Strona 16 z 23 < 1 2 ... 14 15 16 17 18 ... 22 23 >
Opcje tematu
#348690 - 31/05/2005 09:29 Re: WTA Roland Garros 2005
meler Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 28/11/2003
Quote:

Witam

uważam, że dwie nastolatki dzisiaj przepadną. Karatancheva na konferencji prasowej po meczu z Gagliardi powiedziała, że przy stanie 5:2 w drugim secie ugięły się pod nią nogi i przestraszyła się.
One po prostu nie wytrzymają. Wygra rutyna i doswiadczenie.

Likhovtseva v Karatancheva 1
Petrova v Ivanovic 1
pozd

Niby dlaczego?
Ana sie Mauresmo nie wystraszyla to sie Ruski wystraszy?
W Warszawie z sama Henin toczyla wyrownany boj i nie myslala o poddawaniu sie ...
Troche twoje argumenty sa do dupy ...

Do góry
Bonus: Unibet
#348691 - 31/05/2005 09:41 Re: WTA Roland Garros 2005
Kaligula Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 28/06/2004
Quote:

ja uwazam ze dzis mlodosc wygra z doswiadczeniem w przypadku pojedynku bułgarsko - rosyjskiego

ps. czy wiadomo jaka pogode dzis zapowiadali we francji ?

pogoda

dodaj sobie do ulubionych
w takich warunkach Justine ma przewagę
co do Sesil, to zobaczymy

Do góry
#348692 - 31/05/2005 10:07 Re: WTA Roland Garros 2005
Fozzie Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 05/03/2004
Od rana straszny mętlik mam w głowie, ale czas ucieka, a nie zagrać takich meczy nie wyobrażam sobie, no i wymysliłem tak:

Elena Likhovtseva - Sesil Karatancheva

Byc może kolejny raz podczas tegorocznego RG zostane ukarany, ponieważ od poczatku gram przeciwko Lichej (tylko mecz z Dementieva odpuściłem), ale uważam, ze dzisiaj w końcu mi się uda. Młoda Bułgarka gra bardzo dobrze, i tłumaczenia typou, ze to Williams zagrała źle nie trafiaja do mnie, to nie jest wsiowa impreza, ale turnirj wielkoszlemowy i zważywszy na to jaka kasa jest do podjecia, każdy daje z siebie tutaj 200 %, a Williams pograła na tyle, na ile pozwoliła jej Sesil.
Mecze lichej pamiętam doskonale, szczególnie dwa pierwsze, gdzie zarówno z Fedak jak i z Diaz-Oliva mogła przegrać na kilka sposobów....fart, czy zimna krew w najważniejszych momentach ?? Przekonamy sie juz dzisiaj, liczę mocno na Karatanchevą i wierzę , że się nie zawiodę...

Nadia Petrova - Ana Ivanovic

Wczoraj zwątpiłem w to ze Ivanovic może ograc Schiavone, i zostałem skarcony, ale styl w jakim to zrobiła zrobił na mnie okrutne wrażenie i dzisiaj nie widzę innego wyjścia jak win 17-latki. Ogranie dwa razy z rzędu tak klasowych rywalek nie jest dziełem przypadku, sytuacje z jakich wyciagała przegrane gemy swiadczą, o tym, ze laluchna gra na zajebistym luzaku, zdecydowanie większe wrażenie robi na mnie pokonanie Mauresmo i Schiavone, niż 3-setówka z Boviną...

Lindsay Davenport - Mary Pierce

Amerykanka będąc już tak daleko i mając w perspektywie tak korzystny układ w drabince, nie wypuści juz finału z rąk. Mary wzniosła sie na wyzyny i ograła Paty, ale wpełni skoncentrowana Davenport, to juz przeszkoda co najmniej o dwie półki wyższa od szwajcarki. Dodatkowo motywuje mnie do zagrania tego typu niezły kurs jaki wystawił expekt (1,75). Waznym jest tez fakt, ze słoneczko w Paryżu trochę spuściło z tonu, więc nie bedzie też tak męczących warunków, jakie miała Lindsay w poprzednich meczach, a było widac ,ze upał dawał sie we znaki wszystki wiekowym zawodnikom w tym turnieju...

