Strona 2 z 4 < 1 2 3 4 >
Opcje tematu
#3612964 - 12/01/2010 05:10 Re: Sydney, Auckland - 11.01-16.01 [Re: Bartez_Gambler]
Drizzd91 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 06/05/2007
Originally Posted By: Bartez_Gambler
Viktor Troicki - Florent Serra 2 2,50

Troicki mnie kompletnie nie przekonał swoją grą w Doha.
Kubot nie ograł go tylko dlatego że ma słabą głowę.
Chłopak szybko się podpala, serwis też średnio funkcjonuję.
A Serra pokazał się z dobrej strony w meczu z Monfilsem.
Dla mnie ten kurs na Francuza to duże value.

Stawka 6/10

Dla mnie osobiscie w tym meczu duzo bedzie zalezec od dyspozycji serwisowej Serba jeśli utrzyma on pierwsze podanie na wysokim poziomie (tak powyżej 75-80%) ciezko widze zwyciestwo Francuza. Jesli skutecznosc bedzie mniejsza to Serra ma szanse wygrac szczegolnie atakujac drugie podanie Serba ktore nie jest do najlepszych.

Do góry
Bonus: Unibet
#3613024 - 12/01/2010 05:39 Re: Sydney, Auckland - 11.01-16.01 [Re: Goget]
yaaho Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 08/11/2005
Originally Posted By: Goget
Originally Posted By: darkoo
No dobra Goget, ale spora ilość graczy ma w planach kwale do AO, które ruszają w tym tygodniu, więc raczej przychyliłbym się do opinii adingh'a że trzeba uważać chociażby z tego względu.

Żaden z graczy, który gra jeszcze w Auckland albo Sydney nie wystartuje w kwalach AO wink No z wyjątkiem 2-3 kelnerów z kwalifikacji w Auckland.

to żaden czy 2-3? laugh

Evans - Lammer... mecz za godzine, obaj maja grac w kwalach do AO smile w drugiej rundzie mozna grac przeciwko ktoremus z tych panow, w drabince jest Ferrero wiec pewnie bedzie izzzzi

Do góry
#3613031 - 12/01/2010 05:41 Re: Sydney, Auckland - 11.01-16.01 [Re: Llama]
yaaho Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: Llama
Cyrk to będzie dopiero właśnie na AO. Wg nowych przepisów, jeśli masz skurcze, nie możesz brać przerwy medycznej. Upały + best of 5 + okropna nawierzchnia + styl większości, czyli łojenie z końcowej = <cyrk na kółkach>

w przerwa miedzy gemami spokojnie bedzie mozna zrobic jakis szybki masaż, pewnie juz sie wiekszosc na to przyszykowala, wiec nie bedzie tak zle smile

Do góry
#3613128 - 12/01/2010 06:18 Re: Sydney, Auckland - 11.01-16.01 [Re: Bartez_Gambler]
majner Offline
2fast 2furious

Meldunek: 06/11/2001
tenis Troicki V. vs Serra F. [set hc 0:1.5] 2 @ 1.55

Podpisuję się pod tym co napisał na temat tego meczu Bartez_Gambler, jednak zagram troszkę bezpieczniej. Serra również nie jest graczem, który potrafi grać skupiony przez cały mecz, więc różnie ten pojedynek może się skończyć. Jeśli Serra zagra podobnie jak z Monfilsem, to bet powinien spokojnie wejść.

tenis S. Greul vs P. Lorenzi 1 @ 1.704

Pusiak Lorenzi dostał w kwalach dwóch totalnych pusiaków (Sa i Poch-Gradin), więc mamy go w turnieju głównym. I wystarczy. Na ambitnego Niemca umiejętności Lorenziego nie powinny wystarczyć. Lorenzi nie posiada predyspozycji do gry na szybszych nawierzchniach. Pierwszy serwis przeciętny, drugi słaby. Mimo to kilka razy udało mu się coś ugrać na hardzie. Ok, zaraz napadną na mnie hieny i będą krzyczeć, że Greul też nie jest specem od szybszych kortów smile Owszem, jednak w porównaniu do Włocha, który zakopuje się za linią, styl gry Niemca bardziej do mnie przemawia. Stawka nie za duża, bo i kort nie należy do tych najszybszych, ale biorę zwycięstwo Niemca.

