#3147033 - 21/05/2009 00:25
Re: ATP - French Open - 24.05-7.06
[Re: haku]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 22/11/2004
|
Wprawdzie drabinek jeszcze nie ma, ale juz mozna zaczac sie zastanawiac kto w tym roku moze namieszac. Na kogo stawiac, przeciwko komu grac. Na nich warto stawiac: Pablo Cuevas Rakieta nr I w Urugwaju. Zawodnik stylem podobny do Fernando Gonzaleza. Dobrze serwuje, solidny backhand, ktory jednak jak tylko moze obiega by skonczyc wymiane atomowym forhandem. Na koncie ma pare niezlych wynikow, przede wszystkim polfinal Vina del Mar, w ktorym ulegl Gonzowi po zacietej walce, niwykorzystujac jednej pilki meczowej. Zawodnik dobry kondycyjnie, zazwyczaj dlugie pojedynki rozstzryga na swoja korzysc takze mysle ze nastal czas zeby sprawic niespodzianke. III czy nawet IV runda przy dobrym losowaniu w jego zasiegu. I nie mozna przeciwez zapomniec ze PAblo juz namieszal sporo na Rollandzie w zeszlym roku wygrywajac z Horna gre podwojna. Pora na sukces indywidualny Mardy Fish To juz nie jest zawodnik, ktory gra tylko na amerykanskich hardach. Na maczce widzialem go w III meczach tego sezonu i radzil sobie w nich bardzo przyzwoicie. Pokonanie Andreeva czy urwane sety Robredo i Verdaco sa tego potwierdzeniem. Do tego jest to zawodnik, ktory potrafi dac duzo z siebie wlasnie w tych najwazniejszych turniejach. Dotychczasowy najlepszy wynik na French Open (II runda) w tym sezonie powinien zostac poprawiony. Jeremy Chardy Niezykle utalentowany Francuz, jeszcze niedawno wygrywal juniorski Wimbledon a tu prosze juz jest w I piedziesiatce rankingu. Robi ciagle postepy, jego gra jest coraz lepsza do tego na wlasnych smieciach. Zawodnik kompletny, moze czasem jeszcze nie regularny, ale to wynika z jego stylu gry. Potrafi z kolei zdobywac punkty z wielkim, takim federerowskim, luzem oraz posiady bardzo duzy repertuar zagran, wynikajacy oczywiscie ze swietnej techniki. No i zaangazowania tez mu nie mozan odmowic. Pzreciwko komu stawiac:
Ivo Karlovic - tradycyja podczas wielkich szlemow  teraz nie mam juz czasu, ale jak tylko znajde jeszcze chwile bo przemyslen mam mase  c.d.n
|
Do góry
|
|
|
|
#3149787 - 22/05/2009 05:50
[Re: Big Ben]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 19/02/2008
|
Kiedyś było tak, że zawsze dostawali ci co byli najwyżej rozstawieni w kwalach. A ostatnio zmienili... jest losowanie  Każdy musi grać o win (CHYBA tak jest, niech ktoś potwierdzi)
|
Do góry
|
|
|
|
#3149794 - 22/05/2009 05:57
[Re: kumichal]
|
PLAYOFF WINNER
Meldunek: 01/09/2004
|
|
Do góry
|
|
|
|
#3149875 - 22/05/2009 06:56
[Re: haku]
|
old hand
Meldunek: 11/01/2003
|
Cuevas - Greul 1 @1,75
Jak na razie Cuevas szaleje na ziemi w tym roku. Świetny występ w Vina Del Mar, potem nieżle w Buenos, w ch w Neapolu deklasował rywali( widziałem 1 mecz z jego udziałem i byłem pod dużym wrażeniem mocy jego piłek). Kwale Rolanda na razie gładziutko, forma jest, Greul w zasiegu, tym bardziej że gra nieco nierówno jak na razie. Jeżeli nie straci koncentracji moze roznieść Greula w dwóch setach.
Dla ,mnie to jednak typowy no bet. Cuevas faktycznie na początku sezonu był mocny, ale później potrafił przegrywać na clayu z takimi "tuzami" jak Ouanna, de La Nava, czy Schukin. Rywale jak na razie to półka niżej niż Greul, który z ogórkami na mączce póki co w tym sezonie nie przegrywał. Oprócz oczywistych typów typu Rochus, Daniel czy Crivoi (+parę innych) z nieco wyższych kursów ciekawie wygląda Anderson z Mayerem (2.30) i Brands z de Chaunac'em (1.65)
|
Do góry
|
|
|
|
#3151912 - 23/05/2009 06:12
[Re: Piostar]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 25/05/2007
|
PONIEDZIAŁEK L. Hewitt- I. Karlovic 1 @1.66 PinnacleHewitt całkiem nieźle pogrywa na ziemi, wybiegany, dobra gra z głębi będzie rozrzucał Chorwata. Max 1 set dla drwala. Kurs pójdzie w dół zapewne.
|
Do góry
|
|
|
|
#3151948 - 23/05/2009 07:03
[Re: Chorwat]
|
Marat Safin
Meldunek: 14/05/2005
|
PONIEDZIAŁEK L. Hewitt- I. Karlovic 1 @1.66 PinnacleHewitt całkiem nieźle pogrywa na ziemi, wybiegany, dobra gra z głębi będzie rozrzucał Chorwata. Max 1 set dla drwala. Kurs pójdzie w dół zapewne. Niezły pick  Słowo klucz: RETURN. Jak wiemy mączka na RG należy do najwolniejszych więc główny atut Ivo czyli serwis nie będzie miał aż takiego znaczenia zwłaszcza gdy na przeciwko będzie gracz świetnie returnujący jakim bez wątpienia jest Hewitt. Dodatkowo Ivo nigdy nie błyszczał w Szlemach no i szukałem, szukałem i nie znalazłe pięciosetówki wygranej przez drwala  Hewitt to już nie ta klasa co dawniej, ale takich grajków jak Karlovic akurat na tej nawierzchni powinien odprawic z kwitkiem i nie zraża mnie nawet h2h 0-3 bo dwa razy grali na trawie, a to inna zupełnie bajka.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|