Strona 4 z 6 < 1 2 3 4 5 6 >
Opcje tematu
#3603725 - 08/01/2010 08:33 Re: Doha, Brisbane, Chennai, Abu Dhabi, Hopman Cup - 31.12-10.01 [Re: majner]
majner Offline
2fast 2furious

Meldunek: 06/11/2001
tenis De Bakker, T - Tipsarevic, J [set hc 1.5:0] 1 @ 1.86 oraz 1 @ 3.360

Tipsarevic ograł Devvarmana 6:2 6:1 i od razu stał się wielkim faworytem w pojedynku z Holendrem. Ale czy słusznie ? Dobry mecz z Moyą i przeciętny z Devvarmanem. Jestem przekonany, że gdyby w poprzednim meczu na przeciwko Tipsarevicia stanął De Bakker, to Janko już by się pakował. Przeciętna gra, dużo błędów i dziwnych zagrań. Dzięki jeszcze słabszej grze Devvarmana, Janko znalazł się w QF. Jak Janko zagra z De Bakkerem ? A któż to wie ? Może zmiecie Holendra z kortu, a może polegnie z kretesem. Ja wolę postawić na De Bakkera, bo i kurs porządny, a i forma De Bakkera stabilniejsza. Spokój i opanowanie w pierwszym secie meczu z Haase zrobiło na mnie wrażenie. Być może przeceniam umiejętności Holendra, zobaczymy jak poradzi sobie z kimś ze światowej czołówki.

Do góry
Bonus: Unibet
#3603747 - 08/01/2010 08:57 Re: Doha, Brisbane, Chennai, Abu Dhabi, Hopman Cup - 31.12-10.01 [Re: majner]
Vendetta Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 05/01/2006
Nie chce negowac Twojego typu tylko dziwi mnie Twoj tok myslenia smile
Najpierw grasz ze Yang (ktorego chwalisz za wyniki w futuresach bo nawet w challach skosny nic nie ugrywal wink ) urwie seta Haase...Skosny gladko przegrywa 2:0 i nagle robi na Tobie wrazenie wygrana De Bakkera z Hasse gdzie miales watpliwosci czy ten drugi w oogle wygra z tym slabym jak sie okazalo Yangiem hehe
I te pytania tez mnie rozsmieszyly -> "Jak Janko zagra z De Bakkerem ? A któż to wie ? Może zmiecie Holendra z kortu, a może polegnie z kretesem."
Nie uwazaj tego postu jako atak na Ciebie. Poprostu mysle ze analiza i argumentacja typu powinna byc nieco inna a tak podjezdza mi to wszystko czeskim filmem wink

Do góry
#3603923 - 08/01/2010 11:17 Re: Doha, Brisbane, Chennai, Abu Dhabi, Hopman Cup - 31.12-10.01 [Re: Vendetta]
majner Offline
2fast 2furious

Meldunek: 06/11/2001
Nie robi na mnie wrażenia wygrana De Bakkera z Haase, tylko jego spokój i opanowanie w pierwszym secie tego pojedynku.
Poza tym nie uważam Haase za słabeusza, tylko za gracza z bardzo słabą psychiką i w tym upatrywałem szans Yanga smile

A tekst, który cytujesz, przetłumaczę na trochę inny język smile
Dla mnie w tym meczu kursy powinny przedstawiać się np. 1.75 - 1.95 na korzyść Tipsarevicia. Dlaczego ? Bo Janko jest takim graczem, po którym nigdy nie wiadomo czego się można spodziewać. Więc skoro dostaję od buków kurs ponad 3 na De Bakkera, zamiast 1.95, to grzechem byłoby go nie zagrać.

Oczywiście wielu może się nie zgodzić i powiedzieć, że Janko jest dużo lepszym graczem od Holendra i kurs wystawiony przez buków jest odpowiedni, tylko, że Janko przegrał już w swojej karierze pojedynki z gorszymi graczami niż De Bakker, będąc faworytem.

