#340361 - 08/05/2005 18:28
Re: ATP - Hamburg 9.05-15.05
|
enthusiast
Meldunek: 14/04/2005
|
Ja gram tak
Ancic - Mayer ... 1 ... 1,75
Chorwat zaskoczyl mnie swoja dosyc solidna i dobra gra na ziemii w ostatnich meczach, wierze ze to nie bylo tylko chwilowe, Niemiec Mayer kmpletnie mnie nie przekonuje po kontuzji, gra slabo i mysle ze Ancic moze go pokonac kurs ładny
Grosjean - J.Johansson ... 1 ... 1,40
JoJo nie przekonuje mnie kompetnnie na ziemnej nawierzchni gra slabiutko i mysle ze Sebastien nie powinien miec wiekszych klopotow z pokonaniem Szweda, jakie jest wasze zdanie ??
Federer - Verdasco ... 1 ... 1,20
Mysle ze Szwjcar porzadnie sobie odpoczal przed Garrosem i teraz czas zabrac sie za gre na ziemnej nawierzchni, Verdasco prezentuje sie dobrze ale mysle ze to za malo na Szwajcara, choc na pewno troszke bedzie mu btrakowalo ogrania meczowego na ziemii
Robredo - Waske ... 1 ... 1,20
Mysle ze typ bardzo pewny, Hiszpan Tommy Robredo na ziemii to bardzo solidny zawodnik a zwlaszcza swietny technnicznie, i nie powinien miec wiekszych problemow z pokonaniem Waske .
Roddick - Massu ... 1 ... 1,53
Amerykaninowi bardzo potrzebne sa gry na korcie ziemnym, to juz nie jest ten sam zawodnik co wczesniej tylko jednej twardej nawierzchni, teraz robi sie to juz zawodnik bardziej wszechstronny, na ziemii spisuje sie juz dobrze, jesgo mocny serwis i dlugie mocne wymiany mnie przekonuja, coraz mniej ryzykuje drugim serwisem i dobrze bo niepotrzebnie traci punkty, Massu ? dla mnie obecnie wielka niewiadoma, szykuje sie bardzo ciekawy i wyrownany pojedynek dla mnie z przewaga na Roddicka
Jakie jest wasze zdanie ?
|
Do góry
|
|
|
|
#340363 - 08/05/2005 21:36
|
veteran
Meldunek: 19/01/2005
|
Centrebet oferuje 4.25 za zwyciestwo Federera w calym turnieju! Na Betfair mozna to sprzedac po kursie 3.8 Do dziela!
|
Do góry
|
|
|
|
#340364 - 08/05/2005 21:49
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 04/05/2005
|
Grosjean - Jojo 1 @1.4 Rewanż za Davisa  Teraz jednak Groszek w znacznie lepszej formie, a Jojo... no coż, byle do Wimbledonu  Federer - Verdasco 1 @1.2 Różnica klas i mimo że Verdasco coś tam ostatnio rzeźbi to powracającego Rogera w pierwszej rundzie raczej nie powstrzyma. niezły dubelek, 9/10 myśle, że nie powinno być problemow  A z troche mniej pewny jest mecz: Ljubicic - Horna 1 @1.5 7/10 Ivan ładnie pokazal sie w Rzymie - pokonanie Groszka, walka z Agassim, natomiast Horna ledwo, ledwo z Mayerem i Seppim, a potem baty z Martinem. Mam nadzieję, że Chorwat nie odpuści tego turnieju i pierwsza rundę przebrnie. pierwszego dnia to chyba na tyle 
|
Do góry
|
|
|
|
#340365 - 09/05/2005 06:05
|
veteran
Meldunek: 18/11/2004
|
