Opcje tematu
#397733 - 06/09/2005 15:01 WTA - US OPEN Flushing Meadows - Środa 07.09 QF
Rusty Offline
aka Schranzer

Meldunek: 16/01/2005
US Open

Place: Flushing Meadows, USA
Date: 29/08 - 11/09
Draw: S128 D64
Surface: Hard
Prize:
$7,950,000

INFO:
-----
Oficjalna strona turnieju
-----
Draws: Singles
-----
Schedule of Play
-----
Scoreboard: HTML FLASH
-----
Eurosport live 17:30-5:00 every day
-----

LINKI:

http://www.wtatour.com
http://www.wtaworld.com
http://www.itftennis.com/womens/players/
http://home17.inet.tele.dk/wta/

Play Off Tenis

Place: Forum mecz.pl, PL
Draw Size: D64
Surface: Hard Clay Grass
Prize money:
450 rubli (50zł)

INFO:
-----
Oficjalna strona turnieju
-----
Draws: Singles || Doubles
-----
1st round [S]:
-----
1st round [D]: Górna połówka || Dolna połówka

Zanim cokolwiek napiszesz zapoznaj się z Regulaminem KT.
Jeżeli wasz post naruszy regulamin, będzie on niezwłocznie kasowany! W skrajnych przypadkach zostanie przyznane OSTRZEŻENIE.

-----
Jeśli chcecie porozmawiać o tenisie, poznać opinię innych, zapytać o aktualny wynik to zapraszamy na nasz czat #tenis.. więcej informacji tutaj

Edited by Schranzer (07/09/2005 22:44)

Do góry
Bonus: Unibet
#397734 - 06/09/2005 15:03 Re: WTA - US OPEN Flushing Meadows - Środa 07.09
Rusty Offline
aka Schranzer

Meldunek: 16/01/2005

Edited by Schranzer (07/09/2005 02:05)

Do góry
#397735 - 06/09/2005 21:35 Re: WTA - US OPEN Flushing Meadows - Środa 07.09
mak752 Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 05/06/2003
Co myślicie o graniu jutro na Mary Pierce.
Widać że jest w gazie, wygrała ostatnio z Henin i ostatnie pół roku gra naprawdę dobrze.
Teraz zmierzy się z babochłopem Mauresmo i myślę że ma duże szanse z nią wygrać , tym bardziej że nie jest faworytką w tym spotkaniu.
Czekam na wasze opinie.

Do góry
#397736 - 07/09/2005 08:18 Re: WTA - US OPEN Flushing Meadows - Środa 07.09 *DELETED*
muppet Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 23/11/2003
Post deleted by Schranzer

Do góry
#397737 - 07/09/2005 09:04 Re: WTA - US OPEN Flushing Meadows - Środa 07.09
onda Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 27/05/2004
Witam ,

jeszcze jestem pod wrażeniem tego co zrobiła Venus od stanu 4*-2 w drugim , eh......
Jak najbardziej dzisiaj Pierce , nie wierzę w Momo - w sferze psychicznej potwornie podbudowana Pierce nie powinna się spalić i tak już tutaj osiągnęła ogromny sukces i prędzej spali się Amelie . Merytorycznie wystarczy ,zeby powtórzyła wystep z Justine i powinno być bardzo dobrze .
Kusi też obstawienie 2-0 ale bez szaleństw stawkowych .

Pierce 1 - 7/10
Pierce 2-0 - 3/10

pozdrawiam

Do góry
#397738 - 07/09/2005 09:11 Re: WTA - US OPEN Flushing Meadows - Środa 07.09
tokara Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 10/03/2005
a ja gram na momo o czym ty onda mowisz jak taka zawodniczka jak mauresmo ma sie spalic psychicznie jest za bardzo oswiadczona i reagujaca spokonie zawodniczka na korcie to nie safina rzucajaca rakieta zwonarieva placzaca czy sharapova stekajaca momo spokonie to wygra bo takie sa realia mary i tak juz osiagnela spory sukces eliminujac henin choc jak kazdy wie justin juz koncowke meczu z koreanka cho grala z kontuzja i mecz z mary rowniez grala z bolaca stopa czyli dzis gram tak:
mauresmo-pierce 1
davenport-dementieva 1 lub 2:0 zalezy od kursu

kusi mnie rowniez debel :
black/stubs-raymond/stosur 1 kurs w profie 1.65 jak dla mnie troche zawyzony para stubs.black ma wiecej sukcesow na swojm koncie sa barziej zgrane i ograne a oprocz tego forma w ostatnich tygoniach znacznie lepsza o rywalek szczerze mowiac sadzilem ze debel raymond/stosur przejdzie gora 2 runde z taka forma jaka mialy przed US open

