Strona 1 z 3 1 2 3 >
Opcje tematu
#31077 - 02/08/2004 00:48 Biorytm
viking24 Offline
addict

Meldunek: 04/08/2003
Czesc. poszukuję programów lub metod do obliczania biorytmów zawodników Proszę o odpowiedz osoby które w to się bawiły Dzieki

Do góry
Bonus: Unibet
#31078 - 02/08/2004 02:08 Re: Biorytm
grimero. Offline
journeyman

Meldunek: 28/06/2004
podejrzewam ze ten sposób ma wartość astrologii.
zeby ja stosowac musisz znac datę urodzenia zawodnika. tylko skąd? tych znanych moze sie da ale reszty?
programy sa dostepne w necie za friko wpisz w
wyszukiwarkę

Do góry
#31079 - 02/08/2004 05:02 Re: Biorytm
rafałek Offline
old hand

Meldunek: 25/06/2003
Granie na biorytmy opiera się na ruchu słońca , cyklu księżyca i odbieraniu przez organizm a dokładnie przez receptory energii świetlnej .Kiedyś jeden ze szwajcarskich chirurgów planował zabiegi pacjentów na dni niekrytyczne i dokonał 10 . 000 udanych operacji(próbka dość duża).

Zajmuję się tylko i wyłącznie piłką i gram tylko wyrównane parki <1,70;3,50> z małymi wyjątkami.

Stosuję kilka swoich ulubionych zagrywek :

-ofensywnie grająca drużyna(jeszcze lepiej jak drużyna grająca dużo głębokich wrzutek) przeciwko bramkarzowi na krytycznym fizycznym.

-drużyna w gazie (najchętniej u siebie)przeciwko przeciętniakom z wieloma kontuzjami i trenerem/menedżerem na słabym intelektualnym.

-w pucharach lub w ligach o dużej rozciągłości geograficznej chętniej gram na gospodarzy którzy mają dość wyraźną lub wyraźną przewagę po zsumowaniu ogólnych biorytmów wspomagając to różnicą ciśnień pomiędzy miejscowościami.

-U zawodników patrzę tylko na fizyczne bo pozostałe mają niewielki wpływ na grę ,wychodząc z założenia ,że najważniejsza jest motoryka(a jeżeli pozostałe są na fali wznoszącej to tym lepiej).
Gdyby większość moich zakładów była z wyższych lig na pewno większą uwagę zwracałbym na pozostałe ,jednak niższe ligi to mniej wyrównany poziom ,przede wszystkim wybieganie a w mniejszym stopniu myślenie.

Moją ulubioną zagrywką jest pierwsza z opisanych .
Dlaczego ?

Cały problem w piłce i wszelkich sportach zespołowych polega na tym ,że nie da się przewidzieć , kto zagra w pierwszym składzie dlatego wolę trzymać się drużyn ,które od 3-4 lub więcej ostatnich spotkań grają w podobnym ustawieniu.Natomiast z całkiem dużym prawdopodobieństwiem możemy przewidzieć kto zagra na bramce bo jak to zwykł mówić Janek Tomaszewski ,w ostatnich latach Lepper polskiej piłki-"bramkarz jak matka -jest tylko jeden". :zobacz:
Interesują mnie najbardziej biorytmy poszczególnych linii ,atak ,pomoc, obrona(szczególne uwzględnienie ,gdyż dobre zespoły buduje się od obrony) pojedynczych graczy w mniejszym stopniu chyba ,że chodzi o bramkarza.

Unikam grania na drużyny gdzie 2 lub więcej czołowych graczy ma krytyczny w dniu meczu.

Dla kogoś ,kto nie siedzi w biorytmach i nie prowadzi własnych obserwacji byćmoże będzie to ciężkie do zrozumienia ale nie za bardzo wiem jak to łatwiej wytłumaczyć.

Pozdrawiam

rafałek

Do góry
#31080 - 02/08/2004 05:21 Re: Biorytm
rafałek Offline
old hand

[QUOTE]Oryginalnie wysłał viking24:
[qb] poszukuję programów lub metod do obliczania biorytmów zawodników [/qb][/QUOTE]Polecam Biorytmixa 4.52 przejrzysty ,darmowy ,prosty w obsłudze.
http://www.pcworld.pl/ftp/pc/programy/1304/Biorytmix.4.52.html
Jako ,że zajmuję się sportem zespołowym (gdzie zmieniają się składy)a nie indywydualnym ,nie mam możliwości dla własnej wygody skonfigurowania takiego programu i wszystko robię ręcznie ,korzystając ze stron w przeglądarce.
Programy mają tą przewagę ,że prawie wszystkie liczą powinowactwo .

