Strona 1 z 5 1 2 3 4 5 >
Opcje tematu
#407349 - 19/09/2005 06:49 kupujcie wtorkowy Nasz Dziennik z filmem "Nocna Zmiana"
Jacobi Offline
member

Meldunek: 14/05/2004
we wtorek w Naszym Dzienniku będzie płyta z filmem archiwalnym Jacka Kurskiego "Nocna Zmiana". Cała prawda o p. Rokicie, Tusku i im podobnych. Oglądałem i osobiście polecam tym którzy wybieraja się zagłosować.

pozdrawiam

Do góry
Bonus: Unibet
#407350 - 19/09/2005 07:35 Re: kupujcie wtorkowy Nasz Dziennik z filmem "Nocna Zmiana"
Nirtz Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 08/11/2003
//film ogladałem pare razy, po za tym pamietam jak zachowywał się Tusk w tamtej kadencji, predzej uwierze w przemiane Rokity niz Tuska

Kolejna Afera Tuska:

"Życie Warszawy": Donald Tusk ręczył za osoby podejrzane w finansowej aferze na Pomorzu. Gazeta pisze, że dotarła do akt sprawy wyłudzenia milionów złotych od Zakładów Mięsnych w Kościerzynie na szkodę skarbu państwa. Proces właśnie się zaczyna.
Wicemarszałek Sejmu miał poręczyć w 2001 i 2003 roku za aresztowanego w tej sprawie biznesmena Andrzeja M. i jedną z jego współpracownic Izabelę S. Dziś twierdzi ona, że nie pamięta jak uzyskała poręczenie.

"Życie Warszawy" twierdzi, że Donald Tusk nie chciał z nim rozmawiać, w jego imieniu wystąpił szef jego sztabu wyborczego Jacek Protasiewicz. Zapewnił on, że wicemarszałek z pewnością nie ingerował w śledztwo, a Andrzeja M. znał ze wspólnej działalności w opozycji w latach 80 i spełnił prośbę jego rodziny. Biznesmen po pewnym czasie został zwolniony z aresztu. Protasiewicz twierdzi, że nic nie wie o poręczeniu za Izabelę S.

Więcej o całej sprawie w dzisiejszym "Życiu Warszawy".

//po ostatnim tygodniu kampanii, występie Kaczyńskiego u Lisa, odmowie debat przez Tuska (chociaz kiedys się ich domagał od Cimoszewicza), jestem coraz bardziej przekonany, a wręcz pewny że Tusk PRZEGRA te wybory

Do góry
#407351 - 19/09/2005 07:38 Re: kupujcie wtorkowy Nasz Dziennik z filmem "Nocna Zmiana"
z o ® r o Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 15/09/2003
Nie przepadam za Tuskiem, ale nie do tego stopnia żeby kupować takie szmatławce.

Do góry
#407352 - 19/09/2005 07:59 Re: kupujcie wtorkowy Nasz Dziennik z filmem "Nocna Zmiana"
Nirtz Offline
Carpal Tunnel

Quote:

Nie przepadam za Tuskiem, ale nie do tego stopnia żeby kupować takie szmatławce.

zgadzam się że gazeta prezentuje poglądy skrajne, nacjonalistyczno-katolickie, ale mozna ja wyrzucic po zakupie i wziąć tylko film, ja tak zrobię
aha i film będzie tylko na DVD

Do góry
#407353 - 19/09/2005 08:48 Re: kupujcie wtorkowy Nasz Dziennik z filmem "Nocna Zmiana"
lupus Offline
antimadrista

Meldunek: 06/01/2005
Tusk jest za debatami, ale Kaczor wymyslil zeby pierwsza debata prezydencka odbyla sie przed wybortami do parlamentu(domysl sie na jakie tematy by rozmawiali)

Nie kupie tej gazet bo to syf
A film dodany specjalnie przed wyborami, byle poparcie dla niego spadlo

Do góry
#407354 - 19/09/2005 09:00 Re: kupujcie wtorkowy Nasz Dziennik z filmem "Nocna Zmiana"
[T]-error Offline
I see dead people

Meldunek: 04/08/2001

Do góry
#407355 - 19/09/2005 09:00 Re: kupujcie wtorkowy Nasz Dziennik z filmem "Nocna Zmiana"
[T]-error Offline
I see dead people

Meldunek: 04/08/2001

Do góry
#407356 - 19/09/2005 09:44 Re: kupujcie wtorkowy Nasz Dziennik z filmem "Nocna Zmiana"
Jacobi Offline
member

chodzi o to Lupus żeby wiedzieć na kogo głosujesz i czego możesz się po nim później spodziewać. Na pewno jest to zagrywka polityczna przed wyborami, ale tak samo otoczenie Tuska zrobiło z Cimoszem za którym też osobiście nie przepadam, dlatego polecam obejrzeć ten film po prostu z czystej ciekawości tym bardziej że pewne kręgi ludzi sie go boją

pozdrawiam

Do góry
#407357 - 19/09/2005 11:51 Re: kupujcie wtorkowy Nasz Dziennik z filmem "Nocna Zmiana"
z o ® r o Offline
Carpal Tunnel

Biorąc pod uwagę poziom kampanii wyborczej w naszym kraju szczerze NIE CHCE mi się tego oglądać. Po prostu mnie to nie interesuje. Jednego kandydata już zniszczyli fałszywymi oskarżeniami. Nie lubię Tuska ani jego partii ale trzeba powiedzieć NIE takim metodom. Czarna sitwa myśli, że może do woli manipulować wyborcą. Czas powiedzieć tym ludziom

Do góry
#407358 - 19/09/2005 12:46 Re: kupujcie wtorkowy Nasz Dziennik z filmem "Nocna Zmiana"
buszmen Offline

Meldunek: 17/06/2003
Zorro, ale ten film powstał mniej wiecej 10 lat temu. Zanim w ogóle powstala PO itd. I moim zdaniem 'Nasz dziennik' rzeczywiscie publikuje to teraz aby zniszczyc Tuska. Zgoda, ale film stanowi naprawde wielką wartosc i jest kulturowym zapisem wielkiego szwindla jaki mielismy w polskiej polityce. Co najwazniejsze jest niezbitym dowodem, a nie zadnym tam pomówieniem.

Ten film to zadna manipulacja. Nie chcesz ogladac to nie, ale to jest równoznaczne ze stwierdzeniem 'chce miec klapki na oczach i wierzyc ze wszystk jest fajnie'.

Do góry
#407359 - 19/09/2005 12:53 Re: kupujcie wtorkowy Nasz Dziennik z filmem "Nocna Zmiana"
connor Offline
a.k.a. "Experto"
King Of The Hill

Meldunek: 12/08/2002
Z checia obejrze, na pewno nie bede kupowal tego dziennika, ale z netu byc moze sciagne, moze to cos podobnego do Kubusia Puchatka v.over 18

Do góry
#407360 - 19/09/2005 12:58 Re: kupujcie wtorkowy Nasz Dziennik z filmem "Nocna Zmiana"
buszmen Offline

raczej nie;], chociaz smiesznych momentów nie brakuje. Ot chocby słynne gratulowanie Pawlakowi przez Rewinskiego czy sama narada, na której premierem wybrano Pawlaka, a on nie odezwał sie tam ani slowem.

Mam pytanie - ile kosztuje ten jutrzejszy 'ND'. Bo co prawda mam 'nocną zmiane' na divx ale chcialbym miec tez na DVD;p

Do góry
#407361 - 19/09/2005 13:15 Re: kupujcie wtorkowy Nasz Dziennik z filmem "Nocna Zmiana"
Jacobi Offline
member

dobrze powiedziane Buszmen, całkowicie się z Tobą zgadzam, nie można mieć klapek na oczach i udawać że mam wszystkiego dość czy nie obchodzi mnie to. Myślę że ND kosztuje max 2-2,50

Do góry
#407362 - 19/09/2005 13:31 Re: kupujcie wtorkowy Nasz Dziennik z filmem "Nocna Zmiana"
thandor Offline
addict

Meldunek: 27/08/2005
Oglądałem dziś ten film w szkole, i szczerze mówiąc wywolal we mnie refleksje takie ze sie glebiej zastanawiam na kogo glosowac Polecam wszystkim ten materiał, ktorzy chca isc do glosowania.

Do góry
#407363 - 19/09/2005 13:42 Re: kupujcie wtorkowy Nasz Dziennik z filmem "Nocna Zmiana"
Conrad Offline
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"

Meldunek: 14/11/2000
Radio Moskwa... to znaczy Radio Maryja już się włączyła do kampanii i ma za zadanie zniszczyć Tuska oraz PO. Teraz to już na pewnie wiem na kogo głosować...

Do góry
#407364 - 19/09/2005 13:56 Re: kupujcie wtorkowy Nasz Dziennik z filmem "Nocna Zmiana"
kapitansb Offline
veteran

Meldunek: 26/12/2003
Kiedyś Chamom z PZPR przeszkadzała "Wolna Europa "

Teraz Żydom z "Gazety Wyborczej" przeszkadza Radio Maryja

http://www.radiomaryja.pl/rozmowyn.htm -mozna wybrać i samemu ocenić ,Conrad i inni nie dajcie się nabrać
.
O wielu rzeczach za komuny bym nie wiedział bez Wolnej Europy ,podobnie jak teraz od tej tepionej rozgłośni .

"Zagladają do toreb ,zagladają do waliz a ja mam w dupie socjalizm "

Do góry
#407365 - 19/09/2005 14:03 Re: kupujcie wtorkowy Nasz Dziennik z filmem "Nocna Zmiana"
kapitansb Offline
veteran

Quote:

http://www.radiomaryja.pl/rozmowyn.htm -mozna wybrać i samemu ocenić ,Conrad i inni nie dajcie się nabrać
.

