#380379 - 31/07/2005 18:37
ATP - Sopot, Washington - Poniedziałek 01.08
|
aka Schranzer
Meldunek: 16/01/2005
|
IDEA Prokom Open  Place: Sopot, Polska Date: Sierpień, 01-07, 2005 Surface: Outdoor clay Prize Money: 425,250 euro Oficjalna strona turnieju Draws : Single Deble Legg Mason Tennis Classic  Place: Washington DC, USA Date: Sierpień, 01-07, 2005 Surface: Outdoor Hard Prize Money: $600,000 Oficjalna strona turnieju Draws : Single Deble Pomocne linki : http://www.tennis.matchstat.com/http://www.atptennis.com/en/http://www.itftennis.com/mens/players/http://www.stevegtennis.com/-------------------------------------------------------------------------------- Prosimy zapoznać się z Regulaminem KT. Posty nic nie wnoszące do tematu będą kasowane  -------------------------------------------------------------------------------- Jeśli chcecie porozmawiać o tenisie, poznać opinię innych, zapytać o aktualny wynik to zapraszamy na nasz czat #tenis.. więcej informacji tutaj
|
Do góry
|
|
|
|
#380380 - 01/08/2005 00:09
Re: ATP - Sopot, Washington - Poniedziałek 01.08
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 02/05/2005
|
Witam Bardzo ciekawie zapowiada sie dzisiejszy dzien w Sopocie. Mimo ze nie zagra jeszcze zaden z trzech "argentynskich rodzynkow", to niektore pary wygladaja bardzo ciekawie... Niestety jak narazie nie udalo mi sie znalezc kursów na poniedzialkowe mecze eliminacyjne, o ile gdzies sa  Acasuso J. vs. Vanek J. Zastanawiam sie kiedy wreszcie argentynczyk sie obudzi, za nic nie potrafi znalezc formy sprzed trawki, gra w niewielu turniejach, a kiedy juz zagra to juz w pierwszej rundzie out. Jak wiemy jest to ubiegloroczny finalista turnieju IPO (porazka z Nadalem), wiec chyba leza mu te korty. Co ciekawe wlasnie rok temu w Sopocie Ci dwaj panowie spotkali sie w cwiercfinale gdzie Acasuso byl lepszy i wygral 3-6 6-3 6-2. To byl ich jedyny pojedynek h2h. Czech cos tam gral niuedawno, polfinal w Bastad,ale po za tym tez nic szczegolnego. Byc moze na uwage zasluguje fakt ze w Rimini wygral z Waske, ktory tydzien pozniej pokonal Acasuso (Waske gral u siebie w Stutgarcie, wiec to tez moglo miec jakis wplyw na to). Ciekawe jest takze dlaczego Vanek poprzednim tygodniu oddal bez walki mecz w Chorwacji Poartasowi 1-6 0-6. Badz co badz dyspozycja obu panmow pozostawia wiele do zyczenia, ja jednak sprobuje zagrac na Jose. Kurs niezbyt wysoki bo 1.4 ale jezeli Argentynczyk przypomni sobie jak sie gra w Sopocie to nie powinno byc zmartwien. Acasuso - Vanek 1 1.4 - admiral - Hanescu V. vs. Montanes A. Do pierwszego meczu dorzuce jeszcze jedyneczke z tego pojedynku. Licze na to ze Rumun zacznie wreszcie grac tak jak w RG. Obydwaj panowie grali tu przed rokiem i obydwaj odpadli w pierwszej rundzie, Hanescu z pozniejszym zwyciezca Nadalem, a Vanek z dobrze spisujacym sie wtedy Mantilla. Hanescu - Montanes 1 1.36 - admiral - combo - 1.9 - stake 5/10 Lekko sprobuje moze jeszcze zagrac na Garcie-Lopeza w pojedynku z bladym jak dla mnie Andreevem. Andreev - Garcia-Lopez 2 2.50 - admiral - 2/10 Z kwali interesujacy wydaje sie mecz Portas - Krajan, utalentowany Krajan, chorwat pogrywa sobie w futersach, czasem w challach, az tu nagle przychodzi i urywa seta corii  ile w tym przypadku, ile umiejetnosci nie wiem... wydaje sie ze z Portasem by powalczyl... tylko gdzie te kursy...  To na tyle ode mnie. Niech teraz "eksperci" tego dzialu sie wypowiadaja.... 
