#398019 - 07/09/2005 17:57
Re: ATP - US OPEN Flushing Meadows - Czwartek 08.09
|
aka Schranzer
Meldunek: 16/01/2005
|
Edited by Schranzer (08/09/2005 09:48)
|
Do góry
|
|
|
|
#398020 - 08/09/2005 09:22
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 28/12/2004
|
Witam  Bjorkman/Mirnyi - W.Black / Ullyett 1.65 typ1 Mecz półfinałowy debla, zmierzą się dwie pary deblowe które w ostatnim czasie były w najwyższej formie. Więcej plusów stoi po stronie debla Bjorkmana. H 2 H w tym roku po stronie Bjorkmana/Mitynyia 2:1 . Ostani pojedynek kilka tygodni temu wygrała własnie ta para pokonując W.Blacka / Ullyetta 7(3)-6 6-2 i ten pojedynek głównie mi każe grac na Bjorkmana Mecze Wygrane dotychczas na Us open przez Bjorkmana/Mitynyia : R64 Alberto Martin (ESP) Tomas Zib (CZE) W 6-0 6-3 R32 Scoville Jenkins (USA) Bobby Reynolds (USA) W 6-7(3) 6-2 6-1 R16 Feliciano Lopez (ESP) Fernando Verdasco (ESP) W 6-3 6-4 QF Cyril Suk (CZE) Pavel Vizner (CZE) W 6-4 6-3 Mecze Wygrane dotychczas na Us open przez W.Blacka / Ullyetta: Giorgio Galimberti (ITA) Paradorn Srichaphan (THA) W 6-3 7-5 R32 Massimo Bertolini (ITA) Filippo Volandri (ITA) W 6-2 6-0 R16 Thomas Johansson (SWE) Robbie Koenig (RSA) W 4-6 6-0 6-1 QF Jonathan Erlich (ISR) Andy Ram (ISR) W 6-4 6-2 Jak widać obydwie pary deblowe wygrały gładko swoje mecze jednak Bjorkmany miały teoretycznie silniejszych przeciwników  Według wszystkich obserwatorów inny finał deblowy jak Bjorkmany Vs Brayany nie wchodzi wogóle w gre więc warto chyba dzisiaj grać ten mecz Dla odważniejszych można zagrac pierwszego seta dla Bjorkmana, w tym turnieju parba Black/Ullyett zawsze słabo zaczna dopiero później łapią swój rytm co zapewne wykorzysta Bjorkman i wygra pierwszego seta Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#398021 - 08/09/2005 09:24
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 19/08/2005
|
Mam małego kaca po wczorajszych meczach bo postawiłem na Blake,Davenport i Ginepriego 30 zł.Niestety kasa przepadła ale trzeba to odegrać.Jak możemy zauważyć przy ćwierćfinałach mężczyzn są bardzo marne kursy dlatego wymyśliłem coś takiego.Hewitt-Nieminen 3:0 kurs 1.9 (TOTO-MIX).Jak obejrzałem mecz Nieminena z Verdasco to naprawdę byłem zadziwiony jak Fin z taką grą zaszedł tak daleko.Drugi serwis to on tylko wprowadza do gry,gra dokładnie ale nie ma tej siły aby uderzyć kończące.Hewitt poradził sobie bardzo łatwo z Hrbatym,chociaż myślałem,że Słowak postawi większy opór.Nie wierzę,żeby teraz Hewitt mógł stracić chociaż seta.On będzie w większości przypadków atakował drugi serwis Fina,a wtedy biada mu.Daje 90 % szans,że to wejdzie,a kurs bardzo ładny.Przewiduje bardzo łatwe zwycięstwo Hewitta 6:2, 6:1 ,6:2.Drugi mecz też nie jest warty grania ale sety można zaryzykować.Wszyscy wiemy,że Ferdek nie jest w najwyższej formie ale mimo to pokonuje kolejnych rywali(jak on to robi?!).Z drugiej strony siatki będzie miał bardzo chimerycznego zawodnika czyli Nalbandiana.Myślę,że Argentyńczyk jest w stanie urwać seta Szwajcarwoi,a kurs wysoki 3,3.Według mnie 3:1 jest najbardziej prawdopodobnym wynikiem w tym spotkaniu,a więc takim kursem nie pogardzę. Hewitt-Nieminen 3:0 Federer-Nalbandian 3:1 Oto co według mnie dziś warto grać 
|
Do góry
|
|
|
|
#398025 - 08/09/2005 10:44
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 02/05/2005
|