Do góry
#3603930 - 08/01/2010 11:34 Re: Doha, Brisbane, Chennai, Abu Dhabi, Hopman Cup - 31.12-10.01 [Re: majner]
adingh Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 02/07/2004
Zgadzam się z majnerem, że po takim kursie na pewno nie warto grać Tipsarevica. Sam przed turniejem twierdziłem, że Janko może nawet wygrać cały turniej i nadal jest to jak najbardziej prawdopodobne, ale tak jak wyżej napisał majner jest on nieobliczalny i po aż tak niskim kursie nie zagram go. Dalej twierdzę jednak, że to on wygra ten mecz, ale kurs nie warty ryzyka. Z Moyą go zagrałem i dał zarobić smile Ewentualnie w meczu z Cilicem powinny być niezłe kursy to można coś spróbować.

Do góry
#3603954 - 08/01/2010 15:01 Re: Doha, Brisbane, Chennai, Abu Dhabi, Hopman Cup - 31.12-10.01 [Re: adingh]
Christian Offline
enthusiast

Meldunek: 16/05/2005
Lacko, Lukas vs Sela, Dudi 1 tenis 3.0

Obydwaj zawodnicy dobrze radza sobie na hardzie. Z ta roznica, ze Lacko nie mial w przeciwienstwie do Seli okazji grywac w turniejach rangi atp w ubieglym roku. Bral za to udzial w challengerach i przewaznie z niezlym skutkiem. Zanotowal duzy skok w rankigu i w obecnym sezonie wg mnie ma szanse dalej piac sie w gore. Sela natomiast mial bardzo nieudana koncowke sezonu (nie liczac ostatniego turnieju szesc razy z rzedu przegrywal w pierwszych rundach) i jego obecna niezla forma dosyc zaskakuje. Jesli chodzi udzial SEli w tym turnieju w ubieglym roku, to zdarzylo mu sie tu odpasc w 2r. (przegral z Tipsarevicem). Tym razem przechodzac juz runde dalej swoje osiagniecie poprawil, nie ma wiec mowy o bronieniu pkt.
Jak na razie L.Lacko udanie gra w tej imprezie i podejrzewam, ze na tym sie nie skonczy. Pokonujac Ginepriego (ktory to niespodziewanie wczesniej ogral Soderlinga), Lacko udowodnil ze i przeciwko Seli bedzie sie liczyl. Oceniam, ze Ginepri to byl trudniejszy przeciwnik dla Lacki niz wlasnie jest Sela.

Spodziewam sie raczej wyrownanego pojedynku, ktory powinien wygrac Lacko.

Do góry
#3603955 - 08/01/2010 15:08 Re: Doha, Brisbane, Chennai, Abu Dhabi, Hopman Cup - 31.12-10.01 [Re: Christian]
Christian Offline
enthusiast

Meldunek: 16/05/2005
Kurs na Lacke oczywiscie jest w okolicach 2.3 (albo i nizej) a nie 3.0 jak przez pomylke podalem.

Do góry
#3604045 - 08/01/2010 18:03 Re: Doha, Brisbane, Chennai, Abu Dhabi, Hopman Cup - 31.12-10.01 [Re: Christian]
Geremi Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 14/02/2005
Andy Roddick- Richi Gasquet 2:0 1,89

Andy zawsze na rozpoczęcie sezonu prezentuję bardzo wysoką formę. Broni pkt za zeszłoroczny finał w Doha. Serwis działa bez zarzutu. W spotkaniu z Bellem dał tylko jedną szansę na przełamanie rywalowi, której ten nie wykorzystał. Richi natomiast w spotkaniu z odradzającym się powolutku z Nieminem serwisem zbytnio nie czarował. Obaj panowie połamali się kilka razy. Jedynym zagrożeniem w tym spotkaniu może być ewentualna loteria związana z TB. Liczę jednak, że Andy już wcześniej zakończy sprawę i wygra w rozmiarze powiedzmy: 7:5, 6:3

Do góry
#3604276 - 08/01/2010 19:45 Re: Doha, Brisbane, Chennai, Abu Dhabi, Hopman Cup - 31.12-10.01 [Re: Geremi]
Vendetta Offline
Carpal Tunnel

