Strona 2 z 11 < 1 2 3 4 ... 10 11 >
Opcje tematu
#40375 - 17/01/2003 23:48 Re: Gamebookers.com [1]
Don Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 23/07/2002
thx Sebas

Do góry
Bonus: Unibet
#40376 - 18/01/2003 00:34 Re: Gamebookers.com [1]
Don Offline
Pooh-Bah

nie wie ktoś może dlaczego nie otwierają mi się żadne oferty P2P ? Wcześniej wszystko bylo ok a teraz widze tylko spis meczy a gdy klikam na jakikolwiek to nic mi się nie otwiera. Miał ktoś podobny problem?

Do góry
#40377 - 18/01/2003 14:42 Re: Gamebookers.com [1]
WK Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 08/09/2001
[QUOTE]Oryginalnie wysłał Conrad:
[qb]Majcj, być może GB wkrótce się znajdzie na liście. Zobaczymy co inni "starsi" użytkownici mecz.pl mają do powiedzenia na ten temat i podejmiemy decyzję wkrótce.[/qb][/QUOTE]Wg mnie mozna by GB dolaczyc do listy polecanych bukow ale z zastrzezeniem, ze ma wady ktore nie kazdemu musza przeszkadzac:

- za czesto strona nie dziala i jest to wytlumaczone aktualizacja systemu
- oferty P2P - w przypadku pomylki (np. zamiana stawki z kursem) nie ma mozliwosci anulowania wystawionej oferty i jest ona od razu "kupowana" przez system GB (ja jeszcze sie nie pomylilem ale z info na forum wynika, ze tak jest)
- system ofewrt P2P nie dziala poprawnie - na niektore wydarzenia nie da sie wystawic zakladu (np wyscigi koni 2000 Gwineii).
- na stronie glownej reklamowane sa niektore kursy (np. w tej chwili:
Agassi A. v Coria G.
Agassi A.@1.15 Coria G.@4.25 />a w P2P kurs na Agassiego jest 1,20 - to jesat niezbyt uczciwe w stosunku do osob bawiacych sie w P2P.
- System P2P jest niewygodny przy wiekszej ilosci wystawionych zakladow. Mi przeszkadza najbardziej, ze jesli wystawi sie zaklady Outright i nikt ich nie kupi to i tak wyswietlaja sie az do momentu rozstrzygniecia (np. pol roku)

No ale zalety tez sa:
- Bardzo wygodne obstawianie (moze to subiektywne ale wygodniejszego systemu nie widzialem.
- System bonusow za polecenie nowych klientow (szczegolnie to, ze dziala do 3 poziomow to znaczy, ze jak polece jednego gracza to dostane 20e, tamten nastepnego to ja znowu 10 e a za nastepnego 6e Z czasem moze sie sporo uzbierac :-)))
- Bardzo szybkie odpowiedzi na maile (co prawda po angielsku)

Wojtek

Do góry
#40378 - 18/01/2003 19:48 Re: Gamebookers.com [1]
Anonymous
Unregistered

A moze ktos chce zrobic wymiane pieniedzy?Ja mam zlotowki w Expekcie na Euro w Gamebookers?

Do góry
#40379 - 18/01/2003 21:29 Re: Gamebookers.com [1]
Don Offline
Pooh-Bah

Prośba do WK
Widze że dobrze orientujesz się w zakładach p2p, często wystawiasz oferty. Może mógłbyś odpowiedzieć mi na pare pytań?

1) jak chcę wystawić oferte p2p:
Martimo - Benfica asian 0:0 2 (czyli uważam że benfica nie wygra, ale chce by to ktoś ode mnie kupił) to co wpisuje w poszczególne pola?
a) wybieram "make offer"
b) 0:0 [2AH]
c) wybieram "outcome wins" czy "outcome loses" ?

I jeszcze mam 3 takie pytania:
1) co oznacza "reserve odds"? czy jest to moja oferta kupna zakładu od kogoś, po takim kursie jak ja chce?
2) co to znaczy że system skupuje moją oferte ? czy to jest dla mojego bezpieczenstwa (np. jak pomyle kurs - to oni skupują i oddają kase czy jeśli przegram to zabierają sobie)?
3) czy jest wogole możliwe wystawienie oferty której nie ma GB?
nie chodzi mi oczywiście o oferte na zdarzenie którego wogóle nie ma tylko
np. GB wystawia oferte AH na dany mecz 1/2:0 a nie daje w ofercie AH 0:0 ; to czy mogę taki zakład wystawić ?
4) co zrobić z polem "valid" ? czy wpisać ile czasu zostało do rozpoczęcia zakładu czy zaznaczyć "until closed" ?