Jak dla mnie jedno jest pewne: bedzie to na pewno ciekawy mecz i watpie zeby Federer wygrał go gladko 3-0... Juz w poprzednim meczu, gdyby Kiefer nie popełniał jakichs glupich bledow przy siatce i ustabilizowalby nieco serwis jak w drugim secie to z pewnoscia mecz nie skonczylby sie takim łatwym zwyciestem Ferdka... David jest zawodnikiem ktory nierzadko w duzych turniejach ma niestabilna forma.. chyba kazdy pamieta tegoroczny wimbledon gdzie w 3 rundzie z Murrayem po dwoch przegranych setach "podniosl sie z popiolów" wygral trzy sety oddajac zaledwie 5 gemow, w kolejnej rundzie gladko odprawil rewelacyjnego na trawce Ryska by w cwiercfinale przegrac z JoJo, co prawde szwed prezentowal sie wtedy Bardzo dobrze ale 6-2 w drugim i trzecim secie to nie to czego sie po Nalbim spodziewalem... podsumowujac byc moze po slabym nieco meczu z Wlochem teraz przyjdzie czas na lepsza dyspozycje  mam nadzieje ze dzis argentynczyk spisze sie lepiej niz w meczu z Sangu, bo wtedy byc moze nawiaze walke z Fedexem... pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#398027 - 08/09/2005 11:21
|
Ana <3
Meldunek: 21/06/2005
|
wymieńce dwa argumenty przemawiające za Nalbandianem? oprócz kursu i h2h, który już pajęczyną jest pokryty... gra z głębi? serwis? gra przy siatce? szybkość? ogólna sprawność? może nawierzchnia? bekhend, forhend? nalbandian MOŻE urwie seta, ale nic więcej. dlaczego? bo musiałby wznieść się na gigawyżyny swych umiejętności aby wygrać z federerem 3 sety. patrzcie na mecze rochusa i kifera. panowie grali w pewnych momentach fenomenalnie, ale to były momenty....1 set u kiefera i tb u rochusa... federer w tym roku 2 sf i 1 win w szlemie.... sądzę że po USO będzie 2 sf i 2 win  oczywiście nie gram federera  bo 1,000021 troche śmieszne  i zysku z tego nie będzie. ale dla szaleńców dobre może być 3-1 dla feda. kursu nie znam, stawka 1/10 góra  pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#398028 - 08/09/2005 11:24
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 28/12/2004
|
Quote:
wymieńce dwa argumenty przemawiające za Nalbandianem? oprócz kursu i h2h, który już pajęczyną jest pokryty... gra z głębi? serwis? gra przy siatce? szybkość? ogólna sprawność? może nawierzchnia? bekhend, forhend? nalbandian MOŻE urwie seta, ale nic więcej. dlaczego? bo musiałby wznieść się na gigawyżyny swych umiejętności aby wygrać z federerem 3 sety. patrzcie na mecze rochusa i kifera. panowie grali w pewnych momentach fenomenalnie, ale to były momenty....1 set u kiefera i tb u rochusa... federer w tym roku 2 sf i 1 win w szlemie.... sądzę że po USO będzie 2 sf i 2 win  oczywiście nie gram federera bo 1,000021 troche śmieszne i zysku z tego nie będzie. ale dla szaleńców dobre może być 3-1 dla feda. kursu nie znam, stawka 1/10 góra  pozdrawiam
W pełni popieram Poprostu argentyna nie jest stworzona do wygrywania na Hardzie i to jest podstawa choćby przykład ze wczoraj Corii 
|
Do góry
|
|
|
|
#398030 - 08/09/2005 13:19
|
Pooh-Bah
Meldunek: 11/08/2003
|
ja tylko tutaj chcialem powiedziec cos do panow, ktorzy mowia ze Federer jest bez formy i nie gra porywajaco... a czy on kiedykolwiek pierwsze 4 rundy gral rewelacyjnie? NIE. Roger jest typem zawodnika, ktory potrafi grac rozkojarzony, na luzie, a i tak mu to w niczym nie przeszkadza i stawia kolejne kroki o finalu. Z Kieferem mial przestoje, ale zobaczmy - jest 3 set, 2 bp dla Niemca i co... i Roger gra pilke nie z tej planety, bo wie ze trzeba sie wspiac na wyzyny. Co z tego ze Blake, Ginepri, czy cala reszta graja od 10 dni na najwyzszych obrotach...doskonale, bo ogladamy swietne spektakle, bajeczne mecze i to nam wszystkim chodzi, z tym ze ci panowie sa juz z pewnoscia u kresu wytrzymalosci kondycyjnej. A Federer nie patrzy sie na rywali i gra swoje, i jak bedzie trzeba to zrobi momentalny postep w swojej grze, bo on bardzo czesto swoja gre uzaleznia od wystepu przeciwnika. Dlatego dzis Nalbiemu daje gora 5-10% szans na wygrana i wynik 3-0 jest chyba najbardziej prawdopodobny, bo Fedex juz dawno zapomnial o serii porazek z Argentynczykiem
