Strona 1 z 2 1 2 >
Opcje tematu
#381316 - 01/08/2005 20:22 ATP - Sopot, Washington - Wtorek 02.08
Goget Offline
Tenis Trader

Meldunek: 09/02/2003
IDEA Prokom Open

Place: Sopot, Polska
Date: Sierpień, 01-07, 2005
Surface: Outdoor clay
Prize Money: 425,250 euro
Oficjalna strona turnieju
Draws : Single Deble

Legg Mason Tennis Classic

Place: Washington DC, USA
Date: Sierpień, 01-07, 2005
Surface: Outdoor Hard
Prize Money: $600,000
Oficjalna strona turnieju
Draws : Single Deble

Pomocne linki :

http://www.tennis.matchstat.com/
http://www.atptennis.com/en/
http://www.itftennis.com/mens/players/
http://www.stevegtennis.com/

--------------------------------------------------------------------------------

Prosimy zapoznać się z Regulaminem KT. Posty nic nie wnoszące do tematu będą kasowane

--------------------------------------------------------------------------------

Jeśli chcecie porozmawiać o tenisie, poznać opinię innych, zapytać o aktualny wynik to zapraszamy na nasz czat #tenis.. więcej informacji tutaj

Do góry
Bonus: Unibet
#381317 - 01/08/2005 23:40 Re: ATP - Sopot, Washington - Wtorek 02.08
grabtom Offline
old hand

Meldunek: 30/06/2002
Będę pierwszy

Miałem dwa tygodnie przerwy, więc teraz powolutku, leciutko trzeba się wkręcić w aktualne turnieje.
No to jedziemy.

Mariano Puerta - Jarkko Nieminen 1 @ 1,40 Interwetten
Argentinos w Sopocie zawsze grali dobrze, Acasuso w 2002, Coria w 2003, zresztą widać ilu ich przyjechało na tergoroczny turniej, szkoda tylko że Gaudio doznał kontuzji
Z tego co mówił sam Puerta, wygląda na to że traktuje ten turniej bardzo poważnie, a patrząc na drabinkę widać, że półfinał ma w zasięgu ręki. Tam jeśli nie będzie niespodzianek spotka się z Corią i liczę na świetny mecz No ale trochę sie zapędziłem.
Spójrzmy na rywala. Nieminen to gracz z pewnością bardzo utalentowany a do tego z niezłymi tegorocznymi wynikami na glinie. Pamiętam jak ograł w 5 setach Agassiego na Rolandzie, pozostawił bardzo dobre wrażenie. Jednak trzeba uczciwie przyznać, że na clay żadko spotykał zawodników klasy Puerty, a jeśli już to niestety przegrywał. Po kolei byli: Volandri, Moya, Nalbandian, Andreev, Nadal, Ferrero - chociaż tu akurat złapał kontuzję. Czy jest w stanie ograć jutro Mariano? Niesądzę, Puerta zabiega biednego Jarkko.
Kurs nie najwyższych lotów, ale raczej pewny typ.

Filippo Volandri - Lukasz Kubot 1 @ 1,10 Interwetten
Szacuneczek dla Łukasza, ale nie ma szans
Jeszcze nie wiem czy to zagram, ale może jak gdzieś będzie brakować to dorzucę dla podbicia kursu.

Mariano Zabaleta - Florian Mayer 1 @ 1,25 Interwetten
Myślałem że Zaba po Monte Carlo już się w tym roku nie pozbiera, a tu proszę, co turniej to wyżej skacze. Co prawda z wielkimi tuzami nie wygrywał, ale Lopeza, Almagro, Davydenki nie można też nazwać leszczami. Jutro po drugiej stronie siatki stanie Mayer. Niemiec w tym roku bez polotu, gdzieś pogrzebał zeszłoroczne przyzwoite wyniki na glinie. Jeśli Zabaleta zagra na mniej więcej podobnym poziomie jak w zeszłych dwóch tygodniach to nie powinien mieć problemów z Florkiem Mayerem.
Kurs może mało zachęcający, w necie można znaleźć sporo lepszych propozycji na Mariano, ja narazie mam tylko kasę w Interwetten, a że do końca tygodnia nie zamierzam szarżować więc musi mi to wystarczyć

Jeśli szukać niespodzianek w Sopocie to myślę, że może warto zerknąć na Marina, W Betfair do wzięcia za 2,25 (narazie za mało). Zobaczę co jutro wystawią Austriacy. Monfils ostatnio nie zachwycał, w Stutgarcie w zeszłym tygodniu łatwe 0-2 ze Starace, a Marin już się przywitał z sopocką nawierzchnią w kwalach, tak więc ma 3 mecze więcej doświadczenia nad Gael'em Może warto będzie spróbować, jutro się zobaczy.