|
Do góry
|
|
|
|
#380381 - 01/08/2005 06:38
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 18/06/2003
|
Sopot : G.G-Lopez-Andreev (1) , kursy >2,3 Za taki kurs aż żal nie spróbować zagrać Hiszpana. Umiejętności aby zejść z kortu jako zwycięzca w tym meczu absolutnie posiada. Zagrają na korcie centralnym, a Andreev nie lubi fleszy fotoreporterów czy kamer  Rok temu został gładko ograny w 1r. przez Kubota... Czyżby turniej w Polsce traktował ulgowo ? Ostatnie wyniki Rosjanina nie wyglądają najlepiej, wygrał tylko z PHM ale niestety obecnie z tym Francuzem wygrać to nie jest jakaś wielka sztuka. Po wygranym turnieju w Valencii , Andreev nagle zgasł - jego bilans meczów na clayu jest zatrważający - 4/11 ... To samo można powiedzieć o Hiszpanie, również nie imponuje osiągnięcami w ostatnich tygodniach, ale z pewnością nie jest o tyle słabszy od Igora jak na to wskazują kursy wystawione przez buki, nie są niższe niż 2,3. Duże znaczenie w tym meczu będzie miało nastawienie obu zawodników, a w szczególności Andreeva. Sądze, że to jednak Hiszpanowi będzie bardziej zależeć na zwycięstwie i nie jest on dzisiaj bez szans. Kohlshreiber-Costa (1) śr. kurs ok. 1,75 Costa powoli zmierza ku końcowi kariery. W tym roku wysilij się tylko w turnieju w Valencii, a więc grał niemal u siebie. Jak już gdzieś indziej zdarzyło mu się wygrać to przeważnie po kreczu przeciwnika, gdy ten dopiero powracał po kontuzji czy też zawodników głównie na poziomie CH. Tydzień temu w Kitzbuhel ograny gładko właśnie przez Niemca 26 46. Nie wydaje mi się, aby Phillip próbował jakichś nieczystyk praktyk i jest w stanie ograć drugi raz z rzędu Costę. Poza tym właśnie w tym okresie Kohlschreiber osiągał najlepszą dyspozycje - rok temu - 2 finały i 3 półfinały. W Kitz sądząc po wyniku powalczył nawet z Gaudio, więc jego dyspozycja idzie w góre, Costy mniej więcej stoi w miejscu czyli bardzo kiepsko ;] Mimo wszystko spróbujemy zagrać Niemca... Starace-Koubek  wiadomo o co chodzi  koło 19 wszystko się zacznie wyjaśniać...Dla mnie wielki no bet, jestem ciekaw końcowego rozstrzygnięcia  Jeśli chodzi o Waszyngton to trochę później napiszę co mnie interesuje, a trochę tego jest. Wstępnie Phau, G.Lapentti, Bjorkman.
|
Do góry
|
|
|
|
#380383 - 01/08/2005 10:50
Re: ATP - Sopot, Washington - Poniedziałek 01.08 *DELETED*
|
member
Meldunek: 21/07/2005
|
Post deleted by schranzer
|
Do góry
|
|
|
|
#380384 - 01/08/2005 10:58
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 15/11/2001
|
Quote:
prosze wa so opinie na temat meczu di mauro - chadaj kusi mnie byc dac na wlocha w profie kurs 1,4 w sts 1,2 co myslivcie o tym meczu ? dzieki
Właśnie przed chilą wzrósł kurs w Expie na Di mauro z 1,10 na 1,30 , czyżby nasi rodacy mocno grali Chadaja 
Z drugiej strony chłopak nie stoi na straconej pozycji
|
Do góry
|
|
|
|
#380387 - 01/08/2005 12:39
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 02/05/2005
|
Quote:
Moim skromnym zdaniem na dzisiaj niezłym meczem jest Goldstein-Falla 1 1,41 (prof).Goldstein gra dobrze na twardych nawierzchniach i myśle,że powinien sobie poradzić w meczu z Fallą.Czekam na opinie Fachowców:) na temat tego meczu.