Do góry
#40380 - 18/01/2003 22:14 Re: Gamebookers.com [1]
Dragoon Offline
member

Meldunek: 14/04/2002
Witam !
Mam pytanko: Jak dokonać transferu pieniędzy z GB do B&W? GB - MB - B&W ? Tak się chyba nie da ? Może przez netellera: GB - NETELLER - B&W ? Z tego co wiem, żeby wypłacić z GB, należy to robić przez MB ? Proszę o pomoc, bo sam nic nie wymyślę,
Z góry dziękuję.
Pozdrawiam

Dragoon

Do góry
#40381 - 19/01/2003 04:36 Re: Gamebookers.com [1]
Kejsper Offline
old hand

Meldunek: 14/02/2002
Wojtkiem nie jestem, ale postaram sie na kilka pytan odpowiedziec:

[QUOTE]Oryginalnie wysłał Don:
[qb]1) co oznacza "reserve odds"? czy jest to moja oferta kupna zakładu od kogoś, po takim kursie jak ja chce?[/qb][/QUOTE]Tak, system zarezerwuje dla Ciebie "miejsce". Jesli tylko ktos wystawi oferte taka jak Ty chcesz od razu kupi za Ciebie to system i nie musisz siedziec przed komputerem przez 7 dni. Jedyna wada rezerwowania, to z tego co sie orientuje to, ze jesli zarezerwujesz sobie kurs 3 a ktos wystawi 3,5 to i tak kupisz to za 3.

[qb]2) co to znaczy że system skupuje moją oferte ? czy to jest dla mojego bezpieczenstwa (np. jak pomyle kurs - to oni skupują i oddają kase czy jeśli przegram to zabierają sobie)?[/qb][/QUOTE]Dla bezpieczenstwa to nie jest To jest ochrona przed surebetami pomiedzy p2p albo p2p-gb.Jesli pomylisz kurs to niestety Twoja strata. GB bierze wszystko

[qb]3) czy jest wogole możliwe wystawienie oferty której nie ma GB?
nie chodzi mi oczywiście o oferte na zdarzenie którego wogóle nie ma tylko
np. GB wystawia oferte AH na dany mecz 1/2:0 a nie daje w ofercie AH 0:0 ; to czy mogę taki zakład wystawić ? )?[/qb][/QUOTE]hmmmm, zwykle w ofercie gb jest jeden handicap, a w p2p sa dwa albo trzy. nie wiem jednak czy to jest regula, czy tylko tak sie czasami zdarza. Rozne handicapy na jedno zdarzenie. Ew. mozesz napisac maila do nich i powinni wystawic to co chcesz.

[qb]4) co zrobić z polem "valid" ? czy wpisać ile czasu zostało do rozpoczęcia zakładu czy zaznaczyć "until closed" ?[/qb][/QUOTE]Do kiedy ma byc wazne. Until closed - do czasu zamkniecia oferty czyli do czasu rozpoczecia meczu.

Pozdrawiam i zycze powodzenia
Kejsper

Do góry
#40382 - 19/01/2003 06:40 Re: Gamebookers.com [1]
Don Offline
Pooh-Bah

Dzieki Kejsper

Do góry
#40383 - 19/01/2003 18:20 Re: Gamebookers.com [1]
WK Offline
Pooh-Bah

Widze, ze odpowiedz na pytanie do mnie jest wyczerpujaca
Dodam jeszcze do punktu 3, ze czasem zdarza sie, ze GB nie wystawia kursow na jakies wydarzenie ale pozwala na ich wystawienie w P2P. Ostatnio bylo tak z pojedynkami (nie wiem czy tak sie nazywa ale mecze to raczej nie sa ) w Darts - GB mial kursy tylko na to kto wygra cale zawody a w P2P bylo miejsce na wystawienie kursow w poszczegolnych pojedynkach.

Chyba czasem bylo tak, ze GB nie wystawial kursow na niektore mecze pilki noznej w polskij lidze a bylo miejsce w P2P. Tu moge sie mylic.

Wojtek

Do góry
#40384 - 19/01/2003 19:19 Re: Gamebookers.com [1]
Fred Offline
old hand

Meldunek: 13/11/2002
WK, Kejsper lub ktoś kto jest w stanie mi odpowiedzieć.
Czy wystawianie ofert się opłaca???

Pytanie to zadaję bo dzisiaj postanowiłem to sprawdzić na spotkaniu tenisowym w GB:
Rubin - Myszkina 1.50 2.25

Oferta w P2P 1.57 na Rubin.

