#3678651 - 07/02/2010 23:36
Re: Rotterdam, San Jose, Costa do Sauipe - 8.02-14.02
[Re: Monfils]
|
Krecik
Meldunek: 04/01/2009
|
Rotterdam ATP
Julien Benneteau - Ivan Ljubicic
I runda turnieju w Rotterdamie. Stylu obu zawodników nie ma sensu przybliżać, myślę że wszyscy wiemy na co stać obu panów, zresztą gdyby patrzeć tylko na to co potrafią brałbym faworyzowanego Chorwata. Spójrzmy jednak na inne aspekty tego pojedynku. Ljuba nie zachwycił formą w Zagrzebiu, co tu dużo mówić grał słabo. Forma Juliena dla mnie jest trochę niewiadoma, na AO jakoś specjalnie nie zachwycił, przed wielkim szlemem grał jednak dobrze na turnieju w Sydney. Sam aspekt sportowy, nie przemawia na żadną korzyść za bardzo, no ale powiedzmy, że słaba forma Ljuby to spora szansa Francuza. A ma o co walczyć, gdyż przed rokiem grał w dobrze obsadzonym turnieju w III rundzie podczas gdy Ljuba poległ już w pierwszej. W tej sytuacji proponuje: Bennetau 2.10 ewentualnie +1,5 seta po 1.40
Michael Berrer - Arnaud Clement
Będący w znakomitej formie Berrer zagra z Clementem, który odpadł w Zagrzebiu z Ljubą. Jak pisałem forma Chorwata najlepsza nie jest, więc można wnioskować, że ta Francuza wygląda równie miernie. Mimo wszystko z Ljubą grał przyzwocie pierwszy set. Ale to nie forma skłania mnie ku temu spotkaniu. Niemiec gra ostatnio maraton, zaczął turniejem w Heilbronn, który wygrał w świetnym stylu, a wielką formę potwierdził na turnieju w Zagrzebiu, gdzie dzisiaj gra finał z Cilicem. Ogólnie prawie wszystko przemawia za Berrerem co odzwierciedla się w kursie, ale liczę na to zmęczenie, on gdzieś musi odpuścić. Kursów u netowych nie widzę, ale po tym co zaproponowały naziemne jak betako czy totomix można domyślać się, że będą podobne jak na Benka. I to samo roziązanie wygrana i +1,5 seta.
|
Do góry
|
|
|
|
#3678751 - 07/02/2010 23:59
[Re: Monfils]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 06/08/2006
|
jak szybkie są nawierzchnie? Z tego co pamiętam to przed rokiem w Rotterdamie była strasznie szybka. Jaka jest aktualnie i czy coś się zmieniło to nie wiem. ;-)
|
Do góry
|
|
|
|
#3679346 - 08/02/2010 02:49
[Re: Gaske]
|
a.k.a. "coolbet"
Meldunek: 28/05/2009
|
|
Do góry
|
|
|
|
#3680418 - 08/02/2010 20:35
[Re: Geremi]
|
Lucio Fulci Forever
Meldunek: 22/08/2006
|
Russell M. - Fish M. 1 @2,45 bet 365 5/10 Mecz jutro  Russell ma za sobą wygranego Challengera na Honolulu, w niezłym stylu( 2 kółka od rowerka-jedno w finale,gdzie stracił 3! gemy) Wcześniej dobry występ na AO, gdzie ładnie powalczył z Del Potro. Fish w meczu z Golubevem nie istniał, miał co prawda prawie miesiąc na spokojny trening, ale jest bez ogrania meczowego. Russell w gazie powinien z rozpędu załatwić sprawę. Dużo czucia w tym typie, ale ostatnio mnie ono nie zawodzi 
|
Do góry
|
|
|
|
#3680436 - 08/02/2010 20:45
[Re: Gaske]
|
2fast 2furious
Meldunek: 06/11/2001
|
jak szybkie są nawierzchnie? Z tego co pamiętam to przed rokiem w Rotterdamie była strasznie szybka. Jaka jest aktualnie i czy coś się zmieniło to nie wiem. ;-) Rotterdam - Deco Turf (3 - medium) San Jose - Latex-ite (4 - medium/fast)
|
Do góry
|
|
|
|
#3680776 - 08/02/2010 22:58
[Re: majner]
|
veteran
Meldunek: 04/11/2009
|
LORENZI-MELLO - 1...kurs 2,20, typ na przekór bo ktoś widzi jako zdecydowanego faworyta Brazylijczyka. Uwazam,że Lorenziego stać na wygranie tego pojedynku. Swoje przekonanie opieram na suchym wyniku....ostatnio Włoch napędził niezłego stracha Schwankowi przegrywając z nim 6-4,6-7,3-6,.....a z tym samym Schwankiem w challengerze w Kolumbii Mello dostał baty 3-6,1-6,.....oczywiście wiem ,że nie jest to miarodajne i calkiem nie musi świadczyć na korzyść Włocha....ale oba turnieje były na clayu,a ja nigdy nie uważałem Mello za specjalistę od tej nawierzchni,myślę,że dużo lepiej czuje się on na hardzie,...stąd wygrany challenger w Sao Paolo i wygrana w finale z Schwankiem 6-3,6-1,.....a wygranej na clayu w Santiago z Cuevasem bym nie przeceniał,gdyż doszły do mnie słuchy ,że Cuevas grał z kontuzją, z resztą w 2 rundzie porażka z A. Martinem,który tutaj nawet kwalifikacji nie przeszedł..,,reasumując...kursy na Włocha uwazam za zawyżone....na takiego faworyta ten MELLO mi nie wygląda.....
