Strona 1 z 4 1 2 3 4 >
Opcje tematu
#418292 - 02/10/2005 21:22 Niedzielny reportaż TVN o radiu Maryja!
Kylo Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 19/09/2005
Mnie osobiscie troche zszokowal. Szczegolnie te dewotki i dewoci przesiaknieci nienawiscia. W szczegolnosci ten dziadek nazywajac dziennikarzy TVNU zydami. Dobrze powiedziane nie mozna dotrzec do jego "twierdzy". Splawiali dziennikarzy, niemal wszedzie.Piszcie o swoich odczuciach po ogladnieciu reportazu...

Do góry
Bonus: Unibet
#418293 - 02/10/2005 22:23 Re: Niedzielny reportaż TVN o radiu Maryja!
sHybki Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 10/01/2005
taa bo nikt nie ma nic do roboty...ble ble ble

Do góry
#418294 - 03/10/2005 08:06 Re: Niedzielny reportaż TVN o radiu Maryja!
Łukaszek Offline
old hand

Meldunek: 17/01/2004
Kylo a ty nie masz czego sluchac? tylko radia maryja

Do góry
#418295 - 03/10/2005 08:39 Re: Niedzielny reportaż TVN o radiu Maryja!
Kylo Offline
Carpal Tunnel

Quote:

Kylo a ty nie masz czego sluchac? tylko radia maryja

Czy ja gdzieś napisałem, że słucham radia Maryja??
Czytaj ze zrozumieniem to był reportaz o radiu Maryja

Do góry
#418296 - 03/10/2005 08:43 Re: Niedzielny reportaż TVN o radiu Maryja!
Mastro Tomo Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 18/08/2003
Moim zdaniem bardzo dobry reportaż, którego oglądnąłem z wielkim zaciekawieniem.

Dobrze, że powstają takie reportaże, dzięki niemu można dowiedzieć się czegoś więcej o ojcu dyrektorze :]

Mnie osobiście najbardziej zszokował fakt, tego strajku w stoczni, na którego ojciec miał podarować jakieś wspomożenie finansowe, niestety nic nie trafiło do stoczni, a potem się dziwimy, że wspaniałomyślny ojciec dyrektor jeździ najdroższym samochodem na świecie (czyt. Maybachem).

Oburza mnie też postawa ludxi (głównie starych), których zachowanie w stosunku do innych stacji tv jest karygodna. Najbardziej uśmiałem się jak jedna babulinka mówiła '' Ojcu Tadeuszowi należy się nobel'' a ja pytam za co ? za okradanie ?

Do góry
#418297 - 03/10/2005 09:01 Re: Niedzielny reportaż TVN o radiu Maryja!
szczeka Offline
old hand

Meldunek: 20/03/2003
Quote:

[cut] a potem się dziwimy, że wspaniałomyślny ojciec dyrektor jeździ najdroższym samochodem na świecie (czyt. Maybachem).[cut]

Wyprowadzając z błędu - nie jeździ.

Do góry
#418298 - 03/10/2005 09:12 Re: Niedzielny reportaż TVN o radiu Maryja!
Conrad Offline
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"

Meldunek: 14/11/2000
Quote:

Najbardziej uśmiałem się jak jedna babulinka mówiła '' Ojcu Tadeuszowi należy się nobel'' a ja pytam za co ? za okradanie ?

Dokładnie. Rzadko używam takich słów, ale Rydzyk jest największą kurwą w kraju. Jego stacja jest tak Katolicka jak Al Jazeera. Towarzysz Rydzyk tylko sieje nienawiść i żeruje na prostych ludziach, których okrada akcjami typu "ratujemy stocznię" a później ani grosza tam nie wysyła. Najgorsze jest to, że z tą mędą trzymają politycy PiSu. Drugie co najgorsze, to to że Putin jeszcze mu daje nadajniki. Widocznie musi w tym mieć jakiś cel bo inaczej by tak nie było...

Do góry
#418299 - 03/10/2005 09:43 Re: Niedzielny reportaż TVN o radiu Maryja!
Biszop Offline
Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...

Meldunek: 24/11/2003
Polacy uwazaja sie za bardzo wierzacy narod (w wiekszosci), po smierci Ojca Swietego Rydzyk zacznie przejmowac role jaka dotad pelnil zmarly papiez, o ile umilowanie Jana Pawla bylo logiczne i jak najbardziej normalne o tyle to co dzieje sie dookola tego idioty zaczyna przechodzic ludzkie pojecie, jestem niemalze pewnien ze jest kwestia czasu gdy Torun i siedziba radia stanie sie miejscem pielgrzymek ludzi "wierzacych".
zdaje sobie sprawe z tego ze TVN i Rydzyk tocza wojne miedzy soba ale niech mi ktos wytlumaczy zachowanie tego kretyna ktory wyzywal reporterow TVN od Zydow, wil sie jak ryba na ladzie bo zobaczyl kamere "wrogiej" stacji telewizyjnej??
skad to sie bieze?? Pismo Swiete mowi o takiej nienawisci??
nie jestem wrogiem kosciola, jest wielu ksiezy ktorym nalezy sie wielki szacunek za to co i jak robia ale ten stary cwaniak powinien zadyndac na sznurze i nie byloby mi go ani troche szkoda ani jako ksiedza ani jako czlowieka, ma ogromna wladze w rekach i korzysta z niej dla osiagniecia swoich celow wmawiajac ludziom takie bzdury jak to ze Polska rzadza Zydzi, czy tez inne "ciekawostki".
ja sie pytam jak to jest mozliwe, przeciez nie jestesmy az tak zacofani zeby taki ktos jak Rydzyk mogl wciskac ludziom do glow takie bzdury, a moze??

Do góry
#418300 - 03/10/2005 09:52 Re: Niedzielny reportaż TVN o radiu Maryja!
h0oli Offline
enthusiast

Meldunek: 16/04/2004
Rydzyk jest chyba pedałem plażowym ja osobiście go don't like

POLAKOM GRATULUJEMY RYDZYKA

Do góry
#418301 - 03/10/2005 10:02 Re: Niedzielny reportaż TVN o radiu Maryja!
Igor Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 16/11/2004
Quote:

Mnie osobiscie troche zszokowal. Szczegolnie te dewotki i dewoci przesiaknieci nienawiscia. W szczegolnosci ten dziadek nazywajac dziennikarzy TVNU zydami.

