#3426354 - 28/09/2009 04:34
Re: Potrzebujesz pomocy? Pomożemy [23]
[Re: grekugreku]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 03/12/2005
|
dostalem mejla
Premium Accounts whose files use more than 25 GB (25.000.000.000 Bytes) of storage will be subject to the file inactivity regulations, which effectuate the automatic deletion of inactive files. A file is inactive if it has not been downloaded for at least 90 days.
For Premium Accounts that use less than 25 GB of storage, the storage time for inactive files is unlimited.
moze ktos to ogarnac po chlopsku? kumam ang ale nie kumam tego tekstu
dzieki i pozdr jesli posiadasz Premium Account i uzywasz ponad 25GB uploadu, to wszystkie pliki. ktore nie byly sciagane przez 90 dni, przekraczaja te 25 GB, beda skasowane. Dla posiadaczy konta Premium liczba nieaktywnych plikow jest nieograniczona. tak w skrocie 
|
Do góry
|
|
|
|
#3426379 - 28/09/2009 04:45
[Re: D@mian]
|
shaken not stirred
Meldunek: 07/07/2005
|
Co warte odwiedzenia w Krakowie? Chodzi mi o puby, dyskoteki. A jakich miejsc należy unikać? Wszystko zależy co lubisz i jaki wiek  Kitch jest ok, generalnie to jest miejscówka na ul. Wielopole gdzie w tej samej kamienicy są jeszcze Łubu-dubu i Caryca tak więc generalnie się "dzieje" (sprawdzone chocby wczoraj), co jeszcze - Ministerstwo (dla trochę mniej wylansowanych niż w Cieniu), Cień (dla wylansowanych) czy Prozak (patrz Cień). CK na pewno godna miejscówka, zresztą do picia piwa to trudno trafic na "złą" miejscówkę. Jak jesteś z panną to idź na Bracką tam masz od wuj fajnych kawiarenek/pubów albo do Boogie lub Manekina (są obok siebie). Odrębna kwestia to jeszcze Kazimierz, jak tam idziesz to wbijaj np. do Pozytywki lub Le Scandale, zresztą na placu Nowym zwanym też Żydowskim jest tego od groma i na pewno coś dobrego sobie znajdziesz. Na piwko wbijaj do Omerty, super lokal z xxx-liczbą rodzajów piwa tak więc tam nie pijesz Żywca (którego w KRK jest od zajebania) czy Tyskiego tylko Nakielskie albo Kazimierza. Lokal na ul. Kupa. Natomiast Fantasy Park o którym pisał Way to nie wiem, z tym że to jest poza centrum (w Galerii Plaza, dojazd tram wayką) więc generalnie trochę lipa jak się w środku okaże że jest średnio.
|
Do góry
|
|
|
|
#3427553 - 29/09/2009 02:06
[Re: BZYCZEK]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 10/06/2004
|
Brat prosił aby pomóc mu w giercehttp://classic.playforyourclub.com/play16.php wybieramy druzyne CD CHIVAS <ma najwięcej tytułów-za jego sprawą> no i trzaskamy ile sie da.Zobaczył że na forum jest naprawde dużo osób wiec mnie poprosił aby tu coś takiego napisać.... Gra banalna ale w przerwach w śledzeniu wyników można pograć Jeśli ktoś ugra jakieś punkty prosze o nick i ilość pkt.Strata do 1 miejsca 14 milionów... KONIEC KOLEJKI śRODA 21:00 START MECZ PL kontra Metrostars z paroma grajkami podbijam na prośbe brata...dla zabicia czasu troche mozna sobie postrzelać
|
Do góry
|
|
|
|
#3428784 - 29/09/2009 21:20
[Re: lelu]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 18/11/2004
|
Jesli chcesz dokupic, to muisisz kupic takie same kosci jak ta ktora juz masz w kompie. Tak kiedys wyczytalem, i chyba cos w tym jest, nigdy nie spotkalem sie zeby ktos mial np 1536 mb w 2 kosciach ;-) Dokladnie musisz kupic taka sama najlepiej, wtedy powinna wspolpracowac bez problemow wiec najlepiej poszukaj nawet tej samej firmy, i tym samym rozmiarze najlepiej no i oczywiscie 533
|
Do góry
|
|
|
|
#3430018 - 30/09/2009 04:56
[Re: D@mian]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 08/08/2006
|
I rok studiów i fajnie jakby jeszcze było jakieś dobre połączenie z Czyżynami, z tych oto miejsc.  Miasta nie znam zbyt dobrze, ale trochę czasu na zwiedzanie jest.  Dzięki za wszelką pomoc. Na czyżynach mieszkałem 2 lata- w tym roku mnie wywalili i mam roczny zakaz na mieszkanie tam  Co do połączeń, to do plazy nie ma połączania- przesiadki itp. (kumpel często część trasy pokonywał pieszo z gazem w kieszeni). Ogólnie to kupujesz bilet na wszystkie trasy (47zł- mam nadzieję, ze nie podnieśli) i śmigasz. Najważniejsze autobusy to dla ciebie 604, 608 i 618- o tym ostatnim często ludzie zapominają 
|
Do góry
|
|
|
|
#3431060 - 01/10/2009 00:31
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 18/07/2007
|
Ogólnie wszyscy mówią na to staż z Urzędu Pracy, poprawna nazwa to staż zawodowy.