Do góry
#397739 - 07/09/2005 09:16 Re: WTA - US OPEN Flushing Meadows - Środa 07.09
onda Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 27/05/2004
Quote:

a ja gram na momo o czym ty onda mowisz jak taka zawodniczka jak mauresmo ma sie spalic psychicznie jest za bardzo oswiadczona i reagujaca spokonie zawodniczka na korcie to nie safina rzucajaca rakieta zwonarieva placzaca czy sharapova stekajaca momo spokonie to wygra bo takie sa realia mary i tak juz osiagnela spory sukces eliminujac henin choc jak kazdy wie justin juz koncowke meczu z koreanka cho grala z kontuzja i mecz z mary rowniez grala z bolaca stopa czyli dzis gram tak:
mauresmo-pierce 1
davenport-dementieva 1 lub 2:0 zalezy od kursu

kusi mnie rowniez debel :
black/stubs-raymond/stosur 1 kurs w profie 1.65 jak dla mnie troche zawyzony para stubs.black ma wiecej sukcesow na swojm koncie sa barziej zgrane i ograne a oprocz tego forma w ostatnich tygoniach znacznie lepsza o rywalek szczerze mowiac sadzilem ze debel raymond/stosur przejdzie gora 2 runde z taka forma jaka mialy przed US open

============================

Człowieku z całym szacunkiem nie rób ludziom wody z mózgu
Weź tylko poświęć 20 sekund na znalezienie "dokonań" Momo w ćwiercfianałach i wcześniej w wielkim szlemie..............

Do góry
#397740 - 07/09/2005 09:17 Re: WTA - US OPEN Flushing Meadows - Środa 07.09
KRAJAN Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 16/03/2004
Ponownie na tapecie meczyk Marysi.
Jeżeli chodzi o moje skromne zdanie - to niestety onda znowu się z Tobą nie zgodzę! Dlaczego? - nie bedę przytaczał statystyk - ale uważam że podbudowna wygraną z JHH Mary po prostu dziś będzie dużo za słaba na swoją koleżankę z reprezentacji.
Momo preferuje o wiele inny styl gry od JHH czy jej podobnych - gra tenis siłowy (w miarę bezpieczny i mało techniczny) - czyli bardzo podobny do Pierce.
W ostatnim meczyku Mary - rozczarował mnie jej serwis - spodziewałem się zdecydownie lepszego (mocniejszego), ale jeżeli jej dyspozycja serwisowa nie ulegnie poprawie widzę dwa gładkie sety na korzyść Ameli.
Co do sfery psychicznej - przed meczem z Justin wydawało mi się że Maryś jest dużo słabsza od przeciwniczki - a tu nic błędniejszego?! Nie zapominajmy że spotykają się dwie bardzo doświadczone zawdoniczki - grające w podobnym stylu - i nie sądzę aby któraś została złamana psychicznie.
Szansę % oceniam na 80%AM-20%MP
Typ: win Mauresmo 8/10
i 2-0 Mauresmo 4/10

Pozdrawiam
KRAJAN

Do góry
#397741 - 07/09/2005 09:20 Re: WTA - US OPEN Flushing Meadows - Środa 07.09
niebo Offline
stranger

Meldunek: 08/07/2005
Dla mnie warto bardziej grać Pierce. Obie grają dobrze jęsli chodzi o niewymuszone błędy, no może z lekką przewagą dla Pierce. Serwis bym powiedział na tym samym poziomie, lecz Amelie częsciej zdarzają się podwójne błędy. Piłki wygrane - tutaj znów przewaga Pierce. H2H dla Mauresmo ale Pierce jest obecnie w życiowej formie, to ona wyeliminowała bardziej renomowane rywalki w drodze do QF. Nie będzie faworytką i powinno być jej łatwiej.
Zwróciłbym uwagę, że obie panie mają bardzo wysoki procent wykorzystanych piłek na przełamanie. Mauresmo w wygranym meczu z młodą uzdolnioną Karatanchevą 6:0, 6:1 miała 6 piłek na przłamanie i wszystkie 6 wykorzystała. A to też o czymś świadczy.

Ja jak zagram to delikatnie na Pierce , gdyby kursy były na odwrót zagrałbym Mauresmo.