Po pierwsze pisze się Żydzi, a nie żydzi.
Po drugie ten dziadek musi być bardzo ciemny jeśli używa słowa Żyd w pejoratywnym znaczeniu i uważa się za chrześcijanina. Pewnie jest tak ciemny, że nawet nie wie, że twórcą religii chrześcijańskiej jest niejaki Jezus Chrystus, który był z pochodzenia Żydem. A poza tym cały Stary Testament jest historią Żydów.
Jak ktoś używający słowa Żyd w pejoratywnym znaczeniu może siebie nazywać chrześcijaninem? Ten dziadek jest bardzo ciemnym człowiekiem. Żal mi go.

Do góry
#418302 - 03/10/2005 10:11 Re: Niedzielny reportaż TVN o radiu Maryja!
Biszop Offline
Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...

no prosze prosze Igor
mimo ze nie umiesz grac w "football", bywasz irytujacy to potrafisz ciekawie napisac podajac do tego dobre argumenty
pod tym co wyzej smialo sie podpisze

Do góry
#418303 - 03/10/2005 10:29 Re: Niedzielny reportaż TVN o radiu Maryja!
Bzyku Offline
Blade Runner

Meldunek: 04/05/2004
ja też to oglądałem i specjalnie w nocy posłuchałem radia maryja (tak, tak!) żeby się pośmiać co tam będą mówili...

... a mówili dużo oj dużo...

... fanatycy dzwonili do radia i niektórzy z płaczem rozpoczynali swój wywód: "jak oni mogą tak bezczelnie atakować naszego najukochańszego ojca dyrektora kochanego, który tak wiele zrobił dla Polski, jest ostoją Polskości... blebleble...

Oczywiście niemal w każdej wypowiedzi nazywano TVN stacją żydowską, masońską, czcicielami szatana itd.

Na zarzut że o.Rydzyk od kilku lat nie odwiedził nie tylko grobów rodziców, ale i swojej rodziny ojciec prowadzący ma odpowiedź: Bo Bóg wybrał ojca dyrektora na służbę narodowi i ten nie ma czasu na "przyziemne" sprawy (dosłownie tak to nazwał).

Mówił też o najściach dziennikarzy TVN-u, którzy non-stop nachodzą siedzibę radia i wrzucają przez płot jakieś pluskwy, podsłuchują, nagrywają itd. Kilka razy słuchacze za przeproszeniem, wycierali sobie tyłek Papieżem Janem Pawłem II, cytując jakiś wyrwany z kontekstu fragment jego słów i interpretując to jako nawoływanie Papieża do walki z bezbożnymi i działającymi w służbie wroga mediami, takimi jak TVN.

Generalnie to wytrwałem jakieś pół godziny, bo już mnie zaczynało coś trafiać. Skrajny fanatyzm to zbyt łagodne określenie na to radio i dziękujmy Bogu że ich wielbiciele to w większości ludzie starzy, tak więc z każdym rokiem z przyczyn naturalnych wyznawców Rydzykuizmu powinno ubywać.

Bardzo ciekawa jest też nienawiść do Żydów. Rydzyk i jego wyznawcy zapominają nie tylko o tym, o czym wspomniał Igor, że Chrystus był Żydem.
Zapominają też o tym, że ta tak święta dla nich Biblia, to nic innego jak ... mitologia żydowska.

Do góry
#418304 - 03/10/2005 10:31 Re: Niedzielny reportaż TVN o radiu Maryja!
v3n0m Offline
old hand

Meldunek: 08/12/2002
Bedzie troche OT
Rzadko chodze do kosciola najczesciej jak jestem na wsi u dziadkow bo zamawiaja msze za zmarlych i nie mam wyboru . Pleban zawsze mnie smieszy ale ostatnio sam przeszedl samego siebie. Po kazaniu o najwiekszej katolickiej parafii, ktora rzekomo znajduje sie na Syberii( o powierzchnie mu chodzilo, info wzial z TV trwam ). Pozniej przeszedl do wyborow . Powiedzial ze katolik moze glosowac tylko na katolika. Bo co to za prezydent co jak caly narod klekal to on nie kleknal( o Kwasa mu chodzilo ale nie wiem do jakiej sytuacji sie odwolywal). Mowil jeszcze ze to hanba jesli Polska nie bedzie miec prezydenta katolika. I na koniec dowalil cos takiego tym to juz mnie calkim rozwalil. Jednen jest tylko katolikiem z tych x kandydatow( nie wiem ilu ich jest wiec wpisalem x). A na koniec pointa "Zeby bylo jasne to pan Lech Kaczynski jest katolikiem" . Jak zwykle sie tam usmialem ale w sumie to to nie jest smieszne

Do góry
#418305 - 03/10/2005 10:45 Re: Niedzielny reportaż TVN o radiu Maryja!
Biszop Offline

Quote:

Generalnie to wytrwałem jakieś pół godziny, bo już mnie zaczynało coś trafiać. Skrajny fanatyzm to zbyt łagodne określenie na to radio i dziękujmy Bogu że ich wielbiciele to w większości ludzie starzy, tak więc z każdym rokiem z przyczyn naturalnych wyznawców Rydzykuizmu powinno ubywać.

ze znaczna czescia sie zgadzam, jednak z cytowanym fragmentem nie moge,
wyznawcow tego swinstwa nie bedzie ubywac, minie duzo czasu zanim zacznie sie zmniejszac poglowie tych ludzi, nie masz pojecia jak duzo mlodych ludzi dalo sie omamic Rydzykowi i jego wizji Polski, juz kiedys pisalem, mam w firmie dwoch pracownikow ktorzy jedyna stacja radiowa ktorej sluchaja jest owe radio.
sa to ludzie ktorzy maja rodziny, nie sa starzy bo ledwo przekroczyli 30 lat i jakiekolwiek rozmowy na temat Rydzyka koncza sie niczym, nie jestes w stanie z nimi porozmawiac bo maja tak gleboko zakorzenione "wartosci" sugerowane przez radio ze zarowno oni jak i ich dzieci beda szli dlugo sciezka nienawisci wyznaczona przez Rydzyka,
przyklad
jeden z wymienionych podczas rozmowy o "dupie maryny" dzis rano zapytany przez inna osobe czy ogladal TVN o malo nie dostal spazmow, jak juz mu przeszlo odpowiedzial ze nie oglada zydowskich programow
oczywiscie mnie jego poglady nie interesuja ale przyznaje ze zaczyna mnie denerwowac fakt ze w firmowym samochodzie slucha tej chorej stacji.