Tyle z Sopotu, teraz czas wrzucić na ruszt Waszyngton.

Ginepri R. - Kim K. 1 @ 1,30 Interwetten
Robby zaczął grać swoje, gdzie mu będzie lepiej grać jak nie w Stanach W Indianapolis wygrane z Tajem, Roddickiem czy Dentem, później w LA Arthurs i Blake, mała zadyszka z Mullerem. Tutaj znów może zajść daleko, w zeszłym roku zrobił półfinał, chciaż formą nie grzeszył
Kim'owi niestety, ale w turniejach tej klasy nie idzie najlepiej, nie wiem czy nie byłoby lepiej wrócić do czali na trochę, żeby przywrócić wiare w siebie. Z Gineprim ma 3 mecze w plecy, co prawda dawno, ale w głowie zostaje. Nie widzi mi się, aby mógł sprawić większe kłopoty młodszemy koledze.

Muller G. - Sanguinetti D. 1 @ 1,50 Interwetten
Giller złapał chyba wiatr w żagle, finał w LA to bardzo dobry wynik. W Waszyngtonie chyba czuje się niźle, bo w zeszłym roku tutaj także był w finale, wtedy to pokonał nawet Agassiego. Jutro zmierzy się z Włochem Sanguinettim. Stary dziad na stare lata przypomniał sobie jak się gra w tenisa i wygrał czela we Włoszech. Jednak to nie nie przekonuje, coś czuję, że Muller teraz nie odpuści, a jak już złapał rytm to będzie się starał wycisnąć z tego jak najwięcej. Włoch nie będzie łatwym kąskiem, ale napewno do przejścia.

No i tyle tego dobrego.
Aktualnie wygląda to na dwa duble:
Puerta, Zabaleta @ 1,75
Ginepri, Muller @ 1,95

Z Volandrim dam sobie spokój, żeby nie było, że źle życzę Kubotowi No i zobaczymy co wystawią na Marina, może jutro rano się skuszę.

Powodzenia.

Do góry
#381318 - 02/08/2005 00:01 Re: ATP - Sopot, Washington - Wtorek 02.08
Tiago Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 02/05/2005
W Sopocie wciaz trwa pierwsza runda, takze pomyslec o podejsciu niektorych zawodnikow,zaangazowaniu w turniej, lub jego braku...

Jesli chodzi o meczyki to Puerta wcale moze niemiec lekko z Jarkko, szczegolnie ze Argentynczyk ostatnio troche słabo jak na swoj poziom...

Plan gier tez jakis pomieszany, na stronie oficjalnej pisza ze Monfils zagra z Marinem,a prof wystawia go w meczu z Gaudio Jezeli zagra z Marinem to francuz powinien sobie poradzic...

Ciekawie wyglada takze pojedynek dwoch hiszpanow
Portas - Almagro 2

Moze wreszcie mlody Nicolas zacznie grac na miare swojego talentu. W zeszlym tygodniu juz cos sie ruszylo, wygral z Andreevem, Sabau by polec w 3 rundzie po trzech setach z Zabą.Portas nie ogral nikogo znaczacego w ostatnim czasie. h2h 2-0 na korzysc Almagro. Jedyne co moze przemawiac za Portasem to to ,ze gra w Sopocie co roku od 2001r, kiedy to doszedl tu do finalu.

Ostatni mecz, ktory mnie interesuje to
Zabaleta - Mayer 1

Mariano moze byc troche zmeczony po ostatnim turnieju, ale jak wiemy to sa profesjonalisci i wydaje mi sie ze Zaba wykorzysta zwyzke formy i bedzie gral na maksa, drabinke ma taka ze spokojnie polfinal moze byc. Mayer w tym sezonie słabsza forma niż rok temu, spokojnie do ogrania...

Jak pojawia sie kursiki to je tu na pewno wrzuce.

