Strona 3 z 3 < 1 2 3
Opcje tematu
#432760 - 28/10/2005 07:31 Re: Basel , Lyon , St. Petersburg - 24-30.10 *DELETED*
Big Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 02/03/2004
Post deleted by Schranzer

Do góry
Bonus: Unibet
#432761 - 28/10/2005 07:43 Re: Basel , Lyon , St. Petersburg - 24-30.10
Rumun Offline
journeyman

Meldunek: 29/11/2004
Quote:

Witam

intersuje mnie dziś spotkanie, Baghdatis, M - Acasuso, J-kurs na tego drugiego 1,97,proszę o kilka spostrzeżeń

cz,
tez sie temu przygladalem. nie wiem jak wczoraj Baghdatis zagral z Haasem... Ale widzialem Acasuso z JC Ferrero i zrobil na mnie dobre wrazenie.. Zreszta Jose ostatnio prezentuje sie calkiem niezle..
Na Expekcie Bagdatsi 1.87 - 1.87 Acasuso.. Chyba sie skusze na 2..

Aha i jeszcze jedno, wie ktos moze czy Nalbi ma jakies szanse na Masters?

Pozdr.
rumun

edit : Tak , ma http://www.atptennis.com/en/players/championsrace/

Jeśli wygra turniej w Basel , dostanie 50 pkt. do tego rankingu , a więc wskoczy na 8 pozycję. Jak wiemy Ljubicic i Gaudio już odpadli w tyg. ze swoich imprez.

Edited by Fro_Lech (28/10/2005 07:59)

Do góry
#432762 - 28/10/2005 09:45 Re: Basel , Lyon , St. Petersburg - 24-30.10
Fro_Lech Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 18/06/2003
Odpuszczam sobie Denkę... te jego bóle mnie trochę wystraszyły , poza tym to będzie z pewnością psychodeliczny mecz Zamiast tego zagram Schnyder...

Widzę, że sporo osób stawia na Santoro... to może być ciężki mecz dla Czarodzieja z Francji , Spadea bardzo dobry defensmen, potrafi skończyć piłkę z backhandu - Santoro ma swoje niesamowite rotowane kręciołki. Może być dzisiaj bitwa na korcie na regularność. No i to typ dnia

Do góry
#432763 - 29/10/2005 00:33 Re: Basel , Lyon , St. Petersburg - 24-30.10
Fro_Lech Offline
Carpal Tunnel

Jutrzejsze półfinały :

Basel :

Nalbi-Baghdatis 1,21 - 5,4
Kolejny rywal który stylem gry bardzo pasuje Nalbiemu. Kurs niestety niski ok.1,2 - jak ktoś chce sobie podbić ako to jak znalazł - przypomnę Nalbi ostro walczy o Masters w Szanghaju.

Gonzo-Hrbaty 1,64 - 2,47
Gonza zawsze kojarzę jako UE Master(podobnie jak Massu) I w meczu z Seppim to się potwierdziło Później psuł trochę mniej, ale to nadal jego 'wizytówka' , Hrbaty solidnie jak zawsze i jutro nie jest bez szans w starciu z Chilijczykiem.. Kurs też zachęca...

Lyon :

Roddick-Santoro 1,19 - 5,7
'Czarodziej' w niesamowitej formie , kręciołki po kolei niszczą kolejnych rywali , strasznie niewygodny rywal dla każdego. Czy będzie chciał tutaj wygrać ? Na pewno tak , i ma niepowtarzalną szansę. Roddick ostatnio chorował , ale obaj jak na razie nie stracili seta w turnieju...Amerykanin bardzo dobry mecz przeciwko Ancicowi, nie dał żadnej szansy na brejka rywalowi, serwis funkcjonował należycie Kurs na Santoro jednak 'value bet'em' ... To będzie fantastyczne spotkanie...

Grosjean-Monfils 1,76 - 2,22
Trudny mecz do obstawiania. Ponownie obaj świetnie zagrali w 1/4. Ogólnie świetny turniej w ich wykonaniu. Chociaż jakby lepszych rywali miał Groszek. Monfils tak jak po spotkaniu z Gaudio bardzo skromnie/ostrożnie wypowiada się o swoim następnym meczu - podkreślając że bardzo szanuje rywala i wcale nie jest faworytem O.Rochus(rywal Sebastania w 1/4) psuł stosunkowo proste piłki w ważnych momentach meczu, co miało spory wpływ na przebieg całego spotkania. Ciekawe czy szybko uczący się podczas trwania meczu Gael wykorzysta swoje okazje w jutrzejszym spotkaniu ? Myślę, że jeśli będzie odpowiednio skoncentrowany i nie prześpi początku to ma realne szanse napsuć sporo krwi doświadczonemu rywalowi...Obaj w znakomitej dyspozycji. Groszek świetnie biega, potrafi zagrać z końcowej linni tak że przeciwnik może tylko siąść i płakać Gael jeszcze nie do końca skoordynowane ruchy Ale, młodość, dokładność w grze , dobra obrona i genialne winnersy... Stawiam na młodość