|
Do góry
|
|
|
|
#398031 - 08/09/2005 14:49
|
veteran
Meldunek: 16/06/2004
|
Quote:
ja tylko tutaj chcialem powiedziec cos do panow, ktorzy mowia ze Federer jest bez formy i nie gra porywajaco... a czy on kiedykolwiek pierwsze 4 rundy gral rewelacyjnie? NIE. Roger jest typem zawodnika, ktory potrafi grac rozkojarzony, na luzie, a i tak mu to w niczym nie przeszkadza i stawia kolejne kroki o finalu. Z Kieferem mial przestoje, ale zobaczmy - jest 3 set, 2 bp dla Niemca i co... i Roger gra pilke nie z tej planety, bo wie ze trzeba sie wspiac na wyzyny. Co z tego ze Blake, Ginepri, czy cala reszta graja od 10 dni na najwyzszych obrotach...doskonale, bo ogladamy swietne spektakle, bajeczne mecze i to nam wszystkim chodzi, z tym ze ci panowie sa juz z pewnoscia u kresu wytrzymalosci kondycyjnej. A Federer nie patrzy sie na rywali i gra swoje, i jak bedzie trzeba to zrobi momentalny postep w swojej grze, bo on bardzo czesto swoja gre uzaleznia od wystepu przeciwnika. Dlatego dzis Nalbiemu daje gora 5-10% szans na wygrana i wynik 3-0 jest chyba najbardziej prawdopodobny, bo Fedex juz dawno zapomnial o serii porazek z Argentynczykiem
niestety nikt nie jest fenomenem i takie podejscie na luzie do kolejnych rywali konczy sie niekiedy utarciemduzego nosa szwjcara - w Australli zrobil to Safin, Nalbi tez nie jest bez szans Fedek miał do tej pory bardzo miernych rywali 2 ostatni to Roczus kurdupel który nie miał czym zagrozic mistrzowi choc i tak dzielnie walczyl i drewniak Kiefer który Bogu dziekowal ze nie odpadł ze Stepankiem Teraz dla Fedeza zacznie sie prawdziwy sprawdzian - na rozgrzewke Nalbi pozniej ewentualnie Hewitt i w fianle amerykanin. Paradoksalnie mozliwe ze pierwszy z tych powazniejszych meczy moze byc najcięzszym i bede dzis dopingowal Nalbiego delikatnie na niego stawiajac
mecz Nieminen - Hewitt mozna powiedziec za wysokie progi na Nieminena nogi i tyle Aus powinien wygrac gładko, hoc dla mnie to z zasady typowy nobet bo kurs jest do dupy a w 1/10 takich meczy wchodzi 2 i ludzie topia $$$$ Jednak na Nieminena nie stawiam nawet centa poniewaz on jest on tu tylko dzieki gorącej głowie Verdasco a nie swojej dobrej grze
|
Do góry
|
|
|
|
#398032 - 08/09/2005 14:52
|
enthusiast
Meldunek: 22/11/2004
|
Quote:
Całkowicie się zgadzam co do typu 3-0 na Hewitta. Poprzednio postawiłem handi(+6) w gemach na Hrbatiego, bo sądziłem że zawodnik jego pokroju jest w stanie podjąć równorzędną walkę. Jednak Hewitt zagrał bardzo dobrze i Dominik niewiele miał do powiedzenia w tym meczu. To nie Nieminem wygrał z Verdasco, to Verdasco przegrał na własne życzenie.Miałem wrażenie że Fin tylko przebijał i czekał na błedy Hiszpana. Taki styl gry na Hewitta nie wystarczy.
Dokładnie się z tym zgadzam.To co pokazali w QF Fin i Włoch było żenujące... Nieminen tylko przebijał piłki i to na Włocha wystarczyło.Jednak dziś Hewitt pokaże miejsce w szyku słabego Jarko.. 
|
Do góry
|
|
|
|
#398034 - 08/09/2005 16:02
|
Pooh-Bah
Meldunek: 11/08/2003
|
tak saxxon, tylko ze w Australii z Safinem Federer nie zagral rozkojarzony, za to Marat gral fantastycznie i dlatego go pokonal...poza tym byl to chyba jeden z najlepszych meczy tego sezonu
|
Do góry
|
|
|
|
|
|