#31078 - 02/08/2004 02:08
Re: Biorytm
|
journeyman
Meldunek: 28/06/2004
|
podejrzewam ze ten sposób ma wartość astrologii. zeby ja stosowac musisz znac datę urodzenia zawodnika. tylko skąd? tych znanych moze sie da ale reszty? programy sa dostepne w necie za friko wpisz w wyszukiwarkę
|
Do góry
|
|
|
|
#31079 - 02/08/2004 05:02
|
old hand
Meldunek: 25/06/2003
|
Granie na biorytmy opiera się na ruchu słońca , cyklu księżyca i odbieraniu przez organizm a dokładnie przez receptory energii świetlnej .Kiedyś jeden ze szwajcarskich chirurgów planował zabiegi pacjentów na dni niekrytyczne i dokonał 10 . 000 udanych operacji(próbka dość duża).
Zajmuję się tylko i wyłącznie piłką i gram tylko wyrównane parki <1,70;3,50> z małymi wyjątkami.
Stosuję kilka swoich ulubionych zagrywek :
-ofensywnie grająca drużyna(jeszcze lepiej jak drużyna grająca dużo głębokich wrzutek) przeciwko bramkarzowi na krytycznym fizycznym.
-drużyna w gazie (najchętniej u siebie)przeciwko przeciętniakom z wieloma kontuzjami i trenerem/menedżerem na słabym intelektualnym.
-w pucharach lub w ligach o dużej rozciągłości geograficznej chętniej gram na gospodarzy którzy mają dość wyraźną lub wyraźną przewagę po zsumowaniu ogólnych biorytmów wspomagając to różnicą ciśnień pomiędzy miejscowościami.
-U zawodników patrzę tylko na fizyczne bo pozostałe mają niewielki wpływ na grę ,wychodząc z założenia ,że najważniejsza jest motoryka(a jeżeli pozostałe są na fali wznoszącej to tym lepiej). Gdyby większość moich zakładów była z wyższych lig na pewno większą uwagę zwracałbym na pozostałe ,jednak niższe ligi to mniej wyrównany poziom ,przede wszystkim wybieganie a w mniejszym stopniu myślenie.
Moją ulubioną zagrywką jest pierwsza z opisanych . Dlaczego ?
Cały problem w piłce i wszelkich sportach zespołowych polega na tym ,że nie da się przewidzieć , kto zagra w pierwszym składzie dlatego wolę trzymać się drużyn ,które od 3-4 lub więcej ostatnich spotkań grają w podobnym ustawieniu.Natomiast z całkiem dużym prawdopodobieństwiem możemy przewidzieć kto zagra na bramce bo jak to zwykł mówić Janek Tomaszewski ,w ostatnich latach Lepper polskiej piłki-"bramkarz jak matka -jest tylko jeden". :zobacz: Interesują mnie najbardziej biorytmy poszczególnych linii ,atak ,pomoc, obrona(szczególne uwzględnienie ,gdyż dobre zespoły buduje się od obrony) pojedynczych graczy w mniejszym stopniu chyba ,że chodzi o bramkarza.
Unikam grania na drużyny gdzie 2 lub więcej czołowych graczy ma krytyczny w dniu meczu.
Dla kogoś ,kto nie siedzi w biorytmach i nie prowadzi własnych obserwacji byćmoże będzie to ciężkie do zrozumienia ale nie za bardzo wiem jak to łatwiej wytłumaczyć.
Pozdrawiam
rafałek
|
Do góry
|
|
|
|
#31080 - 02/08/2004 05:21
|
old hand
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał viking24: [qb] poszukuję programów lub metod do obliczania biorytmów zawodników [/qb][/QUOTE]Polecam Biorytmixa 4.52 przejrzysty ,darmowy ,prosty w obsłudze. http://www.pcworld.pl/ftp/pc/programy/1304/Biorytmix.4.52.html Jako ,że zajmuję się sportem zespołowym (gdzie zmieniają się składy)a nie indywydualnym ,nie mam możliwości dla własnej wygody skonfigurowania takiego programu i wszystko robię ręcznie ,korzystając ze stron w przeglądarce. Programy mają tą przewagę ,że prawie wszystkie liczą powinowactwo . [QUOTE]Oryginalnie wysłał grimero.: [qb]zeby ja stosowac musisz znac datę urodzenia zawodnika. tylko skąd? tych znanych moze sie da ale reszty? [/qb][/QUOTE]W takim razie jestem zaprzeczeniem powyższej teorii,w myśl zasady "dla chcącego nie ma nic trudnego" mam już w karierze grę na biorytmach w takich egzotykach jak mecze z udziałem drużyn z Mid Alliance (9 liga) czy skandynawskich okręgówkach 
|
Do góry
|
|
|
|
#31081 - 02/08/2004 12:29
|
journeyman
Meldunek: 18/03/2001
|
Z datą urodzenia to chyba nie ma problemu, jeżeli tylko drużyna ma swoją strone w necie to jedną z postawowych informacji obok składów i pozycji zawodników są własnie daty urodzin.
