#432775 - 24/10/2005 08:52
Re: Generali Ladies Linz , Gaz de France Stars 24-30.10
|
member
Meldunek: 17/09/2004
|
Witam
Polecam dzis : Farina - Flipkens 1 1.41
Jak gra Farina wszyscy widza ale i tak jest za dobra jak dla Flipkensa a jak staruje bez formy co turniej tzn ze kasy jej brakuje.Flipkens gra wprawdzie u siebie ale nikt na nia nie liczy ... powiedzialbym nawet nie interesuje glowna faworytka jest Clijsters Flipkens wprawdzie mloda ale ma juz swoje 18 czy 19 lat jakby miala talent to by juz "blyszczala" jak np kiedys Higgins bo taka maja szkole tenisa w belgii Tylko krecz uratuje belgijke
Srebotnik/Loit - Foretz/Bychkova 1 1.3
Dobry debel slowensko francuski zadko graja ze soba bo slowenka woli grac z asagoe ale jak graja ze soba to zawsze dobry wynik zanotowuja co do Foretz.... graly raz ze soba w debla i szkoda gadac ruska lokomotywa w debla ganz nie umie grac a foretz spali sie przed Loit tak to widze gladko w 2 setach
mysle jeszcze nad Golovin z mloda bulgarka ale obie sa nieobliczalne i chyba odpuszcze
|
Do góry
|
|
|
|
#432776 - 24/10/2005 09:09
|
member
|
Co myslicie nasza dzis wygra?? Pamietam jej wypowiedz niedawno jak "groziła Szarapowej i Mauresmo"  ze nadchodzi heheh tzn ze jest bojowo nastawiona, przeszla 2 rundy Q bez problemu teraz walka o awans do glownego turnieju z Fedak ktora jest wedlug mnie taka "nijaka" mysle ze az wstyd by bylo nie wejsc do turnieju powinna wygrac a stawka 1.43 nie jest zla Drugie spodkanie ktore mnie interesuje to Arvidson - Meusburger Szwedka to moja ulubiona zawodniczka gdyby tylko schudla troche  to by byla juz w 30 najlepszych. Mowie wam ona ma potencjal lubi grac na hard w hali w koncu w szwecji nie ma jak ciepla hala w Halmstad hehe co do Meus(Chees)burger to cos tam pogrywa ale na Clay hard totalna porazka nie warto mysle nawet pisac o jej wyczynach a to dziewczynaw kwiecie wieku 22latka w koncu i nawet ostatnio w urodziny na swoim Clay gown...pokazala tak ze ... 2 sety
|
Do góry
|
|
|
|
#432777 - 24/10/2005 09:25
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 09/07/2003
|
Proponuje taki oto typ: J.Jankovic-V.Douchevina-1(1,6) GB Jankovic potrafi(i lubi) grać w tym turnieju czego jest efekt który osiągneła w tamtym roku docierając aż do półfinał i po wyrównanej walce przegrała z póżniejszą triumfatorką tego turnieju Mauresmo 1:2. Douchevina też brała udział rok temu w tym turnieju ale bez większych sukcesów,bo po bardzo słabej walce odpadła już w 1 rundzie z kwalifikantką Jidkową 2:0(6:2,6:1) Dla potwierdzenia że Douchevinie nie leży ten turniej jest to że w kwalifikacjach pokonała naszą Martę(która to w turnieju głównym doszła dalej niż Vera) Obie panie grały ze sobą 3 razy: Seoul Oct 2 2005 J Jankovic(1)-V Douchevina(6) 5-7 6-3 6-3 Amelia I. Apr 10 2005 J Jankovic(11)-V Douchevina 6-2 6-2 Beijing Sep 26 2004 J Jankovic(7)-V Douchevina-Q 6-1 6-3 Jak widać powyżej wszystkie pojedynki rostrzygneła na swoją korzyść Jankovic (1 i 3 turniej odbył się na hardzie) Typ:Jankovic
