#3188943 - 07/06/2009 05:28
Londyn, Halle - 08.06-15.06
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 18/06/2003
|
Edited by Goget (07/06/2009 05:30)
|
Do góry
|
|
|
|
#3191752 - 08/06/2009 16:13
Re: Londyn, Halle - 08.06-15.06
[Re: Fro_Lech]
|
a.k.a. "coolbet"
Meldunek: 28/05/2009
|
Z tego co mi wiadome niedzielne kwale poszły już normalnie na trawie , a jeśli chodzi o przekładane mecze MD z powodu deszczu to spewnością dzis hali "nie odwiedzą" najwyżej poczekają do jutra a nawet do pojutra. Queens: Dopiero co wstałem ale odrazu na pierwszy rzut oka rzuca mi sie to: Gil - Gimeno ( Gil ) @1.68 fortuna choć pewnie do godz 10 ściągną to do poziomu  Fakt spotkali się dość niedawno bo w Prostejovie ale to inna bajka. Mecz tylko z pozoru wygląda na mecz dwóch cleyowców. Szybka gra Gila do tego naprawde solidny serwis daje mu znaczącą przewage nad balonistą grą Hiszpana. Gil do trawy praktycznie nie musi sie zbyt duzo przestawiać za to Gimeno przestawic sie nie potrafi.
|
Do góry
|
|
|
|
#3192569 - 08/06/2009 23:06
|
a.k.a. "coolbet"
|
Vicente to stary cwaniak  @włodar Nie wiem ile widziałes meczy Gimeno. Pisząc o balonisatym stylu gry pisałem to pod kątem meczu z Gilem iż ustawianie sobie przeciwnika pod kończący lub spychający FH ( co czesto czyni ) to akurat tu nie wchodzi w gre. A co do 5-tki najlepszych FH w Hiszpanii to nie bedziemy sie sprzerzać bo kazdy postawi pewnie na swoje. Jeśli wyślesz grzecznego emaila z zapytaniem chocby do www.marca.com i któryś z dziennikarzy odpisze Ci przyznając Ci racje to sie z Toba zgodze 
|
Do góry
|
|
|
|
#3192617 - 08/06/2009 23:21
[Re: Mr. Federer]
|
Hard-hitter
Meldunek: 25/06/2005
|
Wystarczająco dużo razy  Hmm... A niby czemu? Pisząc o neutralizacji FH Gimeno, wygląda jakby Gil był jakimś ofensywnym baselinerem  To nie np. Gicquel czy Tursun, którzy mogliby zepchnąć Gimeno do głębokiej defensywy, odbierając mu płaskimi strzałami ofensywne atuty. Gil jest szybki, waleczny, ale też nie ma specjalnego kończącego uderzenia i nie wchodzi głęboko w kort. Jeśli wygra, to dzięki sprytowi i większemu ograniu na szybszych nawierzchniach. Tyle 
|
Do góry
|
|
|
|
#3193566 - 09/06/2009 05:01
[Re: włodar]
|
a.k.a. "coolbet"
|
Nie zrozum mnie żle nie to abym miał satysfakcje, jestem poprostu zadowolony dlatego że mi bet wszedł. A to że poszło po mojej myśli to tak akurat się stało  Gil nie dał mu rozwinąć skrzydeł choć ostatnio nie był w jakimś wielkim gazie ale to wystarczyło. Punkty na SB szybko sie zmieniały  pewnie wymiany FH/FH tez były Gila bez możliwości ustawienia go na kończący FH  Może spojrz na to w ten sposób, piszesz ze jeśli Gil wygra to dzieki wiekszemu ograniu na szybkiej nawierzchni, Wiec tu miałes juz odpowiedż. Sądzisz iz przebieg jego kariery jako jedynie claykortowca to jest przypadek ? Watpie  Możliwe iż bardziej wierzysz w jego FH niż on sam  a tak na marginesie szkoda że tak mało osób tu pisze , ja bede tak długo az mi nie wyjmą śrub ze stawy skokowego  albo mi sie nie znudzi  włodar 
|
Do góry
|
|
|
|
#3193744 - 09/06/2009 08:15
[Re: Chorwat]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 08/11/2005
|
Melzer-Clement Typ:1 @1.79
Dla mnie to wariat Arnaud co prawda niezle na trawie ale jest w obencym sezonie kompletnie bez formy, Melzet specjalista od gry na gardzie mocne uderzenia z obu skrzydeł, na tawie powinnie niezle sobie poczynac.