10.09 i 11.09 audycja o filmie "Nocna zmiana " z udziałem twórcy filmu J.Kurskiego

Do góry
#407366 - 19/09/2005 14:17 Re: kupujcie wtorkowy Nasz Dziennik z filmem "Nocna Zmiana"
buszmen Offline

No tak zagłosuj Conrad na PO, bo akurat 'Nasz dziennik' publikuje film, który ma 10 lat istnienia. Ale no skoro jest to w 'ND' to juz nieprawda. Aby zachowac przyzwoitosc to chociaz najpierw bys obejrzał, a potem ocenił;]

Do góry
#407367 - 19/09/2005 14:42 Re: kupujcie wtorkowy Nasz Dziennik z filmem "Nocna Zmiana"
Conrad Offline

Za darmo nie wezmę do ręki takiego szajsu jak ten Nasz Dziennik, a różnego rodzaju filmiki wymierzone w któregoś z kandydatów szczerze mnie mało interesują.

Tobie Buszmen przydałaby się dawka realizmu po tych bajkach JKM. Człowiek jest zwykłym chamem, obrażony na telewizję i wszystkich do okoła podobnie jak Maciej Giertych. Dobre jest przynajmniej to, że nie zwala wszystkiego na sfinglowane sondaże.

Tak z ciekawości na kogo zagłosują członkowie sekty UPR jeśli w II turze znajdą się Kaczyński i Tusk?

Do góry
#407368 - 19/09/2005 14:48 Re: kupujcie wtorkowy Nasz Dziennik z filmem "Nocna Zmiana"
japan Offline
member

Meldunek: 19/06/2003
Quote:

we wtorek w Naszym Dzienniku będzie płyta z filmem archiwalnym Jacka Kurskiego "Nocna Zmiana". Cała prawda o p. Rokicie, Tusku i im podobnych. Oglądałem i osobiście polecam tym którzy wybieraja się zagłosować.

pozdrawiam

Dzięki za info. Kupię na pewno.Pozdro.

Do góry
#407369 - 19/09/2005 14:56 Re: kupujcie wtorkowy Nasz Dziennik z filmem "Nocna Zmiana"
Llama Offline
Ana <3

Meldunek: 21/06/2005
Quote:

Za darmo nie wezmę do ręki takiego szajsu jak ten Nasz Dziennik, a różnego rodzaju filmiki wymierzone w któregoś z kandydatów szczerze mnie mało interesują.

Tobie Buszmen przydałaby się dawka realizmu po tych bajkach JKM. Człowiek jest zwykłym chamem, obrażony na telewizję i wszystkich do okoła podobnie jak Maciej Giertych. Dobre jest przynajmniej to, że nie zwala wszystkiego na sfinglowane sondaże.

Tak z ciekawości na kogo zagłosują członkowie sekty UPR jeśli w II turze znajdą się Kaczyński i Tusk?

jak odniesiesz się do świadek jaruckiej i członka miodowicza?
czy to jest dawka realizmu jaką prezentuje PO?

Do góry
#407370 - 19/09/2005 15:16 Re: kupujcie wtorkowy Nasz Dziennik z filmem "Nocna Zmiana"
buszmen Offline

Nie no Conrad wysiadam. Sorry ja w tym topicu nie napisalem nic o poparciu dla JKM. To nie jest w ogole istotne. Chodzi o to, że nie wiesz co to za film, ale krytykujesz go, bo dołacza sie go 'ND'. Nie jest to zaden film wymierzony w Tuska, dla twojej wiadomosci. Jest to film, ktory odsłania kulisy obalenia rządu Olszewskiego. Jak nie wiesz jakie one były to po prostu obejrzyj film i po sprawie. A nie definiujesz cos z góry.

To, że postac Tuska sie tam pojawia przy okazji to chwaly mu nie przynosi, ale akurat on nie jest tam postacią jakąs neisamowicie kluczową. Zreszta to ze optował przeciwko lustracji i uczestniczyl w tym szwindlu to zadna tajemnica. Fragmenty tego filmu chyba z 50 razy widzialem w faktach itd. A ty tu sobie wyobrazasz ze to jakis wymysl powstaly na potrzebe wyborów i zdyskredytowanie Tuska.

Do góry
#407371 - 19/09/2005 15:19 Re: kupujcie wtorkowy Nasz Dziennik z filmem "Nocna Zmiana"
MKSB Offline
enthusiast

Meldunek: 13/07/2005
Quote:

Film możesz ściągnąć z internetu, i nie jest on filmem wymierzonym w któregokolwiek kandydata. Jest to dokument, na którym jasno i wyraźnie widać jak niektórzy politycy zmieniają zdanie w zależności od sytuacji.

Quote:

Wątek o JKM już jest, nie widziałem żebyś tam coś sensownego napisał.

Quote:

Zapytaj członków UPR, wątpie żeby tu tacy byli.
Ja (sympatyk) nie zagłosuję na żadnego z nich.

Do góry
#407372 - 19/09/2005 15:44 Re: kupujcie wtorkowy Nasz Dziennik z filmem "Nocna Zmiana"
Maciek Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 09/06/2001
Quote:

Bajki chłopie to Tobie wcisnęła do głowy ta cała platforma obywatelska ,człowiek z zasadami itd a sie wogole nie zastanowisz po chuja im ta władza po co wydaję tyle pieniędzy na reklamy i skąd je wogole maja !! Jeśli UPR nazywasz sektą to sorry ale z Tobą coś nie tak.

Do góry
#407373 - 19/09/2005 15:44 Re: kupujcie wtorkowy Nasz Dziennik z filmem "Nocna Zmiana"
PioKing Offline
MaSha Lover

Meldunek: 24/03/2005
obejrzalem sobie nocna zmiane
film jest kopią normlanie kariery nikosia dyzmy
w roli nikosia pawlak, w sumie clakiem podobny
Tusk tylko zyskał w moich oczach i z filmu dowiedzialem sie jednej fajnej rzeczy Rysiu Labedz kiedys prowadzil dziennik

Do góry
#407374 - 19/09/2005 15:46 Re: kupujcie wtorkowy Nasz Dziennik z filmem "Nocna Zmiana"
Conrad Offline

Tak Buszmen, to że akurat w tym tygodniu dołącza go Nasz Dziennik a Rydzyk otwarcie atakuje Tuska to jest zwykły przypadek. Pewnie...

Najgorzej to nie głosować, to jest dla mnie najmniej rozsądnym wyjściem.

Do góry
#407375 - 19/09/2005 16:20 Re: kupujcie wtorkowy Nasz Dziennik z filmem "Nocna Zmiana"
domin Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 16/08/2002
Heh zamiast piwka jutro kupię sobie Nasz Dziennik a co mi szkodzi :P

Do góry
#407376 - 19/09/2005 19:49 Re: kupujcie wtorkowy Nasz Dziennik z filmem "Nocna Zmiana"
lupus Offline
antimadrista

Mnie najbardziej irytuje to, ze zamaist walki na programy i ciekawe dyskusje, klazdy jakies totalne juz nawet bzdury wyciaga.

Dzis w yborczej pisalo o Rydzyku, na kogo kaze glosowac i te babcie pojda

A tu dla przykladu jeden z wierszy sluchaczek radia maryja

http://www.csk.pl/~rrakowski/wiersz.mp3

Do góry
#407377 - 19/09/2005 20:20 Re: kupujcie wtorkowy Nasz Dziennik z filmem "Nocna Zmiana"
Nirtz Offline
Carpal Tunnel

Quote:

film nie jest wymierzony w żadnego z kandydatów, powstał 11 lat temu (kiedy Radio Maryja ani to środowisko nie miało nic do powiedzenia), jego twórcy byli związxani z środowiskiem braci Kaczyńskich, tudzież Olszewskiego, pan Tusk występuje tam 2 minuty na 70 filmu, dla ludzi dla których istotne sa sprawy lustracji, oczyszczenia życia z agentów postawa Tuska może byc szokiem, szczerze mówiąc przed obejrzeniem filmu jakies 2 tyg temu na 30 % chciałem głosowac na Tuska, teraz na 0 %, film naprawde warto obejrzeć, ciekawostka z filmu jest fakt że czołowi dziennikarze z przed 13 lat sa tacy sami jak dziś (Lis, Olejnik itd.)

Do góry
#407378 - 19/09/2005 20:23 Re: kupujcie wtorkowy Nasz Dziennik z filmem "Nocna Zmiana"
shiva Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 26/01/2005
Quote:

Mnie najbardziej irytuje to, ze zamaist walki na programy i ciekawe dyskusje, klazdy jakies totalne juz nawet bzdury wyciaga.

Dzis w yborczej pisalo o Rydzyku, na kogo kaze glosowac i te babcie pojda

A tu dla przykladu jeden z wierszy sluchaczek radia maryja

http://www.csk.pl/~rrakowski/wiersz.mp3

myślałem że to babka Kiepska
twórczość wybitna

Do góry
#407379 - 19/09/2005 20:30 Re: kupujcie wtorkowy Nasz Dziennik z filmem "Nocna Zmiana"
kapitansb Offline
veteran

A dlaczego tego filmu w pełnej wersji nie wyświetliła ani razu Telewizja Polska ,choć powstał w TAI .

A dlaczego DVD z tym filmem nigdy nie było dołączone do Gazety Wyborczej ?

Do góry
#407380 - 19/09/2005 21:10 Re: kupujcie wtorkowy Nasz Dziennik z filmem "Nocna Zmiana"
Conrad Offline

A dlaczego film wychodzi teraz, w tygodniu przed wyborami? Ja już podjąłem decyzję, na kogo chcę zagłosować.

