#379072 - 26/07/2005 14:00
II liga bez GKS Katowice
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 22/11/2004
|
Komisja Odwoławcza ds. Licencji PZPN odmówiła GKS Katowice przyznania licencji na grę w drugiej lidze w sezonie 2005/06. Decyzja jest ostateczna i nie przysługuje od niej odwołanie. Uprawnienia do występów na zapleczu ekstraklasy uzyskały natomiast w trybie odwoławczym Drwęca Nowe Miasto Lubawskie oraz Świt Nowy Dwór Mazowiecki. - Wniosek złożony przez GKS Katowice miał bardzo wiele braków. Nie została przedstawiona wiarygodna dokumentacja finansowa. Fatalna sytuacja ekonomiczna katowickiego klubu, w tym m.in. olbrzymie zaległości podatkowe oraz wobec ZUS, była głównym powodem negatywnej decyzji Komisji Odwoławczej - wyjaśnił rzecznik PZPN Michał Kocięba. - Taki scenariusz brałem pod uwagę i można się było spodziewać takiej decyzji - powiedział prezes GKS Katowice Piotr Dziurowicz. Dziurowicz wyjaśnił, że ciągu kilku dni stowarzyszenie założone przez kibiców powinno zgłosić akces do gry w czwartej lidze. - Czasu jest bardzo mało. Jest to możliwe w szczególnych przypadkach i wymagana będzie zgoda związku. Jeżeli piłkarze będą chcieli przejść do tego nowego klubu, to ja nie będę robił im przeszkód. To nie będzie kontynuacja, tylko zupełnie nowy podmiot, więc nie chodzi o przekazanie drużyny - powiedział Dziurowicz. Takie rozwiązanie pozwoliłoby katowickiej drużynie nie cofać się aż do klasy B, tylko występować od razu w czwartej lidze. O przyszłości spółki kierowanej przez Dziurowicza zdecydują jej akcjonariusze po dokonaniu bilansu aktywów i pasywów. - Na pewno moja praca w klubie się kończy, co zresztą zapowiadałem wcześniej - dodał prezes. Zgodnie z uchwałą Prezydium Zarządu PZPN z 18 lipca 2005 w tej sytuacji grono drugoligowców uzupełni Szczakowianka Jaworzno pod warunkiem otrzymania licencji. Piątkowy mecz Piast Gliwice - GKS Katowice, który miał zainaugurować II-ligowe rozgrywki, został odwołany. Nowy termin meczu z zespołem, który ewentualnie uzupełni skład drugiej ligi, zostanie ustalony w porozumieniu z zainteresowanymi klubami. zrodlo: www.90minut.plSmutne ze w takich miastach jak teraz Katowice, od dluzszego czasu chociazby Bydgoszcz, Mielec nie ma druzyny na najwyzszym szczeblu rozgrywkowym.Co o tym sadzicie?
|
Do góry
|
|
|
|
#379075 - 26/07/2005 15:58
Re: II liga bez GKS Katowice
|
stranger
Meldunek: 12/07/2005
|
Gdzie macie football hanysy gdzie macie football?  ) Sosnowiec dziś świętuje i oblewa upadek gieksy  ))
|
Do góry
|
|
|
|
#379077 - 26/07/2005 19:36
|
journeyman
Meldunek: 09/02/2004
|
Quote:
Sosnowiec dziś świętuje i oblewa upadek gieksy ))
No to chłopie błysnąłeś całą swoją inteligencją !!! Szkoda GieKSy (chociaż jej nie kibicuje) bo patrząc na cały futbol na Śląsku to jest teraz jedne wielkie nic. Wungla w klubach nie ma i drużyn też. Trzeba czekać na lepsze czasy.