Melzer nie raz podkreslal, ze woli wolniejsze nawierzchnie, bo lubi sie bawic pilka, no i wiekszosc meczow w karierze rozegral na cegle, wiec ja bym go nie nazwal specjalista od gry na hardzie, chociaz jego styl gry bardziej pasuje do hardu niz do clayu, rozumiem, ze bilans 7-11 w turniejach ATP i 14-7 w czelkach (w tym jeden wygrany) to wg Ciebie jest "kompletnie bez formy", a bilans 12-16 to jest "w formie"? Clement jest juz po prostu stary  i jego lata minely, ale z Melzerem i to na trawie ma szanse i to spore, rok temu na wimbledonie z nim wygral
|
Do góry
|
|
|
|
#3193778 - 09/06/2009 14:02
[Re: yaaho]
|
member
Meldunek: 27/05/2009
|
Ja uważem ze pojedynek Melzer - Clement jest nieco przesadzony z kursami Bwin @1.7 to jest dużo wiec nie stawiał bym francuza na straconej pozycji, ten mecz może zakończyć sie po TB.
|
Do góry
|
|
|
|
#3193923 - 09/06/2009 17:16
[Re: rozwadowski]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 07/04/2006
|
Sebastien Grosjean  jeden z moich ulubionych tenisistow, bylem przekonany ze juz zakonczyl kariere, ale prosze w Londynie gra... jeden z jego (jak i moich) ulubionych turniejow... zawsze Francuzowi dobrze sie gralo, pamietam jak bodajze w 2002 roku zniszczyl Henmana w polfinale... dzis gra z Ferrero... wyglada na to ze Groszek oszczedzal sie na ten turniej i przyjedzie przygotowany ze hej  Ferrero solidny, ale to jest Hiszpan a nawierzchnia jest trawiasta  ja sprobuje Grosjeana - z wielkiej ale to wielkiej sympatii... Sebastien milo Cie znowu widziec - 
|
Do góry
|
|
|
|
#3193963 - 09/06/2009 17:59
[Re: Boubson]
|
a.k.a. "coolbet"
|
Roddick - Vliegen Vliegen+5.5 1.80 Sądze iż w tym meczu na tyle dojdzie do walki iż zmieszcze sie w hsc. Vliegen potrafi sie sprężyć na taki pojedynek. Licze na to iż jego wcale nie łatwy serwis do odczytania bedzie mu dziś siedział. Pozatym licze iż jeśli Rod go w secie połamie ( jeśli połamie ) to bedzie sie głównie koncentrował na swoim podaniu i wynik 46 36 w pełni mnie satysfakcjonuje 
|
Do góry
|
|
|
|
#3195898 - 10/06/2009 03:37
[Re: Hakan]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 18/06/2003
|
Blake-Ljubicic Oglądałem niedużo, ale widać było że Blakowi się chce  Sporo wygrywających uderzeń, dobrze się poruszał, dobry timing, serwis funkcjonował - aczkolwiek jego rywal nie zmusił go do super wysiłku. Ljuba podstawowe atuty stosował, ale był ociężały przez co nie mógł dostatecznie się bronić przed atakami Jamesa. Monfils-Golubev Monfils nie ten sam co zawsze  Poobijał się nieco w tym meczu. Sporo punktów dziwnie oddanych. Golubev troszeczkę mnie rozczarował. Potencjał ofensywny bardzo duży, w ataku czuje się naprawdę dobrze. Serwis + fh to jego najlepsza broń. Dużo gorzej z defensywnymi zagraniami (szczególnie slice i return, nieregularny i dziwne warianty czasem wybierał na odbiór serwisu rywala). Do poprawy też solidność w utrzymaniu rytmu i taktyka, zdecydowanie za rzadko bywał przy siatce gdzie - gdy bywał to zazwyczaj punkty szły na jego konto. Ogólnie wirtuozem tenisa raczej nie zostanie... http://forum.vaidisova-nicole.com/viewto...e6adad0462e27c13 mecze z wczoraj już do obejrzenia  Kendrick-F.Lopez, Baghdatis-J.Ward i opisany przeze mnie wyżej Mahut-Tipsarevic.
|
Do góry
|
|
|
|
#3196507 - 10/06/2009 15:52
|
Marcos Baghdatis
Meldunek: 01/11/2004
|
Co do meczu Monfilsa to oglądałem trzeci set w całości.