Justine Henin-Hardenne - Maria Sharapova

Powtórzę się i napiszę, to co już wcześniej było powiedziane, cegła, to nie jest zywioł Maryski. Kilka osób pisało, ze belgijka powinna odpasc wczoraj, faktycznie...powinna , ale... nie odpadła i to swiadczy o jej wielkości. Wygrywała piłki w bardzo ważnych momentach, a ze na cegle jest lepsza od Maryski udowodniła tego roku w Berlinie ogrywając ją 6:2,6:4.Jest jeszcze mała ciekawostka, aktualnie rokordowa liczba wygranych z rzędu belgijki wynosi 21, a dotychczasowy rekord 22, a więc oprócz możliwości powtórzenia wyniku z 2003 roku, kiedy to wygrała RG ma szanse pobiś swoją zyciówkę, jezeli chodzi o ilość wygranych z rzędu...

Gram to wszystko systemem "Yanki" i liczę, ze emocji nie zabraknie, a finansowo wystarczy, ze nie stracę...

pozdro i powodzenia for all...

Do góry
#348693 - 31/05/2005 10:52 Re: WTA Roland Garros 2005
Court Judge Offline
old hand

Meldunek: 04/05/2005
Quote:

Nadia Petrova - Ana Ivanovic

Wczoraj zwątpiłem w to ze Ivanovic może ograc Schiavone, i zostałem skarcony, ale styl w jakim to zrobiła zrobił na mnie okrutne wrażenie i dzisiaj nie widzę innego wyjścia jak win 17-latki. Ogranie dwa razy z rzędu tak klasowych rywalek nie jest dziełem przypadku, sytuacje z jakich wyciagała przegrane gemy swiadczą, o tym, ze laluchna gra na zajebistym luzaku, zdecydowanie większe wrażenie robi na mnie pokonanie Mauresmo i Schiavone, niż 3-setówka z Boviną...

dobra, ten mecz juz leci wiec nie pisze nic,ze by nie bylo że cwaniakuje bo widze co sie kroi

Quote:

Lindsay Davenport - Mary Pierce

Amerykanka będąc już tak daleko i mając w perspektywie tak korzystny układ w drabince, nie wypuści juz finału z rąk. Mary wzniosła sie na wyzyny i ograła Paty, ale wpełni skoncentrowana Davenport, to juz przeszkoda co najmniej o dwie półki wyższa od szwajcarki.

Ja nie wiem czy jednak nie Pierce. Davenport po tych wszystkich wymeczonych 3-setówkach mówiła,ze gra na luzie bo przyjezdazjac do Paryza w aktualnej dyspozycji to w ogole sie niespodziewala tak dobrego rezulatu. Teraz jednak jest w 1/4 jedynego szlema ktorego nie wygrala i nie wierze,ze dalej bedzie grac na luzie. Na tym etapie pewnie juz sie jej sie sni finał i ten luz ktory pozwalał jej wyciagac poprzednie mecze teraz moze sie skonczyc.
A wtedy wspierana przez francuskich kibicow Pierce nie zmarnuje szansy i awansuje. Wiek tenisistek jest podobny, moc uderzen i styl gry tez. Dodatkowo Pierce ograła bedaca w niezlej formie Schnyder a to wiecej wg mnie znaczy niz wygrana Davenport z Clijsters.

Quote:

Justine Henin-Hardenne - Maria Sharapova

Powtórzę się i napiszę, to co już wcześniej było powiedziane, cegła, to nie jest zywioł Maryski. Kilka osób pisało, ze belgijka powinna odpasc wczoraj, faktycznie...powinna , ale... nie odpadła i to swiadczy o jej wielkości.