|
Do góry
|
|
|
|
#31084 - 03/08/2004 01:59
|
journeyman
|
bardzo powaznie watpie zeby biorytmy dzialały a jezeli działaja bardzo prawdopodobne jest ze i tak nie przebija marży buka 5-8%. trzeba by zrobic badania statystyczne na co najmiej 10- 50 tys meczy. robota przy wprowadzaniu danych na co najmiej 2 lata  ale jezeli okazało by sie ze to działa to "odkrywca" stałby sie bardzo bogatym człowiekiem 
|
Do góry
|
|
|
|
#31085 - 03/08/2004 18:32
|
old hand
|
Witam, [QUOTE] Skąd mam wiedziec że drużyna lubi gę na wrzutki- wiem że to jest tzw styl angielski ale skąd mam wiedziec jakiwe drużyny z poszczególnych lig lubi grę na wrzutki -przecież niem widziałem w akcji wszystkich druzyna ajak wiadomo nowy trener to nowy styl gry danej druzyny [/QUOTE]Nie tylko angielski ,skandynawski też Niestety ,zwykła tabela tego nie mówi ,kto w jaki sposób gra.Zaś TV ,lokalna prasa ,sprawozdania z meczów i opinie kibiców jak najbardziej. Nie chodzi tylko o wrzutki.Generalnie im więcej bramkarz gra na przedpolu tym więcej ma interwencji , większa szansa ,że popełni błąd i tym "ciekawiej" dla mnie z perspektywy gry u buków. [QUOTE] 2drużyna w gazie (najchętniej u siebie)przeciwko przeciętniakom z wieloma kontuzjami i trenerem/menedżerem na słabym intelektualnym. Za jakiej stronki korzystasz że wiadomo jest jakie są kontuzje w druzynie czy poprostu wchodzisz na strone druzyn które Cię interesują? [/QUOTE]Kwestia gustu i balansowania pomiędzy liczbą ogólnych informacji a wartością merytoryczną. Strony klubów -informacje tylko odnośnie jednego meczu ale rzetelne Portale i fora dyskusyjne - bardzo dużo informacji na temat wielu spotkań (merytorycznie dużo słabsze) Wolę oficjalne klubowe. [QUOTE] -w pucharach lub w ligach o dużej rozciągłości geograficznej chętniej gram na gospodarzy którzy mają dość wyraźną lub wyraźną przewagę po zsumowaniu ogólnych biorytmów wspomagając to różnicą ciśnień pomiędzy miejscowościami. Jeśli możesz to rozwin mi to bliżej ..a może jakis przykładzik [/QUOTE]Więc odpowiadam . Jeżeli u siebie gra drużyna mająca wysoką przewagę na biorytmie fizycznym (chodzi mi tutaj o przewagę widoczną gołym okiem po spojrzeniu na wykresy a nie zabawę w dodawanie na kalkulatorze i liczenie ułamków) to ja jestem skłonny stwierdzić ,że rytm biologiczny drużyny gości będzie "chodził" jeszcze słabiej niż wynika to z wykresów(bardzo złych dla nich wykresów) w określonych warunkach klimatycznych innych niż warunki w mieście z którego pochodzi drużyna. Podaję przykłady..... Często sprawdza mi się to w ligach o dużej rozciągłości i różnych lokalnych klimatach w poszczególnych miastach. Bardzo często w Ameryce Płd(najlepszy przykład Ekwador w Quito kilka tysięcy m. n.p.m mega wysokie ciśnienie ). a szczególnie w brazylijskiej lidze(Paysandu Belem gdzie wszystkie drużyny muszą jechać daleko na północ czy Porto Alegre -na południe).Lokalny klimat i nawet niewielkie różnice w ciśnieniu i wilgotności powietrza,nie mówiąc o większych(Goiana ,Cruzeiro BH kontra reszta ) to dużo przy zbliżonym poziomie zespołów.