Siemanko wszystkim, ja nieco zwalniam w tym tygodniu z analizowaniem (powod:w czwartek maturka z historii)  . Takze juz dzis troche gorsze analizy i mnie meczykow(jednak to spowodowane jest tym, iz nalezy zobaczyc jak co poniekotrzy zawodnicy potraktuja Hamburg...np.Novak, Davydenko, Safin...) Choc co do tego ostatniego, to wydaje mi sie, ze Maracik moze powalczyc w Hamburgu nawet o zwyciestwo...!!! A wiec do dziela: Robredo-Waske 1 Bezapelacyjnie Hiszpan po zupelnym zluzowaniu w Rzymie musi pokazac, ze w Paryzu bedzie sie liczyl.W Hamburgu licze ze dojdzie nawet do 1/4. Tazke dzisiaj pewna 1. Federer-Verdasco 1 Roger to jesr Roger.Nawet tak grajacy skutecznie Verdascu jak to mialo miesjce w Rzymie, nie ma zadnych szans na zwyciestwo. Henman-Burgsmuller 1 NIe licze na to, ze Tim w Hamburgu zagra na fula, jednakze z Larsem poradzilby sobie nie grajac na pelnych obrotach nawet Bartek Dabrowski(pozdro dla Bartlomieja). P.S.W tym turnieju przewiduje rowniez dobra gre Novaka i Juana-Carlita. Ale ich 1R odpuszcze. Pozdro! Maciek
|
Do góry
|
|
|
|
#340368 - 09/05/2005 06:22
|
Pooh-Bah
|
Jak dla mnie dzis Ljubicic( w koncu zawodnik od roku swietnie grajacy z przecietnym peruwianczykiem),Henman(mimo ze to nie jego nawierzchnia,to potrafi na niej pograc z przecietniakami) i Gasquet(tu komentarz zbyteczny-chlopak w formie,a Karlovic w tym roku nawet na szybkich kortach zawodzi)
|
Do góry
|
|
|
|
#340369 - 09/05/2005 06:43
|
Pooh-Bah
|
Interesuje mnie zwlaszcza typ na Ljubicica,jak myslicie czy wygra,bo troszke obnizyl loty.Czy ktos widzial go w akcji?Viva ,a moze Ty Myszkinko-Ewelinko cos napiszecie? pozdrawiam wszystkich fanow tenisa
|
Do góry
|
|
|
|
#340370 - 09/05/2005 06:57
|
veteran
|
Quote:
Interesuje mnie zwlaszcza typ na Ljubicica,jak myslicie czy wygra,bo troszke obnizyl loty.Czy ktos widzial go w akcji?Viva ,a moze Ty Myszkinko-Ewelinko cos napiszecie? pozdrawiam wszystkich fanow tenisa
Gra Ljuby w Rzymie nie ma akurat za duzego znaczenia.RG tuz tuz... i nikt kto zamierza powaznie podejsc do Frencha, nie bedzie gral na pelnych obrotach w Hamburgu.Dlatego takie spotkania jak Ljuby, Novaka, badz Stepanka radze odpuscic, zebynie bylo potem bluzgow przez wlasna glupote na zawodnikow .
P.S.Kasienka twierdzisz, ze Roddick wciagnie nosem Massu?!
Sa dwie opcje odp na to:
1.Albo nie bardzo wiesz kim jest Nicolas . 2.Albo nie wiesz, jaki jest etap sezonu, i tego ze hamburgski-clay jest jednym z wolniejszych w Europie! Massu stracil paczatek sezonu, jednak dzieki temu jest duzo "siwezszy" od reszty czolowki! W Hamburgu pewnie wygra 2-3 pojedynki i pojedzie spokojnie potrenowac przed Frenchem! Nicolas w RG'05 osiagnie wiecej niz wiekszosci moze sie wydawac 
|
Do góry
|
|
|
|
#340371 - 09/05/2005 07:42
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 12/02/2005
|
Quote:
Ancic Grosjean
taki kuponik pójdzie w totolotku...bo można jeszcze dziś odebrać kase i można jeszcze dziś za nią zagrać
W totolotku to sobie mozesz cyferki skreslac....wogule to smieszna jestes....'