|
Do góry
|
|
|
|
#3680849 - 08/02/2010 23:51
[Re: majner]
|
Hard-hitter
Meldunek: 25/06/2005
|
Rotterdam - Deco Turf (3 - medium) San Jose - Latex-ite (4 - medium/fast)
Majner, mała, ale istotna korekta. Rotterdam - Deco Turf (4 - Medium-Fast), czyli nawierzchnia np USO.
|
Do góry
|
|
|
|
#3680873 - 09/02/2010 00:09
[Re: włodar]
|
old hand
Meldunek: 21/01/2010
|
Mischa Zverev vs. Igor SijslingTyp: Mischa Zverev@2,06 betfair | Stake: 9/10.Kursy na Holendra lecą w dół, ale nie zmienia to mojego podejścia do tego spotkania. Zverev co prawda tenisową potęgą nigdy nie był, bo jest jeszcze młody, ale swoje grał i zrobił już kilka fajnych wyników charakterystycznym dla siebie stylem serve&volley. Dlatego dziwne, że tak długo nie może załapać odpowiedniego rytmu. Teraz będzie ku temu odpowiednia okazja, bo mimo iż Sijsling kwalifikacje przeszedł jak burza, to jest on tenisistą zaledwie przeciętnym. Jeśli Zverev zagra swoje to powinien sobie latwo poradzić, no ale właśnie. Czy zagra swoje po takiej serii niepowodzeń? Ja wierzę, że tak, bo jak nie teraz to nie wiem kiedy. Powodzenia.
|
Do góry
|
|
|
|
#3681250 - 09/02/2010 04:32
[Re: haku]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 22/12/2009
|
Russell M. - Fish M. 1 @2,45 bet 365 5/10 Mecz jutro  Russell ma za sobą wygranego Challengera na Honolulu, w niezłym stylu( 2 kółka od rowerka-jedno w finale,gdzie stracił 3! gemy) Wcześniej dobry występ na AO, gdzie ładnie powalczył z Del Potro. Fish w meczu z Golubevem nie istniał, miał co prawda prawie miesiąc na spokojny trening, ale jest bez ogrania meczowego. Russell w gazie powinien z rozpędu załatwić sprawę. Dużo czucia w tym typie, ale ostatnio mnie ono nie zawodzi ABSOLUTNIE sie z tym nie zgodze. Dla Fisha to jeden z ulubionych turniejow. Rok temu zawedrowal tutaj do finalu wiec ma czego bronic. Eliminowal po koleji Isnera del Porto i samego Blake. Dwa lata temu przegral w 1/4 ale po 3 setach z ARodem.Paradoksalnie uwazam ze win Rusela w chellu to dobry prognostyk na win Fisha. Bardzo czesto sie zdarza ze zawodnicy mniejszej klasy ktorym cos tam sie uda ugrac w danym turnieju odpadaja w 1 rundzie nastepnego. Fakt ryba ostatni nie blyszczy ale gdzieszukac formy jak nie tutaj...
|
Do góry
|
|
|
|
#3681486 - 09/02/2010 06:08
[Re: Goget]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 19/02/2008
|
Black, ale sobie porównaj Fisha sprzed roku, a teraz  Mmi wszystko tesz stawiam na Merdy'ego
|
Do góry
|
|
|
|
#3681791 - 09/02/2010 09:06
[Re: młody gniewny]
|
Krecik
|
Rotterdam ATP
I runda turnieju w Rotterdamie. Stylu obu zawodników nie ma sensu przybliżać, myślę że wszyscy wiemy na co stać obu panów, zresztą gdyby patrzeć tylko na to co potrafią brałbym faworyzowanego Chorwata. Spójrzmy jednak na inne aspekty tego pojedynku. Ljuba nie zachwycił formą w Zagrzebiu, co tu dużo mówić grał słabo. Forma Juliena dla mnie jest trochę niewiadoma, na AO jakoś specjalnie nie zachwycił, przed wielkim szlemem grał jednak dobrze na turnieju w Sydney. Sam aspekt sportowy, nie przemawia na żadną korzyść za bardzo, no ale powiedzmy, że słaba forma Ljuby to spora szansa Francuza. A ma o co walczyć, gdyż przed rokiem grał w dobrze obsadzonym turnieju w III rundzie podczas gdy Ljuba poległ już w pierwszej. W tej sytuacji proponuje: Bennetau 2.10 ewentualnie +1,5 seta po 1.40
Będący w znakomitej formie Berrer zagra z Clementem, który odpadł w Zagrzebiu z Ljubą. Jak pisałem forma Chorwata najlepsza nie jest, więc można wnioskować, że ta Francuza wygląda równie miernie. Mimo wszystko z Ljubą grał przyzwocie pierwszy set. Ale to nie forma skłania mnie ku temu spotkaniu. Niemiec gra ostatnio maraton, zaczął turniejem w Heilbronn, który wygrał w świetnym stylu, a wielką formę potwierdził na turnieju w Zagrzebiu, gdzie dzisiaj gra finał z Cilicem. Ogólnie prawie wszystko przemawia za Berrerem co odzwierciedla się w kursie, ale liczę na to zmęczenie, on gdzieś musi odpuścić. Kursów u netowych nie widzę, ale po tym co zaproponowały naziemne jak betako czy totomix można domyślać się, że będą podobne jak na Benka. I to samo roziązanie wygrana i +1,5 seta. Tylko krowa nie zmienia zdania. To jest