(podobnych kursach) W Rosji drużyny z południa (Rotor Wołgograd i dalekie podróże chociażby do Moskwy oprócz tego Kubań Krasnodar,Rostów itp.). i nie chodzi tu tyle o ciśnienie co sam fakt lokalnego klimatu bo w Rosji akurat wyskokości w m.n.p.m są podobne pomiędzy tymi miejscowościami. W Anglii sprawdza mi się w Essex nad ujściem Tamizy i nad kanałem od strony Bristolu (gdy drużyny bardziej ze środka gdzie klimat jest łagodniejszy jadą na gorszych bior. na obrzeża.)ale w okresie styczeń - marzec gdy wiatry są bardzo silne . Portugalia - chociażby Maritimo i klimat przy którym ciężko innym zespołom powalczyć ,dalej liga chorwacka itp... [QUOTE]Powiedz mi jaka jest norma i kiedy wiem że jego biorytm fizyczny jest zły jak jest poniżej jakiej wartości jak to wygląda. [/QUOTE]Jak już mówiłem stosuję w bukmacherce przewagi widoczne gołym okiem nie bawiąc się w liczenie jakiś ułamkowych różnic na kalkulatorze i sumowanie ich. Najgorszy jest przy przechodzeniu z ujemnego obszaru sinusoidy w dodatni i z dodatniego w ujemny na osi OX czyli pierwszy i środkowy dzień cyklu tzw. dni kryzysowe. Oprócz tego najgorsze są od -45 -50 w dół najchętniej na fali opadającej a najlepsze od 45 , 50 w górę najchętniej na fali wznoszącej. [QUOTE] bardzo powaznie watpie zeby biorytmy dzialały a jezeli działaja bardzo prawdopodobne jest ze i tak nie przebija marży buka 5-8%. [/QUOTE]Dlatego nie wyobrażam sobie grania na samych biorytmach.Przecież to tylko jeden z kilkudziesięciu czynników które w połączeniu ze sobą wpływają na wynik w bukmacherce.Przy założeniu oczywiście ,że gracz wierzy w zastosowanie teorii biorytmów w zakładach sportowych ale to już inna bajka. Pozdrawiam rafałek
|
Do góry
|
|
|
|
#31086 - 03/08/2004 19:17
|
enthusiast
Meldunek: 12/02/2004
|
Tak tylko gwoli scislosci, Rafale: [QUOTE](najlepszy przykład Ekwador w Quito kilka tysięcy m. n.p.m mega wysokie ciśnienie )[/QUOTE]"Mega niskie" moim zdaniem. Wraz ze wzrostem wysokosci maleje i temperatura, cisnienie. Ale to oczywiscie szczegol nie majacy na nic wplywu. Tym bardziej, ze do roznicy cisnienia i temperatury dochodzi jeszcze kwestia tlenu, ktorego na wiekszych wysokosciach jest wyraznie mniej. Klaniam sie nisko 
|
Do góry
|
|
|
|
#31087 - 04/08/2004 13:25
|
old hand
|
Hej clarence ,dzięki za poprawkę . Naturalnie ,wraz ze wzrostem wysokości maleje i temperatura i ciśnienie i wilgotność pow. O moją wiedzę z zakresu rozkładu wyżów i niżów na Ziemi nie musisz się jednak troszczyć ,wszakże posiadam wykształcenie na mocnych podbudowach geografii fizycznej Pozdrawiam rafałek
|
Do góry
|
|
|
|
#31089 - 04/08/2004 14:49
|
old hand
Meldunek: 29/07/2004
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał gregorrr: [qb]a moze wskazane byloby przesledzic najpierw wlasne biorytmy, zwlaszcza intelektualny, w dniu obstawiania?!  [/qb][/QUOTE]  iwo:
|
Do góry
|
|
|
|
#31090 - 14/08/2004 01:08
|
enthusiast
Meldunek: 06/08/2004
|
witam Te biorytmy dzialaja wychaczylem 5 w duzym lotku intelektualny mialem na plusie . Ach mowie zaryzykuje no i oplacilo sie 
|
Do góry
|
|
|
|
#31091 - 14/08/2004 01:22
|
journeyman
|
niektórzy juz grali w biorytmy i za bardzo im to nie wychodziło. opisywli to w poprzednim watku o biorytmach ale mozna sobie robic i wychaczac 5 
|
Do góry
