Witam wszystkich serdecznie po dłuuugiej przerwie i szkoda, że dopiero teraz, bo pierwsza
runda french dla mnie. Kilka kusików > 5 trafionych. Sporo niespodzianek pięknie siadło zobaczymy jak druga.
Uwaga podaje moje typy na całą drugą rundę.
Razzano - Fernadez @ 1 Francuska w okularkach znakomicie wyglądała z dość dobrze grającą rosjanką Safiną spodziewałem się 3 setowego boju a tu 6:3 6:3 dla Virginie. Argentynka natomiast wygrała z Panową 6:3 6:2. Napewno publika znowu dopisze i gorącym dopingiem mocno wesprze Razzano. Spotkanie napewno będzię dużo cięższe jednak spodziewam się zwycięstwa 2:0 z jednym tie-brekiem.
Hantuchova - Castano @ 2 Daniela Hantuchova ostatnio wzięła się za treningi już znacznie rzadziej można ją spotkać na wybiegach mody. Słowacka modelko - tenisistka jak dla mnie dość niespodziewanie łatwo wygrała w pierwszej rundzie z Krajicek z Holandii 6:3 6:1. Kolumbijka Kasia Castanio bardzo łatwo pokonała Denise Chladkową 6:1 6:2. Będzie to z pewnością ciekawe spotkanie i jeżeli Daniela zacznie seriami nie trafiać w kort to wynik 0-2
w setach dla Castanio nie będzie niespodzianką.
Davenport - Peng @ 2 Poniedziałkowe spotkanie ze Srebotnik (3:6 6:2 6:2) Davenport zaczęła bardzo sennie później zaczeła grać swoje. Jeżeli Davenport
zagra od początku z pełną determinacją to powinno być 2-0 ale... Jak wiemy już od dawna że chiński tenis rozwija się z szybkością gospodarki tego kraju. Deble już się liczą w światowym tenisie czas na single???. Peng Shuai może nie miała zbyt utytułowanej zawodniczki (Andreiux), to jednak zwycięstwo 6:0 6:1 z gospodynią może sugerować
możliwość sensacji w 2 rundzie kobiet.
Pierce - Kostanic @ 2 Mery jak zwykle nie obliczalna jak zacznie popełniać swoje klasyczne błędy, zacznie się również nerwówka i te jej śmieszne "fochy". Widzałem tylko ostatni set z pierwszej rundy z Duchewiną 6:3 7:5 i jakoś te będy Mery mnie nie przekonują.Chorwatka Kostanic fakt że grałą z bardzo słabą w tym sezonie Tanasugarn jednak wynik 6:0 6:1pozwala sądzić że może stawiać mocny opór gospodyni.
Penneta - Domachowska @ 2 Oglądałem fragmeny spotkania Marty i to był naprawde świetny mecz w wykonaniu Polki. (6:3 6:3 z Cohen Aloro)Ostanio finał w Strasburgu jednak tam niemal wszystkie liczące się zawodniczki grały z rezerwą. Ale czy to nie był przypadek że Marta dostała się tam do finału to się okaże już dziś, mam nadzieje że znajde przekaz z tego spotkania. Flavie niestety ostatnio widziałem jakiś miesiąc temu i niestety niewiele moge o niej powiedzieć.
Zazwyczaj trzymam się zasady że "na swoich" nie gram, jednak postawiłem kilka grosików na polkę.
Schnyder - Klosel @ 1 W Patty Schnyder upatrywał bym faworytki do gry w pólfinale z Clijsters (ostatnio Patty jest w rewelacyjnej formie), ale tam jeszcze droga daleka. Przedewszystkim na drodze stanie Marta D

Spotkanie nie powinno być dłuższe niż 60 minut mój typ to 2-0. Ale po takich kursach można ten mecz pominąć.
Sanchez Lorenzo - Gagliardi @ 1 Niestety obawiam się trochę tego spotkania hiszpanka wygrała spotkanie z Myskiną (6:4 4:6 6:0) zgodnie z przypuszczeniami, ale przedewszystkim dzięki ogromnej liczbie niewymuszonych błędów po stronie rosjanki. Przeciwniczka w 2 rundzie to szwajcarka Gagliardi rozegrała również 3 sety z Perebijnis 3:6 6:3 7:5 i może stawić większy opór hiszpance.
Loit - Frazier @ 1 To jedno z pewniejszych spotkań 2 rundy. Emilie Loit wygrała bardzo pewnie z Claudine Schaul 6:3 6:0 natomiast Frazier nie jest w swojej optymalnej formie (jeżeli jeszcze będzie). Amerykanka wygrała z swoją rodaczką Shaughnessy po bardzo ciężkim boju 7:5 5:7 7:5. Typ 2:0
V Williams - Zuluaga @ 2 Chociaż Fabiola Zuluaga warunkami fizycznymi ustępuje znacznie swojej przeciwniczce to serce do walki ma napewno większe. Jeżeli kolumbijka będzie starannie zagrywać piłki po rogach kortu tak jak to było z Prusovą (6:1 6:0) to spodziewam się nerwówki
ze strony Venus i jakiejś szansy na sensacyjne zwycięstwo Zuluagi. Dużym pulusem przemawiającym na korzyść Zuluagi jest kort ziemny uwielbiany przez tą zawodniczkę.
Dulko - Irvin @ 1 Argentynka Dulko w 1R. 6:3 6:3 z Mirza z Indii natomiast amerykanka Irvin bardzo męczyła się
z Pratt 5:7 6:4 8:6. Ale tak śmieszne kursy że lepiej odpuścić.
Maleeva - Medina @ 2 Bułgarka Maleeva w pierwszej rundzie pokonała 6:4 6:2 Fujiware z Japoni. Hiszpanka Medina fakt, że grała z zupełnie bez formy Mandulą z węgier 6:0 6:1 to jednak takie rozmiary świadczą o dobrej formie tej
przemiłej zawodniczki.
Llagostera - Brandi @ 1 Hiszpanka Llagostera w pierwszej z Sugiyama 6:3 4:6 6:4. Brandi natomiast 1:6 6:3 6:2 z Fedossovą z Francji.To dla młodej hiszpanki będzie ciężki mecz i do komba za małą stawkę można dodać.
Chekvadze - Koukalova @ 1 Myśle że rosjanka po pokonaniu P.Suarez specjalistki na kortach ziemnych 7:5 1:6 6:0 powinna w dwóch setach poradzić sobie z czeszką Koukalową (wygrała z Jugic 6:3 4:6 6:3).
Golovin - Serra Zanetti @ 1 Przy takich kursach to lepiej tego nie grać chociaż powinno być 2-0
Dobre Combo 2 rundy : Loit, Schnyder, Castano, Chekvadze
Pozdrawiam. Zaraz wkleje panów.