#4289740 - 11/12/2010 00:57
Re: Ku przestrodze.
[Re: onda]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 08/02/2007
|
Mam to samo od roku, tyle że z kolegą z osiedla;-) kwota podobna, już tylko  mi pozostaje.. "chcesz mieć wroga? pożycz mu pieniądze" powodzenia onda
|
Do góry
|
|
|
|
#4289872 - 11/12/2010 01:56
[Re: gizmo]
|
GRILL MASTER
Meldunek: 04/01/2007
|
ja napisze coś zaledwie luźno związanego z tematem,
tyle problemów jest z oddawaniem kasy, tylko zawsze zastanawiam się jak to jest z tymi pożyczkami, bo np. mnie to nikt nigdy nie chce pożyczyć (wyjątkiem jest onda) bo się "boją", że powstaną właśnie takie problemy, mimo, że zawsze jak pożyczam pieniądze to mówię coś w stylu "oddam najpóźniej za 10 dni" i tylko raz mi się zdarzyło oddać ondzie (a pozyczalem z kilkanascie razy) chyba 4 dni później niż obiecałem
nie wiem od czego to zależy, może nie jestem na tyle wiarygodny, żeby pożyczać mi pieniądze, ale dziwne, że ludzie nabierają się na "wiarygodność" niektórych ludzi (nawet poznanych osobiście, tak jak jest w tym przypadku ondy), najlepiej robią Ci, którzy nie pożyczają w ogóle, ale wtedy zazwyczaj nie mogą liczyć na pożyczkę dla siebie od kogokolwiek
|
Do góry
|
|
|
|
#4289936 - 11/12/2010 02:16
[Re: royalflush]
|
ATP & WTA Tour
Meldunek: 28/10/2004
|
onda a Ty masz jakiś "bank" co udziela pożyczek ?  pierwsze słysze  hmmm czym sie sugerujesz pożyczając ? jakieś zabezpieczenia robisz ? tak z ciekawosci pytam
|
Do góry
|
|
|
|
#4289994 - 11/12/2010 02:36
[Re: JuN]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/05/2004
|
onda a Ty masz jakiś "bank" co udziela pożyczek ?  pierwsze słysze  hmmm czym sie sugerujesz pożyczając ? jakieś zabezpieczenia robisz ? tak z ciekawosci pytam No na pewno na pierwszy rzut oka nie wyglądam na srającego pieniędzmi (przynajmniej po przyodziewku...) Banku nie mam - uczciwie zarabiam na życie... Zwrócił się człowiek z prośbą - poznałem go na zlocie w Libercu - zaufałem...i basta.
|
Do góry
|
|
|
|
#4290070 - 11/12/2010 02:58
[Re: andegawen]
|
solus contra omnes
Meldunek: 17/02/2002
|
co Wy mowicie Big Ben kosi ostra kase na NBA z tego co czytalem niech sie wypowie sam najlepiej skomentuje gdzie kosi tutaj, poczytaj p[osty, tu każdy kosi, sami kosiarze... szczeniactwo...
|
Do góry
|
|
|
|
#4290097 - 11/12/2010 03:19
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 13/01/2004
|
Ten koles ma jeszcze czelnosc pisac tyle ironicznych postów na forum. Dajcie ludzie spokoj. Takich frajerów nalezałoby banowac, a nie jakichs Mcgyverów, którzy tak na dobra sprawe nikomu nie szkodza. Juz dawno takiego pajaca nalezałoby stad usunac. Co mnie obchodzi jego wiedza skoro jako człowiek jest wart tyle ..., kazdy widzi ile. Jezeli nawet posiada jakas wiedze, to nie przeklada sie ona w zaden sposob na zarobki z bukmacherki. Przerznal cienias wlasna kase i bezczelnie wykorzystujac znajomosc ze Zlotu naciagnal porzadnego goscia na kilka tysiecy. Zwykly smiec, nawet napluc na takie cos nie warto 
|
Do góry
|
|
|
|
#4290099 - 11/12/2010 03:19
[Re: ArtekPotito]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 08/02/2007
|
ja napisze coś zaledwie luźno związanego z tematem,
tyle problemów jest z oddawaniem kasy, tylko zawsze zastanawiam się jak to jest z tymi pożyczkami, bo np. mnie to nikt nigdy nie chce pożyczyć (wyjątkiem jest onda) bo się "boją", że powstaną właśnie takie problemy, mimo, że zawsze jak pożyczam pieniądze to mówię coś w stylu "oddam najpóźniej za 10 dni" i tylko raz mi się zdarzyło oddać ondzie (a pozyczalem z kilkanascie razy) chyba 4 dni później niż obiecałem
nie wiem od czego to zależy, może nie jestem na tyle wiarygodny, żeby pożyczać mi pieniądze, ale dziwne, że ludzie nabierają się na "wiarygodność" niektórych ludzi (nawet poznanych osobiście, tak jak jest w tym przypadku ondy), najlepiej robią Ci, którzy nie pożyczają w ogóle, ale wtedy zazwyczaj nie mogą liczyć na pożyczkę dla siebie od kogokolwiek Boją się, że zamiast oddać to sobie kupisz kiełbache na grilla 
|
Do góry
|
|
|
|
#4290113 - 11/12/2010 03:31
|
Io sono Interista
Meldunek: 11/07/2005
|
co Wy mowicie Big Ben kosi ostra kase na NBA z tego co czytalem niech sie wypowie sam najlepiej skomentuje Taaaaa... kosi ostrą kasę ale musi ją pożyczać. 
|
Do góry
|
|
|
|
#4290118 - 11/12/2010 03:34
[Re: Jose]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 30/05/2007
|
Kto pozyczy 2k zl? Oddaje na 100% pewunia spytajcie sie Zoski spod Puchatka, ona potwierdzi.
PS. Nikt rozsadny nie pozycza osobie z forum ktorej nie zna badz widzial ja raz na oczy takiej sumy.
|
Do góry
|
|
|
|
#4290120 - 11/12/2010 03:36
[Re: ssaczu]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 23/10/2003
|
Kto pozyczy 2k zl? Oddaje na 100% pewunia spytajcie sie Zoski spod Puchatka, ona potwierdzi.
PS. Nikt rozsadny nie pozycza osobie z forum ktorej nie zna badz widzial ja raz na oczy takiej sumy. Zapytaj @Ondy  , jest szansa że pożyczy 
|
Do góry
|
|
|
|
#4290125 - 11/12/2010 03:45
|
Celtic Glasgow FC
Meldunek: 19/12/2003
|
Ten koles ma jeszcze czelnosc pisac tyle ironicznych postów na forum. Dajcie ludzie spokoj. Takich frajerów nalezałoby banowac, a nie jakichs Mcgyverów, którzy tak na dobra sprawe nikomu nie szkodza. Juz dawno takiego pajaca nalezałoby stad usunac. Co mnie obchodzi jego wiedza skoro jako człowiek jest wart tyle ..., kazdy widzi ile. Tego o tym Big Benie nie wiedziałem ,bo nie udzielam się w tematach, gdzie on pisze, ale z tego, co tu nadajecie, to powinno się zrobić coś w tym kierunku. Ten drugi pier.dolił głupoty, ale z czasem się opanuje a ten koleżka, o którym mowa... Wczoraj, chyba coś tam pisał na US Sports.
|
Do góry
|
|
|
|
#4290126 - 11/12/2010 03:45
[Re: kacperek76]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/04/2010
|
nawet jesli to wszystko prawda to tylko nie powiem dosadnie pozycza kase osobom poznanym przez siec co my do tego mamy uako uzytkownicze forum nie jestesmy strona w prywatnych rozrachunkach Polecam doniesienie do prokuratury rejonowej o przestepstwie z artykulu 286 kodeksu karnego powolni sa ale wszystko ustala wlacznie z adresem delikwenta jaki jest sens wyplakiwac na forum zale 
|
Do góry
|
|
|
|
#4290136 - 11/12/2010 03:49
|
Carpal Tunnel
|
nawet jesli to wszystko prawda to tylko nie powiem dosadnie pozycza kase osobom poznanym przez siec co my do tego mamy uako uzytkownicze forum nie jestesmy strona w prywatnych rozrachunkach Polecam doniesienie do prokuratury rejonowej o przestepstwie z artykulu 286 kodeksu karnego powolni sa ale wszystko ustala wlacznie z adresem delikwenta jaki jest sens wyplakiwac na forum zale Tak ciężko czytać ze zrozumieniem tytuł topic'u? Ku przestrodze!Trzeba dużo wyobraźni,żeby doszukać się w moim poście płaczliwego tonu...
|
Do góry
|
|
|
|
#4290148 - 11/12/2010 03:53
|
Carpal Tunnel
|
no ale nie moge w dalszym ciagu zrozumiec taki stary a taki naiwny? Zobaczyl buzke i pozyczyl 4 patyki? To ja poprosze dwa razy tak samo 
|
Do góry
|
|
|
|
#4290169 - 11/12/2010 04:00
|
Carpal Tunnel
|
no ale nie moge w dalszym ciagu zrozumiec taki stary a taki naiwny? Zobaczyl buzke i pozyczyl 4 patyki? To ja poprosze dwa razy tak samo W sumie to dobrze,że aż tyle tu napisałeś.Potwornie to ułatwiło mi wyrobienie sobie zdania na twój temat.
|
Do góry
|
|
|
|
#4290199 - 11/12/2010 04:09
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 20/12/2008
|
nawet jesli to wszystko prawda to tylko nie powiem dosadnie pozycza kase osobom poznanym przez siec co my do tego mamy uako uzytkownicze forum nie jestesmy strona w prywatnych rozrachunkach [b]Polecam doniesienie do prokuratury rejonowej o przestepstwie z artykulu 286 kodeksu karnego powolni sa ale wszystko ustala wlacznie z adresem delikwenta [/b] jaki jest sens wyplakiwac na forum zale o jakim przestępstwie?
|
Do góry
|
|
|
|
#4290220 - 11/12/2010 04:15
|
Carpal Tunnel
|
hehe no jedno wiem osobie poznanej przez neta nie pozyczam no chyba ze jakiejs blondynce z duzym biustem na bilet myslalem ze to 'sie wie' ale ci co nie wiedza placa polemika z idiotą i do tego zarozumiałym jest zajęciem jałowym,ale żeby zakończyć : 1) Big Bena poznałem na zlocie w Libercu. 2) Napisałem o tym ABY PRZESTRZEC EWENTUALNYCH INNYCH POTENCJALNYCH POŻYCZKODAWCÓW. 3) ŻEBY DO TWOJEGO MÓZGU DOTARŁO PISZĘ DRUKOWANYMI - NIKT TU NIE PŁACZE - TO SĄ MOJE PIENIĄDZE I MOJA W TYM GŁOWA ABY JE ODZYSKAĆ.  bez odbioru.
|
Do góry
|
|
|
|
#4290222 - 11/12/2010 04:16
|
Viva Las Vegas!
Meldunek: 16/12/2009
|
nawet jesli to wszystko prawda to tylko nie powiem dosadnie pozycza kase osobom poznanym przez siec co my do tego mamy uako uzytkownicze forum nie jestesmy strona w prywatnych rozrachunkach [b]Polecam doniesienie do prokuratury rejonowej o przestepstwie z artykulu 286 kodeksu karnego powolni sa ale wszystko ustala wlacznie z adresem delikwenta [/b] jaki jest sens wyplakiwac na forum zale o jakim przestępstwie? wyłudzenie pieniędzy jest przestępstwem
|
Do góry
|
|
|
|
#4290366 - 11/12/2010 04:54
[Re: Bzyku]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/10/2001
|
ja to j***e, temat powstał ku przestrodze i bardzo dobrze, a tu same cwaniaki piszą, co chyba nikomu nigdy nic nie pożyczyli (albo nie mają co, albo komu). Dobry, życiowy temat.