|
Do góry
|
|
|
|
#379078 - 26/07/2005 19:51
|
old hand
Meldunek: 23/08/2002
|
Dzisiejsza wiadomość doprawdy ścięła mnie z nóg. Jestem kibicem gieksy od małego bajtla i ciężko mi takie coś przeżyć  Kurwa gdzie to teraz ta gieksa będzie grać, taki zasłużony klub a tu katastrofa. Jakbym osobiście spotkał pana Piotra Dziurowicza oj to bym mu wypomniał pare rzeczy , i niewiem czy na słownych pretensjach by sie skończyło. To co on zrobił z tym klubem , jak go rozpierdolił to ręce po prostu opadają. Za takie coś u ruskich już by nie żył, tam to na takich prezesików bombki podstawiają. A swoją drogą pierdolony pzpn skurwysyński innym drużyną o podobnej sytuacji lcencje przyznał, przykład polonia bytom, która nie gra na własnym stadionie, jebane miśki z warszawy się uwzieły i zjebały giekse na dno . Jedyny plus z całej sytuacji jest taki że pojebaniec Dziurowicz odchodzi i wreszcie gieksa będzie wolna od pseudo-prezesików-pojebańców.
|
Do góry
|
|
|
|
#379081 - 26/07/2005 22:32
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 28/11/2003
|
w czermnie kolesie wlasnymi rekami napieprzali po pracy w fabryce zeby miec jakis stadion .... konieczny tak samo .. dresik rekawice i w pole ...  na mieszczucha sorki ale mnie koles zdenerwowal tym postem ....
|
Do góry
|
|
|
|
#379082 - 27/07/2005 06:54
|
veteran
Meldunek: 22/09/2003
|
meler mialem Cie za inteligentnego chlopoka ,no ale nie wiem... Pie...dolisz od rzeczy i tyle. Pillkarze bioracy nadgodziny w fabryce zrobili zrzutke na 2 lige, a zaraz zrobia na 1. Heko jest fanaberia ichejszego prezesa i grac bedzie do poki do puty starczy mu szmalu albo mu sie nie znudzi i wroca do Aklasy gdzie ich miejsce. Czy naprawde chcesz zeby w przyszlosci w lidze graly Legia i Wisla i pietnascie Hek? Jak tak to idz sie leczyc. Liczy sie tradycja i kibice. Juz mielismy miliardera Pniewy, a w niedalekiej przyszlosci najprawdopodobniej takze krotka obecnosc w naszej kopanej wronieckiej Amicy dobiegnie konca. ps nigdy nie mialem na sobie dresu, a w polu za granica przerobiem 2 lata 
|
Do góry
|
|
|
|
#379083 - 27/07/2005 07:20
|
stranger
Meldunek: 26/07/2005
|
Powiem tylko ze za GKS em nigdy nie przepadalem, zawsze mi sie zle kojarzyl. Wierni ale nieliczni kibice, marne zainteresowanie klubem jak na wielkosc miasta. Pozytku w pucharach nigdy z nich nie bylo.I do tego klan rządzący klubem. A co do malutkich klubow z malutkich wiosek to jest to jednak nienormalna sytuacja. Nikt nie lubi klubow bez kibicow, tradycji i perspektyw. Kto lubi ogladac mecze typu groclin - amica? Najgorsze jest to ze kazdy taki klub upadnie gdy jego wlascicielowi skonczy sie kaprys. I nic tego nie uratuje, bo komu by sie chcialo, zalezalo? Kibicom? przeciez ich brak. Ja tylko nie rozumiem ambicji wlascicieli tych klubow...tworzą sztuczne mutanty dla wlasnych zachcianek a normalni kibice są zmuszani by to ogladac. Dlaczego nie zainwestuja w wielkie kluby, ktore borykaja sie z problemami finansowymi? Ja tez mialem marzenia by miec wlasny klub, wybudowac sobie stadion...tyle ze mialem wtedy 11 lat. Przykro tylko patrzec jak taki klub jak RADOMIAK istnieje TYLKO dzieki jego kibicom, bo sponsorow tam nie bylo nigdy  pozdrawiam 
|
Do góry
|
|
|
|
#379087 - 01/08/2005 12:37
|
antimadrista
Meldunek: 06/01/2005
|
Quote:
z tego co sie orientuje to Villarreal skad pochodzi druzyna grajaca w LM ma okolo 40 tys mieszkancow
tak, racja, miasto z ktorego pochodzi ten klub jeast bardzo malenkie, a jaki team udalo sie stworzyc 
Nawet ogromnego budzetu nie maja, duzo pilkarzy spedzalo tu sezon lub dwa np na wypozyczeniu.
