Opcje tematu
#3956215 - 23/06/2010 05:33 [1/8] Urugwaj - Korea Płd.
Ghost Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 27/02/2003

Urugwaj vs Korea Płd

26/06 16:00 Nelson Mandela Bay/Port Elizabeth

Do góry
Bonus: Unibet
#3960230 - 24/06/2010 05:50 Re: [1/8] Urugwaj - Korea Płd. [Re: Ghost]
Ghost Offline
Carpal Tunnel

Awans
Only one choice allowed (50 total votes)
Urugwaj - 39 (78%)
Korea Płd - 11 (22%)
Voting on this poll ends: 0 sekund temu

Do góry
#3965659 - 26/06/2010 05:46 Re: [1/8] Urugwaj - Korea Płd. [Re: Ghost]
marzano Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 24/10/2002
Pierwszy mecz drugiej rundy...
bardzo ciekawy kurs na zwycięstwo Urusów (1.90 bet365/betsson), którzy moim zdaniem mają dużo większe szanse na rozstrzygnięcie meczu na swoją korzyść. 7pkt w fazie grupowej w tym zwycięstwo z mocnym Meksykiem i bardzo fajna gra w wygranym 3:0 spotkaniu z RPA. O meczu z Francją nie ma co pisać bo pierwsze mecze na tym mundialu u większości drużyn wyglądały "dziwnie".
Koreańczycy podobali mi się tylko w pierwszym spotkaniu z Grekami. Z Argentyną wyraźnie odstawali a w spotkaniu z Nigerią mieli sporo szczęścia, że jednak go nie przegrali.
Uważam, że po raz kolejny ze starcia z drużyną południowoamerykańską Azjaci wrócą na tarczy...
Chodzi mi jeszcze po głowie typ na under 4.5 kartki (1.83 w bet365), obie drużyny dostały niewiele kartek w fazie grupowej i jakoś nie spodziewam się ostrej walki w jutrzejszym spotkaniu. Czekam tylko na sędziego, który zostanie wyznaczony do prowadzenia tego meczu aby ostatecznie uderzyć z tym typem...

Do góry
#3965851 - 26/06/2010 17:31 Re: [1/8] Urugwaj - Korea Płd. [Re: marzano]
Xanthos Offline
addict

Meldunek: 10/12/2002
Też się zastanawiam nad typem na kartki, tyle że w drugą stronę. Pewnie nie zagram nic...

Sędziuje Wolfgang Stark - nie szaleje z kartkami. To przemawia za under 4,5 kartki, do tego Koreanczycy mało łapią kar. Ale jak to zwykle bywa można i znaleźć argument przeciw:
czy aby Urusi są tak zdyscyplinowani pod względem fauli? Moim zdaniem nie bardzo- jednak to latynoska krew, a ci biegający wszędzie Azjaci potrafią zirytować- np. taka Argentyna z nimi zebrała 3 żółte mimo że ich powiozła 4-1. No i nie zapominajmy że adrenalina będzie podwójna, przegrywający odpada.

Do góry
#3965996 - 26/06/2010 19:07 Re: [1/8] Urugwaj - Korea Płd. [Re: Xanthos]
craax Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 30/04/2006
Na pierwszy rzut oka wydaje sie , ze faworyt tutaj jest jeden i oczywisty. Swietne wrazenie zostawil po sobie Urugwaj , mocny w ataku , z prawdziwymi dwoma liderami w druzynie , megadobrze poukladany taktycznie, pewny z tylu.
Z drugiej strony Korea , czyli druzyna , na ktorej znalezienie sie w 1/8 liczylem i wydaje mi sie , ze troszke inaczej usposobiona Koree zobaczymy w tym spotkaniu. Nie moga atakowac jak to maja we krwi od pierwszych minut bo szybko zabawa sie zakonczy jak Forlan i Suarez rozkreca sie z kontrami ,Korea ma mocne skrzydla i tam pewnie beda upatrywac szansy , jakies dosrodkowania ,prostopadle pilki na dojscie. Urugwaj zbyt wielkiej liczby sytuacji bramkowych sobie nie stwarza ale jest za to bardzo skuteczny. Wydaje mi sie , ze blizej do awansu bedzie Urugwajowi ale kurs mi nie odpowiada ,ewentualnie jesli ktos planuje rozstrzygniecie w 90 minutach to na Urusow wydaje sie kurs atrakcyjny ale ja odpuszczam narazie takie bety w 1/8. Moim glowny typ to under 2.5 i wydaje mi sie dosc solidnym betem. Urugwaj nastrzelac sobie nie pozwoli , wiadomo jescze - nie stracil bramki , zas Korea musi troszke inaczej ustawiona taktycznie podejsc do spotkania.