opinia sprzed kilku dni, po dogłębniejszej analizie proponuje nie grać Clementa, ba obecnie skłaniałbym się ku Berrerowi, ale raczej to jest mecz z serii no bet. Jak pisałem forma Berrera jest na prawdę imponująca, a on w sumie gra dopiero pojutrze ( jutro, jeśli wziąć pod uwagę godzinę pierwszą na zegarku ) co czyni mój poprzedni pomysł zupełnie bezsensownym. Co do Benka on tu wiezie Ljubę w dwóch setach  Z godziny na godzinę jestem coraz bardziej pewny tego rozwiązania, tylko ta forma Francuza nieznana pozostawia cień niepewności, ale kurs rośnie co mnie dziwi i cieszy zarazem. Benneteau 2.25 Bet365, ale dają i więcej
|
Do góry
|
|
|
|
#3682002 - 09/02/2010 17:49
|
Hard-hitter
|
Thiemo De Bakker - Jan Hajek 1 1,60 To może być turniej, w którym De Bakker - nadzieja holenderskiego tenisa, udowodni, że jest bardzo blisko opuszczenia challengerowego levelu. Zresztą kalendarz jego występów na najbliższe miesiące jest wypełniony turniejami rangi ATP(Marsylia,Dubai,Indian Wells, Miami), a to znak, że czuje się coraz pewniej, że to przełomowy sezon. Zresztą, jego pojedynek z Roddickiem podczas AO, pokazał, że jego aspiracje są uzasadnione. Nie róbmy z Jana Hajka strasznego leszcza, w kontekście innych nawierzchni niż clay, nie liczmy, że to będzie łatwy dla Holendra mecz, ale tym razem, na dodatek na holenderskiej ziemi, na niespodziankę bym nie liczył. Zestawiając ich style gry, atutem Czecha jest sprytna i inteligentna defensywa, która sprawia, że kolekcjonuje punkty po błędach rywali. Na wiele prezentów ze strony Thiemo liczyć jednak nie powinien, bo to zawodnik, który potrafi cierpliwie budować akcję, a przy tym dobrze wybiera momenty ataków, generując sporą agresję. W moim temacie mały bonus 
|
Do góry
|
|
|
|
#3682641 - 09/02/2010 22:21
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 14/02/2005
|
 33.Thiemo De Bakker - Jan Hajek 1 1,50  W jednym z dzisiejszym spotkań na kortach w Rotterdamie staną naprzeciwko siebie nadzieja holenderskich kibiców oraz czeski grajek. Holendrzy tęsknią mocno do sukcesów Richarda Krajicka. Thiemo dzielnie w 2009 roku walczył, by wlać odrobinę nadzieji w serca swoich rodaków, że z tenisem Niderlandów może być lepiej. Jego seria osiemnastu zwycięstw pod rząd w kolejnych występach challengerowych robi wrażenie. Jan Hajek - nazwisko wielu z was bardziej kojarzy się z rewelacją tej części skoków narciarskich Hajkiem Antoninem. Thiemo wlej nadzieję w serca holenderskich kibiców i wygyrwaj 
|
Do góry
|
|
|
|
#3682782 - 09/02/2010 23:23
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 11/04/2009
|
Jak ja czytam wasze uzasadnienia że De Bakker wygra bo jest nadzieją holenderskiego tenisa to nie wiem czy się śmiać czy płakać przecież taką argumentacje to można o kant dupy rozbić
|
Do góry
|
|
|
|
#3682784 - 09/02/2010 23:24
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 07/01/2008
|
Będę zgryźliwy. Hmmm... prezenty urodzinowe,pytajniki - to takie "trywialne"  Lepiej podczas analizy nie patrzeć na swój avatar eheheh postawię pieniądze na Schwanka:-) Stawka średnia bo dużo niewiadomych:-)
|
Do góry
|
|
|
|
#3682819 - 09/02/2010 23:44
[Re: koleszka]
|
Carpal Tunnel
|
Jak ja czytam wasze uzasadnienia że De Bakker wygra bo jest nadzieją holenderskiego tenisa to nie wiem czy się śmiać czy płakać przecież taką argumentacje to można o kant dupy rozbić podejrzewam, że bijesz do mnie. Swoje ,,analizy'' traktuję z przymrużeniem oka. Pisze w luznej formie nie wchodząc w szczegóły np. charakterystyki zagrań. A dlaczego? Bo uważam, że w tym o wiele lepszy jest Włodar. Najważniejsze dla mnie by kilka osób podało jakieś argumenty, by toczyła się dyskusja. Dla mnie to, że turniej odbywa się w Holandii, i że stawiam na tenisistę, który w moim mniemaniu coraz mocniej bije do bram choćby 50 ATP jest fajnym wyznacznikiem i dobrą lokatą. Nadzieja holenderskiego tenisa, a i owszem. Od czasów Richarda wielka posucha u Holendrów z graczami i uwierz dziś chłopak napewno będzie miał duży doping na publiczności i masę zaciśniętych kciuków rodaków liczących na jego sukces. Napisz jakąś analizę spotkania to podyskutujemy o jej merytorycznej wartości. Pozdro.