ALe teraz maja juz Riquelme na stale 
|
Do góry
|
|
|
|
#379089 - 01/08/2005 13:43
|
old hand
Meldunek: 08/04/2003
|
Quote:
no 40 000 to znowu nie tak malo . Nie mam nic pzreciwko np Plockowi czy Mielcow. Ale niecale 5000 to dla mnie po prostu przegiecie.
a dla mnie przegieciem bylo jak katowice ze slaskiem zalatwilo sobie awans do 1 ligi w nieuczciwej rywalizacji z gorniczymi klubami z lecznej i belchatowa pare sezonow temu,o czym media w tym roku informowaly ile to kosztowalo. to dopiero bylo przegiecie  za tamten sezon i pozniej za odpadniecie z "wielka cementarnica" wcale mi nie zal gieksy,maja to na co zasluzyli.
|
Do góry
|
|
|
|
#379090 - 01/08/2005 15:01
|
Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...
Meldunek: 24/11/2003
|
Quote:
KsUBA i co z tego. Tak samo masz z Cracovia kase laduje Comarch , Wisla - Telefonika , Legia - ITI to co z tego ze Amica czy tam Heco sponsoruje swoje dryzyny.
I huj ze sa z malych miast. Masz kompleks mieszczucha. Liczy sie kasa wole miec 15 x heko niz bankrutow z zawodnikami ktorym nie placa od kilku miesiecy,
zgadzam sie z Melerem, wala mnie kluby z "tradycjami" Drzymala chcial zainwestowac w Lecha i co z tego wyszlo?? pogonili go tylko dlatego ze chcial byc jedynym wlascicielem, no dlaczego ma ladowac nie male pieniadze w cos co nie bedzie jego wlasnoscia, to nie Drzymaly i inni jemu podobni sa glu[i, to tacy jak Dziurowicze, obecnie Majchrzaki i innej masci pseudospolecznicy niszcza pilke od srodka, Drzymala udowodnil ze jest profesjonalista, Lech majac takiego wlasciciela dawno mialby skonczony stadion, dobra druzyne i jeszcze wiecej kibicow, a co ma?? tylko (albo az kibicow). podobnie z Amika, tez chcieli sie z Lechem dogadac, a skonczylo sie na kupieniu klubu na wiosce. dobrym przykladem jest Villareal, wspomniany przez Logana, z miasteczka ktore ma niecale 40 tys mieszkancow i nikt tam nie mowi ze jedzie sie na wies czy do wiesniakow, wszyscy wielcy tam jadacy czuja nalezyty respekt, wlasciciel to taki hiszpanski Drzymala i co?? tam nikt nie mruczy. takie kluby jak Groclin, Amica napedzaja wlasnie nasza lige wbrew temu co piszecie, to "wielki" Lech musi gonic lokalnego rywala, nasladuje go i chcialby sie sportowo i finansowo zblizyc, to wlasnie moze pokaze baranom z zarzadu ze nie ma co psioczyc i lamentowac tylko najpierw trzeba pomyslec dwa razy zanim sie zacznie rozpowiadac o tym ze Lech znow wraca do do elity  o Heko nie wspominam bo to akurat jest zly przyklad, faktyczna wioska 800 mieszkancow, i taki klub, to akurat przegiecie. ale po za tym przykladem wszystkie te mniejsze kluby gwarantuja podnoszenie poziomu rozgrywek, "wielcy" po za Legia i Wisla musza sie starac zeby ich gonic pod kazdym wzgledem, jest szansa ze kluby beda sie wzmacniac i rosnac w sile wlasnie dzieki zagrozeniu ze strony "wiesniakow", moze z czasem faktycznie owi spadna do II ligi ale wtedy nasza II powinna byc juz na tyle silna i atrakcyjna ze nie bedzie to az taka deklasacja, wezcie przyklad angielski, ich odpowiednik II ligi to nasza I razy dwa. zobaczcie jakie pieniadze funkcjonuja w 5 glownych angielskich ligach, niech stanie sie tak ze nasze ligi bede proporcjonalnie do nich porownywalne. a teraz pytanie do kibicow Lecha, ilu z Was jechalo na mecz Groclinu z Man City?? pewnie nie wielu sie przyzna ale bylo Was sporo, i to jest taka ujma ze pojechaliscie na rzekoma wies ogladac ten wlasnie mecz?? na Lechu dlugo tego nie zobaczymy takiego rywala bo jesli nawet puchar UEFA zawita do Poznania to tylko jednorazowo, bedzie to epizod o ktorym nie warto bedzie wspomniec bo caly zarzad znow cos