Ochota do gry i zaangazowanie jakie prezentuje Henin jest godne podziwu. Niejedna zawodniczka z czołowki na miejscu Henin przegralaby swoje mecze a Belgijka walczy do ostatniej pilki i zwycieza. Mocna psychika pozwala jej wygrywac decydujace pilki. A kondycja? Na turnieju w Berlinie czekałem mecz po meczu az spuchnie a ona doszla do finału i wygrała cała impreze. Ha! Sharapova bedzie musial zagrac cos ekstra zeby pokonac Henin.

Do góry
#348694 - 31/05/2005 12:14 Re: WTA Roland Garros 2005
Kaligula Offline
Carpal Tunnel

No i mała się spaliła znamienne jest to, że ta gówniara psując wszystkie 4 piłki w ostatnim gemie zarobiła jakieś 100000 backsów a ja przegrałem parę eurasków

Do góry
#348695 - 31/05/2005 12:24 Re: WTA Roland Garros 2005
buldog Offline
Sparta Wrocław

Meldunek: 01/05/2005
Jak myślicie warto zagrać Lindsay Davenport - Mary Pierce-1??

Do góry
#348696 - 31/05/2005 12:41 Re: WTA Roland Garros 2005
HAGIi Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 26/06/2003
Quote:

Jak myślicie warto zagrać Lindsay Davenport - Mary Pierce-1??

poczytaj wczesniejsze posty

Do góry
#348697 - 31/05/2005 13:16 Re: WTA Roland Garros 2005
Fozzie Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 05/03/2004
Powiem tylko tak: Ehhh Sesil.... jak mogłaś ???

Do góry
#348698 - 31/05/2005 13:22 Re: WTA Roland Garros 2005
bobson Offline
enthusiast

Meldunek: 10/01/2005
Quote:

moje typki na dzis:
Davenport - Pierce 2 7/10 - jeżeli tylko Francuzka wytrzyma presję ( a powinna ze względu na wiek ) to ma półfinal
Karatanczewa - Lichowcewa 2 7/10 - mimo wszystko doświadczenie weźmie górę, a poza tym nie zgodzę się że ona nic nie gra...
Sharapova - Henin 2 8/10 - Belgijka może formą nie zachwyca, ale te piłki które musi wygrywa bez większych problemów...
Ivanovic - Petrova 1 6/10 - najtrudniejszy moim zdaniem mecz do wytypowania... teoretycznie wydaje się że Serbka jest w lepszej formie, ale tu może nie wytrzymać psychicznie... choć w końcu nie po to wyrzucała Mauresmo i Schiavone ( które są lepsze na ziemi od Petrovej), by się potknąć na Rosjance

ponadto dorzuciłbym takie debelki:
Know/Nestor - Damm/Hood 1
Bjork/Mirnyi - Arth/Hanley 1

powodzenia

pierwsze podsumowanie:

Karatanczewa - Lichowcewa 6-2 4-6 4-6 - prawda jest taka że górę wzięło doświadczenie a bulgarka w 2 secie przy 4-3 i 30-0 pękła psychicznie.... pewnie dlatego że własnie wtedy eurosport zacząl transmitowac ich mecz

Sharapova - Henin 4-6 2-6 - nic dodac, nic ująć, jeżeli ona nie wygra tego turnieju to rzucam obstawianie tenisa

Ivanovic - Petrova 2-6 2-6 - największą moją wadą jest to że jak ruszam 3 cwiercfinaly to nie potrafie sie oprzec czwartemu a mowilem ze jest najtrudniejszy do wytypowania... ehh...

Know/Nestor - Damm/Hood 7-6 3-6 6-1
Bjork/Mirnyi - Arth/Hanley 6-4 7-6

Sebkos dopingujemy teraz Marysię, ale i tak dzis juz jest pieknie

Do góry
#348699 - 31/05/2005 16:11 Re: WTA Roland Garros 2005
arktos Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 30/11/2004
Quote:

A tak na marginesie Arktos - jak zaczynamy bezpośrednio dyskutować o jakiś meczach - to dla mnie dobry OMEN.....
Czyli z nadzieją czekam na meczyki ..........