niecale 2 tygodnie temu Goldstein odprawil Falle 6-0 6-4. Byla to pierwsza runda turnieju w Indianapolis, gdzie Goldstein gral jak na swoj poziom bardzo dobrze, ogral jeszcze Mirnyiego, Lapenttiego i w cwiercfinale odpadl z pozniejszym zwyciezca tego turnieju Dentem. Do dziejszego dnia raczej niewiele moglo sie zmienic, wtedy na hardzie, teraz takze.
|
Do góry
|
|
|
|
#380389 - 01/08/2005 12:50
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 22/06/2005
|
Owszem Goldstein to jest jeden z pewniejszych dzis meczów w Waszyngtonie. Falla nie jest ostatnio w dobrej dyspozycji i tak jak kolega cuba zauważył, został odprawiony z kwitkiem 2 tygodnie temu przez Goldsteina. Oprócz tego meczu zachęcam do stawienia z ATP w Waszyngtonie- Moodie, który jest w dobrej formie, zadzedl daleko W New Port i Indianapolis, odpadal z obu turniejów meczem z Gregiem Rusedskim. Szczegolnie pokazał sie w tym pierwszym turnieju, gdzie gładko pokonał w 1/8 Denta (6:4 6:1). Jego rywal jest bynajmniej dla mnie mało znany (R.Smeets). Moze ktorys z bardziej doswiadczonych tutaj typerów nam cos o nim opowie. Z Sopotu na dziś Garcia Lopez, bukmacherzy przesadzili zdecydowanie z kursem ponad 2zł na niego- (2.3zł- Toto-mix). Andrejew ostatnio w jakim turnieju ni wystapil, zegnal sie w 1 rundzie. W tamtym roku w Sopocie przegrał z naszym łukaszem Kubotem 2:0. Mysle ze Garcia Lopez, który rowniez nie moze sie jakos odnalezc, przełamię sie i pokona Andrejewa. Oprocz tego z IDEA PROKOM OPEN proponuje Acasuso (finaliste poprzedniej edycji), który gra z Vankiem. Pozdrawiam Wacoo 
|
Do góry
|
|
|
|
#380390 - 01/08/2005 13:00
|
enthusiast
Meldunek: 22/04/2005
|
ja dzis planuje zgarac dwoch rumunkow..... sabau i hanescu sabau - hernandez 1 @ 1.50-sts h2h 1-0 dla rumuna .... wygral w tym roku Budapeszcie 6:3 6:0 . Sabau bardzo dobrze zaprezentowal sie w Gstad gdzie przegral po ciezkim meczu z gospodarzem Wawrinką natomiast Hernandez w tym roku nic nei gra ...odpada w 1 lub 2 rundzie ze slabiakami... Hanescu V. - Montanes A.1 @1.35 Hanescu pownien go spokojnie cyknąc .... jedyny powod dla ktorego obawiam sie tego meczu to to ze dzis bedzie gralo go bardzo duzo osob... noi h2h 1-0 dla montanesa ale to bylo 4 lata temu ... Hanescu wtedy jeszcze nie prezentowal takiego (wysokiego) poziomu prosze o opinie na temat tego dubelka bo zamierzam go poslac grubiej 
|
Do góry
|
|
|
|
#380391 - 01/08/2005 17:24
|
aka Schranzer
Meldunek: 16/01/2005
|
Ja dzisiaj gram Lapenttiego, który gra z Mahutem. Dwie tykające bomby. Mahut większośc swoich spotkań rozegrał w challach, gdzie wiedzie mu się całkiem nieźle, Giovane turniej w LA zakończył w kwalach, poległ z nie jakim Fleischmanem, który wywiózł w pole Spadeę! W Indianie skończył na 3 rundzie, gdzie nie sprostał nieźle sposiującemu się Goldiemu. Lapentti przede wszystkim gra na hardzie, najwyraźniej lubi tą nawierzchnie, Mahutowi bardziej leży grass.. Mahut nie potrafi grać z tenistami z wyższej półki, kogo on w tym roku ograł? Burgsmuller, Vik.. ładnie, ładnie.. ale to za mało na ogranego Lapenttiego.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|