Dzisiaj niwiele meczyków (jeżeli chodzi o temat), ale za to przedstawiają sie bardzo atrakcyjnie:
St. Polten
14:30 (4) J. Melzer C.Rochus
16:00 (3) N. Davydenko J. Acasuso
World Team Cup
13:00 T. Haas T. Robredo
13:00 J.Johansson V. Spadea
14:30 F. Mayer D. Ferrer
14:30 T.Johansson J. Morrison
Nie ma jeszcze wszystkich kursów, ale część obstawiłem już wczoraj (BaW i PIN), czekam na pozostałe i jeszcze spróbujemy coś puścić!
Wczoraj zapodałem:
J. Melzer C.Rochus 2 (1.80)
Pinnacle (obecnie 1.69)
Konsekwentnie na Małego Krzysia, narazie pary mu nie ubywa - a za Jurgenem przemawia tylko to że jest gospodarzem turnieju - ciężko wskazać faworyta, ale uważam, że ostatnie wyniki Belga nie są dziełem przypadku i z całą pewnością należy mu się finał.
końcówka rozpisu (żużel + portugalski kosz ok! - uff) pozostało:
jw. tylko po nizszym kursie 1R BaW
T. Haas T. Robredo 2R (1.80) BaW
J.Johansson V. Spadea 2P (1.67) Baw
i dzisiejszy puszczony singiel
T. Haas T. Robredo 2R (2.00) Pinacle
Co do Robredo - nie jest to zawodnik który powrócił do pełnej dyspozycji - po prostu śledząc jego mecze (na livie) mam wrażenie, że nie jest jeszcze w pełni przygotowany fizycznie, a i psychika nie jest zbyt mocna.
Sądzę że będzie to wyrównany pojedynek, ale Hiszpan w pewnym momencie pęknie, co skrzętnie wykorzysta solidny niemiecki rzemieślnik (dod. atut - publiczniość)
JoJo - zerknijmy na jego wyczyny na tego rodzaju nawierzchni - reszta komentarzy - chyba zbędna - jego przeciwnik pomimo, że nie jest to extraklasa "clay-owa" to amerykanin prezentujący całkiem poprawny tenis powinien spokojnie na Joachima wystarczyś.
To zagrałem - ale pozostał mi jeszcze jeden meczyk - w którym wydaje mi się że może dojść do sporej niespodzianki. Obserwuję Jose od paru ostatnich tygodni i odnoszę całkiem poaytywne wrażenie - wysoki argentyńczyk całkiem sensownie poczyna sobie na caglanej mączce - a Nikuś (pomimo, że obecnie naprawdę mocny jest), może sprobować zaoszczędzić trochę sił na RG (ale może zagrać na max. - co jest mało prawdop., ale mozliwe - wtedy wynik będzie jeden), co skrzętnie powinien wykorzyustać jego przeciwnik - ten w Rg nie ma czego szukać - tak że trza zarobić tam gdzie się da.
W tym meczu wiele będzie zależało od podejścia Rosjanina - ospuści wygra Acasuso, nie odpuści to przegra w finale z Małym Krzysiem, a w RG góra 2,3 runda!
Pozdrawiam
KRAJAN