Urugwaj-Korea under 2.5

Do góry
#3966046 - 26/06/2010 19:30 Re: [1/8] Urugwaj - Korea Płd. [Re: craax]
Ludwiczek Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 27/08/2007
Urugwaj nie stracił jeszce bramki [0:0 , 3:0 , 1:0] oraz ma dobrą drabinkę.

+ i - za Urugwajem

+ Forlan
+ niezbyt wymagający rywale do tej pory , więc oszczędzili siły
+ Korea dostała od Argentyny 4 bramki , a trzeba przyznac że Urugwaj siłę w offie ma nienajgorszą [Argentyna jest o lata świetlne na przodzie , ale wg mnie Urugwaj jest drugą siłą w Ameryce jeśli chodzi o ofensywe w tych MŚ]

- Suarez mało pokazał do tej pory
- do pewnego momentu z Argentyną Korea grała przyzowicie , nawet miała szanse wyciągnąć na 2:2

[+ 270 minut bez straconej bramki]
[- jeśli Korea zablokuje Forlana to skośne mają szanse na dogrywkę lub minimalną przegraną]

1:0 dla Urugwaju moim zdaniem , no może 2:1

PS. Tak wiem , analiza to nie jest

Do góry
#3966107 - 26/06/2010 20:12 Re: [1/8] Urugwaj - Korea Płd. [Re: Ludwiczek]
APOLLYON Offline
Celtic Glasgow FC

Meldunek: 19/12/2003
Urugwaj raczej awansuje. Ale nie to jest moim zakładem dnia, tylko "1-szy gol padnie po 27 minucie" za 1.7 (ladbrokes).
Zresztą, w drugim meczu dzisiejszego wieczoru, będę "szukał" tego samego...

Myślę, że ekipy zaczną powoli, "badając się nawzajem", szukając luk, które pozwolą "ugodzić" przeciwnika.

Do góry
#3966148 - 26/06/2010 20:30 Re: [1/8] Urugwaj - Korea Płd. [Re: APOLLYON]
analityk Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 31/07/2009
Patrzac na drabinke zastanawiam sie nad zagraniem 2 typow.

1.Urugwaj odpadnie w polfinale po 3.50
2.USA odpadnie w polfinale po 5.00

Dlaczego:

Zakladajac ze Awansuje w 1/8 Urugwaj i USA lub w gorszej wersji jedna z tych druzyn, pozniej graja mecz ze soba. Z koleji sadze ze jakby np teraz USA odpadlo to Urugwaj pyknie pozniej Ghane a w Polfinale trafi na kogos z 2-ki Holandia lub Brazylia..a tu bedzie ciezko....

Takie luznie przemyslenia,ale kursy dobre...

Do góry
#3966176 - 26/06/2010 20:42 Re: [1/8] Urugwaj - Korea Płd. [Re: analityk]
APOLLYON Offline
Celtic Glasgow FC

Originally Posted By: kaka1981
Patrzac na drabinke zastanawiam sie nad zagraniem 2 typow.

