Wojtkiem nie jestem, ale postaram sie na kilka pytan odpowiedziec:
[QUOTE]Oryginalnie wysłał Don:
[qb]1) co oznacza "reserve odds"? czy jest to moja oferta kupna zakładu od kogoś, po takim kursie jak ja chce?[/qb][/QUOTE]Tak, system zarezerwuje dla Ciebie "miejsce". Jesli tylko ktos wystawi oferte taka jak Ty chcesz od razu kupi za Ciebie to system i nie musisz siedziec przed komputerem przez 7 dni. Jedyna wada rezerwowania, to z tego co sie orientuje to, ze jesli zarezerwujesz sobie kurs 3 a ktos wystawi 3,5 to i tak kupisz to za 3.
[qb]2) co to znaczy że system skupuje moją oferte ? czy to jest dla mojego bezpieczenstwa (np. jak pomyle kurs - to oni skupują i oddają kase czy jeśli przegram to zabierają sobie)?[/qb][/QUOTE]Dla bezpieczenstwa to nie jest

To jest ochrona przed surebetami pomiedzy p2p albo p2p-gb.Jesli pomylisz kurs to niestety Twoja strata. GB bierze wszystko
[qb]3) czy jest wogole możliwe wystawienie oferty której nie ma GB?
nie chodzi mi oczywiście o oferte na zdarzenie którego wogóle nie ma tylko
np. GB wystawia oferte AH na dany mecz 1/2:0 a nie daje w ofercie AH 0:0 ; to czy mogę taki zakład wystawić ? )?[/qb][/QUOTE]hmmmm, zwykle w ofercie gb jest jeden handicap, a w p2p sa dwa albo trzy. nie wiem jednak czy to jest regula, czy tylko tak sie czasami zdarza. Rozne handicapy na jedno zdarzenie. Ew. mozesz napisac maila do nich i powinni wystawic to co chcesz.
[qb]4) co zrobić z polem "valid" ? czy wpisać ile czasu zostało do rozpoczęcia zakładu czy zaznaczyć "until closed" ?[/qb][/QUOTE]Do kiedy ma byc wazne. Until closed - do czasu zamkniecia oferty czyli do czasu rozpoczecia meczu.
Pozdrawiam i zycze powodzenia
Kejsper