spierdoli i okaze sie ze nie ma kto zagrac. a tym ktorzy chca tylko starych wielkich i uznanych firm w ekstraklasie zycze szerszego spojzenia na problem, a nie tylko kierowania sie metka i nazwa klubu, bo mimo calego szacunku dla Gieksy to jesli ktos zapyta czy obecnie wole obejzec Giekse czy Groclin odpowiem tylko jedno... jeszcze kwestia tego jak kto sie do czego zabiera, pilkarz musi byc odpowiednio dobry to nie ulega watpliwosci ale musi tez miec warunki do pracy jak kazdy inny pracownik, a co mial pilkarz/pracownik w Katowicach?? zimna wode, puste konto, brak prawdziwego boiska i kupe problemow. wspolczuje kibicom i pikarzom takich klubow, bo pilkarz nie mial podstaw do wykonywania swojej pracy, a kibic nie mial mozliwosci wynagradzania go pieniedzmi z biletow i chocby goracym dopingiem za ta wlasnie prace.i to wszystko jest wina wiesniakow 
|
Do góry
|
|
|
|
#379091 - 01/08/2005 20:20
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 28/02/2005
|
Ja myśle że Gieksa jest jako jeden z niewielu w Polsce klubów klubem z charakterem. Pamietam jak kilka lat temu grali w arcytrudnych warunkach - bez prądu, wody itp. a pomimo tego zawsze byli grożnim, nawet dla najlepszych.  mi sie chce jak pomysle o Dziurowiczu .... Jezeli Gieksa polaczy sie z Szombierkami Bytom, zaczna od 4 ligii. Jezeli znajda sie odpowiedni ludzie, to moze uda sie zbudowac ten klub na nowo. Smutno mi sie robi gdy pomysle co sie stalo...  Gieksa !! Do zobaczenia w Ekstraklasie ! 
|
Do góry
|
|
|
|
#379093 - 01/08/2005 20:37
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/12/2003
|
Quote:
Jezeli Gieksa polaczy sie z Szombierkami Bytom, zaczna od 4 ligii.
Smutno mi sie robi gdy pomysle co sie stalo...
A mi smutno jak pomysle co z Szombierkami...
|
Do góry
|
|
|
|
#379094 - 01/08/2005 21:21
|
Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...
Meldunek: 24/11/2003
|
popatrzmy na to inaczej, kto zniszczyl/poslal w pilkarski niebyt Giekse?? ja, Ty, inni kibice?? nie, tak jak napisales Ciebie interesuje tylko widowisko, mecz na mozliwie najlepszym poziomie, owszem Drweca czy inne Heko to wynalazki ale te zasluzone kluby zostaly spuszczone tak nisko przez dzialczy ktorzy nie potrafili pojac ze wolny rynek to nie jest to samo co ciezki socjalizm gdzie za plecami stali wielcy. teraz sponsora trzeba umiec sobie zdobyc i dac mu to czego oczekuje, jesli chce miec w klubie decydujacy glos to za odpowiednia cene powinien to dostac, tutaj w tym sporcie wszystko jest na sprzedaz jest tylko kwestia ceny, a jesli taki koles przyspawany do stolka zamiast to pojac bronil klub przed przejeciem w nieskonczonosc to znaczy ze jest cymbalem do kwadratu i to jego kibice powinni go na taczke i za plot, stad sie wziely wynalazki typu beniaminka Heko, wiesz w ktorym roku zostal zalozony ten klub?? w 1997... tego nie popieram bo to jest chore ale Drzymala i jego Groclin rowniez Ci sie nie podoba?? mi bardzo i mam wielki szacunek do goscia za to czego dokonal. wez teraz taka Pogon, co sie z nia stanie jak Ptak juz sie znudzi klubem?? to samo z wieloma innymi klubami ktore sa zalezne tylko i wylacznie od swoich obecnych wlascicieli, a jestem niemalze pewnien ze jesli Drzymala znudzi sie pilka to pozbedzie sie go w cywilizowany sposob i go poprostu sprzeda za calkiem godziwe pieniadze. reasumujac, nasza pilka jest chora od dawna, ograniczajac dostep do pilki pasjonatom zdusimy to co dobre w zalazku, tak jak w przyrodzie z czasem zostana najlepsi i moze mi sie niepodobac wynalazek z malutkiej wioski ale to zycie i wolny rynek ustawia takie zespoly w odpowiednie miejsce w szeregu.