Na pewno dużo większym zagrożeniem jest ten debil Rydzyk i prostacy co go słuchają. Już bębni by głosować tylko na LPR, PiS oraz jakiś innych chamów. Dla mnie stanowisko Rydzyka odgrywa dużo większą rolę niż jakikolwiek tam filmik. Jak Rydzyk mówi jedno to od razu wiadomo, że trzeba pójść w drugą stronę...

Do góry
#407381 - 19/09/2005 21:36 Re: kupujcie wtorkowy Nasz Dziennik z filmem "Nocna Zmiana"
kapitansb Offline
veteran

Quote:

A dlaczego film wychodzi teraz, w tygodniu przed wyborami?

Dlatego ,ze to jest gra a ta karta nie leżała jeszcze na stole -więc ktoś ją zagrał teraz .

Do góry
#407382 - 19/09/2005 21:45 Re: kupujcie wtorkowy Nasz Dziennik z filmem "Nocna Zmiana"
Conrad Offline

Dokładnie, dlatego takim zagrywkom nie wierzę. A jeśli za tym stoją Radio Maryja oraz Nasz Dziennik to wszystko jest jasne.

Do góry
#407383 - 19/09/2005 21:56 Re: kupujcie wtorkowy Nasz Dziennik z filmem "Nocna Zmiana"
Nirtz Offline
Carpal Tunnel

Quote:

Dokładnie, dlatego takim zagrywkom nie wierzę. A jeśli za tym stoją Radio Maryja oraz Nasz Dziennik to wszystko jest jasne.

Radio Maryja Nasz Dziennik ostatnio ostro zwalcza Tuska i PO, to fakt, ale film Nocna Zmiana pochodzi z przed 11 lat i jest zarejesrtowanym na taśmie filmowej przebiegiem zdarzeń, bez żadnych retuszy, stronniczych komentarzy itd., mimo wszystko dla ludzi intersujących się polityką film jest wart obejrzenia, na pewno części osób nie przekona co do Tuska (zwłaszcza lierałów gospodarczych), bo film nie tyczy sie podziałow liberałowie-socjaliści, ale film warto zobaczyć

Do góry
#407384 - 19/09/2005 22:09 Re: kupujcie wtorkowy Nasz Dziennik z filmem "Nocna Zmiana"
Conrad Offline

Quote:

na pewno części osób nie przekona co do Tuska (zwłaszcza lierałów gospodarczych)

Ale jeśli będzie druga tura z Kaczyńskim to chyba te osoby tym bardziej nie poprą socjalistyczną wizję kraju prezentowaną przez Kaczyńskiego, czyż nie? Tak przynajmniej mi się wydaję, bo jeśli jest na odwrót to już w ogóle będę zaskoczony naszą sceną polityczną.

Do góry
#407385 - 19/09/2005 22:41 Re: kupujcie wtorkowy Nasz Dziennik z filmem "Nocna Zmiana"
buszmen Offline

No i dlatego ja przy ewentualnej drugiej turze Tusk - Kaczyński miałbym nieprawdopodobnie ciezki orzech do zgryzienia. Bo o ile blizej mi do gospdoarczej wizji Polski Tuska, to tez niezbitym faktem jest ze Kaczyńskiemu mozna zaufac i jest on przynajmniej patriotą. A czy mozna zaufac Tuskowi? Mam watpliwosci.

Conrad - obejrzyj ten film i nie lacz go z RM z ND ani z LPR. To jest dokument Kurskiego sprzed 11 lat i zero w nim manipulacji. Wiec skoncz juz z tymi bzdurnymi argumentami. Chyba ze sie czegos boisz, nie wiem.

Do góry
#407386 - 19/09/2005 22:54 Re: kupujcie wtorkowy Nasz Dziennik z filmem "Nocna Zmiana"
Conrad Offline

Buszmen, na twoim miejscu nie rozmawiałbym o bzdurnych argumentach skoro porównujesz Unie Europejską do Związku Radzieckiego, w Euro widzisz czyste zło, a do tego wspierasz kandydata, który ośmieszył się wspierając wejście Polski do Nafta (z czego Amerykanie jeszcze bardziej się śmiali jak usłyszeli o tym "genialnym planie"...).

Kaczyński patriotą? Lol. Rydzyk oraz szamani z Naszego Śmietnika czyli Dziennika pewnie też, tak? "Patriota" socjalista, który podaje się za prawicowca, po prostu żenada. Daj spokój z tym Kaczyńskim. Nie dość, że tępy to jeszcze trzeba mu dać zastrzyk przeciwko wściekliźnie... o ile nie jest już za późno.

Do góry
#407387 - 19/09/2005 23:22 Re: kupujcie wtorkowy Nasz Dziennik z filmem "Nocna Zmiana"
buszmen Offline

ZSRE ma blizej do ZSRR niz ci sie wydaje. Choc to oczywiscie dwie inne epoki i dwie inne odmiany socjalizmu. Pomijajac ze Nafta obecnie jest martwa, o czym pisal sam JKM to na pewno wizja wejscia tam byla madrzejsza niz wejscie do UE. Singapur jest np w Nafta, no ale dobra. Pominmy juz to, czepiasz sie jednej rzeczy, widac wiecej argumentów nie masz.

Co gorsza wciskasz mi jakies uwielbienie do LPR, RM, Rydzyka. Wez mnie jeszcze nazwij najlepiej antysemitą, bo powiem ze Michnik, Geremek i Kwasniewski są żydami.

Ja do Kaczyńskiego mam naprawde daleko, ale stwierdzenie ze nie jest patriotą to zwyczajnie kłamstwo i tyle. Ale no ok, umotywuj...może mnie pojebanego psychofana debila i idioty bez kszty inteligencji, bojówkarza Młodziezy Wszechpolskiej, zalozyciela wielu kont na tym forum aby oddac głos w ankiecie na Korwina.

Juz pomijam ze rzeczywiscie czesc wizji gospodarczej Kaczyńskiego jest troche socjalistyczna, ale jeżeli mam juz z megadokladnością definiowac doktryne PiSu to jest centro-prawicowa, a nie centro-lewicowa.

Do góry
#407388 - 19/09/2005 23:34 Re: kupujcie wtorkowy Nasz Dziennik z filmem "Nocna Zmiana"
Llama Offline
Ana <3

po obejrzeniu filmu:
ty lechu stałeś na czele solidarności
ty lechu odebrałeś nobla
ty lechu byłeś 1 prezydentem wolnej polski
ty lechu niosłeś flagę olimpijską

lech wałęsa

Do góry
#407389 - 20/09/2005 00:06 Re: kupujcie wtorkowy Nasz Dziennik z filmem "Nocna Zmiana"
Conrad Offline

Tu się nie zgadzamy i tak już pewnie pozostanie. Pomysł z Naftą był po prostu jednym wielkim żartem i niestety całkiem serio o tym "pomyśle" odnosił się JKM. Stąd tego człowieka w ogóle nie traktuję poważnie w swiecie politycznym. Dla mnie jest takim dziwolągiem, obrażonym na świat (w szczególności na media) oraz nie potrafiącym myśleć realistycznie.

To czy Kaczyński jest partiotą to w ogóle jest inna sprawa, po prostu kwestia opinii. Jeśli on jest tak jak mówisz patriotą to to samo można jeszcze spokojniej powiedzieć o Tuskowi czy Rokicie, oraz o wielu innych politykach.

Jeśli chodzi zaś o orientację PiS'u to bardziej ich widzę jako centro-lewicę niż centro-prawicę, bo gospodarczo stawiają na socjalistyczne rozwiązania (w debacie spodziewam się propagandy w stylu SLD). Zresztą, nawet związki zawodowe (prawdziwa lewica) trzymają kciuki za Kaczyńskiego.

Do góry
#407390 - 20/09/2005 06:58 Re: kupujcie wtorkowy Nasz Dziennik z filmem "Nocna Zmiana"
Jacobi Offline
member

Quote:

A dlaczego film wychodzi teraz, w tygodniu przed wyborami? Ja już podjąłem decyzję, na kogo chcę zagłosować.

Na pewno dużo większym zagrożeniem jest ten debil Rydzyk i prostacy co go słuchają. Już bębni by głosować tylko na LPR, PiS oraz jakiś innych chamów. Dla mnie stanowisko Rydzyka odgrywa dużo większą rolę niż jakikolwiek tam filmik. Jak Rydzyk mówi jedno to od razu wiadomo, że trzeba pójść w drugą stronę...

żal mi takich ludzi jak Ty Conrad, żyjących z klapkami na oczach. Ja jestem zwolennikiem PIS-u i LK to nawet z czystej ciekawości obejrzałbym ten film gdyby on był przygotowany nawet przez SLD czy całą lewicę, a gdyby był skierowany przeciwko prawicy, gdyż jest to film dokumentalny. A Ty żyj w w tym swoim wyimaginowanym świecie i udawaj że jest cacy.
Takich ludzi niestety teraz mamy

Do góry
#407391 - 20/09/2005 07:21 Re: kupujcie wtorkowy Nasz Dziennik z filmem "Nocna Zmiana"
kapitansb Offline
veteran

Quote:

. Pomysł z Naftą był po prostu jednym wielkim żartem i .

Lepiej rozmawiajmy u bukach .

Conrad z ekonomii jesteś po prostu ignorantem .Twoje wypowiedzi o walutach (np.dlaczego UK nie przyjeła euro ) i o NAFTA o tym swiadczą .Oddanie waluty pod kontrolę Unii Europejskiej jest tym samym jak bys ty oddał banery na forum pod kontrolę np. chłopców z Blackjack.com.pl

Zgodnie z artykułami 2204 i 2205 umowy stowarzyszeniowej NAFTA: "Dowolny kraj, lub grupa krajów, może przystąpić do tej umowy i stać się przedmiotem takich warunków i uzgodnień, jakie mogą być zawarte pomiędzy krajem lub krajami i Komisją, pozostając w zgodzie z przepisami prawnymi danego kraju".

