#373961 - 18/07/2005 20:02
ATP - Stuttgart, Amersfoort, Indianapolis - Wtorek 19.07
|
Tenis Trader
Meldunek: 09/02/2003
|
Mercedes Cup  Place: Stuttgart, Germany Date: July 18-24, 2005 Surface: Clay Prize Money: €590,000 Website : www.mercedescup.de Draws : http://www.atptennis.com/posting/2005/321/mds.pdf RCA Championship  Place: Indianapolis, Indiana Date: July 18-24, 2005 Surface: Hard Prize Money: $575,000 Website : www.rcatennis.com Draws : http://www.atptennis.com/posting/2005/419/mds.pdf The Priority Telecom Open  Place: Amersfoort, The Netherlands Date: July 18-24, 2005 Surface: Clay Prize Money: €302,000 Website: www.dutchopentennis.nl Draws : http://www.atptennis.com/posting/2005/317/mds.pdf---------------------------------------------------------------------------------------------------- Prosimy zapoznać się z Regulaminem KT. Posty nic nie wnoszące do tematu będą kasowane 
|
Do góry
|
|
|
|
#373963 - 18/07/2005 20:32
Re: ATP - Stuttgart, Amersfoort, Indianapolis - Wtorek 19.07
|
aka Schranzer
Meldunek: 16/01/2005
|
 G. Monfils - P. Starace  Monfils to typowy challengerowiec, radzi sobie tam nie źle, ale kiedy przychodzi zagrać już coś o większą stawkę sprawa sie komplikuje, chociaż u niego to wygląda jak z karuzelą, raz rozegra świetną partie, zeby potem to wszystko poszło w las.. Francuz ostatnio borykał się z kontuzją biodra, a było to niedawno, pdoczas turnieju w Bastad. Kilka słów o Potito, on najwyraźniej ma jakiś kompleks na Hidalgo.. już drugi raz w 1 rundzie z nim się moczy.. Cheć gry o włocha pewnie większa, po dotkliwej proażce w Rimini, no i Włoch też się już ograł, Mofnils od około trzech tygodni nie grał, jego forma może być zachwiana, a Potito? Musi zmyć plamę za ostatni turniej, przypomnijmy ze turniej w szwedzkim Bastad, mogłby zaliczyć za udany, gdyby nie ta 3 runda i mecz w kieszeni.. choć wyeliminował w nim Novaka czy f.Lopeza, dzisejszy truniej ma większa ragne, i obaj panowie zagrają na max swoich możliwości. Nie wierzę, że Potito da się ograć drugi raz z rzędu w 1 rundzie.. 6/10 // 1.694 Pinnacle
|
Do góry
|
|
|
|
#373964 - 19/07/2005 07:12
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 16/03/2004
|
Wczoraj całkiem fajny dzień z tenisem (ale MLB podrównało bilans) - dziś liczę na podobny. Najpierw kupon, a później drobne analizki: system: 3 pewniak + 2/3 pokaż szczegóły kuponu 1. Wt 19/07/05 14:00 Horna Luis - Sluiter Ramon ATP Tour 1 1.26 pewniak 2. Wt 19/07/05 13:00 Monfils Gael - Starace Potito ATP Tour 2 1.55 pewniak 3. Wt 19/07/05 11:00 Costa Albert - Blanco Galo ATP Tour 1 1.35 pewniak 4. Wt 19/07/05 11:00 Waske Alexander - Haehnel Jerome ATP Tour 1 1.70 5. Wt 19/07/05 12:00 Almagro Nicolas - Verdasco Fernando ATP Tour 2 1.60 6. Wt 19/07/05 12:00 Berlocq Carlos - Sabau Razvan ATP Tour 2 1.80 1/ Horna wybitny spec od clay-u - praktycznie od początku maja prezentuje bardzo dobrą dyspozycję. Praktycznie nie ma turnieju w którym by nie przeszedł paru rund (cla-y), a 3 runda RG i ostatnio ćwierćfinał i porażka z Massu w Gstaad to potwierdzają - z drugiej strony rzeźbiarz zbierający pkt. gdzie się tylko da, ale musi poczkać na występy na twardszych nawierzchniach. Ten dla odmiany od początku maja nie przebrną jeszcze przez 1 rundę w żadnym turnieju i dziś to nie powinno się zmienić. 