|
Do góry
|
|
|
|
#3682834 - 09/02/2010 23:54
|
veteran
|
Nie rozumiem po co się napinać....przecierz najlepsza , najpiękniejsza, najbardziej merytoryczna,najbardziej logiczna analiza....nie daje przecierz gwarancji wyniku,na który miałaby wskazywać......
|
Do góry
|
|
|
|
#3682835 - 09/02/2010 23:56
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 11/04/2009
|
Nie znam się na tenisie, więc nie napisze nic ciekawego na temat tych meczy, ale znam się na obstawianiu i argumenty typu, "kursy spadły, więc trzeba to grać", "jest nadzieją", "kibice bardziej by chcieli" albo "gra ładniej" to żadne uzasadnienia.
|
Do góry
|
|
|
|
#3683466 - 10/02/2010 03:00
[Re: koleszka]
|
old hand
|
Igor Andreev vs. Potito StaraceTyp: Igor Andreev@1,72 betfair | Stake: 8/10.Po tym co Andreev pokazał na AO z Federerem, jestem spokojny o jego formę. Forhand funkcjonował jak za dawnych lat, gra do pewnego momentu była płynna. Co prawda do Brazylii przeważnie przyjeżdżał wraz z samoopalaczem i leżakami, co można wywnioskować z dwóch ostatnich porażek w 1. rundach, ale teraz sytuacja jest inna. Igor wie, że musi budować formę, bo zeszły sezon po prostu zmarnował. Starace to średnio wymagający rywal, któremu tylko raz na sześć prób udało się pokonać Rosjanina. Wierzę, że dziś nie powiększy swojego bilansu.
|
Do góry
|
|
|
|
#3684523 - 10/02/2010 07:31
[Re: wuuja]
|
old hand
|
Igor 6:2 6:2. Mardy Fish vs. Michael RussellTyp: Mardy Fish@1,70 betfair | Stake: 9/10. Niby gdzie Fish ma wrócić do formy jak nie na własnym terenie i to w jednym z jego ulubionych turniejów? Mardy wyrobił sobie dobrą markę właśnie za sprawą solidnych występów na własnych śmieciach i teraz musi się postarać żeby ją odzyskać, bo początek sezonu nie napawa optymizmem. Russell wygrał tam jakiegoś czelka, trochę postraszył Portka na AO... ...but tonight he'll sleep with Fishes. 
|
Do góry
|
|
|
|
#3684641 - 10/02/2010 07:59
|
enthusiast
Meldunek: 26/11/2005
|
Ogladalem przed chwila mecz Machado vs Daniel i na 2 runde nasowa sie prosty typ Andreev masakruje Machado bo z nim wlasnie sie zmierzy. Machado slaby serwis i tylko przebijal fakt robil duzo dropshotow z 15 ich zrobil i wszystkie wygral ale Marcos Daniel poruszal sie po korcie jak slon niektore dropshoty byly do przewidzenia a on i tak nawet nie ruszal. Przewiduje wynik 6-2 6-2 a nawet jeszcze wyzszy skoro tak latwo pojechal Starace wiec brac handi na ten mecz
|
Do góry
|
|
|
|
#3685503 - 10/02/2010 21:03
[Re: devsman]
|
old hand
|
Fish wycofał się przed meczem = zwrot. Igor Andreev vs. Rui MachadoTyp: Igor Andreev(-1,5 set handi)@1,90 betfair | Stake: 10/10.Typ: Under 21,5 games@1,97 10bet | Stake: 10/10.Zgodnie z moimi przewidywaniami, Igor wrócił do formy i nie pozostawił nawet cienia nadziei Włochowi Starace. Zaledwie cztery stracone gemy tylko utwierdziły mnie w przekonaniu, że Igor wziął na poważnie turniej w Costa de Sauipe. Dziś przyjdzie mu się zmierzyć z rywalem słabszym niż Starace, stąd inny wynik jak łatwa wygrana Rosjanina nie wchodzi w gre. Machado jak to Machado, troche tam poprzebija, ale z uwagi na brak kończącego uderzenia, w dodatku mając po drugiej stronie kortu taką siłę rażenia jak forhand Andreeva, te przebijanki za długo mu nie pomogą. Dwie szóstki po stronie Igora, innej opcji nie widzę.
|
Do góry
|
|
|
|
#3685560 - 10/02/2010 21:24
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 18/06/2003
|
Bezstresowy potrójny zestaw z Brazylii.