PS to pokazuje złudę internetu, gość się kreował, pokazywał gdzie był, wszyscy myśleli że to nie wiadomo kto, a woli honorem przypłacić, niż 2k skombinować z jakiegoś providenta czy jak, to dużo mówi o człowieku
|
Do góry
|
|
|
|
#4290609 - 11/12/2010 05:43
[Re: _Korver_]
|
too much love will kill you
Meldunek: 21/10/2005
|
Kto miał okazje poznać onde osobiście wie jaki to człowiek, poczciwy, towarzyski i bardzo fer w stosunku do ludzi, teraz to juz niestety rzadkie zjawisko... Big pewnie to zobaczył i perfidnie wykorzystał... szkoda słów i naprawde nie myślałem że Big to osoba tego pokroju  jak sie niekiedy czytało jego posty to rżnoł za przeproszeniem inteligenta... Onda ale od razu dawać komuś pare tysi to też z Twojej strony spora głupota i lekkomyślność... pzdr i powodzenia w odzyskaniu kasy Onda, mam nadzieje że Big choć na koniec sie zreflektuje co robi i odda te kase bo kradzione naprawde nie tuczy a perfidia wobec dobroci nie popłaca...
|
Do góry
|
|
|
|
#4290630 - 11/12/2010 05:45
|
Carpal Tunnel
|
no ale nie moge w dalszym ciagu zrozumiec taki stary a taki naiwny? Zobaczyl buzke i pozyczyl 4 patyki? To ja poprosze dwa razy tak samo Andegawen, Tobie sie cos popierdolilo  Pietnujesz Onde za naiwnosc, zlodzieja zas nie tykasz. Nacial sie na typa, nie On pierwszy, nie ostatni i po to, by smiec o nicku Big Ben wiecej nikogo nie naciagnal, zalozyl ten topik. Skup sie wiec na meritum topiku, a nie staraj sie udowodnic, ze to Onda jest sprawca calego zamieszania. Nie kazdy jest takim kozakiem jak Ty, ktorego nikt nie orznal. Ja taki cwany nie jestem, wiec zabezpieczam sie w ten sposob, ze z zalozenia nikomu nie pozyczam.
|
Do góry
|
|
|
|
#4290654 - 11/12/2010 05:50
|
old hand
Meldunek: 29/05/2003
|
no ale nie moge w dalszym ciagu zrozumiec taki stary a taki naiwny? Zobaczyl buzke i pozyczyl 4 patyki? To ja poprosze dwa razy tak samo Po co drwisz z kolegi, ktory w gescie lojalnosci ostrzega innych ? Przydaloby sie wiecej szacunku dla takiej postawy.
|
Do góry
|
|
|
|
#4290658 - 11/12/2010 05:52
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 14/12/2003
|
przecież on mu te pieniądze dał dobrowolnie można powiedzieć na układzie partnerskim, nic mu nie udowodni. Nie dał, tylko pożyczył.Umowa ustna jest wiążąca.Nie musi mieć tego na papierze.w drodze prawnej sprawa jest prosta. Pisemne wezwania do zapłaty i w przypadku braku reakcji sprawa do sądu, dalej komornik,,,
|
Do góry
|
|
|
|
#4290689 - 11/12/2010 05:58
[Re: Luc Nilis]
|
Carpal Tunnel
|
Kto miał okazje poznać onde osobiście wie jaki to człowiek, poczciwy, towarzyski i bardzo fer w stosunku do ludzi, teraz to juz niestety rzadkie zjawisko... Big pewnie to zobaczył i perfidnie wykorzystał... szkoda słów i naprawde nie myślałem że Big to osoba tego pokroju  jak sie niekiedy czytało jego posty to rżnoł za przeproszeniem inteligenta... Kiedys wysmialem tego przyglupa, czym zaskarbilem sobie dozgonna nienawisc jego i jego kolesiow, tych z ktorymi wymienia sie typami,trafnymi zawsze i wszedzie, rzecz jasna Na forum bowiem funkcjonuja rozne grupki cwaniaczkow, jeden drugiemu wyrabia dobra opinie i vice-versa, po czym okazuje sie, ze pod przykrywka "fachury" czasami kryje sie naciagacz. Sprobuj "obrazic" jednego, reszta rzuci sie na ciebie z pazurami i piana na pysku. Tylko potem troszke glupio, jak sprawa sie rypnie i kolesie przescigaja sie w pisaniu postow typu : "Ach, nie moge uwierzyc, taki byl porzadny chlop, codziennie wymienialismy sie analizami" "Szok, znam go od wielu lat, niejeden raz na GG wykminilismy wspaniale typy" Tak to juz jest, jak parzy w dupsku to lepiej zawczasu podlac troche wody 
|
Do góry
|
|
|
|
#4290693 - 11/12/2010 06:00
[Re: Amkwish]
|
Carpal Tunnel
|
no ale nie moge w dalszym ciagu zrozumiec taki stary a taki naiwny? Zobaczyl buzke i pozyczyl 4 patyki? To ja poprosze dwa razy tak samo Andegawen, Tobie sie cos popierdolilo  Pietnujesz Onde za naiwnosc, zlodzieja zas nie tykasz. Nacial sie na typa, nie On pierwszy, nie ostatni i po to, by smiec o nicku Big Ben wiecej nikogo nie naciagnal, zalozyl ten topik. Skup sie wiec na meritum topiku, a nie staraj sie udowodnic, ze to Onda jest sprawca calego zamieszania. Nie kazdy jest takim kozakiem jak Ty, ktorego nikt nie orznal. Ja taki cwany nie jestem, wiec zabezpieczam sie w ten sposob, ze z zalozenia nikomu nie pozyczam. no tak mistrzu zgadza sie ale jest takie przyslowie 'chcacemu nie dzieje sie krzywda czy jakos tak' trzeba pomyslec komu sie oddaje 5 patykow myslalem ze dorosli bardziej mysla to czy zlodziej to niewinny dopoki sad nie skaze to jest przestepstwo wyludzenia paragraf 286 czy jakos tak z kodeksu karnego wiec zadni komornicy ale conajmniej wyrok w zawieszeniu bo kwota spora - wystarczy udowodnic ze w chwili pozyczki nie mial zamiaru splacic to na forum prawnikow kolesie doskonale opisza ja tam mam jakas stlumiona sympatie dla tych co wykiwuja reszte juz moja nauczycielka od WOS mowila ze Bagsikowi to by ona dala nagrode za wykorzystanie luk w prawie a nie karala wiezieniem wiec takie skrzywienie mam juz coz z mojej strony end of themat napisz na forum prawnikow tam podadza krok po kroku procedure zawiadomienia o przestepstwie i sledztwa ja jestem czlek konkretny i uznaje proste rozwiazania pozyczylbym taka sume moze dobrze znanej dwudziestoletniej sasiadce o wymiarach 90-60-90 ale jedni wola takie cizie a inni wola 'Big Beny' pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#4290694 - 11/12/2010 06:00
[Re: eroll]
|
Carpal Tunnel
|
przecież on mu te pieniądze dał dobrowolnie można powiedzieć na układzie partnerskim, nic mu nie udowodni. Nie dał, tylko pożyczył.Umowa ustna jest wiążąca.Nie musi mieć tego na papierze.w drodze prawnej sprawa jest prosta. Pisemne wezwania do zapłaty i w przypadku braku reakcji sprawa do sądu, dalej komornik,,, Dokladnie  Royalflush, ludzie pozyczaja sie prawie zawsze w dobrej wierze, natomiast wyludzaja z premedytacja. Nie jest tak, ze prawo tych pierwszych nie chroni.
|
Do góry
|
|
|
|
#4290779 - 11/12/2010 06:24
|
Carpal Tunnel
|
poza tym parę tysi, parę tysi, dla jednych 5 tys to tyle co dla innych 500, a jeszcze dla innych 50000  problem z pożyczaniem jest taki, że czasami ktoś naprawdę potrzebuje, a ty akurat masz, ale tu lepiej dobrze znać ludzi. Natomiast fakt, faktem, pożyczając hazardziście ryzykuje się o wiele więcej.
|
Do góry
|
|
|
|
#4290792 - 11/12/2010 06:30
|
Carpal Tunnel
|
czyli teoretycznie mogę znaleźć frajera któremu ,pożyczyłem, powiedzmy 5k i zgłaszam to do odpowiednich organów? Wymyślam historyjkę i czekam na przelew? Nie wydaje mi się że to takie proste Ja będę mówił swoje koleś się wszystkiego wyprze i co sąd zrobi bez żadnych dowodów? Uwierzy oskarżycielowi ?To nie proces o wykroczenie gdzie zeznania funkcjonariusza są bardziej wiarygodne od twoich. Tu też kolo może powiedzieć że finalnie mu oddał całą sumę kilka dni po założeniu tego tematu a onda potraktował to jako procent za przedłużenie spłaty, ot taki grymas
|
Do góry
|
|
|
|
#4290827 - 11/12/2010 06:41
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 23/12/2003
|
Mam nadzieję,że ta informacja uchroni wielu kolegów od ewentualnych kłopotów w przyszłości. User - Big Ben. Temat- Pożyczka 3500 pln ("wniosek" opiewał na...5000) udzielona w marcu 2010. Termin zwrotu - początek czerwca 2010. Stan aktualny - po zwrocie 1200 pln w 3-ech ratach (ostatnia w listopadzie) - zadłużenie 2300 pln - 172 (słownie:sto siedemdziesiąt dwa) dni po terminie spłaty. Komunikacja - praktycznie tylko jednostronna. Argumentacja pożyczkobiorcy na poziomie 5-letniego dziecka (od pół roku mówi,że ma trudną sytuację...). Dlatego zalecam szczególną ostrożność. Aż mi się łezła w oku zakręciła Waldziu...a wiesz czemu? Pamiętacie takiego fachurę tego forum CAROLA... No to ja podobnie jak waldek się wpierdoliłem ufając kolesiowi że mu mogę pomóc, i mnie wyjebał - tzn. może sam się wyjebałem na kasę trochę niższa niż Onda. Myśłałem że nigdy o tym tu nie wspomnę ale jakoś tak mnie naszło. Parę osób zna sprawę...nigdy mi się nie chciało do Falubazowni jechać i konusa odnaleźć - moze kiedyś mu wpierdolę...pzdr dla uczciwych
|
Do góry
|
|
|
|
#4290832 - 11/12/2010 06:42
[Re: Terry Butcher]
|
Carpal Tunnel
|
Ja taki cwany nie jestem, wiec zabezpieczam sie w ten sposob, ze z zalozenia nikomu nie pozyczam.
