#333943 - 26/04/2005 09:38
Re: NBA 26.04.2005
|
old hand
Meldunek: 25/06/2004
|
Z overem w Miami i ja się zgodze. Buki wystawiając taką linię drugi raz z rzędu chyba za bardzo sugerują się niskimi wynikami z końcówki sezonu zespołu z Florydy ale chyba zapominają o tym,że Shaq był w niespełni sprawny i niezabardzo mógł pomóc swojej drużynie. Jeżeli Sahaq występuje w szeregach żarów to możemy byc prawie pewni ,ze przekroczą oni 100 punktów a wynik w granicach takich jak pierwszy mecz tej serii przyytrafiał im się nad wyraz często. Więc cieszmy się tym co nam dają buki  W Seattle to mi się widzi dziś dogrywka,może w końcu uda się to przeiwdzieć, więc over też całkiem możliwy,bardziej skłaniałbym się w stronę zwycięstwa Sonics bo jakoś nie wierzę w ekipę z Sacramento. Ubiegłoroczni mistrozwie NBA w pierwszej konfrontacji z ekipą Iversona rzucili dość dużo punktów zatrzymując Philadelphię na poziomie 86 oczek co dosyć żadko zdarza się temu zespołowi no ale cóż tłoki to tłoki mistrozwie obrony. Dziś mam nadzieję,że młodzi zawodnicy 76ers udowodnią,że oni też umią grać w koszykówkę a co za tym idzie obejrzymy ciekawe i zacięte spotkanie do samego końca a obie drużyny powinny się zbliżyć do 100 punktów, OVER po raz kolejny.
|
Do góry
|
|
|
|
#333944 - 26/04/2005 11:19
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 13/01/2004
|
3 mecze i 3 overy? Impossible:-)
Na razie tylko tyle,musze sie wreszcie wyspać:-) Mamy czas,1 mecz dopiero o 1:30.
|
Do góry
|
|
|
|
#333945 - 26/04/2005 12:57
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 28/02/2005
|
Jak dla mnie to dzisiaj się nic nie nadaje do zagrania. Po tym co mi zrobiło Dallas minionej nocy  To że przegrali 1 mecz to była niespodzianka, a le porażka w 2 meczach u siebie to już nie lada sensacja. Dallas to typ wielu użytkowników tego forum ( przynajmniej tak pisaliscie kilka tygodni,dni temu; nie zdziwilbym się gdybyscie sie teraz tego wyrzekli  ) oraz mój. Po 2 domowych porażkach awans Dallas jest trudny do realizacji. Houston jest w komfortowej sytuacji, prowadzi 2-0 i ma 3 z najblizszych 4 meczy u siebie. wystarczy wygrać 2 i juz sa w finale konferenji ( suns - bez szans). Ja bym do końca jeszcze nie skreślał Dallas ... jeszcze zaskoczą. Co do dzisiajszych spotkan to zagram mój mały progresik na porażke Miami u siebie. Zagram rónież Pistonsów jednak bez jakiegokolwiek handi. Dzisiejszy mecz w moim mniemaniu bedzie równiejszy i bardziej zacięty niz spotaknia numer 1 gdzie philadelfi wystarczyli sil i umiejetnosci na pierwsze 2 kwarty. 3 mecz do dla mnie duza niewiadomo. Przed oczami mam zwyciestwo Sacramento, jednak rozsadek mowi inaczej. Po dzisiejszej nocce juz mnie nic nie zdziwi. Jezeli dzisiaj wygra Phila, Sacramento i Netsi to przyjme to z jak najwieksza pokora o raz zrozumieniem. To jest właśnie NBA ....  I Love This Game ... 
|
Do góry
|
|
|
|
#333949 - 26/04/2005 14:33
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 13/01/2004
|
Quote:
amkwisz lepiej zrob sobie pobudke dzis toto dało zonka miesiaca a ty sobie poszedles spac
Carola,przez Ciebie mnie obudzili 
Powiem krótko,mogłem dalej spać.
Grajcie ludziska,ale beze mnie.
Dlaczego jestem sceptyczny? Ogladałem większość meczow Sacramento w tym sezonie i jeden z wniosków,streszczę go,uproszcze. "Jak gra Bibby to gra całe Sacramento".
