Wg mnie tez Piraterna dzis ma duze szanse i po takim kursie zagram. Davidsson u siebie jezdzi calkiem przyzwoicie, Dobrucki tez ostatnio w formie, chociaz w Szwecji chyba czasami nie przyklada sie jakos mocno, ale w tej parze powinni sie uzupelniac. Dalej Emil z Toninhiem, calkiem niezla para, Emil narazie chyba tylko w 1 meczu wystapil i szalu nie bylo, ale wiadomo na co go stac. Lindbaeck 15 nie zrobi, ale powinno byc niezle. Jedynie mala dziura jest pod piatka, gdzie jest Balinski, bo ciezko ocenic jego ostatni wystep z Toruniem, gdzie mimo wszystko nie zalapal sie nawet na nominowane. Ale spory plus w postaci Kosciechy pod 7, bo jak wiadomo w Szwecji spore znaczenie ma dobra rezerwa. W Dackarnie nie jedzie Bjerre, nie ma tez Zengoty, Karlsson, Andersen maja spore wahania formy i pewnym wydaje sie Jonsson i chyba w koncu w bardzo dobrej formie Lindgren. 6 i 7 bez rewelacji, L.Lindgren i Klindt na wyjazdach przywoza razem srednio niecale 2 punkty..
Peffka wydaje mi sie za to Indianerna. Moze nie z handi, ale czysta 1 @ 1.25 wyglada naprawde calkiem przyzwoicie. Pepe, Walasek, Holta na torze w Kumli czuja sie swietnie, Monberg tez w Szwecji zawsze jezdzi niezle, jedynie dziura pod dwojka gdzie mamy Ferjana. Goscie bez Adamsa, wraca juz Holder, jest Watt, ktory wczoraj swietnie spisal sie w Anglii. Swiderski, Ruud na wyjazdach jezdzi znacznie gorzej niz na torze w Gislaved no i znaczna roznica klas w zawodnikach z pod 6 i 7. Gustafsson i Madsen ostatnio w dobrej formie, Simon wczoraj bardzo dobry mecz w Anglii (9pkt na wyjezdzie), Madsen w Szwecji ma 20 srednia w lidze i sadze, ze dzis spokojnie te 2 biegi moga wygrac 5-1, a to juz spory handi w dalszej walce.
Co do Rosspigarny to nei wiem, wydawalo mi sie, ze powinni na lajcie wygrac, ale cos mnie nie przekonuja, szczegolnie, ze brakuje Ulamka. Narazie tyle, moze pozniej cos dorzuce.