Opcje tematu
#382898 - 05/08/2005 20:38 ATP - Sopot, Washington - Sobota 06.08
Rusty Offline
aka Schranzer

Meldunek: 16/01/2005
IDEA Prokom Open

Place: Sopot, Polska
Date: Sierpień, 01-07, 2005
Surface: Outdoor clay
Prize Money: 425,250 euro
Oficjalna strona turnieju
Draws : Single Deble

Legg Mason Tennis Classic

Place: Washington DC, USA
Date: Sierpień, 01-07, 2005
Surface: Outdoor Hard
Prize Money: $600,000
Oficjalna strona turnieju
Draws : Single Deble

Pomocne linki :

http://www.tennis.matchstat.com/
http://www.atptennis.com/en/
http://www.itftennis.com/mens/players/
http://www.stevegtennis.com/

--------------------------------------------------------------------------------

Prosimy zapoznać się z Regulaminem KT. Posty nic nie wnoszące do tematu będą kasowane

--------------------------------------------------------------------------------

Jeśli chcecie porozmawiać o tenisie, poznać opinię innych, zapytać o aktualny wynik to zapraszamy na nasz czat #tenis.. więcej informacji tutaj

Do góry
Bonus: Unibet
#382899 - 06/08/2005 01:02 Re: ATP - Sopot, Washington - Sobota 06.08
host Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 14/04/2004
Berdych - Blake

Nie wiem jeszcze jakie beda kursy na to spotkanie, ale ja na pewno stawiam na Blake... A to dlatego, ze przed chwila sledzilem spotkanie Berdycha z Reynoldsem i do takich nerwow mnie Tomas doprowadzil ze szok Blake ostatnio dobrze poczynia sobie w tym turnieju.... Umie wykorzystac przewage nad zawodnikiem, czego na pewno nie umie robic Berdzio, ktory ma jakies zawiasy Ciekawe jakie buki dadza kursy na ten mecz.... Blake WIN

Do góry
#382900 - 06/08/2005 06:45 Re: ATP - Sopot, Washington - Sobota 06.08 *DELETED*
marcinb Offline
journeyman

Meldunek: 25/06/2004
Post deleted by schranzer

Do góry
#382901 - 06/08/2005 07:34 Re: ATP - Sopot, Washington - Sobota 06.08
Fro_Lech Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 18/06/2003
Fyrstenberg/Matkowski-Coetzee/Haggard (1) 1,57 GB

Nasza najlepsza para w bardzo dobrej formie, zarówno singlowej i przede wszystkim deblowej. Własna publiczność i takie tam powinny pomóc , ale nie więcej niż 5% ;] Umówmy się, że to żaden argument (vide przykład Kubota w singlu). Na przeciw nim doświadczona para z RPA - jest to dobry debel, ale niestety dla nich nie na ziemię. Na Clayu afrykanerzy czują się najsłabiej, półfinał zawdzięczają bardzo słabej formie ich przeciwników, szczególnie Pala/Vizner... IMO debel Polski to będzie dla nich przeszkoda nie do przeskoczenia... Po tym kursie w dublu jednak z Gretną łykam ten mecz

Do góry
#382902 - 06/08/2005 09:21 Re: ATP - Sopot, Washington - Sobota 06.08
Gregov Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 01/02/2004
Fyrstenberg/Matkowski - Coetzee/Haggard 1 1.57

godz. 16:45. Nasz debel dużo lepiej czuje się na nawierzchni ziemnej niż Coetzee/Haggard i to dla mnie główny argument . Polacy dobrze zaprezentowali się także w singlu co dobrze rokuje, a w dwóch meczach deblowych też zagrali skutecznie, więc w formie są niezłej. Coettze w parze z Oliverem przegrali w tym sezonie z deblem Fyrstenberg/Vliegen w turnieju Bermuda 36 16. Oliver to dla mnie lepszy deblista na "clayu" niż Haggard , a Fyrstenberg napewno jest duż lepiej zgrany z Matkowskim niż z Vliegenema , więc to kolejna wskazówka. Do tego Polacy graja na swoich kortach co ma znaczenie. Małe, ale ma.

gram w dublu z Black/Stubbs AKO 2.5 --- 5/10 /5dimes/

Do góry
#382903 - 06/08/2005 10:54 Re: ATP - Sopot, Washington - Sobota 06.08
Black Hunter Offline
veteran

Meldunek: 08/11/2003
A ja dzis kolejny underdorg:)

Potito Starace:Geal Monfils 2 2.20

Mlody francuz mimo iz wielu "fachowcow" tego forum skazalo go juz dawno na odpadniecie nazywajac go połamańcem idzie przez turniej jak burza z piorunami:)

Z Marinem 6:0 6:4
Z Monaco 6:4 7:6
Z Hanecu 6:3 6:3

Jak widac nasz polamaniec jeszcze seta nie stracil i widac ze z meczu na mecz gra coraz lepiej.