tenis H. Zeballos vs J. Monaco 2 @ 1.662

Solidny do bólu Zeballos kontra nieobliczalny Monaco. Początkowo planowałem postawić na Zeballosa, jednak odszedłem do wniosku, że to Monaco zejdzie z kortu jako zwycięzca. Mam szacunek do umiejętności Zeballosa, jednak prawda jest taka, że prawie wszystkie punkty w zeszłym roku zdobył w czełkach, a jak już kiedyś wspominałem, różnica pomiędzy czełkami, a ATP jest ogromna. Obaj gracze anonimowi w tym sezonie, więc uważamy ze stawką. Liczę na doświadczenie Monaco i wmawiam sobie, że Juan będzie znów chciał błysnąć na Szlemie i potrenował trochę przed sezonem.

tenis C. Ball vs M. Fish 2 @ 1.826

Nie wierzę w umiejętności Ball`a, bo niby czemu miałbym wierzyć ? Jeden turniej rangi ATP mu wyszedł (pokonał nierównego Younga, Gicquela, kreczującego Tursunova, drewnianego Isnera i Leo Mayera bez formy) i oprócz tego posucha. Tydzień temu ograł cieniuuuutkiego ostatnio Zvereva i padł przed Roddickiem, który ćwiczył na nim przedziwne zagrania. Nic specjalnego na poziomie ATP. Ryba może i nie grał wielkich zawodów z Baghdatisem w zeszłym tygodniu, ale zaprezentował się solidnie. Jeśli zagra dzisiaj tak samo jak w wtedy z Bagietą, to zwycięstwo powinien mieć w kieszeni.

tenis P. Luczak vs J. Acasuso 1 @ 2.040

Luczak mimo iż większość punktów zdobywa na cegle, posiada bardzo groźny pierwszy serwis. Acasuso nie lubi (czyt. nie potrafi) grać z graczami mocno serwującymi i bijącymi, więc na szybkim korcie w Sydney będzie w opałach.

Do góry
#3613184 - 12/01/2010 06:40 Re: Sydney, Auckland - 11.01-16.01 [Re: majner]
darkoo Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 25/04/2005
Podpisuje się pod typami na Luczaka i Greula i nie powiem że ostatecznie przekonały mnie Twoje analizy smile

Od siebie dodam jeszcze tylko typ na Lammera @1.55, którego oglądałem w Bazylei w meczu z Chuidinellim. Przegrał tam w 3 setach, ale Marco posyłał piłki z taką siłą że Lammer po prostu tego nie ogarniał momentami i dużo UE przez to szło. Evans nadzieja Brytyjczyków, moim zdaniem przesadzone to jest trochę. Jakoś patrzę na jego rezultaty i nie napawają optymizmem, dodając do tego gładko przegrane mecze z Janowiczem i Przysiężnym grin U mnie idzie w dubelku z Montanesem, który gra z graczem z 5 setki i mimo tego że na hardzie się trochę kaleczy to zdecydowałem się lekko pograć ten dubelek smile

Becker @1.87 też wygląda dobrze z Chelą aczkolwiek myślę że 3 sety prawdopodobne z powodu nieco wolniejszej nawierzchni, która z pewnością podpasuje w pewnym stopni Cheli. Becker sprawił małe problemy Ivo tocząc z nim 3setówkę w Doha, myślę że dzisiaj będzie lepiej zważywszy na to że Chela ma za sobą 3 spotkania w kwalach w tym dwa 3setowe. Kurs jak najbardziej do gry smile

Do góry
#3613198 - 12/01/2010 06:48 Re: Sydney, Auckland - 11.01-16.01 [Re: majner]
Drizzd91 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 06/05/2007
Originally Posted By: majner

tenis H. Zeballos vs J. Monaco 2 @ 1.662

Solidny do bólu Zeballos kontra nieobliczalny Monaco. Początkowo planowałem postawić na Zeballosa, jednak odszedłem do wniosku, że to Monaco zejdzie z kortu jako zwycięzca. Mam szacunek do umiejętności Zeballosa, jednak prawda jest taka, że prawie wszystkie punkty w zeszłym roku zdobył w czełkach, a jak już kiedyś wspominałem, różnica pomiędzy czełkami, a ATP jest ogromna. Obaj gracze anonimowi w tym sezonie, więc uważamy ze stawką. Liczę na doświadczenie Monaco i wmawiam sobie, że Juan będzie znów chciał błysnąć na Szlemie i potrenował trochę przed sezonem.