I dzieki temu Pejsaci moga rzadzic swiatem. Oni z zalozenia wszystkim pozyczaja  Onda zrobil wielki blad i wcale nie chodzi tu o to, komu i ile pozyczyl. Nie pozycza sie bowiem pieniedzy komus, kto chce je spozytkowac na hazard. Pozycza, wiec swoje juz przegral, pozyczajac takiemu kolesiowi pomagamy my tylko jeszcze bardziej sie pograzyc. Nie gra sie bowiem za pieniadze przeznaczone na zycie, nie gra sie za pozyczone. Kto tak postepuje zwyczajnie sie stacza i jedynym ratunkiem moze byc odwyk. Sa poradnie zajmujace sie pomoca ludziom uzaleznionym od hazardu, niemniej jednak obserwujac wiele "powrotow w chwale" na tym forum, co do skutecznosci takiej terapii jestem sceptyczny. Zawsze kiedy pojawia sie taki topik na mysl przychodzi mi Zvonimir, niezwykle sympatyczny gosc, niestety uzalezniony po pachy. Mam nadzieje, ze udalo Mu sie z tym skonczyc raz na zawsze.
|
Do góry
|
|
|
|
#4290838 - 11/12/2010 06:46
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 25/12/2003
|
Zawsze kiedy pojawia sie taki topik na mysl przychodzi mi Zvonimir, niezwykle sympatyczny gosc, niestety uzalezniony po pachy. Mam nadzieje, ze udalo Mu sie z tym skonczyc raz na zawsze.
wejdziesz na forum sosny i zobaczysz ze znow jest "gosciem " 
|
Do góry
|
|
|
|
#4290841 - 11/12/2010 06:47
[Re: mat2000]
|
Carpal Tunnel
|
oczywiscie, dzieki za ostrzezenie  ale istotny/interesujacy jest sposob egzekucji. Nie onda pierwszy ma takie problemy.. Egzekucja niestety jeżli nie ma z czego ściągnąć to z pustego i Salomon nie naleje, tu nie ma czegoś na zasadzie 'funduszu alimentacyjnego'. Nie znam sprawy to wcale nie musiało być wyłudzenie bo kto wie może ten cały Big Ben początkowo miał zamiar oddać ale np. przegrał kasę i w swojej nieodpowiedzialności zamiast brać się do roboty i pogadać z ondą jak człowiek żeby mu to rozłożył na raty, woli udawać że nie ma sprawy. no Nic onda założył temat żeby ostrzegać a nie żeby wysłuchiwać porad (tak mi się chyba wydaję).Więc życzę tylko powodzenia w odzyskaniu kasy 
|
Do góry
|
|
|
|
#4290843 - 11/12/2010 06:48
[Re: sebkos]
|
Carpal Tunnel
|
Aż mi się łezła w oku zakręciła Waldziu...a wiesz czemu? Pamiętacie takiego fachurę tego forum CAROLA...
 Seb, Carol byl troszke mniej perfidny, z tego co pamietam to dzialal sam, grupka kolesi go nie wspierala w wyrabianiu opinii fachury  I do Ondy jeszcze pytanie. Waldek, zaloze sie, ze koles nie przyjechal do Ciebie do domu i nie wreczyles mu kasy do lapy. Pewnie wykonales jakis przelew, a skoro tak, to jest po nim jakis slad. Jezeli jest to ten fakt plus Twoje oswiadczenie sa podstawa do wszczecia postepowania przeciwko nieuczciwemu pozyczkobiorcy.
|
Do góry
|
|
|
|
#4290845 - 11/12/2010 06:50
|
Carpal Tunnel
|
czyli teoretycznie mogę znaleźć frajera któremu ,pożyczyłem, powiedzmy 5k i zgłaszam to do odpowiednich organów? Wymyślam historyjkę i czekam na przelew? Nie wydaje mi się że to takie proste Ja będę mówił swoje koleś się wszystkiego wyprze i co sąd zrobi bez żadnych dowodów? Uwierzy oskarżycielowi ?To nie proces o wykroczenie gdzie zeznania funkcjonariusza są bardziej wiarygodne od twoich. Tu też kolo może powiedzieć że finalnie mu oddał całą sumę kilka dni po założeniu tego tematu a onda potraktował to jako procent za przedłużenie spłaty, ot taki grymas sad ustali prawde i skaze albo tego co oszkal wyludzajac 'pozyczona' sume albo bekniesz za falszywe zlozenie zawiadomienia juz badz spokojny oni umieja dojsc jak bylo
|
Do góry
|
|
|
|
#4290847 - 11/12/2010 06:53
[Re: jarko 33]
|
Carpal Tunnel
|
Zawsze kiedy pojawia sie taki topik na mysl przychodzi mi Zvonimir, niezwykle sympatyczny gosc, niestety uzalezniony po pachy. Mam nadzieje, ze udalo Mu sie z tym skonczyc raz na zawsze.
wejdziesz na forum sosny i zobaczysz ze znow jest "gosciem "  O ja pier.... Z drugiej strony moj serdeczny wrog, Pan Filip Sosnowski lubuje sie chyba w zatrudnianiu ludzi o takiej proweniencji. Poprzednio zatrudnial forumowego oszusta o nicku Kocur. Nie zdziwie sie jak rzeczony Big Ben tez znajdzie sie w tym doborowym towarzystwie. Wykupienie abonamentu u Didzeja Sosny jawi sie potrzeba chwili, moze bedzie jakas promocja swiateczna ? 
|
Do góry
|
|
|
|
#4290855 - 11/12/2010 06:59
[Re: mat2000]
|
Carpal Tunnel
|
mialem na mysli niekoniecznie doroge prawna 'chłopaki z osiedla' (że tak to nazwę) mogą być tylko motywatorem do tego żeby gość zaczął pracować i ustalić sztywną ratę do spłaty zadłużenia. Jestem realistą i bez rat(ściąganych osobiście czy przez komornika) się nie obejdzie.
|
Do góry
|
|
|
|
#4290859 - 11/12/2010 07:01
|
Krecik
Meldunek: 04/01/2009
|
Z tego co wiem od Big Bena i pisał też Onda, to Big Ben nie wziął kasy i uciekł i stara się spłacać i są w kontakcie cały czas
Rozumiem, że zalega bardzo i Onda chciał wymusić na Nim tą sytuacje. Sprawy do końca nie znam, ale bym nie spieszył się w wyrokach, ja sam zaufałem przyjacielowi i pożyczyłem dwa tysiące na samochód, do dziś nie mogę odzyskać prawie połowy tej sumy, a zdarzało się, że bardzo potrzebowałem.
Nie chcę się w tą sprawę zbytnio mieszać, ale nie zgadzam się z takim linczem. Nie znamy w pełni sytuacji.
Aczkolwiek do mnie też Big Ben dzwonił i chciał pożyczyć większą sumę, ale ja już po swoich przeżyciach nikomu bym nie pożyczył, zwłaszcza hazardziście.
Tu na forum też raz się oszukałem na 100zł.
Przestroga dobra, ale skoro Onda Ben Cię nie unika w rozmowach to może dałoby się to lepiej rozegrać.
|
Do góry
|
|
|
|
#4290860 - 11/12/2010 07:01
|
Carpal Tunnel
|
czyli teoretycznie mogę znaleźć frajera któremu ,pożyczyłem, powiedzmy 5k i zgłaszam to do odpowiednich organów? Wymyślam historyjkę i czekam na przelew? Nie wydaje mi się że to takie proste Ja będę mówił swoje koleś się wszystkiego wyprze i co sąd zrobi bez żadnych dowodów? Uwierzy oskarżycielowi ?To nie proces o wykroczenie gdzie zeznania funkcjonariusza są bardziej wiarygodne od twoich. Tu też kolo może powiedzieć że finalnie mu oddał całą sumę kilka dni po założeniu tego tematu a onda potraktował to jako procent za przedłużenie spłaty, ot taki grymas sad ustali prawde i skaze albo tego co oszkal wyludzajac 'pozyczona' sume albo bekniesz za falszywe zlozenie zawiadomienia juz badz spokojny oni umieja dojsc jak bylo coś mogą ustalić, czy prawdę to różnie z tym jest, to nie sąd boży. w takim wypadku sprawa zostanie raczej umorzona, chyba że sam się wyłoży na własnych farmazonach zapominając co zeznał 
|
Do góry
|
|
|
|
#4290863 - 11/12/2010 07:05
|
Carpal Tunnel
|
Zresztą jak już mówiłem nie znam sprawy, nie znam gościa,nie wiem jakie ma podejście ale jak już mówiłem jestem realistą i napisałbym do niego krótko: Big Ben wybierz opcję a lub b. Brak odzewu uznam za opcję a i podejmę kolejne kroki. a) sorry gościu nie zamierzam Ci oddać kasy, mam więcej ważniejszych długów ,chcesz to próbuj w sądzie szczęścia. b) mogę Ci realnie oddawać np. 200zł (tu wstaw swoją REALNĄ propozycję) miesięcznie. Wiem że to mało ale jest to realna kwota.
|
Do góry
|
|
|
|
#4290867 - 11/12/2010 07:09
[Re: Llama]
|
Krecik
|
Nie chcę się w tą sprawę zbytnio mieszać, ale nie zgadzam się z takim linczem. Nie znamy w pełni sytuacji.
pół roku minęło! Wiem, ale "po zwrocie 1200 pln w 3-ech ratach ( ostatnia w listopadzie)" czyli jakoś to spłaca, a nie uciekł z kasą. Wiadomo, sprawa nie jest w porządku i ja Ondę doskonale rozumiem, ale już nie róbmy z Bena nie wiadomo kogo. chyba Ondę głównie zirytowało to zgłoszenie do konkursu.
|
Do góry
|
|
|
|
#4290868 - 11/12/2010 07:11
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 24/08/2006
|
wejdziesz na forum sosny i zobaczysz ze znow jest "gosciem "   O ja pier.... Z drugiej strony moj serdeczny wrog, Pan Filip Sosnowski lubuje sie chyba w zatrudnianiu ludzi o takiej proweniencji. Poprzednio zatrudnial forumowego oszusta o nicku Kocur. Nie zdziwie sie jak rzeczony Big Ben tez znajdzie sie w tym doborowym towarzystwie. Wykupienie abonamentu u Didzeja Sosny jawi sie potrzeba chwili, moze bedzie jakas promocja swiateczna ? nie zartujmy nawet z tym forum. takie on ma pojęcie o typowaniu jak ja o dżajfie. zawsze gospodarz, zawsze kurs do 1.8 nie ma underdogów. z resztą jak gość miał ostatni miesiąc na normalny plus w 2008 roku. to ja bym tą wylęgarnie nieletnich hazardzistów omijał z daleka bo się w takich miejscach najwięcej idiotów rodzi. ile on ma k*rwa lat?! 15?!... miszcze bukmacherskie. wybacz Conrad za link 
|
Do góry
|
|
|
|
#4290870 - 11/12/2010 07:13
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 18/07/2007
|
Jak nie dał mu do ręki tylko przelał na konto to już jest dowód. Jak oddał mu część na konto to kolejny dowód. Jak się dobrze sprawę poprowadzi to spokojnie można sobie poradzić, o ile ktoś nie pożycza z ręki do ręki bez żadnego świstka, bo niestety to już jest głupota. Nie chodzi nawet o to, że ufa się temu czy tamtemu tylko, różnie to w życiu bywa i są chwile kiedy naprawdę ktoś ma ciężką sytuację i ciężko mu oddać, z drugiej strony niektórzy to wykorzystują nadmiernie. Jak ktoś jest naprawdę uczciwy to sam powinien zaproponować spisanie na papierze wszystkich ustaleń. W takim wypadku i pożyczający czuje się pewniej, że nie będzie go ktoś wcześniej nachodził o oddanie pożyczki, a i pożyczający na wszystko czarno na białym.
|
Do góry
|
|
|
|
#4290871 - 11/12/2010 07:14
[Re: młody gniewny]
|
Ana <3
Meldunek: 21/06/2005
|
Big Ben, jako człowiek młody, miał WAKACJE (bo raczej nie pracuje na etacie) -> UK -> 2k funtów na luziku mógł zwieźć. trzeba tylko chcieć. ludzką rzeczą jest upaść, ale trzeba wstać z godnością i iść dalej przez życie.  kolega często się powołuje na Comę: Trudno to zrozumieć Lecz nic nie daje siły by żyć Jakaś misterna część W konstrukcji zdarzeń Pękła Chciałem zreperować świat A oto widzę, że sam Jestem jednym z tych cholernych drani i świńSzeroka droga Nie była moja Jasna siła Utracona Dopiero teraz wiem jak nisko upada Kto nie wypełnił swego czasu w pokorze Oto dlaczego tak się obawiam Że za minutę trzeba będzie wstawać i żyćZaprzepaszczone siły Wielkiej armii Świętych znaków Niepożądane myśli Klęska wiary Fale strachu Z nieodwracalnym skutkiem Burzą trwały, senny azyl I oto trzeba będzie Dumnym krokiem Iść bez twarzy
W kolejny dzień, w kolejny dzień...