Nie umie grac przeciw Allenowi? No....moglbym się zgodzić,ale Mike to gracz klasowy,a nie byle kelner i z dwojga zlego(bo takie zakłady to dla mnie jednak loteria)wolałbym grywać "NA" takich zawodnikow niz "PRZECIW" nim.
Faktem jest,że nawet najlepsi maja swoje "fobie" i za nic w swiecie nie moga ich przełamać,ale z drugiej strony,jakby grajek Kingsów mial być w kolejnych meczach cieniem Allena,to lepiej postawic 2 kupony SEA - SAC 4:1 SEA - SAC 4:0 na serie.
Reasumując ,nie neguję Twojego typu Carola,życzę aby Cię przeczucie nie zawiodło i żebyś ogral buka,jeżeli ten się wystawił,sam nie zagram,ale trzymam kciuki 
|
Do góry
|
|
|
|
#333950 - 26/04/2005 14:34
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 09/07/2003
|
-Carola- właśnie szukałem gdzie to napisać i się natknąłem na toj post.Zgadzam się z tobą w 100% statystyki nie kłamią Bibby (przypomnę tym co nie wiedzą to zawodnik gości i nie wierzę aby udało mu się przekroczyć granicę 18,5 pkt)Tak jak napisał moj przedmówca osdtatnie 3 spotkania na terenie gospodarzy to zdobycz pkt Bibby 3,16,9-nic dodać nic ując. Typ TOTO-MIX 5318 BIBBY PKT(18.5)-1(1,8)
|
Do góry
|
|
|
|
#333951 - 26/04/2005 15:23
|
stranger
Meldunek: 07/04/2005
|
Wracajac do totomixa mi sie podoba zakladzik D.JONES-KIDD KL 1 2,35 Watpie aby Kidd powtorzyl ostani mecz z Washingtonem rzucajac ponad 30pkt, a Damon ciska 3 jak maszyna  Do tego over w miami i mamy calkiem niezle AKO 4,3
|
Do góry
|
|
|
|
#333953 - 26/04/2005 15:48
|
old hand
Meldunek: 20/02/2004
|
Witam! Jako że pierwszy raz biorę udział w rozmowie na bardzo wysokim poziomie z ekspertami od ligi NBA to SZACUNECZEK PANOWIE ZA TO CO ROBICIE I ZROBILIŚCIE DO TEJ PORY!!! Mam takie pytanko odnośnie dzisiejszych meczy....a dokładniej zabawy w over/under Dzisiejsze mecze widze w następujący sposób:
DETROID (OVER 183,5 PKT) SEATLLE (UNDER 202 PKT) MIAMI (OVER 189 PKT)
Wszystkie linie według Expekta.... A na koniec zasadnicze pytanie...najbardziej prawdopodobniej wyglada mi mecz MIAMI i tam OVEREK... Ale chciałem żeby ktoś (oczywiście jeśli to możliwe) przeanalizował czy warto i które warto z dzisiejszych meczy postawić by liczyć się z zyskiem....
|
Do góry
|
|
|
|
#333954 - 26/04/2005 16:23
|
enthusiast
Meldunek: 15/04/2004
|
Miami Heat - New Jersey Nets ml + Detroit Pistons - Philadelphia 76ers ml To jedyne co na dzisiaj wymyslilem. Ako okolo 1.45 - 1.5 mi wystarczy. Merytorycznych argumentow nie bede podawal, poniewaz niczego odkrywczego raczej nie powiem. Obie druzyny maja podobny cel w tym sezonie, takze mecze w swoim domu sa kluczowe dla tych teamow. Obu druzynom raczej bedzie zalezalo by te serie trwaly minimalna, potrzebna liczbe spotkan. Mysle, ze najbardziej o tym marzy Gruby  . Spreadow nie tykam z prostego powodu: i Allan i Air Canada sa w stanie przyprawic o palpitacje defensywy Pistons i Heat. Jezeli ktos by mnie zmuszal to najpredzej dotknalbym -8 Miami, ale za malutka stawke. Co do ostatnigo hitu tej nocy (Seattle - Sacramento) to powiem tylko tyle... wstane sobie o 4... rzuce moneta ... i znowu poducha nie mam absolutnie zadnej wizji tego meczu, dla mnie tutaj moze stac sie wszystko i to we wszystkich aspektach (ml,spread,u-o) Pozdrawiam wszystkich i duzo szczescia
|
Do góry
|
|
|
|
#333957 - 26/04/2005 17:25
|
veteran
Meldunek: 04/11/2003
|
Witam,
w wystawianiu lini u/o buki w zancznej mierze nadal sie kierują statystykami przedsezonowymi. Tylko w meczu MIA-NJN linia nieco drgnęła. W sumie może to i racja, trudno wyciagać jakieś jednoznaczne wnioski na podstawie jednego meczu.