|
Do góry
|
|
|
|
#432778 - 24/10/2005 10:39
|
member
|
Quote:
Proponuje taki oto typ: J.Jankovic-V.Douchevina-1(1,6) GB Jankovic potrafi(i lubi) grać w tym turnieju czego jest efekt który osiągneła w tamtym roku docierając aż do półfinał i po wyrównanej walce przegrała z póżniejszą triumfatorką tego turnieju Mauresmo 1:2. Douchevina też brała udział rok temu w tym turnieju ale bez większych sukcesów,bo po bardzo słabej walce odpadła już w 1 rundzie z kwalifikantką Jidkową 2:0(6:2,6:1) Dla potwierdzenia że Douchevinie nie leży ten turniej jest to że w kwalifikacjach pokonała naszą Martę(która to w turnieju głównym doszła dalej niż Vera) Obie panie grały ze sobą 3 razy: Seoul Oct 2 2005 J Jankovic(1)-V Douchevina(6) 5-7 6-3 6-3 Amelia I. Apr 10 2005 J Jankovic(11)-V Douchevina 6-2 6-2 Beijing Sep 26 2004 J Jankovic(7)-V Douchevina-Q 6-1 6-3 Jak widać powyżej wszystkie pojedynki rostrzygneła na swoją korzyść Jankovic (1 i 3 turniej odbył się na hardzie) Typ:Jankovic
jedna moja sugestia - wedlug mnie opieranie sie na wynikach z przed roku ... 2 lat itd jest przy najmniej dziwna forma formie nie rowna sa zawodniczki ktore w ciagu roku potrafia zrobic takie postępy ze szok dlatego tak uwazam - nie mowie zawsze patrze na wyniki zawodniczki w danym turnieju sprzed roku itd ale to tylko tak dla sprawdzenia
co do spodkania typowe no bet dla mnie graja zawodniczki nieobliczalne i ta i ta potrafi wygrac z nie byle kim i przegrac z byle kim
Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#432780 - 24/10/2005 14:51
|
old hand
Meldunek: 01/08/2005
|
Quote:
Jankovic ponoc w Zurychu była na cos chora , chyba jakies przeziebieni albo wirus . Takze radze uwazac
No to wirus zadomowił się i na ten meczyk. Patrząc na Jankovic w 3 secie miało się wrażenie jakby za kare kazali jej grać w tenisa. Oddała go zupełnie bez walki. I Potwierdza się plota że forma prysnęła jak bańka mydlana. Brawa dla Doucheviny za 1 seta, ale myśle że dużo niezwojuje w tym turnieju.
Pozdrawiam Cedric 
|
Do góry
|
|
|
|
#432781 - 24/10/2005 19:07
|
stranger
Meldunek: 24/10/2005
|
ja jutro kasam Clijsters z Bychkova. "Pewniaczek" jak dla mnie...
Zeby nie bylo ze nie dalem analizy:(i zeby mi piomil nie dal bana-chyba za banana dla oliego): - Kim jest o 6 klas lepsza od swojej rywalki (Bychkova zakonczyla edukacja w 5 klasie rosyjsko-kaukaskiej podstawowki a Kim skonczyla collegue zaocznie...) - Kim ma lepszy bilans z/p (czyt: zwyciest/porazek) - Kim gra rakietami z wiozanymi spinami i luminowymi sciagaczami a Byczus zwyklymi spiratorami...nic dodac nic ujac... no i to na tyle mojej analizy.znawcy tenisa wiedza juz na kogo jutro kasac...