1.Urugwaj odpadnie w polfinale po 3.50
2.USA odpadnie w polfinale po 5.00

Dlaczego:

Zakladajac ze Awansuje w 1/8 Urugwaj i USA lub w gorszej wersji jedna z tych druzyn, pozniej graja mecz ze soba. Z koleji sadze ze jakby np teraz USA odpadlo to Urugwaj pyknie pozniej Ghane a w Polfinale trafi na kogos z 2-ki Holandia lub Brazylia..a tu bedzie ciezko....

Takie luznie przemyslenia,ale kursy dobre...

Kursy z ladbrokes'a? Powiem ci, nie głupie to... Chociaż mi się wydaje, że przyszedł czas, żeby ekipy z Ameryki Płd. zaczęły pakować walizy.
I chociaż uważam, że Urugwaj jest troszkę lepszym zespołem od Korei Płd., to mimo wszystko, chciałbym, aby to Azjaci awansowali. To tylko moje życzenie. Puchar Świata powinien pozostać w Europie.
A najlepiej na półce w gablocie Holenderskiej Federacji Piłki Nożniej wink

Do góry
#3966186 - 26/06/2010 20:45 Re: [1/8] Urugwaj - Korea Płd. [Re: APOLLYON]
analityk Offline
Carpal Tunnel

Bet at home smile

Chyba to sprobuje zagrac smile czekam na wypowiedzi userow smile

Do góry
#3966230 - 26/06/2010 20:58 Re: [1/8] Urugwaj - Korea Płd. [Re: analityk]
Piotruś Pan Offline
addict

Meldunek: 15/07/2002
Urugwaj - Korea Pld typ 1
Urugwaj wygrał grupę zdobył 7 pkt strzelił 4 bramki i nie stracił żadnej jeśli passa zostanie utrzymana to zero z tyłu a z przodu będą bramki. Dogrywki nie przewiduje
Korea Płd będzie trudnym rywalem dla Urugwaju, mimo wszystko powinien sobie zespół z Ameryki Płd poradzić.
Korea Płd w fazie grupowej zagrała wlasciwie jeden dobry mecz przeciwko Gracji, z Argentyną nie ułożył im się ten mecz przestraszyli się tej ekipy i brakowało im argumentów.
Z Nigerią zagrali ponownie bardzo dobre spotanie nie wygrali przez ten faul obrońcy i karny dla Nigerii trochę brakowało szczęscia.
Urugwaj w fazie grupowej z meczu na mecz się rozkręcał i grał dwa ostatnie spotkania na wysokim poziome z Francją na poczatku trochę słabiej ale od meczu z RPA to ich forma rosła grali pewniej bardziej dojrzałą piłkę niz Koreańczycy.
Korea Płd miała wahania tej formy dwa dobre mecze jeden słaby teraz ten 4 mecz też przeciwko reprezentatowi Ameryki moze byc tym słabszym przynajmniej na to liczę.

Do góry
#3966249 - 26/06/2010 21:02 Re: [1/8] Urugwaj - Korea Płd. [Re: analityk]
_Korver_ Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 09/04/2004
Urugwaj - Korea
Typ: HT 0-0 betgun @2,50

Osobiście widzą mi się tu szachy, przynajmniej w I połowie. Ryzyko otwarcia się już w początkowych fazach meczu może nieść za sobą tragiczne skutki. Urugwaj to drużyna, która nie straciła jeszcze bramki. Grają poukładaną piłkę, ale myślę, że tempa forsować nie będą. Spokojna gra z głową, jak będzie okazja to przycisną, a tak to raczej próba kontrolowania meczu. Korea gra z kontry, ma szybkich zawodników, więc przy 0-0 nie zanosi się na jakieś hurra ataki z ich strony.

Ponadto widzi mi się HT/FT X/1, ale to już zupełnie dla zabawy.

Do góry
#3966326 - 26/06/2010 21:23 Re: [1/8] Urugwaj - Korea Płd. [Re: _Korver_]
Ghost Offline
Carpal Tunnel

Jak na standardy tych mistrzostw to Korea jest megaoverowa. Pięć bramek zdobytych, 6 straconych, jedynie w meczach z udziałem ich ziomków z północy padło więcej bramek.
Ponieważ nie mam absolutnie pomysłu na ten mecz, to "for action" zagram sobie over na betfair po dobrym kursie.