|
Do góry
|
|
|
|
#379095 - 02/08/2005 07:05
|
old hand
Meldunek: 17/01/2005
|
|
Do góry
|
|
|
|
#379096 - 02/08/2005 08:35
|
old hand
Meldunek: 23/08/2002
|
Quote:
zgadza sie - latwiej zainwestowac na jakiejs pipidowie albo nawet zbudowac klub od zera niz wchodzic w klub z duzego miasta gdzie sa pewne nazwijmy to "uklady". Nie neguje tego, ale co mnie to obchodzi? Jestem kibicem i chce ogladac swietne mecze, klasyki, konfrontacje uznanych firm. Jeden zespol pokroju Amiki na szczeblu centralnym jako ciekawostka jednak wystarczy. Reszta niech kopie w okregowkach. Tymczasem w Polsce zaczyna to zakrawac na kpine - Heko Czermno (800 mieszkancow) w 2 lidze. Pytam sie dla kogo??? Chyba tylko dla prezesa. Kogo obchodzi mecz Heko Czermno - Drweca Nowe Miasto Lubawskie, ktory odbedzie sie w tym sezonie 2 ligi?? 500 osob?? Jakie on wzbudza emocje?? Zadne. I to ze te kluby sa zajebiscie byc moze poukladane to moze obchodzic co najwyzej ksiegowego a nie kibica.
Święta prawda , i ludzie nie pierdolcie że to jest normalne że takie drużyny piłkarskie futbolowe potęgi jak "Finishparkiet" czy "Drwęca" powinny grać w wyższych klasach bo sobie chyba jaja robicie. Mój ojciec gdybym mu powiedział że w 2 lidze grają takie mutanty to chyba by mi nie uwierzył . A prawda będzie taka że takie zasłużone drużyny jak GKS Katowice, Ruch Chorzów , Górnik Zabrze , Stal Mielec , Polonia Bytom , Szombierki Bytom, Widzew to za niedługo wszystkie będą grały co najwyżej w 2 lidze. A o gre w lidze mistrzów będą walczyły Finishparkiet , Drwęca , Amica , Groclin i jeszcze jakieś inne cuda bogatych biznesmenów którzy tak naprawdę o piłce za dużo pojęcia nie mają tylko liczyć kase umieją i wiedzą jak eksportować coś na wschód za gruby szmal.
Dziękuje ci polsko za takie rozpierdolenie polskiej ligi, kiedyś(patrz lata 60-te , 70-te) liga to była liga taki górnik,legia,ruch,stal mielec,widzew czy polonia bytom to siały strach wśród ligowców a teraz to ......
|
Do góry
|
|
|
|
#379098 - 03/08/2005 11:29
|
old hand
Meldunek: 08/12/2002
|
|
Do góry
|
|
|
|
#379099 - 03/08/2005 12:35
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/10/2001
|
Polonia Bytom awansowała do II ligi... silny klub na dłuższą mete nie powstanie w małym mieście, skończy się widzimisie pana sponsora i nikt już się nie zainteresuje klubem ze wsi.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|