Opcje tematu
#3140235 - 17/05/2009 07:23 Kitzbuhel, Dusseldorf - 17.05-23.05
Goget Offline
Tenis Trader

Meldunek: 09/02/2003

Interwetten Austrian Open

Miejsce : Kitzbuhel, Austria
Ranga turnieju : ATP "250"
Data : 17.05-23.05 2009 r.
Nawierzchnia : ceglana
Pula nagród : 450'000 €
Uczestnicy : 32 zawodników w singlu / 16 par w deblu
Oficjalna strona : www.atpkitz.at
Drabinki : Singiel || Debel || Kwalifikacje
Plan Dnia : Zobacz
Wyniki na żywo : Oficjalny Livescore

ARAG ATP World Team Championship

Miejsce : Dusseldorf, Niemcy
Ranga turnieju : Drużynowe mistrzostwa ATP
Data : 17.05-23.05 2009 r.
Nawierzchnia : ceglana
Pula nagród : 1'351'000 €
Uczestnicy : 8 reprezentacji (32 zawodników)
Oficjalna strona : www.arag-world-team-cup.com
Drabinki : Singiel + Debel
Plan Dnia : Zobacz
Wyniki na żywo : Oficjalny Livescore

Przydatne linki :

www.atdhe.net - live video
www.myp2p.eu - linki do streamów
www.tennis.matchstat.com - wyniki i statystyki zawodników
www.tenisinfo.pl - wyniki i statystyki zawodników
www.atptennis.com - strona ATP
www.itftennis.com/mens - strona ITF

Do góry
Bonus: Unibet
#3144396 - 19/05/2009 16:45 Re: Kitzbuhel, Dusseldorf - 17.05-23.05 [Re: Goget]
W8inG4DeatH Offline
Nick Kyrgios, Jerzyk i Del Potro

Meldunek: 08/08/2004
Paul Capdeville (CHI) vs Diego Junqueira (ARG)

Unipet: Witam wszystkich po małej przerwie. Wczoraj mieliśmy mały dzień odpoczynku. Trochę odpoczęliśmy. No to teraz bierzemy się do pracy. Mamy dziś trochę meczyków. Jakieś sugestie ?
BAW: Myślę, że nie ma się co zrzucać na jakieś super niespodzianki. Jak komuś zależy niech to robi sam. W pierwszych rundach mecze nie są aż tak drogie. Jest dużo dobrych nazwisk, którym się nie chce za bardzo grać przed French Open. Powinniśmy się skupić raczej na wyższych atrakcyjnych kursach.
Expekt: Popieram. Uważam, że takim typem jest na pewno Capdeville. Kurs w granicach 1,6. Po solidnych występach na hardzie. Prezentuje się super. Nie chodzi tu wcale o zwycięstwo nad lewusem Bundym, ale o bardzo realistycznie wyglądające zwycięstwa nadm Maximo Gonzalezem i Oscarem Hernandezem. Wprawdzie potem porażka z Monatesem i Machutem. Ale z pierwszym na Clayu nie wstyd przegrac, a w Bordeaux z Mahutem, który grał u siebie nie jest super ujmą. Tym bardziej, że Junqueira nie ma raczej nic do zaoferowania poza dwoma wątpliwej wartości zwycięstwami nad Recouderciem i Bozoljacem.
Unipet: Wygląda na niezłą peffkę. Wiadomo takie @1,6 jest dzisiaj bardzo groźne, bo zawsze mogą dorzucić coś z kwali RG a wszystkiego nie możemy opanować. A więc Junqueira dziś wygrywa.
BAW: Tak przy okazji … nie widział gdzieś ktoś Pinia ? Mam do niego sprawę.
Bet365: Piniu pojechał już podobno na RG szukać Pati.

Typ W8inG4DeatH’a:

Diego Junqueira (ARG)

Do góry
#3146137 - 20/05/2009 16:08 Re: Kitzbuhel, Dusseldorf - 17.05-23.05 [Re: W8inG4DeatH]
Boubson Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 07/04/2006
Chela - Ramirez Hidalgo - nie wiadomo w jakiej formie jest Ancic, wiec zwyciestwa Hiszpana nie nalezy przeceniac, ale wiadomo ze Chela jest slabiutki... wczoraj wyrzucil Gicquela tylko dlatego ze ten nie chcial sie przemeczac przed RG , zwlaszcza majac siedem spotkan w nogach w poprzednim tygodniu... jak dla mnie kursy ok 2,6-2,7 bardzo fajne

Do góry
#3146141 - 20/05/2009 16:12 Re: Kitzbuhel, Dusseldorf - 17.05-23.05 [Re: Boubson]
cristov2 Offline
enthusiast

Meldunek: 24/12/2003
Obaj panowie spotkali sie w kwalifikacjach i wygral chela 6-3 6-4 stąd takie kursy

Do góry
#3146227 - 20/05/2009 18:11 Re: Kitzbuhel, Dusseldorf - 17.05-23.05 [Re: cristov2]
W8inG4DeatH Offline
Nick Kyrgios, Jerzyk i Del Potro