Federer-Davydenko typ:1 kurs:1,52 stawka:5/10 bf

Geniusz kontra rzemieslnik... tak w skrocie mozna zanalizowac ten mecz... i na tym powinienem zakonczyc argumentacje swojego typu wink
Wiele osob jest zachwycona wczorają grą Rosjanina z Karlovicem no ale co to byla za gra? Karlovic w wymianach nie istnial a Rosjanin ( jak wiekszosc graczy turu) nie radzil sobie z serwisem Ivo. Mecz nie byl ciekawym widowiskiem choc Kolii zdarzylo sie kilka razy efektownie minąc stojacego przy siatce drwala.
Ja jednak obstawiajac dzisiejsze spotkanie w ogole nie sugeruje sie wczorajszym spotkaniem Davydenko-Karlovic gdyz mecz ten byl bardzo schematyczny a jego przebieg latwo bylo przewidziec.
Federer jest graczem, ktory na korcie potrafi zrobic wszystko. Nie boje sie napisac ze jest to najbardziej wszechstronny zawodnik w historii tenisa. Jego h2h z Kolią wynosi 11:1 ale to jedno wygrane spotkanie przez Ruska to ich ostatni mecz z konczacego ubiegly sezon turnieju mistrzow w Londynie. Rosjanin wygral wtedy po bardzo zacietym 3-setowym boju.
Trzeba przyznac ze Davydenko w koncowce ubieglego roku mial zyciowa forme( wygral on wyzej wspomniany turniej) a Federer po wygraniu Us Open i pewnej pierwszej pozycji w rankingu byl juz myslami gdzieindziej( przy zonie i dzieciach smile ) o czym swiadczą kolejne wyniki, ktore Roger notowal do konca sezonu.
Teraz warunki sa zupelnie inne - Kolia gra gorzej a Federer w pelnej moblizacji zaczyna sezon. Jestem pewien ze Król nie da sie pokonac Ruskowi dwa raz z rzedu. Szwajcar prezentuje styl gry, ktory nie pasuje Davydence. Ciagle zmiany tempa gry i wszechstronnosc o ktorej pisalem beda kluczem do zwyciestwa.
Denko gra dobrze.... tego nie moge mu zabrac smile Jego mocna gra z koncowej lini i poruszanie sie po korcie robią wrazenie. Tylko ze Rosjanin nie pogra sobie tak ze Szwajcarem jak gral np. z Karlovicem. Roger Federer niczym kameleon potrafi przystodowac sie do warunkow panujacych na korcie. To geniusz .... a ja zawsze bede stawial talent wyzej niz wyrobnictwo i po takim kursie "zaryzykuje" gre na najlepszego teniste na swiecie hehe smile

Do góry
#3604294 - 08/01/2010 20:01 Re: Doha, Brisbane, Chennai, Abu Dhabi, Hopman Cup - 31.12-10.01 [Re: Vendetta]
haku Offline
Lucio Fulci Forever

Meldunek: 22/08/2006
A co z wyrównanym meczem z Gulbisem?
Gdyby Łotyszowi nie drżały ręce w 3 secie Rogera mogłoby tutaj nie być...
Denko gra bardzo równo tutaj, i po podobnym kursie lepiej postawić na urwanie seta przez Rosjanina...
Urwał Gulbis, urwie i Denko..

Do góry
#3604307 - 08/01/2010 20:08 Re: Doha, Brisbane, Chennai, Abu Dhabi, Hopman Cup - 31.12-10.01 [Re: haku]
adingh Offline
Carpal Tunnel

Moim zdaniem też Denko bez problemu może ugrać seta, a może nawet mecz. W tym meczu już na pewno Federer nie będzie mógł liczyć na tyle darmowych punktów ile wczoraj dostał od Gulbisa. poza tym niedawno Denko pokonał Federera i tutaj wydaje się byc w świetnej formie sądząc po wynikach, bo gry nie widziałem, ale wiem jak on gra gdy jest w gazie. Mecz meczowi nie równy, ale wczoraj Federer nie zachwycił i dziś w wymianach z Denką będzie miał trudniej niż z Gulbisem. Jak dla mnie to mecz do obejrzenia, a nie do grania smile Chociaż za drobne może bym zagrał 2:1 Fedex smile