|
|
|
|
#31093 - 15/08/2004 15:21
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/06/2003
|
|
Do góry
|
|
|
|
#31096 - 17/08/2004 10:40
|
old hand
|
hehe , to czy obrońcy i napastnicy będą się spełniali w łóżku i jak będzie się układał seks między nimi zbytnio mnie nie ciekawi  iwo: Śledzenie takich rzeczy nie jest moją specjalnością :zobacz: Jeżeli kilka osób ma bliskie powinowactwo (np.90 %) oznacza to ,że ich wykresy będą dość często miały podobny przebieg. Przekładając to na mój tok myślenia zdarzą się momenty gdzie cała linia obrony będzie miała bardzo dobre wykresy lub bardzo słabe :zobacz: Analogicznie będzie z linią ataku. Zaczynam więc sobie dumać ,czy można by było tym się wspomagać przy u/o . :rolleyes: Kwestia leży w wyszukaniu drużyn właśnie z bliskim powinowactwem poszczególnych linii i zbadaniu odpwowiedniej ilości spotkań :zobacz: Pozdrawiam rafałek
|
Do góry
|
|
|
|
#31097 - 17/08/2004 14:43
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/06/2003
|
rafalek, jak przez mgle podejrzewalem, ze moze ci o to chodzic, a nie o koligacje rodzinne wiem, ze lubisz sie "bawic" w tego rodzaju analizy. skoro inne wczesniejsze pomysly przyniosly ci pozadane efekty, kto wie czy nie bedzie tak rowniez w tym przypadku. zreszta nie sprawdzisz, nie dowiesz sie! chetnie poznam efekty twoich badan, pzdr 
|
Do góry
|
|
|
|
#31098 - 17/08/2004 22:16
|
journeyman
Meldunek: 18/03/2001
|
Pomysł może i dobry ale czy koszty nie przewyższą zysków.
|
Do góry
|
|
|
|
#31099 - 31/08/2004 19:13
|
old hand
Meldunek: 17/04/2002
|
|
Do góry
|
|
|
|
#31100 - 02/09/2004 17:26
|
member
Meldunek: 20/06/2004
|
Zrobiłem mała symulację 4 mecze w tenisie [analiza biorytmów zabiera troche czasu] efekt dwa weszły dwa pudła. ogólnie do tyłu
|
Do góry
|
|
|
|
#31102 - 11/09/2004 03:00
|
journeyman
|
po pierwsze rzadko ci sie trafi powazna przewaga po zsumowaniu zazwyczaj beda podobne. po drugie to masa pracy 22 biorytmy do obliczen i oceny na jeden mecz. po trzecie jeszcze nikt nie napisał ze to działa w postaci jakis faktów np ile % weszlo a ile nie
|
Do góry
|
|
|
|
#31104 - 19/01/2005 19:27
|
old hand
Meldunek: 03/03/2002
|
Quote:
Stosuję kilka swoich ulubionych zagrywek :
-ofensywnie grająca drużyna(jeszcze lepiej jak drużyna grająca dużo głębokich wrzutek) przeciwko bramkarzowi na krytycznym fizycznym.
-drużyna w gazie (najchętniej u siebie)przeciwko przeciętniakom z wieloma kontuzjami i trenerem/menedżerem na słabym intelektualnym.
-w pucharach lub w ligach o dużej rozciągłości geograficznej chętniej gram na gospodarzy którzy mają dość wyraźną lub wyraźną przewagę po zsumowaniu ogólnych biorytmów wspomagając to różnicą ciśnień pomiędzy miejscowościami.
-U zawodników patrzę tylko na fizyczne bo pozostałe mają niewielki wpływ na grę ,wychodząc z założenia ,że najważniejsza jest motoryka(a jeżeli pozostałe są na fali wznoszącej to tym lepiej). Gdyby większość moich zakładów była z wyższych lig na pewno większą uwagę zwracałbym na pozostałe ,jednak niższe ligi to mniej wyrównany poziom ,przede wszystkim wybieganie a w mniejszym stopniu myślenie.
Moją ulubioną zagrywką jest pierwsza z opisanych . Dlaczego ?
