Opcje tematu
#3206429 - 14/06/2009 07:29 Eastbourne, Hertogenbosch - 14.06-20.06
Goget Offline
Tenis Trader

Meldunek: 09/02/2003

AEGON International

Miejsce : Eastbourne, Wielka Brytania
Ranga turnieju : ATP "250"
Data : 14.06-20.06 2009 r.
Nawierzchnia : trawiasta
Pula nagród : 450'000 €
Uczestnicy : 32 zawodników w singlu / 16 par w deblu
Oficjalna strona : www.lta.org.uk
Drabinki : Singiel || Debel || Kwalifikacje
Plan Dnia : Zobacz
Wyniki na żywo : Oficjalny Livescore

Ordina Open

Miejsce : s-Hertogenbosch, Holandia
Ranga turnieju : ATP "250"
Data : 14.06-20.06 2009 r.
Nawierzchnia : trawiasta
Pula nagród : 450'000 €
Uczestnicy : 32 zawodników w singlu / 16 par w deblu
Oficjalna strona : www.ordina-open.nl
Drabinki : Singiel || Debel || Kwalifikacje
Plan Dnia : Zobacz
Wyniki na żywo : Oficjalny Livescore

Przydatne linki :

www.atdhe.net - live video
www.myp2p.eu - linki do streamów
www.tennis.matchstat.com - wyniki i statystyki zawodników
www.tenisinfo.pl - wyniki i statystyki zawodników
www.atptennis.com - strona ATP
www.itftennis.com/mens - strona ITF

Do góry
Bonus: Unibet
#3206667 - 14/06/2009 17:34 Re: Eastbourne, Hertogenbosch - 14.06-20.06 [Re: Goget]
decentrum Offline
member

Meldunek: 18/01/2006
J.Tipsarevic-P.H.Mathieu typ.1 kurs 2.20 William Hill

Bardzo dobry kurs na Serba. Tylko dlaczego buki fworyzują francuskiego tenisistę?Przecież Janko lepiej radzi sobie na trawie (24-15) niż pan Piotr-Henryk (14-17) co pokazują współczynniki.Obaj co prawda nie zachwycają w tym roku.Mathieu osiagnął :pólfinał w Brisbane (twarde)na inauguracje sezonu i w zeszłym miesiącu ćwierćfinał w Monachium(ziemne). Natomiast przeciwnik z Bałkanów: ćwiercfinał w Indiach-Chennai(twarde) także 5 stycznia, półfinał w satelickim Sunrise(twarde) 16 marca oraz zwyciężyl w drużynowm turnieju na ziemnych kortach Dusseldorfu tuż przed Rolland Garros.Powinne być więc przynajmniej wyrównane kursy, a nawet z lekkim wskazniem na Serba.Chyba,że Jasiowi z Belgradu coś dolega , o czym wiedzą dosonale popularne "buki".Ja mimo wszystko zaryzykuje, gdyż w przeszłości Słowianin z Serbi zdecydowanie lepiej radził sobie na brytujskiej wyspie ((23-16), aniżeli oponent(13-15).

Do góry
#3206805 - 14/06/2009 18:33 Re: Eastbourne, Hertogenbosch - 14.06-20.06 [Re: decentrum]
Hakan Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 07/11/2007
Tipsa bardzo kiepski występ w inauguracyjnym spotkaniu na trawie przeciwko Mahutowi,. Było to pierwsze spotkanie po tym jak kreczował na RG, być może to miało wpływ na jego postawę, a może zwyczajnie słabszy dzień. mimo iż kurs kusi, byłbym ostrożny, ale postawa Janko to spora niewiadoma

Do góry
#3208201 - 15/06/2009 03:10 Re: Eastbourne, Hertogenbosch - 14.06-20.06 [Re: Hakan]
decentrum Offline
member

Meldunek: 18/01/2006
Już po meczu i wszystko Hakanie wiadomo .Janko bezapelacyjnie zwyciezył roztawionego z nr.3 Mathieu 6-4 6-2 .Wyglada na to iż zdrowie mu dopisuje jeśli oddał Francuzowi tylko 6 gemów .Tym bardziej na zielonym korcie, gdzie trudniej jest przełamać serw.