Do góry
#3604309 - 08/01/2010 20:11 Re: Doha, Brisbane, Chennai, Abu Dhabi, Hopman Cup - 31.12-10.01 [Re: haku]
Vendetta Offline
Carpal Tunnel

Gulbisa duzo ratowal serwis a Daydenko serwuje slabiej od Lotysza. Po drugie Fedex po gladko wygranym 2 secie rozluzil sie bardzo co odbilo sie na jego koncentracji no i grze.
Dzisiaj bedzie skoncentrowany na 100% od pcozatku do konca i dodatkowo zmobilizowany po ostatniej przegranej.

Do góry
#3604314 - 08/01/2010 20:15 Re: Doha, Brisbane, Chennai, Abu Dhabi, Hopman Cup - 31.12-10.01 [Re: Vendetta]
Vendetta Offline
Carpal Tunnel

Po czym wnosicie ze Denko jest w gazie? Po wygranej z Ivo? smile Bo we wczesnijszym meczu z Chudym nie zachwycil smile Dal mu az 6 szans na przelamanie. Jeszcze wczesniej przegral z Ferrerem, ktory od dluzszego czasu jest w slabszej dyspozycji.
Po drugie Gulbis w Doha gral wyjatkowo dobrze o czym pisalem od poczatku. Jego serwis i potezne konczace uderzenia byly ciezkie do zatrzymania.

Do góry
#3604318 - 08/01/2010 20:47 Re: Doha, Brisbane, Chennai, Abu Dhabi, Hopman Cup - 31.12-10.01 [Re: haku]
Mr. Federer Offline
a.k.a. "coolbet"

Meldunek: 28/05/2009
Originally Posted By: haku
...

Gdyby Lotyszowi nie drzaly rece .... to bylby okolo 20-tego miejsca w turze )

Tenisisci ze scislej czolowki juz wiele razy pokazywali ze 'mecz wczorajszy' nie musi wiele znaczyc w kontekscie kolejnego. Tak samo moze byc i w tym przypadku. Dla mnie osobiscie ten mecz to tylko albo az raj dla oka ). Zreszta jeszcze nigdy w zyciu nie zagralem przeciw Federerowi i rowniez przeciw Davydence (przynajmniej nie pamietam) wiec dla mnie oczywiscie no/bet ). A jak sie to dzis potoczy to mozna sobie zgadywac ) pewnie komus sie uda albo pojsc do wrozki moze pomoze )

Do góry
#3604329 - 08/01/2010 20:57 Re: Doha, Brisbane, Chennai, Abu Dhabi, Hopman Cup - 31.12-10.01 [Re: Mr. Federer]
haku Offline
Lucio Fulci Forever

Meldunek: 22/08/2006
Originally Posted By: bet4life

Gdyby Lotyszowi nie drzaly rece .... to bylby okolo 20-tego miejsca w turze )

z tym drżeniem chodziło mi o to ,że na za dużo Roger mu pozwalał i ciężko stwierdzić , czym było to spowodowane...
może rzeczywiście rozluźnienie po 1 secie, ale mogło się to źle skończyć
Chiudinelli przeżywa drugą młodośc, podobnie jak nasz Łukasz i jest w tej chwili groźny dla każdego...- świetne mecze rozgrywał w tamtym roku, widać że pracował dobrze i tej zimy.

Do góry
#3605014 - 09/01/2010 01:08 Re: Doha, Brisbane, Chennai, Abu Dhabi, Hopman Cup - 31.12-10.01 [Re: haku]
mlodyLewy Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 10/11/2007
Originally Posted By: haku

Absolutnie się z tym nie zgodzę. Gulbis wyglądał na bardzo rozluźnionego. Nie znam dobrze przebiegu kariery tego zawodnika, ale wydaje mi się, że jak na daleko rozstawionego zawodnika zagrał wczoraj jeden z najlepszych meczy w swojej jeszcze króciutkiej karierce. smile

Do góry
#3605069 - 09/01/2010 01:19 Re: Doha, Brisbane, Chennai, Abu Dhabi, Hopman Cup - 31.12-10.01 [Re: Vendetta]
adingh Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: Vendetta
Po czym wnosicie ze Denko jest w gazie?
Teraz już wiesz po czym smile Nie można przywiązywać dużej wagi do pokazowego meczu z Ferrerem.

