Opcje tematu
#380379 - 31/07/2005 18:37 ATP - Sopot, Washington - Poniedziałek 01.08
Rusty Offline
aka Schranzer

Meldunek: 16/01/2005
IDEA Prokom Open

Place: Sopot, Polska
Date: Sierpień, 01-07, 2005
Surface: Outdoor clay
Prize Money: 425,250 euro
Oficjalna strona turnieju
Draws : Single Deble

Legg Mason Tennis Classic

Place: Washington DC, USA
Date: Sierpień, 01-07, 2005
Surface: Outdoor Hard
Prize Money: $600,000
Oficjalna strona turnieju
Draws : Single Deble

Pomocne linki :

http://www.tennis.matchstat.com/
http://www.atptennis.com/en/
http://www.itftennis.com/mens/players/
http://www.stevegtennis.com/

--------------------------------------------------------------------------------

Prosimy zapoznać się z Regulaminem KT. Posty nic nie wnoszące do tematu będą kasowane

--------------------------------------------------------------------------------

Jeśli chcecie porozmawiać o tenisie, poznać opinię innych, zapytać o aktualny wynik to zapraszamy na nasz czat #tenis.. więcej informacji tutaj

Do góry
Bonus: Unibet
#380380 - 01/08/2005 00:09 Re: ATP - Sopot, Washington - Poniedziałek 01.08
Tiago Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 02/05/2005
Witam

Bardzo ciekawie zapowiada sie dzisiejszy dzien w Sopocie. Mimo ze nie zagra jeszcze zaden z trzech "argentynskich rodzynkow", to niektore pary wygladaja bardzo ciekawie... Niestety jak narazie nie udalo mi sie znalezc kursów na poniedzialkowe mecze eliminacyjne, o ile gdzies sa

Acasuso J. vs. Vanek J.
Zastanawiam sie kiedy wreszcie argentynczyk sie obudzi, za nic nie potrafi znalezc formy sprzed trawki, gra w niewielu turniejach, a kiedy juz zagra to juz w pierwszej rundzie out. Jak wiemy jest to ubiegloroczny finalista turnieju IPO (porazka z Nadalem), wiec chyba leza mu te korty. Co ciekawe wlasnie rok temu w Sopocie Ci dwaj panowie spotkali sie w cwiercfinale gdzie Acasuso byl lepszy i wygral 3-6 6-3 6-2. To byl ich jedyny pojedynek h2h. Czech cos tam gral niuedawno, polfinal w Bastad,ale po za tym tez nic szczegolnego. Byc moze na uwage zasluguje fakt ze w Rimini wygral z Waske, ktory tydzien pozniej pokonal Acasuso (Waske gral u siebie w Stutgarcie, wiec to tez moglo miec jakis wplyw na to). Ciekawe jest takze dlaczego Vanek poprzednim tygodniu oddal bez walki mecz w Chorwacji Poartasowi 1-6 0-6. Badz co badz dyspozycja obu panmow pozostawia wiele do zyczenia, ja jednak sprobuje zagrac na Jose. Kurs niezbyt wysoki bo 1.4 ale jezeli Argentynczyk przypomni sobie jak sie gra w Sopocie to nie powinno byc zmartwien.

Acasuso - Vanek 1 1.4 - admiral -

Hanescu V. vs. Montanes A.
Do pierwszego meczu dorzuce jeszcze jedyneczke z tego pojedynku. Licze na to ze Rumun zacznie wreszcie grac tak jak w RG. Obydwaj panowie grali tu przed rokiem i obydwaj odpadli w pierwszej rundzie, Hanescu z pozniejszym zwyciezca Nadalem, a Vanek z dobrze spisujacym sie wtedy Mantilla.

Hanescu - Montanes 1 1.36 - admiral -

combo - 1.9 - stake 5/10

Lekko sprobuje moze jeszcze zagrac na Garcie-Lopeza w pojedynku z bladym jak dla mnie Andreevem.

Andreev - Garcia-Lopez 2 2.50 - admiral - 2/10

Z kwali interesujacy wydaje sie mecz Portas - Krajan, utalentowany Krajan, chorwat pogrywa sobie w futersach, czasem w challach, az tu nagle przychodzi i urywa seta corii ile w tym przypadku, ile umiejetnosci nie wiem... wydaje sie ze z Portasem by powalczyl... tylko gdzie te kursy...