[QUOTE]Oryginalnie wysłał grimero.:
[qb]zeby ja stosowac musisz znac datę urodzenia zawodnika. tylko skąd? tych znanych moze sie da ale reszty?
[/qb][/QUOTE]W takim razie jestem zaprzeczeniem powyższej teorii,w myśl zasady "dla chcącego nie ma nic trudnego" mam już w karierze grę na biorytmach w takich egzotykach jak mecze z udziałem drużyn z Mid Alliance (9 liga) czy skandynawskich okręgówkach

Do góry
#31081 - 02/08/2004 12:29 Re: Biorytm
Prezes Adam Offline
journeyman

Meldunek: 18/03/2001
Z datą urodzenia to chyba nie ma problemu, jeżeli tylko drużyna ma swoją strone w necie to jedną z postawowych informacji obok składów i pozycji zawodników są własnie daty urodzin.

Do góry
#31082 - 02/08/2004 22:35 Re: Biorytm
viking24 Offline
addict

Witam z tego co wiem kiedyś podobny temat był juz na forum jak ktoś ma linka to prośze wrzucić.Serdecznie dziękuje

Do góry
#31083 - 02/08/2004 22:45 Re: Biorytm
viking24 Offline
addict

Witam. Rafałek mam parę pytan otóż:
1.-ofensywnie grająca drużyna(jeszcze lepiej jak drużyna grająca dużo głębokich wrzutek) przeciwko bramkarzowi na krytycznym fizycznym.
Skąd mam wiedziec że drużyna lubi gę na wrzutki- wiem że to jest tzw styl angielski ale skąd mam wiedziec jakiwe drużyny z poszczególnych lig lubi grę na wrzutki -przecież niem widziałem w akcji wszystkich druzyna ajak wiadomo nowy trener to nowy styl gry danej druzyny
2drużyna w gazie (najchętniej u siebie)przeciwko przeciętniakom z wieloma kontuzjami i trenerem/menedżerem na słabym intelektualnym.
Za jakiej stronki korzystasz że wiadomo jest jakie są kontuzje w druzynie czy poprostu wchodzisz na strone druzyn które Cię interesują?
-w pucharach lub w ligach o dużej rozciągłości geograficznej chętniej gram na gospodarzy którzy mają dość wyraźną lub wyraźną przewagę po zsumowaniu ogólnych biorytmów wspomagając to różnicą ciśnień pomiędzy miejscowościami.
Jeśli możesz to rozwin mi to bliżej ..a może jakis przykładzik
U zawodników patrzę tylko na fizyczne bo pozostałe mają niewielki wpływ na grę ,wychodząc z założenia ,że najważniejsza jest motoryka(a jeżeli pozostałe są na fali wznoszącej to tym lepiej).
Powiedz mi jaka jest norma i kiedy wiem że jego biorytm fizyczny jest zły jak jest poniżej jakiej wartości jak to wygląda.
Z góry dziękuję za odpowiedz.Pozdrawiam

Do góry
#31084 - 03/08/2004 01:59 Re: Biorytm
grimero. Offline
journeyman

bardzo powaznie watpie zeby biorytmy dzialały a jezeli działaja bardzo prawdopodobne jest ze i tak nie przebija marży buka 5-8%.

trzeba by zrobic badania statystyczne na co najmiej 10- 50 tys meczy. robota przy wprowadzaniu danych na co najmiej 2 lata ale jezeli okazało by sie ze to działa to "odkrywca"
stałby sie bardzo bogatym człowiekiem

Do góry
#31085 - 03/08/2004 18:32 Re: Biorytm
rafałek Offline
old hand

Witam,

[QUOTE] Skąd mam wiedziec że drużyna lubi gę na wrzutki- wiem że to jest tzw styl angielski ale skąd mam wiedziec jakiwe drużyny z poszczególnych lig lubi grę na wrzutki -przecież niem widziałem w akcji wszystkich druzyna ajak wiadomo nowy trener to nowy styl gry danej druzyny [/QUOTE]Nie tylko angielski ,skandynawski też

Niestety ,zwykła tabela tego nie mówi ,kto w jaki sposób gra.Zaś TV ,lokalna prasa ,sprawozdania z meczów i opinie kibiców jak najbardziej.
Nie chodzi tylko o wrzutki.Generalnie im więcej bramkarz gra na przedpolu tym więcej ma interwencji , większa szansa ,że popełni błąd i tym "ciekawiej" dla mnie z perspektywy gry u buków.