No i jutro finał Denko - Rafa, bardzo ciekawy smile Dwa ostatnie mecze na hardzie i to niedawno wygrywał Denko po 2:0 w setach. W ogóle jeszcze na hardzie Rafa ma bilans 0:4 z Denką. Teraz nowy sezon, Rafa świeży - może być ciekawie i trudno przewidzieć wynik. Ja to widzę jednak tak, że Nadal w końu wygra na hardzie z Kolyą po ciężkim meczu, ale tak jak przełamał złą passę z Soderlingiem tak teraz może z Denką przełamać, ale ten mecz raczej należy odpuścić smile

Do góry
#3605077 - 09/01/2010 01:21 Re: Doha, Brisbane, Chennai, Abu Dhabi, Hopman Cup - 31.12-10.01 [Re: mlodyLewy]
Vendetta Offline
Carpal Tunnel

Gratulacje dla tych co stawiali na Denke. Dzisiaj "maszyna"( 100% pierwszego podania w 1 secie shocked) wygrala ale Federer nie byl sobą.
Roger byl na sporym minusie jesli chodzi o niewymuszone bledy a skonczonych pilki a mowa ciala to juz w ogole masakra. Czasami nie moglem na to patrzec.
Niestety wszystkiego nie da sie przewidziec

Do góry
#3605110 - 09/01/2010 01:32 Re: Doha, Brisbane, Chennai, Abu Dhabi, Hopman Cup - 31.12-10.01 [Re: Vendetta]
Amir_Khan Offline
no risk no fun

Meldunek: 05/01/2010
Jutro ta maszyna zostanie sprowadzona na ziemie bo dzisiaj
Roger zagral 1/4 swoich realnych umiejetnosci i klasy.

Do góry
#3605158 - 09/01/2010 01:44 Re: Doha, Brisbane, Chennai, Abu Dhabi, Hopman Cup - 31.12-10.01 [Re: Amir_Khan]
Vendetta Offline
Carpal Tunnel

ciekawe jest to ze niektorzy mogą stwierdzic czy dany zawodnik jest w gazie nie ogladając jego spotkan i sugerujac sie tylko wynikami z zawodnikami nizszej klasy.
Gdyby Ktos ogladal dzisiejszy mecz i widzial gre Fedexa to napewno by tak nie napisal smile
Pozdrawiam i prosze nia kasowac moich postow wink Poprostu stwierdzilem ze takie komentarze pomeczowe w styl adingh;a nic nie wnoszą.

Do góry
#3605193 - 09/01/2010 01:59 Re: Doha, Brisbane, Chennai, Abu Dhabi, Hopman Cup - 31.12-10.01 [Re: Vendetta]
włodar Offline
Hard-hitter

Meldunek: 25/06/2005
Originally Posted By: Vendetta
Gratulacje dla tych co stawiali na Denke. Dzisiaj "maszyna"( 100% pierwszego podania w 1 secie shocked) wygrala ale Federer nie byl sobą.
Roger byl na sporym minusie jesli chodzi o niewymuszone bledy a skonczonych pilki a mowa ciala to juz w ogole masakra.

Gdzie tam nie był sobą. Wystarczy popatrzeć na jego porażki z ostatnich 2 lat - w zdecydowanej większości to byli bardzo dobrzy defensorzy (Nadal, Murray, Simon, Denko, Djoko, wcześniej Canas 2x itd). Denko w takiej dyspozycji pokonałby go i jeszcze raz.

Do góry
Strona 4 z 6 < 1 2 3 4 5 6 >

Moderator:  rafal08