Możliwość zawierania oddzielnych porozumień przez członków układu skutkuje rozszerzaniem się strefy wolnego handlu na cały świat. Singapur i Stany Zjednoczone są jedną wolną strefa handlową. To początek tworzenia międzyregionalnego obszaru gospodarczego P-5, który wkrótce obejmie także - prócz USA i Singapuru, także Australię, Nową Zelandię i Chile. Porozumienia z NAFTA posiadają także Jordania i Izrael.

Do góry
#407392 - 20/09/2005 07:27 Re: kupujcie wtorkowy Nasz Dziennik z filmem "Nocna Zmiana"
Szakal Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 24/06/2001
Zwykla propaganda... Obejrzyjcie "Super Size Me" a przestaniesz chodzic do Mc Donalda bo dowiecie sie chocby o frytkach calej prawdy.

@Erazm Jesli nie szanujesz Walesy to ... Ale tak juz jest ze bardziej docenil go swiat niz Wlasny kraj

@Conrad jestes jak wiekszosc spoleczenstwa uprzedzony do Rydzyka i RM. Polska jest jedynym obok Irladndii tak katolockim krajem i nie dziw sie ze spoleczenstwo ucieka wlasnie w strone glosu Kosciola. Wszyscy slyszac slowo Rydzyk kontrują slowem maybach a 99% tych ludzi nie wie ze plotke z Maybachem wypuscil Glos Szczecinski i sprawa skonczyla sie w sadzie i Rydzyk zostal przeproszony. Wiem ze to propaganda co robi RM ale w kazdym kraju sa gierki polityczne przed wyborami [patrz chocby USA - filmik o Bushu Fahrenheit 9/11 czy ostatnia ksiazka o jednej z kandydatek na prezydenta ]

nie wierze sondazom ktore daja Tuskowi blisko 50% w ostatnic wyborach betako w obliczu podobnych sondazy dawalo linie na sld +/- 51% jak sie skonczylo kazdy wie - mysle ze tym razem bedzie podobnie.

mnie osobiscie tusk wogole nie przekonuje choc wizja przymierza z PiS`em wyglada niezle. Lepper to sztuczny twor sceny polityczne wypacykowany i wyuczony jak ma rozmawiac przez mega sztab ludzi. Korwin sympatyczny ze wzgledu na propozycje wprowadzenia monarchii w Polsce ale likwidacja VAT i CIT likwiduje go jako kandydata. borowski az sie chce powiedziec z czym do ludzi...

Moja czolowka : 1. Romano 2. Tusk niestety 3. Mały Szeryf mimo ze nie widze w nim atutow na fotel prezydencki

Do góry
#407393 - 20/09/2005 07:29 Re: kupujcie wtorkowy Nasz Dziennik z filmem "Nocna Zmiana"
kapitansb Offline
veteran

Quote:

.

Na pewno dużo większym zagrożeniem jest ten debil Rydzyk i prostacy co go słuchają.

Czy to cytat z Lecha Bolka Wałęsy ?

Tutaj jest archiwum największego hitu rozgłośni :" Rozmowy niedokończone " - prowadzącymi są ludzie z tytułami profesorskimi :

http://www.radiomaryja.pl/rozmowyn.htm

Przyznaję się ,że słucham tego .Wychodzi więc na to ,że jestem prostak i debil .

Do góry
#407394 - 20/09/2005 07:48 Re: kupujcie wtorkowy Nasz Dziennik z filmem "Nocna Zmiana"
nowy WK Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 30/11/2004
Witam,

Znacie moze jakis adres gdzie ten film mozna by sciagnac z torrenta? Bo ten adres podany w temacie nie bardzo dziala.

Wojtek

Do góry
#407395 - 20/09/2005 08:54 Re: kupujcie wtorkowy Nasz Dziennik z filmem "Nocna Zmiana"
Llama Offline
Ana <3

Quote:

@Erazm Jesli nie szanujesz Walesy to ... Ale tak juz jest ze bardziej docenil go swiat niz Wlasny kraj

Lechu mnie załamał, bo on, ostoja solidarności, pod płaszczykiem "walki politycznej" trząsł dupą przed taką wersją lustracji. on nie stał w obronie ew. pokrzywdzonych przez tę uchwałę, tylko w sposób prymitywny i arogancki chronił własną dupę

w jaki sposób on tam w ogóle mówi? jak stary cwaniaczek...

Do góry
#407396 - 20/09/2005 09:11 Re: kupujcie wtorkowy Nasz Dziennik z filmem "Nocna Zmiana"
Conrad Offline

Jacobi, z takim myśleniem to naprawdę Ci współczuję. Film mnie nie interesuje, mam około 100 DVD, których jeszcze nie obejrzałem a sterta cały czas rośnie. Może i obejrzę ten filmik, ale i tak zagłosuję na PO oraz Tuska bo nie będe się sugerował jakimś dodatkiem do Naszego Dziennika na parę dni przed wyborami, i to jeszcze przy apelu tego łajdaka Rydzyka by głosować tylko na LRP, PiS i jakiś innych oszołomów. PiS oraz Kaczor to kolejni socjaliści, którym będzie pasował ten obecny bajzel bo będą się bali przeprowadzić prawdziwe reformy. Ja na tych socjalistów na pewno nie będę głosował gdyż popieram podatek liniowy oraz wzrost przedsiębiorczości, a za taką wizją stoi niestety tylko PO.

Zresztą jak widać nawet takiego bogatego kraju jak Niemcy nie stać na utrzymanie socjalistycznego ustróju. A kim my jesteśmy, drugim Kuweitem czy Emiratami Arabskimi? Nic dziwnego, że nie mamy np. świetnej infrastruktury w kraju, bo z czego to wszystko budować jeśli się tak wielką część przychodów budżetowych po prostu rozdaje (kiedyś był artykuł o tym jak Polska największy procent budżetu rozdaje z wszystkich państw w UE).

kapitansb, nie znasz widocznie historii funta tylko powtarzasz jakieś hasła, które tyle mają wspólnego z rzeczywistością co Piotrus Pan. Dla Anglii bardzo korzystne byłoby przyjęcie Euro. Co do Nafta to JKM proponował to jako alternatywę do wejścia do UE, co było totalnym absurdem. Wejście było konieczne a 'nie' w referendum mogło by mieć katastrofalne skutki dla nas.

Szakal, właśnie ta nagonka na Wałęsę robi się już niesmaczna. Można mu zarzucić parę rzeczy (np. Wachowskiego, czy start w kolejnych wyborach co ułatwiło zwycięstwo Kwaśniewskiemu), ale te zawiłe ataki pełne nienawiści ze strony Radio Maryja są po prostu chore. Wedlug mnie niewiele łączy te radio z katolicyzmem. Jest to bardziej maszynka propagandowa siejąca dezinformację oraz nienawiść dla takich słuchaczy, którzy by się z dachu rzucili dla Rydzyka (aż tak mu wierzy nawet moja ciocia).

Do góry
#407397 - 20/09/2005 09:12 Re: kupujcie wtorkowy Nasz Dziennik z filmem "Nocna Zmiana"
z o ® r o Offline
Carpal Tunnel

Quote:

Quote:

Film możesz ściągnąć z internetu, i nie jest on filmem wymierzonym w któregokolwiek kandydata.

Hahaha! Będę 250 MB ściągał żeby zobaczyć jakieś wypociny rydzyko-, macierewiczo czy kurskopodobnych. Widzę, że poczucie humoru niektórym dopisuje. Jak doszło do obalenia rządu Olszewskiego? Gówno mnie obchodzi jak! Też użyłbym wszelkich metod żeby go obalić. Pozdro.

Do góry
#407398 - 20/09/2005 09:25 Re: kupujcie wtorkowy Nasz Dziennik z filmem "Nocna Zmiana"
z o ® r o Offline
Carpal Tunnel

Quote:

Buszmen, na twoim miejscu nie rozmawiałbym o bzdurnych argumentach skoro porównujesz Unie Europejską do Związku Radzieckiego, w Euro widzisz czyste zło, a do tego wspierasz kandydata, który ośmieszył się wspierając wejście Polski do Nafta (z czego Amerykanie jeszcze bardziej się śmiali jak usłyszeli o tym "genialnym planie"...).

Niezorientowanym przypomnę jeszcze jeden ciekawy pogląd buszmena. Otóż uważa on, że to Amerykanie przeprowadzili zamach na WTC. A cały świat jest jednym wielkim spiskiem Żydów. No cóż, w tym kontekście wypowiedzi buszmena popierające czarną propagandę w tym temacie ani w każdym innym nikogo już nie zdziwią.

Do góry
#407399 - 20/09/2005 10:13 Re: kupujcie wtorkowy Nasz Dziennik z filmem "Nocna Zmiana"
lupus Offline
antimadrista

Pomysl z NAFTA nie byl zly, ale pomysl, o naszych sasiadachw Europie i ich reakcje na ewentualne przystapienie do NAFTA mozna sobie wyobrazic

A co do futnta, to czytalem opinie, ze Brytyjczycy sue go nie ccha pozbywac, jest to mocna waluta, poza tym tradycja

Do góry
#407400 - 20/09/2005 10:14 Re: kupujcie wtorkowy Nasz Dziennik z filmem "Nocna Zmiana"
lupus Offline
antimadrista

Sorry, za literowki, za duzo ich zrobilem
Ech brak edycji

Do góry
#407401 - 20/09/2005 12:39 Re: kupujcie wtorkowy Nasz Dziennik z filmem "Nocna Zmiana"
buszmen Offline

Zorro - spisek zydow to juz sobie dopisałes, sorry;]Nie wiem po cholere wymyslasz bzdury. To nie temat o WTC. Równie dobrze ja moge cie wysmiac ze wierzysz w 'oficjalną' wersje. Tak samo moge wysmiac Ciebie czy Conrada jak piszecie ze nie wejscie do UE[sic! UE nie istnieje] byłoby dla nas katastrofą. A wejscie jest błogosławieństwem.