Do góry
#418306 - 03/10/2005 11:07 Re: Niedzielny reportaż TVN o radiu Maryja!
SZYMEL Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 03/06/2004
zgadzam sie z Biszopem, ze coraz wiecej mlodych bedzie stanowilo o sile tej rozglosni.Prztpomne jedno ze stwierdzen rydzyka z wczorajszego programu : "Ludzie mlodzi sa tak kochani, da sie ich formowac, niemal jak plasteline"

a powstanie szkoly ksztalcacej przyszlych dziennikarzy radia m., tv trwam, itp. potwierdza , ze przyszlosc ojca ukochanego nieziemsko przebieglego dyrektora, niemal qrwa terminatora stanowic beda owe ludki z plasteliny.

apeluje do wszystkich o rozsadek i opamietanie

Do góry
#418307 - 03/10/2005 11:10 Re: Niedzielny reportaż TVN o radiu Maryja!
Bzyku Offline
Blade Runner

może się opamiętają jak za namowami ojca tranzystorysty wpłacą cały swój majątek na konto radia.

Do góry
#418308 - 03/10/2005 11:22 Re: Niedzielny reportaż TVN o radiu Maryja!
SZYMEL Offline
Pooh-Bah

wlasnie w radyjku trwa ofensywa na tvn i gw

Do góry
#418309 - 03/10/2005 11:25 Re: Niedzielny reportaż TVN o radiu Maryja!
Kylo Offline
Carpal Tunnel

Mówili wczoraj także o kobiecie, która wpłaciła na konto radia cały swój majątek 100.000zł. Po jakimś czasie poważnie zachorowała i potrzebowała część gotówki na drogie leki. Wspaniałomyślny ojciec Rydzyk oczywiście nie odpowiedział na list chorej... Ten człowiek nie ma serca, a wszystkich słuchaczy ma głęboko w dupie, wpaja biednym ludziom wyimaginowane wartości.

Ciekawostka: Kiedyś kumpel podał mi pewny numer, zadzwonilem okazalo sie ze to jeden z numerow do radia Maryja. Włączyła sie sekreterka, ku mojemu zdziweiniu usłyszałem taka informacje: Po uslyszeniu sygnalu prosze sie wyspowiadac . Niewiedzialem czy sie smiac czy plakac...

Do góry
#418310 - 03/10/2005 11:53 Re: Niedzielny reportaż TVN o radiu Maryja!
z o ® r o Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 15/09/2003
Quote:

Odsyłam do www.sjp.pwn.pl. W podstawówce tego chyba uczyli.

Do góry
#418311 - 03/10/2005 11:58 Re: Niedzielny reportaż TVN o radiu Maryja!
v3n0m Offline
old hand

Quote:

Quote:

a mnie sie wydaje ze zalezy jakiego znaczenia uzyl

# Żyd (członek narodu żydowskiego) -dzie; -dzi, -dów
# żyd (wyznawca judaizmu) -dzie; -dzi, -dów

Do góry
#418312 - 03/10/2005 12:01 Re: Niedzielny reportaż TVN o radiu Maryja!
Logan Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 14/12/2003
Mnie przeraza to ze Kosciol obawia sie jednoznacznie i stanowczo zareagowac na poczynania dyrektora.Jeszcze troche i do schizmy dojdzie. Mocherowe berety wybiora Rydzyka na swojego Ojca Swietego, bo jak to moze byc zeby Niemiec nami rzadzil.

Do góry
#418313 - 03/10/2005 12:10 Re: Niedzielny reportaż TVN o radiu Maryja!
ozzy123 Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 02/10/2003
Na jakie częstotliwości nadaje Radio Ma Ryja?

Do góry
#418314 - 03/10/2005 12:10 Re: Niedzielny reportaż TVN o radiu Maryja!
Kuba88 Offline
addict

Meldunek: 23/02/2005
Trzy słowa do ojca prowadzącego "Hu* ci w dupe" to był dobry tekst na antenie radia maryja a pozatym to przynajmniej tvn pokazal obraz tego rydzyka calego niech wkoncu te stare baby zroumieja ze on nic wspolnego z Bogiem nie ma!!! smiac sie chcialo jak sie widzialo jak ci ludzie mu wierzą we wszystko i oddaja mu majątki;/ głupota ludzka nie zna granic!

Do góry
#418315 - 03/10/2005 12:36 Re: Niedzielny reportaż TVN o radiu Maryja!
Kylo Offline
Carpal Tunnel

Quote:

Quote:

Wyraz "Zydzi" napisalem w pospiechu jak i caly tekst, kapnalem sie dopiero po zatwierdzeniu posta. Jak wiemy nie ma tu opcji edit :/.
Jeśli kogoś urazilem to Przepraszam

Do góry
#418316 - 03/10/2005 12:41 Re: Niedzielny reportaż TVN o radiu Maryja!
z o ® r o Offline
Carpal Tunnel

Nie denerwuj się Tak jak mówiłem odsyłam do http://sjp.pwn.pl/haslo.php?id=73373

Do góry
#418317 - 03/10/2005 12:42 Re: Niedzielny reportaż TVN o radiu Maryja!
pyk Offline
old hand

Meldunek: 02/01/2004
Rydzyk to zwykly naciagacz, potrafil omamic spora grupe ludzi i kase na nich ciagnie. A co do babki ktora krzyczala, zeby dac mu nobla, to miala w pelni racje: RYDZYKOWI NALEZY SIE NOBEL ALE W DZIEDZINIE MANIPULACJI I OMAMIANIA (szkoda tylko, ze takiego niema bo mielibysmy kolejnego nobliste).

Do góry
#418318 - 03/10/2005 12:59 Re: Niedzielny reportaż TVN o radiu Maryja!
buszmen Offline

Meldunek: 17/06/2003
Quote:

Po drugie ten dziadek musi być bardzo ciemny jeśli używa słowa Żyd w pejoratywnym znaczeniu i uważa się za chrześcijanina. Pewnie jest tak ciemny, że nawet nie wie, że twórcą religii chrześcijańskiej jest niejaki Jezus Chrystus, który był z pochodzenia Żydem. A poza tym cały Stary Testament jest historią Żydów.
Jak ktoś używający słowa Żyd w pejoratywnym znaczeniu może siebie nazywać chrześcijaninem? Ten dziadek jest bardzo ciemnym człowiekiem. Żal mi go.