Ale zeby nie bylo tak cudownie to Monfils gra z Pomidorem podan tydzien temu i dostal 2:6 3:6 Wiec teraz doskonala okazja do rewanzu?

Pomidor gral tak:

Z Koubkiem 6:4 6:2
Z Moya 2:6 7:6 7:5
Z Acasuso 4:6 6:4 6:4

Wynika z tego ze Pomidor ma prawo byc zmecozny ciezkimi 3 setowkami.Z tego co pisza ludzie beda w Sopocie to Monfils gra tam najaldniej i najskuteczniej a Starace wiadomo...

Na tym turnieju jak widac zadka wygrywaja faworycji bukow,dogi wchodza jak w maslo Mayer Mayer Starace Monfils czemu nie dzis?

Ja ten meczyk gram w debleku z Peng za 100.:)

Do góry
#382904 - 06/08/2005 11:27 Re: ATP - Sopot, Washington - Sobota 06.08
Nonda Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 31/05/2004
Quote:

A ja dzis kolejny underdorg:)

Potito Starace:Geal Monfils 2 2.20

Mlody francuz mimo iz wielu "fachowcow" tego forum skazalo go juz dawno na odpadniecie nazywajac go połamańcem idzie przez turniej jak burza z piorunami:)

Z Marinem 6:0 6:4
Z Monaco 6:4 7:6
Z Hanecu 6:3 6:3

Jak widac nasz polamaniec jeszcze seta nie stracil i widac ze z meczu na mecz gra coraz lepiej.

Ale zeby nie bylo tak cudownie to Monfils gra z Pomidorem podan tydzien temu i dostal 2:6 3:6 Wiec teraz doskonala okazja do rewanzu?

Pomidor gral tak:

Z Koubkiem 6:4 6:2
Z Moya 2:6 7:6 7:5
Z Acasuso 4:6 6:4 6:4

Wynika z tego ze Pomidor ma prawo byc zmecozny ciezkimi 3 setowkami.Z tego co pisza ludzie beda w Sopocie to Monfils gra tam najaldniej i najskuteczniej a Starace wiadomo...

Na tym turnieju jak widac zadka wygrywaja faworycji bukow,dogi wchodza jak w maslo Mayer Mayer Starace Monfils czemu nie dzis?

Ja ten meczyk gram w debleku z Peng za 100.:)

Nie faworyzował bym tak tego młodego francuza.Pokonanie lebiege Hanescu to nazywacie osiągnięciem ? Panowie ale tak nie mozna....

Moim zdaniem Starace miał o wiele lepszych zawodników do pokonania.Moya zawodnik wielce doswiadczony a jednak zdołał go pokonać.Acasuso w Spopcie zawsze dobrze sobie radził w tamtym roku finał a dzis niestety musiał uznać wyższość Potito.

Nie widze innej możliwości jak wygrana Starace.Potwierdził to juz tydzien temu jak rozniosł go w Stuttgarcie.

Do góry
#382905 - 06/08/2005 12:31 Re: ATP - Sopot, Washington - Sobota 06.08
half-a-cat Offline
member

Meldunek: 05/04/2005
Tak sie składa, że widziałem obu wczoraj i w poprzednich meczach turnieju. Starace częściowo tylko sobie zawdzięcza dotarcie do dzisiejszego półfinału. W 1 rundzie jego przeciwnikiem był Koubek, który wszystko walił w siatę. Moya z kolei kompletnie zlał ten turniej. Nie wiem nawet jak on na stojąco wygrał z Frytką i ugrał 3 sety z Włochem. On swoje zrobił w Umag (gdzie go kochają) i nie zależało mu na sukcesie w Sopocie. Wczoraj Potito grał z Acasuso i dzisiejsza prasa potwierdziła to, co było gołym okiem widać na korcie. Chucho grał na kacu po nocnych harcach na Monciaku. A powinien spokojnie zniszczyć Starace, bo go poprostu przewyższa w każdym aspekcie tenisowego rzemiosła. Teraz na drodze wkońcu normalny rywal, bowiem Monfils wygląda bardzo mocno i z meczu na mecz się rozkręca w tym turnieju. Powiem szczerze, że byłem sceptykiem, co do jego talentu jeszcze kilka dni temu, a teraz zostanę chyba jego wielkim fanem. Materiał na top 10 w ciągu 2-3 lat. Jak zagra tak jak wczoraj z Hanescu, Starace zejdzie z kortu pokonany. Obaj są młodzi i jutrzejszy finał bedzie dla jednego z nich największym sukcesem w dorosłym tenisie. Tyle z Sopotu. Deszcz pada, syfna aura.

Do góry
#382906 - 06/08/2005 12:47 Re: ATP - Sopot, Washington - Sobota 06.08
Black Hunter Offline
veteran

Quote:

Nie faworyzował bym tak tego młodego francuza.Pokonanie lebiege Hanescu to nazywacie osiągnięciem ? Panowie ale tak nie mozna....