około 25% wszystkich punktow z zeszłego roku zdobył w rozgrywkach ATP (US OPEN 70pkt oraz 150pkt za St.Petersburg [ktory byl bardzo slabo obsadzony] oraz kilka jeszcze pkt. za inne rozgrywki ATP) reszte pkt. zdobywal w Chelkach. Co do typu Monaco powinien te spotkanie dosyć gładko wygrać jednak jego gorąca główka zniechęca mnie na postawienie na Juana nawet złotówki (m.in mecz z Montanesem na cegle w zeszlym roku laugh laugh )

Do góry
#3613199 - 12/01/2010 06:48 Re: Sydney, Auckland - 11.01-16.01 [Re: darkoo]
majner Offline
2fast 2furious

Meldunek: 06/11/2001
Odpuściłem Lammera, bo myślałem, że gra z... Brendanem Evansem laugh No to się popisałem tongue Skoro to ten drugi Evans stanie na przeciwko Szwajcara, to skuszę się na zagranie zwycięstwa Michaela smile Kurs 1.741 w Pinniu jak najbardziej do wzięcia smile

darkoo, dzięki za nieświadome uświadomienie piwo

Do góry
#3613211 - 12/01/2010 06:54 Re: Sydney, Auckland - 11.01-16.01 [Re: majner]
włodar Offline
Hard-hitter

Meldunek: 25/06/2005
Hmmm.... szanujcie umiejętności Zeballosa, a jeśli nie, to w bukmacherskim piekle się smażyć będziecie.

Nie pisze tego tylko dlatego, że stał się moim ulubieńcem, zaręczam smile

Do góry
#3613218 - 12/01/2010 06:56 Re: Sydney, Auckland - 11.01-16.01 [Re: majner]
darkoo Offline
Carpal Tunnel

smile

Swoją drogą dobry kurs. Trochę mnie Expekt z tym 1.55 okrada laugh Widzę że na BF ładne 1.8 wisi, ale nie mam zweryfikowanej tej opcji konta australijskiego czy coś w ten deseń wink

Do góry
#3613222 - 12/01/2010 06:58 Re: Sydney, Auckland - 11.01-16.01 [Re: włodar]
włodar Offline
Hard-hitter

Meldunek: 25/06/2005
aaaa, bo nie zauważyłem. darkoo, gdybyś widział Lammera wczoraj, i w wielu innych meczach, to pomyślałbyś, że to rasowy baloniarz. Wstyd, bo jakiś tam potencjał ofensywnego uderzenia ma. Ale to tylko taki OT.

Do góry
#3613223 - 12/01/2010 06:59 Re: Sydney, Auckland - 11.01-16.01 [Re: włodar]
Llama Offline
Ana <3

Meldunek: 21/06/2005
wczoraj faktycznie balonikowali. Lammer mógł to przegrać, gdyby przeciwnik nie był taki podjarany.

Do góry
#3613228 - 12/01/2010 07:03 Re: Sydney, Auckland - 11.01-16.01 [Re: włodar]
darkoo Offline
Carpal Tunnel

Wczoraj tj. w kwalach nie miałem okazji. Jak już napisałem oglądałem go w meczu z Chuidinellim i tam grał nie miał możliwości ofensywnej gry, ale z tego co kojarzę zagrałem go live wtedy bo gdy nadarzała się okazja to bardzo ładnie posyłał piłki przy bocznej linii. Ale faktycznie większość to było przebijanie bardzo mocnych piłek od Marco, no ale ciężko było coś innego zdziałać i stąd miał dużo UE smile

Do góry
#3613238 - 12/01/2010 07:10 Re: Sydney, Auckland - 11.01-16.01 [Re: darkoo]
Fro_Lech Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 18/06/2003
Taktyką go ograł. Grał tak, a nie inaczej, bo widział, że tamten nie utrzyma celności i regularności.

Zeballos... dla mnie ma tą samą mentalność co Gaudio i Acasuso. Na pewno jeszcze nie jedno spotkanie wygra, ale przyszłość nie będzie należeć do niego.