Jeżeli wystawię ofertę 1.51 na Rubin za 10j.(i ktoś to kupi) to jeżeli Rubin przegra to wygram 10j., a jeżeli Rubin wygra to będę musiał wypłacić 5.1j.
Podsumowując bardziej się opłaca zagrać u buka za te 5.1j(bo tyla mam do stracenia wystawiając ofertę) i postawić na Myszkinę po kursie 2.25.
5.1j.*2.25=11.47j.

Pewnie się gdzieś pomyliłem albo nie rozumiem do końca tego P2P ale tak to wyliczyłem(nie brałem pod uwagę jeszcze prowizji jaką bierze GB przy P2P i tego, że na Myszkinę u innych buków są korzystniejsze kursy).

Czekam na odpowiedź i na to, że ktoś mi wytknie podstawowy błąd jaki popełniłem w obliczeniach.

Pozdrawiam iwo:

Do góry
#40385 - 19/01/2003 19:43 Re: Gamebookers.com [1]
Ahonen Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 24/01/2001
HIHI Fred odejmij od tego 11.47 stawke początkową
5.1 to zobaczysz róznice

Pozdro...

Do góry
#40386 - 19/01/2003 19:58 Re: Gamebookers.com [1]
Fred Offline
old hand

Meldunek: 13/11/2002
[QUOTE]Oryginalnie wysłał Ahonen:
[qb]HIHI Fred odejmij od tego 11.47 stawke początkową
5.1 to zobaczysz róznice

Pozdro...[/qb][/QUOTE]Dzięki Ahonen najprostsze rozwiązania są zawsze najtrudniejsze do zauważenia

Tak jak myślałem popełniłem podstawowy błąd i się skompromitowałem ale musiałem się zapytać żeby rozwiać wszelkie wątpliwości co do tego, poprostu mi wstyd.

Pozdrawiam iwo:

Do góry
#40387 - 19/01/2003 20:50 Re: Gamebookers.com [1]
borsuk Offline
old hand

Meldunek: 17/04/2002
Kejsper:
hmmmm, zwykle w ofercie gb jest jeden handicap, a w p2p sa dwa albo trzy. nie wiem jednak czy to jest regula, czy tylko tak sie czasami zdarza. Rozne handicapy na jedno zdarzenie. Ew. mozesz napisac maila do nich i powinni wystawic to co chcesz.

To jest regula .
Jesli zmieniaja sie kursy (znacznie) to i rodzaj ah ulega zmianie, Np z 0:1/4 na 0:0.
W okienku p2p zostaja wtedy "puste" zaklady, w ktorych sami mozemy wystawic kursy.
W ofercie na NBA czasami zostaje nawet po 10 takich zakladow.

Do góry
#40388 - 19/01/2003 22:20 Re: Gamebookers.com [1]
Dragoon Offline
member

Meldunek: 14/04/2002
[QUOTE]Oryginalnie wysłał Dragoon:
[qb]Witam !
Mam pytanko: Jak dokonać transferu pieniędzy z GB do B&W? GB - MB - B&W ? Tak się chyba nie da ? Może przez netellera: GB - NETELLER - B&W ? Z tego co wiem, żeby wypłacić z GB, należy to robić przez MB ? Proszę o pomoc, bo sam nic nie wymyślę,
Z góry dziękuję.
Pozdrawiam

Dragoon[/qb][/QUOTE]Panowie, niech ktoś się wypowie na ten temat. Może nie da się tak zrobić, jak to sobie wykombinowałem ? Muszę najpierw wypłacić na konto bankowe, a dopiero potem do B&W ?

Do góry
#40389 - 19/01/2003 23:09 Re: Gamebookers.com [1]
dadycool Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 21/12/2002
Jakiej treści wysłaliście meila ze skanem? Bo ja wyłałem i nie iwem czy dobrze więc sie was pytam. I ile trwa zatwiewrdzenie? Pisze takie mało znaczące rzeczy bo już się wkurzyłem najpierw musiałem czekać 14 dni jak bede mógł wypłacić na moneybookers a teraz musze czekac na potwierdzenie tożsamości. przeginają trochę.

Do góry
#40390 - 22/01/2003 12:32 Re: Gamebookers.com [1]
WK Offline
Pooh-Bah

Wlasnie widac podejscie Gamebookers do graczy a w szczegolnosci do wystawiajacych P2P:
Na stronie glownej reklama:
Rally of Monte Carlo
Mäkinen T. (FIN)@3 w P2P moje 4,0 a mozna spokojnie postawic po kursie 6 u innego bucka. Troche przeginaja, ze reklamuja akurat tak slaby kurs.