Ferrero, Andreev i debel Melo/Soares. Andreev - wyżej. Ferrero - jest zdrowy, przyjechał po formę, po punkty, po pieniądze - Massu ten Pan już nie zagości na stałe w ATP. Pozostały mu sukcesy w CH. Poziom między CH, a ATP jest ogromny. Kolejnym tego potwierdzeniem jest postawa Zeballosa, który nie wytrzymuje tego przeskoku jaki dokonał w 2009 r. Porażki, urazy, krecz wczoraj. Dzisiaj ma prawo wyjść do debla - po startowe. Melo i Soares bardzo dobre połączenie. Przegrali z Arnoldem i Monaco w poprzednim turnieju, ale teraz nie ma Monaco, a Zeballos na pewno zagra z urazem.
|
Do góry
|
|
|
|
#3686030 - 11/02/2010 00:16
[Re: Fro_Lech]
|
2fast 2furious
|
 Kohlschreiber, P vs Sela, Dudi over 21.5 gemów @ 1.94  Pojedynek dwóch graczy o groźnym, technicznym serwisie. W poprzednim meczach obaj pokazali, że forma serwisowa jest, skuteczność również na przyzwoitym poziomie (Filip - 69%, Dudi - 66%). Ja tu widzę minimum jeden tie-break, do tego skłonność Niemca do chwilowych dekoncentracji i wychodzą nam 3 sety. Tak więc over bardzo możliwy.
|
Do góry
|
|
|
|
#3686557 - 11/02/2010 03:30
|
Krecik
|
Rotterdam ATP
Będący w znakomitej formie Berrer zagra z Clementem, który odpadł w Zagrzebiu z Ljubą. Jak pisałem forma Chorwata najlepsza nie jest, więc można wnioskować, że ta Francuza wygląda równie miernie. Mimo wszystko z Ljubą grał przyzwocie pierwszy set. Ale to nie forma skłania mnie ku temu spotkaniu. Niemiec gra ostatnio maraton, zaczął turniejem w Heilbronn, który wygrał w świetnym stylu, a wielką formę potwierdził na turnieju w Zagrzebiu, gdzie dzisiaj gra finał z Cilicem. Ogólnie prawie wszystko przemawia za Berrerem co odzwierciedla się w kursie, ale liczę na to zmęczenie, on gdzieś musi odpuścić. Kursów u netowych nie widzę, ale po tym co zaproponowały naziemne jak betako czy totomix można domyślać się, że będą podobne jak na Benka. I to samo roziązanie wygrana i +1,5 seta. Tylko krowa nie zmienia zdania. To jest opinia sprzed kilku dni, po dogłębniejszej analizie proponuje nie grać Clementa, ba obecnie skłaniałbym się ku Berrerowi, ale raczej to jest mecz z serii no bet. Jak pisałem forma Berrera jest na prawdę imponująca, a on w sumie gra dopiero pojutrze ( jutro, jeśli wziąć pod uwagę godzinę pierwszą na zegarku ) co czyni mój poprzedni pomysł zupełnie bezsensownym. Co do Benka on tu wiezie Ljubę w dwóch setach  Z godziny na godzinę jestem coraz bardziej pewny tego rozwiązania, tylko ta forma Francuza nieznana pozostawia cień niepewności, ale kurs rośnie co mnie dziwi i cieszy zarazem. Benneteau 2.25 Bet365, ale dają i więcej No i tak jak pisałem Benek ograł Ljubę w dwóch setach, widać, że jest daleko od optymalnej formy Chorwat. Clementa potem odpuściłem, pisałem, że nawet bliżej mi Micheala i Niemiec wygrał 2-1. Za chwilę Baghdatis - Blake, pod koniec zeszłego sezonu Cypryjczyk wrócił do wielkiej formy i z początkiem roku potwierdził ją na kortach w Melbourne. Prawdopodobnie gdyby nie kontuzja wygrałby z Hewittem. Blake pokazał też bardzo dobry tenis z Del Potro, ale on na turniejach na starym kontynencie często zawodzi. Moim zdaniem w lepszej formie jest Cypryjczyk, kursy prawdopodobnie są spowodowane tą kontuzją. O ile jednak mi wiadomo już wszystko jest dobrze i dziś powinien to udowodnić. Opis trochę chaotyczny, ale mecz za chwilę. Moja propozycja Baghdatis 1.90 Bet 365
|
Do góry
|
|
|
|
#3686711 - 11/02/2010 03:55
[Re: iti]
|
Carpal Tunnel
|
Z calym szacunkiem Geremi, ale turniej w Rotterdamie to nie jest jakis tam turniej tylko 500-tka. W Memphis pewnie jest rozgrywany turniej nizszej rangi. Co do reszty - nie neguje. wiem, wiem. zresztą nie wkleiło uśmiechów przy tekście o wielkości turnieju. Uważam, że Blake mając do wyboru ostry trening przed turniejami w USA, a jednym turniejem w Europie powinien wybrać to pierwsze.
|
Do góry
|
|
|
|
#3688025 - 11/02/2010 16:42
[Re: Vendetta]
|
veteran
|
Też,uważam,że BERRER powinien być w koncu zmęczony....ale nie przeceniał bym formy Francuza pokonaniem Ljubicica....ogólnie wiadomo,że Chorwat jest bez formy,co pokazał już w Zagrzebiu.....także sukces w meczu z nim nie musi stanowić o jakiejś wybitnej formie BENNETAU.......
