Opcje tematu
#397601 - 05/09/2005 18:17 ATP - US OPEN Flushing Meadows - Wtorek 06.09
Rusty Offline
aka Schranzer

Meldunek: 16/01/2005
US Open

Place: Flushing Meadows, USA
Date: 29/08 - 11/09
Draw: S128 D64
Surface: Hard
Prize:
$7,950,000

INFO:
-----
Oficjalna strona turnieju
-----
Draws: Singles
-----
Schedule of Play
-----
Scoreboard: HTML || FLASH
-----
Eurosport live 17:30-05:00 every day
-----

LINKI:

http://www.stevegtennis.com
http://www.atptennis.com
http://www.tennis.matchstat.com
http://www.itftennis.com/mens/players/
http://www.menstennisforums.com/

Play Off Tenis

Place: Forum mecz.pl, PL
Draw Size: S48+34 D64
Surface: Hard Clay Grass
Prize money:
450 rubli (50zł)

INFO:
-----
Oficjalna strona turnieju
-----
Draws: Singles || Doubles
-----
1st round [S]: Dolna i Górna połówka
-----
1st round [D]: Górna połówka || Dolna połówka

Zanim cokolwiek napiszesz zapoznaj się z Regulaminem KT.
Jeżeli wasz post naruszy regulamin, będzie on niezwłocznie kasowany! W skrajnych przypadkach zostanie przyznane OSTRZEŻENIE.

-----
Jeśli chcecie porozmawiać o tenisie, poznać opinię innych, zapytać o aktualny wynik to zapraszamy na nasz czat #tenis.. więcej informacji tutaj

Do góry
Bonus: Unibet
#397602 - 05/09/2005 18:18 Re: ATP - US OPEN Flushing Meadows - Wtorek 06.09
Rusty Offline
aka Schranzer

Meldunek: 16/01/2005

Edited by Schranzer (06/09/2005 13:06)

Do góry
#397603 - 06/09/2005 09:23 Re: ATP - US OPEN Flushing Meadows - Wtorek 06.09
andj Offline
veteran

Meldunek: 16/02/2005
Powiem tyle:

Marycha nie zawiodła, ale Rysiek dał d***. Jeszcze jak wstałem, prowadził 2:1 w setach i 3:1 w IV secie, po czym dał się dwa razy złamać i przeje*** seta 4:6, a tiebreaka 0:6

Ale nie odpuszczam... Za 25,50 euro, które dała mi Marycha, kupuję Herbatę

Czemu Herbata? Wczoraj nie było w singlach niespodzianki (Marychy nie liczę, bo co ta za niespodzianka, skoro pół forum tak obstawiało?!). Rachunek prawdopodobieństwa mówi, że dziś niespodzianka być musi.

W którym meczu? Właśnie w tym. Hewitt wygląda na zmęczonego życiem. Marzy juz pewnie, by wyjechać ze Stanów i byczyć się na australijskiej plaży (całe lato przed nim, zdąży sobie poprawić humor po porażce).

Hrbaty za to się starzeje, czuje, że jesień atmosferyczna i jesień życia zbliża się wielkimi krokami. Znudziło mu się wygrywanie jakichs turniejów II czy III kategorii, wiec w tym roku nigdzie daleko nie zaszedl. Wyjątek: wielki szlem - Australian Open, przegrał dopiero w ćwierćfinale z Safinem. A jakby ktos nie pamiętał Safin wygrał ten turniej, który w finale wygrywajac z... Hewittem.

Hrbaty jest wiec w takiej sytuacji jak polscy siatkarze. Jeśli nie chce zostać wiecznie niespełnioną nadzieją słowackiego tenisa, to musi zacząć wygrywać takie mecze, jak dzisiaj. Tym bardziej, że Hewitt nie zachwyca i go tam niespecjalnie lubią.

Hrbaty must win

pozdruffki!

Do góry
#397604 - 06/09/2005 09:34 Re: ATP - US OPEN Flushing Meadows - Wtorek 06.09 *DELETED*
julia-kasia Offline
old hand

Meldunek: 30/08/2004
Post deleted by Schranzer

Do góry
#397605 - 06/09/2005 09:49 Re: ATP - US OPEN Flushing Meadows - Wtorek 06.09 *DELETED*
andj Offline
veteran

Meldunek: 16/02/2005
Post deleted by Schranzer

Do góry
#397606 - 06/09/2005 11:20 Re: ATP - US OPEN Flushing Meadows - Wtorek 06.09
oleek Offline
old hand

Meldunek: 27/12/2004
pomylilo wam sie chyba forum z tvn meteo a co do meczu herbatki to jestem jak najbardziej za!!! po dobrym kursie kolo 4,warte ryzyka tym bardziej ze kangur nie zachwyca w spotkaniach a dominik potencjal ma duzy, do tego dorzucilbym fiferka z handi 7,5 mysle ze juz tak latwo nie bedzie szwajcarowi wygrac i postawi niemaly opor!!!