Wojtek

Do góry
#40391 - 03/02/2003 02:10 Re: Gamebookers.com [1]
norbi_071 Offline
old hand

Meldunek: 02/06/2002
wkurzajaca firma jesli chodzi o live betting
otoz w meczu bilbao - san sebastian bylo 1-0, kurs na live betting na bilbao 1.55, w pewnym momencie na livescore pojawilo sie 2-0 no to ja od razu za 100 euro na bilbao, bo po odswiezeniu (dwukrotnym!) kursow live betting dalej bylo 1.55, ale szacowne gb tak dlugo przyjmuje zaklad na live betting (okolo 30 sekund realizowal sie kupon ) ze oczywiscie odmowili przyjecia zakladu z powodu zmiany kursu wrrrrrrrrr
kanciarze!!!!!!!!! uke:

Do góry
#40392 - 03/02/2003 03:08 Re: Gamebookers.com [1]
norbi_071 Offline
old hand

Meldunek: 02/06/2002
uke:

Do góry
#40393 - 03/02/2003 03:37 Re: Gamebookers.com [1]
wojgol Offline
member

Meldunek: 06/02/2001
{b}Informacja dla użytkowników GB i INTELIGO

Szanowny Panie,

W nawiązaniu do Pana zgłoszenia dotyczącego transakcji kartowej,
której próbował Pan dokonać w Internecie, informujemy, że Bank uzyskał od
firmy Euronet informację o problemach, które występują przy próbie płatności
kartami Visa Electron w niektórych sklepach internetowych. Bank uzyskał
również zapewnienie od Euronet'u, że sprawa jest aktualnie wyjaśniana.
Przepraszamy za wszelkie niedogodności związane z tą sytuacją.
Kiedy otrzymamy ostateczną odpowiedź z informacją o możliwości dokonywania
transakcji internetowych z pozytywnym skutkiem, poinformujemy Pana o tym
drogą elektroniczną

Mam nadzieję że już wkrótce otrzymam odpowiedź pozytywną.
Pozdrawiam
wojgol

Do góry
#40394 - 03/02/2003 04:10 Re: Gamebookers.com [1]
grabtom Offline
old hand

Meldunek: 30/06/2002
[QUOTE]Oryginalnie wysłał norbi_071:
[qb]wkurzajaca firma jesli chodzi o live betting
otoz w meczu bilbao - san sebastian bylo 1-0, kurs na live betting na bilbao 1.55, w pewnym momencie na livescore pojawilo sie 2-0 no to ja od razu za 100 euro na bilbao, bo po odswiezeniu (dwukrotnym!) kursow live betting dalej bylo 1.55, ale szacowne gb tak dlugo przyjmuje zaklad na live betting (okolo 30 sekund realizowal sie kupon ) ze oczywiscie odmowili przyjecia zakladu z powodu zmiany kursu wrrrrrrrrr
kanciarze!!!!!!!!! uke: [/qb][/QUOTE]Tak się składa że na stronach z livescore zawsze masz jakieś opóźnienie, nawet jeśli jest to minimalne 10 sekund to i tak u żadnego bukmachera nie będziesz miał szansy na obstawienie szybko kuponu po wyższym kursie. A to dlatego że jeśli bukmacher oferuje jakiś mecz live to ogląda go na żywo, i to nie na livescore ale w TV. A kwestia zablokownia możliwości obstawienia to jedno kliknięcie myszką. To że ty miałeś jeszcze u siebie na monitorze kurs wyższy wcale nie oznacza że mogłeś to obstawić, prawdopodobnie nawet gdyby ci się ta strona szybciej odświeżyła to miałbyś napisane pod kursami LOCKED, a więc brak możliwości obstawiania. Jak będziesz miał okazję oglądania meczu live w TV to możesz również zauważyć że chociażby po faulu na polu karnym, już nasepuje blokada obstawiania. Nie sądze abyś u jakiegokolwiek bukmachera zdąrzył obstawić szybko kupon po zdobyćiu bramki. Poprostu to kursy są odrazu blokowane. Możesz natomiast spróbować szybko wykupić jakiś P2P bo te kursy nie są blokowane, a właściciel oferty nie zawsze zdąrzy na czas wycofać ofertę.
To tyle na temat LiveScore.

Do góry
Strona 2 z 11 < 1 2 3 4 ... 10 11 >

Moderator:  rafal08