Abstrachuje całkowicie od tego co powiedział ten dziad, bo to jest ponizej wszelkiej krytyki itd. Jakkolwiek nie do końca ta argumentacja jest spójna, bo to właśnie żydzi nie uznali Chrystusa za syna bożego/proroka i ukrzyżowali go. Chociaz oczywistym jest, że religa chrześcijańska przedostała sie do Rzymu właśnie z Izraela.

Inna sprawa to niechęć do żydów za terazniejsze 'zasługi' co niektórych, choc tu oczywiscie uogólniac nie można.

Do góry
#418319 - 03/10/2005 13:51 Re: Niedzielny reportaż TVN o radiu Maryja!
pete99 Offline
veteran

Meldunek: 26/08/2004
Będzie powtórka na TVN? Rydzyk to wielka menda.

Do góry
#418320 - 03/10/2005 14:00 Re: Niedzielny reportaż TVN o radiu Maryja!
Conrad Offline

Właśnie, czy będzie powtórka z tego programu?

Do góry
#418321 - 03/10/2005 14:04 Re: Niedzielny reportaż TVN o radiu Maryja!
Klakier Offline
old hand

Meldunek: 22/02/2005
Ogladalem wczoraj i zoabczylem jaka wielka ma wladze. Dostac sie do niego, do jego twierdzy graniczy z cudem. Jest poprostu niedostepny dla nikogo niegada z nikim dlatego ci fanatycy tak mu wierza!! TO JEST CHOREEE !!!!! nawet episkopat nic nie robi !!

Do góry
#418322 - 03/10/2005 14:11 Re: Niedzielny reportaż TVN o radiu Maryja!
bang_bang Offline
addict

Meldunek: 01/05/2005
Quote:

Ogladalem wczoraj i zoabczylem jaka wielka ma wladze. Dostac sie do niego, do jego twierdzy graniczy z cudem. Jest poprostu niedostepny dla nikogo niegada z nikim dlatego ci fanatycy tak mu wierza!! TO JEST CHOREEE !!!!! nawet episkopat nic nie robi !!

A widzieliście polityków jak uciekali przed dziennikażami m.in. Roman Giertych, posłanka Ligi Polskich Rodzin wyrzuciła z windy nawet reporterke, która non stop pytała się o owe radio . Jeśli ktoś został zapytany o osobe Rydzyka natychmiast milczał. Ciekawe dlaczego wokół niego panuje taka cisza ? Jeszcze jedna rzecz mnie bardzo zaciekawiła , a mianowicie bratanek rydzyka ( czy też siostrzeniec ) , który opowiadał jak kiedyś Rydzyk przywiuzł mu nowitkim Audi w latach 80 organy, opowiadał że był tak ucieszony i podjarany , że nie mógł doczekać się kiedy będzie mógł sobie pograć, a co zrobił o. Rydzyk ?
Dał mu po łapach i powiedział ,, Dostaniesz je jak nauczysz się grać !! " Ot jaki prezent zrobił. Przecież to była zabawa uczuciami małego dziecka. Coś nie tak z tym Rydzykiem

Do góry
#418323 - 03/10/2005 14:13 Re: Niedzielny reportaż TVN o radiu Maryja!
Conrad Offline

Co dokładnie znaczy paszkwil? Właśnie słucham propagandy Radio Maryja i z 30 razy powtarzają te słowo. A teraz jest atak na Tuska i promowanie Kaczyńskiego...

Do góry
#418324 - 03/10/2005 14:23 Re: Niedzielny reportaż TVN o radiu Maryja!
SZYMEL Offline
Pooh-Bah

Do góry
#418325 - 03/10/2005 14:34 Re: Niedzielny reportaż TVN o radiu Maryja!
Bzyku Offline
Blade Runner

jeszcze wczoraj jak słuchałem, to zadzwonił jakiś gość i mówił, że jest szczęśliwym człowiekiem bo... nie ma telewizora. Więc nie jest opętany przez "kłamstwa" tylko żyje szczęśliwy bo słucha radia maryja i zna prawdę

Inna babcia z Grodna dzwoniła i wrzeszczała do słuchawki, że ona w tym czasie jak leciał ten dokument, skrzyknęła kilka innych babć i oglądały film "Nocna zmiana". I co chwilę wrzeszczała że to jest "cała prawda" o "nich" (kim są Ci oni to już nie sprecyzowała) i że wszyscy powinni oglądać Nocną zmianę i modlić się za "nich" by ujrzeli prawdę

Fundamentaliści w Iraku to dziecinna igraszka w porównaniu z naszymi moherowymi beretami. Nie zdziwiłbym się gdyby większość z nich dalej uważała, że ziemia jest płaska, a gdyby byli młodsi to pewnie poszli by na wyprawę krzyżową do Jerozolimy. Rydzyk tak im już mózgi wyprał, że wszystko jest możliwe.

Do góry
#418326 - 03/10/2005 14:56 Re: Niedzielny reportaż TVN o radiu Maryja!
Kuba88 Offline
addict

Meldunek: 23/02/2005
eee Bzyku ładnie radio maryja słuchasz:D no ale cóż... ale tak prawde mowiąc to masz racje wyprał im mózgi i tyle... ;/

Do góry
#418327 - 03/10/2005 14:57 Re: Niedzielny reportaż TVN o radiu Maryja!
z o ® r o Offline
Carpal Tunnel

Quote:

nie masz pojecia jak duzo mlodych ludzi dalo sie omamic Rydzykowi i jego wizji Polski

Niestety w dzisiejszych czasach młodzi ludzie często są zagubieni i nie potrafią się odnaleźć w nowej rzeczywistości. Jednak powinni wiedzieć, że nie są sami i zawsze mogą liczyć na pomoc.

A odnoście wyborów to nie uważam, żeby Radio M. przysłużyło się w jakiś sposób Kaczyńskim. Moim zdaniem może im tylko zaszkodzić. To, że nie odcinają się od tego brudu to ich sprawa. Zresztą mnie to wcale nie dziwi. Część wyborców (z tych mniej radykalnych niż Nirtz ) widząc kogo popierało może przejść do obozu Tuska. Inni (jak na przykład ja), widząc jak bardzo na prawo przesuwają się "socjaliści" z PiS-u mogą nawet rozważyć głosowanie na Tuska zamiast na Borowskiego, nad czym zresztą coraz bardziej się zastanawiam.

