybyśmy szli Twoim tropem to pewnie już dawno zajęlibyśmy miejsce Rumunii...  Obecnie nie ma lepszej osoby od Rokity na premiera, i z całego serca dla dobra kraju chciałbym widzieć go na tym miejscu. P.S. Zamiast tej mało obiektywnej negatywności (nawet Geremka się czepiasz... chodzi tylko pewnie o jakieś rzekome "inne" nazwisko, no nie?  ), może być podał swój własny skład? A co do nazwisk, to Lepper znaczy trędowaty, a Begger znaczy żebrak. Rzeczywiście może coś tu jest z tymi nazwiskami... 
|
Do góry
|
|
|
|
#279051 - 13/01/2005 20:19
|
Carpal Tunnel
|
Quote:
Z całym szacunkiem Amkwish, ale na szczęście wyborców jest wiele. Gdybyśmy szli Twoim tropem to pewnie już dawno zajęlibyśmy miejsce Rumunii... 
Obecnie nie ma lepszej osoby od Rokity na premiera, i z całego serca dla dobra kraju chciałbym widzieć go na tym miejscu.
P.S. Zamiast tej mało obiektywnej negatywności (nawet Geremka się czepiasz... chodzi tylko pewnie o jakieś rzekome "inne" nazwisko, no nie? ), może być podał swój własny skład?
A co do nazwisk, to Lepper znaczy trędowaty, a Begger znaczy żebrak. Rzeczywiście może coś tu jest z tymi nazwiskami...
Gwoli scisłości to nazwisko brzmi Lewartow - amen.
Nie wiem czemu z uporem lepszej sprawy uzywasz w dyskusji ze mna argumentu "samoobronnego"? Caly czas sugerujesz,że ja ,krytykując UDecje, wybieram Leppera jako alternatywę.
Lepper...cóż parobek Millera i całego betonu pezetpeerowkiego,obecnie SLDowskiego. Pojawił sie na tzw.scenie politycznej,bo to oni tak chcieli i oni go wykreowali. Wśród czerwonych tez toczy sie ostra walka i dlatego Lepper atakował np.towarzyszke Cimoszke(btw o jego rodowodzie akurat mówił przwdę)zaprzyjaźnioną z Szechterem,a nie np.Pastusiaka :-)
Wypłynał tez m.in. dzięki krytyce Balcerowicza,bo takie otrzymał zlecenie(to primo),a poza tym w biedzie lat 90-tych byl to bardzo chwytliwy trick(secundo).
Ja jestem z przekonania monarchista i kazda partię polityczna traktuje jak wrzód na d**** - cuchnacy,nadajacy sie tylko do radykalnego leczenia chirurgicznego.
Czy jest to LPR czy PO czy inna banda,dla mnie nie stanowi to znaczenia i nie kategoryzuje partii politycznych na lepsze i gorsze. Nepotyzm,prywata i złodziejstwo - te okreslenia mozna przypisać gostkom z kazdej partii w Polsce,a tzw.demokracja wystarczająco skompromitowała sie w naszym kraju. Nie ma więc dla mnie żadnego sensu dywagowanie,który pajac nadaje sie bardziej lub mniej na premiera czy ministra przyszłego rządu.
Wsród tej politycznej hołoty najnizej cenie jednak tych(jeżeli w ogóle mozna stopniować),którzy maczali swoje brudne łapska w Magdalence,a potem w polityce "grubej kreski".
To "dzieki" nim nie przeprowadzono w Polsce dekomunizacji,nie ustalono "stanu zero" przed rozpoczeciem prywatyzacji i reprywatyzacji majatku narodowego. Z tych m.in. powodów kraj z roku na rok obumiera i tylko cudowna cecha ludzi w Polsce,polegająca na tym,ze Polak zawsze cos tam wymysli,zawsze sobie jakoś poradzi,powoduje,że ten kraj jeszcze istnieje,bo inny tyle razy i na taka skale okradany,zniknałby dawno z mapy świata.