To na tyle ode mnie. Niech teraz "eksperci" tego dzialu sie wypowiadaja....

Do góry
#380381 - 01/08/2005 06:38 Re: ATP - Sopot, Washington - Poniedziałek 01.08
Fro_Lech Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 18/06/2003
Sopot :

G.G-Lopez-Andreev (1) , kursy >2,3

Za taki kurs aż żal nie spróbować zagrać Hiszpana. Umiejętności aby zejść z kortu jako zwycięzca w tym meczu absolutnie posiada. Zagrają na korcie centralnym, a Andreev nie lubi fleszy fotoreporterów czy kamer Rok temu został gładko ograny w 1r. przez Kubota... Czyżby turniej w Polsce traktował ulgowo ? Ostatnie wyniki Rosjanina nie wyglądają najlepiej, wygrał tylko z PHM ale niestety obecnie z tym Francuzem wygrać to nie jest jakaś wielka sztuka. Po wygranym turnieju w Valencii , Andreev nagle zgasł - jego bilans meczów na clayu jest zatrważający - 4/11 ... To samo można powiedzieć o Hiszpanie, również nie imponuje osiągnięcami w ostatnich tygodniach, ale z pewnością nie jest o tyle słabszy od Igora jak na to wskazują kursy wystawione przez buki, nie są niższe niż 2,3. Duże znaczenie w tym meczu będzie miało nastawienie obu zawodników, a w szczególności Andreeva. Sądze, że to jednak Hiszpanowi będzie bardziej zależeć na zwycięstwie i nie jest on dzisiaj bez szans.

Kohlshreiber-Costa (1) śr. kurs ok. 1,75

Costa powoli zmierza ku końcowi kariery. W tym roku wysilij się tylko w turnieju w Valencii, a więc grał niemal u siebie. Jak już gdzieś indziej zdarzyło mu się wygrać to przeważnie po kreczu przeciwnika, gdy ten dopiero powracał po kontuzji czy też zawodników głównie na poziomie CH. Tydzień temu w Kitzbuhel ograny gładko właśnie przez Niemca 26 46. Nie wydaje mi się, aby Phillip próbował jakichś nieczystyk praktyk i jest w stanie ograć drugi raz z rzędu Costę. Poza tym właśnie w tym okresie Kohlschreiber osiągał najlepszą dyspozycje - rok temu - 2 finały i 3 półfinały. W Kitz sądząc po wyniku powalczył nawet z Gaudio, więc jego dyspozycja idzie w góre, Costy mniej więcej stoi w miejscu czyli bardzo kiepsko ;]

Mimo wszystko spróbujemy zagrać Niemca...

Starace-Koubek wiadomo o co chodzi koło 19 wszystko się zacznie wyjaśniać...Dla mnie wielki no bet, jestem ciekaw końcowego rozstrzygnięcia

Jeśli chodzi o Waszyngton to trochę później napiszę co mnie interesuje, a trochę tego jest. Wstępnie Phau, G.Lapentti, Bjorkman.

Do góry
#380382 - 01/08/2005 09:36 Re: ATP - Sopot, Washington - Poniedziałek 01.08
DRAGO Offline
old hand

Meldunek: 07/09/2002
FRO LECH a czemu STARACE no bet , mógłbyś coś wiecej napisać , bo dla mnie jest zdecydowanym faworytem i chciałem to grac noa ale moze o czymś nie wiem

Do góry
#380383 - 01/08/2005 10:50 Re: ATP - Sopot, Washington - Poniedziałek 01.08 *DELETED*
omylny bolo Offline
member

Meldunek: 21/07/2005
Post deleted by schranzer

Do góry
#380384 - 01/08/2005 10:58 Re: ATP - Sopot, Washington - Poniedziałek 01.08
pajelo Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 15/11/2001
Quote:

prosze wa so opinie na temat meczu di mauro - chadaj kusi mnie byc dac na wlocha w profie kurs 1,4 w sts 1,2 co myslivcie o tym meczu ?
dzieki

Właśnie przed chilą wzrósł kurs w Expie na Di mauro z 1,10 na 1,30 , czyżby nasi rodacy mocno grali Chadaja

Z drugiej strony chłopak nie stoi na straconej pozycji

Do góry
#380385 - 01/08/2005 11:56 Re: ATP - Sopot, Washington - Poniedziałek 01.08
ziz99 Offline
enthusiast