Dlaczego ? juz ci odpowiadam (zreszta sam sobie odpowiedziales)... grasz nizsze ligi, gdzie czesto jest spora roznica poziomow miedzy druzynami z czolowki i powiedzmy ze srodka tabeli. Druzyna grająca ofensywnie i do tego jeszcze bedaca w gazie, potrafi zagrac pare rownych meczy i ciezko jest ją pokonac jakiemus sredniakowi. Poza tym malo ludzi gra te ligi i dlatego bukmacherzy za bardzo nie zwracaja na nie uwagi i tym samym wystawiaja atrakcyjne kursy. Nie chce absolutnie umniejszac twoich osiagniec, bo darze cie duzym szacunkiem za to co robisz. Wkladasz w to napewno mnostwo pracy, ale uwazam, ze zbyt duza uwage poswiecasz na te czary mary. Wg mnie, w oczach wielu ludzi sam siebie, delikatnie "osmieszasz" (nie miej mi za zle tego okreslenia), piszac o biorytmach intelektualnych managera czy zreszta kogokolwiek... Odwalasz kawal dobrej roboty i twoje wyniki napewno nie sa spowodowane tym, ze bramkarz mial dzis slabszy biorytm, a napastnik mial dobry. Wplyw innych planet na nasza Ziemie, w porownaniu do samego przyciagania ziemskiego jest tak niewielki, ze mozemy go z ogromną tolerancją uznac za pomijalny. A te cale biorytmy to wymysl ludzi, chcacych zarobic na naiwniakach nieradzących sobie w zyciu i szukających jakiegos irracjonalnego wytlumaczenia irracjonalnych rzeczy, ktore sie dzieja na swiecie. Pozdrawiam i zycze wiecej zdroworozsądkowego podejscia do zycia 
|
Do góry
|
|
|
|
#31105 - 19/01/2005 22:23
|
old hand
|
Adam przeleciał po forum niczym huragan,odsmażył stare pasztety limity,biorytmy a jakby tego było mało to zainteresowało go jeszcze,czy da się żyć z zakładów sportowych.  W związku z tym temat znalazł się znów na wierzchu i musze się trochę bronić ale taka przecież idea forum. Czary mary.....hmmm.. Istnieją zjawiska ciężko wytłumaczalne Np.Lewitacja Załóżmy,że 50 osób na świecie potrafi "latać"(zresztą jako klient Profa też by mi się przydało aby swobodnie zawisnąć w powietrzu,wznieść się ponad kolejkę i zobaczyć ile to tam jeszcze pozycji do wklepania na kuponie tego ,który już przez 15 minut blokuje okienko  ) Należałoby się potem zastanowić ilu z tej 50-tki uprawia wyczynowo sport aby nadprzyrodzonymi metodami pomóc sobie w walce z przeciwnikiem,unieść się na wysokość 4.50 i z dziecięcą łatwością włożyć piłkę do kosza na oczach ludzi i telewizji  .I tak naprawdę łatwo dojść do wniosku,że "lewitacji" jako takiej nawet nie ma sensu rozpatrywać w zakładach sportowych.:) Jeżeli chodzi o biorytm to tutaj sytuacja wygląda nieco inaczej bo każdy organizm ma jakiś swój bieg,raz gorszy raz lepszy,nie twierdzę oczywiście ,że pokrywa się on z wykresem biorytmu.Natomiast sądzę ,że często przyjmuje postać sinusoidy ,bo po serii gorszych dni przychodzą dni spoko.Tym samym jest materiał do badania także w przygotowaniu psychofizycznym zawodników.Często brałem udział w spotkaniach ze sportowcami organizowanymi na czatach portalach i zadawałem pytanie "Czy spotkał się Pan /Pani w karierze z wdrażaniem biorytmów w plany treningowe ?"I było całkiem dużo przytakujących odpowiedzi a przynajmniej więcej niż się spodziewałem.Świadczy to także o tym ,że są sztaby szkoleniowe,które wspomagają się tym w przygotowaniu treningów. Quote:
Wg mnie, w oczach wielu ludzi sam siebie, delikatnie "osmieszasz"
Zdaję sobie z tego sprawę,że tak rzeczywiście może być. Wiem,że jest dużo osób ,które jeśli nie podchodzą do tego z olbrzymim dystansem to po prostu z szerokim uśmiechem. Zresztą gdybym coś policzył,poszedł z tym np. do działaczy klubu ,powiedział,że z 3 masażystów i lekarza dwójka czyli 50-50 ma intelektualne w zerze,spalą się i zamiast idealnie przeprowadzonej odnowy biologicznej będzie jedna wielka lipa to pewnie prezes czy Ktoś podobny wyjąłby z szafy sporej wielkości termometr.