[QUOTE] 2drużyna w gazie (najchętniej u siebie)przeciwko przeciętniakom z wieloma kontuzjami i trenerem/menedżerem na słabym intelektualnym.
Za jakiej stronki korzystasz że wiadomo jest jakie są kontuzje w druzynie czy poprostu wchodzisz na strone druzyn które Cię interesują?
[/QUOTE]Kwestia gustu i balansowania pomiędzy liczbą ogólnych informacji a wartością merytoryczną.

Strony klubów -informacje tylko odnośnie jednego meczu ale rzetelne
Portale i fora dyskusyjne - bardzo dużo informacji na temat wielu spotkań (merytorycznie dużo słabsze)

Wolę oficjalne klubowe.

[QUOTE] -w pucharach lub w ligach o dużej rozciągłości geograficznej chętniej gram na gospodarzy którzy mają dość wyraźną lub wyraźną przewagę po zsumowaniu ogólnych biorytmów wspomagając to różnicą ciśnień pomiędzy miejscowościami.
Jeśli możesz to rozwin mi to bliżej ..a może jakis przykładzik
[/QUOTE]Więc odpowiadam .
Jeżeli u siebie gra drużyna mająca wysoką przewagę na biorytmie fizycznym (chodzi mi tutaj o przewagę widoczną gołym okiem po spojrzeniu na wykresy a nie zabawę w dodawanie na kalkulatorze i liczenie ułamków) to ja jestem skłonny stwierdzić ,że rytm biologiczny drużyny gości będzie "chodził" jeszcze słabiej niż wynika to z wykresów(bardzo złych dla nich wykresów) w określonych warunkach klimatycznych innych niż warunki w mieście z którego pochodzi drużyna.

Podaję przykłady.....

Często sprawdza mi się to w ligach o dużej rozciągłości i różnych lokalnych klimatach w poszczególnych miastach.

Bardzo często w Ameryce Płd(najlepszy przykład Ekwador w Quito kilka tysięcy m. n.p.m mega wysokie ciśnienie ). a szczególnie w brazylijskiej lidze(Paysandu Belem gdzie wszystkie drużyny muszą jechać daleko na północ czy Porto Alegre -na południe).Lokalny klimat i nawet niewielkie różnice w ciśnieniu i wilgotności powietrza,nie mówiąc o większych(Goiana ,Cruzeiro BH kontra reszta ) to dużo przy zbliżonym poziomie zespołów.(podobnych kursach)

W Rosji drużyny z południa (Rotor Wołgograd i dalekie podróże chociażby do Moskwy oprócz tego Kubań Krasnodar,Rostów itp.). i nie chodzi tu tyle o ciśnienie co sam fakt lokalnego klimatu bo w Rosji akurat wyskokości w m.n.p.m są podobne pomiędzy tymi miejscowościami.

W Anglii sprawdza mi się w Essex nad ujściem Tamizy i nad kanałem od strony Bristolu (gdy drużyny bardziej ze środka gdzie klimat jest łagodniejszy jadą na gorszych bior. na obrzeża.)ale w okresie styczeń - marzec gdy wiatry są bardzo silne .
Portugalia - chociażby Maritimo i klimat przy którym ciężko innym zespołom powalczyć ,dalej liga chorwacka itp...

[QUOTE]Powiedz mi jaka jest norma i kiedy wiem że jego biorytm fizyczny jest zły jak jest poniżej jakiej wartości jak to wygląda.
[/QUOTE]Jak już mówiłem stosuję w bukmacherce przewagi widoczne gołym okiem nie bawiąc się w liczenie jakiś ułamkowych różnic na kalkulatorze i sumowanie ich.

Najgorszy jest przy przechodzeniu z ujemnego obszaru sinusoidy w dodatni i z dodatniego w ujemny na osi OX czyli pierwszy i środkowy dzień cyklu tzw. dni kryzysowe.
Oprócz tego najgorsze są od -45 -50 w dół najchętniej na fali opadającej a najlepsze od 45 , 50 w górę najchętniej na fali wznoszącej.

[QUOTE] bardzo powaznie watpie zeby biorytmy dzialały a jezeli działaja bardzo prawdopodobne jest ze i tak nie przebija marży buka 5-8%.
[/QUOTE]Dlatego nie wyobrażam sobie grania na samych biorytmach.Przecież to tylko jeden z kilkudziesięciu czynników które w połączeniu ze sobą wpływają na wynik w bukmacherce.Przy założeniu oczywiście ,że gracz wierzy w zastosowanie teorii biorytmów w zakładach sportowych ale to już inna bajka.