St.Petersburg :

Kiefer-Vik 1,23 - 4,99
Gdyby nie odnowiła się kontuzja pleców Youzhnemu to teraz on jutro wyszedłby na kort przeciwko Kieferowi. Dziś Niemiec odprawił dwa razy po 6-1 Davydenkę, który również ma kłopoty ze zdrowiem(ramię i ręka). Vik nie istniał na korcie przez prawie 2 sety , do czasu kontuzji Miszy - później widząc problemy Rosjanina praktycznie ograniczył się do przebijania piłek na drugą stronę kortu - Youzhny skracał wymiany i popełniał przez to sporo błędów. Czech mimo 1/2 w turnieju jednak nie jest jeszcze na tyle klasowym graczem aby regularnie grywać na takim poziomie w turach ATP. Kieferowi jak widać nie przeszkadza jakiś drobny uraz stopy , wygląda dosyć dobrze i jutro będzie zdecydowanym faworytem. Kurs niski ...

ToJo-Verdasco 1,55 - 2,72
Oj Szwed po meczu z Rusedskim powinien podziękować przede wszystkim Brytyjczykowi , że ten pozwolił mu się udać pod prysznic już po 2 secie meczu. Greg na własne życzenie przegrał tego seta , a szczególnie TB. ToJo o dziwo mało regularny, to Greg lepiej wytrzymywał wymiany. Ale, mijanki ,returny i serwis Thomasa na godnym poziomie. Nando pamiętam z USO który niemiłosiernie psuł większość piłek, gracza który kompletnie nie radzi sobie przy siatce(to się nie zmieniło jednak do dzisiaj )... Tutaj jednak jego gra wygląda o niebo lepiej. Myślę, że ToJo nie będzie go zmuszał do biegania do siatki, będzie więcej dłuższych wymian w których Nando powinien być odrobinę lepszy i tu powinien szukać klucza do wygrania tego pojedynku. Kurs ok.2,6 na Hiszpana wygląda bardzo obiecująco, tym bardziej że naprawdę Johansson przeciwko Rusedskiego nie zachwycił i kto wie jak by się skończył tamten mecz gdyby Greg wygrał 2 seta...

Czekam też na opinie innych userów.

Do góry
#432764 - 29/10/2005 07:57 Re: Basel , Lyon , St. Petersburg - 24-30.10
Kameleon Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 31/01/2003
Roddick - Santoro

typ: Santoro
kurs: 5.280
buk: Pinnacle

Pokonać Roddicka, zagrać w finale, wygrać Lyon. Zapewne tylko takie myśli przepływają obecnie przez głowe doświadczonego Francuza. CZy siła walki, determinacja wystarczą by pokonać Amerykanina? CZemu nie, patrząc na mecz Roddicka z Mahutem odniosłem tylko jedno wrażenie co do gry Andy'ego - dobrze sie zabawić, może coś wygrać, dotrwać do mastersa. Patrząc na gre Santoro - poezja...po takim kursie to grzech nie spróbować.

co do pozostałych spotkań:

Kiefer - Vik 1
Nalbi - ten o śmiesznym nazwisku 1

Reszte odpuszczam, nie lubie się bawić w rosyjska ruletke.

Do góry
#432765 - 29/10/2005 18:44 Re: Basel , Lyon , St. Petersburg - 24-30.10
Rumun Offline
journeyman

Witam,
Dzis Nalbiemu wyjątkowo "przypasował" rywal..;)..
Przewiózł mnie argentinos.. oj przewiózł..:)

Widziałem ten mecz. Nie wyszło Davidowi..wyjatkowo..

Nie ma co rozpamiętywać, jutro finały.

Na obecną chwilę Betandwin oferuje:

ATP - Basel (SUI)
Fernando Gonzalez (CHI) 1.33
Marcos Baghdatis (CYP) 2.79

Typ; Gonzales.
Cuda nie zdarzają sie często. Forma Gonza - w ostatnich dwoch meczach z Hrbatym i Murray'em b. dobra. Hrbaty to nie taki sobie chlopak do bicia a dzis z Gonzem nie miał nic do powiedzenia. Moim zdaniem 2 szybkie sety.

ATP - St. Petersburg (RUS)
Thomas Johansson (SWE) 1.72
Nicolas Kiefer (GER) 1.89

Mój typ: ToJo.
Szwed nie imponuje, ale zimno i wyrachowanie powinno wystarczyć na Kiefera. ToJo to nie Vik ani Davydenko (lubi dawac takie prezenty..;))

Pozdr.
rumun

Do góry
#432766 - 29/10/2005 19:37 Re: Basel , Lyon , St. Petersburg - 24-30.10
Rumun Offline
journeyman

To znowu ja, rumun

Zapomnialem jeszcze o Lyon'ie.