Edited by Gregov (24/10/2005 21:25)
|
Do góry
|
|
|
|
#432782 - 25/10/2005 06:45
|
Pooh-Bah
Meldunek: 10/03/2005
|
ja chce dzis zagrac na domachowska dwojeczke tak patriotyzm troche za tymprzemawia ale z drugiej strony czeszka nic specjalnego nie prezentujea marta ta runde przejdzie a w nastepnej juz lezy
ivanovic-asagoe anna wrocila do formy i gra znowu doby tenis mysle ze japonka nie ma szans
zvonareva-peschke zagram raczej viere ale bedziae to ciezki pojedynek i niewiem czy go nie odpuszcze na ta chwuile gram rosjanke z prostego powodu uwazam ze jest lepsza
|
Do góry
|
|
|
|
#432783 - 25/10/2005 09:29
|
MaSha Lover
Meldunek: 24/03/2005
|
Dzisiaj kursy na Ivete Benesovą są takie, ze nie mozna przejsc obojetnie  Ostatnio Czeszka zalicza same pierwsze rundy ale po tym jak widzialem jej mecze w moskwie i zurychu śmiem twierdzic, ze to zasluga raczej mocnych rywalek a nie slabszej postawy benesovej bo w moim odczuciu na korcie wygladala bardzo solidnie. A czeszka w dzisiejszym spotkaniu zagra z Martą Domachowską , ktora straszy bunczucznymi zapowiedziami caly tenisowy swiat  Juz mialem nadzieje, ze sobie troche poukladala w glowie, zeszla na ziemie i wziela sie do ciezkiej pracy a ona dalej odstawia szopki. Pierwsze 2 rundy kwalifikacji wygrane zaskakująco łatwo ale juz wczoraj bardzo ciasny, 3-setowy mecz z Fedak co swiadczy o ciaglym braku regularnosci polki, z calym szacunkiem dla ukrainki ale ona zbyt dobrego tenisa nigdy nie grala. Po pierwsze Iveta jest leworeczna, kolejna jej przewaga moim zdaniem to to, ze jest duzo bardziej regularna jesli chodzi zarówno o regularnosc meczową jak i regularnosc z pilki na pilke w trakcie spotkania. Obydwie graja tenis agresywny wiec ta regularnosc przyda sie w tym meczu jak nigdzie  Kolejny element gdzie moze miec przewage Iveta to serwis, Marta ma ogromne mozliwosci w tym zakresie ale z ich wykorzystaniem jest juz duzo slabiej, powoli znakiem firmowym staja sie podwojne przeplatane z asami, i ogolnie Polka męczy sie troche serwujac, a jak wiadomo serwis krecony, leworeczny z rotacja zupelnie odwrotna niz zwykle to zawsze ciezki orzech do zgryzienia dla kogos kto probuje skonczyc wymiane po 1 czy 2 uderzeniach jak to uskutecznia Marta. Leworeczne zawodniczki stale obcują z praworecznymi, a praworeczne z leworecznymi niekoniecznie  w dodatku jesli te praworeczne nie sa w formie, to moga miec powazne problemy z przejsciem dalej.
|
Do góry
|
|
|
|
#432786 - 25/10/2005 12:34
|
MaSha Lover
|
Quote:
Kto wie dlaczego Zvonareva kreczowala z Zurichu? Interesuje mnie na dzis mecz z Peschke. Z gory dziekuje za odpowiedz.