Do góry
#418328 - 03/10/2005 14:58 Re: Niedzielny reportaż TVN o radiu Maryja!
v3n0m Offline
old hand

Quote:

Co dokładnie znaczy paszkwil?

paszkwil utwór lit., przedstawiający jakąś osobę, ideę itp. w sposób paszkwilancki, oszczerczy, spotwarzający, szkalujący, obelżywy.

paszkwilant, paszkwilista człowiek piszący paszkwile; oszczerca.

Etym. - wł. pasquillo, pasquinata 'paszkwil' od Pasquino 'nazwa uszkodzonego posągu, znalezionego w r. 1501 w Rzymie, na którym później anonimowi autorzy wywieszali w dniu św. Marka łac. paszkwile'.

Do góry
#418329 - 03/10/2005 15:04 Re: Niedzielny reportaż TVN o radiu Maryja!
Bzyku Offline
Blade Runner

Quote:

eee Bzyku ładnie radio maryja słuchasz:D no ale cóż... ale tak prawde mowiąc to masz racje wyprał im mózgi i tyle... ;/

czasem zdarza mi się słuchać po to żeby poprawić sobie humor - takich bredni jak tam żaden kabareciarz nie wymyśli - szczególnie lubie słuchać o.Rydzyka, wtedy już jest pełen odjazd

Do góry
#418330 - 03/10/2005 15:07 Re: Niedzielny reportaż TVN o radiu Maryja!
Klakier Offline
old hand

Meldunek: 22/02/2005
Quote:

Na jakie częstotliwości nadaje Radio Ma Ryja?

Lublin 97,00

Do góry
#418331 - 03/10/2005 15:14 Re: Niedzielny reportaż TVN o radiu Maryja!
czepek Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 31/05/2003
ojciec dyrektor rydzyk (niepisze z duzej, chociaz to poczatek zdania, ale dla tej mendy nieda sie) jest z mojej miejscowosci, Olkusza.

A co do programu to byl naprawde dobry. Pokazal ludowi jakim czlowiekiem jest ojciec dyrektor. Ladnie babcia namotal w glowie. Jak uslysze cos od ksiedza o radiu to odrazy bede sie bawił w TVN i beształ ile wleze .

PWOK

Do góry
#418332 - 03/10/2005 15:47 Re: Niedzielny reportaż TVN o radiu Maryja!
Coin Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 06/09/2003
Państwo w państwie. Mnie zadziwia bezsilność władzy, bo za treści wygłaszane w RM i TV Trwam możnaby śmiało chyba zakazać nadawania programu/audycji.

Zaślepienie 'rodziny radia maryja' jest w tym wszystkim jeszcze smutniejsze. Moja ŚP babcia wysyłała Rydzykowi jakąś tam część swojej renty chociaż ledwo jej starczało na jedzenie i lekarstwa. Jak jej mówiliśmy, że ona biduje, a Rydzyk kupił Maybacha to argument był jeden - nieprawda.

Oburzająca jest jednak obojętność Kościoła.

Do góry
#418333 - 03/10/2005 17:29 Re: Niedzielny reportaż TVN o radiu Maryja!
KeeP Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 30/09/2003
Pędzi pociąg historii
błyska stulecie – semafor
Odnowy w Duchu Świętym
nie trzeba szumnych metafor.

Potrzebny jest Maszynista,
którym jest właśnie On:
Wielki Dyrektor i Ojciec
a Słowo Jego jak Grom!

Jemu nie trzeba ni Glorii,
ni sławy ni złota i władzy
O n taki dobry i skromny
do raju nas poprowadzi.
Odaddajmy Mu serca swoje,
oddajmy Mu oszczędnoćci
bo złoto nam niepotrzebne
w kraju świetlanej radości.

Magnificencja Dyrektor
Ojciec Profesor Tadeusz
wskazuje nam jasne drogi,
kroczymy w szczęściu do celu.

Pędzi pociąg historii
błyska stulecie – semafor
niech żyje Ojciec Tadeusz
Wódz nasz i świata kreator!

i co Wy na to?

Do góry
#418334 - 03/10/2005 18:30 Re: Niedzielny reportaż TVN o radiu Maryja!
JiroJiro Offline
1

Meldunek: 21/05/2003
Mam pytanie czy na antenie radia Maryja 'puszczana' jest jakaś muzyka ?

Może coś z repertuaru Judas Priest ? Może klasyczna płyta "Defenders of the faith" albo chociaż mój ulubiony utwór "A touch of evil" z "Painkillera". Może w nocy ojciec Tadeusz "The Sentinel" Rydzyk daje trochę 'poszaleć'. Przydałaby się taka stacja z cięższym graniem.

Do góry
#418335 - 03/10/2005 19:05 Re: Niedzielny reportaż TVN o radiu Maryja!
Shell Offline
old hand

Meldunek: 10/09/2005
Moim zdaniem stacja katolicka radia Tak ! Czmeu nie ?

Ale miesznaie do tego polityki jakiś zbiórek jest conajmniej nie smaczne

Jeśli Ojciec Inżynier nie ma z aco wyrzyć niehc pusic jakieś reklamy w radiu lkub inne sposoby, a nie prosi o te pieniążki itp. itd. Przecież Ci ludzie z TV Trwam,Radia Maryja i Ci Profesorzy z tej jakieś uczelni co reklamuje ją RM nie pracują za darmo !

Jestem katolikiem i nie przepadam za Ojcem Inzynierem dlaczego ? Dlatego że religia i polityka jest conajmniej nie smaczna

Do góry
#418336 - 03/10/2005 21:05 Re: Niedzielny reportaż TVN o radiu Maryja!
twist Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 04/09/2002
Tak jakby gazeta wyborcza czy tvn prowadziła dialog ze wszystkimi. Na tym polega demokracja, ojciec marian ma konstytucyjne prawo do gadania z kim chce, kiedy chce i o czym chce i jak chce. Na jednym biegunie mamy ojca mariana, na drugim Urbana, nie potrafie zrozumieć o co tyle szumu. Walczyliście o pluralizm, no to go macie.
Pani kazia może rozporządzać swoimi pieniędzmi jak jej się żywnie podoba, dała na kościół, poszło na alufelgi.. "shit happens". stefan może wydawac 400zł miesięcznie na fajki z przekonaniem, że palenie ich powiększa jego poczucie męskości. Pani kazia padła ofiarą manipulacji ojca mariana w takim samym stopniu, jak twist padł ofiarą manipulacji ze strony koncernów tytoniowych, Zocha padnie ofiarą łatwej gotówki do wygrania 24/dobe na kanale "tvn gry" inna da się wydymac przez tv shopping....