|
Do góry
|
|
|
|
#4290872 - 11/12/2010 07:14
|
Knockin' On Heaven's Door
Meldunek: 21/03/2007
|
pół roku minęło! Wiem, ale "po zwrocie 1200 pln w 3-ech ratach ( ostatnia w listopadzie)" czyli jakoś to spłaca, a nie uciekł z kasą. Wiadomo, sprawa nie jest w porządku i ja Ondę doskonale rozumiem, ale już nie róbmy z Bena nie wiadomo kogo. chyba Ondę głównie zirytowało to zgłoszenie do konkursu. połowa grudnia to za ch.uja nie jest czerwiec a 1200 to za ch.uja nie jest 3 600 widzisz różnice bo wygląda na to że kolo być może odda za rok jak bógmacher da albo i nie.
|
Do góry
|
|
|
|
#4290880 - 11/12/2010 07:24
[Re: Jose]
|
Carpal Tunnel
|
To DJ Wierzba handluje typami ?  Nie mówcie że sprzedaje typy z Premiership !?  no zobacz jakich ma nabywców. pół kieszonkowego pewnie mu płacą za to. taka wersja robin hooda dla pierdolniętych. zabiera bogatym i biednym i daje bukmacherowi. jeszcze tam Zvonimir jest, to tez jest konkret... tu wisiał po 5zł. miał skonczyc temat to się przeniósł na portal gdzie Zludna urzęduje  potem go wykopali czy coś poszedł na ba. jako, że miał zajebistą skuteczność to szybko sobie dał spokój i teraz siedzi z małolatami na forum sosny.
|
Do góry
|
|
|
|
#4290884 - 11/12/2010 07:25
|
Krecik
|
widzę większość myśli, że Big Ben pożyczył tę kasę na granie, a z tego co wiem to była jakaś pilna sprawa prywatna (chyba, że skłamał, w co wątpie), na zwykłe granie onda na pewno by takich pieniędzy nie pożyczył
nie zmienia to jednak faktu, że mając taki dług Big Ben stawia sobie w najlepsze i jeszcze obnosi się z tym na forum No i to granie moim zdaniem było decydujące w tym, by Onda mógł wyrazić swoją złość i poinformować o sytuacji. Agassi ja to wszystko rozumiem, ale odnoszę się tylko do sprawy wyłudzenia pieniędzy i ucieczki jaką jeden z userów kompletnie nie znający sytuacji już zdążył wysunąć. Llama też nie wiemy co się stało, może np. zmarł mu rodziciel, musiał porzucić studia. Może są jeszcze inne długi ? Wtedy ucieczka w hazard zdarza się często. Póki jednak Ben jest w kontakcie i stara się spłacać to chyba ciężko mówić o wyłudzeniu. Ja na pewno nie będę oceniał tak jednoznacznie sprawy, chociaż sprawa dobrze nie wygląda i złość Ondy jest zrozumiała.
|
Do góry
|
|
|
|
#4290885 - 11/12/2010 07:26
|
Carpal Tunnel
|
widzę większość myśli, że Big Ben pożyczył tę kasę na granie, a z tego co wiem to była jakaś pilna sprawa prywatna (chyba, że skłamał, w co wątpie), na zwykłe granie onda na pewno by takich pieniędzy nie pożyczył
nie zmienia to jednak faktu, że mając taki dług Big Ben stawia sobie w najlepsze i jeszcze obnosi się z tym na forum Alkoholik, probujac pozyczyc na gorzale ima sie rozmaitych wykretow, najczesciej jest to choroba lub inne nieszczescie. Ostatnie zdanie Twojego postu az nadto naswietla tlo calej sprawy, wiec nie wiem po cholere usilujesz pomniejszyc stopien nieuczciwosci tego typa. Swoja droga znam Onde i wiem, ze gdyby chodzilo o pozyczke na ,nazwijmy to tak, wzniosly cel, to za cholere nie zakladalby tego topiku tylko albo spokojnie czekalby na zwrot pieniedzy albo machnalby na to reka.
|
Do góry
|
|
|
|
#4290888 - 11/12/2010 07:29
|
Ana <3
Meldunek: 21/06/2005
|
słowem nie wspomniałem, że przejebał, że przegrał. pożycza od obcego sporą kasę -> oddaje w terminie z flaszką w podzięce. --- ludzie mają różne dramaty i różne psychiki. nie oceniam. stwierdzam stan rzeczy, który jest nie do przyjęcia. 
|
Do góry
|
|
|
|
#4290890 - 11/12/2010 07:30
|
Io sono Interista
Meldunek: 11/07/2005
|
nie zmienia to jednak faktu, że mając taki dług Big Ben stawia sobie w najlepsze i jeszcze obnosi się z tym na forum Llama też nie wiemy co się stało, może np. zmarł mu rodziciel, musiał porzucić studia. Może są jeszcze inne długi ? Wtedy ucieczka w hazard zdarza się często. młody piszesz takie mądry rzeczy, ale jak czasami coś pierdolniesz to po prostu ręce opadają.  Odpukać w niemalowane... umiera mi ktoś bliski, nie mam za co żyć - to piszę na forum bukmacherskim czy ma mi ktoś pożyczyć kasę... bez jaj...
|
Do góry
|
|
|
|
#4290892 - 11/12/2010 07:31
|
Carpal Tunnel
|
Llama też nie wiemy co się stało, może np. zmarł mu rodziciel, musiał porzucić studia. Może są jeszcze inne długi ? Wtedy ucieczka w hazard zdarza się często.
Rece opadaja  Miec dlugi i pojsc w hazard, chyba tylko po to, by te dlugi pomnozyc. Ja rozumiem menela puszczajacego raz na jakis czas totka za 2 zlote, lae jak komus sie wydaje, ze dobrym sposobem na dlugi jest hazard to jest on megaturbodebilem. Gaszenie pozaru benzyna bylo skuteczne tylko w "Zmiennikach" 
|
Do góry
|
|
|
|
#4290893 - 11/12/2010 07:32
|
Carpal Tunnel
|
amkwish ale to tylko dowodzi, ze ludzie są bardzo łatwowierni. najpierw były cyrki z wymianami, potem z konkursami o 50zł gdzie bazyl supermen bił pół wsi, zeby wydrzeć kasę złoczyńcy i słuch o nim zaginął. http://www.mecz.pl/forum/ubbthreads.php?ubb=showflat&Number=2308977&page=1ostatnio był yahoo jak przesrał z Artkiem zakład i mu kasy nie dał. no i teraz to. a o ilu takich sprawach jeszcze nie wiemy. Onda zrobił jak zrobił, miejmy nadzieję, że wszystko się wyjaśni ale takie tematy powinny być w widocznym miejscu... dokładnie KU PRZESTRODZE.
|
Do góry
|
|
|
|
#4290896 - 11/12/2010 07:34
[Re: connor]
|
Carpal Tunnel
|
Z pewnoscia Big Ben chcial dobrze, myslal pewnie ze typ wejdzie, a on odda i jeszcze mu na granie zostanie.
Od kiedy strona DijDzeja jest wykropkowana na forum? Conrad niedawno kupil abonament i przejebal sporo kasy na tych sosnowych pewniakach, wqrwil sie i wykropkowal 
|
Do góry
|
|
|
|
#4290897 - 11/12/2010 07:35
|
Krecik
|
Llama też nie wiemy co się stało, może np. zmarł mu rodziciel, musiał porzucić studia. Może są jeszcze inne długi ? Wtedy ucieczka w hazard zdarza się często.
Rece opadaja  Miec dlugi i pojsc w hazard, chyba tylko po to, by te dlugi pomnozyc. To się zdarza bardzo często niestety. To jest natura hazardzistów.
|
Do góry
|
|
|
|
#4290903 - 11/12/2010 07:48
[Re: rafal08]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 18/05/2005
|
Coś czuję, że bez bazyla i jego kumpla "karka" windykatora się nie obejdzie.
|
Do góry
|
|
|
|
#4290904 - 11/12/2010 07:48
|
Carpal Tunnel
|
Rece opadaja  Miec dlugi i pojsc w hazard, chyba tylko po to, by te dlugi pomnozyc. To się zdarza bardzo często niestety. To jest natura hazardzistów. No dobrze, zgoda, tylko nie wiem dlaczego z uporem godnym lepszej sprawy usilujesz znalezc wytlumaczenie dla kogos, kto ewidentnie dal dupy. Nie wiem jak Ty, mysle, ze podobnie, zachowalbys sie w sytuacji, gdy nie moglbys oddac dlugu w terminie. Ja zadzwonilbym i powiedzialbym mniej wiecej tak : "Waldek, jest mi bardzo glupio, ze nie jestem w stanie dotrzymac obietnicy i oddac Ci pieniedzy w terminie. Zaistnialy okolicznosci, niezalezne ode mnie, niemniej jednak stane na glowie, by pieniadze Ci zwrocic. Badz tak dobry i zgodz sie na to, bym mogl pozyczke splacac w ratach, powiedzmy po 200 zlotych miesiecznie." Kazdego, kto ma choc krztyne honoru stac bedzie na takie slowa, oszusta nie.
|
Do góry
|
|
|
|
#4290906 - 11/12/2010 07:54
|
Pooh-Bah
Meldunek: 07/03/2004
|
OMG! Poznałem człowieka (Onde) i niestety muszę stwierdzić, że "okradać" takich ludzi to jest porażka(życiowa). Człowiek naprawdę uczciwy, przyjazny i do tego wyrozumiały (pewnie dla tego 'uwierzył' w dobrą wolę Big Ben'a). Nie chcę oceniać ludzi przez sieć (Big Ben) ale jak dla mnie przygrał ostro w ch... Mimo wszystko jak się pożycza pieniądze od kogoś/od czegoś(np. banku) trzeba mieć świadomość, że w ustalonym terminie trzeba wszystko oddać. Tragedie życiowe mogą przydarzyć się każdemu i jak sądzę Onda na bank w takiej sytuacji byłby wyrozumiały. Niestety z tego co można przeczytać w tym topic'u Big Ben kontaktu unika, więc odpowiedź nasuwa się sama kto postąpił nie fair. Mimo wszystko mam nadzieję, że wszystko zakończy się polubownie i "każdy" będzie zadowolony.  i tak na zlocie sobie odbijemy 
|
Do góry
|
|
|
|
#4290909 - 11/12/2010 07:55
|
Carpal Tunnel
|
To się zdarza bardzo często niestety. To jest natura hazardzistów.