Pozdrawiam

Do góry
#381319 - 02/08/2005 00:09 Re: ATP - Sopot, Washington - Wtorek 02.08
grabtom Offline
old hand

Meldunek: 30/06/2002
Quote:

Plan gier tez jakis pomieszany, na stronie oficjalnej pisza ze Monfils zagra z Marinem,a prof wystawia go w meczu z Gaudio Jezeli zagra z Marinem to francuz powinien sobie poradzic...

Monfils gra z Marinem, Gaudio się wycofał, kontuzja ręki czy coś takiego.

Do góry
#381320 - 02/08/2005 00:18 Re: ATP - Sopot, Washington - Wtorek 02.08
Tiago Offline
Carpal Tunnel

Z Waszyngtonu to zgadzam sie w 100% z kolega grabtomem.
Muller jak i Ginepri powinni swoje mecze wygrac, jednak zeby sie z tego nie zrobily "pewki" dnia bo wiemy co sie z takimi typami pozniej dzieje

z Sopotu zagram
dubelek Zabaleta + Almagro (kursu na Almagro jeszcze nie ma,ale licze na co najmniej 1.4-1.6, na Zabe 1.33)

Waszyngton (o ile sie nic nie zmieni) to z calym szacunkiem grabtom no, moze dorzuce jeszcze Carraza....

Muller + Ginepri 1,95

Do góry
#381321 - 02/08/2005 00:23 Re: ATP - Sopot, Washington - Wtorek 02.08
Tiago Offline
Carpal Tunnel

Quote:

Quote:

Monfils gra z Marinem, Gaudio się wycofał, kontuzja ręki czy coś takiego.

dobrze mowisz, nie bylo mnie w domu caly dzionek wiec dopiero teraz sparwdzam "Aktualności"
Zgram Monfilsa, wiekszy potencjal, wieksze ogranie, a po drugie dzis gramy na mlodzież no moze oprocz Zabalety

Do góry
#381322 - 02/08/2005 00:26 Re: ATP - Sopot, Washington - Wtorek 02.08
Rusty Offline
aka Schranzer

Meldunek: 16/01/2005
Zabaleta to dla mnie główny typ. Przyglądałem się mu w Kitzbuhel i grał naprawdę dobry tenis. Nie udał mu się rewanż z Gaudio, ale Gaston na dzien dzisiejszy jest poza zasięgiem Mariano. Mayer.. już wiele razy powtarzałem, że ten sezon mu nie leży. Po słabych występach szukał swoich szans w challach.. a i tam źle poszło.Odziwo w Austri przebił się i nie wiem jakim cudem dotarł do 3rd. Licze na to, że Zaba narzuci swój styl, taki jaki zaprezentował nam wszystkim w Austri.. wtedy na penwo nas nie zawiedzie..

Należałoby zagrać Ginepriego, który gra funfantastic jak na jego możliwości, ale o tym może jutro, zobaczymy jeszcze kursy na Robbiego. W ogóle zaskoczył mnie ten pan, ogrywając swoich rywali z Indiany czy LA. Tym razem Ginepri również nie powinien mieć problemów.

Do góry
#381323 - 02/08/2005 06:40 Re: ATP - Sopot, Washington - Wtorek 02.08
Fro_Lech Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 18/06/2003
Puerta(1,35)+Muller(1,45)

Puerta klasa sama w sobie, lewa ręka, backhand, technika cóż więcej rzec - w normalnych okolicznościach Argentyńczyk jest w stanie pokonać każdego. Jak sam mówił potrzebuje pkt. na Mastersy, jeśli mówi prawdę to nie ma wyjścia - Nieminena ograć musi. Muller bardzo dobry występ w ub. tygodniu. Finał z Agassim gdzie po zacięty boju tym razem musiał uznać wyższość Amerykanina. I Sanguinetti mają za sobą niedzielne finały, ale Muller jest cały czas w USA, niemal na miejsu. Natomiast Sanguinetti grał turniej we Włoszech, a więc do pokonania ma strefę czasową. Sądze, że przyleci w dniu meczu, i nie ugra zbyt wiele z Mullerem