Do góry
#418337 - 03/10/2005 21:17 Re: Niedzielny reportaż TVN o radiu Maryja!
Ghost Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 27/02/2003
Quote:

Mam pytanie czy na antenie radia Maryja 'puszczana' jest jakaś muzyka ?

Może coś z repertuaru Judas Priest ? Może klasyczna płyta "Defenders of the faith" albo chociaż mój ulubiony utwór "A touch of evil" z "Painkillera". Może w nocy ojciec Tadeusz "The Sentinel" Rydzyk daje trochę 'poszaleć'. Przydałaby się taka stacja z cięższym graniem.

Ulubionym kawalkiem Ojca Dyrektora jest "Hell Patrol".

Do góry
#418338 - 03/10/2005 21:39 Re: Niedzielny reportaż TVN o radiu Maryja!
Podroznik Offline
veteran

Meldunek: 16/06/2003
Ja bym do tego podchodził z pewnym dystansem bo jeśli ten reportaż był tak rzetelny jak program Rozmowy w toku o kibicach to mamy tu do czynienia z manipulacją TVN
Nie żebym bronił Radia Maryja ale nie dziwi mnie że nie chcieli rozmawiać z tymi pseudodziennikarzami z TVN niech moze się wypowiedzą kibice Lecha którzy byli na powtórzonym meczu Lech - Pogoń !!!Kibice obecni w rozmowach w toku zaprosili stacje TVN na mecz żeby pokazali jak potrafią się bawić kibice na meczach a co zrobił TVN z całego meczu wybrali około minuty kiedy kibice obydwu zespołów się bluzgali pomijając zupełnie pozytwy których było zdecydowanie więcej !!!!
P.S
Moim skromnym zdaniem to jedni i drudzy są siebie warci

Do góry
#418339 - 04/10/2005 10:51 Re: Niedzielny reportaż TVN o radiu Maryja!
Happy Birthday El Camino Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 28/05/2003
Podzielam zdanie Podróżnika i poddaje w lekką wątpliwość rzetelność dziennikarzy TVN-u.Nie mniej jednak jestem zdania,że problem Radia Maryja jest faktem i to faktem poważnym.Zadziwiające jest to że o.Rydzyk jest (lub był) w konfklikcie nie tylko z TVN i KRRiT,ale nawet z hierarchami kościelnymi w postaci władz zakonu redemptorystów oraz episkopatu Polski.Dla mnie najbardziej wymownym faktem,jest jednak to że papież nigdy (mimo wielokrotnych zaproszeń) nie odwiedził siedziby Radia Maryja.Co prawda nigdy publicznie nie potępił Radia,to jednak dystansował się od niego i od ojca tranzystorysty.
Zadziwiające jest dla mnie to,że katolickie przecież radio w swoich treściach zawiera tak wiele uprzedzeń i zła,że jest tak przesiąknięte antysemityzmem.Nie rozumiem czemu w jego słuchaczach jest tak wiele agresji-wymowny był fragmnet relacji z Jasnej Góry i furii ludzi skierowanej przeciwko operatorowi TVN-u.Albo ta babcia,która krzyczała,żeby Rydzykowi dać Nobla...po prostu no comments.Czasami jestem w szoku jak bardzo ludzi są ciemni,naiwni (a może po prostu głupi?) i podatni na manipulację.
Ale jak by na to nie patrzeć Rydzyk jest niewątpliwym talentem i świetnym organizatorem;zaczynał praktycznie od zera a teraz ma naprawdę dużą i realną władzę.Smutne jest to że tej władzy mocno nadużywa i w zasadzie nie ma nad nim kontroli ani władza kościelna (zakon redemptorystów oraz episkopat Polski) ani władza państwowa (choćby KRRiT).Zaskoczyła mnie bardzo reakcja posłów,którzy jakby się bali rozmawiać nt. Rydzyka,a Giertych sprawial wręcz wrażenie jakby uciekał.Próbkę swojej władzy pokazał też o.dyrektor podczas wyborów parlamentarnych-myślę,że jego propaganda w dużej mierze przyczyniła się do sukcesu PIS-u.
Ogladając ten reportaż mimowolnie fenomen Rydzyka skojarzył mi się z historią Krzyżaków na ziemiach polskich.Sprowadzeni przez Konrada Mazowieckiego prości zakonnicy mieli krzewić wiarę w Polsce,a jak się skończyło to wszyscy wiemy.Przyznaję,że porównanie dość drastyczne,ale patrząc na całą sytuację wokół radia trudno być optymistą.

Do góry
#418340 - 04/10/2005 12:03 Re: Niedzielny reportaż TVN o radiu Maryja!
Nirtz Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 08/11/2003
ale jazda jest teraz w Radiu Maryja:
wystapił już Macierewicz i... Lepper, temat jest jeden dokopac Tuskowi i Platformie, od godziny w kólko atakuje sie Tuska uzywając najcięższych argumentów i oskarżeń, pojawia sie tez temat tego filmu jako... zemsta Tuska za film "Nocna Zmiana";
z dziedzinie propagandy to radio obecnie prześciga chyba nawet Gazetę Wyborczą, TVN czy TVP z czasów Kwiatkowskiego

Do góry
#418341 - 04/10/2005 12:04 Re: Niedzielny reportaż TVN o radiu Maryja!
Bzyku Offline
Blade Runner

gdyby Hitler miał takie radio, to do dzisiaj Niemcy by się nie dowiedziały że przegrał wojnę.

Do góry
#418342 - 04/10/2005 12:17 Re: Niedzielny reportaż TVN o radiu Maryja!
Nirtz Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 08/11/2003
własnie widze ze jako pierwsza inf. na gazeta.pl jest wypowiedź Giertycha z przed godziny z RM, na onet.pl wypowiedź Tuska atakująca RM;
wyglada na to że dzisiaj to radio jest w centrum politycznej uwagi;
walka się zaostrza i obie strony sięgają po najcięższe argumenty

Do góry
#418343 - 04/10/2005 12:37 Re: Niedzielny reportaż TVN o radiu Maryja!
miglanc Offline
addict

Meldunek: 16/01/2003

Nie słucham tego radia, ale gołym okiem widać, że jest to pewna prowokacja ludzi nie popierających Kaczyńskiego. Czemu akurat ten film w momencie przedwyborczej gorączki ?