Ech, hazardzisci  Konkurs NBA 2010/2011 Typy 07/12/2010 20:45 #9 04:00 Portland Trail Blazers - Phoenix Suns Aldridge over 27,5 (punkty+zbiórki) kurs: 1.85 Betsson 07/12/2010 20:46 #23 04:00 POR Trail Blazers-PHX Suns LaMarcus Aldridge over 27.5 (pts + reb) 1.85 betsson

|
Do góry
|
|
|
|
#4290910 - 11/12/2010 07:55
|
Carpal Tunnel
|
widziałem, parę takich przypadków w życiu. Najczęściej to jest spirala długów, scenariusz jest prosty, hazard, wtopa, przegranie pieniędzy na życie, pożyczanie od najbliższych znajomych, odrabianie, wtopy, pożyczanie od dalszych (tak jak tu) na życie i na długi i rodzą się problemy, bo robienie długów na spłacanie starych może mieć sens, ale nie jeśli ktoś nadal wtapia (bo nie widzi perspektyw zarobkowych). Jak mówiłem, to spirala długów, są pewnie bardziej pilne (groźba łamania nóg to nie tylko filmy) i gorące, dlatego pewnie po 200 zł się nie da. Na miejscu tego kolesia, wziąłbym dwa etaty/wyjechał za granicę, wziął kredyt 'konsolidacyjny' i spłacił wszystko. Owkors to ma sens tylko i wyłącznie bez grania.
|
Do góry
|
|
|
|
#4290914 - 11/12/2010 07:58
[Re: jerome]
|
Carpal Tunnel
|
a tu jak widzę przypadek beznadziejny, ciągła gra, jakby był dobry to by długu nie było, no chyba że jest +2 zł na miesiąc i się łudzi... ale sorry w czasie grania można pracować, czas to pieniądz
|
Do góry
|
|
|
|
#4290919 - 11/12/2010 08:05
|
Krecik
|
Ja zadzwonilbym i powiedzialbym mniej wiecej tak :
"Waldek, jest mi bardzo glupio, ze nie jestem w stanie dotrzymac obietnicy i oddac Ci pieniedzy w terminie. Zaistnialy okolicznosci, niezalezne ode mnie, niemniej jednak stane na glowie, by pieniadze Ci zwrocic. Badz tak dobry i zgodz sie na to, bym mogl pozyczke splacac w ratach, powiedzmy po 200 zlotych miesiecznie."
połowicznie tak to wygląda. Bo skoro Ben zapłacił w listopadzie to niedawno i są cały w kontakcie, bo Onda pisał o wykrętnych odpowiedziach. nie bardzo wiem co wywnioskowałeś z tych typów. Kiedy zobaczyłem, że Big Ben gra uznał, że sprawa z Ondą to już przeszłość i podałem mu tego overa do gry. Dopiero dzisiaj się dowiedziałem, że to jest w trakcie i byłem w szoku, bo przecież gra w najlepsze. I w sumie możesz mieć sporo racji, że to jest poważny problem z hazardem, ale nie ucieka totalnie od sprawy, tylko stara się hazardem odbić. Tak totalnie wyjść, nie jest łatwo.
|
Do góry
|
|
|
|
#4290924 - 11/12/2010 08:15
[Re: jerome]
|
Carpal Tunnel
|
a tu jak widzę przypadek beznadziejny, ciągła gra, jakby był dobry to by długu nie było, no chyba że jest +2 zł na miesiąc i się łudzi... ale sorry w czasie grania można pracować, czas to pieniądz Ja nie pojmuje, jak mozna stawiac pod presja. Pod presja, ze ma sie pozyczone pieniadze i prawdopodobienstwo przegranej jest duze. W ostatni wtorek postawilem spora sume na trzecioligowych turasow, fajny triple, kurs 17,56. To byly wczesniej wygrane pieniadze, chcialem sprobowac wygrac duzo, duzo wiecej  Jeden over wszedl od kopa, drugi zaklad w 60-tej minucie, pozostal drugi over 1,5 bramki, w meczu, w ktorym gospodarze (faworyt) strzelili na 1:0 w 48 minucie. Zrobilem kontre, ale i tak myslalem, ze zaraz mi pikawa wysiadzie, jak uzmyslowilem sobie, ile moge wygrac. Mecz trwal 97 minut i nie strzelili drugiego gola, a ja do konca mialem nadzieje, bo turasy w nizszych ligach lubia pyknac w doliczonym czasie. Jaka glupia mine mialem jak to nie weszlo  Wyobrazam sobie teraz, ze gralbym za pozyczone, wizja oddania dlugow i wyjscia na szeroka prosta calkiem realna i...dupa. No chyba bym sobie w leb strzelil. Od wtorku nie gram, robie sobie przerwe, kasa na koncie lezy i czeka, moze mnie najdzie ochota, poki co jestem zniechecony do grania, bo uzmyslawiam sobie, ze te wielkie wygrane to nie dla mnie, trzeba wstac do pracy i zarabiac na zycie, pograc na buku mozna, dla przyjemnosci, za rozsadne stawki.  Jak zrabana psychike musza miec ludzie, ktorzy po takim zimnym prysznicu graja nadal i to za coraz wyzsze stawki ?
|
Do góry
|
|
|
|
#4290938 - 11/12/2010 08:48
[Re: GaloGalo]
|
Carpal Tunnel
|
Ci co pożyczają też są sami sobie winni. Mnie nie tak dawno kolega (całkiem dobry) poprosił o pożyczkę 20 tys. złotych. Dokładnie tyle mu brakowało, żeby jak to twierdzi spłacić siostry jeśli chodzi o sprawy spadkowe. Twierdził, że razem ze swoją dziewczyną będą mi oddawali 1000 zł miesięcznie. On był wtedy na stażu za 600 zł a ona pracowała gdzieś za 1600 zł. Nie zgodziłem się. Na początku oczywiście się na mnie zawiódł. Zresztą mnie też było z tym źle że go trochę zawiodłem. Ale prawda jest taka że na dzień dzisiejszy byłbym w czarnej du.. . On już jest po stażu i nie ma pracy, a ona straciła prace i też siedzi na bezrobociu. Ciekawe dlaczego nie umowil sie z siostrami, ze to im bedzie splacal po 1000 PLN miesiecznie ? 
|
Do góry
|
|
|
|
#4290941 - 11/12/2010 08:49
[Re: GaloGalo]
|
Carpal Tunnel
|
Galo Galo bardzo dobrze zrobiłeś, kolega może mieć żal ale nadal jesteście kolegami,jakbyś pożyczył to ty mógłbyś po jakimś czas mieć żal i nie mieć kolegi.
|
Do góry
|
|
|
|
#4290947 - 11/12/2010 09:05
|
Carpal Tunnel
|
Galo Galo bardzo dobrze zrobiłeś, kolega może mieć żal ale nadal jesteście kolegami,jakbyś pożyczył to ty mógłbyś po jakimś czas mieć żal i nie mieć kolegi. My tu sobie tak pieprzymy o dupie Maryni, a pajac, niezrazony, popierdala na quasi Big Ben jest Ben
jest impreza
coolWaldek, ja mysle, ze powinienes wbic na te impreze, pewnie Cie nie wyrzuci, w koncu imprezuje za Twoje 
|
Do góry
|
|
|
|
#4290953 - 11/12/2010 09:08
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 31/10/2007
|
Jednak warto wpadać raz na tydzień na to forum  Dobry temat. Ale ja już myślałem, że wrócił Zvonek, Cylka albo Widget )coś tam)   O ja pier.... Z drugiej strony moj serdeczny wrog, Pan Filip Sosnowski lubuje sie chyba w zatrudnianiu ludzi o takiej proweniencji. Poprzednio zatrudnial forumowego oszusta o nicku Kocur. Nie zdziwie sie jak rzeczony Big Ben tez znajdzie sie w tym doborowym towarzystwie. Wykupienie abonamentu u Didzeja Sosny jawi sie potrzeba chwili, moze bedzie jakas promocja swiateczna ? Jakoś 3-4 lata temu (chyba Mura) założył temat o pożyczce. Zvonkowi pożyczył kaskę i wiadomo co i jak... Zvonek to był hit. Jak dobrze pamiętam wyłudził od kogoś 5 zł na jakiś rzekomy film na DVD. Zeszmacić się dla 5 zł a zeszmacić się dla 3500 to jest różnica  Wtedy Zvonek tam ciągle był "ekspertem"  Standardy zachowane. Przecież takich sytuacji na forum było mnóstwo. Większość z nich nie wypłynęła poza poszczególne małe "grupki osób". Człowiek pojechał na zlot, zyskał zaufanie i jazda. Coś czuję, że bez bazyla i jego kumpla "karka" windykatora się nie obejdzie. Bazylowska grupa szybkiego reagowania  Bazyl już chyba takimi sprawami się nie zajmuje  Pomijam fakt
|
Do góry
|
|
|
|
#4291058 - 11/12/2010 17:24
[Re: Vader]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 03/10/2001
|
Czytam, czytam i nie wierzę.. Jestem tu prawie od początku. Byłem święcie przekonany, że userzy z historią w większości się znają, mają dobry kontakt, zarówno tu jak i poza forum.. A tu taka lipa.. Ja chyba też jestem jakiś zboczony, bo np. jeśli ktoś załatwia u mnie wczasy, zazwyczaj przelewa mi sporą sumę (najwięcej znajoma Piostara, prawie 15k). Nawet przez moment nie pomyślałem, że mógłbym zniknąć.. Ktoś zbiera rok na wczasy, a ja to zabieram i pryskam?!
Może jestem starej daty, ale jakoś nie potrafię rozdzielać netu od życia. Pisząc tu na forum, to zawsze jestem ja, ten sam co na żywo, a nie jakiś anonimowy nick..
|
Do góry
|
|
|
|
#4291106 - 11/12/2010 18:38
|
Porucznik
Meldunek: 15/04/2005
|
Aczkolwiek do mnie też Big Ben dzwonił i chciał pożyczyć większą sumę, ale ja już po swoich przeżyciach nikomu bym nie pożyczył, zwłaszcza hazardziście.
Tu na forum też raz się oszukałem na 100zł.
Przestroga dobra, ale skoro Onda Ben Cię nie unika w rozmowach to może dałoby się to lepiej rozegrać. Pozwoliłem sobie część wyrzucić, część pogrubić gdyż sam to przerabiałem. Pożyczałem kilka razy ludziom z forum. Szczególnie jednemu gościowi. Kwoty różne. Oddawał jak coś to dwa, trzy dni po terminie max. Ale został mu jeszcze dług do oddania i teraz już cisza od dwóch lat bodajże. Po części czułem, że tak będzie gdyż nie wiedział nawet ile ma mi oddać (pewnie nie tylko ode mnie brał). Przykre to, niby gość się nie loguje, powiązań z innymi kontami nie ma.. W dodatku był M konkursowym  Inny z forum pożyczył kilka groszy. Długo nie oddawał ale jakoś później udało się odzyskać $, dorzucił trochę za zwłokę, przeprosił. Poza forum też pożyczałem. Przygody przeróżne. Chciałem pomóc, zrozumieć a chciano mnie wydymać. Teraz nie pożyczam, gdyż to się mija z celem bym chodził do gościa i pytał gdzie moje pieniądze..
|
Do góry
|
|
|
|
#4291167 - 11/12/2010 19:13
[Re: Platini]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/12/2003
|
Prosta zasada - nie pożyczać ludziom na granie. Skoro ktoś musi pożyczać na grę to znaczy, że nie ma pojęcia o budżecie, stawkowaniu, itd. - krótko mówiąc jest niepoważny. Jeśli ktoś chce udzielać pożyczek niepoważnej osobie to może mieć problem. Żeby wziąć pożyczkę trzeba mieć przede wszystkim plan na jej spłatę, a tego trudno po takiej osobie oczekiwać. Ja pożyczając komuś zakładam, że on mi tej kasy już nie odda - traktuję to bardziej jako prezent. Dobra zasada bo: 1) gdy kasa wraca jest dodatkowa satysfakcja 2) "pożycza" się tylko bliskiej osobie, której nie byłoby problemem po prostu dać pieniądze gdy potrzebuje 3) "pożyczasz" tyle ile nie żal ci stracić, jak w bukmacherce 
|
Do góry
|
|
|
|
#4291205 - 11/12/2010 19:39
|
Knockin' On Heaven's Door
Meldunek: 21/03/2007
|
Ci co pożyczają też są sami sobie winni. Mnie nie tak dawno kolega (całkiem dobry) poprosił o pożyczkę 20 tys. złotych. Dokładnie tyle mu brakowało, żeby jak to twierdzi spłacić siostry jeśli chodzi o sprawy spadkowe. Twierdził, że razem ze swoją dziewczyną będą mi oddawali 1000 zł miesięcznie. On był wtedy na stażu za 600 zł a ona pracowała gdzieś za 1600 zł. Nie zgodziłem się. Na początku oczywiście się na mnie zawiódł. Zresztą mnie też było z tym źle że go trochę zawiodłem. Ale prawda jest taka że na dzień dzisiejszy byłbym w czarnej du.. . On już jest po stażu i nie ma pracy, a ona straciła prace i też siedzi na bezrobociu. Ciekawe dlaczego nie umowil sie z siostrami, ze to im bedzie splacal po 1000 PLN miesiecznie ? Michał to jest akurat logiczne  każdy wolałby 20 koła od ręki a nie po tysiaczku co miesiąc szczególnie rodzinka 
|
Do góry
|
|
|
|
#4291260 - 11/12/2010 20:23
[Re: bącki05]
|
addict
Meldunek: 08/12/2010
|
Podaj tutaj dane kontaktowe do niego i nie będzie problemu, ktoś z jego miasta sie rozejrzy zobaczy jaka jest sytuacja i po problemie  jak nie odzyskasz kasy to może pare zółtych zębów, zawsze to coś
|
Do góry
|
|
|
|
#4291285 - 11/12/2010 20:40
[Re: codi]
|
Carpal Tunnel
|
ja tam mam jakas stlumiona sympatie dla tych co wykiwuja reszte juz moja nauczycielka od WOS mowila ze Bagsikowi to by ona dala nagrode za wykorzystanie luk w prawie a nie karala wiezieniem wiec takie skrzywienie mam juz
Gratuluje, zrob mu jeszcze loda kurwa. Co za kretyn Moze ten babsztyl powinien uczyć innego przedmiotu. Biorac pod uwage podziw dla tego pejsatego sqrwysyna to może ...historia judaizmu ?