Być może zagram też dubel Navarro-Pastor(kursy >2,1)+Monaco

Monaco zagra z (LL) Mackinem, który w kwalach przegrał seta z J.Żarskim i został odprawiony przez Matkowskiego. Monaco mimo, że ostatnio forma daleka jest od chociażby dobrej to Brytyjczyka po prostu ogrywać musi jak chce, kiedy chce i zzamkniętymi oczami Pierwszy mecz Wang-Navarro to raczej przeciwko Wangowi. Ten chłopiec nie ma za grosz kondycji. Pamiętam jak po przegranych Q do Wimby pojechał na fjuczersa i go wygrał, a w następnym tygodniu dostał bęcki od ... Portasa na ... hardzie 16 16, teraz historia podobna choć turnieju nie wygrał, ale grał w finale. Navarro-Pastor również startował tam gdzie Wang, w 2r. stoczył bardzo zacięty bój z Prpiciem który jednak przegrał. Ten sam zawodnik w finale gładko ograł młodego Azjatę... Nie wierzę, żęby Wang przez te 2-3 tyg. znacząco poprawił przygotowanie fizyczne. Kurs też ma znaczenie, ponad 2,1 więc spróbuję. Navarro nie jest takim słabym zawodnikiem i przy równej dobrej grze(+ jego niezły serwis) może pokonać Wanga.

Zabaleta-Mayer (1) 1,41

Mariano ostatnio złapał formę, dwa ćwierćfinały i półfinał. gdzie kończył swoją przygodę zazwyczaj na ... Gaudio Niemiec raczej kryzys w tym roku, większość startów może zaliczyć do tych bardzo nieudanych. Dużym faworytem tego meczu Zabaleta oj dużym...

Do góry
#381324 - 02/08/2005 07:09 Re: ATP - Sopot, Washington - Wtorek 02.08
Chomik Offline
veteran

Meldunek: 19/01/2005
Chcialbym Was tylko poinformowac, ze kursy na Zabalete delikatnie poszly w gore: z tego co widzialem to Schranzer w konkursie zagral Mariano po kursie 1.47, inni zapisali sie po 1.6, a teraz Pinnacle wystawilo 1.735. Czyli: STAY AWAY?

Do góry
#381325 - 02/08/2005 07:09 Re: ATP - Sopot, Washington - Wtorek 02.08 *DELETED*
Robert07 Offline
newbie

Meldunek: 01/08/2005
Post deleted by schranzer

Do góry
#381326 - 02/08/2005 07:23 Re: ATP - Sopot, Washington - Wtorek 02.08 *DELETED*
adingh Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 02/07/2004

Do góry
#381327 - 02/08/2005 07:26 Re: ATP - Sopot, Washington - Wtorek 02.08
Chomik Offline
veteran

Meldunek: 19/01/2005
Cos musi byc w powietrzu, bo wielu bukmacherow mecz wycofalo, Pinnacle szaleje i ciagle podwyzsza kurs na Zabalete...

Jesli ktos chce, to Globet ma wciaz jeszcze apetyczne 3.2 na Mayera!

Do góry
#381328 - 02/08/2005 07:38 Re: ATP - Sopot, Washington - Wtorek 02.08
Black Hunter Offline
veteran

Meldunek: 08/11/2003
Spokojnie:)Aczkolwiek 1:6 1:6 w finale z Gaudio:)Hmmmm )
I mam problem:)Moze rzeczywscie cos mu jest:)

Do góry
#381329 - 02/08/2005 07:49 Re: ATP - Sopot, Washington - Wtorek 02.08
Marcel Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 20/06/2003
trzeba uwazac - Zabaleta ostatnio gral dosc duzo , rownie dobrze mogl przyjechac zatankowac do Sopotu a jego mecz moze sie skonczyc jak np. Calleriego w Kitzbuhel - ah Argentyna

Do góry
#381330 - 02/08/2005 08:01 Re: ATP - Sopot, Washington - Wtorek 02.08 *DELETED*
Robert07 Offline
newbie

Meldunek: 01/08/2005

Do góry
#381331 - 02/08/2005 08:17 Re: ATP - Sopot, Washington - Wtorek 02.08
pajelo Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 15/11/2001
Wpadł mi w oko jeden meczyk a mianowicie J.Bjorkman-T. Zib,
obaj panowieostatnio prawie nic nie grają Jonas juz swoje lata ma ale wczoraj spokojnie odprawił z kwitkiem Morrisona i wogóle może sie pochwalić ostatnim zwyvięstwem nad Dlouhym.
Z drugiej strony Zib który w Kuitzbihel odpadł z O, Marachem (sory ale nie za bardzo kojarze czowieka:)) no i jestem w kropce wczesniej potrafil odprawic z kwitkiem Monaco czy Pavla a nawet Acasuso.