Pozdrawiam

rafałek

Do góry
#31086 - 03/08/2004 19:17 Re: Biorytm
clarence Offline
enthusiast

Meldunek: 12/02/2004
Tak tylko gwoli scislosci, Rafale:
[QUOTE](najlepszy przykład Ekwador w Quito kilka tysięcy m. n.p.m mega wysokie ciśnienie )[/QUOTE]"Mega niskie" moim zdaniem. Wraz ze wzrostem wysokosci maleje i temperatura, cisnienie. Ale to oczywiscie szczegol nie majacy na nic wplywu.

Tym bardziej, ze do roznicy cisnienia i temperatury dochodzi jeszcze kwestia tlenu, ktorego na wiekszych wysokosciach jest wyraznie mniej.

Klaniam sie nisko

Do góry
#31087 - 04/08/2004 13:25 Re: Biorytm
rafałek Offline
old hand

Hej clarence ,dzięki za poprawkę .

Naturalnie ,wraz ze wzrostem wysokości maleje i temperatura i ciśnienie i wilgotność pow.

O moją wiedzę z zakresu rozkładu wyżów i niżów na Ziemi nie musisz się jednak troszczyć ,wszakże posiadam wykształcenie na mocnych podbudowach geografii fizycznej

Pozdrawiam

rafałek

Do góry
#31088 - 04/08/2004 14:42 Re: Biorytm
gregorrr Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 27/06/2003
a moze wskazane byloby przesledzic najpierw wlasne biorytmy, zwlaszcza intelektualny, w dniu obstawiania?!

Do góry
#31089 - 04/08/2004 14:49 Re: Biorytm
carvenko Offline
old hand

Meldunek: 29/07/2004
[QUOTE]Oryginalnie wysłał gregorrr:
[qb]a moze wskazane byloby przesledzic najpierw wlasne biorytmy, zwlaszcza intelektualny, w dniu obstawiania?! [/qb][/QUOTE] iwo:

Do góry
#31090 - 14/08/2004 01:08 Re: Biorytm
ogon Offline
enthusiast

Meldunek: 06/08/2004
witam

Te biorytmy dzialaja wychaczylem 5 w duzym lotku

intelektualny mialem na plusie . Ach mowie zaryzykuje no i oplacilo sie

Do góry
#31091 - 14/08/2004 01:22 Re: Biorytm
grimero. Offline
journeyman

niektórzy juz grali w biorytmy i za bardzo im to nie wychodziło. opisywli to w poprzednim watku o biorytmach

ale mozna sobie robic i wychaczac 5

Do góry
#31092 - 15/08/2004 04:07 Re: Biorytm
rafałek Offline
old hand

Mniej więcej od roku staram się stosować biorytmy w zakładach sportowych.

Obecnie przymierzam się do rozpoczęcia badań nad powinowactwem obrońców i napastników i ewentualnych prób wykorzystania tego w zakładach u/o.
Zachciewa mi się takiej zabawy bo chcę się przekonać ,czy będę w stanie przebić dość niską marżę w zakładach u/o . :zobacz:

Do góry
#31093 - 15/08/2004 15:21 Re: Biorytm
gregorrr Offline
Carpal Tunnel

powinowactwem?!?

Do góry
#31094 - 15/08/2004 17:26 Re: Biorytm
grimero. Offline
journeyman

powinowactwo czyli np: czy facet i kobieta będą sie spelniali w łózku i czy beda mieli dużo dzieci..

nie wiem o co chodzilo rafałkowi..

Do góry
#31095 - 15/08/2004 17:42 Re: Biorytm
gregorrr Offline
Carpal Tunnel

hehe, znaczenie slowa znam i stad wlasnie pytanie

Do góry
#31096 - 17/08/2004 10:40 Re: Biorytm
rafałek Offline
old hand

hehe , to czy obrońcy i napastnicy będą się spełniali w łóżku i jak będzie się układał seks między nimi zbytnio mnie nie ciekawi iwo:

Śledzenie takich rzeczy nie jest moją specjalnością :zobacz:

Jeżeli kilka osób ma bliskie powinowactwo (np.90 %) oznacza to ,że ich wykresy będą dość często miały podobny przebieg.

Przekładając to na mój tok myślenia zdarzą się momenty gdzie cała linia obrony będzie miała bardzo dobre wykresy lub bardzo słabe :zobacz:
Analogicznie będzie z linią ataku.
Zaczynam więc sobie dumać ,czy można by było tym się wspomagać przy u/o . :rolleyes:
Kwestia leży w wyszukaniu drużyn właśnie z bliskim powinowactwem poszczególnych linii i zbadaniu odpwowiedniej ilości spotkań :zobacz:

Pozdrawiam

rafałek

Do góry
Strona 1 z 3 1 2 3 >