Jak dlamnie dzis to tak:
Rusedski, Greg - Petzschner, Philipp 1 Grosjean, Sebastien - Johansson, Joachim 1 Gasquet, Richard - Karlovic, Ivo 1 Federer, Roger - Verdasco, Fernando 1 Ljubicic, Ivan - Horna, Luis 1 Robredo, Tommy - Waske, Alexander 1 Roddick, Andy - Massu, Nicolas 1 Ferrero, Juan Carlos - Melzer, Jürgen 1 Henman, Tim - Burgsmüller, Lars 1

|
Do góry
|
|
|
|
#340372 - 09/05/2005 08:31
|
old hand
Meldunek: 04/05/2005
|
Dzisiaj zdecydowanie omijam Ferdka... niby macie racje, że klasa sama dla siebie i Verdasco musi jeszcze duzo sie nauczyc ale tak samo myslalem przed meczem z Gasquetem w MC. Wtedy sportowo, na podstawie turniejowych wyników, lekka przewaga byla po stronie Francuza,ale myslalem -- no coz, ten z kwali a drugi to swiatowy lider, itd itp. Myslalem,ze Rysiek pęknie psychicznie a jednak walczył dzielnie i wygral. Tu podobna sytuacja. Federer nie gral, odpoczywał czy cokolwiek, a Verdasco ładny rezultat osiagnal w Rzymie: Dawidienko, Wawrinka, Roddick i 3 setówka z Coria w ćwiartce. Wyrokiem Sądu: po dluzszym namysle Federera sobie dzis odpuszcze. Zobaczymy co pokaze.  Sprawa zamknięta.
|
Do góry
|
|
|
|
#340374 - 09/05/2005 08:49
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 20/06/2003
|
Ancic - Mayer 5/10 @1.95 Mayer jest zdecydowanie lepszym zawodnikiem na ziemii. Rusedski - Petzschner 3/10 @3.25 Rusedski i ziemia  Youzhny - Beck 3/10 @3.00 wciaz nie wiadomo na co stac Youzhnego po kontuzji . Beck co prawda na ziemii grac nie umie ale to ambitny chłopak i nie popusci. Kursik za duży w porównaniu z szansami. Chela - T.Johansson 3/10 @2.50 korty w Hamburgu są dosc szybkie jak na ziemie i w poprzednich latach czesto zdarzało sie iz zawodnicy swietnie serwujący pokonywali typowych ziemiarzy. ToJo nieźle sie ostatnio prezentuje i chociaz Chela tez ostatnio zaczął grac niezle to widze tutaj wyrównane szanse. Robredo - Waske 2/10 @4.50 chcę sprawdzic forme Robredo  Roddick - Massu 3/10 @2.75 Andy'ego bardzo lubie , zycze mu swietnie ale po takim kursiwie musze zagrac przeciwko niemu bo to w koncu ziemia Grosjean -J.Johansson @1.40 Ferrero - Melzer @1.15 Gasquet - Karlovic @1.15 Federer - Verdasco @1.20 AKO - 2.22 7/10 Pavel - Kuerten @1.65 Ljubicic - Horna @1.55 AKO - 2.55 4/10
|
Do góry
|
|
|
|
#340375 - 09/05/2005 08:56
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 18/06/2003
|
Quote:
Rusedski - Petzschner 3/10 @3.25 Rusedski i ziemia 
Chela - T.Johansson 3/10 @2.50 korty w Hamburgu są dosc szybkie jak na ziemie i w poprzednich latach czesto zdarzało sie iz zawodnicy swietnie serwujący pokonywali typowych ziemiarzy. ToJo nieźle sie ostatnio prezentuje i chociaz Chela tez ostatnio zaczął grac niezle to widze tutaj wyrównane szanse.
