Strona 1 z 2 1 2 >
Opcje tematu
#3931021 - 14/06/2010 17:52 ATP - Wimbledon - 21.06-4.07
Goget Offline
Tenis Trader

Meldunek: 09/02/2003

The Championships Wimbledon

Miejsce : Londyn, Wielka Brytania
Ranga turnieju : Wielki Szlem
Data : 21.06-4.07 2010 r.
Nawierzchnia : trawiasta
Pula nagród : 13'725'000 £
Uczestnicy : 128 zawodników w singlu / 64 pary w deblu
Oficjalna strona : www.wimbledon.org
Drabinki : Singiel || Debel || Kwalifikacje
Plan Dnia : Zobacz
Wyniki na żywo : Oficjalny Livescore

Przydatne linki :

www.tenisbet.pl - newsy, livescore, rankingi
www.fromsport.com - live video
www.myp2p.eu - linki do streamów
www.tennis.matchstat.com - wyniki i statystyki zawodników
www.tenisinfo.pl - wyniki i statystyki zawodników
www.atpworldtour.com - strona ATP
www.itftennis.com/mens - strona ITF

Do góry
Bonus: Unibet
#3931023 - 14/06/2010 17:55 Re: ATP - Wimbledon - 21.06-4.07 [Re: Goget]
Goget Offline
Tenis Trader

Meldunek: 09/02/2003
Który zawodnik wygra Wimbledon ?
Only one choice allowed (69 total votes)
Roger Federer - 32 (46%)
Rafael Nadal - 14 (20%)
Andy Murray - 0 (0%)
Novak Djokovic - 2 (3%)
Andy Roddick - 3 (04%)
Robin Soderling - 3 (04%)
Jo-Wilfried Tsonga - 0 (0%)
Lleyton Hewitt - 2 (3%)
Łukasz Kubot - 11 (16%)
inny tenisista - 2 (3%)
Voting on this poll ends: 0 sekund temu

Do góry
#3931212 - 14/06/2010 19:29 Re: ATP - Wimbledon - 21.06-4.07 [Re: Goget]
adingh Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 02/07/2004
Ball - Lojda 1 1.40 Tobet

Czekałem na kursy z tobetu bo spodziewałem się, że tam mogą dać najwyższy i się doczekałem smile Lojda jeszcze wczoraj w Polsce wygrywał futuresa w Gliwicach, a dziś w Londynie ma kwale do Wimbledonu. Nie będzie więc raczej czasu na jakiś trening na trawce, a to raczej nie jest jego ulubiona nawierzchnia, bo głównie gra w challengerach i futuresach na clayu (ostatnio dobre wyniki w futuresach w Polsce). Gra Balla natomiast moim zdaniem nieźle pasuje do trawy, dobry serwis i częsta gra przy siatce powinny bez problemu dać mu wygraną w tym meczu i moim zdaniem taki kurs to promocja. Jak dla mnie najpewniejszy typ z kwali i to ładny kurs, a nie jakieś 1.10 wink

Do góry
#3931261 - 14/06/2010 19:43 Re: ATP - Wimbledon - 21.06-4.07 [Re: adingh]
adingh Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 02/07/2004
Rafa Nadal wygra Wimbledon 3.86 Pinnacle

Rafa jest dla mnie faworytem nr 1 w tegorocznym Wimbledonie. Do tej pory już 3 razy dochodził do finału (raz wygrał) i moim zdaniem ma wielką szansę na kolejny finał i kolejną wygraną. Rafa zdominował korty ziemne, ale ubiegłe sezony pokazały również jego wielkość na trawie. Na tej nawierzchni jego genialny topspinowy forehand niesamowicie przyspiesza i spycha przeciwników do defensywy. Rafa obecnie jest prawdopodobnie jeszcze lepszym zawodnikiem niż 2 lata temu, kiedy to wygrywał Wimbledon. W finale RG świetnie serwował, sam mówi, że na trawie też może częściej chodzić do siatki. Forehand ma niszczący, ale i z backhandu potrafi mocno, płasko skończyć. Jego szybkość, poruszanie się po korcie i gra w defensywie to od kilku lat wielki atut. Rafa jest w tej chwili najlepszy na świecie i nic tego nie zmieni, więc kurs w okolicy 4.00 na jego wygraną trzeba brać.