Do góry
#3208932 - 15/06/2009 16:13 Re: Eastbourne, Hertogenbosch - 14.06-20.06 [Re: decentrum]
Piostar Offline
Marcos Baghdatis

Meldunek: 01/11/2004
L.Mayer - E.Schwank 1 1,5 lub Games HC (0-3) 1 1,926 Pinnacle

Typ tylko i wyłącznie przeciwko Schwankowi. Widziałem go w meczu z Rufinem i Hewittem. Z młodym Francuzem podczas RG popełnił milion niewymuszonych błędów. Praktycznie każda wymiana kończyła się w siatce lub autem. Tak słabo grającego zawodnika dawno nie widziano na kortach ATP. Z kolei w meczu z Lleytonem raził nieporadnością na korcie. Bezsensowne ataki, próby dziwnych zagrań, które kończyły się fatalnie. Korty trawiaste nie są dla niego. Ze stawką nie warto szaleć, gdyż rywal orłem tej nawierzchni również nie jest.

Pozdrawiam
Piostar.

Do góry
#3209105 - 15/06/2009 18:20 Re: Eastbourne, Hertogenbosch - 14.06-20.06 [Re: Piostar]
włodar Offline
Hard-hitter

Meldunek: 25/06/2005
Inaczej, Schwank jest bez formy.

Podczas zeszłorocznego Wimbledon, w meczu z Roddem, pokazał, że potrafi być groźny na tej nawierzchni.

Do góry
#3209116 - 15/06/2009 18:28 Re: Eastbourne, Hertogenbosch - 14.06-20.06 [Re: włodar]
adingh Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 02/07/2004
Santoro - Kendrick 1 1.82 Doxxbet

Fabrice na trawie zawsze groźny. Z najlepszymi jednak już nie ma szans, ale z takimi średniakami jak właśnie Kendrick ma bardzo duże szanse na wygraną. Francuz po pierwsze świetnie gra przy siatce, dobrze mija i potrafi ośmieszyć rywala lobem. Do tego niezły urozmaicony serwis, który będzie mu otwierał drogę do siatki. Kendrick też sporo chodzi do siatki, ale tam będzie się natykał na loby Magika. Moim zdaniem warto po takim kursie zagrać na Fabrice'a smile

Do góry
#3215208 - 18/06/2009 08:52 Re: Eastbourne, Hertogenbosch - 14.06-20.06 [Re: adingh]
Robak1984 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 20/01/2006
Dawno nic tutaj nie pisałem, ale akurat naszła mnie wena, więc podzielę się z Wami moimi spostrzeżeniami (Kursy z Gamebookers, bo tam aktualnie gram)

tenis Frank Dancevic - Leonardo Mayer --> Mayer wygra przynajmniej jednego seta /@1,40

Po obejrzeniu dzisiejszego spotkania Dancevica z Wardem zastanawiam się jak kiepsko musiał prezentować się Andreew, który odpadł z Frankiem w poprzedniej rundzie. W pierwszym secie jeszcze jako tako ta gra wyglądała, ale to tak, tylko i wyłącznie przy własnym serwisie. W TB gdyby nie proste błędy młodziana to Danca by tego seta przegrał. W drugim secie Frank dwukrotnie na początku przełamał serwis rywala i zamiast doprowadzić do stanu 4-0... sam dwukrotnie oddał własne podanie i zrobiło się 3-3. Ward jednak okazał się jeszcze większym pusiakiem i ponownie się połamał i Kanadyjczyk jakoś do końca seta dociągnął. Nie zmienia to faktu, że Dancevic dzisiaj grał kiepsko, jak pierwszy serwis nie wchodził to zaczynały się schody, a trzeba zaznaczyć, że jego rywal mistrzem w wymianach nie jest.

Nie widziałem natomiast na żywo gry Mayera, ale analizując same statystyki można pewne wnioski wyciągnąć. Dobre warunki fizyczne przekładają się na dobry serwis. W tym turnieju podobnie jak Frank nie stracił jeszcze seta. O ile w pierwszym meczu było to do przewidzenia, bo Schwank jest totalnie bez formy, o tyle wygrana z Julkiem Benneteau już pewne wrażenie robi. Przypuszczam, że Argentyńczyk lepiej będzie się poruszał po korcie, co będzie miało znaczenie przy dłuższych wymianach. Dodatkowo Dancevic czasami robi sobie wyprawy do siatki i tutaj Leonardo powinien również go skutecznie mijać.