Do góry
#3614063 - 12/01/2010 19:37 Re: Sydney, Auckland - 11.01-16.01 [Re: Fro_Lech]
Piostar Offline
Marcos Baghdatis

Meldunek: 01/11/2004
Troicki - Baghdatis 2 1,847 Pinnacle 4/10

Pora się ogarnąć Marcos. W poprzednim turnieju zagrał dobre spotkanie z Fishem po czym niezrozumiała gra bez jajek z Berdychem, gdzie w zasadzie cały mecz grał jedno i to samo niepróbując w sposób sensowny coś zmienić w grze. Słowem rozstał rozstrzelany przez Czecha. Tutaj pokonał jakąś australijską blotkę więc nie biorę tego pod uwagę. Druga runda to Victor Troicki i mam nadzieje że wstydu nie będzie, bo przewalić z Troickim w wypadku Marcosa to byłaby gruba przesada. Patrząc co potrafią obaj tenisiści to Victora dzielą lata świetlne, niestety szkoda że Marcos ostatnio rzadko pokazuje swój talent.

Troickiego jakoś nie bardzo cenię, kiedy przypada mi obejrzeć jego spotkanie wolę przełączyć na telenowelę z Wenezueli - nudy takie same, a przynajmniej fajne dupy. Chłopak nie potrafi mnie przekonać do siebie swoją grą, nie ujmuje niczym i chyba juz tak pozostanie.

Dla Marcosa to kolejna okazja zrobić dobry wynik, cały poprzedni sezon mówiło się o powrocie po kontuzji, że jeszcze nie jest w pełni sił, że brakuje ogrania itp. Pod koniec zrobił kilka dobrych wyników i teraz pora potwierdzić tą dyspozycją i zacząć marsz do czołowej 20 ATP gdzie jego miejsce.

Do góry
#3614074 - 12/01/2010 19:46 Re: Sydney, Auckland - 11.01-16.01 [Re: Piostar]
Piostar Offline
Marcos Baghdatis

Meldunek: 01/11/2004
Jakoś się piśmienny stałem. Druga propozycja.

Gasquet - Becker 1 1,35 Unibet 6/10

Rysiek po idiotycznej wpadce w poprzednim sezonie, solidnie widać popracował. Miejmy nadzieje że zrozumiał że sam talent niewystarczy, że do osiągnięcia sukcesów potrzeba też solidnej porcji pracy i potu na treningach. Większość już zauważyła w jego poprzednich meczach zwyżkę formy, kursy więc zapewne będą powoli spadać na mecze z jego udziałem. Trzeba łapać więc to co jest, a 1,35 w meczu z Beckerem nie jest wysokie, ale chyba w miarę "pewne" (o ile w tenisie jest coś pewnego). Jutro/dziś w nocy nie powinien pozostawić złudzeń rywalowi na korcie kto jest lepszy i pewnie wygrać.

Do góry
#3614174 - 12/01/2010 21:35 Re: Sydney, Auckland - 11.01-16.01 [Re: Piostar]
haku Offline
Lucio Fulci Forever

Meldunek: 22/08/2006
P. Kohlschreiber - T. Bellucci 2 @2,10 bet365 3/10

Bellucci rozgrywa coraz lepsze spotkania, myśli na korcie, wkłada dużo serca do gry i mamy dobre wyniki. W zeszłym tygodniu dobry występ w Brisbane i piękna walka do końca z Berdychem, niestety przegrana. Kohli słabo zaczął rok w Hopmanie, choć może nie do końca należy brać tamtejsze wyniki za miarodajne...
Bellucci gra bardzo ciekawy tenis, urozmaica grę, ładnie pogrywa z głębi kortu. Kohli także nadal rozgrywa spotkania z głębi kortu, co niekoniecznie będzie dobrą taktyką na Bellucciego.
W 1 rundzie Thomaz pokonał Chiudinelliego, który wydaje mi się nieco podobny do Niemca.
niska stawka, AO za pasem

Do góry
#3614295 - 12/01/2010 22:58 Re: Sydney, Auckland - 11.01-16.01 [Re: haku]
Bartez_Gambler Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 07/01/2008
JC FERRERO - Michael Lammer 2:0 1,7 Bet365

Ferrero dopiero zaczyna sezon ale wyniki które uzyskał podczas
"Masters Tenis Bilbao" świadczą że jest w dobrej formie.
Pokonał tam "Komar" Olaso,Almagro i będącego w dobrej formie Robredo.
Szwajcar tak naprawdę swoje najlepsze występy notuje na własnej ziemi, poza granicami Szwajcarii tak jak by nie potrafił grać:-)
Poza tym dochodzi zmęczenie, będzie to już 5 mecz Lammera w ciągu pięciu dni.
Tak więc Juan dzisiaj powinien easy a do półfinału drabinkę ma wręcz banalną.