according to WTA tour right shoulder injury 
|
Do góry
|
|
|
|
#432788 - 25/10/2005 21:45
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 18/06/2003
|
Codzienne relacje na żywo z turnieju w Linz na kanale ORF Sport / TW1 od bodajże 15:30. + stream do tej stacji ---> STREAM
|
Do góry
|
|
|
|
#432789 - 25/10/2005 22:57
|
MaSha Lover
|
Dzisiaj podoba mi sie Els Callens w meczu z Julią Schruff. Po pierwsze beligjka, ktora gra w swoim kraju dzięki dzikiej karcie, jest nieporównywalnie bardziej doswiadczona jesli chodzi o gre w hali i panujące tu warunki  Belgijka rozegrala na tego rodzaju nwiwerzchni juz ponad 100 spotkan, przy ledwie 20 ze strony Niemki.Po drugie dyspozycja... co mozna powiedziec o Els, ktora od usopen nie dała sympatykom tenisa mozliwosci ogladania jej singlowych popisów? niewiele, byc moze na ten turniej przygotowala sie szczegolnie mocno i z pewnoscia ze szczegloną motywacją tu bedzie występować.Julia natomiast w sezonie halowym formą nie zachwyca, i wygrana w 1r z mediną dla mnie nie jest wyznacznikiem naglego wzrostu dyspozycji niemki. Medina juz jest chyba zmeczona sezonem, nieoczekiwanie dobrym w jej wykonaniu i ostatnie porazki z jankovic, szavay a takze schruff najlepiej o tym swiadcza, powrocila niecierpliwosc i nierwowosc na korcie ale nie mozna grac caly rok idealnie  Wracajac do tematu, styl gry  Niemka zdecydowanie preferuje nawierzchnie wolniejsze, bo ten rodzaj zdecydowanie bardziej odpowiada pod to co gra czyli gra z kontry i czekanie za koncowa linia na blad rywalki. Callens natomiast to przedstawicielka stylu serve&volley, bardzo pasującego do gry w hali, dzięki temu udalo sie pokonac w 1r zawsze grozna daniilidou. Niemka nie poraza warunkami fizycznymi i nie sieje postrachu serwisem, rzadko tez chodzi do przodu aby zaatakowac po mocnym podaniu czyli zupelnie odwrotne to co gra Callens, ktora warunki fizyczne z kolei ma bardzo sluszne, a po kazdym serwisie( a technike serwisową ma bardzo dobrą, tylko czy dyspozycja dopisze) czy mocniejszym zagraniu rusza do przodu by skonczyc szybko akcje, a czego bedzie probowała uniknąć belgijka bo wiadomo, ze niemka bedzie probowala ją zajechac tez od strony przygotowania kondycyjnego. A jak wiadomo, na tak szybkiej naiwerzchni na jakiej rozgrywany jest turniej w belgii, to granie wszelkiego rodzaju passing shotow i innych akcji obronncyh wiąże sie z duzo mniejszym czasem na reakcje gdyz pilka po woleju czy ostrym strzeleniu w kort mocno przyspiesza i ciezko wyregulowac celownik, zwlaszcza gdy nie jest sie w swietnej dyspozycji. Podsumowując : doswiadczenie, motywacja gry przed wlasna publiką, styl gry bardziej odpowiadajacy do nawierzchni i slaba forma rywalki, to elementy ktore moim zdaniem zadecyduja o wygranej Belgijki w tym spotkaniu 
|
Do góry
|
|
|
|
#432790 - 26/10/2005 09:13
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 05/03/2004
|
Ja zaczynam dzisiejszy dzień od delikatnego zagrania takiego dubelka:
Emilie Loit - Meilen Tu Sofia Arvidsson - Barbora Strycova
Ako: 3,25 (Betandwin), stawka: 5/10
Co do pierwszego meczu, to uważam, że kursy powinny byc co najmniej wyrównane. Obie panny ostatnio całkiem przyzwoicie sobie radzą.Wybrałem skośnooka amerykankę z tego względu, że kurs jest bardziej atrakcyjny oraz głównie dlatego, że niewątpliwie ma patent na francuskę, skoro dwukrotnie ją już pokonała, ale jakby nie patrzył było to lata świetlne temu, dodatkowym atutem po stronie Tu jest fakt, iż już zapoznała sie z tym kortem przechodząc bez straty seta qwale...