Podsumowując, jeżeli Dancevic zagra tak samo jak z Wardem to obstawiam tutaj zwycięstwo Argentinos, ale w ramach pewnego zabezpieczenia polecam typ, że Mayer ugra chociaż jednego seta.

tenis Denis Istomin - Dmitry Tursunov --> Istomin wygra przynajmniej jednego seta /@1,47

Tutaj podobnie rzecz się ma jak w poprzednim meczu. Na żywo widziałem tylko mecz Tursunova i ten również specjalnie nie zachwycił. Istomin solidny serwis, duży procent wygranych piłek po pierwszym trafieniu. Uzbek pokazał już w poprzednim turnieju, że potrafi grać przeciwko dobrze serwującemu rywalowi, urywając seta Lopezowi, jak i dzisiaj, kiedy to ograł Sama. Tursunov natomiast potrafił stracić seta z takim „specem od trawy” jak Fognini. Jeżeli Włoch był w stanie urwać seta Ruskiemu, to Denis tym bardziej.

tenis

Do góry
#3217956 - 19/06/2009 19:01 Re: Eastbourne, Hertogenbosch - 14.06-20.06 [Re: Robak1984]
umarex Offline
enthusiast

Meldunek: 11/03/2009
Fyrstenberg/Matkowski - PARROT/POLASEK 2

moi faworyci graja bardzo dobrze w tym turnieju, wyeliminowali juz naprawde dobre dwojki(para to jedna w jeden m;))nasi deblisci na trawie nie sa jakimis wielkimi tuzami spokojnie do ogrania, wiec nic jak na parrota/polaska i liczyc dolary

Do góry
#3218031 - 19/06/2009 19:25 Re: Eastbourne, Hertogenbosch - 14.06-20.06 [Re: umarex]
grzesol Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 19/08/2005
Dzisiaj trzeba próbować grac mecze po wyższych kursach bo mimo wszystko w większości meczów szanse są 50/50 mimo faworyzowania niektórych graczy przez buków.

Schuettler-Becker 1
Pojedynek wewnątrz niemiecki gdzie wydaje mi się, że Schuettler ma ostatnią szansę żeby osiągnąc jakiś dobry wynik przed zakończeniem kariery bo co jak co ale lata płyną,a czasu oszukać się nie da. Jako, że Becker to rodak da szansę swojemu starszemu koledze powalczyć o wygranie ostatniego przed emeryturą turnieju rangi ATP.

Santoro-Dancevic 2
Może i ten Santoro jest magiczny ale nei oszukujmy się na trawie to już nie jest ten sam gracz co na innych nawierzchniach. Dancevic mocne uderzenia i serwis ciężko go będzie złamać,a Santoro serwis słabiutki i będzie niemiłosiernie wykorzystywany przez Kanadyjczyka.

Sluiter-Navarro 1
Tutaj faworyt gospodarzy powinien spokojnie wygrać. Navarro i jego ostatnie wyniki nie wiem jakim cudem on zaszedł tak daleko w tym turnieju tylko dzięki temu, że rywale puciekali na Wimbledon i nie przykładali się za bardzo do meczów. Dla mnie zdecydowanym faworytem jest Sluiter głównie dlatego, żę jest Holendrem no,a Navarro słabiutki w tym sezonie.

Tursunov-Garcia Lopez NO BET
Tu napiszę tak początkowo moim zdecydowanym faworytem był Tursunov po tym co zobaczyłem w wykoanniu Hiszpana w meczu z Tipsą, że tak można grać na trawie. Normalnie jak na mączce ale Tursunov to inny gracz niż Tipsa on uderza mocno i stara się kończąco. ODpuściłem jednak ten mecz właśnie ze względu na ten Wimbledon bo wiadomo, że Dima będzie walczył o jakiś dobry wynik,a Garcia nie bardzo i ma szansę tutaj powalczyć na trawie bo na Wimbledonie odpadnie bardzo szybko z pierwszym lepszym graczem jego gra to nie trawę oj nie. Wydaje mi sie, że Tursunov nie majac nic do stracenia będzie wiele ryzykował i wszystko zależy od tego czy bęzie trafiał czy nie ale jako, że mu za bardzo nie zależy na finale myślę, że będzie dużo autów i Garcia Lopez osiągnie finał. Co za rzeczy Hiszpan i to jaki w finale gry na trawie smile

Do góry
#3218040 - 19/06/2009 19:27 Re: Eastbourne, Hertogenbosch - 14.06-20.06 [Re: grzesol]
włodar Offline
Hard-hitter