Masz wszystkie uprawnienia jak w umowie o pracę. Staż może trwać do 12 miesięcy. Wynagrodzenie to ok. 600 zł miesięcznie. W każdej chwili można zrezygnować ze stażu, podejmując pracę.
|
Do góry
|
|
|
|
#3431955 - 01/10/2009 04:24
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 08/08/2006
|
Jakiś czas temu o tym pisałem: Była impreza pożegnalna u nas na pietrze i jakieś przed akademikiem- ktoś z bloków obok zadzwonił z wezmaniem na policje  (cisza nocna i jakieś tam- gość nawet wszystko filmował  ). Rano o 8 (czyli jak wszyscy nawaleni jeszcze spali- bez szans na obrone) wpadł pro-rektor z kierwoniczką akademików obczajać co i jak, u nas był największy burdel (porozawalne flaszki, chu@#je z pianki do golenia na ścianach itp.) i całe piętro ma wypieprzać. Skończyło sie na 8 osobach w tym mnie  Jak byliśmy u pro-rektora coś zagadać, to powiedział, że co do akademików to nic nie da się zrobić, ale nie pozwoli nas wyrzucić z uczelni  (tu złapalimy zonka jak cholera) Ale jutro wprowadzam się na akademiki Uniwersytetu Ekonomicznego  Liczę na odwrotny stosunek płci męskiej do żeńskiej niż na akademikach politechniki 
|
Do góry
|
|
|
|
#3432141 - 01/10/2009 05:05
[Re: _Way_]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 23/07/2003
|
Potrzebuje pomocy, chodzi o dodatek "Encyklopedia małego przedsiebiorcy" jaki był w Dzienniku gazety prawnej w dniu 28.09.09 http://edgp.gazetaprawna.pl/index.php?act=mprasa&sub=page&id=56124&page=132288Gazete ta mozna kupic w wersji elektronicznej, ale tam ów dodatku nie ma. Jeśli ktoś by ten dodatek miał i mógł podesłac jakies skany albo linka skad mógłbym to ściągnąc to byłbym wdzieczny!!!
|
Do góry
|
|
|
|
#3435402 - 02/10/2009 18:37
[Re: retoox]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 06/01/2005
|
Mam pytanie.Dzoni do mnie jakiś gościu zajmujący się funduszami emerytalnymi.Mówi, że moze sprawdzić czy wszystkie składki są odprowadzane itp.Nie znam sie na tym za bardzo i nie wiem o co chodzi.Ciekawi mnie to, ze niby robi to bezpłatnie.Czy ktos może cos wiecej o tym napisać?
|
Do góry
|
|
|
|
#3435642 - 02/10/2009 21:29
[Re: Skorpion BB]
|
old hand
Meldunek: 14/04/2003
|
Witam, Czy jest mozliwosc przedluzenia umowy w orange bez udzialu osoby, na ktora owa umowa jest zawarta. Wystarczy jakies upowanienie napisac? Jesli tak czy moglibyscie udostepnic jakis wzór.
pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#3435678 - 02/10/2009 21:55
[Re: Skorpion BB]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 18/11/2004
|
Mam pytanie.Dzoni do mnie jakiś gościu zajmujący się funduszami emerytalnymi.Mówi, że moze sprawdzić czy wszystkie składki są odprowadzane itp.Nie znam sie na tym za bardzo i nie wiem o co chodzi.Ciekawi mnie to, ze niby robi to bezpłatnie.Czy ktos może cos wiecej o tym napisać? a widziales w polsce kogos kto robi takie rzeczy za darmo? wersja malo prawdopodbna to to ze chce zrobic jakis przekret z Twoimi danymi bardziej prawdopodbna, ze sprawi i zrobi Ci zestawienie ze masz tyle, a jakbys byl w innym funduszu to zarobilbys wiecej, no i bedzie chcial Cie przeciagnac jak masz dobry fundusz to sam powinien wysylac raz na rok zestawienie skladek ogolnie..ja bym nic nie podpisywal 
|
Do góry
|
|
|
|
|
|