Sasiedzi w Europie? No cóz, socjalisci na pewno by sie oburzyli bo ich plan aby polacy płacili ZUS w ich krajach runalby. Conrad z punktu widzenia ekonomii konkurencyjnosc walut jest korzystna.

Tego ze film jest wypocinami Rydzyka to mi sie nawet nie chce komentowac. Po prostu tak nie jest i tyle, ale jesli wam łatwiej przyjac taka wersje, to nie przeszkadzam.

Obejrzyjcie sobie lepiej TVP, poczytajcie GW i wtedy jest wszystko proste;]

Do góry
#407402 - 20/09/2005 12:57 Re: kupujcie wtorkowy Nasz Dziennik z filmem "Nocna Zmiana"
kapitansb Offline
veteran

Quote:

kapitansb, nie znasz widocznie historii funta tylko powtarzasz jakieś hasła, które tyle mają wspólnego z rzeczywistością co Piotrus Pan. Dla Anglii bardzo korzystne byłoby przyjęcie Euro.

Znam aż za dobrze ,nauczka udzielona wtedy UK przez Sorosa jest właśnie jedną z przyczyn ,że nie chcą euro .

W 1990 WB przystępowała właśnie do tzw. węża walutowego ERM (Exchange Rate Mechanism )-juz wtedy własnie wielu ekonomistów zwracało uwagę ,ze jest to wielka pomyłka .Członkostwo w wężu walutowym wiazało się z restrykcyjną polityką walutową ograniczjącą kompetencje Banku Centralnego i wiążącą ręce w wielu sprawach monetarnych (a pośrednio prowadzi to do pogłębienia wielu wewnętrznych problemów ekonomicznych i uzależnienia się od innych gospodarek - wtedy szczególnie Niemiec ).Nie chcę się szczegółowo rozpisywać o kolejnych etapach jak się ten cały wąż rozpieprzył -generalnie chodzi o to ,ze polityką monetarną wpływasz na gospodarkę(m.in.poprzez stopy%) -a i wtedy i teraz (kraje członkowskie UE ) znajdują się one na róznych etapach cykli gospodarczych .Pozostawienie EBC (w tej chwili ) dyktatu w jakim kierunku mają podążać stopy % i wpływu na dewaluację to nonsens -widoczny właśnie w krajach strefy euro .

Innym nonsensem z Twojej strony jest porównywanie Eurolandu i euro do dolara i USA .

Do góry
#407403 - 20/09/2005 13:32 Re: kupujcie wtorkowy Nasz Dziennik z filmem "Nocna Zmiana"
connor Offline
a.k.a. "Experto"
King Of The Hill

Juz mialem ten film sciagac, bo wlasnie wychodze i co? Nie mozna pobrac..., a tego dziennika na bank nie kupie.

PS. Po obejrzeniu filmu o McDonalds wyszedlem z kina i 10metrow dalej byl McDonald, wiec kupilem czisburgera

Do góry
#407404 - 20/09/2005 14:53 Re: kupujcie wtorkowy Nasz Dziennik z filmem "Nocna Zmiana"
Deithwen Offline
enthusiast

Meldunek: 22/11/2004
Rzygać mi się chce jak widzę takie coś.
U nas kampania wyborcza to nie promowanie własnych poglądów a szukanie gówna u przeciwnika.

A głosowanie na LPR albo Samoobrone uważam za totalną bezmyślność. Partie, które snują urojone plany przed wyborcami, o eldorado i dobrobycie, bo 'nas jeszcze nie było'. Szkoda tylko, że jedynym argumentem jest atak na przeciwnika.

Natomiast porównanie Radia Maryja do Radia Wolna Europa to świetny dowód na to jak doskonałym demagogiem jest Rydzyk. Pomijam już to jakimi przygłupami muszą być jego słuchacze - zero własnego zdania - co powie ojczulek tak ma być.

Przykro mi jest bardzo, że w naszym kraju co wybory to przepychanki, a o wyborze decyduje zwykle kategoria 'mniejszego zła' a nie 'pełnego poparcia'.

Do góry
#407405 - 20/09/2005 15:30 Re: kupujcie wtorkowy Nasz Dziennik z filmem "Nocna Zmiana"
ELDORADO Offline
Joker

Meldunek: 09/07/2002
Quote:

Rzygać mi się chce jak widzę takie coś.
..... Partie, które snują urojone plany przed wyborcami, o eldorado i dobrobycie, bo 'nas jeszcze nie było'..

o wypraszam sobie , nie występuję , w żadnych urojonych planach LPR-u czy Samoobrony

Do góry
#407406 - 20/09/2005 15:47 Re: kupujcie wtorkowy Nasz Dziennik z filmem "Nocna Zmiana"
Conrad Offline

Quote:

Natomiast porównanie Radia Maryja do Radia Wolna Europa to świetny dowód na to jak doskonałym demagogiem jest Rydzyk. Pomijam już to jakimi przygłupami muszą być jego słuchacze - zero własnego zdania - co powie ojczulek tak ma być.

Radio Moskwa to najgorszy syf w naszym kraju. Co gorsze, niektórym partiom nie przeszkadza kłamliwa nienawiść propagowana przez Radio M., ale pod warunkiem że uderza w ich konkurentów a nie w ich samych.

A jeszcze jak Rydzyk mówi, że tzeba utopić PO i głosować na LPR, PiS oraz jakiś innych prostaków, to jeszcze bardziej staję się zwolennikiem PO oraz samego Tuska.

Do góry
#407407 - 20/09/2005 15:54 Re: kupujcie wtorkowy Nasz Dziennik z filmem "Nocna Zmiana"
connor Offline
a.k.a. "Experto"
King Of The Hill

Radio Maryja to badziewie, sporo jezdze po Polsce to gdy szukam jakiejs stacji radiowej na zadupiu, wlacza sie zawsze RM, oni maja najmocniejszy sygnal

W ogole to radio nie jest katolickie, stare babki to sluchaja, czyli osoby niereformowalne, normalny katolik tego nie slucha, nie dziwie sie ze kosciol sie odcial od Rydzyka, jednym slowem swir

Do góry
#407408 - 20/09/2005 16:06 Re: kupujcie wtorkowy Nasz Dziennik z filmem "Nocna Zmiana"
Tetfol Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 07/06/2002
Ogladnałem sobie tą całą nocna zmianę i żadnej sensacji tam niewidzę. NIech ktoś mi odpowie niby dlaczego ten film ma dyskredytować Rokitę i Tuska?

Rokita to sobie wyglądał i te jego okularki.

Do góry
#407409 - 20/09/2005 21:06 Re: kupujcie wtorkowy Nasz Dziennik z filmem "Nocna Zmiana"
sHybki Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 10/01/2005
Quote:

Radio Maryja to badziewie, sporo jezdze po Polsce to gdy szukam jakiejs stacji radiowej na zadupiu, wlacza sie zawsze RM, oni maja najmocniejszy sygnal

W ogole to radio nie jest katolickie, stare babki to sluchaja, czyli osoby niereformowalne, normalny katolik tego nie slucha, nie dziwie sie ze kosciol sie odcial od Rydzyka, jednym slowem swir

co wy tak najezdzacie na to radio widac ze niewielu z was go kiedykolwiek sluchalo...i tylko podchwytujecie pare zdan ktore uslyszeliscie badz czytaliscie w innych mediach..i na tym bazujecie..ten caly szum wokol maybacha to byl wymysl wlasnie tych ludzi ktorym pewna prawda przeszkadzala...i tak jak ktos wczesniej napisal macie klapki na oczach...pewnie ze to radio w pewnych sprawach niepotrzebnie sie miesza ale to nie znaczy ze trzeba je potepiac...i co wy pieprzycie ze to jest radio dla starych babek...i ze kosciol sie odcial od radia...warto sie dowiedziec czegos wiecej niz wydawac sądy....moze wam sie podoba kampania wyborcza w tv...sondaze wyłaniające tylko jednego kandydata...to jest w porzadku...potem ludzie dadza glos na tego Tuska bo co zrobią przeciez i tak wygra a dadza na innego po co na kogos kto w sondazach ma 1%...bezsens..ale jasne przeciez winny wszystkiemu jest Rydzyk ...troche obiektywizmu...

Do góry
#407410 - 20/09/2005 22:51 Re: kupujcie wtorkowy Nasz Dziennik z filmem "Nocna Zmiana"
buszmen Offline

shybki - po o obiektywizm, jak w TV mówią co innego ?

pozdrawiam.