|
Do góry
|
|
|
|
#4291289 - 11/12/2010 20:41
[Re: AGASSI]
|
Mistrz Playoff Zima 2011
Meldunek: 30/01/2006
|
Dobra najwyższy czas abym i ja coś napisał, bo przeczytałem właśnie wszystkie posty w tym temacie i oliwę do ognia dolał "konkurs NBA" który prowadzę  Z Benem było tak, że ja go namówiłem do wzięcia udziału w konkursie (bo wiedziałem że się interesuje NBA). Jeśli chodzi o wpisowe, to przypuszczałem że nie ma na nie teraz kasy, tak więc ja poręczyłem za niego i dałem mu czas do końca trwania. Nie chciałem żeby dowiedzieli się o tym inni uczestnicy, bo prawda jest taka że to była sprawa między nim a mną, a innych to nie dotyczyło, ponieważ dla innych ważne jest tylko to, aby pula końcowa się zgadzała. A tak będzie, bo w najgorszym wypadku, przy rozliczaniu po zakończeniu konkursu ja dorzucę jego wpisowe! Piszę to tylko dlatego, żeby inni wiedzieli, że to nie jest tak, że gość mający taki dług (o który oczywiście nie miałem pojęcia) wpłaca sobie wpisowe i bawi się w najlepsze! Onde bardzo szanuje i zawszę z nim miałem dobre kontakty na forum (wydaje mi się że On też to może powiedzieć i mam nadzieję że w końcu przyjadę do Was na jakiś zlot) i mam nadzieję że Ben odda mu resztę kasy. Bo skoro mu już część oddał, to i resztę mu odda. Benie, zadzwoń do Ondy i powiedz jak sprawa stoi i ile jesteś mu w stanie oddawać miesięcznie, a ja wierzę że Onda przystanie na taki układ (spłata w ratach) i będzie po sprawie. Onda zakładając temat, chciał dać do zrozumienia innym (ok i ja to rozumiem), ale jak czytam wypowiedzi innych forumowiczów, którzy kur... nic o tej sprawie nie wiedzą, ale zakładają, że to na granie (hazard) to mi się  chcę. Ja pier... skoro ktoś nie wie na co pożyczał, to niech się kur... nie odzywa, proste! Ja nie wiem o sprawie kompletnie nic, więc milczę. Mam nadzieję że sprawa znajdzie swój szczęśliwy koniec i Onda otrzyma całą kasę + jakiś silny alkohol w butelce w co najmniej 5l w przeprosinach za zaistniała sytuację!
|
Do góry
|
|
|
|
#4291502 - 11/12/2010 22:39
|
member
Meldunek: 28/04/2005
|
Na gębę to jedynie napluć można także o odzyskaniu tej kasy na drodze prawnej można zapomnieć bo jest to nierealne. Nawet jak będą ślady w postaci przelewu itd. Ludzie mają jako dowód podpisaną umowę, fakturę,często weksle a nie potrafią poradzić sobie ze ściągnięciem należności a tu się wciska kity że zawierając umowę słowną są szansę na odzyskanie kasy.
|
Do góry
|
|
|
|
#4291516 - 11/12/2010 22:46
[Re: nitros16]
|
stranger
Meldunek: 21/05/2010
|
3 lata rządów pisuaru zostały zmarnowane i teraz mamy efekty ich zaniedbań.Na szczęście teraz rządzi nami liberalna partia która załatwi również takie błahe sprawy jak ta.Trzeba im tylko dac troche czasu i spokoju a nie ujadać pod krzyżem co miesiąc
|
Do góry
|
|
|
|
#4291588 - 11/12/2010 23:05
|
member
|
|
Do góry
|
|
|
|
#4291614 - 11/12/2010 23:10
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 28/09/2004
|
Widze ze sporo glosow zabieraja userzy nowi... hmm jacy nowi ? wszystko multi
|
Do góry
|
|
|
|
#4291615 - 11/12/2010 23:10
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 23/03/2008
|
ja tam mam jakas stlumiona sympatie dla tych co wykiwuja reszte juz moja nauczycielka od WOS mowila ze Bagsikowi to by ona dala nagrode za wykorzystanie luk w prawie a nie karala wiezieniem wiec takie skrzywienie mam juz
Gratuluje, zrob mu jeszcze loda kurwa. Co za kretyn Moze ten babsztyl powinien uczyć innego przedmiotu. Biorac pod uwage podziw dla tego pejsatego sqrwysyna to może ...historia judaizmu ? przypominam że sam Kisielewski osobiście nagordził Bagsika ze ten przekręt jako nagrode zapokazanie dziury w systemie ale nie widze zeby Big Ben jakąś dziure tu miał pokazać... okantował na kase i tyle
|
Do góry
|
|
|
|
#4291645 - 11/12/2010 23:21
[Re: Hardchorusss]
|
I see dead people
Meldunek: 04/08/2001
|
3 lata rządów pisuaru zostały zmarnowane i teraz mamy efekty ich zaniedbań.Na szczęście teraz rządzi nami liberalna partia która załatwi również takie błahe sprawy jak ta.Trzeba im tylko dac troche czasu i spokoju a nie ujadać pod krzyżem co miesiąc O kurwa ...  Idź chłopie na mróz ochłonąć ...
|
Do góry
|
|
|
|
#4291998 - 12/12/2010 00:51
[Re: connor]
|
stranger
Meldunek: 21/05/2010
|
Tak juz jest z hazardzistami,pewnie ciągle liczy że odrobi,odda i będzie zył jak w bajce. Ciekawi mnie jak zaczynał.Mogę sie założyć że na początku lub po niedługim okresie zabawy w hazard pojawiły sie automaty na jego horyzoncie.Dobrze że Donald Tusk i PO się tym zajeli jak należy.Ilu młodych ludzi wpadało w kłopoty przez automaty,ehhh.A pisuary jeszcze śmia gadać o jakiejś aferze hazardowej
|
Do góry
|
|
|
|
#4292037 - 12/12/2010 01:04
[Re: Marian]
|
Carpal Tunnel
|
... ale jak czytam wypowiedzi innych forumowiczów, którzy kur... nic o tej sprawie nie wiedzą, ale zakładają, że to na granie (hazard) to mi się  chcę. Ja pier... skoro ktoś nie wie na co pożyczał, to niech się kur... nie odzywa, proste! Ja nie wiem o sprawie kompletnie nic, więc milczę. Marian, a moze Ty zamilcz, zamiast jechac po tych "innych" ? Pożycza pieniadze i potem przez pare miesiecy obstawia, informujac o tym bardzo czesto w swoich postach, pieniedzy zas nie oddaje. Jaki z tego wniosek ? Pokretnie tez tłumaczysz niewplacenie wpisowego. Nie jest wazne, ze Ty za lolka zapłacisz, pomyśl tylko, ze inni, którzy wpłacili i dotrzymali słowa czuja sie chyba troszke nieswojo, ja przynajmniej tak bym sie poczuł. Niemniej jednak jak chcesz bawic sie w sponsorowanie łachudrów to masz do tego prawo, Onda tak sie bawic nie chce, stad problem spłaty długu.
|
Do góry
|
|
|
|
#4292115 - 12/12/2010 01:37
|
Pooh-Bah
Meldunek: 03/11/2005
|
Z Benem było tak, że ja go namówiłem do wzięcia udziału w konkursie (bo wiedziałem że się interesuje NBA). Jeśli chodzi o wpisowe, to przypuszczałem że nie ma na nie teraz kasy, tak więc ja poręczyłem za niego i dałem mu czas do końca trwania. Nie chciałem żeby dowiedzieli się o tym inni uczestnicy, bo prawda jest taka że to była sprawa między nim a mną, a innych to nie dotyczyło, ponieważ dla innych ważne jest tylko to, aby pula końcowa się zgadzała. Marian, ja się na tobie zawiodłem... to co było trąbić o wpisowym i perfidnie kłamać że ktoś wpłacił, jak wystarczyło się "interesować" koszykówką i sprawa byłaby załatwiona Wbrew temu co piszesz dla mnie nie jest ważne tylko to by "kasa sie zgadzała" bo nie staruje w tym konkursie dla kasy a dla rywalizacji i dobrej zabawy. Ważna jest uczciwość i fakt że wszyscy są równi (a nie równiejsi) i startują na tych samych zasadach. Zastanawiam się czy dalej brać w tym udział...
|
Do góry
|
|
|
|
#4292117 - 12/12/2010 01:38
[Re: Hardchorusss]
|
member
|
Tak juz jest z hazardzistami,pewnie ciągle liczy że odrobi,odda i będzie zył jak w bajce. Ciekawi mnie jak zaczynał.Mogę sie założyć że na początku lub po niedługim okresie zabawy w hazard pojawiły sie automaty na jego horyzoncie.Dobrze że Donald Tusk i PO się tym zajeli jak należy.Ilu młodych ludzi wpadało w kłopoty przez automaty,ehhh.A pisuary jeszcze śmia gadać o jakiejś aferze hazardowej Potwierdzasz tylko że jak inni oceniasz rzeczywistość siedząc w domu przed kopmem bo pytam jaki porządek z maszynami ?