Meldunek: 25/06/2005
Santoro..hmmm... No właśnie na trawie świetnie sprawdzają się jego slajsy, czy świetne czucie przy siatce wink

Do góry
#3218057 - 19/06/2009 19:36 Re: Eastbourne, Hertogenbosch - 14.06-20.06 [Re: grzesol]
Big Ben Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 20/11/2006
Originally Posted By: grzesol

Santoro-Dancevic 2
Może i ten Santoro jest magiczny ale nei oszukujmy się na trawie to już nie jest ten sam gracz co na innych nawierzchniach. Dancevic mocne uderzenia i serwis ciężko go będzie złamać,a Santoro serwis słabiutki i będzie niemiłosiernie wykorzystywany przez Kanadyjczyka.

a świadczą o tym wygrywane w 2007 i 2008 roku turnieje w Newport cool

Kanadyjczyk miał (nie obrażając nikogo) śmiesznych rywali w droze do półfinału - Evans, Dlouhy, Andrejew, Ward, L.Mayer

Fabrice z kolei wygrywał z graczami właśnie takiego typu jak Dancević - Kendrick, Ginepri, Ljubo... serwis + fh

ponadto h2h 2:0 na korzyśc Francuza....z czego jeden mecz własnie na trawie wink

w ogóle widać, że Twoja analiza napisana "na siłę", argumenty mało przekonujące i raczej pisałeś cokolwiek byle tylko nie podać suchego typu

PS: co nie oznacza że dzisiaj to Frank będzie górą

PS2: peace

Do góry
#3218086 - 19/06/2009 19:49 Re: Eastbourne, Hertogenbosch - 14.06-20.06 [Re: Big Ben]
loydek Offline
member

Meldunek: 12/01/2009
santoro wlasnie na trawie jest dobrym graczem, pamietam jak potrafil wygrac nawet z rafterem

teraz jednak forma troche slabsza - dla mnie mecz tylko na livebetting

Do góry
#3219706 - 20/06/2009 09:40 Re: Eastbourne, Hertogenbosch - 14.06-20.06 [Re: loydek]
grzesol Offline
Carpal Tunnel

Co by było jakbyście nie skomentowali mojego posta, nie ważne jaka analiza ważne, że trafna. Liczy się typ,a nie to jak się napisze. Coś wasz Santoro dzisiaj nie powalczył, Dancevic na luzaku wygrał. A później narzekacie na Quasi czasami tzreba posłuchac innych ale nie wy jesteście mądrzejsi i zagracie to co uważacie za słuszne,a później płacze na Quasi co za dziad Santoro itp. itd.

Do góry
#3219711 - 20/06/2009 09:51 Re: Eastbourne, Hertogenbosch - 14.06-20.06 [Re: grzesol]
Fro_Lech Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 18/06/2003
Pal licho czy typ był trafny czy nie. Chodzi o to, że palnąłeś coś co nie jest zgodne z prawdą. Analizy które zawierają poprawne dane budują wizerunek osoby która je napisała, budują zaufanie, wiarę, że dana osoba ma pojęcie w temacie i warto jej zaufać inwestując swoje pieniądze w dane spotkanie.

Do góry
#3219727 - 20/06/2009 10:12 Re: Eastbourne, Hertogenbosch - 14.06-20.06 [Re: Fro_Lech]
grzesol Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: Fro_Lech
Pal licho czy typ był trafny czy nie. Chodzi o to, że palnąłeś coś co nie jest zgodne z prawdą. Analizy które zawierają poprawne dane budują wizerunek osoby która je napisała, budują zaufanie, wiarę, że dana osoba ma pojęcie w temacie i warto jej zaufać inwestując swoje pieniądze w dane spotkanie.

a co tam było niezgodnego z prawdą ? Oglądałeś mecz to chyba widziałeś, że wszystko o czym powiedziałem się sprawdziło ale pewnie nie oglądałeś,a się odzywasz ?

Do góry
#3219749 - 20/06/2009 10:38 Re: Eastbourne, Hertogenbosch - 14.06-20.06 [Re: grzesol]
Fro_Lech Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 18/06/2003
Jak grochem o ścianę smile
Z tego co widziałem i czytałem to Santoro wcale nie był chłopcem do bicia w tym meczu. Decydowały pojedyncze piłki. Z Twojej analizy wynikało, iż miała być egzekucja (np. 62 62), a takowej nie było.
Zresztą ja napisałem o czymś zupełnie innym, o czymś co nie dotyczyło meczu, szkoda, że nie zadałeś sobie trudu przeczytania mojego postu i wyciągnięcia z niego wniosków.
Santoro jest na trawie graczem bardzo dobrym.

