#434262 - 30/10/2005 00:45
Re: TELEWIZJA - polecam!
|
veteran
Meldunek: 15/08/2004
|
Pianista Poniedziałek 31.10.2005 godz. 20:20 TVP1 reż.Roman Polański, wyk.Adrien Brody (Władysław Szpilman), Thomas Kretschmann (kapitan Wilm Hosenfeld), Frank Finlay (ojciec), Maureen Lipman (matka), Emilia Fox (Dorota), Ed Stoppard (Henryk), Julia Rayner (Regina) Fr. / Niemcy/ Polska/ W. Bryt. 2002 Film warty obejżenia - wiadomo dlaczego. Tylko, że o prawie tej samej godzinie na programie 'POLSAT' leci: Helikopter w ogniu Poniedziałek 31.10.2005 godz. 20:45 POLSAT reż.Ridley Scott, wyk.Josh Hartnett, Ewan McGregor, Jason Isaacs, Tom Sizemore, William Fichtner, Eric Bana, Sam Shepard USA 2001 Ciekawe czy uda mi się obejżeć któryś.  PS. darujcie sobie dowcipnisie ... z tymi klanami i innymi. Pozdrawiam!
|
Do góry
|
|
|
|
#434264 - 30/10/2005 10:14
|
addict
Meldunek: 16/04/2004
|
Ja nie oglądałem żadnego z nich.Pieprzona rywalizacja, mogliby dać w innych terminach. greg-VeB- obejRZeć
|
Do góry
|
|
|
|
#434265 - 30/10/2005 10:24
|
veteran
|
Quote:
Ja nie oglądałem żadnego z nich.Pieprzona rywalizacja, mogliby dać w innych terminach. greg-VeB- obejRZeć
priv
|
Do góry
|
|
|
|
#434266 - 30/10/2005 10:35
|
Pooh-Bah
Meldunek: 02/10/2003
|
W Pianiscie najbardziej mnie śmieszyło, że polscy Żydzi mówili po angielsku, najbardziej tekst: "Call me Wladek". Rozumiem że to była międzynarodowa produkcja, ale mimo wszystko jakoś tak dziwnie. Film pewnie warty obejrzenia, ale arcydzieło to nie jest, pan Roman robił dużo lepsze filmy, choćby mało znany "Lokator", gdzie zagrał też główną rolę.
|
Do góry
|
|
|
|
#434267 - 30/10/2005 10:38
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 22/11/2004
|
Trzeba przyznac, ze w tym tygodniu jest co ogladac. Oczywiscie, to co wymienil greg-VeB ale rowniez na dzis: Silverado, polsat 30.10.2005, godz.12.50.Przede wszsytkim swietne aktorstwo. Znany schemat (4 kowboji zaprowadza porzadek w miescie)ale ten akuratma cos w sobie. W koncu to Lawrence Kasanda. na wieczor mysle, ze: Rambo II TVN7, godz 20.00Nikomu chyba nie tzreba przedstawiac tego filmu  . Kino to jendak znakomite i chyba warto obejrzec po raz kolejny. Helikopter w ogniu Poniedziałek 31.10.2005 godz. 20:45 POLSAT Ja jednak zdecyduje sie na ten film ale tylko dlatego, ze po raz kolejny nie chce sie ogladac tej tragedii. Sztuaka latania + Lot nad kukulczum gniazdem, wtorek od 20.45 PolsatI film to jedna z najlepszych opowiesci o pozukiwaniu milosci. Przedstaia dzieje 20 letniej dziewczyny przykutej do wozka. Film niebanalny i bez sztucznego happy endu co w tego rodzaju filmach jest rzadkoscia. II film, jesli ktos nie widzail musi obejrzec koniecznie.Jak Nicholson jako wieziec, symulujac chorobe psychiczna trafia do zaklad zamknietego, gdzie podburza pacjentow do buntu przeciwko despotycznemu personelowi. Ludzie honoru, czwartek TV4 21.00Znow mozemy obejrzec Nicholsona, tym razem w parze z Tomem Cruise. Dwoch zolniezy Marines niecelowo morduje kolege. prawnik zamirza wykryc zabojcow, ale napotyka na lojalnosc wojskowa,poczucie honoru i silna osobowosc dowodcy jednostki. wiekszosc zdan wyjetych zywcem z gazety wyborczej
|
Do góry
|
|
|
|
#434268 - 30/10/2005 17:39
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 08/11/2003
|