Meldunek: 26/06/2003
Faktycznie Satarace jest zdecydowanym faworytem:

CLAY 127 (65.46%) 67 (34.54%)

jego przciwnik:
CLAY 45 (48.39%) 48 (51.61%)

...ale jest to typ dnia a z nimi roznie bywa... Do tego jest progresja formy austriaka wracajacego po kuntuzji. Na BF bardzo grubo wystawiaja przeciw Satarace, co wlasnie niepokoi. Byc moze jeszcze cos jest na rzeczy z innej beczki, ale jak kolega powyzej pisal dowiemy sie pewnie po 19 o co biega:-)

Pozdr,
ziz99

Do góry
#380386 - 01/08/2005 12:23 Re: ATP - Sopot, Washington - Poniedziałek 01.08
Elninio Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 07/05/2005
Moim skromnym zdaniem na dzisiaj niezłym meczem jest Goldstein-Falla 1 1,41 (prof).Goldstein gra dobrze na twardych nawierzchniach i myśle,że powinien sobie poradzić w meczu z Fallą.Czekam na opinie Fachowców:) na temat tego meczu.

Do góry
#380387 - 01/08/2005 12:39 Re: ATP - Sopot, Washington - Poniedziałek 01.08
Tiago Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 02/05/2005
Quote:

Moim skromnym zdaniem na dzisiaj niezłym meczem jest Goldstein-Falla 1 1,41 (prof).Goldstein gra dobrze na twardych nawierzchniach i myśle,że powinien sobie poradzić w meczu z Fallą.Czekam na opinie Fachowców:) na temat tego meczu.

niecale 2 tygodnie temu Goldstein odprawil Falle 6-0 6-4. Byla to pierwsza runda turnieju w Indianapolis, gdzie Goldstein gral jak na swoj poziom bardzo dobrze, ogral jeszcze Mirnyiego, Lapenttiego i w cwiercfinale odpadl z pozniejszym zwyciezca tego turnieju Dentem. Do dziejszego dnia raczej niewiele moglo sie zmienic, wtedy na hardzie, teraz takze.

Do góry
#380388 - 01/08/2005 12:47 Re: ATP - Sopot, Washington - Poniedziałek 01.08
Marcel Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 20/06/2003
Koubek wczoraj grał w meczu Bundesligi , gdzie przegrał 3-6 3-6 z Horną , także w Sopocie pojawil sie albo wieczorem albo dzis rano . Nie za dużo czasu na trening i aklimatyzacje . Ciekawe kiedy do Sopotu zawitał Starace .
Vanek oraz Montanes także wczoraj grali . Przed tygodniem np Vanek odrazu przyjechal z Bundes do Umagu i ugrał 1 gema hehe . Koubek w Kitzbuhel dał z siebie wszystko a i tak za dobrze nie grał . Starace tak naprawde nie powinien mieć problemow ale jego forma też niezbyt dobra .

Do góry
#380389 - 01/08/2005 12:50 Re: ATP - Sopot, Washington - Poniedziałek 01.08
Wacoo Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 22/06/2005
Owszem Goldstein to jest jeden z pewniejszych dzis meczów w Waszyngtonie. Falla nie jest ostatnio w dobrej dyspozycji i tak jak kolega cuba zauważył, został odprawiony z kwitkiem 2 tygodnie temu przez Goldsteina. Oprócz tego meczu zachęcam do stawienia z ATP w Waszyngtonie- Moodie, który jest w dobrej formie, zadzedl daleko W New Port i Indianapolis, odpadal z obu turniejów meczem z Gregiem Rusedskim. Szczegolnie pokazał sie w tym pierwszym turnieju, gdzie gładko pokonał w 1/8 Denta (6:4 6:1). Jego rywal jest bynajmniej dla mnie mało znany (R.Smeets). Moze ktorys z bardziej doswiadczonych tutaj typerów nam cos o nim opowie. Z Sopotu na dziś Garcia Lopez, bukmacherzy przesadzili zdecydowanie z kursem ponad 2zł na niego- (2.3zł- Toto-mix). Andrejew ostatnio w jakim turnieju ni wystapil, zegnal sie w 1 rundzie. W tamtym roku w Sopocie przegrał z naszym łukaszem Kubotem 2:0. Mysle ze Garcia Lopez, który rowniez nie moze sie jakos odnalezc, przełamię sie i pokona Andrejewa. Oprocz tego z IDEA PROKOM OPEN proponuje Acasuso (finaliste poprzedniej edycji), który gra z Vankiem.