Do góry
#407411 - 21/09/2005 09:22 Re: kupujcie wtorkowy Nasz Dziennik z filmem "Nocna Zmiana"
Jacobi Offline
member

Quote:

Quote:

co wy tak najezdzacie na to radio widac ze niewielu z was go kiedykolwiek sluchalo...i tylko podchwytujecie pare zdan ktore uslyszeliscie badz czytaliscie w innych mediach..i na tym bazujecie..ten caly szum wokol maybacha to byl wymysl wlasnie tych ludzi ktorym pewna prawda przeszkadzala...i tak jak ktos wczesniej napisal macie klapki na oczach...pewnie ze to radio w pewnych sprawach niepotrzebnie sie miesza ale to nie znaczy ze trzeba je potepiac...i co wy pieprzycie ze to jest radio dla starych babek...i ze kosciol sie odcial od radia...warto sie dowiedziec czegos wiecej niz wydawac sądy....moze wam sie podoba kampania wyborcza w tv...sondaze wyłaniające tylko jednego kandydata...to jest w porzadku...potem ludzie dadza glos na tego Tuska bo co zrobią przeciez i tak wygra a dadza na innego po co na kogos kto w sondazach ma 1%...bezsens..ale jasne przeciez winny wszystkiemu jest Rydzyk ...troche obiektywizmu...

dajcie spokój chłopaki, szkoda naszego zdrowia. Jak ktoś jest niereformowalny i ma nasrane we łbie to już mu nic nie pomoże. Może kiedyś ich dzieci podziękują im za to że za pracą będą jeździły na zachód bo przecież p. Kwaśniewski stworzył im możliwości.
for all

Do góry
#407412 - 21/09/2005 12:24 Re: kupujcie wtorkowy Nasz Dziennik z filmem "Nocna Zmiana"
z o ® r o Offline
Carpal Tunnel

Quote:

widac ze niewielu z was go kiedykolwiek sluchalo...

Muszę przyznać, że oprócz Polskiego Radia nic już nie da się u nas słuchać. A w Radiu M. "Rozmowy niedokończone" to taki reality show, naprawde można się rozerwać, pośmiać z albo poubolewać nad ciemnotą narodu. Zetki i RMF-y ze swoją sieczką naprawdę wysiadają.

...troche obiektywizmu...

Ale naprawdę apeluje o zachowanie rozsądku. Nie umieszczajmy w jednym poście słów "obiektywizm" i "Radio Maryja" albo "ojciec Rydzyk".

To nie są niezależne media. Tam nie ma wolności wypowiedzi. Nieraz słyszałem sytuację, gdy ktoś o nieco innych poglądach na pewne sprawy (też stały słuchacz i katolik ale miał po prostu troszkę inne zdanie niż prowadzący) chciał najnormalniej w świecie podyskutować. W takich momentach od razu jest wyciszany a na jego wypowiedź (rzeczywiście "niedokończoną" w takim przypadku) pada cięty i złośliwy komentarz prowadzącego nierzadko obrażający słuchacza.

Zdarza się, że sytuacja jest zgoła odwrotna. Dyskusja toczy się na jakiś konkretny temat po czym dzwoni jakaś babcia i syczy do telefonu "Ale proszę ocja to wszystko wina tych Żydów... Ukrzyżowali pana Jezusa a teraz nas chcą zniszczyć..." na co prowadzący trochę skonfudowany "Tak, tak proszę pani, ale dziś rozmawiamy o czymś innym".

Goście, którzy są spraszani do tego radia to też często postacie barwniejsze niż Gulczas czy Frytka. Jacyś niby profesorowie i specjaliści głoszący teorie, od których włos się jeży na głowie i przedstawiający statystyki zakłamane do tego stopnia, że największa komunistyczna propaganda zachowałaby więcej umiaru. I tak twierdzą, że "holocaustu nie było", "w Holandii zabija się kilkaset bezbronnych osób dziennie pomimo ich sprzeciwu (eutanazja)", "homoskesualistów trzeba leczyć", "masoni rządzą Polską" i tym podobne. Posługiwanie się kłamstwem na porządku dziennym.

Najzabawniejsze jest to, że po hektolitrach wylanego jadu najczęściej następuje "a teraz pomódlmy się" po czym wszyscy zaczynają udawać świętoszków. To jest naprawdę równie dobre jak "Kabaret Olgi Lipińskiej", więc proszę nie pisać, że nikt tego nie słucha

Wreszcie kult jednostki. Każdy, kto ma inne zdanie niż Ojciec Rydzyk (które jednak też zmienia się jak chorągiewka na wietrze) jest zdrajcą. Nawet słowa Papieża są nic nie warte jeżeli nie mają aprobaty ojca dyrektora (a tak zdarzało się często). Wierszyki i podlizywanie się przez słuchaczy to już klasyka. Zachowania typowe dla sekty.

Podsumowając, przedstwianie ruchu społecznego jakim jest Radio M. w kontekście innym niż sekta albo fanatyzm religijny a już nie daj Boże wolnego medium, które wobec kłamliwej telewizji głosi nam oto prawdę jest albo bardzo kiepskim żartem albo kompletnym nieporozumieniem. Jeżeli telewizja kłamie to oni łżą jak psy!

Do góry
#407413 - 22/09/2005 07:40 Re: kupujcie wtorkowy Nasz Dziennik z filmem "Nocna Zmiana"
Conrad Offline

I wszystko jest już jasne:
Politycy PiS w Radiu Maryja atakują PO (link)

Jak największy idiota w kraju oraz populiści z Pis'u trzymają się razem za jaja i prowadzą wspólną kampanię wyborczą to wreszcie widać, co to za gówniana partia. Aż smutno patrzyć jak PiS klęka przed Rydzykiem i post-komunie (na których głosy liczy bo też jest partią o poglądach lewicowych)...

Do góry
#407414 - 22/09/2005 08:14 Re: kupujcie wtorkowy Nasz Dziennik z filmem "Nocna Zmiana"
kapitansb Offline
veteran

Quote:

Politycy PiS w Radiu Maryja atakują PO

Jak największy idiota w kraju oraz populiści z Pis'u trzymają się razem za jaja i prowadzą wspólną kampanię wyborczą to wreszcie widać, co to za gówniana partia. Aż smutno patrzyć jak PiS klęka przed Rydzykiem i post-komunie (na których głosy liczy bo też jest partią o poglądach lewicowych)...

No i co z tego ?Mały kapitał ,idiota jak piszesz -nijak to ma się do tuby "Gazety Wyborczej",TVN i Onetu i same autorytety moralne -a tak się wszysy martwią .No i te babcie ,które słuchają -o te głosy walczy PO ?

Kongres Liberalno-Demokratyczny i premier Bielecki -szef partii Tusk .Ustawa o joint-venture i późniejsze skandale innych członków KL-D każe zmienić nazwę-lgną do UD .

Rząd Suchockiej i jeden z jej asów -Rokita .

Rządy AWS -panowie liderzy też w czubie a Buzek obecnie też w plarformie .Agent i członek Klubu Bildenberg -Olechowski załozycielem .

Rydzyk atakuje ich z lewa ,ja tych oszustów nie trawię z prawa .

Drodzy zwolennicy PO -niedługo będziecie się wstydzić .To kasa sprawia ,ze SLD miał taki %,wczesniej AWS ,a teraz stawiają na PO.

Może myslicie ,że będziecie grać legalnie w sieci ?-

Liczycie ,ze będzie lepiej ? -

Conrad- że bedziesz legalnie działał i płacił podatki w Polsce ?-

Ja od momentu ukończenia studiów nie wykonuje swojego zawodu (inż.mechanik ),bo wieksza kasa była gdzie indziej .A teraz opuszczam ten idiotycznie zarządzany kraj ,bo pieniądze które zarabiam własnym rozumem są moje i wara od nich róznym dupkom z czerwonym i rózowym rodowodem ,którzy myslą ,ze kilkoma klipami w TV i uciążliwą propagandą zmienią kraj .Do podjecia działań w tym kierunku skłonił mnie sukces Buzka w wyborach do Parlamentu Europejskiego .To mnie przekonało ,ze rzesze idiotów są w tym kraju nieprzeniknione .

Do góry
#407415 - 22/09/2005 08:22 Re: kupujcie wtorkowy Nasz Dziennik z filmem "Nocna Zmiana"
Conrad Offline

Olechowski, agent... tak? Spójrz lepiej na Rydzyka. Sługa Kremlu i za pomocą Rosji destabilizuje nasz kraj. Nawet nadajniki Kreml mu udostępnia, a tam jak wiadomo nie ma wolniści mediów. Albo uprawiasz politykę Kremla, albo nie istniejesz.. Powinniśmy Rydzykowi odebrać polski paszport i do Moskwy wypieprzyć.

Suchocką bardzo lubiłem i pewnie była najlepszym premierem odkąd pamiętam.

PO jest obecnie jedynym rozsądnym wyborem. A jeśli ktoś tego nie rozumie i woli powtarząc jakieś Lepperowskie hasła to już jest sprawa...

Do góry
#407416 - 22/09/2005 08:37 Re: kupujcie wtorkowy Nasz Dziennik z filmem "Nocna Zmiana"
Biszop Offline
Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...

Meldunek: 24/11/2003
Quote:

Powinniśmy Rydzykowi odebrać polski paszport i do Moskwy wypieprzyć.

jestem za
moge nawet sie dorzucic na bene bo przeciez skoro nie ma Maybacha to pewnie na paliwo tez nie bedzie mial do innej bryki, a przeciez nie mozemy dopuscic zeby sie pociagiem ze 2 doby tulal biedaczysko

ja nie jestem nastawiony wrogo do tego radia ale stwierdzam ze miesza ludziom w glowach strasznie.
milion albo wiecej, babcinek i dziadkow to calkiem spore grono wyborcow, jest o co walczyc.
Rydzyk politykuje na antenie swojego radia, mami ludzi roznymi opowiesciami i nawoluje do tego co dla niego i jego aktualnych partnerow jest na reke, zawiesic ta stacje do wyborow i dosc uprawiania polityki przez kler ktory nie powinien sie tym zajmowac.
Ksieza sa tylko ludzmi i ja zrozumiem slabosci ale takie celowe dzialanie kleryka ogarnietego checia takiego lub innego zysku jest karygodne.

Do góry
#407417 - 22/09/2005 08:48 Re: kupujcie wtorkowy Nasz Dziennik z filmem "Nocna Zmiana"
kapitansb Offline
veteran

Quote:

ja nie jestem nastawiony wrogo do tego radia ale stwierdzam ze miesza ludziom w glowach strasznie.