Moim zdaniem Starace miał o wiele lepszych zawodników do pokonania.Moya zawodnik wielce doswiadczony a jednak zdołał go pokonać.Acasuso w Spopcie zawsze dobrze sobie radził w tamtym roku finał a dzis niestety musiał uznać wyższość Potito.

Nie widze innej możliwości jak wygrana Starace.Potwierdził to juz tydzien temu jak rozniosł go w Stuttgarcie.

Widze malo sie znasz stary:)Zazwyczaj nic nie piszesz wrecz lepiej nie pisz bo sie kompromitujesz:)

No to lepiej kup sobie dzis okularki bo cos cienko widzisz:)

Ja starace ugra seta to bedzie jego wielki sukces:)

Do góry
#382907 - 06/08/2005 12:55 Re: ATP - Sopot, Washington - Sobota 06.08
feliciano Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 03/01/2005
Quote:

Quote:

Widze malo sie znasz stary:)Zazwyczaj nic nie piszesz wrecz lepiej nie pisz bo sie kompromitujesz:)

No to lepiej kup sobie dzis okularki bo cos cienko widzisz:) ale zes teraz walna , ty chyba jestes kompletnie bez pojecia o tenisie ty chyba nie wiesz kto to jest potito starace, szczerze moiac ja dzis nie ruszalem tego meczu bo slyszalem ze starace mial wczoraj jakies problemy zdrowotne, ale jak bedzie w pelni zdrowy to ja o wynik sie nie obawim i sukcesem bedzie jak to monfils ugra seta w meczu zycze powodzenia

Edited by schranzer (06/08/2005 12:59)

Do góry
#382908 - 06/08/2005 13:01 Re: ATP - Sopot, Washington - Sobota 06.08
feliciano Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 03/01/2005
Quote:

Quote:

No to lepiej kup sobie dzis okularki bo cos cienko widzisz:)

ale zes teraz walna , ty chyba jestes kompletnie bez pojecia o tenisie ty chyba nie wiesz kto to jest potito starace, szczerze moiac ja dzis nie ruszalem tego meczu bo slyszalem ze starace mial wczoraj jakies problemy zdrowotne, ale jak bedzie w pelni zdrowy to ja o wynik sie nie obawim i sukcesem bedzie jak to monfils ugra seta w meczu zycze powodzenia

Do góry
#382909 - 06/08/2005 13:12 Re: ATP - Sopot, Washington - Sobota 06.08
half-a-cat Offline
member

Meldunek: 05/04/2005
Bez kłótni, panowie...

To jest tenis. Często decyduje dyspozycja dnia, albo czy tenisiście pasuje styl rywala. Hanescu na przykład gra urozmaicony, techniczny tenis. Gral naprawde świetnie z Hiszpanami (Monty, Costa), często zapraszał ich do siatki (dropszoty) i tam ich bezlitośnie ogrywał. A wczoraj Monfils go po prostu z tego wyleczył, był sprytniejszy w małych gierkach. Miał na Rumuna sposób. Takich przykładów można podawać sporo. Z obserwacji lepsze wrażenie na mnie zrobił Czarnecki, ale może Włoch ma na niego jakiś sposób. Wkoncu nie tak dawno go ograł. Zobaczymy.
Onda, pytasz czy ufam mediom. Haha, różnie. Akurat mam sporo znajomych wśród dziennikarzy. Ale w prasie nie przeczytasz, że Guga ze swoim menago szukał panny do hotelowego trójkąta. Jedni sie zaszywają w pokoju i grają w playa, inni piją i skubią dziwki. Przykro patrzeć jak marnuje sie talent Jose Acasuso.

PS nie widzialem, zeby Starace mial jakieś dolegliwosci

jak bedzie dalej taki syf na dworze, to dzis sobie nie pograją

Do góry
#382910 - 06/08/2005 13:27 Re: ATP - Sopot, Washington - Sobota 06.08
Black Hunter Offline
veteran

Wiem gosciu kto to jest Potito Starace. Rewelka osatniego sezonu zreszta Monfils tez. Tylko ze Potito w tym sezonie jakby osiadl na laurach nie wygral nawet zadnego challengerka...i az 8 razy konczyl przygode z turniejami na I rundzie. Dlatego nie rob z pomidora wielkiego bohatera.Ostanie porazki z Marien ( ktorego Monfils rozniusl ) czy Sabau chluby pomidorowi nie przynosza...
Monfils w tym sezonie juz pynkol dwa challengraki w jednym z nich rozniiusl 6:4 6:1 koljnego pogromce Potito - Sabau.

Co do przegranego meczu tydzien temu Manfilsa ze Starace.
TO

Zauwarz ze w Basztadzie Monfils skreczowal w meczu z Robredo.Mial poroblemy z bolacym biodrem.
Zaledwie 3 dni po tym kreczu gral z Potito!!!!!! Nie chce mi sie wierzyc ze gral tam na 100 % swoich mozliwosci.
W tym turnieju widac zejest w pelni sprawny i idzie mu rewelacyjne - jest w gazie!!!

Dla mnie rewelka undergod po 2.20

Do góry

Moderator:  rafal08