Koniec - juz niczego w tym temacie nie napiszę,bo chociaz nerwy opanowałem,to mam jeszcze do roboty typy na dzisiejszą noc z basketu:-)
Pozdrawiam
amkwish
|
Do góry
|
|
|
|
#279052 - 13/01/2005 20:48
|
|
Quote:
omen_kabaty, mieszkasz może na Kabatach?
Mam nadzieje ze to nie on wozki spod Tesco odprowadza 
|
Do góry
|
|
|
|
#279053 - 13/01/2005 21:15
|
Carpal Tunnel
|
Quote:
Quote:
latem zawitałem do stolicy, jadę sobie podziemną ciuchcią do Tesco. wychodzę z undergoundu, i mym oczom się ukazał widok całkiem sporego nowiutkiego osiedla, a w tle jakieś 13-20 dźwigów budowlanych zrobiło to na mnie wrażenie. nie dziwota że Berlin i Warszawa to największe place budowy Europy 
|
Do góry
|
|
|
|
#279054 - 13/01/2005 21:57
|
|
Quote:
latem zawitałem do stolicy, jadę sobie podziemną ciuchcią do Tesco. wychodzę z undergoundu, i mym oczom się ukazał widok całkiem sporego nowiutkiego osiedla, a w tle jakieś 13-20 dźwigów budowlanych zrobiło to na mnie wrażenie. nie dziwota że Berlin i Warszawa to największe place budowy Europy
Teraz tam w miare pusto, przynajmniej dzis dzwigów nie widzialem, ale jakie ceny mieszkan tych nowiutkich tutaj- bys dopiero byl 
|
Do góry
|
|
|
|
#279055 - 13/01/2005 22:11
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 07/06/2002
|
Quote:
Lepper napewno jest lepszy niż ten burak Rokita.Chodzi po tym sejmie ręka w kieszeni,wódki się z kolegami nie napije śmieje się z Leppera a sam był już we wszystkich możliwych opcjach politycznych i jemu nie jest wstyd...
Jak ty niewidzisz róznicy między Lepperem a Rokitą to z toba musi byc naprawde coś nie tak.
|
Do góry
|
|
|
|
#279056 - 13/01/2005 23:11
|
|
Quote:
Quote:
LOL!!
|
Do góry
|
|
|
|
#279059 - 14/01/2005 13:25
|
addict
|
Quote:
Quote:
Tylko raz z kumplami zapyliliśmy wózek spod Tesco bo nie chciało nam się dzwigać browarów do lasu Kabackiego.
|
Do góry
|
|
|
|
#279060 - 14/01/2005 14:13
|
addict
|
Quote:
Quote:
Quote:
Na Kabatach cały czas się coś buduje.Tam gdzie jeszcze 5 lat temu były pola teraz są biórowce i bananowe osiedla.
|
Do góry
|
|
|
|
#279061 - 14/01/2005 14:31
|
|
|
Do góry
|
|
|
|
#279062 - 14/01/2005 15:09
|
addict
|
Quote:
Tam akurat mieszkasz?
nie no bananowcem nie jestem.Mieszkam na tych starszych blokach na kabatach.Blisko alejki kasztanowej (wtajmniczeni wiedzą co jak gdzie).
|
Do góry
|
|
|
|
#279064 - 14/01/2005 17:39
|
Pooh-Bah
Meldunek: 11/01/2003
|
1. Geremek 2. Rokita 3. Kaczyńscy 4. Frasyniuk 5. Balcerowicz
|
Do góry
|
|
|
|
#279065 - 14/01/2005 19:06
|
addict
|
Quote:
Kabaty mi się bardzo podobają, tylko trzeba te stare slumsy wyburzyć raz na zawsze.
heh ja na kabatach slumsów nie widziałem.Niestety za dużo jest u nas buractwa bananowego,
|
Do góry
|
|
|
|
#279066 - 14/01/2005 22:15
|
|
Quote:
Tylko raz z kumplami zapyliliśmy wózek spod Tesco bo nie chciało nam się dzwigać browarów do lasu Kabackiego.