No bez przesady Petzschner miałby ograć Anglika którego serwis na tych kortach będzie niewątpliwie atutem ?:) Do tego szwab jest po kontuzji po której raczej jeszcze nie doszedł do siebie.
Pzdr.
|
Do góry
|
|
|
|
#340376 - 09/05/2005 08:58
|
addict
Meldunek: 13/02/2004
|
chyba czegos tu nie lapie.Jaki w koncu jest ten clay w hamburgu?Macias pisze ze jeden z wolniejszych a Marcel ze jeden z szybszych:)Marcel a skoro piszesz ze swietnie serwujacy ostatnio niezle tu sobie radza to po co ryzykujesz przeciwko ivo kurs 1.15 a przede wszystkim przeciwko jojo? Sam tez chce zagrac na groszka i gasqueta i pewnie tak zrobie,ale jaka rzeczywiscie jest ta nawierzchnia?:)
|
Do góry
|
|
|
|
#340377 - 09/05/2005 08:58
|
Pooh-Bah
|
Cholera,boje sie tego Ljubicica troche,w dodatku nie dlugo French Open,czy nie odpusci? Ale jak dobrze mnie pamiec nie myli byla juz taka sytuacja prze Wimbledonem i tez daleko zaszedl w turnieju poprzedzajacym.Ponadto wszyscy gracie Grosjeana,a on juz nie jest w takiej formie,jak dajmy na to rok temu.Cos malo analiz jak na zblizajace sie mecze.Tego Robredo tez nie bylbym za pewien.Odwalil ostatnio niezly numer,moze teraz tez tylko po startowe przyjechal.Czy wszyscy spia? Tak malo opinii a niebawem start
|
Do góry
|
|
|
|
#340378 - 09/05/2005 09:01
|
Pooh-Bah
Meldunek: 03/05/2004
|
Po namyśle spróbuje dzis takie dwa mecze:
Kiefer - Kohlschreiber 2 3.6 Ch.Rochus - Ventura 2 2.0
Do każdego z tych spotkań dołoże Radzia Stepanka z Saulnierem za 1.2.
1.74Zacznijmy więc od meczu dwóch Niemców. Nicolas Kiefer, zawodnik na pewno bardzo doświadczony, z sukcesami ale bez formy od czasu kontuzji w US Open (wyjątkiem jest ćwiercfinał w Indian Wells). Kiefer nigdy nie gral dobrze na nawierzchni ziemnej. W tym roku max 2 runda i gładkie przegrane z Gaudio i Corią. Młody Kohlshreiber i jest i może nigdy nie bedzie zawodnikem tej klasy co wyżej wymienieni ziemiarze jednak ma już w swoim dorobku zwycięstwa nad solidnymi clayowcami jak Calatrava czy też Almagro. Kurs moim zdaniem przeszacowany i warto spróbować zagrac dwójke w tym meczu.
Krzysiu Rochus juz od dłuższego czasu jest w cieniu młodszego braciszka Olivera. Nie jest juz zawodikiem młodym(27lat) i bez zauważalnych sukcesów. Z kolei Hiszpan dwa lata młodszy od Belga, wydaje mi sie że lepiej czujący sie na ziemi. H2H 1:0 dla Hiszpana (Casablanca 2004: 6:1, 1:6, 6:2). Obaj panowie wyszli z kwalifikacji wiec trszke sie juz ograli na hamburgskim clayu. Pytanie komu to lepiej przysłuży?? Mecz może byc wyrównany, ja jednak typuje Venture do nastepnej rundy.
Radek to radek, solidny zawodnik, z regularnym serwisem, możnaby rzec "rzemieślnik". Saulnier w tym roku na clayu ogral Srichaphana a w pozostalych meczach pakował sie do domu po pierwszej rundzie.H2H 2:0 Radzio. Mecze na trawie i hardzie, a clay jak wiadomo jest najmocniejsza stroną Czecha.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|