Do góry
#397607 - 06/09/2005 11:38 Re: ATP - US OPEN Flushing Meadows - Wtorek 06.09
Domel1984 z L-ca Offline
enthusiast

Meldunek: 30/09/2003
Dokładnie popieram dziś jestem tak za Hrbaty jak wczoraj za francuska po kursie 4 tyle ze sie smiala wiekszość no ale dziś może tak nie być choć Hrbaty robi na mnie jak najbardziej Pozytywne wrażenie myśle ze po takim kursie powinno sie takie meczyki grać jak jest taaaka przebitka... a wiec Hrbaty liczymy na Ciebie Pozdro for All

Edited by Schranzer (06/09/2005 12:49)

Do góry
#397608 - 06/09/2005 12:17 Re: ATP - US OPEN Flushing Meadows - Wtorek 06.09
lleyt1 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 16/03/2005
Wszyscy dzis stawiaja na Hrbatego, czyli wygra Hewitt.
Hrbaty jest idealnym przeciwnikiem dla Australijczyka,ma ten sam styl gry.
Wczesniejsze mecze Hewitta byly inne(z Acasuso i Dentem).
Duzo dlugich wymian sprzyja grze Lleytona a tak zapewne bedzie wygladal dzisiejszy mecz.
Chcialem zwrocic uwage jeszcze na 1 rzecz wszyscy,ktorzy stawiaja dzis na Hrbatego niech rzuca sobie okiem na jego staty z poprzedniego meczu i porownaja je z tymi jakie mial Hewitt(chodzi mi w szczegolnosci stosunek winnersow do unforced errors)

Do góry
#397609 - 06/09/2005 12:26 Re: ATP - US OPEN Flushing Meadows - Wtorek 06.09
Marcel Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 20/06/2003
wiadomo , że Lleyton nie bedzie mial problemów z wygrana , tak jak w Cincinnati , męczył sie z Rusedskim a pózniej bez problemu ograł Davydenke . I wręcz jestem pewny że dzis bedzie 3-0 , no moze 3-1 ale to Hrbaty by musiał grac mecz zycia
Szukacie niespodzanki ? to czemu nie w meczu Nieminena ? Fin jest psychicznie silniejszym zawodnikiem i wiekszym wojownikiem . Wydaje mi się , że taki mecz o stawke bardzie spraliżuje Hiszpana

Do góry
#397610 - 06/09/2005 12:48 Re: ATP - US OPEN Flushing Meadows - Wtorek 06.09
saxxon Offline
veteran

Meldunek: 16/06/2004
wiadomo ze Herbaciarz to stary sprzedawca - dzis jednak nie ma wyjscia nie sprzeda meczu po tak marnym kursie

Wiec musi wygrac po kursie 5 Mary dała rade - da rade Herbatka

Do góry
#397611 - 06/09/2005 13:18 Re: ATP - US OPEN Flushing Meadows - Wtorek 06.09
grzesol Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 19/08/2005
Patrząc na dzisiejsze mecze nie mogę oprzeć się wrażeniu,że możemy doczekać się jakiejś niespodzianki.Pytanie jest tylko takie:Gdzie ona będzie?!Pozwolę wtrącić swoje 3 grosze na temat dzisiejszych meczów.
Nalbandian-Sanguinetti 1
Stawiam na Argeńtyczyka,chociaż nie do końca jestem o tym przekonany.Trochę obawiam się,że z Sanguinettiego zejdzie para po wspaniałym meczu ze Schrichaphanem.Bardzo się zdziwiłem jak zobaczyłem wynik Nalbandiana z Argeńtyczykiem.Łatwe zwycięstwo z tym zawodnikiem było dla mnie sporym zaskoczeniem.Gonzalez wali piłki niemiłosiernie,a Argentynczyk sobie z tym poradził.Jeżeli tak łatwo poszło mu z takimi bombami to w meczu z Włochem powinno mu być jeszcze łatwiej ze względu na bardzo wolne piłki z jego strony.Znamy wszyscy Argentyńczyka z jego słabej psychiki i obawiam się trochę,że jeżeli Włoch zagra tak wspaniale jak z Tajem będą kłopoty.Jeżeli nie bęzie zagrywał krótkich piłek tylko te swoje dalekie wrzutki to może być ciężko.Nalbandian na pewno będzie chciał szybko kończyć te wymiany ale jeżeli będzie przestrzeliwał może się załamać i mecz wygra niesamowity Włoch.Jednak zostaję przy typie na Nalbiego 85%-15% dla niego.Po tak marnym kursie na Nalbandiana nie postawię,a stawianie na Włocha to duże ryzyko.