Skłaniałbym sie na dziadka co wy na to kurs oscyluje wokół 1.8

Do góry
#381332 - 02/08/2005 08:23 Re: ATP - Sopot, Washington - Wtorek 02.08
half-a-cat Offline
member

Meldunek: 05/04/2005
Jako, ze przesiedziałem wczoraj bite 10h na sopockich kortach - kilka zdań, jak to wszystko wyglądało.

Zacznijmy od rozgrywanego na centralce meczu Urbana z Marinem . Gra Filipa mogła się podobać, niestety po drugiej stronie siatki ściana z Kostaryki. Marin to typowy przebijacz i naprawdę sporo trzeba się napracować, żeby gościa się pozbyć. To robota dla graczy dużo lepszych technicznie lub równie zawziętych biegaczy-przebijaczy. Urban grał odważnie, siłowo, nie bał się ataków przy siatce, ale być może zabrakło nieco sił w końcówce. Choć i tak wybronił sporo piłek meczowych. Szkoda. Kostarykańczyk trafia w głównym na Monfilsa i nie podejmuję się obstawiania tego meczu. Młody Francuz to pseudo-luzak i póki nie przestanie pajacować na korcie, obwieszać się złotem, rozpraszać i gadać do siebie – nie zacznę stawiać na niego grubszej kasy. Bliżej mu do ‘yo, hommie’ z Bronxu niż Tigera Woodsa.
Po nich na korcie Andreev z G-Lopem . Ostra zadyma i raczej nic poza tym. Igor i jego ‘killer forehand’ vs ambicja i nieustępliwość Hiszpana. Obaj nie mają chyba błysku, żeby być materiałem na ścisłą czołówkę ATP. Ale bomby Ruska robią wrażenie i to on kończył więcej piłek. Mógł i powinien skończyć w 2 setach. Rumuńskiego pastucha Sabau winien zapiąć, nie ma miejsca w tego typu turniejach na pyskatych pojebów. Razvan grał bowiem z corocznym faworytem do zwycięstwa w Wimbledonie, słynnym Oskarem Hernandezem i specjalnie umieszczono ten mecz na korcie gdzieś za miastem chyba, żeby tej żenady nikt przypadkiem nie ujrzał. Kilka osób ponoć mecz widziało, 4 bezdomne psy i stary kot (ale zasnął)… wiem tylko że Rumun zachowywał się jak śmieć, kilkanaście (?!) razy kłócił z sędziną i żądał wezwania dyrektora turnieju.
Reszta za chwile, jak pacnę kawę…

Do góry
#381333 - 02/08/2005 08:27 Re: ATP - Sopot, Washington - Wtorek 02.08 *DELETED*
_Carola_ Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 25/07/2002

Do góry
#381334 - 02/08/2005 08:38 Re: ATP - Sopot, Washington - Wtorek 02.08
host Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 14/04/2004
Puerta Mariano - Nieminen Jarko 1,48

Mariano kontra Jarko.... Konfrontacja Doswiadczonego, Ogranego, Utalentowanego, wiedzacego jak najlepiej grac na Clayu Mariana z Jarkiem, ktory tez wie o co chodzi na tej powierzchni, ale na pewno nie tak dobrze jak Puerta... Przewiduje 2 szybkie sety... Puerta WIN

Zabaleta Mariano - Mayer Florian 1,67
Zabaleta Mariano - Mayer Florian 2,12

Kursy jakos Skacza na to spotkanie wiec Postanowilem ze zagram to w Dubelku z Puerta, raz tak raz tak I tak czy siak Bedzie spory PLUS

Do góry
#381335 - 02/08/2005 08:46 Re: ATP - Sopot, Washington - Wtorek 02.08
half-a-cat Offline
member

Meldunek: 05/04/2005
co do Zaby, nic nie wiem, może wraca z Gaudio tym samym kursem ? Z kolei siedziałem niedaleko Puerty na meczu Chucho z Vankiem i był w dobrym humorze. On trzyma bardziej z Jose, więc nie powinien odpuścić. Choć akurat z Eminemem nie będzie łatwo.

Do góry
Strona 1 z 2 1 2 >

Moderator:  rafal08