8/10

Do góry
#3614305 - 12/01/2010 23:07 Re: Sydney, Auckland - 11.01-16.01 [Re: Bartez_Gambler]
yaaho Offline
Carpal Tunnel

Lammer zrezygnowal z kwali do AO... wiec typ na Ferrero nie jest juz tak fajny jakby mogl byc

Do góry
#3614762 - 13/01/2010 02:50 Re: Sydney, Auckland - 11.01-16.01 [Re: yaaho]
Vendetta Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 05/01/2006
Troicki-Baghdatis typ:1 kurs:2 stawka:5/10 bet365

Ze starego dobrego Bagiety, ktory w 2006 podbijal Australie i caly tenisowy swiat nic juz nie pozostalo. Cygan siegnąl dna i nie moze sie od niego odbic. Przykre to ale prawdziwe.
Bo kto by pomyslal te 4 lata temu po swietnym( mimo tego ze przegranym) finale AO że za kilka lat Cypryjczyk żeby cokolwiek wygrac bedzie musial wystepowac w challangerach w których na dodatek tracil sety z Besterami, Bogdanovicami czy Istominami.
I cóz że ze Szwecji ( wink )( w turnieju rozgrywanym w kocnowce ubieglego sezonu) Bagieta wyjezdzal jako zwycięzca. Jak to mowią jedna jaskółka wiosny nie czyni wink
W tym roku Baghdatis znowu gra slabo. Przegrana z Berdychem 0:6 1:6 i jej styl sprowadzają na ziemie nawet najzagorzalszych kibicow Cypryjczyka. Zapewne zaraz ktos napisze "a co z wygraną z Fishem? " Odpowiadam... a kto to jest Fish? smile Bagieta akurat zawsze sobie z nim radzil i taki styl gry jaki prezentuje Fish( ciagla ofensywa i mizeria z koncowej) odpowiada Marcosowi.
Troicki to solidny zawodnik. Bardzo mocny fizycznie. Jego najwieksze atuty to poruszanie sie po korcie i serwis. Jesli serwis mu siedzi.... a siedzi ( w ostatnim meczu z Serrą w dwoch setach zaserwowal 20 asow) to ciezko go pokonac nawet zawodnikom z czolówki rankingu. Do tego jest to zawodnik bardzo mocny psychicznie i stabilny czego nie mozna powiedziec o jego dzisiejszym przeciwniku, ktory swoimi "humorami" na korcie wyprowadzil z rownowagi nie jednego typera smile
Niektorzy tez nie zwracaja uwagiu na jego ostatni mecz z Lindahl'em ale ja analizujac to spotkanie oczywiscie sprawdzilem statystyki. Na pierwszy rzut oka wszystko ok.... z pozoru gladkie 2:0 ale celnosc pierwszego serwisu na poziomie 36% to jest baaardzo slaby wynik. Tak serwujac Cypryjczyk mogl pokonac slabego Australijczyka ale z Serbem juz mu nie pojdzie smile
Wedlug mnie kluczem do wygrania tego pojedynku bedzie dla Troickiego solidna gra z koncwej lini i wlasnie wczesniej wspomniany serwis. Bagieta jest zbyt chimeryczny by w takiej formie pokonac tak stabilnego zawodnika jakim jest Serb. Kurs 2 jaki wystawilo bet365 to dla mnie spore value.

Do góry
#3614806 - 13/01/2010 03:09 Re: Sydney, Auckland - 11.01-16.01 [Re: Vendetta]
adingh Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 02/07/2004
Tutaj zgodzę się z Vendettą. Oglądałem mecz Baghdatisa z Lindahlem i naprawdę Cypryjczyk zagrał słabe spotkanie (w drugim secie się obawiałem o niego, bo miałem postawione na Bagiete). W drugim secie wygrał dzięki błędom Lindahla, który na 5:6* został przełamany do 0 mniej więcej w taki sposób: smecz w swój kort, jakiś df i jakiś UE jak dobrze pamiętam. Ogólnie w całym meczu Baghdatis nie zachwycał, często wyrzucał i dzisiaj się też zastanawiałem czy nie zagrać Troickiego, ale jednak odpuściłem. Jednak z solidnym Serbem Baghdatis może mieć sporo kłopotów, bo już nie będzie tylu łatwych punktów co z Lindahlem.

Do góry
Strona 2 z 4 < 1 2 3 4 >

Moderator:  rafal08