#34054 - 13/01/2002 04:48
Re: Neteller
|
addict
Meldunek: 25/06/2001
|
chodzi oto ze wiekszośc numerow w polsce wygląda tak przykładowo 213.11.111.11 a powinien byc 213.111.111.111 i wtedy bysmy sie logowali bez problemu , wlacz conrad gg
|
Do góry
|
|
|
|
#34055 - 14/01/2002 05:22
|
addict
Meldunek: 11/06/2001
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał Conrad: [qb]Arth, dostałem maila i podobno blokada została usunięta. Daj znać proszę czy rzeczywiście tak się stało.[/qb][/QUOTE] tak, dzisiaj mi sie otwarla stronka Netellera. pierwszy raz w zyciu moglem zobaczyc ta stronke ale mam powazne watliwosci, czy zalozyc tam ewentualnie konto. czemu miala sluzyc ta blokada IP, z czego to wynika? no i pozostaje ta niepewnosc, czy za godzine lub za dzien ponownie beda moje oczy z mojego IP zobaczyc ta stronke, albo gdy pojde do kafejki albo kolegi czy tez mi sie ta stronka otworzy i czy w tym momencie bede mogl ewentualnie swoimi pieniedzmi operowac ??? pytania pozostaja... no i czy wogole bede mogl tam otworzyc konto, skoro takie robia numery...nie chcial bym sie obudzic pewnego dnia z zablokowanym dostepem do stronki i do swoich pieniedzy, bardzo nie lubie takich numerow. Conrad - czyli za kazdym razem bedzie trzeba Ciebie prosic o interwencje i czekac na to iles tam tygodni? pozdrawiam arth
|
Do góry
|
|
|
|
#34057 - 14/01/2002 16:49
|
enthusiast
Meldunek: 08/08/2001
|
Conrad to ja tez w takim razie bardzo prosilbym o pomoc!Ja sie juz cieszylem gdyz nawet udalo mi sie zalozyc u nich konto!Wchodze nastepnego dnia na stronke i............!Co z tego ze mam juz konto u nich skoro stronki juz zobaczyc nie moge?Mozesz cos z tym zrobic?Jelsi tak to bylbym bardzo wdzieczny! Pozdrawiam MAŁY
|
Do góry
|
|
|
|
#34061 - 15/01/2002 17:22
|
enthusiast
Meldunek: 08/08/2001
|
Tak jest Conrad !Wielkie DZieki BARDZO za zalatwienie tej sprawy  !Mam tylko nadzieje ze to juz na stale  ! Pozdrawiam MAŁY
|
Do góry
|
|
|
|
#34062 - 15/01/2002 20:47
|
veteran
Meldunek: 23/03/2001
|
Założyłem dzisiaj konto w Netteler - ale nie udało mi się zalogować. Wysłałem im maila, a oni poprosili o telefon. Zadzwoniłem przed chwilą i pan wyjaśnił mi , że niestety mieszkam w Polsce i w tej chwili nie obsługują klientów z tego pięknego kraju , ale może za tydzień do 3 miesięcy uaktywnią mi konto. To czysta kpina , poczułem się jak klient Macro cash and carry - któremu po zapłaceniu w kasie przed wyjściem ze sklepu jescze jakiś palant liczy towary czy przypadkiem czegoś nie zaj**** . Czy oni w kanadzie mają Komunę ....  (...że robią to z łaski)
|
Do góry
|
|
|
|
#34063 - 15/01/2002 21:48
|
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
Meldunek: 14/11/2000
|
bet, jest to fatalne podejście do klienta ale być może jest to uwarunkowane umową z ubezpieczycielami, itd.?
Łatwiej będzie założyc konto przeze mnie bo już rozpracowałem drogę i doszedłem do porozumienia z nimi. Musisz przefaksować kopię paszportu oraz karty kredytowej (dwie strony, z czytelnym podpisem) oraż dołączyć numer telefonu, pod którym jesteśmy osiągalni (raczej nie zadzwonią, chyba że faks będzie nieczytelny). Faks należy wysłać na nr +1-403-269-9020 z nagłówkiem: attn DAVID KAHANE, CUSTOMER SERVICE. W ten sposób trafi on to właściwej osoby, która na 99% otworzy nam konto od ręki.
Tak z ciekawości, to pełna lista krajów teoretycznie nieobsługiwanych przez Neteller to: Albania, Armenia, Azerbaidjan, Bosnia-Herzegovina, Bulgaria, Czech Republic, Estonia, Georgia, Croatia, Hungary, Indonesia, Kyrgyzstan, Kazakhstan, Lithuania, Latvia, Moldavia, Macedonia, Poland, Romania, Russian Federation, Slovenia, Slovak Republic, Thailand, Tadjikistan, Turkemistan, Ukraine, Uzbekistan, and Yugoslavia. Zastrzegają jednak, że ta lista może w każdej chwili ulec zmianie.
Tak apropos to dawno temu przestałem robić zakupy w Makro C&C. U Francuzów też coraz rzadziej się pojawiam. Jeśli jadę do hipermarketu to do Tesco.
|
Do góry
|
|
|
|
#34067 - 17/01/2002 17:15
|
veteran
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał Conrad: [qb]bet, jest to fatalne podejście do klienta ale być może jest to uwarunkowane umową z ubezpieczycielami, itd.?
Łatwiej będzie założyc konto przeze mnie bo już rozpracowałem drogę i doszedłem do porozumienia z nimi. Musisz przefaksować kopię paszportu oraz karty kredytowej (dwie strony, z czytelnym podpisem) oraż dołączyć numer telefonu, pod którym jesteśmy osiągalni (raczej nie zadzwonią, chyba że faks będzie nieczytelny). Faks należy wysłać na nr +1-403-269-9020 z nagłówkiem: attn DAVID KAHANE, CUSTOMER SERVICE. .[/qb][/QUOTE]
Dzięki Conrad za pomoc. Jestem co prawda mocno podirytowany takim obrotem sprawy , ale spróbuje to zrobić. Netteler chciałem wykorzystać tylko do ewentualnego transferu cashu między bukami.
ps. z nagłówkiem: attn DAVID KAHANE, CUSTOMER SERVICE , co mam rozumieć przez skrót "attn"
|
Do góry
|
|
|
|
#34069 - 23/01/2002 01:55
|
veteran
|
Conrad dzięki - działa Przesłałem im wczoraj fax z ksero paszportu i dziś uaktywnili mi konto - ksera Visy im nie przesyłałem bo na razie chcę wypłacić cash od buka do nich i wpłacić do innego.
|
Do góry
|
|
|
|
#34070 - 23/01/2002 06:16
|
addict
Meldunek: 11/06/2001
|
a czy mozna skan przeslac za pomoca e-maila? jesli tak, na jaki adres i co ma zawierac? niestety nie mam fax-u, mam za to tanszy, szybszy, nowoczesniejszy i wogole kolorowy Internet pozdrawiam arth
|
Do góry
|
|
|
|
#34071 - 23/01/2002 14:22
|
veteran
|
Arth dostałem od Davida Khana e-mail poywierdzający z zastępującym adresem: davidk@neteller.com - spróbuj może się uda - ale np. Hill i Sportingbet nie zgodzili się na e-mail, tylko musiałem im koniecznie wysłać fax.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|