A. Roddick 1.18 - 3.79 Gael Monfils.

Mój typ: Francuz.

Po 1) Andy juz myslami w Masters.
Po 2) Gael - dobra forma.
Po 3) Gael w koncu musi wygrac cos u siebie.
Po 4) Kurs 3.79 - zachęcający.

Pozdr.
Rumun

Do góry
#432767 - 29/10/2005 19:54 Re: Basel , Lyon , St. Petersburg - 24-30.10
Fro_Lech Offline
Carpal Tunnel

Heh Nalbi zrobił niezłego psikusa, ale trzeba obiektywnie przyznać że Marcos zagrał naprawdę dobre spotkaniu, tak więc txt-y o wałku itp. są zupełnie bezpodstawne ;]

Naszczęście rano po obejrzeniu powtórki meczu Gonzo-Murray odpuscilem zdecydowanie Hrbatego

Reszta w miarę poprawnie, Nando był bliski odwrócenia losów spotkania, szkoda że tyle psuł w 3 secie.

Jutro finały...

A.Roddick - G.Monfils z handi

Serwis serwis serwis Amerykaninowi utorował drogę do finału, Santoro dziś mimo świetnej gry nie zdołał przebić się przez podanie rywala i trochę też zawalił końcówkę. Gael fantastyczne spotkanie z Grosjean'em. Obaj zagralo na naprawdę wysokim poziomie, mniej błędów, lepszy serwis, więcej winnersów po stronie Gaela - kilka akcji śmiało nadających się do najlepszych tygodnia. Monfils cały czas czyni postępy jeśli chodzi o koordynacje i poruszanie się po korcie, coraz przyjemniej patrzy się na jego grę. Czyli kolejne świetny pojedynek nas czeka może jakieś ciekawe handi na Gaela...

ToJo - N.Kiefer

Kiefer nie przemęczał się zbytnio w meczu z Vikiem, rywal gorszy, i w miarę niwielki nakład sił wystarczył na awans do finału. ToJo ciężka przeprawa, w 2 secie nie radził sobie z winnersami z forehandu Nando i kto wie jakby się potoczył mecz gdyby nie błędy w 3 secie Hiszpana, który stosunkowo proste piłki posyłał w siatkę. Obaj finaliście w wywiadach podkresjala że dobrze czują się tutaj w Rosji, ToJo chwali sobie nawierzchnię , 'Kefir' chce w końcu wygrać tutaj turniej po porażce w finale w Moskwie. Mimo wszystko stawiam na Niemca, Szwed na razie miał sporo szczęścia...(TB z Rusedskim czy 3 set z Nando...)

F.Gonzalez - M.Baghdatis

Kurczę b.dobry mecz rozegrał Marcos, gdy się wydawało że pewny punkt dla Nalbandiana to Cypryjczyk odgrywał tak dobrze, że nie rzadko kończyło się winnersem Gonzo jednak w b.dobrej formie... Spokój, dokładna gra - aż nie ten Gonzo którego kiedyś miałem okazję oglądać Pewne szczegóły podpowiadają mi żeby postawić właśnie na Chilijczyka... Może nawet z minusowym handi.

Do góry
#432768 - 29/10/2005 20:02 Re: Basel , Lyon , St. Petersburg - 24-30.10
Rumun Offline
journeyman

Nie pisałem, że Nalbi zrobił wałka , ale ktos wyżej napisał, że Nalbiemu rywal pasuję.... - więc przypasował mu aż nadto..:) HiHi...

Od wałków są inni..:)

Pozdr.
Rumun.

edit: heh , spoko To raczej odnośnie tego co się działo w tym czasie na QC , w co 2 poscie co 2 słowo to wałek

Edited by Fro_Lech (29/10/2005 20:04)

Do góry
#432769 - 29/10/2005 20:15 Re: Basel , Lyon , St. Petersburg - 24-30.10
Elninio Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 07/05/2005
Ja jednak nie zgodzę się z Fro
Dla mnie na jutro dobrze wygląda ToJo a Kefir nie specjalnie mnie przekonuje swoją gra mimo,że przechodzi kolejne rundy no i połfinal na pewno miał łatwiejszy od Szweda.Thomas mówił,że bardzo odpowiada mu tu nawierzchnia i,że jest w dobrej formie.Mam nadzieję,że to jutro potwierdzi a Niemiec znowu zostanie odesłany z kwitkiem:)
TYP:ToJo