W spotkaniu drugim również sugeruję się korzystnym h2h, no i przedewszystkim dużym ograniem pod dachem młodej Szwedki. Obie zawodniczki zagrały w qwalach i obie straciły po secie, mnie jednak bardziej przekonuje forma Zośki, a to, ze ze Strycą potrafi sobie radzić udowodniła już w sierpniu tego roku ogrywając ja w dwóch setach, uważam, ze tym razem będzie podobny scenariusz...
|
Do góry
|
|
|
|
#432791 - 27/10/2005 10:20
|
MaSha Lover
|
Delikatnie mowiac Callens nie wypaliła  ale dzisiaj cos mnie zaskoczylo : Daniilidou/Russell - Szavay/Krajicek 1 1.658  Kurs na ten mecz mnie bardzo zdziwil  Dwie bardzo dobre technicznie zawodniczki, wsrod nich jedna wylacznie grywajaca debla przeciwko dwóm młodym i niezaprawionym jeszcze w deblowych bojach rywalkom  Jeśli nie zdarzy sie cud albo doswiadczone tenisistki na ktore stawiam nie odpuszczą to nie wierze aby przegraly ten mecz. Z calym szacunkiem, wiadomo ogólnie ze zarowno wegierka jak i holenderka to dwa ogromne talenty ale jak zdecydowana wiekszosc mlodych zawodniczek sa jeszcze troszke drewniane  Ich umiejętności odbijania pilek sytuacyjnych ,grania wolejow z trudnych pozycji czy umiejetnosci gry czysto deblowej sa jeszcze z pewnoscia wg mnie mniejsze od ich dzisiejszych rywalek. Z pewnoscia to z czasem przyjdzie, ale wiadomo jak sprtynie i ladnie potrafi grac daniilidou i ze niezla delistka jest jej partnerka, dlatego tez stawiam na nie  No i serwis, bardzo wazny element w kobiecym tenisie  U mlodej pary tenisistek ten element jest jest jeszcze bardzo himeryczny, michaela potrafi serwowac dobrze ale jeszcze nie ma tej regularnosci, u szavay serwis to raczej najslabsze uderzenie. Zarówno gra Szavay jak i Kraijcek to strzaly z koncowej linii bez czestych elemntow ataku przy siatce czy podcięć pilek ze zmiana rotacji co zupelnie odwrotnie wyglada u rywalek, ktore staraja sie nie grac o tyle mocno ale madrze... 1-6 2-6..ale baran ze mnie 
Edited by -Piomil- (28/10/2005 08:45)
|
Do góry
|
|
|
|
#432792 - 28/10/2005 07:55
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 19/01/2005
|
Na dzisiaj najciekawiej wygląda dla mnie Schnyder - Hantuchova 1 1.66 Jak grała Hantuchova na tym turnieju widzieliśmy, słaba forma, wymęczone zwycięstwo nad Koukalovą, 2-6 z Martinez w 1 secie i gdyby nie kontuzja hiszpanki to pewnie już byśmy Słowaczki w tym turnieju nie widzieli. Schnyder natomiast w świetnej formie, aż miło było popatrzeć jak wczoraj grała, nie dała żadnych szans rywalce. Osobiście wróże jej final w Linz
Jakieś opinie?
|
Do góry
|
|
|
|
#432793 - 28/10/2005 08:09
|
journeyman
Meldunek: 29/11/2004
|
Quote:
Na dzisiaj najciekawiej wygląda dla mnie Schnyder - Hantuchova 1 1.66 Jak grała Hantuchova na tym turnieju widzieliśmy, słaba forma, wymęczone zwycięstwo nad Koukalovą, 2-6 z Martinez w 1 secie i gdyby nie kontuzja hiszpanki to pewnie już byśmy Słowaczki w tym turnieju nie widzieli. Schnyder natomiast w świetnej formie, aż miło było popatrzeć jak wczoraj grała, nie dała żadnych szans rywalce. Osobiście wróże jej final w Linz
Jakieś opinie?
Tylko potwierdzić 
Faktycznie, widzialem i jedną i drugą.. Szwajcarka w b.dobrej formie. Hantuchova troche cieniuje.. Wg mnie zdecydowane zwycięcstwo Patty 2-0.
Pozdr. R.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|