Do góry
#397742 - 07/09/2005 09:22 Re: WTA - US OPEN Flushing Meadows - Środa 07.09
julia-kasia Offline
old hand

Meldunek: 30/08/2004
Quote:

a ja gram na momo o czym ty onda mowisz jak taka zawodniczka jak mauresmo ma sie spalic psychicznie jest za bardzo oswiadczona i reagujaca spokonie zawodniczka na korcie...

Tokara , gdybyś czasami oglądał w akcji Momo , a już w tak waznych dla nich meczach , że wspomne tylko o dwóch
Roland Garros '04
QF E Dementieva(9) - A Mauresmo(3) 6-4 6-3

Roland Garros '05
3 A Ivanovic(29) - A Mauresmo(3) 6-4 3-6 6-4

to na pewno wiedziałbyś dlaczego Momo , nie musi wygrać

Do góry
#397743 - 07/09/2005 09:27 Re: WTA - US OPEN Flushing Meadows - Środa 07.09
tokara Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 10/03/2005
nie musi ale wygra chcecie to grajcie na pierce ja stawiam dzis za wieksza kase jak la mnie mysle o stowce na momo davenport agassiego ginepriego bry/bry oraz polske w siate i to jest pewny kupon i grajcie to a nie jakies rozwaazania sprzed jak momo przegrala ale dzis poprostu wgra sadze ze 2:1

Do góry
#397744 - 07/09/2005 10:14 Re: WTA - US OPEN Flushing Meadows - Środa 07.09
LACOSTE Offline
enthusiast

Meldunek: 25/04/2005
Oj dawno mnie nie było oj dawno.

Onda <uscisk> ja też jestem zdania że Pierce połknie Amelie..
bez 2 zdań.

wprawdzie zarówno obie są nieoblicznale, Mery jak i Znonarieva zawsze należały do moich ulubionych, co sie szybko wkurzają, ale za to to co ma w głowie Mrsm, to nawet ona nie wie, potrafi wygrywać wymiany, zarówno z głębi kortu, jak i zagrać drop-shota, jednak keidy zaczyna iść pod górke, to paraliżuje ją straszne mecz z Aną(my love) jednym z przykładów.
Ja jednak mam w pamieci FATALNY tydzien dla mnie..

Niedziela. Paryż. Finał Dinara safina vs Amelia

Safinka rozjechala Mele, bodajże tak szybko, ze nawet nie zdązyłem pomachać moim pieniązkom !.

Tydzien póżniej Bodajże także finał..
Meli vx Villiams(?) bodajże..
No i wygrała..a ja nie !(..:P

never be the same again..
IMO, Mauresmo loses.

Pozdrawiam serdecznie.
Zajrze przy okazji :-)
Milych wakacji.

Do góry
#397745 - 07/09/2005 10:41 Re: WTA - US OPEN Flushing Meadows - Środa 07.09
gremlin Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 21/11/2004
Ja zdecydowanie zagram dzis A melie z zasadniczego powodu "jest lepsza" a dla Pierce dzis konczy sie dzien KONIA poza tym przytaczany tu argument o slabej dyspozycji psychicznej Amelie jest conajmniej smieszny tak doswiadczona ograna i posiadajaca na swym koncie sporo sukcesow zawodniczka nie moze miec slabej psychiki,zagladanie jej do historii wynikow w wielkich szlemach rok czy dwa lata temu tez odpada w tenisie niestety liczy sie bardziej dyspozycja dnia- wiec ja gram AMELIE

Do góry
#397746 - 07/09/2005 10:49 Re: WTA - US OPEN Flushing Meadows - Środa 07.09
Chomik Offline
veteran

Meldunek: 19/01/2005
Mecz jest na pewno trudny do analizy, zatem i glosow wiele rozmaitych, cisnienie sie podnosi.

Faktem jest slaba psychika Mauresmo i nikt przy zdrowych zmyslach nie powinien temu zaprzeczac. Przyklady Julii-Kasi sa wielce wymowne, dodalbym jeszcze chocby mecz przeciw Davenport w czasie tegorocznego Wimbledonu.

Z drugiej strony mam wrazenie, ze zapominamy o wielkiej formie Pierce z poczatku sierpnia. One rozjezdzala swoje przeciwniczki tak jak to obecnie robi Clijsters. Wiem, wiem, coz to byly za tenisistki? Nie da sie ich porownac z Amelie! A jednak tak bylo i kto widzial - musial byc pod wrazeniem na przyklad starannie granych i stosunkowo latwo wygrywanych gemow serwisowych Pierce, co jest sztuka u kobiet.