|
Do góry
|
|
|
|
#4293258 - 12/12/2010 17:43
[Re: Kieras]
|
Mistrz Playoff Zima 2011
|
Amk zamilknę spokojna głowa, bo nie siedzę w sprawie do końca więc nie ma sensu żebym się wypowiadał  Napisałem tylko dlatego, narażając się niestety na takie odzewy jak Homika, aby wszyscy wiedzieli, że nie jest tak, że gość zalegając Ondzie kasę, wpłaca mnie wpisowe. Czytając wszystkie posty, doszukałem się też takich, w których osoby były przekonane że nie pożyczał na hazard, jeśli z kolei jest pewne że pożyczył na granie, to postąpił chujowo ma maksa! Ale to tylko BB będzie wiedział na co pożyczał, no i Onda (o ile oczywiśćie BB powiedział mu prawdę). A to że podaje jakieś typy na forum, nie świadczy że gra, może podawać suche typy! Ale tak jak mówię, jeśli jest pewność że grał, to niestety delikatnie mówiąc pojechał po bandzie  I teraz jeśli chcę wyjść z tego, niech się chwyta jakiejś roboty i odda Ondzie kasę! Homik, jeśli chodzi o to jak postąpiłem wobec Big Bena, no cóż...wychodzę z założenia że trzeba być przede wszystkich człowiekiem, dlatego ja rozumiem jak ktoś nie może wpłacić w ciągu tygodnia. Uwierz mi że jeśli by się jakieś osoby zwróciły do mnie, czy jest możliwość zapłacenia w późniejszym terminie, to bym się zgodził! No chyba że byłaby to osoba z jednym postem na forum Termin wpłaty dobrze wiesz że był potrzebny, ponieważ tak by się każdy ociągał, a później widząc że mu nie idzie, wycofywałby się z zabawy. Dlatego bardzo proszę, abyś nie traktował tej sytuacji z serii "są równi i równiejsi", bo tak jak mówię, chciałem żeby było nas wielu, a to że nie miał kasy, a wyczuwałem że chce się z nami pobawić, to założyłem za niego, bo tak jak mówię, ja wychodzę z założenia, że trzeba być człowiekiem! Mam nadzieję że to zrozumiesz i pozostali uczestnicy również. Jeśli będziesz chciał coś napisać w tej sprawie, to bardzo proszę o wiadomość na pv, pozostałych uczestników również, ponieważ ten temat założył Onda w zupełnie innym celu. Onda liczę na pozytywny finał w Twojej sprawie 
|
Do góry
|
|
|
|
#4293259 - 12/12/2010 17:44
|
Carpal Tunnel
|
HoMiK155 niie wiiem po co masz pretensje do Mariana dobrze ze w ogole konkurs dziala a ze zaufal Benowi to jego sprawa i wg mnie kazdy by tak zrobil nie znajac sytuacjii. Sa rzeczy, które niektórzy dostrzegają gołym okiem, tak jak HoMIK, niektórym zaś nie pomoże nawet mikroskop elektronowy, tak jak Tobie. Ja tam do Bena nic nie mam to on w jakis stopniu zawala sprawe ale nie mi do tego a tacy uzytkowncy jak bącki05,nitros16,Hardchorusss,Terry Butcher itp sami sie osmieszaja bo raz na ruski rok cos napisza To, ze 99,99% swoich postów wyprodukowałeś na QC nie upoważnia Cie do takiej oceny. Myśle, ze bardziej ośmiesza sie ten, który z szybkością światła nabija sobie licznik, niz ten, który raz na ruski rok napisze cos sensownego. Zreszta, o jakim ośmieszaniu sie jest tu mowa ? ...i jeszcze sie wpi...ja tam gdzie nie trzeba to jest jedynie sprawwwa Ondy i Bena Onda, jako oszukany przez innego usera, upublicznił te sprawe, dał tym samym innym przepustke, do, jak to nazywasz, wpier....nia się. Ja to nazywam wyrazeniem swojej opinii, do której maja prawo. Nieśmiało równiez przypominam o tym, ze zanim zacznie sie czytac poszczególne posty i zwracac uwage na liczniki, najpierw przeczytac sobie tytuł topiku, bedzie z pewnoscia pomocny w zajmowaniu stanowiska i wyrazaniu opinii.
|
Do góry
|
|
|
|
#4293263 - 12/12/2010 17:50
|
Carpal Tunnel
|
Amk zamilknę spokojna głowa, bo nie siedzę w sprawie do końca więc nie ma sensu żebym się wypowiadał  Marian, dobrze wiesz, co miałem na mysli Zaufałeś tak jak Onda, tyle, ze Ciebie to troche mniej kosztuje, co oczywiście nie zmienia faktu, ze niezaleznie od kwoty oszust jest oszustem i nazywajmy to po imieniu A swoja droga czy nie mozna w konkursie rywalizować na suche typy ? Po cholere mieszać do zabawy jakie marne skadinad kwoty ? Przez to tylko nieporozumienia i zamieszanie.
|
Do góry
|
|
|
|
#4293294 - 12/12/2010 18:30
|
Carpal Tunnel
|
|
Do góry
|
|
|
|
#4293400 - 12/12/2010 19:26
|
Mistrz Playoff Zima 2011
|
Amk zamilknę spokojna głowa, bo nie siedzę w sprawie do końca więc nie ma sensu żebym się wypowiadał  Marian, dobrze wiesz, co miałem na mysli Zaufałeś tak jak Onda, tyle, ze Ciebie to troche mniej kosztuje, co oczywiście nie zmienia faktu, ze niezaleznie od kwoty oszust jest oszustem i nazywajmy to po imieniu A swoja droga czy nie mozna w konkursie rywalizować na suche typy ? Po cholere mieszać do zabawy jakie marne skadinad kwoty ? Przez to tylko nieporozumienia i zamieszanie. Amk żeby była jasność BB mnie nie oszukał, na razie to Onda ma problemy z nim, ale tak jak pisałem już parę razy, wierzę że Onda otrzyma całą kasę! A jeśli chodzi o konkurs, to wszyscy chcieliśmy grać za symboliczne wpisowe, żeby po prostu było ciekawiej  Sprawa która została poruszona przez Homika, była tak naprawdę pierwszym (i mam nadzieję ostatnim) nieporozumieniem. Mam nadzieję że Homik, nie patrząc na sprawę BB-Onda (bo o niej nie miałem pojęcia) zrozumie moje postępowanie i będzie się z nami bawił dalej.
|
Do góry
|
|
|
|
#4293616 - 12/12/2010 20:42
[Re: mura]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 31/10/2007
|
ja zvonkovi kasy nie pożyczałem - przegrał ją w jakimś konkursie i sie nie wywiązał. jak zobaczyłem, że znów chce się zakładać z kimś na kasę to założyłem temat i lawina poszła. wyszlo jaki z niego 'profesjonalista'. nie wiem na jakim nicku siedzi tutaj, ale bynajmniej ze swoją tożsamością nie kryje się na jednym z portali. spróchniał nie tylko pseudonim. Sorki. Możliwe, że pokręciłem. Faktycznie coś mi świta, że to był pojedynek u ówczesnego handlarza butami "and1". Tutaj bliżej znanego amatora tenisa co na progresji więcej wtopił niż Abramowicz zainwestował w Chelsea. Ale efekt tego tematu chyba jest podobny. Wtedy też sporo wierzycieli się zgłosiło. Teraz już jest kolejna osoba co wisi jej kasę. Możliwe, że są też inni, którzy nawet się nie ujawnią. Chyba jednak "afera zvonimira" nie była "przestrogą"... Ten temat też spadnie na daleką stronę w tym dziale społecznościowym a z biegiem czasu pojawią się kolejne pożyczki i kolejni poszkodowani. Dość prosta sprawa. Pożyczki/wymiany i tego typu interesy z ludźmi z sieci (nawet jeśli ich się poznało) są bardzo ryzykowane. W moim przekonaniu osoby godzące się na taki dług (interes) są co najmniej lekkomyślne.
|
Do góry
|
|
|
|
#4294279 - 13/12/2010 00:17
[Re: _Lider]
|
journeyman
Meldunek: 13/07/2009
|
ooo LIDER  fajnie czasem gdzieś usłyszeć kogoś ze starego mecz.pl:)
|
Do góry
|
|
|
|
#4294953 - 13/12/2010 03:57
[Re: ivo]
|
member
|
ale jaja jesli to prawda =]
|
Do góry
|
|
|
|
#4295107 - 13/12/2010 04:55
[Re: Kreczmer]
|
journeyman
|
polchat mecz.pl to byly czasy :-) dokładnie, sama elita:) rozumiem Kreczmer, ze tak jak ja też masz obecnie inny nick niż wtedy ? lata 2001-2005, kiedy to było.... a potem się rozpadło pozdrawiam wszystkich z tego czata i tego okresu
|
Do góry
|
|
|
|
#4295651 - 13/12/2010 19:58
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 02/03/2004
|
Chcesz stracić "przyjaciela", pożycz mu pieniądze- z przysłów polskich.(nie na darmo są mądrością narodu). Na początku, chcę podziękować Lamie za sprostowanie, że BB i ja, to dwie różne osoby. Luc Nilis- przprosiny przyjęte. Przyczytałem wszystkie posty. Chciałem ustosunkować się do powyższych wypowiedzi...ale Lider zasiał ziarnko niepokoju ...i teraz, sam nie wiem co o tym sądzić. Kiedyś ( tak mi się wydawało) miałem przyjaciela...bywaliśmy u siebie wzajemnie w domach... często zabierałem go na "imprezy"(był czas, że przynajmniej raz w tygodniu... trwało to kilka lat). Z mojej strony, pełny sponsoring... po latach okazało się, że "płaciłem" za tą przyjażń, bo przyszedł moment, że pożyczyłem mu pieniądze( na dzisiaj to ok 10.tys.) Chyba nie muszę pisać co było dalej. Więc "sprawa"(Ku przestrodze) dotyczy nie tylko forum, ale zwykłego, codziennego życia. Bardzo mi się spodobało to co napisał wwwujek: Może jestem starej daty, ale jakoś nie potrafię rozdzielać netu od życia. Pisząc tu na forum, to zawsze jestem ja, ten sam co na żywo, a nie jakiś anonimowy nick...tak jest też ze mną, inaczej nie potrafię. Pozdrawiam Big 
|
Do góry
|
|
|
|
#4299426 - 15/12/2010 21:32
[Re: Big]
|
ATP & WTA Tour
Meldunek: 28/10/2004
|
|
Do góry
|
|
|
|
#4299469 - 15/12/2010 22:20
[Re: craax]
|
sottocapo
Meldunek: 02/11/2001
|
Padło oskarżenie w stronę Ondy czekamy aż się ustosunkuje.
|
Do góry
|
|
|
|
#4299512 - 15/12/2010 22:55
[Re: oli]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 14/01/2003
|
Padło oskarżenie w stronę Ondy czekamy aż się ustosunkuje. Ale coś dziwnie po poście Lidera zniknął Komedia  Temat dobry "ku przestrodze", pieniądze to pieniądze - trzeba być ekstra ostrożnym. Sam się przekonałem w tym tygodniu - w pracy zostałem oszukany na 350 zł, przez niestety moje niedopatrzenie i zbytnia ufność ludziom. Już mnie skręca w żołądku, myśląc o sądzie, ale nie mam zamiaru podarować kłamliwemu kut&^!!%%$ jakiejkolwiek kwoty. Co najlepsze on nie zaprzecza, że wzbogacił się o 350 zł moim kosztem, ale coś nie w smak mu oddawać  że się w ogóle trafiają takie podłe osobniki... Ale zawsze można znaleźć plusy. Kierownik do mnie" dobrze, ze nie 2000 
|
Do góry
|
|
|
|
#4299520 - 15/12/2010 23:02
[Re: Twin Peaks]
|
Marcos Baghdatis
Meldunek: 01/11/2004
|
Padło oskarżenie w stronę Ondy czekamy aż się ustosunkuje. Ale coś dziwnie po poście Lidera zniknął Komedia  Wróci do kraju to odpiszę - prosta sprawa, póki co nie przebywa na forum.
|
Do góry
|
|
|
|
#4303573 - 17/12/2010 16:52
|
Carpal Tunnel
|
Wspaniały temat, Onda zakłada temat , że ktoś mu winny kasę. Sam zmienił nick z Rick na Onda bo wisiał kasę jeszcze za czasów czata mecz.pl , a teraz sam płacze, i jeszcze moderatora ma na mecz.pl pięknych czasów dożyłem. Tak, napisz jeszcze,że biegam setkę w 10,05,skaczę wzwyż 230 i pcham kulą 21,50. To POMÓWIENIE.
Dobrze,że kolega życzliwy zadzwonił i powiedział o tym wpisie.
|
Do góry
|
|
|
|
#4304557 - 18/12/2010 03:41
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 03/10/2001
|
Mi się Rick kojarzy.. - do samego tematu się nie mieszam.