Widać było że Francuz średnio zainteresowany spotkaniem. Gdy tylko przyspieszył to gemy serwisowe leciały do zera. Widać że potencjał ma ogromny. Lekkość w grze niesamowita, ale pajacem zostanie już zawsze. Wywrotki, ślizgi na trawie to głupota i zaproszenie do kontuzji. Niestety Gael tego nie zrozumie.
Po Kazachu spodziewałem się więcej, chyba sam sugerując się opiniami innych, że dobry to grajek rozdmuchałem balon z napisem Golubev do dużych rozmiarów, a gdy miałem okazje obejrzeć go dłuższy czas to przyszło rozczarowanie.
Solidny serwis, ale stanowczo za dużo podwójnych błędów. Bh bardzo nerwowy, nie wydawał mi się zbyt groźnym uderzeniem, sporo też grał slice z bh. Szału z tej strony nie ma. Tak jak pisał Fro najlepsze uderzenia to fh, często na granicy ryzyka. Wydał mi też graczem mało cierpliwym i gdy wymiana się przedłużała wybierał w mało spodziewanym momencie strzał typu wejdzie nie wejdzie. Co do gry przy siatce ciężko powiedzieć coś konkretnego. Bywał rzadko, kilka piłek popsuł, których nie powinien.
|
Do góry
|
|
|
|
#3196674 - 10/06/2009 18:26
[Re: ziutek123]
|
a.k.a. "coolbet"
|
Schuettler - Becker ( Becker 1.80 )
Nie wyciagam takich wnisokow z tego ostatniego meczu Rainera iz to niby sie nagle odrodzil Pozatym z tego co mi wiadome Beni po serii udanych chelkow w Europie od dwoch tygodni przebywa w Niemczech trenujac trawe. Licze iz sila Beckera bedzie miala tu decydujace znaczenie.
Pozatym Berdych Mahut+2.5 i tak do obiadu Erlich/J.Murray i Blake/Fish
Na mnie osobiscie Frytka/Matka nie robia wrazenia a ugrane punkty w calym turze w meczu nie graja.
|
Do góry
|
|
|
|
#3199266 - 11/06/2009 17:09
[Re: Mr. Federer]
|
addict
Meldunek: 24/01/2002
|
z meczów oglądanych wczoraj na GerryWeber Zverev-Berdych, Kohlschreiber-Tursunov, Haas-Tsonga widać że organizatorzy dobrze ustawili harmonogram gier jeżeli chodzi o poziom i atrakcyjność od tego najmniej do najbardziej ciekawego na początek Zverev z Berdychem - widać że Berdych nie może dojść do formy chociażby z przed roku i systematycznie obsuwa się w rankingu ATP, bardzo dużo błędów niewymuszonych, dobre zagrania przeplata masą nieudanych, widać potencjał ale czy wróci do pierwszej dziesiątki -obawiam się że będzie ciężko, Zverev wykorzystał sytuację - zbytnio się nie musiał starać, jak dla mnie do pożarcia przez Haasa w następnej rundzie Kohlschreiber-Tursunov tu już widać było zdecydowanie lepszą gre i zdecydowanie bardziej podporządkowaną warunkom jakie stawrza granie na trawie, zaskoczył mnie trochę niemiec, myślałem że serwisy Tursunova sprawią mu większy problem, do tego umiejętnie zagrywał ruskiemu notorycznie na backhand a ten w końcu coś popsuł, następna runda spacerek - półfinał z Haasem nie jest na straconej pozycji Haas-Tsonga to był już tenis na najwyższym poziomie, Haas w najlepszym wydaniu, widać że mu zależało, walczył o każdą piłkę, trochę Tsonge wybiły z rytmu poślizgnięcia na trawie, generalnie na Wimbledonie z taką formą powinien zajść conajmniej do QF - góra drabinki dla niemców, chciałbym żeby w finale któryś z nich spotkał się z Djokovicem bo można będzie wtedy na któregoś z Niemca złapać dobry kurs - zobaczymy jak sie to będzie rozwijało dalej