Quote:
Poza tym malo ludzi gra te ligi i dlatego bukmacherzy za bardzo nie zwracaja na nie uwagi i tym samym wystawiaja atrakcyjne kursy.
Byćmoże tak to wygląda od zewnątrz ale do kuchni jest lekko inaczej a ostatnio po prostu wiele trudniej.Coraz to większa liczba buków zaczyna wystawiać niższe ligi wyspiarskie i Skandynawskie i P jest lepiej szacowane. Żeby nie sięgać daleko podam przykład Cheshunt-Leyton z tego tygodnia.Normalny dzień jak gdyby nigdy nic ,ptaszki fruwają za oknem, jest sympatycznie i błogo aż tu nagle przychodzi informacja,że 11 zawodników i menedżer odeszło. Kurs ponad 2.60,Ci co mieli wygrać wygrywają gładko trzy bobo ,ale wszędzie poblokowany i tylko najszybsi zdążyli przypier Gdyby to było pół roku rok temu to jestem niemal pewien,że w ofertach wisiałby do samego gwizdka a jeśli nawet nie do samego to dużo dłużej.Generalnie robią coraz większy postęp w szacowaniu egzotyki i nie ma aż tak wielu patelni jak dawniej.Ale to tak na marginesie. Oczywiście ,że nie mam Ci nic za złe,cieszę się ,że napisałeś tutaj coś co daje mi do myślenia.Często się zastanawiam ile czasu poświęcać na Te "czary mary "jak określiłeś a Twój post pomoże mi tylko w dalszych rozważaniach.
Pozdrawiam rafałek
|
Do góry
|
|
|
|
#31106 - 20/01/2005 12:14
|
old hand
|
Quote:
Jeżeli chodzi o biorytm to tutaj sytuacja wygląda nieco inaczej bo każdy organizm ma jakiś swój bieg,raz gorszy raz lepszy,nie twierdzę oczywiście ,że pokrywa się on z wykresem biorytmu
no wlasnie, a skoro sie nie pokrywa to po co brac takie rzeczy pod uwage? Tez mysle, ze ludzka kondycja, czy psychiczna, czy fizyczna ciagle sie zmienia, raz jest znakomita, raz jest beznadziejna. Mysle jednak, ze przede wszystkim duzo zalezy od tego, co czlowiek jadl na obiad, czy byla to potrawa bardziej energetyczna, czy tez wysokotluszczowa, obciazajaca nie tylko watrobe ale i caly organizm. Duzo tez moze zalezec od tego, jak dany czlowiek spedzil noc, czy jego mozg jest wystarczajaco dotleniony, itp... Ja tam napewno nie wierze we wplyw innych planet na moje samopoczucie. Ogladalem co prawda film o Reaganie, ktory podobno korzystal, przy podejmowaniu waznych decyzji, z pomocy astrologów i podobno na dobre mu to wychodzilo. Produkcja filmowa zmierza jednak wiadomo w ktorym kierunku i nie ma co spodziewac sie rzetelnosci ze strony producenow filmowych.
Quote:
Załóżmy,że 50 osób na świecie potrafi "latać"
a ja mysle ze nie ma ani jednej takiej osoby na swiecie, a lewitacja to zwykla sztuczka a'la Copperfield.
pozdrawiam
Mniecio 
Edited by Mniecio (20/01/2005 12:17)
|
Do góry
|
|
|
|
#31107 - 20/01/2005 20:15
|
addict
Meldunek: 31/01/2002
|
Co do odsmażania, szkoda by dobre tematy się marnowały. Co do rozważań Mniecia - nie dotkniesz, nie uwierzysz  a swoją drogą dobrze, że nie wierzysz, mniejsza konkurencja, nikt nie martwi się. Właśnie jakie pochodzenia mają biorytmy ? bo nie chodzi tu chyba o planety, tylko o powtarzalność i rytm, który jest wszechobecny w świecie. A co tego jest przyczyną, no to już trzeba by było o tym najpierw poczytać, by dyskutować. A czytanie biorytmów jest trudne i to nie jest kwestia tylko liczb i prostych związków, więc nie jest prosto too wykorzystać. Ja nie mam wątpliwości co do ich istnienia. Pamiętam jak Hannawald wygrał w Zakopanym (a była to seria, gdy wygrał 4x w TCS) miał -100 w biorytmie fizycznym.