Ja gram dzisiaj kontynuacje progresji na undery w meczach DET-PHI i MIA-NJN. W pierwszym przypadku liczę na to że tłoki już od samego początku podejdą do sprawy jak na mistrzów przystało i narzucą swój styl od pierwszej minuty, aby nie musieć później gonić wyniku.
W drugim meczu faktycznie więcej argumenów jest za overem. Ale duzo ciekawszym posunięciem wydaje się zagranie +9.0 na NJN. Dlaczego?
Wszelkie staystyki nie pozostawiały złudzeń kto wygra mecz otwarcia - i tak sie stało. Zrozumiały być może był hurra otymizm po tym co pokazali Netsi w końcówce. Nie zdziwiłoby mnie gdyby coś ugrali z Miami, które nota bene jest obecnie jedną z lepszych drużyn w lidze.
Na porażkę, i to jakże drastycznę złożyło się wiele czynników, wyeliminowanie choć kilku z nich daje już +hp:) A mianiwicie: - zwrócenie uwagi na innych zawodników a nie krycie tylko Szaka:) - to się nie opłaca : Szak 17 pkt, Wade 32, Jones 30 - obrona już w okolicach 10 m. od własnego kosza, a nie tylko pod tablicami ( Jones 7x3pkt) - więcej odwagi we wchodzeniu pod kosz ( w sumie Szak jest jednak nieco niedysponowany:) i rzutów z półdystansu - zaprzestanie rozpaczliwych prób rzutów za 3, jak nie wchodzi to nie wchodzi - więcej szybszej, kombinacyjnej gry - dogrywanie do Krstica w okolice strefy podkoszowej - wieksza walka o zbiórki zarówno na własnych tablicach jak i przeciwnika - no i skuteczność Cartera i Kidda od samego początku
Takimi oto przemysleniami zaowaocowował niedzielny wieczór przed TV. Czy trener Nets również przeanalizował wszystkie niedociągnięcia swego zespołu - myślę że tak, i że za analizą poszły konkretne wnioski:)
Co do trzeciego meczu - tylko sucha opinia bez długich wywodów: wygrana Sonics i under 202. Tutaj akurat utrzymanie linii z pierwszego meczu wydaje się dobrodziejstwem buków:) Skoro taktyka defensywna sie sprawdziła, po cóż Mc Millan ma ja zmieniać:)?
Typy na single: NJN +9.0 SEA ml SEA-SAC undr 202
pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#333958 - 26/04/2005 17:54
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 25/12/2003
|
Quote:
Bibby 18,5 PKT 1 na 99% Zagrałem to dzisiaj za 50 pln i dołożyłem Miami 1. Oby weszło i życzę powodzenia( Ale nie tym co stawiają na NJ:))!!!
mogles te 50 dac na biedne dzieci a nie wzbogacasz buki widziales jakis mecz sacramento ze twierdzisz ze bibby nie rzuci 19 pkt fakt w 1 meczu nic mu nie wchodzilo a rzucal kilka razy z czystych pozycji ( widzialem caly mecz na zywo) a twierdzenie ze zawodnik nie rzuci na 99% 19 pkt jest smieszne pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#333959 - 26/04/2005 18:31
|
veteran
Meldunek: 06/05/2004
|
Quote:
Quote:
Bibby 18,5 PKT 1 na 99% Zagrałem to dzisiaj za 50 pln i dołożyłem Miami 1. Oby weszło i życzę powodzenia( Ale nie tym co stawiają na NJ:))!!!
mogles te 50 dac na biedne dzieci a nie wzbogacasz buki widziales jakis mecz sacramento ze twierdzisz ze bibby nie rzuci 19 pkt fakt w 1 meczu nic mu nie wchodzilo a rzucal kilka razy z czystych pozycji ( widzialem caly mecz na zywo) a twierdzenie ze zawodnik nie rzuci na 99% 19 pkt jest smieszne pozdrawiam
trohce off topic
ale jarko dzieki za SMSy 
|
Do góry
|
|
|
|
|
|