Właśnie jak rowerem tam jezdziłem po rezerwacie to czasami widziałem takich, co to pili tam na maxa, to już wiem kto to był:D
|
Do góry
|
|
|
|
#1787334 - 18/11/2007 01:40
[Re: Conrad]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 31/01/2003
|
Moja formacja to: 1.  Zbigniew Brzeziński 2.  Leszek Balcerowicz 3.  Jan Maria Rokita 4.  Donald Tusk 5. Lech Kaczyński 
|
Do góry
|
|
|
|
#1787555 - 18/11/2007 02:30
[Re: Nirtz]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/12/2005
|
|
Do góry
|
|
|
|
#1788797 - 18/11/2007 07:02
[Re: KeeP]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 06/04/2006
|
1.Kalisz 2.Frasyniuk 3.Cymanski 4.Kwasniewski 5.Borowski 6.Tusk nie moglem sie zdecydowac kogo wywalic z 5-tki 
|
Do góry
|
|
|
|
#1788840 - 18/11/2007 07:20
[Re: Linc]
|
MaSha Lover
Meldunek: 24/03/2005
|
1. Ziobro 2. Gadzinowski 3. Cymanski 
|
Do góry
|
|
|
|
#1790547 - 19/11/2007 01:10
[Re: PioKing]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 18/11/2007
|
1. Donald Tusk 2. Radek Sikorski 3. Ryszard Kalisz 4. Krzysztof Filipek 5. Renata Beger(za to co ma w oczach) 
|
Do góry
|
|
|
|
#1790630 - 19/11/2007 01:30
[Re: Zabielany]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 28/02/2005
|
1. Komorowski 2. Tusk 3. Kalisz 4. Rokita 5. Marcinkiewicz edit
|
Do góry
|
|
|
|
#1790633 - 19/11/2007 01:32
[Re: Zabielany]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 30/06/2006
|
1. Walesa 2. Bartoszewski 3. Niesiołowski 4. Marcinkiewicz 5. Tusk
|
Do góry
|
|
|
|
#1790708 - 19/11/2007 01:56
[Re: rene]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 01/12/2005
|
Jak juz odkurzyliscie, to...  1. Janusz Korwin-Mikke 2. Lech Walesa 3. Jan Maria Rokita 4. Marek Borowski 5. Piotr Gadzinowski 
|
Do góry
|
|
|
|
#1790802 - 19/11/2007 02:18
[Re: rene]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 17/04/2006
|
1. Bartoszewski 2. Tusk 3. Zdrojewski 4. Kalisz 5. Cymański
|
Do góry
|
|
|
|
#1790835 - 19/11/2007 02:24
[Re: Tommii]
|
Luc Nilis
Meldunek: 18/10/2007
|
1. Janusz Dzięcioł 2. Roman Kosecki 3. Tadeusz Ross 4. Iwona Guzowska 5. Janusz "drinkbar" Wójcik  reszty nie trawie...
|
Do góry
|
|
|
|
#1790837 - 19/11/2007 02:24
[Re: Llama]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 10/06/2004
|
1.Tadeusz Mazowiecki 2.Adam Michnik 3.Bronisław Geremek 4.Lech Wałęsa 5.Andrzej Wielowieyski 
|
Do góry
|
|
|
|
#1790889 - 19/11/2007 02:33
[Re: Misza_SB]
|
Carpal Tunnel
|
Kurcze wysłało mi się za szybko.
Miałem zapytać, czy Amkwish zmienił zdanie co do pani profesor Staniszkis? Nie ,nie zmieniłem i nie ma zamiaru zmieniać. Jedyna dla mnie wiarygodna osoba ,a zartem to są Bolki i inne smiecie jako ulubieńcy 
|
Do góry
|
|
|
|
|
|