Ja też nie ,po wyborach wpłacę na konto radia trochę z zysków pochodzących z udanych spekulacji na eurusd i dzisiaj
eurpln .

Może w końcu uda się rozpieprzyć ten układ okragłostołowy - bo tylko o to i wyłącznie o to toczy się gra .Dalej będzie już dobrze .

Do góry
#407418 - 22/09/2005 09:27 Re: kupujcie wtorkowy Nasz Dziennik z filmem "Nocna Zmiana"
Conrad Offline

Śmieszne jest to, że jak by nie Rydzyk to bym zapewne do dziś nie wiedział co to jest Maybach. Akurat samochody leżą poza moimi zainteresowaniami. Kupiłem nowego Passata w 1998 i do dziś nim jeżdzę. Przebieg niecałe 60 tyś. km, czyli prawie jak nowy. Stąd nie planuję zmieniać w najbliższych latach a same samochody rzadko mnie interesują. Pojechać, dotrzeć, wrócić, i koniec. Byle bezpiecznie.

Jeśli chodzi o Radio Maryja to nie znoszę Rydzyka i tej jego propagandy. Mam w rodzinie słuchaczy i widzę jak potrafią prać mózg. Dziadkowie nawet świadectwa udziałowe NFI im przesłali na "ratowanie stoczni". Oczywiście stocznia nie dostała grosza, Rydzyk forsę zatrzymał, i na dodatek nawet chyba nie chciał ujawnić ile zebrał. A cały czas tylko słychać "daj, daj, daj bo radio zniknie...". Jest to po prostu sekta. A najgorsze jest uprawianie polityki Kremla. Jak było NATO to było "nie, nie, nie!". Jak była UE to było "nie, nie, nie!". Skoro Putin daje nadajniki to trzeba być wiernym szefowi.

Do góry
#407419 - 22/09/2005 09:41 Re: kupujcie wtorkowy Nasz Dziennik z filmem "Nocna Zmiana"
Biszop Offline
Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...

Meldunek: 24/11/2003
Quote:

Jeśli chodzi o Radio Maryja to nie znoszę Rydzyka i tej jego propagandy. Mam w rodzinie słuchaczy i widzę jak potrafią prać mózg. Dziadkowie nawet świadectwa udziałowe NFI im przesłali na "ratowanie stoczni". Oczywiście stocznia nie dostała grosza, Rydzyk forsę zatrzymał, i na dodatek nawet chyba nie chciał ujawnić ile zebrał. A cały czas tylko słychać "daj, daj, daj bo radio zniknie...". Jest to po prostu sekta. A najgorsze jest uprawianie polityki Kremla. Jak było NATO to było "nie, nie, nie!". Jak była UE to było "nie, nie, nie!". Skoro Putin daje nadajniki to trzeba być wiernym szefowi.

jeszcze jedno mnie zastanawia, przeciez kler powinien zyc moze nie w ubostwie ale przynajmniej na tyle zeby nie razilo po oczach, a jestem ciekaw czy te babcinki i dziadkowie i inni wyznawcy rydzykoreligii widzieli te posiadlosci w Toruniu?? ja rozumiem ze stacja itd ale kurwa jak to zobaczylem to mnie skrecilo.
dla mnie to zupelny popapraniec, szarlatan i wyludzacz, tylu ludzi ile naciagnal na swoje spiewki to szok, gdyby zrobil to np ktos o nazwisku X poszedlby dawno siedziec, a nasz najslynniejszy polski kleryk dalej bimba wszystkim na nosie bo potrafil tak zmanipulowac swoich sluchaczy ze jest nie do ruszenia.

to byl juz zupelny OT ale Rydzyk i jego postawa mnie zniechecaja do czegokolwiek.

Do góry
#407420 - 22/09/2005 10:35 Re: kupujcie wtorkowy Nasz Dziennik z filmem "Nocna Zmiana"
Nirtz Offline
Carpal Tunnel

Quote:

Politycy PiS w Radiu Maryja atakują PO (link)

nie łączyłbym PiSu i ojca Rydzyka, całą kadencje nie byli zapraszani do RM, trwała nachalna propaganda LPR-u, dopiero teraz gdy Rydzyk pokłócił się z Giertychem zaczęli być zapraszani, sam J.Kaczyński był bojkotowany przez lata za wypowiedź o agentach Rosji (nadajniki na Uralu),
nie da się mieć 30-40% poparcia nie szukając poparcia w różnych środowiskach, w USA Partia Rapublikańska ma różne skrzydła konserwatywno-liberalne (cos jak PO a raczej UPR) i tzw. prawicę religijną (taki LPR), żeby utrzymac takie poparcie trzeba szukac poparcie w możliwie najszerszym kręgu;
obecnie histeria anty-PO w RM i jej mediach sięgnęła zenitu, podobne wytaczanie najcięższych dział było przed referendum z UE, z wiadomym skutkiem

Do góry
#407421 - 22/09/2005 11:28 Re: kupujcie wtorkowy Nasz Dziennik z filmem "Nocna Zmiana"
z o ® r o Offline
Carpal Tunnel

Quote:

Ja też nie ,po wyborach wpłacę na konto radia trochę z zysków pochodzących z udanych spekulacji na eurusd i dzisiaj
eurpln .

Może w końcu uda się rozpieprzyć ten układ okragłostołowy - bo tylko o to i wyłącznie o to toczy się gra .Dalej będzie już dobrze .

Widzę, że dobre przesłanki prowadzą Cię do chorych wniosków

Do góry
#407422 - 22/09/2005 13:40 Re: kupujcie wtorkowy Nasz Dziennik z filmem "Nocna Zmiana"
buszmen Offline

No to, że RM jest przeciwko UE to tylko dobrze o nim swiadczy. Inna sprawa ze argumenty, który wytaczał Rydzyk & co to nie te argumenty, które trafiają do mnie, bo były one raczej skierowane do zwolenników PPN[bezustannie ten skrót kojarzy mi sie ze skrótem genialnej piosenki, co tez mi sie nie podoba].

Conrad - co ma znaczyc 'Olechowski, agent?' Przeciez sam sie przyznał, to o czym mowa?

Nie bede sie w glebiał w ten temat, bo nie jestem ani sluchaczem ani zwolennikiem RM. Ale tez smieszy mnie jak bardzo niektorzy sa podatni na wszystko co usłysza o tym Radio w TV, albo przeczytają w GW.

Do góry
#407423 - 22/09/2005 13:47 Re: kupujcie wtorkowy Nasz Dziennik z filmem "Nocna Zmiana"
KeeP Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 30/09/2003
Quote:

Ale tez smieszy mnie jak bardzo niektorzy sa podatni na wszystko co usłysza o tym Radio w TV, albo przeczytają w GW.

albo po prostu tego radia posłuchają..

takiej nienawiści jaka płynie czasami z tej rozgłośni to chyba w żadnym innym radiu nie słychać...

zresztą...to samo jest w "Naszym Dzienniku" w listach od czytelników...kiedyś z ciekawości przeczytałem i sie załamałem...

Do góry
#407424 - 22/09/2005 15:13 Re: kupujcie wtorkowy Nasz Dziennik z filmem "Nocna Zmiana"
Conrad Offline

Radio Maryja i Nasz Dziennik to rzeczywiście niekończące się źródło nienawiści. Nie wiem jak można coś takiego robić i to jeszcze pod przykrywką katolicyzmu. To już jest po prostu chore.

Dlatego jak zobaczyłem, że PiS z Rydzykiem trzymają się za ręcę i sieją kłamstwa to po prostu nie mogłem uwierzyć, że PiS mógł spaść do tak żenującego poziomu. Wcześniej była to partia, z którą się nie zgadzałem, ale do której miałem jeszcze szacunek. Dziś w moich oczach są starszym bratem LPRu.

W Naszym Dzienniku non-stop jest propaganda polityczna i to nawet od pierwszej strony się zaczyna. Sondaże są oczywiście totalnie sfinglowane - dobrze że nie piszą, że PO oraz PiS nie wejdą do parlamentu a najwięcej osób jest chętnych głosować na Macieja Giertycha.

Dla Twojej wiadomości Buszmen ja naprawde rzadko czytam Gazetę Wyborczą czy oglądam telewizję. Wyborcza potrafi być tendencyjna (widać tam dwie a nawet trzy frakcje w gazecie - Tusk kontra Kaczynski kontra Cimoszewicz... teraz o jedną mniej) i na ogól kupuję tylko Rzeczpospolitą. Chyba, że jestem na wakacjach bo wiadomo... kilka piwek i wtedy "łatwiej wchodzi" GW niż Rz, która jest na wyższym poziomie i wymaga większej koncentracji niż pozwala na to kombinacja browara+słońce.

Dziwi mnie natomiast Twoja postawa wobec UE, co jest olbrzymią szansą dla nas. UE nie jest od tego by wyciągnąć rękę i rzucać pieniędzmi - jest od stworzenia ludziom jak największych możliwości. Dzisiaj studenci moga jechać np. do Wielkiej Brytanii i płacić za studia tyle co Brytyjczycy, czyli około 1/7 tego co wcześniej. Mogą też bez ograniczeń w wielu państwach (m.in. w Anglii) pracować, mieszkać, kształcić się, itd. (nawet w USA tak nie ma, gdzie na państwowych uczelniach osoby spoza tego stanu płacą gdzieś 7x więcej!).

