Witam!!!
Federer -
CORIA Przyznam sie szczerze,ze na to spotkanie czekałem od momentu rozpoczecia sie sezonu na cegle.
A wynika to z faktu,ze na cegle jest 2 zawodnikow, ktorzy "Kroluja": Coria i Nadal. I w starciu z Numerem 1 kursy na nich sa "ciekawe", a szanse nie takie male.
Jak kazdy wie "najslabsza nawierzchnia" Szwajcara jest wlasnie clay. Co nie znaczy,ze nie potrafi na niej grac. Jednakze, to wlasnie na cegle jest najwieksza szansa zeby go pokonac.
Po porazce z rewelacyjnym Gasquetem w Monte Carlo, Roger odpoczywal. W Hamburgu jak narazie nikt go tak naprawde nie sprawdzil, co przemawia na korzysc Argentynczyka. W tym meczu Nr1 rankingu, bedzie musial zagrac najlepiej jak potrafi. Natomiast Coria, po wycofaniu sie Nadala z turnieju w koncu chce wygrac Mastersa. I tak naprawde Federer to jego najgrozniejsza przeszkoda. Moze i Guillermo nie gra tak dobrze jak rok temu, ale z turnieju na turniej prezentuje sie coraz lepiej. A to co pokazali w ostatnim Finale z Nadalem to bylo cos niesamowitego. Jeszcze jedna sprawa, jak wiekszosc wie Coria jest pewny siebie jezeli gra na cegle, to jest jego Krolestwo. Niektorzy odbieraja to jako zarozumialosc Argentynczyka, no coz moze i jest w tym troche prawdy. Kazdy kto widzial jego zachowanie po wygranym gladko meczu lub secie, wie o czym mowie. Puszy sie jak paw. Osobisice nie uwazam zeby to byla jego wada.
I wlasnie dlatego w meczu z Rogerem bedzie chcial wszystkim pokazac swoja wyzszosc na cegle.
Do zagrania tego meczu sklaniaja mnie rowniez kursy ktore wystawil B&W. Nie rozumiem kursu na Fedka. Ja w tym meczu, ze wzgledu na nawierzchnie, oceniam szanse 55% - 45% na korzysc Corii. Tak wiec kurs na jego zwyciestwo 2,58 biore w ciemno. Jednak glowny moj typ na ten mecz to handi (+3) po rownie ladnym kursie 2,0.
Dlatego wszystkim ktorzy chca grac Rogera po takim kursie (1,39) stanowczo odradzam. Nie warto grac przeciwko Corii po takim kursie nawet jezeli bedzie gral z Nadalem.
Jezeli ktos chce grac ten mecz to proponuje leciutko na Corie z handi lub bez.A jezeli nie, to radze odpuscic.

Osobiscie gram ten mecz tak:
CORIA 4/10 CORIA(+3) 8/10 Pomimo tego,ze Coria to moj ulubieniec, to nie znaczy ze slepo gram na niego. Nie, wlasnie swoich ulubiencow biore pod jeszcze wieksza lupe. I jezeli cos mi smierdzi to odpuszczam.
Dlatego moge napisac,ze moja ocena jest obiektywna.
Powtorze jeszcze raz:
po takim kursie nie warto grac przeciw Corii !!! Pozdrawiam