Myślę, że Roger nie będzie dla niego największym problemem, bo Roger z sezonu na sezon obiektywynie patrząc jest coraz słabszy (oczywiście wciąż jest wielki i może dojść do finału) i Rafa wie jak go zniszczyć. Bardziej obawiałbym się o kogoś w gazie, kto swoją grą może napsuć trochę nerwów Rafie jak Gulbis czy Soderling. Jednak mam nadzieję, że nikt nie zagrozi wielkiemu Rafie smile

Ja już zagrałem za sporo, ale myślę czy jeszcze nie dorzucić trochę, chociaż możliwe że grając w turnieju po kolei jego mecze kursy wyjdą lepsze niż ten na wygraną.

Na unibecie jest też ciekawy zakład Roger - Rafa 2.86 kto dalej zajdzie, ale w sumie Roger raczej na Wimbledonie nie powinien mieć problemów z dotarciem do finału, więc ten typ raczej mniej opłacalny, ale też się nad nim zastanawiam.

Do góry
#3931408 - 14/06/2010 20:20 Re: ATP - Wimbledon - 21.06-4.07 [Re: adingh]
Vendetta Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 05/01/2006

Do tej pory trawka 100% smile oby tak dalej.
Na poczatek Wimbledonu zagram takiego tripelka z kwalifikacji:

Ivan Navarro - Dominik Meffert typ:1 kurs:1.6 + Muller G - Tavares L typ:1 kurs:1.10 + Mannarino A - Souza J typ:1 kurs:1.18 stawka: 5/10 Fonbet

Zawodnicy na ktróych stawiam biją na głowe swoich rywali jesli chodzi o umiejtnosci gry na trawie( o Navarro pisalem wiecej podczas rozgrywanego w ubieglym tygodniu turnieju w Londynie). Procz Mefferta pozostala dwojka ich disiejszych przeciwnikow to typowe ziemniaki bez serwisu itd itp. Nie ma co sie rozpisywac.... poprostu typuje wygrane specjalistów od gry na trawie smile

Do góry
#3931715 - 14/06/2010 22:01 Re: ATP - Wimbledon - 21.06-4.07 [Re: Vendetta]
Fro_Lech Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 18/06/2003
Souza bez serwisu ?? No nie no smile Nie załamuj nas. Typu nie neguje, bo Mannarino bardzo lubi trawę co sam przyznaje zresztą, ofensywny counter-puncher powinien karcić nieregularnego Brazylijczyka, który z typowym południowo-amerykańskim ziemniakiem nie ma za wiele wspólnego.

Do góry
#3931731 - 14/06/2010 22:10 Re: ATP - Wimbledon - 21.06-4.07 [Re: Fro_Lech]
włodar Offline
Hard-hitter

Meldunek: 25/06/2005
Rety, rety smile Fakt, serwis Souzy nie jest agresywny, on jest potężny. Mało tego, jeśli szukać wśród południowców ballbashera, co jest cholernie trudne, to byłby jeden z głównych kandydatów smile

Widzę, że Tavarez przegrywa, ale tak an przyszłość, co do jego stylu gry, to z Portugalczyków właśnie on najbardziej pasuje na szybsze nawierzchnie. Agresywny FH, solidne pierwsze podanie i fajne czucie pod siatką, to jego atuty.