2/ Potito - całkiem niezły sezon na swojej ulubionej nawierzchni. Nie wiadomo czemu wpadka z młodym Sabau??? więcej napisał schranzer. A Monfils nie dość że kaleka (kontuzje), to jeszcze zdecydownie preferuje nawierzchnie dużo szybsze, ale w tym roku i tu nic nie pokazał. Mam nadzieję że nic specjalnego mu się nie odmieni. 3/ Dziadek Costa kontra G. Blanco który ładnie przeszadł kwalifikacje - dwa ziemniaki z których jeden odpadnie w tej rundzie, a drugi w następnej - liczą na doświadczenie i większe ogranie (choćby w tym sezonie) Albercika. latka lecą i trzeba zbierać na emeryturkę. 4/ Alex - ostatnio jakby zdecydowany progres formy (co prawda na trawie, a to nie zawsze ma przełożenie), jednak jego przeciwnik kompletnie nic w tym roku nie prezentuje, powiem więcej - nie wygrał w tym roku żadnego spotkania w turniej rangi ATP, a ostani blamanż z Youżnym 6-1 6-1 jest właśnie wizytówką jego tegorocznej formy. Dodatkowym atutem młodego niemca będzie niewątpliwie publiczność. należy jeszcze dodać że gra na mączce nie jest mu zupełnie obca w ubiegłym sezonie (6/3), a dwa lata temu (2/8). 5/ Kolejny pojedynek dwóch typowych ziemniaków - mecz napewno będzie zacięty z wieloma przełamaniami. Obecnie Verdasco wydaje się być w nieco lepszej dyspozycji, ale Nicolas napewno tanio skóry nie sprzeda! 6/ Dla mnie 2 nowe twarze w tenisowym towarzystwie, choć Sabau dał się poznać z berdzo dobrej strony w ostatnim turnieju Gstaad (gdzie pokonał m.in. Sargisa i Starace). zresztą chłopaczyna mocno postanowił sobie nazbierać na sprzęt i przejazdy (przeloty) na inne turnieje. Niech sobie zarabia - dziś ku temu dobra okazja (ale skoro buki wystawiły porównywalne kursy - to i klasa zawodników musi być podobna) - tu trochę bazuję na przeczuciu i czynnikach jw. Oprócz rozpisu poszedł również tripelek w Uni ( Pinnacle ma jakąś przerwę - może drobna konserwacja) - Waske, Horna, Potito. Pozdrawiam KRAJAN
|
Do góry
|
|
|
|
#373965 - 19/07/2005 08:25
|
Villain
Meldunek: 27/08/2004
|
Słabo coś dzisiejsze analizy - tyle spotkań, a nikt się nie wypowiada... Moje typy w zasadzie bardziej na czuja więc bez analizy zagrałem tak : Verdasco - umiejętności chyba podobne, doświadczenie również, ale forma wydaje się być lepsza niż u Almagro Horna - tutaj moim zdaniem spora różnica klas - chociaż kurs średnio atrakcyjno do tego sporo dzisiaj meczyków z względnie nowymi twarzami - chyba warto poczekać na kolejną rundę albo skusic się za drobne. Jak widać powyżej wyjątkowo zgadzam się z Krajanem (w przypadku tych dwóch typów oczywiście) 
|
Do góry
|
|
|
|
#373966 - 19/07/2005 08:55
|
addict
Meldunek: 27/02/2004
|
Marin - Aldi 6/10 Marin po kwalifikacjach co jest dla ziemiarza duzym handikapem , do tego Aldi bardzo rzadko grywa w turniejach wyzszej kategorii . Ostatnio słabsze wyniki (np.porazka z Bolellim 2-6 1-6) . Marin jest zawodnikiem bardziej doswiadczonym i ogral juz 2 razy Aldiego . Pora na kolejne zwyciestwo
Calleri - Benneteau 5/10 kolejny kwalifikant przeciwko graczowi , ktory dluzszy okres czasu pauzował z powodu kontuzji . Ostatnio dobry występ w challengerze i porazka w 1/2 z Serrą . Benneteau gra tenis nieprzyjemny dla typowych ziemiarzy - mocny serwis , częste ataki . Tym może zaskoczyc Agustina , który wg. mnie wciąz dochodzi do normalnej dyspozycji .