Kilka faktow z obozu kanadyjskiej Francuzki: mowi sie, ze Pierce jest w lepszej formie fizycznej niz rok temu, gdy przegrywajac z Sharapova odrobila straty i wygrala. Wygrala 20 z ostatnich 22 meczow. Trenuje znow ze swoim ojcem, a to przypomina tylko o jednym: tak samo bylo wtedy, gdy wygrywala Roland Garros. Z Henin wygrala nie tylko dlatego, ze Belgijka grala slabo (te sama "slaba" Justine nie byla w stanie ograc Mauresmo w Toronto), ale poniewaz sama jest w dobrej formie, ma duzo pewnosci siebie i wyszla na kort ze znakomita taktyka: zaatakowac od poczatku, aby nie powtorzyla sie historia z Roland Garros.

Dzis moze byc podobnie. Dzis znow licze na dobry, efektowny i efektywny start Mary. Zagralem Ja dawno temu jako zwyciezczynie turnieju po kursie 55 - wiem, ze droga trudna i dluga, ale wierze, ze moze tego dokonac! Jesli nie - plakac nie bede...

Dla mnie to Ona jest faworytka dzisiejszego meczu. Jesli wiec w ogole go dotkne (czego nie wiem jeszcze), to zaczne od LAY Mauresmo (Betfair), majac nadzieje, ze dojdzie do szybkiego przelamania i pieniazki beda pewne bez wzgledu na koncowy wynik. Teraz powinienem tylko napisac, ze moje prognozy niemal zawsze sprawdzaja sie odwrotnie.

Pozdrowienia...

Do góry
#397747 - 07/09/2005 13:10 Re: WTA - US OPEN Flushing Meadows - Środa 07.09
PioKing Offline
MaSha Lover

Meldunek: 24/03/2005
Quote:

jak taka zawodniczka jak mauresmo ma sie spalic psychicznie jest za bardzo oswiadczona i reagujaca spokonie zawodniczka na korcie

tenisem od kiedy sie interesujesz ? od miesiaca?
Cwiercfinal, polfinal.. momo dochodzac tutaj niemal ze boi sie juz wyjsc na kort, jesli jeszcze przeciwniczka jest siwetnie dysponowana tak jak Pierce ktora gra byc moze swoj najlepszy tenis w karierze, i trafi pare razy to momo juz chodzi sztywna, gra "miętką" ręką , seriami psuje serwis...
Z reszta w tym turnieju i tak serwuje tragicznie.

Quote:

Momo preferuje o wiele inny styl gry od JHH czy jej podobnych - gra tenis siłowy (w miarę bezpieczny i mało techniczny) - czyli bardzo podobny do Pierce.

Momo gra tenis silowy?
Tenis bardzo podobny do Pierce? Momo gra miętko szuka kątów, jej gra to wlasnie gra bardzo jak to napisales techniczna... krew zalewa

Quote:

J przytaczany tu argument o slabej dyspozycji psychicznej Amelie jest conajmniej smieszny tak doswiadczona ograna i posiadajaca na swym koncie sporo sukcesow zawodniczka nie moze miec slabej psychiki

śmieszne jest to wlasnie ze tak doswiadczona zawodniczka caly czas nie umie sobie poradzic ze stresem i nic sie nie da na to poradzic.

Podsumowując
Momo serwuje bardzo slabo w tym turnieju, Mary siedzi piłka na rakiecie bardzo i trafia niesamowite pilki jak za dawnych lat bez wiekszego wysilku, jak zwykle z momo w tej fazie wystarczy przebijac i atakowac od czasu do czasu aby mozg jej przestal pracowac Do slabej glowy momo trzeba dodac gierki psychologiczne , ktore mary uwielbia

Do góry
#397748 - 07/09/2005 20:02 Re: WTA - US OPEN Flushing Meadows - Środa 07.09
KRAJAN Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 16/03/2004
Onda Piomil kasia itd... chylę czoła - Wasze spostrzeżenie były trafniejsze od moich - Momo po prostu zagrała słabo a Marysia - .... może pokusi się o ...???
Ale tak juz w zyciu bywa - raz na wozie raz pod wozem.
Pozdrawiam Wszystkich
(i tych wygranych i tych przegranych - sam pomimo wtopy na tenisie mam świetny humor)
KRAJAN

Do góry

Moderator:  rafal08