Federer-Kiefer
Wystarczy popatrzeć na kursy.NO COMMENT!!!

Hewitt-Hrbaty 2 3/10
Widzę,że ten mecz cieszy się największym zainteresowaniem ze względu na wasze przypuszczenia co do niespodzianki.Przyznam szczerze,że tez myślałem o tym meczu żeby postawić na Słowaka ale będzie on miał naprawdę ciężką przeprawę.Pamiętam jak Hrbaty grał w jakimś turnieju.Obawiam się,że może być powtórka z turnieju w Cincinatti wtedy to Hrbaty wygrał z T.Johanssonem i Soderlingiem ale w 3 rundzie trafił na Safina.SŁowak w tym meczu nie istniał,nic mu nie wychodziło i było widać,że już się poddał.Podobnie może być w tym meczu,bo jak wiemy Hewitt nigdy się nie poddaje przykład meczu z Rusedskim.Można zaryzykować na Herbatkę ale za małe pieniędze.Wydaje mi się jednak,że jest to bardzo duże ryzyko.Hewitt nawet w swej nie najwyższej formie jest postrachem dla rywali.

Verdasco-Nieminen 2 6/10
Przyznam szczerze,że jestem bardzo zdziwiony tak dalekim zajściem Fina.Już wcześniej skazywałem go na porażkę z Mirnyj,a jednak pokazał,że potrafi grać z graczami dobrze serwującymi.Nieminena pamiętam z meczu chyba w Roland Garros jak pokonał Agassiego.Bardzo mnie tym meczem zachwycił ten chłopak.Później jednak odpadł z kimś mało znanym.Dla obydwu jest to wielki sukces,że doszli tak daleko.Dotarcie do ćwierfinału będzie ich chyba życiowym sukcesem.Fin nie gra żadnych mocnych piłek tylko z bardzo dużą rotacją ale potrafi wspaniale odgrywać.Widzę tu duże szanse na jego zwycięstwo i chyba to obstawię.

P.S Nie stawiajcie dzisiaj dużych pienięzy bo jutro będzie można wygrać fortunę stawiając na Blake i Ginepriego to są moje typy dnia na jutro.

Do góry
#397612 - 06/09/2005 13:47 Re: ATP - US OPEN Flushing Meadows - Wtorek 06.09
niebo Offline
stranger

Meldunek: 08/07/2005
Co do meczu Nieminen'a z Verdasco to dodam tyle od siebie, że szanse są 50-50. Serwis zdecydowanie po stronie Verdasco, jednak Nieminen popełnia zdecydowanie mnie niewymuszonych błędów. Z takimi zawodnikami jak Jarkko gra się ciężko ponieważ co by się nie przebiło odbija się jak od ściany. Verdasco będzie musiał zaryzykować i grać bardziej do linii.

Ja uważam, że szanse są 50-50 stąd gram na fina w Unibecie

Typ: Jarkko Nieminen
Kurs: 2.65
Stawka: 4/10

Do góry
#397613 - 06/09/2005 14:22 Re: ATP - US OPEN Flushing Meadows - Wtorek 06.09
Fro_Lech Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 18/06/2003
Nalbandian-Sanguinetti (1) ...

Styl Włocha będzie bardzo odpowiadać Nalbiemu, który będzie miał sporo czasu aby dobrze ustawić do piłek zagrywanych przez Sanga , a gdy tylko ma taką możliwość to na 95% piłki nie popsuje. Nie będzie mu też zależało na zbyt szybkim skończeniu wymiany. Z Gonzo(Chilijczyk ) nie musiał się wybutnie starać, Fernando niemiłosiernie psuł , Nalbandian grał solidnie z paroma przeblyskami i to mu w zupełności wystarczyło.

Ja już czekam na 1/4 i mecz Nalbandian-Federer...

Do góry

Moderator:  rafal08