Jak to mawiają nadzieja matką głupich

Pozdrawiam

Do góry
#348700 - 31/05/2005 16:15 Re: WTA Roland Garros 2005
arktos Offline
Carpal Tunnel

Quote:

Quote:

na dzis: Davenport - Pierce 1 10/10
Biorac pod uwage sytuacje oraz drabinke jaka szykuje sie w turnieju smialo stawiam na Davenport, do korony tytulow na wszystkich szlemach brakuje jej tylko zwyciestwa w Roland Garos. Okazja jest swietna by zdobyc tytul , w finale najprawdopodobniej spotka sie ze zwyciezczynia meczu sharapova/henin i biorac pod uwage aktualna forme obydwu zawodniczek sa one w jej zasiegu. Co przemawia za Davenport?? Wola walki, zwyciestwa, doswiadczenie , dla mnie dzisiejsza wygrana Davenport w tym meczu jest najbardziej prawdopodobna ze wszystkich meczy, Davenport juz nie raz udowodnila jaka z niej "lokomotywa" jezeli nie zostaje wyeliminowana z poczatku turnieju mamy okazje ja spotkac w finale. Oczywiuscie Linsday juz niejednokrotnie pokazala ze ma sposob na pierce, miazdyz ja w h2h. Pierce ?? Nic specjalnego soba nie reprezentuje, jej gra mnie nie przekonuje nawet wlasne "sciany" jej nie pomoga. Pozdrawiam

Dzisiaj jak mawia mój ulubony komemntator sportowy pan Adam :

"Panna Marysia" zleje dupsko Davenport

dla Panny Marysi

P.S.

I po co te twoje nic nie warte wypociny na pół strony?

Wystarczyły dwa słowa

Pozdrawiam

Do góry
#348701 - 31/05/2005 16:48 Re: WTA Roland Garros 2005
pixies Offline

Meldunek: 16/05/2003
Quote:

Quote:

Witam

uważam, że dwie nastolatki dzisiaj przepadną. Karatancheva na konferencji prasowej po meczu z Gagliardi powiedziała, że przy stanie 5:2 w drugim secie ugięły się pod nią nogi i przestraszyła się.
One po prostu nie wytrzymają. Wygra rutyna i doswiadczenie.

Likhovtseva v Karatancheva 1
Petrova v Ivanovic 1
pozd

Niby dlaczego?
Ana sie Mauresmo nie wystraszyla to sie Ruski wystraszy?
W Warszawie z sama Henin toczyla wyrownany boj i nie myslala o poddawaniu sie ...
Troche twoje argumenty sa do dupy ...

Na pewno do dupy ??

Do góry
#348702 - 31/05/2005 17:00 Re: WTA Roland Garros 2005
onda Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 27/05/2004
To Arktos -

człowieku zastanawiam się , czy jest pełnosprawny umysłowo i zrównoważony psychicznie ??????????

typowałem 3 mecze -wynik 2/3

1.streściłem w paru słowach potworną różnicę pomiędzy szarapową i henin na ziemi - do czego oczywiście musiałeś się dopieprzyć

2.Wstawiasz obraźliwe komentarze o nadziei matki głupich - wszystko to oczywiście po meczach

Wypowiadasz się autorytarnie jakbyś qrwa pozjadał wszystkie rozumy - ale tylko wtedy jeżeli twoje typy wejdą - dlaczego nie byłeś taki elokwentny jak np. LOIT dostała w dupę gładko od Gagliardi ???

Czytam niestety twoje posty od paru miesięcy i rzeczywiście trudno znaleźć tutaj drugiego tak zarozumiałego dupka .
I nie chodzi tutaj o mnie - ale o tych wszystkich po których jeździsz jak po starej kobyle - mnie to ani parzy ani ziembi - ale jak się czyta takic prymitywne wstawki to ochota do odwiedzania tego forum zupełnie odchodzi - na szczęście można tego typu "wybitne jednostki" spokojnie ignorować .