Do góry
#3932000 - 14/06/2010 23:33 Re: ATP - Wimbledon - 21.06-4.07 [Re: włodar]
Vendetta Offline
Carpal Tunnel

piszecie o tych zawodnikach jakby rzeczywiscie na szybkich nawierzchniach mieli jakies osiagniecia tylko ze oni najczesciej graja na ziemii i jesli juz cos wygrywaja to wlasnie na tej nawierzchni i o to mi chodzilo piszac o nich ziemniaki smile Przepraszam ze sie nie rozpisywalem na temat stylu gry obu tych zawodnikow ale czas gonil i te dwa mecze z malymi kursami dorzucalem jako 100% pewniaki do Navarro no i akurat te dwa mecze weszły i to po 2:0

Zauwazylem ze udzielanie sie na forum obydwu Panow to znajdowanie dziury w calym u innych typerow smile Szkoda ze osttanimi czasy sami tak rzadko dzielicie sie swoimi przemysleniami czy tez typami
Pozdrawiam smile

Goget - kilka postów zostało przeniesionych do quasi chatu. Na przyszłość Vendetta postaraj się nie uogólniać aż tak bardzo, a Fro i włodara proszę o grzeczniejsze zwracanie uwagi.

Edited by Goget (15/06/2010 00:40)

Do góry
#3933703 - 15/06/2010 20:21 Re: ATP - Wimbledon - 21.06-4.07 [Re: Vendetta]
Fro_Lech Offline
Carpal Tunnel

Nie myl stylu gry z osiągnięciami. Dzielimy się bardzo często przemyśleniami np. na temat stylu gry Souzy, nie jeden post już traktował o nim.

Na 16:30.
Berankis+Ilhan+Reister+ @ ponad 2,04 w Doxxie
Ricardas stworzony do szybkich kortów, wygrał turniej na trawie, ograł bez problemu rywala w 1r. kwali jest forma i umiejętności. Daniel Evans nisko go cenię, nie jest super regularny, nie ma tak dobrej techniki która mogłaby go ratować w trudnych momentach - czyli obrona na bakier co przy agresywnej grze rywala będzie decydujące. Grali już ze sobą, widziałem nawet ten mecz, na DC 3-2 dla Berankisa na Litwie - wtedy jednak Berankis grał nerwowo, publika szalała, paradoksalnie nie zawsze się dobrze gra w takich warunkach, ale chrzest się udał, bo dwa dni później Jamesa Warda ograł do zera.
Ilhan - czemu ? Bo nie wyobrażam sobie, aby baloniarz Bedene swoimi zamaszystymi topspinami mógł coś ugrać przeciwko agresywnemu Ilhanowi, który będzie mógł sobie zrobić fajny trening strzelecki.
Reister - bo jest w dużej formie, jest regularny i mniej zmęczony, po wczorajszym maratonie Andreja Martina z Kingiem Turnerem.

Do góry
#3949959 - 21/06/2010 14:14 Re: ATP - Wimbledon - 21.06-4.07 [Re: Fro_Lech]
mirekinter Offline
old hand

Meldunek: 10/06/2005
na 1 dzień takie coś

Wawrinka - Istomin 2 kurs ok 2,5....dla Szwajcara będzie to debiut w tym roku na trawie , Istomin już 2 turnieje rozegrał i poszlo całkiem dobrze bo nawet w Londynie urwał seta Nadalowi , wydaje mi się że po tkaim kursie można pograć za małą stawkę przeciwko Wawrince który za grą na trawie nie przepada a i ogrania powinno mu brakować..

Tipsarevic - Clement 1 ..Tipsa w tym moemencie przezywa najlepszy okres w sezonie bo wreszcie nie ma żadnych urażów a i ochota do gry wielka , dobry turniej w Holandii gdzie min pokonał właśnie Clementa i dzis zrobi z nim to sam po raz 3 w karierze..

Schutler - Tursunov 1 ...dla kochającego granie na trawie Ruska chyba za wysokie progi , Rainer potrafi się zmobilziowac i na trawie gdzie nie ma długich , wyczęrpoujaćych wymian osiąga dobre wyniki ,w tmy roku już jeden finał osiągnoł teraz tez powinno być przynajmniej w 1 rundzie dobrze..