Meldunek: 08/08/2004
ATP Kitzbühel

20 maja 2009 roku – zebranie buków

Unipet: Dobra. Dzisiaj bez powitań i uścisków. Trzeba trochę pomyśleć nad typami u panów, a czas nagli. Jakieś uwagi i sugestie ?
BAW: A więc no tak. Trochę się dzieje. Z wyższych kursów. Proponuję zostawić Oskara i Becka. Niech sobie zgadują kto wygra. Trochę mnie niepokoi Hanescu. Nie wiem czemu tak dużo ludzi na niego stawia. Dla mnie to trochę zaskoczenie. Na razie obniżam kursy i obniżam, ale do Hanescu nie dzwonię. Poczekam.
Expekt: Tak sobie myślę. Po takim obniżonym kursie, kto go tam zagra solo. Tym bardziej, że Granollers jest groźny. Jeśli już go ktoś będzie grał to kombowicze i maszyniści. Myślę, że każdy z nich dołoży Youzhnego, który gra w tym samym czasie.
Bet365: Youzhny jest dzis bardzo grozny w kombach. Ostatnio mega forma. Ludzie udają, że go nie grają, ale prawie każdy go tam dokłada do swoich kuponików. Wszystko wyjdzie, jak przegra. Znowu będą lamenty na forach.
Unipet: Zgadzam się, myślę, że Koubka możnaby dziś spokojnie ustawić.
Tobet: Pamiętajmy, że gra u siebie. Teoria gospodarstwa może działać …
Unipet: Bajki. Że niby gra u siebie to co ludzie będą stawiać ? Pffff. Sratatata. Ludzie sobie dopaowują tą teorię do typów. Żeby jeszcze byli tacy, którzy konsekwentnie grają na gospodarzy, albo tacy, którzy konsekwentnie grają przeciwko nim, bo uważają że mają zaniżone kursy. Ale ludzie mówią jak im pasuje. Jak chcą postawić na gospodarza to wołają: „gra u siebie, publiczność mu pomoże, da z siebie wszystko, u siebie nie może odpuścić itp.”, a jak przegra to stara bajka: „ale ma zryty łeb, nie wytrzymał psychicznie presji”. A jak chcą grać przeciwko gospodarzowi, to gadają: „w tenisie nie odrywa to takiej roli, jeszcze się tylko bardziej będzie tremował”, a jak wygra to: „jednak ściany mu pomogły, nie ma to jak na swoich śmieciach”. LOL
BAW: Racja. Zawsze sobie dopasują wszystko do swojego typka, a jak nie wejdzie, to robią wszystko, żeby usprawiedliwić swoją bezmózgowość i zwalić winę na co innego. Ułomna ludzka natura.
Bet365: Może tak wrócimy do meczów ?
Unipet: Racja rozgadaliśmy się. No więc Youzhny. Zadzwonię, i spytam ile chce. Na pewno chociaż jeden set Koubek, bo 2-0 też jest niebezpieczne dla nas. Youzhny ostatnio ladnie kosi a Koubek nie ma nic szczególnego do zaoferowania. Co z innych meczów ?
BAW: Zostały mecze Koellerera i Benneteau. Daniela walą ostro, aż się dymi. Wczorajsza ustawka była mistrzowska. Nadal myślą, że Diego jest cienki i wygrał z Capdevillem tylko dzięki jego „kontuzji”. Dawid natomiast wygrał turniej i teraz też wykosił Belucciego. Myślę, że musimy zaingerować w ten mecz, nawet jeśli Dawid ma wygrać.
Unipet: Ok. Zadzwonię. Na pewno jakiś set Diego i niech pokryje handi +3gems, spytam, czy nie sprzeda meczyku. Pomyślimy.
BAW: No i ostatni … Massu – Benneteau. Niektórzy ludzie się domyślają, że Massu jest na mączce lepszym zawodnikiem, tym bardziej, że dochodzi epizod z kwali gdzie Benny przegrał z Vikiem, którego Massu rozwalił w I rundzie, ale myślę, że jest ich stosunkowo mało, bo Benny już pyknął Selę i wygląda „zdrowo”. A oczywiście ogólnych ostatno wyników nie ma co porównywać. Massu przy nim wypada dość blado. Jednak myślę, że Massu 2-0 byłoby dość ryzykowne. Po pierwszym wygranym secie Massu, wielu ludzi może wyczaić słabotę Benka o pograć drugi set Massu. Dlatego myślę sety kolejno: Massu Benny Massu.
Unipet: Ok. to na tyle. Reszta meczów w miarę balans. To zbieram się chłopaki. Idę załatwiać.

Typy W8inG4DeatH,a:

1) Stefan Koubek (AUT) – wygra seta
2) Diego Junqueira (ARG) – wygra seta lub pierwszy set
3) Nicolas Massu (CHI)
4) Stefan Koubek (AUT)

Do góry

Moderator:  rafal08