|
Do góry
|
|
|
|
#31109 - 20/01/2005 20:59
|
addict
Meldunek: 21/07/2004
|
ja na poczatek radzilbym sie dowiedziec kto wymyslil biorytmy: "Prekursorami teorii biorytmów są dr Hermann Swoboda z Uniwersytetu Wiedeńskiego i dr Wilhelm Fleiss z Berlina, którzy niezależnie od siebie doszli do wniosku, że w życiu każdego człowieka można doszukać się dwóch cykli: fizycznego, trwającego 23 dni i psychicznego, trwającego 28 dni. Następnie, Alfred Teltscher z Innsbrucku, obserwując swoich studentów wyodrębnił kolejny cykl - intelektualny, trwający 33 dni. Te podstawowe trzy cykle zostały określone na przełomie XIX i XX wieku. W XX wieku dołożono do tego jeszcze kilka innych cykli (intuicyjny, estetyczny, duchowy), jednakże najbardziej popularne są te trzy, często określane jako podstawowe." Ja olewam biorytmy a co do tego Kwacha i Lecha to ja dzis dostalem 5 z egzama z Programowania Obiektowego a biorytm mam kiepski  :D:D:D o kant d... mozna biorytmy potlusc ....
|
Do góry
|
|
|
|
#31111 - 20/01/2005 21:32
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 14/12/2003
|
Gaston Gaudio - D. Hrbaty 2
Gaudio:
Biorytm fizyczny -99, tendencja spadkowa
Biorytm emocjonalny -90, tendencja spadkowa
Biorytm intelektualny 37, tendencja wzrostowa
Hrbaty:
Biorytm fizyczny 13, tendencja spadkowa
Biorytm emocjonalny -97, tendencja wzrostowa
Biorytm intelektualny 86, tendencja spadkowa
Safin - Ancic 2
Safin:
Biorytm fizyczny -99, tendencja spadkowa
Biorytm emocjonalny -62, tendencja wzrostowa
Biorytm intelektualny -9, tendencja spadkowa
Ancic:
Biorytm fizyczny -13, tendencja spadkowa
Biorytm emocjonalny 0, tendencja spadkowa
Biorytm intelektualny 75, tendencja spadkowa
Rochus O - Beck Karol chyba 1
Rochus:
Biorytm fizyczny 97, tendencja wzrostowa
Biorytm emocjonalny 78, tendencja wzrostowa
Biorytm intelektualny -94, tendencja spadkowa
Beck:
Biorytm fizyczny 73, tendencja wzrostowa
Biorytm emocjonalny 22, tendencja spadkowa
Biorytm intelektualny 61, tendencja spadkowa
Johansson T - Kim Kevin chyba 2
Johansson:
Biorytm fizyczny -94, tendencja spadkowa
Biorytm emocjonalny 62, tendencja wzrostowa
Biorytm intelektualny 81, tendencja wzrostowa
Kim Kevin:
Biorytm fizyczny -39, tendencja spadkowa
Biorytm emocjonalny 22, tendencja spadkowa
Biorytm intelektualny 69, tendencja wzrostowa
Federer - Nieminen no to ludzie stawiać 2 po kursie 12-14  )
Federer:
Biorytm fizyczny 13, tendencja spadkowa
Biorytm emocjonalny -22, tendencja wzrostowa
Biorytm intelektualny -61, tendencja spadkowa
Nieminen:
Biorytm fizyczny 88, tendencja wzrostowa
Biorytm emocjonalny -22, tendencja spadkow
Biorytm intelektualny 54, tendencja wzrostowa
Johansson Joachim - Lopez F 1
Johansson:
Biorytm fizyczny 99, tendencja spadkowa
Biorytm emocjonalny 97, tendencja spadkowa
Biorytm intelektualny -94, tendencja spadkowa
Lopez:
Biorytm fizyczny -63, tendencja spadkowa
Biorytm emocjonalny 43, tendencja spadkowa
Biorytm intelektualny 94, tendencja spadkowa
Reasumujac.Obstawie po 1 jednostce na faworytow wg biorytmow.Zobaczymy czy zarobie. Kursy z expektu.