|
Do góry
|
|
|
|
#3688141 - 11/02/2010 18:10
[Re: Vendetta]
|
Krecik
|
Baghdatis 6-4 6-2  Benneteau - Berrer O tym meczu zostało już przez wielu z Nas dużo napisane. Ja mogę Państwa tylko utwierdzić w przekonaniu na grę na Francuza. W swoich dwóch pierwszych analizach nie byłem do końca pewny gry Benka, mimo słabej dyspozycyjności Ljuby Francuz można powiedzieć, że zagrał bardzo dobrze. Berrer początkowo szukałem jego odpadnięcia już w I rundzie z Clementem, ale Arnaud mnie nie zachwycał do tego grali dopiero 3 dnia co w przypadku Micheala ma spore znaczenie. Benkowi zależy na tej minimum 3 rundzie by obronić punkty sprzed roku. Moja propozycja Benneteau 1.61 Bet365
|
Do góry
|
|
|
|
#3690665 - 12/02/2010 18:59
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 13/09/2006
|
D.Istomin - P.Kohlschreiber Istomin +1.5 seta @2 6/10 Bet-at-home Istomin @4.33 2/10 bet365 I choć jestem wielkim zwolennikiem gry Filipa, sądzę, że uzbek jest w stanie wyeliminować niemca z turnieju w San Jose. Wczoraj poległ rodak Filipka - Haas. Oglądałem ten mecz i byłem w wielkim szoku. Tommy grał swoje, choć może bez tego błysku, wiadomo zdarzały się głupie błędy, ale generalnie grał haasowski tenis. Istomin kapitalnie grał w defensywie i czasami zagrywał wręcz niekonwencjonalne gałki, świetny tenis dla oka i co ważne skuteczny. Do tego dopisać należy dobry serwis i robi nam się kompletny grajek, który może namieszać za oceanem. W tym turnieju jeszcze nie stracił seta, najpierw pokonując Harrisona, a wczoraj wspomnianego Haasa. Kohli na początku odprawił Rama w 3 setach, a wczoraj wręcz zdemolował Dudi Selę. Moim zdaniem uzbeka stać jak najbardziej na wyrzucenie Kohliego z turnieju, a tym bardziej na ugranie choćby jednego seta.
|
Do góry
|
|
|
|
#3691572 - 13/02/2010 01:30
[Re: verdasco]
|
2fast 2furious
|
Istomin zagrał w pojedynku z Haasem mecz życia. Czy będzie w stanie to powtórzyć w meczu z Filipem ? Myślę, że nie. O ile seta może być w stanie urwać, o tyle zwycięstwa wg mnie ubek tutaj nie odniesie. Osobiście gram Kohliego 2:0 @ 1.80, stawka średnia.
|
Do góry
|
|
|
|
#3693361 - 13/02/2010 20:43
|
Carpal Tunnel
|
D.Istomin +5.5 - F.Verdasco 1 @1.72 7/10 bet365
Istomin bez dwóch zdań gra jeden z najlepszych turniejów w życiu. To już półfinał, a uzbek idzie jak przecinak. W San Jose odprawił już z kwitkiem dwóch najlepszych niemieckich tenisistów Kohliego i Haasa. Tomka rozbił w dwóch setach, a mecz z Kohlim był dość specyficzny, wygrał 6:1 1:6 6:3. Dysponuje bardzo dobrym podaniem, poza tym nieźle radzi sobie z głębi kortu. W wymianach pewnie szans większych z Feną mieć nie będzie, stąd też wskazana będzie szybka ofensywa, a Denis tak grać potrafi i lubi. Verdasco w trzech setach odprawił Lu, a wczoraj nawet łotysz Berankis stawił mocny opór, spokojnie pokrywając dzisiejsze hc. 6:4 6:3 taki wynik daje zwycięstwo hc, wątpie jednak, bo wierzę, że Istomin ugra dzisiaj seta.
|
Do góry
|
|
|
|
#3693395 - 13/02/2010 20:56
|
Carpal Tunnel
|
Ł.Kubot - I.Andreev 1 @2.63 betgun 5/10
Łukasz jest w życiówce, niedługo pewnie zobaczymy go w 50tce rankingu ATP! Wielki sukces. Widziałem go w tym roku i byłem zachwycony jego grą. Gra niesamowicie pod siatką, a wiadomo serv&volley to jego największa broń. I dzisiaj Igor może mieć ogromne problemy z takim przeciwnikiem. Wiadomo Andreev ma słabiutki bh, za to zabójczy fh, którego używa bardzo często, charakterystycznie obiegając piłkę, dzisiaj może być bardzo ciężko z ofensywnie grającym Łukaszem. Niby Igor rozbił Cuevasa, typowego ziemniaka, cały mecz stojącego na końcowej linii. Miał 3 setowe problemy z Machado i to daje dużo do myślenia. I w I rundzie pokonał Starace, prezentującego podobny styl do Cuevasa. Widać, że tacy zawodnicy mu leżą, z graczem z pod siatki będzie miał problem. A Łukasz.. jestem pod wrażeniem tego czego dokonał tej nocy. Rozegrał 3 mecze! 3 gładko zwyciężając! Z Montanesem 62 62, z Fogninim 63 61 i w deblu z Marachem na deser! Myślę, że dzisiaj wypocznie i znowu da czadu wieczorem. W h2h 2:1 dla Łukiego, pokonał Igora w 2004 w Sopocie, potem przegrał w 3 setach w czeskim turnieju, i w 2009 wygrał 3:2 po kreczu Igora.