z Londynu oglądałem pierwszy set Murraya - można napisać że szkot grał na pół gwizdka, w tej chwili po za zasięgiem reszty-przynajmniej jeśli chodzi o Queens Club do tego oglądałem Mahut - Cilić, chorwat grał z myślą : jak się nie uda przełamać to na pewno wygram w tiebreaku, nic bardziej mylnego, potracił w nich kilka ważnych piłek i przegrał, a francuz - no cóż można nie mieć żadnego breaka-pointu i wygrać mecz, solidnie zagrał, typowy grajek na trawe, serveandvoley, w następnej rundzie Karlovic będzie cięzko w końcu gość który 1/3 swoich punktów zdobył asami to musi budzić respekt - pewnie będą tiebreaki
|
Do góry
|
|
|
|
#3199318 - 11/06/2009 17:29
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 29/10/2006
|
Mahut mial tylko 9 asow a na mecz trzeba zdobyc minimalnie 48 pkt. Zdobyl pewnie z 80 pkt. Prawie 1/3  Respekt
|
Do góry
|
|
|
|
#3199365 - 11/06/2009 17:47
[Re: skrzypo555]
|
addict
Meldunek: 24/01/2002
|
czytać to jedno czytać ze zrozumieniem to drugie 33asy na 102pkt zdobyte prawie 1/3 bynajmniej nie chodziło o mahuta 
|
Do góry
|
|
|
|
#3200192 - 11/06/2009 22:33
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 31/01/2003
|
M. Youzhny - G. Simon @1.65 PinnacleGdyby obaj byli w swojej optymalnej formie szykowałoby się bardzo ciekawe spotkanie. Niestety w tym sezonie swoją grą nie zachwycają. Youzhny już chyba zapomniał jak grał, gdy miał miejsce w pierwszej dziesiątce rankingu, a Simon idzie w ślady Rosjanina i niedługo zapewne z czołówki wyleci. W dzisiejszym spotkaniu główną role odegra oczywiście trawka, na której lepiej czuje się Mikhaił. Jego styl bardziej pasuje do tej nawierzchni, ma większe doświadczenie i znacznie lepsze wyniki. Defensywa Francuza runie jeśli tylko Youzhny nie przegra spotkania w głowie jak ma to zwyczaj robić.
|
Do góry
|
|
|
|
#3201319 - 12/06/2009 06:40
[Re: Kameleon]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 31/01/2003
|
Benjamin Becker - Olivier Rochus @1.62 PinnaclePare lat temu ten bardziej utalentowany z braci Rochusów był blisko sprawienia wielkiej sensacji w Halle. Prawie pokonał Rogera Federera. Prawie robi różnice bo Roger wygrał wtedy cały turniej. Teraz Szwajcara w drabince nie mamy, a dzielny belgijski hobbit zagra z reprezentem gospodarzy. Becker występuje tu z dziką kartą i organizatorzy pewnie już widzą go w kolejnej rundzie. Miał więcej czasu na odpoczynek od Oliviera, który może już odczuwać trudy turnieju, w końcu do md trafił z kwalifikacji. Santoro pokazał już, że nie tylko siła się liczy, jednak Rochus to zawodnik z dużo niższej półki. Tym bardziej ostatnimi czasy gdy jego forma nie jest zbyt wysoka. Becker grający konsekwentnie, urzymujący procent pierwszego serwisu na poziomie 65% powinien sobie spokojnie poradzić. Gra u siebie i ma jutro więcej atutów. W głowie też mam nadzieje ma więcej od Petzschnera, co nie jest zresztą chyba trudne.
