#311608 - 28/03/2005 19:09
Re: ogame :) =====> nie pozałujesz
|
veteran
Meldunek: 21/03/2004
|
Quote:
Wow, no mi jeszcze sonda nie zniknęła. Jakie gościu miał uzdrojenie oraz "osiągi w budownictwie"?
nic wielkiego: Floty Sonda szpiegowska 3 Satelita sloneczny 3 Obrona Lekkie dzialo laserowe 8
Szanse na kontrwywiad:3%
Więcej nie pokazało, bo sondy zniknęły 
|
Do góry
|
|
|
|
#311612 - 28/03/2005 19:58
Re: ogame :) =====> nie pozałujesz
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 14/12/2003
|
SZPIEGOWANIE
Dostałem komunikat ?Jedna obcy flota z planety NazwaPlanety [x:xxx:xx] zostala dostrzezona w poblizu twojej planety NazwaMojejPlanety [y:yyy:y] . Szanse na kontrwywiad: zz %?. Czy to oznacza, że jestem atakowany? Nie, to oznacza, że ktoś cię przeskanował sondami szpiegowskimi. Widocznie sprawdzał czy jesteś dobrym celem do ataku.
Czy zawsze jestem informowany o skanowaniu moich planet? Czy może zależy to od szansy na kontrwywiad? Tak, informacja taka jest zawsze dostarczana i nie zależy to wcale od szasny na kontrwywiad.
Co to jest kontrwywiad? Jest to szansa na zestrzelenie wrogich szpiegujących sond. Kontrwywiad zależy od poziomu techniki szpiegowskiej agresora i obrońcy, liczby wysłanych przez agresora sond oraz floty stacjonującej na orbicie obrońcy.
Od czego zależy co zobaczę podczas szpiegowania? Co daje technika szpiegowska? Poziom tego co zobaczysz szpiegując wroga lub co wróg zobaczy szpiegując ciebie zależy od poziomu techniki szpiegowskiej obu graczy oraz od liczby wysłanych sond (patrz Dodatek: Wzory). Dodatkowo technika szpiegowska pozwala na określenie danych nadlatującej floty. Na poziomie 2 wiesz ile wrogich statków się do ciebie zbliża, na poziomie 4 znasz ich rodzaje, a na poziomie 8 techniki znasz liczbę statków poszczególnych rodzajów.
Wchodzę w Galaktykę, chcę wysłać sondę i wyskakuje mi czerwony komunikat: Za mała ładowność Są dwie przyczyny tego komunikatu: 1. Na planecie, z której przeglądasz Galaktykę nie ma sond szpiegowskich. 2. Trzeba ręcznie zmniejszyć prędkość sondy, ponieważ nie starczyłoby jej paliwa.
Wysłałem sondę z misją Szpieguj i dostałem raport że została ona zniszczona. Czy liczy się to jako atak? Czy mogę nadal przeprowadzić 3 ataki? Szpiegowanie to nie atak, a jednym z możliwych efektów szpiegowania jest zestrzelenie sond. Możesz przeprowadzić wszystkie ataki (zgodnie z regulaminem dotyczącym bashingu).
|
Do góry
|
|
|
|
|
|