Gaston Gaudio - D. Hrbaty 2 1,42
Safin - Ancic 2 5,2
Rochus O - Beck Karol 1 1,48
Johansson T - Kim Kevin 2 3,35
Federer - Nieminen 2 12,50  )
Johansson Joachim - Lopez F 1 1,28
Wyszly mi 3 niespodzianki. Proszę na mnie nie naskakiwac ze to glupota,zabobony itd.To jest tylko test i eksperyment.
Pozdro
Edited by logan347 (20/01/2005 21:35)
|
Do góry
|
|
|
|
#31112 - 20/01/2005 21:46
|
old hand
|
Ja moge zrozumiec to, ze czlowiek ma okresy lepsze i gorsze, zarowno w kwesti fizycznosci jak i jego mentalnosci. Uwazam jednak, ze te okresy nie musza byc regularne jak okres sinusoidy i wynikaja z zupelnie innych spraw niz czyjas data urodzenia. Jak mozna okreslic czyjes samopoczucie na podstawie jego daty urodzenia? No toc to bez sensu. A to korzystanie politykow z pomocy astrologow to mozna interpretowac i w inny sposob. Mysle, ze duzo w tym jest wplywu takiego astrologa na psychike czlowieka. Taki polityk po ekspertyzie takiego "znachora", gdy dowie sie, ze dzis jest jego dzien, nabiera po prostu pewnosci siebie i wie, ze dzis powiedzmy stac go na wiecej. Dla mnie to nic wiecej jak sztuczne podbudowywanie swojego ego, lub z drugiej strony patrząc, szukanie usprawiedliwienia dla zle podjetych decyzji. No ale ja juz sie nie udzielam, a wy wierzcie w te swoje biorytmy. Polecam takze wizyte u bioenergoterapeutow, ktorzy sa niczym innym, jak zwyklymi naciągaczami.
|
Do góry
|
|
|
|
#31113 - 20/01/2005 21:48
|
addict
|
To nie są jedyne czynniki wpływające na zdarzenia. Nikt mając max biorytm nie staje kimś innym. Takie proste liczby daleko nie prowadzą. Trzeba by znać oczekiwania co do meczu, a potem dokładnie go przeanalizować, ocenić co miało wpływ nie tylko na wynik, a na postawę zawodników i następnie wyciągnąć wnioski. Nic nie ma łatwo.
|
Do góry
|
|
|
|
#31115 - 20/01/2005 22:35
Post deleted by Conrad
|
Anonymous
Unregistered
|
|
Do góry
|
|
|
|
#31117 - 21/01/2005 13:58
|
old hand
|
Quote:
zadnej niespodzianki wg biorytmow nie bylo 
o szok 
a zebys trafil jedna niespodzianke to bys pewnie stwierdzil, ze to jednak zasluga biorytmow.
|
Do góry
|
|
|
|
#31119 - 21/01/2005 14:08
|
addict
|
A kwestia rozważań Mniecia sprowadza się do jego wiary. Wierzy to jest, nie wierzy to nie ma. Wiara i wiedza niewiele ze sobą mają wspólnego, a często się wykluczają.
|
Do góry
|
|
|
|
#31120 - 22/01/2005 17:47
|
old hand
|
no ja, tak szczerze mowiac, to nie rozumiem o co ci za bardzo chodzi... przeczytaj swojego posta i zastanow sie czy jest on zrozumialy dla innych.
I nie rozumiem, czemu nadmierna ilosc stawianych przeze mnie zakladow ma swiadczyc o mojej aktywnosci umyslowej...
a moze mi sie po prostu nudzilo w tym czasie, ale ok rozumiem, powiedzmy, ze ten napad nudy takze sie powtarza cyklicznie...
No ale przede wszystkim, co mnie odpycha od tej teorii. Niech ktos uzasadni mi w jakiolwiek sposob, ze takie napady ludzkiej aktywnosci (czy inne zmiany nastroju lub kondycji) zdarzaja sie czlowiekowi w sposob cykliczny, czyli w rownych odstepach czasu. Czy masz dostep do jakichs badan statystycznych robionych przez naukowcow? czy tak tylko wierzysz bo wierzysz?
Aha i takie gadanie po fakcie, ze uwazasz, ze jednak ten gracz nie mial korzystnych biorytmow, to tak jakbys gadal "zebym wiedzial ze real wygra to bym postawil na niego wszystko co mam".
pozdro
Edited by Mniecio (22/01/2005 17:56)
|
Do góry
|
|
|
|
|
|