|
Do góry
|
|
|
|
#3693436 - 13/02/2010 21:22
[Re: GaloGalo]
|
Hard-hitter
|
no właśnie patrząc na mecze Herbatnika w ostatnim czasie i rywali z którymi przegrał można gołym okiem stwierdzić, że większość tych rywali to servisman'i. No właśnie trudno to stwierdzić  od 2009 roku jego bilans z typowymi serwismenami to prawie idealnie 50/50, a w samym turnieju w Bergamo pokonał ich dwóch.
|
Do góry
|
|
|
|
#3693444 - 13/02/2010 21:26
[Re: GaloGalo]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 10/01/2005
|
verdasco dosyć ryzykownie  Kubot powiedział "I prefer a more rapid, but my game has adapted well here in Sauipe. I think I played the best tennis of my life on Friday. I hope to go further." czyli sam przyznaje, że zagrał wczoraj rewelacyjnie jednakże woli szybsze nawierzchnie. Przy deszczowej pogodzie jaka jest Brazylii nawierzchnia jest wolniejsza niż zazwyczaj co znamionuje, że serwis będzie mniej kąśliwy i wątpię by Kubot zbyt często chodził do siatki zresztą Andreev mijać potrafi  Wydaje się, że kluczowa będzie świeżość zawodników obaj zdecydowanie są w formie, ale czy te wczorajsze spotkania nie odbiją się na dzisiejszej dyspozycji Polaka? Oczywiście chciałbym aby to on wygrał ale wydaje mi się, że zwycięzcą będzie Rosjanin.
|
Do góry
|
|
|
|
#3693455 - 13/02/2010 21:30
|
Hard-hitter
|
I jeszcze uwagi do wcześniejszych postów D.Istomin +5.5 - F.Verdasco 1 @1.72 7/10 bet365 W wymianach pewnie szans większych z Feną mieć nie będzie, stąd też wskazana będzie szybka ofensywa, a Denis tak grać potrafi i lubi. Istomin nie lubi "szybkiej ofensywy". On prezentuje styl oparty na kontrolowanej agresji, lubi budować akcję, wiele topspinowych uderzeń, z często nieregularną głębią, przeplata ofensywnymi zagraniami. I w I rundzie pokonał Starace, prezentującego podobny styl do Cuevasa. Cuevas jest zdecydowanie bardziej ofensywny, dlatego, w przeciwieństwie do Włocha ma już poza clayem kilka fajnych wygranych.
|
Do góry
|
|
|
|
#3693741 - 13/02/2010 23:18
|
Carpal Tunnel
|
no właśnie patrząc na mecze Herbatnika w ostatnim czasie i rywali z którymi przegrał można gołym okiem stwierdzić, że większość tych rywali to servisman'i. No właśnie trudno to stwierdzić  od 2009 roku jego bilans z typowymi serwismenami to prawie idealnie 50/50, a w samym turnieju w Bergamo pokonał ich dwóch. No proszę Cię, kto z trójki Kudryavtsev, Lammer, Bozoljac według Ciebie jest servisman'am? Zaserwować 6-7 asów w meczu wielką sztuką nie jest.
|
Do góry
|
|
|
|
#3693816 - 13/02/2010 23:35
|
Hard-hitter
|
hmmm... obrażasz mnie  Jeśli nie zaliczasz Kudry, a już tym bardziej Bozo do kategorii serwismanów, to ciężko mówić o konstruktywnej rozmowie. Patrzysz na ilośc asów? tak, Bozo w 3 meczach w Bergamo miał ich 45  Jego serwis nie jest mocny, on jest potężny. Ilość asów Kudry jest nieregularna, ale i dlatego, że serwis jest nieregularny. Jego siła 1 średnio ok. 190 km/h, 2-ok. 150 km/h, najmocniejsze ok. 220 km/h, jak najbardziej klasyfikują go do grupy serwismanów. Twój problem jest taki, że patrzysz na ilość asów, a nie efektywność serwisu,a do tego, nie widziałeś tych zawodników w akcji i bazujesz na livescore, bo tylko to może usprawiedliwić, taką ich ocenę, a szczególnie Bozo.
