Strzaleczka wszystkim!
Cytuje wypowiedz Court Judge o Massu:
"W Hamburgu sensacyjnie (mimo wszystko) pokonał w 1 rundzie Roddicka w 3 godzinnej batalii 7-6 4-6 7-5 i odnosze wrazenie,ze na tym sukcesie Chilijczyk wyczerpał swoje siły i ochote do gry w tym turnieju."
Rozumiem, ze zwyciestwo na ROddickiem na clayu to niewatpliwie sukces Massu, hehe, okej to zobaczymy co bedziesz pisal za parenscie dni podczas Rolanda o "SUKCESACH" Nicolasa.

Mimo wszystko Massu dzisiaj odpada, lecz nie dlatego, ze nie jest w stanie ograc Francuza, lecz, nie ma potrzeby szastac silami, przed dluuuugim RG'05!
Rysiek wie, ze to jest jeden z ostatnich turniejow na clayu, w ktorym moze cos osiagnac. Na Rolandzie u siebie w domu, nie ma on najmniejszych szans naprzejscie wiecej niz 3 R! 3 setowe pojedynki dla tego mlodego i niedoswiadczonego mimo wszystko zawodnika, to za duzy wysilek po 1.fizyczny(mecze dzien po dniu, po kilka h), a po 2.psychinczy.
Dlatego dzisiaj Massu-Rysiek 2
Grosjean-Kiefer 1
Jak dla mnie Kiefera w tym turnieju juz nie ma, jakby nie to, ze trafil na rodaka(i tak lepszego od siebie) to ogladalby od dawna turniej z trybun tylko i wylacznie.
Grosjean forme ma strasznie nie rowna, jednak z JoJo pokazal, ze przyjechal do Hamburga cos osiagnac(realnie ocenia swoje szanse w Rolandzie(male, lecz wieksze bynajmniej od Ryska)).

Chela-Soderling 2
I nie chodzi to o h2h w ktorym Szwed prowadzi 2-0, lecz o to jak wczoraj dobrze rozgywal pilki w meczu z Nalbandianem, w kluczowych momentach pokazywal naprawde bardzo dobry tenis.
Chela jest zawodnikiem duzo gorszym od Nalbiego, i nie chodzi tu o styl gry, a o czyste tenisowe umiejetnosci.JEST TO NAJBARDZIEJ PRZECENIANY ZAWODNIK W CALYM CYKLU!I dlatego dla mnie jest to bardzo interesujace spotkanie, gdyz naprzeciwko temu najbardziej przecenianemu staje NAJBARDZIEJ NIEDOCENIONY MLODY TALENT JAKI W OSTSTNICH LATACH POJAWIL SIE NA KORTACH!

Jesli RObin bedzie serwowal tak jak wczoraj, to nie widze przeszkod, aby zamknal tan mecz w niecala godzine czystej gry.
Do tego, ale juz za mniejsza stawke:
Ljuba-Krzysiu Rochus 1
Gonzi-Ancic 1
A intucicja mowi mi dzis o Kuertenia, jednak Gugi postanowilem na dzisiaj nie ruszac.

Pozdro!
Maciek