Co do drugiego finału to zdecydowanie podzielam zdanie moich przedmowców.Zdecydowanie jutro Gonzo co prawda dzisiejszego meczu Nalbadiana z Cypryjczykiem nei widziałem to i tak moj typ to Chilijczyk.MArcosa widziałem tylko w pojedynku z Haasem i gral co prawda dobrze ale Niemiec popełnial sporo niewymuszonych błędów natomiast Gonzo nie pokonany ostanio pzrez nikogo oprócz Ljuby+dobra forma.
TYP:Gonzalez

Do góry
#432770 - 30/10/2005 06:24 Re: Basel , Lyon , St. Petersburg - 24-30.10
Kameleon Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 31/01/2003
ToJo - Kiefer

typ: ToJo

Kursy po równo, szanse moim zdaniem również po równo. Gram ToJo z sympati do tego zawdonika, no i trzeba dzis coś zagrac porządnego Jakoś Niemiec nigdy mnie do siebie nie przekonał ...a i jeszcze jedno, nigdy nie grajcie Niemców bo to oszuści do potęgi

Do góry
#432771 - 30/10/2005 07:14 Re: Basel , Lyon , St. Petersburg - 24-30.10
tokara Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 10/03/2005
a dla mnie typem dnia i z ladniutkim kursem jest debel w bazylei huss/modie-calleri/gonzo pewna 1 typowie deblisci kontra para singlistow lubiacych raczej ziemie niz gre na hali a poza tym gonzo pare minut wczesniej gra final singla wiec jak dla mnie kurs 1.71

Do góry
#432772 - 30/10/2005 08:48 Re: Basel , Lyon , St. Petersburg - 24-30.10
onda Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 27/05/2004
Quote:

Ja jednak nie zgodzę się z Fro
Dla mnie na jutro dobrze wygląda ToJo a Kefir nie specjalnie mnie przekonuje swoją gra mimo,że przechodzi kolejne rundy no i połfinal na pewno miał łatwiejszy od Szweda.Thomas mówił,że bardzo odpowiada mu tu nawierzchnia i,że jest w dobrej formie.Mam nadzieję,że to jutro potwierdzi a Niemiec znowu zostanie odesłany z kwitkiem:)
TYP:ToJo

Co do drugiego finału to zdecydowanie podzielam zdanie moich przedmowców.Zdecydowanie jutro Gonzo co prawda dzisiejszego meczu Nalbadiana z Cypryjczykiem nei widziałem to i tak moj typ to Chilijczyk.MArcosa widziałem tylko w pojedynku z Haasem i gral co prawda dobrze ale Niemiec popełnial sporo niewymuszonych błędów natomiast Gonzo nie pokonany ostanio pzrez nikogo oprócz Ljuby+dobra forma.
TYP:Gonzalez

Hm - rzadko tu piszę , ale zastanawia mnie owczy pęd , zaślepienie , amok qurewa jakiś na granie kursu dziadowskiego circa about @1.30 na ryśka w finale przeciwko lekko egzotycznej ale fantastycznej laluchnie , która to szukała formy przez długie miesiace i nagle zaczęła grać z meczu na mecz coraz lepiej , już z pewnoscią skaleczywszy wiele portfeli graczy .

Nie uwierzę Panowie ,że nie słyszeliście takich stwierdzeń jak DZIEŃ KONIA , TYDZIEŃ KONIA ( ....walenie konia - no to już do innego forum....... ) .
A wracając do meritum - wygrana i jej styl nad Nalbandianem MUSZĄ zrobić wrażenie ! Facet był momentami niesamowity - a wiele już było takich turniejów , w których zdarzały się turnieje życia i to nie jest żaden Cud .
NIE MA MOWY , zebym dobawił choć 2 złote na Gonzo .
W drugim finale mamy męską Petrovą ( co prawda tylko od 4 lat ) z Tojo . Grałbym Tojo - ale niestety Kiefer u mnie otwiera black list w parze z haasikiem - czyli No BEt .
Ciekawiej wyglądają kwalifikacje Paris - gdzie kuszą Żikele ,Vliegeny , Kubeczki i wtopa Dupy .

pozdrawiam

Do góry
#432773 - 30/10/2005 20:27 Re: Basel , Lyon , St. Petersburg - 24-30.10
Elninio Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 07/05/2005
Nie wiem co miałeś na myśłi Onda cytując mój post i poniżej pisząc owczy pęd ale trudno twoja sprawa ,jeśli uważasz się za takiego eksperta to pisz analizy częsciej bo wiem,że pojęcie o tenisie masz ale nie zniechęcaj innych ludzi do pisania w tym mnie bo chyba nie o to chodzi ,żeby wszyscy na forum mieli to samo zdanie na temat danego typu.Pozdrawiam Elninio

P.S Typy weszły ,jeśli ktoś skorzystal to bardzo się cieszę bo ja niestety bylem poza domem i nie mogłem zagrać ToJo

Do góry
Strona 3 z 3 < 1 2 3

Moderator:  rafal08