Do góry
#3950155 - 21/06/2010 18:16 Re: ATP - Wimbledon - 21.06-4.07 [Re: mirekinter]
Fro_Lech Offline
Carpal Tunnel

Andreev-Brands (2)
Igor bez ogrania meczowego na trawie, wraca po kontuzji. Brands nie dość, że ograny to jeszcze ma atuty na trawę, potężny serwis, kończące uderzenia, poprawna forma z ostatnich paru tygodni. Rosjanin na trawie ma kłopot z wykorzystywaniem swojego atutowego uderzenia, odwrotnego fh, nie ma czasu żeby obiec bh i posłać winnersa.

Podoba mi się też Kiefer. Ferrer na trawie ma problemy z graczami serve&volley (porażki rok temu z Pastorem i Stepankiem). Kiefer świetna technika, bardzo mocny i skuteczny serwis, bardzo lubi kończyć kombinacją serwis-siatka, serwis-fh drive etc. Ferrer w tym roku nie startował w turniejach trawiastych przed Wimbledonem.

Nieminen mimo, że gra z kwalifikantem to jego przewaga jest większa niż wskazuje kurs. Koubek solidny, ale monotonny. Nieminen h2h 3-2, ale ani razu na trawie. Austriak na trawie potrzebuje rywala bez kończącego uderzenia, przebijacza który nie wywiera większej presji i nie narzuca własnych warunków. Fin ok to nie jest rasowy agresor, ale - serwis ma, skończyć też potrafi - w najbardziej nieoczekiwanym dla rywala momencie, wykorzystuje natychmiast dobry moment do ataku i nie daje sobie narzucać stylu rywala, bo wtedy bardzo szybko kontrami wybija z głowy przeciwnikowi jakiekolwiek zakusy.

Jeszcze Malisse, bo Ferrero od paru miesięcy gra jak dziad :), a Belg ze swoim serwisem i fh jest groźny dla każdego na trawie.

Z taśmowych kursów to Benneteau, Llodra, Ilhan, Ben. Becker etc. itd. itp.

Do góry
#3951235 - 21/06/2010 22:50 Re: ATP - Wimbledon - 21.06-4.07 [Re: Fro_Lech]
Vendetta Offline
Carpal Tunnel

Pierwsza runda wiec krusy na faworytów sa zenujace. Spróbujemy trafic jakies UD

Ventura-Beck typ:1 kurs:4,8 stawka:5/10 BF

Kurs na Becka, ktory przegral 7 ostatnich spotkan to jakas pomylka smile Ventura to ziemniak ale na trawie cos tam potrafi zagrac a do tego jest juz ograny na tej nawierzchni bo bral udzial w kwalach do turnieju glownego. Hiszpan jest takze niezlym deblistą a to znaczy ze przy siatce tez potrafi sie zachowac smile

Witten-Llodra typ:1 kurs:6,4 stawka:5/10 BF

Typ przeciwko zwyciezcy Eastbourne. Nieraz juz psialem ze zawodnik, ktory wygra turniej w nastepnym szybko odpada i ta zasada bardzo czesto sie sprawdza( oczywiscie nie biore tutaj pod uwage Nadala czy Federera).
Witten nie jest jakims ogórkiem. Aby zagrac w turnieju glownym Wimbledonu musial przejsc kwale i ma juz wygrane trzy mecze smile

Rochus-Djokovic typ:Rochus +1,5 seta kurs: 3,8 stawka:5/10 Bet-at-home

Rochus gra bardzo dobrze na trawie. Rok temu doszedl on do polfinalu turnieju w Halle gdzie odpadl wlasnei z Djokovem ale po bardzo zacietym meczu. Oli Rochus jest to zawodnik szybki, bardzo dobry technicznie i swietnie grajacy wolejem.
Djokovic jest daleki od swojej optymalnej formy a do tego trawa to nie jest jego ulubiona nawierzchnia dlatego ten kurs na Belga jest dla mnie o wiele przesadzony.
Licze tutaj na bardzo zaciety mecz dlatego gram bezpieczniej z handicapem +1.5 seta.

