ja osobiście bym się spodziewał kilku innych zwycięzców w stosunku do złotych globów. przecież czymś się muszą odróżniać te nagrody

w kategorii najlepszy film jednak chyba Aviator
najlepszy film nieangielski to nie wiem, bo nie znam, ale jestem pewien że Upadek można wykluczyć. Jurorzy nie będą się narażać amerykanom nagradzając film o hitlerze. Gdyby Hitler był w filmie wcieleniem zła, o to co innego... poza tym film taki super to nie był...
reżyser, niby często idzie to w parze z najlepszym filmem, ale mam przeczucie że oskara dostanie Eastwood. Legenda amerykańskiego kina w roli reżysera...i to dobrego! Ślad w postaci oskara musi po tym zostać... pytanie czy w tym roku. Przeczucie mówi mi, że w tym.
Tu chyba nie może być niespodzianki. Świetna rola i niejako hołd złożony wielkiemu amerykańskiemu muzykowi. To wystarczy na oskara dla Jamiego Foxxa.
Aktorka - tu bym się spodziewał niespodzianki. Hilary Swank już ma jednego oskara. A czy jest aktorką tak wielką żeby w przeciągu kilku lat dostać 2 oskary? Ja jednak bym stawiał na Annette Bening. W ostatnich 5-ciu latach tylko Halle Berry nie dostała jednocześnie oskara i złotego globu. Czas na kolejny...
Aktor drugoplanowy... przeczucie mówi że Morgan Freeman, a może to, że go lubię?

Do dzisiaj nie mogę wybaczyć akademii, że nie dostał oskara za Skazanych na Shawshank.
Aktorka drugoplanowa... nie bardzo mam pojęcie, ale tu też czuję niespodziankę... może Natalie Portman?
Generalnie nie widzę tu bardzo wielkiej dominacji Avoatora, ale spokojnie parę oskarów dostanie za mniej wazne kategorie i nie odejdzie ten film z pustymi rękami.