Do góry
#418344 - 04/10/2005 15:08 Re: Niedzielny reportaż TVN o radiu Maryja!
ELDORADO Offline
Joker

Meldunek: 09/07/2002
Mam poglądy liberalne , a więc z poglądami Rydzyka i to nie tylko na gospodarkę na pewno mi nie jest po drodze ,ale to nie zwalnia mnie ze zdroworozsądkowego myślenia mam trzeźwy stosunek do tego co pokazują tzw. "obiektywne" media typu TVN, TVP.Dziwnym trafem program tu omawiany został wyemitowany na tydzien przed wyborami prezydenckimi co za zbieżność
Dziwnym trafem też , autorzy tego programu jakiś 3 miesiące temu przy jego kręceniu zostali przyłapani jak siedzieli w krzakach przed rozgłośnią, przez dziennikarzy TV Trwam. Głośno o tym było. Ci z TVN mieli nawet przy sobie instrukcje, co mają kręcic, m.in. drogie samochody. Potem nieźle tłumaczyli się z tego, ale po 2 dniach wszystko ucichło i teraz puszczają tą agitkę , a ćwierćinteligenci łykają ją bez zastrzeżeń.

Musicie wiedzieć zanim będziecie rzucać kolejne komunały,że swoją telewizje,radio ,szkołe Rydzyk zbudował z DOBROWOLONYCH datków ,kto chce ten daje, jeden wspiera pedałów , drugi daje na caritas , a jeszcze inny wspomaga Radio Maryja wolna wola i nic Tobie i mnie do tego .

Natomiast wkurzaja mnie złodzieje z KRRiT czy TVP zbierając ode mnie przymusowy haracz w postaci abonamentu, ale wy tutaj nie podnosicie z tego powodu większego larum.

Natomiast dysponentom tzw, wolnych medii frustruje sam fakt , że TRWAM i RM jest niepoprawna politycznie , niezalezna i nie pod ich kontrolą i robią wszystko żeby zniszczyć konkurencje dla nich.Wogóle samo istnienie RM i TV Trwam to fenomen medialny na skalę światową ,jak to mozliwe ze nadal istnieje w swiecie medialnym gdzie wszystkie niepaństwowe media skupione są w rękach wielkich koncernów , odpowiedźcie sobie też przy okazji na pytanie w rekach jakiego koncernu jest ten cały "obiektywny" TVN i czy ten koncern reprezentuje interesy polskie czy interesy jego właścicieli.

Ktoś tu pisał ze RM to moskiewskie radio , no tak, to dlaczego te niby putinowskie radio ,popiera na prezydenta najbardziej antyrosyjskiego wśród kandydatów - Kaczyńskiego .

Panowie myslenie nie boli....

POZDRAWIAM
ELDORADO

Do góry
#418345 - 04/10/2005 15:28 Re: Niedzielny reportaż TVN o radiu Maryja!
Llama Offline
Ana <3

Meldunek: 21/06/2005
Eldorado
- popieranie PiS/kara śmierci/ to dla katolickiego radia lekka przesada.
- popieranie LPR/przy tym nie odwiedzanie grobów rodziców, grób ojca został przekopany, nikt nie odwiedzał, zaniedbanie totalne/ to dla szefa prorodzinnego radia lekka przesada
- popierania eksterminacji żydów, głoszenie haseł skrajnie prawicowych, namawiających do nienawiści i podziałów, to dla radia katolickiego lekka przesada.
- sprowadzanie aut bez cła, /na cele kultu religijnego / to kolejna lekka przesada.

co to radio promuje? nienawiść, antysemityzm. modlitwę? jak słyszę te telefony, gdy dzieci czytają z kartki 'pomódl się za moją babcię, która jest przewodniczącą koła przyjaciól rm w wąchocku' to wymiękam... tak, tak, trochę tego słuchałem, aby wyrobić sobie opinię.
rozmowy niedokończone, może to ma jakąś tam wartość, choć czasem trafia się specjalista ds. planowania rodziny wymiękam brednie ze średniowiecza.

smuci mnie to, że faktycznie, całe radio kręci się z datków. jednak mam nadzieję, że rocznik 1920-1940 powolutku odejdzie w niebyt, i z silnej bandy 4 milionów berecików niedługo zostanie garstka debili biegających ze swastykami na rękawach....fakt przyjdą kolejne babcie, ale te kolejne babcie będą już troszkę bardziej oświecone /oby/.

Do góry
#418346 - 04/10/2005 16:57 Re: Niedzielny reportaż TVN o radiu Maryja!
ELDORADO Offline
Joker

Meldunek: 09/07/2002
Pisałem trochę o czymś innym, ale ok niech Ci będzie

"- popieranie PiS/kara śmierci/ to dla katolickiego radia lekka przesada" - wcale nie przesada kościół katolicki w swej doktyrnie dopuszcza karę śmierci w wyjątkowych przypadkach .Patrz katechizm

"popieranie LPR/przy tym nie odwiedzanie grobów rodziców, grób ojca został przekopany, nikt nie odwiedzał, zaniedbanie totalne/ to dla szefa prorodzinnego radia lekka przesada" - Rydzyk czesto zmienia swe sympatię i zdecydowanie bardziej ostatnio popiera PIS niż LPR , co do grobu rodziców nie wiem , skąd czepiesz te informacje?

-popierania eksterminacji żydów, głoszenie haseł skrajnie prawicowych, namawiających do nienawiści i podziałów, to dla radia katolickiego lekka przesada"
kiedy Rydzyk o tym się wypowiedział , co prawda dzwonią tam do tego radia różni nawiedzeni i antysemici również , ale to nie stanowisko Rydzyka, gdyby przedzwonił do stacji x jakiś pedał to chyba nie oceniłbyś ,ze to stacja pedalska
Podziały no cóż istnieje w doktrynie katolickiej podział miedzy dobrem i złem i podziały zawsze bedą.Skrajna prawica o przepraszam to ja , a nie Rydzyk głosi hasła skrajnie prawicowe , podobnie jak UPR .Poglądy Rydzyka to narodowy socjalizm .
"- sprowadzanie aut bez cła, /na cele kultu religijnego / to kolejna lekka przesada - a co w tym złego , prawo zostało złamane?"