Do góry
#3953412 - 22/06/2010 08:53 Re: ATP - Wimbledon - 21.06-4.07 [Re: Vendetta]
Demaskator Offline
enthusiast

Meldunek: 21/01/2010
Isner-Mahut----2----2.2 Trawa to ulubiona nawierzchnia Francuza, wszystko co dobre w karierze Mahuta zdarzyło sie na trawie , natomiast Isner mimo świetnych warunków fizycznych, i jednego z najlepszych serwisów w ATP , włąsciwie nic na tej trawie nie ugrał, wiecej on wygrał w karierze tylko jeden mecz na tej nawierzchni, sam serwis to moim zdaniem troche mało jak na francuza który na trawie ograł juz w karierze paru niezłych grajków(Nadal, Stepanek)

Nadal-Nisikhori(+7,5)----hc1----1.8 Widzialem japończyka nie dawno w meczu z Gasquetem , który grając na pół gwizdka ogrywał Nisikhoriego jak chcial , jeżeli to było wszystko na co go stac to z Nadalem ugra góra 5-7 gemów w meczu.

Reister -de Voest ----1 ---2.1 Buki faworyzuja zawodnika z RPA a ja tak na przekór zagram na Niemca który jest ostatnio w lepszej formie, de Voest niby wieksze doświadczenie na trawie ale jego wyniki nie oszłamiają

Do góry
#3953650 - 22/06/2010 18:54 Re: ATP - Wimbledon - 21.06-4.07 [Re: Demaskator]
Vendetta Offline
Carpal Tunnel

Wczorajszy dzien praktycznie na zero a szkoda bo moglby byc duzy plus gdyby szczescie troszeczke dopisalo.
Dzisiaj znowu widze same UD.

Alcaide-Simon typ:1 kurs:5,5 stawka:5/10 BF

Simon co chwile lapie kotnuzje i ostatnio mało gral. W swoim pierwszym wstepie po kontuzji w Estbourne Francuz nie zaprezentowal sie najlepiej gdyz meczyl sie z Korolevem i Kuznetsovem oraz gładko wtopił z Llodrą. Ogolnie Giles nigdy na trawie nie blyszczał.
Alcaide po kwalach gdzie ku mojemu zdziwieniu gładko uporal sie np. z Donalndem Youngiem. Young to zawodnik stworzony na trawe, ktory posiada mocny serwis i niezly forhand dlatego ta gładka wygrana robi na mnie wrazenie.
Kurs bardzo zacheca do zagrania na Hiszpana.

Stakhovsky-Querrey typ:1 kurs:3,12 stawka:5/10 Bwin

Stakhovsky w mega formie.... Tydzien temu wygral on w Hertogenbosch nie tracac nawet seta !!! Od finalu tego turnieju minely dwa dni wiec Sergiy mial czas na odpoczynek.
H2h 1:0 dla Stakovskiego -> Kooyong Melbourne, Australia 7:5 6:3 dlatego tymbardziej nie wiem skad bukmacherzy wzieli takie kursy na to spotkanie.

To tyle z meskich UD smile Zagram tez dzisiaj jeden kupon za wieksze pienaidze. Najprawdopodbniej ebdzie on sie skaldal z 3-4 spotkan ale analize do tych meczów podam pozniej

Do góry
#3953799 - 22/06/2010 20:20 Re: ATP - Wimbledon - 21.06-4.07 [Re: Goget]
Fanatyk_1984 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 03/03/2008
Russell-Riba 1 1.40

Wyniki Amerykanina nie powalaja na kolana na trawie w tym roku ale mysle ze dzis poradzi sobie bez problemu z Hiszpanem ktory trzyma sie clayu jak tylko moze.

Jedna z wypowiedzi Hiszpana po zwyciestwie w Bytomiu:

Uważa pan, że to dobry pomysł, żeby grać na mączce tydzień po turnieju na trawie i na chwilę przed debiutem w Wimbledonie?