Do góry
#348703 - 31/05/2005 18:35 Re: WTA Roland Garros 2005
arktos Offline
Carpal Tunnel

Quote:

To Arktos -

człowieku zastanawiam się , czy jest pełnosprawny umysłowo i zrównoważony psychicznie ??????????

Niepełnosprawny to ty jesteś ponieważ odważyłem sie zanegować twój typ na Karatanczewą,młoda przegrała więc stwierdziłeś że trzeba si na kimś wyżyć.

Quote:

Wypowiadasz się autorytarnie jakbyś qrwa pozjadał wszystkie rozumy - ale tylko wtedy jeżeli twoje typy wejdą - dlaczego nie byłeś taki elokwentny jak np. LOIT dostała w dupę gładko od Gagliardi ???

A co mnie obchodzi Gagliardi??Zacytuj gdzie napisałem że przegra??

Do góry
#348704 - 31/05/2005 18:39 Re: WTA Roland Garros 2005
Kaligula Offline
Carpal Tunnel

Onda, chyba pomyliłeś Arktosa z Aktorkiem mają podobne nicki

Do góry
#348705 - 31/05/2005 18:51 Re: WTA Roland Garros 2005
bynio Offline
old hand

Meldunek: 12/12/2003
Quote:

Nie pomylił

Arktos to jakis zakompleksiony nastolatek ktory dowartosciowuje sie w ten wlasnie sposob.

Jak jestes taki mONdry arktosiku to moze napisz jakias analize .Bardzo chetnie przeczytam

Do góry
#348706 - 31/05/2005 18:58 Re: WTA Roland Garros 2005
arktos Offline
Carpal Tunnel

Quote:

Quote:

Nie pomylił

Arktos to jakis zakompleksiony nastolatek ktory dowartosciowuje sie w ten wlasnie sposob.

Jak jestes taki mONdry arktosiku to moze napisz jakias analize .Bardzo chetnie przeczytam

Juz dawno nie piszę bo po co??
Dla takich sępów jak ty??
Napisz coś od siebie to zobaczymy jaki stary wyjadacz z Ciebie

Dziś napisałem że gram Pierce kto skorzystał to jego
Zapewniam Cię stary dziadku że lepiej na ty wyszedłem niż onda na jego 2/3 trafionych.

Do góry
#348707 - 31/05/2005 19:04 Re: WTA Roland Garros 2005
Kaligula Offline
Carpal Tunnel

chodziło mi o ten typ na Loit ale fajny OT ...

Do góry
#348708 - 31/05/2005 19:29 Re: WTA Roland Garros 2005
Kaligula Offline
Carpal Tunnel

Thu 6/2 M. Pierce vs E. Lihovtseva
02:00 AM 51 M. Pierce 1.410
52 E. Lihovtseva 3.140
Thu 6/2 N. Petrova vs J. Henin-Hardenne
02:00 AM 103 N. Petrova 5.020
104 J. Henin-Hardenne 1.199

kursy na sf

Do góry
#348709 - 31/05/2005 19:32 Re: WTA Roland Garros 2005
Rufik Offline
old hand

Meldunek: 05/04/2003
Quote:

Quote:

Czy ktos w ekspertów tenisa mógłby mnie oświecić dlaczego np. w Sportingbecie na Likchovcewą jest kurs 2,10 a na młodą Karatanchewą 1,66.

Jak dla mnie to powinno być conajmniej odwrotnie. Czy jest jakiś news o którym nie wiem.

Z góry dzięki za info.

Zdecydowanie jest news o którym nie wiesz, a brzmi on: Młoda bułgarka jest poprostu lepsza....

to chyba z twoimi newsami Foziie coś było nie tak

Do góry
Strona 16 z 23 < 1 2 ... 14 15 16 17 18 ... 22 23 >

Moderator:  rafal08