|
Do góry
|
|
|
|
#3695092 - 14/02/2010 06:47
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 18/06/2003
|
I jeszcze uwagi do wcześniejszych postów D.Istomin +5.5 - F.Verdasco 1 @1.72 7/10 bet365 W wymianach pewnie szans większych z Feną mieć nie będzie, stąd też wskazana będzie szybka ofensywa, a Denis tak grać potrafi i lubi. Istomin nie lubi "szybkiej ofensywy". On prezentuje styl oparty na kontrolowanej agresji, lubi budować akcję, wiele topspinowych uderzeń, z często nieregularną głębią, przeplata ofensywnymi zagraniami. I w I rundzie pokonał Starace, prezentującego podobny styl do Cuevasa. Cuevas jest zdecydowanie bardziej ofensywny, dlatego, w przeciwieństwie do Włocha ma już poza clayem kilka fajnych wygranych. Dokładniej to Starace bardzo mocno rotuje piłki, szczególnie z Fh. Bh ma gorszy od Urusa, zdecydowanie jest to defensywne skrzydło Włocha. Cuevas bardzo często szuka, płaskiego, kończącego uderzenia, szczególnie lubi czyścić boczne linie. Co za tym idzie - Starace jest troszkę bardziej regularny. Bardzo się cieszę, że w tym roku Kort odżył, warto aby nawiązać do chlubnych tradycji 2007 i 2008 roku.
|
Do góry
|
|
|
|
#3695214 - 14/02/2010 07:28
[Re: Fro_Lech]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 29/10/2006
|
Jutro final w Rotterdamie. Mikhail Youzhny - Robin Soderling [2] @1.40 Jakoś nie widzę innego rozwiązania jak pewne zwycięstwo Robina. Zagrał dzisiaj kolejne bardzo dobre spotkanie. Mało błędów i wygrana w 2 setach z bardzo wymagającym Denką. Youzhny wygrał dzięki słabej grze Novaka. Oglądałem oba mecze i na zdecydowanie wyższym poziomie stał mecz Soda - Denko. Robin nawet bez formy był groźny w okresie halowym. Mocny serwis + pewny FH. Od dłuższego czasu jest w świetniej formie i z Mikhaiłem problemów mieć nie powinien 
|
Do góry
|
|
|
|
#3695528 - 14/02/2010 11:51
[Re: Ejdem]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 07/01/2008
|
Costa Do Sauipe - Finał
JUAN CARLOS FERRERO - Łukasz Kubot 1
Powiem szczerz,iż przenigdy w życiu nie myślałem, że będę świadkiem finału turnieju ATP w którym zmierzy się mój ulubieniec i zarazem idol tenisowy z Polakiem. Do teraz nie mogę w to uwierzyc. Pierwszy raz w życiu jednak nie będę 3mał kciuków za naszego reprezentanta tylko za obcokrajowca. Do rzeczy jednak, Łukasz tym turniejem pokazuję jak wielki zrobił postęp,zresztą według mnie gra chyba jeden z lepszych turniejów w życiu(mam nadzieję że najlepsze jednak przed nim). Ale rywale których pokonał Kubot(Hernandez,Montanes,Fognini) nie mogą się równac z z JCF pod względem umiejętności. Andreev natomiast to jak każdy znawca tematu wie, grasz chimeryczny, i rzecz najważniejsza bez haryzmy. Zresztą każde jego spotkanie tego dowodzi. Ferrero też nie oszukujmy się trudnej drabinki nie miał ale jest zawodnikiem doświadczonym, ogranym i widac jak na dłoni że bardzo zależy mu na zwycięstwie w tym turnieju. Reasumując nie widzę innej możliwości niż zwycięstwo Juana Carlosa który spokojnie znajdzie sposób na grę Łukasza który oprócz singla ma też w nogach debla. Vamos JCF!!!
|
Do góry
|
|
|
|
#3696897 - 15/02/2010 02:22
[Re: Bartez_Gambler]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 05/05/2003
|
Costa Do Sauipe - Finał
JUAN CARLOS FERRERO - Łukasz Kubot 1
Reasumując nie widzę innej możliwości niż zwycięstwo Juana Carlosa który spokojnie znajdzie sposób na grę Łukasza który oprócz singla ma też w nogach debla. Vamos JCF!!!
A ja bym Kubota nie spisywał tak od razu na straty. Swoją ofensywną taktyką może troche zmącić spokojne (acz precyzyjne i najwyższych lotów) przebijanie zza końcowej linii Ferrera. Może go wkurzyć grą przy siatce, gdy Hiszpan nie będzie mógł go minąć. Jeśli uda mu chociaż trochę narzucić swoje warunki gry, to może być nieźle. Dużo zależy jak z kondycją, ostatnie 2 dni mogą trochę dawać znać o sobie, chociaż wczoraj po pierwszym secie, w którym myślałem że w pewnym momencie padnie, wszedł w końcu na obroty i zaczął potem nieźle biegać i precyzyjnie uderzać. Może więc zdrowia starczy. A JCF w tym turnieju miał raczej easy a i tak ze Schwankiem i Massu się męczył. Kubot jest najwyżej notowanym jego przeciwnikiem w tym turnieju, do tego "w ciągu", tak że myślę że spacerku miał nie będzie. Przewaga Juana Carlosa to na pewno ogranie w finałach i to że czuje się tam jak u siebie - mówił coś że ma w pobliżu 'beach house' (wiadomo że Hiszpanie słabo mówią po angielsku, więc może mu chodziło o 'bitch house'?  ). Ale z drugiej strony Łukasz nie ma nic do stracenia, wręcz przeciwnie, "puka do nieba bram" no i z taką formą w końcu przyjdzie pierwsze zwycięstwo turniejowe, prędzej w '250' niż w innych turniejach. Po cichu liczę że to nastąpi dziś, czego mu serdecznie życzę.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|