W UE chodzi o zniesienie barier i widać to nawet po naszym mocno rosnącym eksporcie. Kto by kiedyś pomyślał, że to my zalejemy Europę towarami?? Każdy myślał, że to nas zaleją! Wejście do Unii było koniecznością, natomiast polityczną tożsamość musimy mieć swoją i cieszą mnie wybory np. F-16 dla naszych sił zbrojnych oraz nowe Boeingi dla LOTu. Ze względu na najgorszych z możliwych sąsiadów (po oby stronach) musimy utrzymywać mocne stosunki dyplomatyczne z USA. Anglicy zresztą też. I tutaj ten kierunek też należy trzymać, bo Niemcy czy Rosja nie są dla nas żadnymi partnerami w świecie politycznym.

Do góry
#407425 - 22/09/2005 15:34 Re: kupujcie wtorkowy Nasz Dziennik z filmem "Nocna Zmiana"
buszmen Offline

Ale ja nie jestem przeciwko integracji. Wiadoo ze są jakies tam plusy UE, tyle ze generalnie nam, jako Polsce to sie nie oplaca. Słusznie powiedzial Korwin ze to jest trup gospodarczy, bo jest. UE sie nie rozwija i póki nie zmieni sie tam polityka w sposób znaczący to sie rozwijac nie zacznie.

Import niekiedy jest wazniejszy niz eksport - jesli jest oplacalny, to inna sprawa. Ale nie o tym chciałem. Chodzi o to ze mozna zawierac inne porozumienia miedyznarodowe, a nie wchodzic do tego biurokratyczno - socjalistycznego tworu. Niby Conrad piszesz jako zwolennik liberalizmu, no a tego liberalizmu w UE nie ma. To nie jest tak ze ja sobie wbiłem w banie ze UE to szatan i tam nie mozna wchodzic. Ja nie chce takiej UE, która wyglada jak ZSRE. Przeciez w krajach, które są w UE rzadzą socjalisci. Wszystko oparte jets na normach, w dodatku głownym załozeniem Unii jest to, że wszystkie kraje powinny równac do pewnego poziomu rozwoju. I niestety nie wyglada to tak ze wszyscy rownaja w góre, a niestety odwrotnie, dlatego tez spowodowano koniec szybkiego wzrostu gospodarczego w Irlandii, by ta rozwijała sie jak będące tutaj wzorem Niemcy - tempo rozwoju 0.5% - wyczesane.

W UE nie ma wolnego rynku, sa jakies normy, ograniczenia itd. A to jest ideologicznie czysto socjalistyczne. Ponadto dązenie do jednego modelu państwa jest fatalne. Bo wartosc stanowi róznorodnosc i to dzieki róznorodnosci powstaje rozwój. I taka współpraca ma sens - oparta na roznorodnosci, na wolnych interesach, bez udzialu władz, prawdziwie wolnorynkowa wspólpraca. UE takie nie jest, ogranicza mozliwosci rozwoju i dlatego jestem takim jej oponentem. A to ze w 'Unii' jest kryzys to zadne odkrycie, a to dopiero początek wielkiego kryzysu. Wiadomo z państwa zachodnie miały interes w rozszerzeniu Unii, bo u nich nie ma juz co krasc - i chca aby wyjezdzajacy np z Polski placili u nich składki ZUS itd. Fajnie wczoraj zdradzil przypadkiem prawde Borowski, mówiac ze to co dla Francji było zle, jets dobre dla Polski

A tak de facto to UE formalnie nie istnieje i prawdopodobnie nie powstanie;]

Do góry
#407426 - 22/09/2005 15:44 Re: kupujcie wtorkowy Nasz Dziennik z filmem "Nocna Zmiana"
Tetfol Offline
Carpal Tunnel

Tu coś dla Giertycho i Rydzyko podobnych którzy twierdzili że do Unii bedziemy dopłacali.

http://biznes.onet.pl/0,1168062,wiadomosci.html

Do góry
#407427 - 22/09/2005 22:14 Re: kupujcie wtorkowy Nasz Dziennik z filmem "Nocna Zmiana"
z o ® r o Offline
Carpal Tunnel

Quote:

Wiadomo z państwa zachodnie miały interes w rozszerzeniu Unii, bo u nich nie ma juz co krasc - i chca aby wyjezdzajacy np z Polski placili u nich składki ZUS itd.

Dobre Czekają na nas z otwartymi ramionami. Podobnie jak Korwin broniąc swojej racji lubisz posunąć się do granic absurdu, co - jak i w jego przypadku - wywołuje powszechną wesołość.

To proste pytanie teraz. Kto kogo ciągnie w dół? Francja i Niemcy nas czy na odwrót? A może to właśnie my (czytaj: nowi członkowie) jesteśmy przyczyną kryzysu UE? No ale oczywiście nie. Nieprawdą jest, że kraje zachodnie broniły się rękami i nogami przed zalewem taniej siły roboczej z Polski. Przeciwnie. Zacierały ręce na myśl o nowych składkach ZUS

Na razie, jakkolwiek wyglądałoby to z perspektywy "starej" Unii, widać o wiele więcej plusów niż minusów rozszerzenia dla naszego kraju. I tak będzie jeszcze przez najbliższe kilkanaście lat. A czy zażegnanie kryzysu odbędzie się kosztem nowych członków jak niektórzy straszą - czas pokaże. Moim zdaniem to nie jest żadne rozwiązanie. Unia jest w kryzysie ale ma tego świadomość. Kryzys nie jest tak głeboki żeby z niego nie wyszła.

Ponadto w "starej" UE żyje się dobrze. Powszechne jest uproszczenie, że o tym czy w danym kraju jest dobrze czy nie decyduje sytuacja gospodarcza, której jedynym wyznacznikiem jest wzrost PKB. Są inne wskaźniki jak chociażby HDI stawiający kraje stanowiące trzon UE w ścisłej czołówce na swiecie. Trzeba oddać jednak sprawiedliwie, że krajem o najwyższym HDI jest pozostająca poza Unią Norwegia. Ale tu pytanie: czy nas było stać na pozostanie poza UE podobnie jak Norwegów? Moja odpowiedź: nie.

Do góry
#407428 - 23/09/2005 00:29 Re: kupujcie wtorkowy Nasz Dziennik z filmem "Nocna Zmiana"
buszmen Offline

A kto sie broni przed tania sila roboczą? Społeczenstwo. A czy społeczestwo np Niemiec wie, ze ich rząd ze wzgledu na socjalistyczna polityke zaciągnął juz kredyty od nastepnych pokolen?

Socjaliscie lubia rozdawac[nieswoje oczywiscie] i tak rozdawano np Hiszpanii, ale teraz ci socjalisci nie maja juz z czego rozdawac, a kryzys jest faktem. Ludziom we Francji zyje sie na pewno lepiej niz w Polsce, ale dlatego ze jet ona bogatsza. Rozwijac sie natomiast przestala i to nie jest przyczyną tego ze jest juz rozwnieta dostatecznie. Bo np USA rozwijają sie wciąz. To co nazywamy potocznie Unia Europejska moze doprowadzic do jednej bardzo złej rzeczy - mianowicie głos Europy przestanie sie liczyc w swiecie, co zreszta juz własciwie nastepuje. Rozwijaja sie natomiast i to bardzo preznie państwa azjatyckie[bo podatki tam są niskie].

Zazegnanie kryzysu nie bedzie kosztem nowych członków, a generalnie obecnosc 'UE' zle wpływa na gospdoarke wszystkich członków. Dlatego najprawdopodobniej koncepcja powstania tego tworu, chorego od podstaw nie wejdzie w rzeczywistosc. No ale zobaczymy ile lat jeszcze pociągną socjalisci.

Integrajcja miedzynarodowa - tak
Integracja w ramach ZSRE - dziekuje bardzo, zbyt mocno kocham Polske zeby sie na to godzic.

Do góry
#407429 - 23/09/2005 06:40 Re: kupujcie wtorkowy Nasz Dziennik z filmem "Nocna Zmiana"
kapitansb Offline
veteran

Quote:

[ Powszechne jest uproszczenie, że o tym czy w danym kraju jest dobrze czy nie decyduje sytuacja gospodarcza, której jedynym wyznacznikiem jest wzrost PKB. .

To nie jest żadne uproszczenie -tak po prostu jest .Strefa euro to wzrost PKB 0.8 -moze to kogoś śmieszyć -ale tak jak mówi JKM jest to trup gospodarczy .W przeciwieństwie do większości z Was gram na walutach ,surowcach i giełdzie od lat -więc ta tematyka nie pojawia się u mnie z okazji wyborów .

Azja (Chiny ,Indie ) + USA to jest motor gospodarki światowej a Europa (Niemcy+Francja )-kryzys na długie lata (na razie poza UK ).

Do góry
#407430 - 23/09/2005 07:21 Re: kupujcie wtorkowy Nasz Dziennik z filmem "Nocna Zmiana"
Tetfol Offline
Carpal Tunnel

Bez przesady. Będąc w Unii Europejskiej nikt niebroni nam mieć niskich podatków. Nikt nienakazuje nam mieć rozbudowanego do granic absurdu socjalu. Francja i Niemcy rozwijają się wolno nie przez Unię Europejską tylko przez swój socjal i wysokie podatki.Mamy przecież w Unii przykład Irlandii która swoją szansę w Unii wykożystała znakomicie.

Do góry
#407431 - 23/09/2005 09:57 Re: kupujcie wtorkowy Nasz Dziennik z filmem "Nocna Zmiana"
buszmen Offline

Co?! Przeciez wprowadzenie Euro do Irlandii zahamowało jej rozwój. Jak nikt nie broni nam miec niskich podatków? A ten raban o 'obnizenie' akcyzy? Co to było?

Zacytuje JKM.

'UE ma tyle samo wspólnego z Europą co III Rzesza z Niemcami, a ZSRR z Rosją'.

Do góry
Strona 1 z 5 1 2 3 4 5 >

Moderator:  Biszop, rafal08