- Na tym etapie, na jakim się znajduję, ważne są dla mnie punkty. Tych w Bytomiu zdobyłem tyle ile można było, więc wykonałem zadanie maksimum. Kort ziemny to "mój" kort: na nim trenuje całe życie, na nim umiem się najlepiej poruszać, na nim chcę zwyciężać. Trawa natomiast to dla mnie nawierzchnia bardzo trudna, bo dopiero w tym sezonie gram na niej po raz pierwszy. Dlatego też jadąc na Wimbledon mówię sobie po prostu: jeżeli wygram mecz - ok, jeżeli przegram - nic się nie stanie.

Do góry
#3953805 - 22/06/2010 20:22 Re: ATP - Wimbledon - 21.06-4.07 [Re: Vendetta]
Radek_89 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 08/01/2006
Vendetta, jesteś niekonsekwentny wink
Llodra jako zwycięzca poprzedniego turnieju miał przegrać w pierwszej rundzie (też można powiedzieć, że jest w mega formie - stracił tylko jednego seta), ale Stakhovsky jest już w mega formie i ogra Querrey'a. Skąd taki kurs na Amerykanina? Może stąd, że wygrał turniej w Queens Clubie wink

Do góry
#3953813 - 22/06/2010 20:28 Re: ATP - Wimbledon - 21.06-4.07 [Re: Radek_89]
Vendetta Offline
Carpal Tunnel

tylko ze Llodra grał wczoraj i mial praktycznie jeden dzien na podroz, meldunek w holetu itd a Stachu gra dzisiaj a do tego w dwoch setach wygral w tym roku z Samem smile Dlatego wlasnie sie dziwilem odnosnie kursu.

Do góry
#3954585 - 22/06/2010 23:19 Re: ATP - Wimbledon - 21.06-4.07 [Re: Vendetta]
Demaskator Offline
enthusiast

Meldunek: 21/01/2010
Murray-Hajek(+8,5)---hc1---1.8 Hajek nie ma czego szukac w meczu z Murrayem nie ma żadnych argumentów zeby prowadzic w miare wyrównaną walke coprawda handi dosyc wysokie ale mysle ze Szkot da rade.

Do góry
#3963314 - 25/06/2010 16:14 Re: ATP - Wimbledon - 21.06-4.07 [Re: Demaskator]
wojciechq Offline
veteran

Meldunek: 01/12/2007
ja myślę, że dziś warto zagrać nieco grubiej Hewitta i Jużnego. Lleyton chyba urodził się na trawie wink zdecydowanie uwielbia tę nawierzchnię, nie widzę kontrargumentów, jakimi miałby go zaskoczyć Monfils. wg mnie powinien to wygrać izi, dla bardziej odważnych hp setowy, ale 1.36 jak dla mnie na win wystarczy.
natomiast Jużny to zdecydowanie bardziej poukładany, pożądny i rozsądny zawodnik niż Mathieu, który w ogóle przeżywa jakiś regres formy. Rosjanin potrafi spłatać figla i przegrać wygrany mecz, ale Francuz nie jest przeciwnikiem, który móglby wykorzystać humory Michaiła. powinno być na luzie, j.w.
do kuponu można dołożyć Djokovica i Roddicka. Novak na stojąco i jedną ręką wygra z Montanesem, nawet gdy jest bez formy, to Hiszpan na trawce to jednak co najmniej klasa niżej. a Andy może się trochę napocić z Niemiaszkiem, zależy jak wejdzie w mecz z serwisem, ale jak chce się wygrać w Londynie, to trzeba takich przeciwników odprawiać bez zbędnych problemów, więc w obydwu powyższych przypadkach nie widzę przeciwwskazań dla handi setowego

Do góry
#3963468 - 25/06/2010 18:44 Re: ATP - Wimbledon - 21.06-4.07 [Re: wojciechq]
Max11 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 02/11/2006
Roddick-Kohlschreiber +2.5 seta 1.75

Dla mnie Roddick to przeciętny gracz i z solidnym Kohlschreiberem będzie miał napewno ciężką przeprawę. Niemiec spokojnie powinien ugrać conajmniej seta. Poza tym to zdecydowanie lepszy typ niż granie Roddicka po 1.15.

Do góry
Strona 1 z 2 1 2 >

Moderator:  rafal08