|
Do góry
|
|
|
|
#373967 - 19/07/2005 09:10
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 20/06/2003
|
no a ja dalej pójde tropem niemickiem i zaskocze pewnie wielu grajać Burgsmullera @4.15. Nieminen wygląda mi troszke słabo ostatnio . Gładkie porazki w 1 rundach nie wróżą najlepiej . Do tego jest po ciezkich meczach w Pucharze Davisa ( Finlandia przegrala więc pewnie lekko podłamany ) . A Burgi - no cóż słabiak ale u siebie moze wykrzesa z siebie resztki ambicji . Kiedys tu przeciez potrafił ograc Guge . I podoba mi sie także Berlocq . Jedyne czego sie boje to tego , iż to jego pierwszy występ w turnieju tak poważnym . Ale wydaje się , że to ambitny chłopak i będzie chciał wykorzystac swoją szanse . Sabau - jego rywal , zagrał dobry turniej w Gstaad a jemu takowy zdarza sie raz na 2 lata  I Armando z Kuertenem. Rok temu Hugo o mało nie ograł tutaj Gaudio . Guga nie wiem co robił ostatni miesiac - pewnie trenował ale praktyka meczowa jest zdecydowanie najwazniejsza w tym sporcie . Armando ma zyciową szanse - powinien ja wykorzystac . podsumowując Burgsmuller(@4.15) i Berlocq(@1.80) + Armando(@2.60)
|
Do góry
|
|
|
|
#373969 - 19/07/2005 09:34
Re: ATP - Stuttgart, Amersfoort, Indianapolis - Wtorek 19.07 *DELETED*
|
old hand
Meldunek: 24/04/2005
|
Post deleted by schranzer
|
Do góry
|
|
|
|
#373971 - 19/07/2005 10:06
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 01/02/2004
|
STUTTGART Kusi mnie zagrać na Oliego Rochusa po 2.5 ( dimes i pinn , a wprofir tylko 1.74 ), Zabaleta pokazał w meczu z Berdychem (26 36) ze po kontuzji nie jest jescze w najwyzszej dyspozycji. Rochus tez ostatnimi czasu spuscił z tonu ale taki kurs jest atarkcyjny . 2/10 Za kurs w granicach 5 , mozna zaryzykowac Burgsmullera , bo Nieminen faktycznie tak jak pisze Marcel ostatnio nie zachwyca, ale stawka minimalna. A moze handi?? 0.5/10 Starace tez do gry, zgadzam sie z wypowiedziami wczesniej. 2/10 Almagro - Verdasco, tego bym nie grał , dwaj Hiszpanie , moze byc różnie, ewentualnie Almagro , bo sporo wyzszy kurs. 1/10 Sabau - Berlocq, wstepnie miałem zagrac Rumuna bo jednak ostatnio mnie zaskoczył pozytywnie , ale wszystkiego grać nie mozna , wiec No bet. AMERSFOORT Serra - Minar I. 1 2.05 ---- 4/10 Turniej w Amersfoort, mecz ok. godz 14:30. Francuz Serra wydaje sie być w lepszej dyspozycji od Minara, wygrał challenger w Rimini pokonując naprawde niezłych zawodników . Myślę że pójdzie za ciosem i pokona dziś Czecha. W h2h 1-1 , coprawda ostatnio grali 3 tygodnie temu i wygrał Minar w trzech setach, ale Serra miał wtedy w perspektywie kwalifikacje do turnieju w Bastad ( dużo lepiej opłacany turniej ) i jakoś Francuz mnie bardziej przekonuje. Dziwi mnie kurs na Braccialego, 1.6 ??? Troche duzo. Zitko coprawda wygrał w kwalach dwa mecze ale przeciwnicy nie byli wysokiej klasy, Do trzeciego zwyciestwo z Roitmanem nie przywiązuje wagi , bo Argentynczyk miał zapewniony udził w turnieju głównym . Zitko wczesniej przegrywał z El Arejem , Hadadem czy Paradą  . Braccialego widziałem w RG ,ostatnio pogrywał sporo na trawce , ale sądze ze nie bedzie miał za duzych problemów z przestawieniem sie na clay. A róznica klasy pomiedzy oboma zawodnikami napewno jest. 4/10
|
Do góry
|
|
|
|
#373978 - 19/07/2005 10:49
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 25/07/2002
|
ATP Mercedes Cup
Surface: red clay
Monfils is a young player, one of the rising stars of today's tennis. This year he managed to beat a load of good players. He won challengers in Besancon and Tunis, the second one on clay. Potito Starace didn't have a great year, played only one final in the Napoli challenger. Being Italian he should be a claycourt player, but in the last three weeks he seemed pretty weak, losing to J.A.Marin, Sabau and Ramirez Hidalgo.
H2H is 0-0, I think this is about 50-50 game, so the value is on Monfils.
tu masz typek tomasa(wschodzaca gwiazda bettingadvice)
|
Do góry
|
|
|
|
|
|