Do góry
#3966359 - 26/06/2010 21:37 Re: [1/8] Urugwaj - Korea Płd. [Re: Ludwiczek]
Igor Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 16/11/2004
Originally Posted By: Ludwiczek
+ Korea dostała od Argentyny 4 bramki , a trzeba przyznac że Urugwaj siłę w offie ma nienajgorszą [Argentyna jest o lata świetlne na przodzie , ale wg mnie Urugwaj jest drugą siłą w Ameryce jeśli chodzi o ofensywe w tych MŚ]

Ofensywy Brazylii nie należy oceniać przez pryzmat meczu z Portugalią smile
Zgadzam się że Urugwaj ma mocną ofensywę. Całkiem niezłą ofensywę ma też Chile i Paragwaj. Można by rzecz, że te MŚ to takie Copa America w którym gościnnie występują Niemcy, Hiszpania, Portugalia, Korea i Japonia. Reszta drużyn spoza Iberoameryki nie zrobiła na mnie wrażenia. Nie liczę Słowacji bo to Włosi dali ciała i cieszę się, że odpadli.
Myślę, że któraś z drużyn z Iberoameryki wygra te MŚ. Nie wiem czy to będzie Argentyna, Brazylia, czy może Urugwaj, Paragwaj bądź Chile, ale myślę, że jedna z tych drużyn wygra. Meksyk powinien odpaść w meczu z Argentyną, ale to różnie może być wink
A wracając do dzisiejszego meczu, to Urugwaj powinien awansować, ale czy awansuje, to trudno ocenić. Dla mnie niewiadomą jest forma drużyn z Azji. Co prawda Korea nie zachwyciła w meczu z Argentyną, ale muszę przyznać, że Argentyna ma naprawdę bardzo dobrą drużynę i Diego Maradona nie jest wcale takim złym trenerem jak wcześniej mi się wydawało.
Patrząc na 3 ostatnie MŚ, można zauważyć pewną prawidłowość. Na mistrzostwach w Europie wygrywa europejska drużyna, a na mistrzostwach poza Europą (Japonia i Korea 2002) drużyny europejskie zawodzą wszystkich i wygrywają drużyny z Iberoameryki. Myślę, że i tym razem tak będzie. Jak na razie na to się zanosi. Ale czy Urugwaj wygra dzisiejszy mecz w regulaminowym czasie gry, tego nie podejmuję się oceniać.

Do góry
#3966405 - 26/06/2010 22:00 Re: [1/8] Urugwaj - Korea Płd. [Re: Igor]
Ludwiczek Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 27/08/2007
Nie oceniam

Brazylia ma lepszy difens niż offense na tych mistrzostwach.

Do góry
#3966426 - 26/06/2010 22:09 Re: [1/8] Urugwaj - Korea Płd. [Re: Ludwiczek]
APOLLYON Offline
Celtic Glasgow FC

Zgadzam się w pełni z Ludwiczkiem.
Poza tym, według mnie, Julio Cesar jest w tej chwili najlepszym bramkarzem na świecie.

Do góry
#3967266 - 27/06/2010 02:02 Re: [1/8] Urugwaj - Korea Płd. [Re: APOLLYON]
analityk Offline
Carpal Tunnel

Urugwaj juz siedzi, szkoda ze sami sobie zrobili taka nerwowke niepotrzebnie sie za gleboko cofajac w 2 polowie i tracac "szmate" po bledzie bramkarza. "Skosni" jednak wybiegani i walczyli do konca ale wg.mnie Urugwaj ma lepszy team i awans zasluzony....

Do góry
#3967312 - 27/06/2010 02:12 Re: [1/8] Urugwaj - Korea Płd. [Re: analityk]
mura Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 03/02/2006
napiszcie lepiej czemu nie było karnego, przeca tą rękę widziały nawet skorpiony na środku pustyni

Do góry