Pozdrawiam Wacoo

Do góry
#380390 - 01/08/2005 13:00 Re: ATP - Sopot, Washington - Poniedziałek 01.08
suplik Offline
enthusiast

Meldunek: 22/04/2005
ja dzis planuje zgarac dwoch rumunkow..... sabau i hanescu

sabau - hernandez 1 @ 1.50-sts
h2h 1-0 dla rumuna .... wygral w tym roku Budapeszcie 6:3 6:0 . Sabau bardzo dobrze zaprezentowal sie w Gstad gdzie przegral po ciezkim meczu z gospodarzem Wawrinką natomiast Hernandez w tym roku nic nei gra ...odpada w 1 lub 2 rundzie ze slabiakami...

Hanescu V. - Montanes A.1 @1.35
Hanescu pownien go spokojnie cyknąc .... jedyny powod dla ktorego obawiam sie tego meczu to to ze dzis bedzie gralo go bardzo duzo osob... noi h2h 1-0 dla montanesa ale to bylo 4 lata temu ... Hanescu wtedy jeszcze nie prezentowal takiego (wysokiego) poziomu

prosze o opinie na temat tego dubelka bo zamierzam go poslac grubiej

Do góry
#380391 - 01/08/2005 17:24 Re: ATP - Sopot, Washington - Poniedziałek 01.08
Rusty Offline
aka Schranzer

Meldunek: 16/01/2005
Ja dzisiaj gram Lapenttiego, który gra z Mahutem. Dwie tykające bomby. Mahut większośc swoich spotkań rozegrał w challach, gdzie wiedzie mu się całkiem nieźle, Giovane turniej w LA zakończył w kwalach, poległ z nie jakim Fleischmanem, który wywiózł w pole Spadeę! W Indianie skończył na 3 rundzie, gdzie nie sprostał nieźle sposiującemu się Goldiemu. Lapentti przede wszystkim gra na hardzie, najwyraźniej lubi tą nawierzchnie, Mahutowi bardziej leży grass.. Mahut nie potrafi grać z tenistami z wyższej półki, kogo on w tym roku ograł? Burgsmuller, Vik.. ładnie, ładnie.. ale to za mało na ogranego Lapenttiego.

Do góry
#380392 - 01/08/2005 17:42 Re: ATP - Sopot, Washington - Poniedziałek 01.08
Fro_Lech Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 18/06/2003
Ostatecznie też zagrałem G.Lapenttiego i Phaua. Popp bardzo zawodzi, jeden wyskok na Wimbledonie to za mało... Phau ostatnio całkiem poprawnie sobie radzi, h2h wprawdzie 0-3, ale nigdy nie grali ze sobą na hardzie... Czas najwyższy na przełamanie

Do góry
#380393 - 01/08/2005 20:53 Re: ATP - Sopot, Washington - Poniedziałek 01.08
host Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 14/04/2004
Host takie pytanie kierujemy na Quasi, bądź na nasz kanał irc, tam na pewno ktoś Ci pomoże. Pzdr.

Edited by schranzer (01/08/2005 21:03)

Do góry
#380394 - 01/08/2005 21:15 Re: ATP - Sopot, Washington - Poniedziałek 01.08
host Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 14/04/2004
Falla Alejandro - Goldstein Paul 1,35

Goldstein ma wieksze ogranie co do Falli, ktorego dzis Przygoda z Turniejem sie zakonczy. Ogólnie nie ma co tu za duzo sie rozpisywac, Paul owiele lepiej sobie radzi na Twardych nawierzchniach niz Alejandro, ktory osttanim razem dostal juz ostry lomot od Goldstein.... Przewiduje dzisiaj podobny reultat... Goldstein Win

Carlsen Kenneth - Karlovic Ivo 1,87

Kursy wyrównane na te Spotkanie, ale dla mnie zdecydowanym Faworytem tego meczu jest Ivo, ktorego potezny Serwis bedzie wyrzucal dzis Carlsena z kortu... Obaj poruszaja sie jak Ljazy (szczerze mowiac) ale To Tym Lepiej dla Karlovica ktory bedzie miotal i odrzyje po Udannej passie w Czerwcu... Karlovic Win

Do góry

Moderator:  rafal08