OT - jeśli chodzi o zmiany nicków - po co to? IMO powinne być stałe.
|
Do góry
|
|
|
|
#4304560 - 18/12/2010 03:43
|
Carpal Tunnel
|
Nie myślałeś , że ktoś pamięta stare czasy i jeszcze czasami na mecz.pl zagląda. W tej dyscyplinie czyt. bukmacherce przeważnie ktoś komuś kiedyś wisiał. Zajebista elYta sie tutaj kiedys zbierala, jak widac  Zenek wisi Henkowi, ale Heniek ma sie zamknac, bo pozyczyl od Stacha, ten zas nie oddal Mietkowi, a Mietek mial przelac Toskowi, tylko zapomnial. To byly czasy, nieprawdaz ? 
|
Do góry
|
|
|
|
#4304563 - 18/12/2010 03:44
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 21/12/2009
|
|
Do góry
|
|
|
|
#4304696 - 18/12/2010 04:48
[Re: Bezdomny]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 31/01/2003
|
|
Do góry
|
|
|
|
#4304863 - 18/12/2010 05:42
|
journeyman
|
czy Onda wisi komuś kase tego nie wiem, ale z tego co pamietam Rick miał podobny sposób wyrażania... dobawić, laluchny itp
|
Do góry
|
|
|
|
#4304903 - 18/12/2010 05:51
[Re: Twin Peaks]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 04/09/2002
|
Padło oskarżenie w stronę Ondy czekamy aż się ustosunkuje. Ale coś dziwnie po poście Lidera zniknął Komedia  dajcie spokoj, na forum taki temat zawsze zmierza donikąd; ja nie pozyczam, bo pieniadze sczescia nie dają gdzie mozna poogladac tego hardcora z Twojego emotikona? najlepiej w hd z dzwiekiem przestrzennym 
|
Do góry
|
|
|
|
#4307035 - 19/12/2010 07:37
[Re: Goget]
|
Carpal Tunnel
|
Szkoda Adama Komu kasę pożyczył ?  dobre to było
|
Do góry
|
|
|
|
#4334817 - 04/01/2011 05:31
|
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
Meldunek: 14/11/2000
|
...miałeś ksywę Riik czy jakoś tak , było to dawno... Onda jest tu od początku jako Onda, tak więc musiałeś go pomylić z kimś innym.  Oprócz danych z bazy danych to wystarczy spojrzeć choćby na ten temat z 2004, jeden z pierwszych w których Onda brał udział. Są tam cytaty odnośnie postów Ondy, Onda też sam siebie cytuje, i cały czas widać tam Onda a nie jakiś rick czy riik: http://www.mecz.pl/forum/ubbthreads.php?ubb=showflat&Main=3557&Number=132860Tak więc tak jak wspomniałem, Onda od początku piszę pod tym nickiem.
|
Do góry
|
|
|
|
#4335066 - 04/01/2011 06:47
[Re: Llama]
|
Carpal Tunnel
|
dokładnie, polczat to nie mecz.pl - ale tego już chyba nikt nie udowodni i pozostaje słowo przeciw słowu. Jako temat poboczny, bo głowny dalej brzmi "Big Ben wyłudził pieniadze od Ondy i do tej pory ...dzida" 
|
Do góry
|
|
|
|
#4335127 - 04/01/2011 07:05
[Re: ELDORADO]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 07/08/2001
|
Wypadałoby żeby lider przeprosił teraz onde skoro publicznie go pomówił..... jakieś propozycje, temat na forum , podpis pod nickiem moze awatar z przeprosinami ? o długach pana ricka się nie wypowiadam ja mu kasy nie pożyczałem więc nie będe tego komentował, lecz osobę dobrze zapamiętałem z czata ( i to były czasy polczata)- o laluchnach, słoneczkach kilka osób tu wspominało (jak widać pamięć się odświeża kolejnym osobom) - jakoś mi się nie chce wierzyć , że nagle pojawia się na forum osoba wypowiadająca się w ten sam , charakterystyczny sposób
|
Do góry
|
|
|
|
#4335135 - 04/01/2011 07:09
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 10/06/2009
|
Jakie wyłudził, już ci mówiłem, że chyba nie rozumiesz znaczenia tego słowa. Pożyczył i ma problem ze spłatą, ale spłaca i ma kontakt z Ondą i przelew jakiś tam był w miarę niedawno.
I nie oczekujcie, że Ben tu wróci i będzie się przed Wami płaszczył, bo to nie jest Wasza sprawa tylko przed wszystkim jego i Ondy. Ma Was w dupie i słusznie zresztą. dokładnie amk jest teraz już w 3 tematach: polityka, dzida i ben .. i tyle
|
Do góry
|
|
|
|
#4335167 - 04/01/2011 07:21
|
antimadrista
Meldunek: 06/01/2005
|
Jakie wyłudził, już ci mówiłem, że chyba nie rozumiesz znaczenia tego słowa. Pożyczył i ma problem ze spłatą, ale spłaca i ma kontakt z Ondą i przelew jakiś tam był w miarę niedawno.
I nie oczekujcie, że Ben tu wróci i będzie się przed Wami płaszczył, bo to nie jest Wasza sprawa tylko przed wszystkim jego i Ondy. Ma Was w dupie i słusznie zresztą. Nie zapominaj o tym, ze założenie tematu na forum to ostateczność kiedy nic innego nie skutkuje. To nie jest sprawa, ktora wyszla na wierzch niedawno.
|
Do góry
|
|
|
|
#4335205 - 04/01/2011 07:41
[Re: wojbest1987]
|
Carpal Tunnel
|
I nie oczekujcie, że Ben tu wróci i będzie się przed Wami płaszczył, bo to nie jest Wasza sprawa tylko przed wszystkim jego i Ondy. Ma Was w dupie i słusznie zresztą. dokładnie amk jest teraz już w 3 tematach: polityka, dzida i ben .. i tyle I to jest argument na to, ze ten ciul, co Ondzie nie oddał pieniedzy jest cool  Natomiast amk jest równiez w 4-tym temacie "Szaradziarstwo", pozostałe go nie interesuja, to chłam 
|
Do góry
|
|
|
|
#4335211 - 04/01/2011 07:42
|
Carpal Tunnel
|
I nie oczekujcie, że Ben tu wróci i będzie się przed Wami płaszczył, bo to nie jest Wasza sprawa tylko przed wszystkim jego i Ondy. Ma Was w dupie i słusznie zresztą. to sie głupi Onda przypierdolił do Bena chu.j wie o co zamiast spokojn ie czekac aż mu kasę odda jak bedzie kiedyś mógł Z tego młodego to sie forumowa papuga zrobiła, tyle , ze marna 
|
Do góry
|
|
|
|
#4335477 - 04/01/2011 16:23
[Re: The Boss]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 24/01/2006
|
dawno tak wesolo nie bylo wesoło było jak na zlocie się naje bali a potem trzeba było dać kasę... ;-) no co ja płaciłem ! 
|
Do góry
|
|
|
|
#4335496 - 04/01/2011 16:55
[Re: Piostar]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 08/12/2006
|
nie ma czegoś takiego jak ban na ip? albo wprowadzić drugiego moda do TiO bo Bartek to chyba od święta zagląda na forum. Z resztą pomału przestaję się temu dziwić... Można dać bana na ip, ale nie gościowi który jeździ po Polsce aby zakładać konta na mecz.pl W dodatku zbanowanie na stałe mogłoby wprowadzić nieodwracalne zmiany w psychice tego maniakalnego psychopaty - bo gdzieżby opisywał swoje frustracje i od czasu do czasu popuszczał z podniety jak to gdzie pisałby to gazet w stylu poradnik domowy czy pani domu 
|
Do góry
|
|
|
|
#4335568 - 04/01/2011 17:51
[Re: Akhu]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 09/04/2004
|
chyba miedź znowu wrócił  to już pewnie 253 wcielenie to jest chore  Jestem nawet w stanie zrozumieć, że ferie/wakacje to okres kiedy się nudzi i wpada porobić zamieszanie, ciesząc gębę na kolejną osobę, która się nabierze na jego prowokacje, ale qrwa ile można? On nigdy nie dorośnie i nie skończy tej farsy?
|
Do góry
|
|
|
|
#4336131 - 04/01/2011 23:45
[Re: Conrad]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 03/11/2005
|
Onda jest zawsze super-uczciwy jeśli chodzi o kasę, wszystko zawsze umiejętnie podlicza/rozlicza aby było spox. Potwiedzam słowa Conrada. Pamiętam rok temu były zapisy na zlot do Liberca, które zbierał Onda. Ja wpłaciłem zaliczkę (chyba koło 100zł) jednak na 2 dni przed wyjazdem się rozchorowałem i nie dałem rady jechać. Wiedziałem jednak, że zasady są takie, że moja zaliczka przepada i nie dochodziłem jej zwrotu. Tymczasem Onda Z WŁASNEJ WOLI zwrócił mi (i nie tylko mnie, bo wtedy chyba 3 os. były w takiej sytuacji) znakomitą część tej sumy, mimo, że wcale nie miał takiego obowiązku. Całości nie mógł oddać, bo po raz kolejny został oszukany, przez szwagra jednego z userów - który zrobił sobie wakacje za free... Więc, nie mówcie mi, że Onda nie jest uczciwy, bo życzyłbym wszystkim żeby byli tacy uczciwi jak on...
|
Do góry
|
|
|
|
#4336681 - 05/01/2011 02:42
[Re: maxxey]
|
Carpal Tunnel
|
To i ja coś napiszę. Poprosiłem ostatnio Waldka aby zagrał mi beta gdyż nie byłem akurat online. Odpowiedział telefonicznie, że jeśli zdąży to mi zagra. Bet został wtopiony, już pogodziłem się ze stratą kasy, a tu wieczorem dzwoni Waldi i mówi, że nie zagrał gdyż nie zdążył. Potwierdza to tylko to co napisał Homik155, że gość jest SUPER UCZCIWY. Wtedy w Libercu organizowałem zlot razem z Waldkiem i od razu padła decyzja, że oddajemy zaliczki ludziom, którzy nie dotarli. Nie jestem sobie w stanie wyobrazić, że onda byłby w stanie oszukać kogokolwiek na najmniejszą nawet rzecz. Jeśli ktoś miał przyjemność Go poznać osobiście to potwierdzi słowa Conrada, HoMiKa czy moje. Znam Go osobiscie i potwierdzam. Pewnie za nastepne 8 lat niejaki Lider znowu cos napisze 
|
Do góry
|
|
|
|
#4412716 - 30/01/2011 16:30
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 21/11/2007
|
Nie myślałeś , że ktoś pamięta stare czasy i jeszcze czasami na mecz.pl zagląda. W tej dyscyplinie czyt. bukmacherce przeważnie ktoś komuś kiedyś wisiał. Zajebista elYta sie tutaj kiedys zbierala, jak widac  Zenek wisi Henkowi, ale Heniek ma sie zamknac, bo pozyczyl od Stacha, ten zas nie oddal Mietkowi, a Mietek mial przelac Toskowi, tylko zapomnial. To byly czasy, nieprawdaz ? Uwierz mi, że kiedyś ta niby nazwana przez Ciebie elYta więcej wnosiła sensownego w te forum niż teraz, bo był jakiś ku temu sens. Teraz jedynie prężnie działają tematy w "to i owo".
|
Do góry
|
|
|
|
#4412723 - 30/01/2011 16:34
[Re: hunters]
|
Carpal Tunnel
|
Uwierz mi, że kiedyś ta niby nazwana przez Ciebie elYta więcej wnosiła sensownego w te forum niż teraz, bo był jakiś ku temu sens. Teraz jedynie prężnie działają tematy w "to i owo".
Hunters, przeciez to oczywiste, ze ilość nie przechodzi w jakość 
|
Do góry
|
|
|
|
#5056904 - 26/11/2011 17:27
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 01/01/2005
|
Wiele osób jechało tu po Big Benie - bądź co bądź słusznie...ale jeżeli to prawda co napisał (a na to wygląda) wypadałoby napisać - dobrze,że się ogarnąłeś chłopie! Ja z tej całej sytuacji najbardziej żałuję,że od tego czasu nie odzywa się Onda...brakuje takich ludzi na forum 
|
Do góry
|
|
|
|
|
|