"co to radio promuje? nienawiść, antysemityzm. modlitwę?"- nienawiść , antysemityzm" , rozne głosy wolna trybuna o tym wyzej , a modlitwa mi osobiście nie przeszkadza , choć nie jestem specjalnie praktykujący.
"rozmowy niedokonczone" rozny poziom ,widac ze nie sluchasz ja slucham czasami, zwlaszcza kiedy wystepuje Michalkiewicz ,a jest tam czesto , a podglądy Michalkiewicza to wlasnie skrajna prawica wypisz wymaluj program UPR- u za najlepszych czasow kiedy Michalkiewicz ,Mikke i Ziemkiewicz działali razem i dziwactwa Korwina , ani pogoń za mamoną Ziemkiewicza tego nie rozbiła .Jak widzisz, więc ta jednolita linia jaka tam jest prezentowana czyli świat placzacych babc i nawiedzonych dewotek , którą wbiły Ci do głowy te "wolne media" to nieprawda

POZDRAWIAM
ELDORADO

Do góry
#418347 - 04/10/2005 17:49 Re: Niedzielny reportaż TVN o radiu Maryja!
Llama Offline
Ana <3

Eldorado, jesteś dorosłym, inteligentym człowiekiem. Więc nie rżnij głupa
Jan Paweł II, Głowa kościoła, do którego te dupki przynależą co głosiła?
kara śmierci?
antysemityzm?
pojednanie?
szerzenie nienawiśi?
ekumenizm?
odpowiedz, bo może ja nie wiem.

rodzina radia maryja. chcesz mi wmówić, że 100 000 zjazd dewotek pod częstochową, uznające żydów za 1 i podstawe zło tego świata, to jakiś marginalny błąd statystyczny? nie dość, że takich wypowiedzi się nie przerywa, to ojciec chętnie je podsyca.

auto - kult religijny...wyjaśnij mi, bo też nie wiem o co chodzi? kiedyś baranki składali na ofiarę, teraz audice i beemki?

w sprawie grobów. grób matki jest, ale łojciec nie odwiedza. grobu ojca już nie ma. jeśli byłoby to pomówienie, to z pewnością czujny łojciec R. zareagowałby.

to co ja się nasłuchałem w tych rozmowach niedokończonych, o antykoncepcji, o planowaniu rodziny to już było kilka lat temu... zgroza!!!!!

jeszcze jedno, kolejne słowa Ojca Świętego. rozdzielić kościół od polityki.... hehe.

to radio, to parodia, obłuda, wstyd dla rzeczpospolitej polski i dla człowieka homo sapiens sapiens. 'to ludzie ludziom zgotowali taki los'. te człekopodobne istoty z chęcią chciałyby powtórkę z historii. mało mnie interesują sprawy boskie, bo jestem ateistą ale jeśli tego radia słuchają prawdziwi katolicy, to bankowo mam czyściec

Do góry
#418348 - 04/10/2005 21:17 Re: Niedzielny reportaż TVN o radiu Maryja!
Llama Offline
Ana <3

Posłuchajcie ojca R. posła W. i innych PRAWDZIWYCH POLAKÓW

'w każdym narodzie są ludzie i świnie...'
szkoda, że w Polsce, te świnie mają własną rozgłośnię

wolność słowa i pluralizm to jedno...ale te brednie, kłamstwa.

XIV wiek! nie damy się spalić

Do góry
#418349 - 04/10/2005 22:41 Re: Niedzielny reportaż TVN o radiu Maryja!
Maciek Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 09/06/2001
naprawde nierozumie co wy chcecie od Radia Maryja ,wpłacacie Rydzykowi ? Nie ! To co Was to obchodzi co on robi .

Do góry
#418350 - 05/10/2005 04:37 Re: Niedzielny reportaż TVN o radiu Maryja!
KeeP Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 30/09/2003
Putinowi i Bushowi też nie wpłacam a w jakimś stopniu inteesuje mnei co robią

Do góry
#418351 - 05/10/2005 10:47 Re: Niedzielny reportaż TVN o radiu Maryja!
z o ® r o Offline
Carpal Tunnel

Quote:

Dziwnym trafem program tu omawiany został wyemitowany na tydzien przed wyborami prezydenckimi co za zbieżność

Nie wiem co w tym dziwnego. Czy tylko PiS ma zarezerwowane prawo do brudnej kampanii? Niektórzy już tak widzę zaczynają myśleć.

Materiał wyemitowany w TVN był subiektywny, ale i tak nic nie zostało przekłamane. Wszystko co tam powiedziano i pokazano jest ludziom, którzy choć raz słuchali tego radia od dawna wiadome. Brak obiektywizmu polega na odpowiedniej selekcji materiału. Nie wierzę na przykład, że wszyscy tak ziali nienawiścią do TVN-u i wyzywali dziennikarzy od żydów, jak pokazane osoby. Z pewnością byli tam bardziej normalni ludzie, a pokazane zostały jedynie najlepsze kawałki. W gruncie rzeczy pewnie o to chodziło.

Zgadza się. Każdy może założyć sobie sektę i utrzymywać ją z dobrowolnych datków. Tak samo jak każdy ma prawo nakręcić o tej sekcie reportaż. Jednak nawoływanie do nienawiści na tle rasowym to już przestępstwo. A takie słowa padają z anteny tego radia i nie są to bynajmniej tylko słowa słuchaczy.

Do góry
#418352 - 05/10/2005 10:49 Re: Niedzielny reportaż TVN o radiu Maryja!
z o ® r o Offline
Carpal Tunnel

Quote:

naprawde nierozumie co wy chcecie od Radia Maryja ,wpłacacie Rydzykowi ? Nie ! To co Was to obchodzi co on robi .

A co Cię obchodzi, że nas obchodzi co Rydzyk robi? Po co piszesz?

Do góry
#418353 - 08/10/2005 10:08 Re: Niedzielny reportaż TVN o radiu Maryja!
Shell Offline
old hand

Meldunek: 10/09/2005

Do góry
Strona 1 z 4 1 2 3 4 >

Moderator:  Biszop, rafal08