|
Do góry
|
|
|
|
#3201524 - 12/06/2009 15:13
[Re: sHybki]
|
Marcos Baghdatis
Meldunek: 01/11/2004
|
Haas - Zverev 2-0 1,80 PaddyPowerKurs na Haasa troszkę niski, więc proponuje zaryzykować zagranie dokładnego wyniku 2-0. Starszy z Niemców tak jak pisałem wcześniej utrzymuje dobrą dyspozycję z kortów w Paryżu. Tak dobrą, że za gładko wygrał w pierwszym secie z Tsongą  Dziś myślę będzie podobnie i będzie piekielnie trudno go złamać. Rywala widziałem w spotkaniu z Berdychem i trzeba powiedzieć szczerze, że trzeci set rzutuje strasznie na całe spotkanie. Przybrana taktyka przebijania przez Mishę o mało nie skończyła się porażką. Totalna defensywa, granie piłek pod górę, czy uderzenia na środek kortu, gdy cała strona otwarta. Wiadomo wszystko obliczone na ue Berdycha. Wtedy się udało, dzisiaj taki pomysł nie przejdzie, bo Tommy zwyczajnie go rozstrzela. Pojedyńcze akcje serv&volley też jakoś specjalnie mnie nie przekonały, sporo piłek nie skończonych które powinny być zabite jednym uderzeniem.
|
Do góry
|
|
|
|
#3202982 - 13/06/2009 01:55
[Re: Piostar]
|
enthusiast
Meldunek: 05/12/2006
|
Haas - Zverev 2-0 1,80 PaddyPowerKurs na Haasa troszkę niski, więc proponuje zaryzykować zagranie dokładnego wyniku 2-0. Starszy z Niemców tak jak pisałem wcześniej utrzymuje dobrą dyspozycję z kortów w Paryżu. Tak dobrą, że za gładko wygrał w pierwszym secie z Tsongą  Dziś myślę będzie podobnie i będzie piekielnie trudno go złamać. Rywala widziałem w spotkaniu z Berdychem i trzeba powiedzieć szczerze, że trzeci set rzutuje strasznie na całe spotkanie. Przybrana taktyka przebijania przez Mishę o mało nie skończyła się porażką. Totalna defensywa, granie piłek pod górę, czy uderzenia na środek kortu, gdy cała strona otwarta. Wiadomo wszystko obliczone na ue Berdycha. Wtedy się udało, dzisiaj taki pomysł nie przejdzie, bo Tommy zwyczajnie go rozstrzela. Pojedyńcze akcje serv&volley też jakoś specjalnie mnie nie przekonały, sporo piłek nie skończonych które powinny być zabite jednym uderzeniem. swietny typ!gratulacje!..mysle ze haasa zobaczymy w finale, jestem ciekawy jakie kursy wystawia w grze dwoch gospodarzy?forme haasa oceniam wyzej w tym momencie od kohliego..
|
Do góry
|
|
|
|
#3206781 - 14/06/2009 18:14
[Re: AGASSI]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 20/12/2004
|
7-6 i 6-3 masz dwa przelamania i tez over  sorry za of top ale ja sie wstrzymam z typowaniem na szkota mysle ze blejk moze sprawic niespodzianbke tym bardziej ze kurs apetyczny serwis zadecyduje
|
Do góry
|
|
|
|
#3207067 - 14/06/2009 20:21
[Re: kardynal20]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 02/07/2004
|
No wiadomo, że zależy jak się gemy ułożą  7:5 6:3 masz dwa przełamania i under 6:4 6:4 to 2 przełamania i też under  Wiem, że niedokładnie napisałem, ale tak wyszło  Najlepiej jak 1 seta wygra 6:2 to w drugim już wygrana po tb wystarczy.
|
Do góry
|
|
|
|
#3207422 - 14/06/2009 22:00
[Re: adingh]
|
enthusiast
Meldunek: 11/03/2009
|
perla natury na dzis
YOUZHNY/MOODIE- MELO/SA 1 1,75
Youzhny i Moodie mimo ze pierwszy raz ze soba w parze sa doswiadczonymi deblistami. Youzhny wygrywal juz nawet turnieje na trawie (Halle ze Zverevem) Moodie ostatnio to deblista miesiaca czy kwartalu, RG final, madryt final, jest ze tak powiem w sztosie. W Londynie idzie im naprawde wysmienicie oddali na razie tylko jednego seta i to w pierwszym pojedynku, pozniej juz bez straty i malo przelamanych wlasnych podan. Melo/Sa nie powiem ze sa slabi, wszak grali juz tu w finale, ale idzie im dosc chropowato w tegorocznym turnieju. W kazdym spotkaniu strata seta, mniej stabilny serwis niz moi faworyci.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|