Do góry
#3219840 - 20/06/2009 17:15 Re: Eastbourne, Hertogenbosch - 14.06-20.06 [Re: Fro_Lech]
mexes Offline
journeyman

Meldunek: 31/10/2006
zamaist sie sprzeczac bys cie wytypowali dzisiejsze spotkania 14:00 Becker B. - Sluiter R. 1.45 2.35.. na co patzrec w przeszlosc? 15:00 Tursunov D. -DancevicF.1.40 2.50 ? 15:15Moodie/Norman - Brunstrom/Rojer1.40 2.50 2643 13:00 Wozniacki C. - Razzano V. 1.35 2.70? 16:15 Stosur/Stubbs - Amanm./Sugiyama 1.30 2.90 Tanasugarn T. - Wickmayer Y. 1.75 1.85?

Do góry
#3219887 - 20/06/2009 18:08 Re: Eastbourne, Hertogenbosch - 14.06-20.06 [Re: mexes]
Robak1984 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 20/01/2006
tenis Dmitry Tursunov - Frank Dancevic --> 1 /@1,40 Gamebookers

Dwóch zawodników, którym w 3 rundzie wróżyłem porażkę lub co najmniej stratę seta, dotarło do finału. Na początku tego turnieju obaj nie zachwycali, jednak z meczu na mecz ich dyspozycja stawała się lepsza. Słabsza gra Rosjanina w pierwszy meczach wynikała zapewne z tego, że były to jego pierwsze mecze na trawie w tym roku, dodatkowo niedawno leczył kontuzję stawu skokowego. Wczoraj Tur zmiótł z kortu Garcie Lopeza, od pierwszego gema narzucił mu swój styl gry i Hiszpan nie miał za wiele do powiedzenia. Ruski ma to, czego wczoraj zabrakło "Dziadkowi" Santoro, czyli potężny forhend, którym potrafi zakończyc wymianę oraz mocny serwis.

Kanadyjczyk wczoraj zaprezentował się dużo lepiej, niż w meczu z Wardem, ale tak i tak Santoro miał swoje szanse, których nie potrafił jednak wykorzystac. Dancevic podobnie jak Dmitry dysponuje dobrym podaniem, jednak w wymianach moim zdaniem lekką przewagę posiada Rosjanin. Obaj panowie spotkali się ze sobą dwa razy w 2007 roku i dwa razy lepszy był Tursunov (jeden mecz rozegrany właśnie na trawie).

Ruski jak już dochodzi do finału i spotyka się w nim z niżej notowanym rywalem to zazwyczaj wygrywa i myślę, że dzisiaj będzie podobnie.

Do góry
#3219892 - 20/06/2009 18:13 Re: Eastbourne, Hertogenbosch - 14.06-20.06 [Re: Fro_Lech]
Radek_89 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 08/01/2006
Originally Posted By: Fro_Lech
Jak grochem o ścianę smile
Z tego co widziałem i czytałem to Santoro wcale nie był chłopcem do bicia w tym meczu. Decydowały pojedyncze piłki. Z Twojej analizy wynikało, iż miała być egzekucja (np. 62 62), a takowej nie było.
Zresztą ja napisałem o czymś zupełnie innym, o czymś co nie dotyczyło meczu, szkoda, że nie zadałeś sobie trudu przeczytania mojego postu i wyciągnięcia z niego wniosków.
Santoro jest na trawie graczem bardzo dobrym.
Fro, daruj sobie. Głową muru nie przebijesz. Grzesol po raz kolejny prezentuje sobą intelektualny beton. Postów ma w p... dużo, a pożytku z niego żadnego. Zresztą jakiś czas temu miał podobno definitywnie zrezygnować...

Odnośnie do dzisiejszych meczów, to Tursunow już ładnie opisany. Oglądałem wczorajsze półfinały w Hertogenbosch i tam Becker nic wielkiego nie pokazał. Sluiter zresztą także jakiegoś wybitnego tenisa nie prezentuje, ale widać, że strasznie mu zależy. Nie będę ryzykował jego zwycięstwa, jednak handi setowe +1,5@1,65 [Expekt] to według mnie dobre rozwiązanie.

Do góry

Moderator:  rafal08