klasyka horroru, trochę późno (dzis po północy), ale jesli ktoś jeszcze nie oglądał to polecam: Piątek trzynastego Friday the 13th poniedziałek 31.10.2005 00:55 TVP 1 Krwawy "Piątek, trzynastego" utrzymany w klimacie słynnego horroru "Halloween" Johna Carpentera cieszył się ogromnym powodzeniem. Producenci, zachęceni sukcesem, nakręcili kilka następnych części. Na podstawie filmowego senariusza powstał również wieloodcinkowy serial telewizyjny. Akcja filmu rozpoczyna się w 1958 roku. W obozowisku nad jeziorem Crystal dwoje nastolatków zostaje zamordowanych w bestialski sposób. Sprawcy zabójstwa nie zatrzymano, udaje mu się ujść sprawiedliwości. Kolejne tajemnicze wypadki śmierci zmuszają władze do zamknięcia obozowiska. Mimo upływu lat miejscowi nie zapomnieli o tragedii. Tymczasem Steven Christy (Peter Brouwer) kupuje teren, by ponownie otworzyć placówkę. Zatrudnia kilkoro młodych ludzi, którzy mają pomóc mu rozkręcić interes. Jedna z jego asystentek, Annie, próbuje właśnie znaleźć drogę do Crystal Lake. Okolicznych mieszkańców, dla których to miejsce jest przeklęte, paraliżuje już sama nazwa i zachowują się tajemniczo. Dziewczyna nie rezygnuje, postanawia dostać się do obozowiska autostopem. Kiedy jednak w umówionym miejscu podwożący ją kierowca nie chce się zatrzymać, Annie wpada w panikę i wyskakuje z samochodu. Nieznajomy dopada ją w lesie i zabija. W tym czasie Steve wyrusza do miasta po zakupy. W obozie zostaje sześcioro młodych ludzi, którzy nawet nie przeczuwają, że wkrótce przeżyją prawdziwy horror. Grozę sytuacji potęguje szalejąca burza. reż.Sean S. Cunningham, wyk.Betsy Palmer (Pamela Voorhees), Jeannine Taylor (Marcie), Adrienne King (Alice), Robbi Morgan (Annie), Kevin Bacon (Jack), Harry Crosby (Bill), Laurie Bartram (Brenda) 95min USA 1980
|
Do góry
|
|
|
|
#434269 - 30/10/2005 20:25
|
Pooh-Bah
Meldunek: 07/03/2005
|
Quote:
Helikopter w ogniu Poniedziałek 31.10.2005 godz. 20:45 POLSAT
Rónież polecam!
Quote:
Sztuaka latania + Lot nad kukulczum gniazdem, wtorek od 20.45 Polsat
I film to jedna z najlepszych opowiesci o pozukiwaniu milosci. Przedstaia dzieje 20 letniej dziewczyny przykutej do wozka. Film niebanalny i bez sztucznego happy endu co w tego rodzaju filmach jest rzadkoscia. II film, jesli ktos nie widzail musi obejrzec koniecznie.Jak Nicholson jako wieziec, symulujac chorobe psychiczna trafia do zaklad zamknietego, gdzie podburza pacjentow do buntu przeciwko despotycznemu personelowi.
Co do Lotu...to polecam - absolutna klasyka, którą każdy powinien znać! SZtuki latania nie oglądałemi chętnie nadrobię zaległości 
Quote:
Ludzie honoru, czwartek TV4 21.00
Znow mozemy obejrzec Nicholsona, tym razem w parze z Tomem Cruise. Dwoch zolniezy Marines niecelowo morduje kolege. prawnik zamirza wykryc zabojcow, ale napotyka na lojalnosc wojskowa,poczucie honoru i silna osobowosc dowodcy jednostki.
wiekszosc zdan wyjetych zywcem z gazety wyborczej
 1. amerykański dramat prawniczy - i to z gwiazdami - to już samo w sobie gwarantuje dobrą zabawę, a jeśli te gwiazdy to Cruise i - przede wszystkim! - Jack Nicholson. 2. Cruise: I want the truth!! Nicholson: You can't handle the truth!! wykrzyczane z demonicznym grymasem...ehh...świetnie zagrany momentami przez tych dwóch panów film. Polecam Bardzo. Sam obejrzę z pewnością 
|
Do góry
|
|
|
|
#434272 - 11/11/2005 15:06
|
enthusiast
Meldunek: 12/02/2005
|
Quote:
Dzisiaj od 20:10 Harry Potter i komnata tajemnic
Komentowac nie trzeba
Że tak z ciekawości zapytam Na jakim kanale 
|
Do góry
|
|
|
|
#434273 - 11/11/2005 15:22
|
old hand
Meldunek: 04/08/2004
|
Quote:
Quote:
Dzisiaj od 20:10 Harry Potter i komnata tajemnic
Komentowac nie trzeba
Że tak z ciekawości zapytam Na jakim kanale
TVN, obecność obowiązkowa :]
|
Do góry
|
|
|
|
#434274 - 11/11/2005 18:04
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 10/07/2003
|
Za niecale 30 min na Polsacie: I kto to mówi 3  Harry Potter sie przy tym chowa  Pozdrawiam, Exp
|
Do góry
|
|
|
|
#434275 - 11/11/2005 18:25
|
a.k.a. "Klajd Frog"
Meldunek: 29/07/2005
|
Quote:
Za niecale 30 min na Polsacie:
I kto to mówi 3 
Harry Potter sie przy tym chowa 
Pozdrawiam, Exp
Czesci 1 i 2 byly zdecydowanie lepsze od "trojki" 
|
Do góry
|
|
|
|
#434276 - 11/11/2005 19:08
|
Fundator
Meldunek: 15/11/2004
|
Quote:
Gra ( The Game) dzis o 22.40 na tvp2
świetny thriller z Michaelem Douglasem . Oglądalem go kilka lat temu i wtedy zrobił na mnie bardzo duże wrazenie . Film ze świetnie wymyśloną intrygą , trzyma w napieciu od poczatku do końca Polecam
nie pamiętam zbyt dokładnie tego filmu,ale wiem że również bardzo mi sie spodobał z chęcią obejrze jeszcze raz i wam również serdecznie polecam
|
Do góry
|
|
|
|
#434277 - 11/11/2005 23:36
|
Pooh-Bah
Meldunek: 25/09/2002
|
Quote:
Quote:
świetny thriller z Michaelem Douglasem . Oglądalem go kilka lat temu i wtedy zrobił na mnie bardzo duże wrazenie . Film ze świetnie wymyśloną intrygą , trzyma w napieciu od poczatku do końca Polecam
nie pamiętam zbyt dokładnie tego filmu,ale wiem że również bardzo mi sie spodobał z chęcią obejrze jeszcze raz i wam również serdecznie polecam
wlasnie obejzalem The Game i kurna .............mistrzostwo swiata!!!!!film po prostu genialny tak jak mnie zaskoczyl to normalnie szok
|
Do góry
|
|
|
|
#434278 - 11/11/2005 23:38
|
old hand
Meldunek: 27/01/2005
|
Quote:
Quote:
Quote:
wlasnie obejzalem The Game i kurna .............mistrzostwo swiata!!!!!film po prostu genialny tak jak mnie zaskoczyl to normalnie szok
nic dodac nic ujac swietny film...
|
Do góry
|
|
|
|
#434279 - 11/11/2005 23:45
|
veteran
|
Quote:
Dzięki Ci o wielki Marcelu ...
Był to jeden z najlepszych(albo najbardziej wciągających) filmów jaki kiedykolwiek widziałem...
Do tej pory nie moge do końca zaufać siostrze czy mi czegoś do picia nie dosypała
Pozdro!
|
Do góry
|
|
|
|
#434281 - 12/11/2005 13:42
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 20/06/2003
|
ciesze sie ze Gra sie podobała  Ale jaja , przy okazji wczorajszego filmu przypomnialem sobie o innym równie dobrym i wciagajacym a mianowicie Lęk Pierwotny (Primal Fear) . Przegladam program i oczom nie wierze bo bedzie lecial dzis na TVN7 o 22.30 . Także gorąco go polecam . Świetna rola Edwarda Nortona , którego pierwszy raz mialem własnie okazje ogladac w tym filmie . Richard Gere takze swietny . Jest to film w stylu Gry własnie , z całkiem nieobliczalnym zakonczeniem . I dla miłosnikom filmów tzw. Mystery czyli tajemniczych poprostu obowiazkowa pozycja. Prawie 3 godziny ale naprawde warto , a jak ktos nie moze to niech poprostu nagra , zalowal napewno nie bedzie . Mysle ze teraz nie ma sensu nic wiecej zdradzac , zreszta podobnie jak Gre ogladalem go dosc dawno temu i pamietam tylko tyle ze to pozycja obowiązkowa dla kinomana  )
|
Do góry
|
|
|
|
#434282 - 12/11/2005 23:02
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 31/08/2004
|
|
Do góry
|
|
|
|
#434284 - 18/11/2005 06:19
|
Pooh-Bah
Meldunek: 23/07/2002
|
dzisiaj po północy (za portalem o2.pl) Kino nocnych marków: Jay i Cichy Bob kontratakują - dramat obyczajowy  reż. Kevin Smith, wyk. Jason Mewes, Kevin Smith, Ben Affleck, Shannon Elizabeth USA 2001
|
Do góry
|
|
|
|
#434285 - 18/11/2005 11:20
|
Pooh-Bah
Meldunek: 13/04/2005
|
Quote:
dzisiaj po północy (za portalem o2.pl)
Kino nocnych marków: Jay i Cichy Bob kontratakują - dramat obyczajowy  reż. Kevin Smith, wyk. Jason Mewes, Kevin Smith, Ben Affleck, Shannon Elizabeth USA 2001
tvp1 - 01:35
Dobra komedia całkiem niedawno oglądałem polecam 
|
Do góry
|
|
|
|
#434286 - 18/11/2005 11:26
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 14/12/2003
|
Human Traffic - piątek 18.11.2005 Polsat 23:50
Dla bohaterów Human Traffic prawdziwe życie zaczyna się tak naprawdę w piątek po południu. Narratorem jest Jip. Nienawidzi serdecznie swojej roboty w sklepie odzieżowym i czuje się wykorzystywany, przez, przypominającego Hitlera, kierownika. Na dodatek ciągle prześladuje go wspomnienie randki podczas której... nie stanął na wysokości zadania. Jego najlepszy kumpel - Koop, też jest sprzedawcą, tyle, że w sklepie z płytami. marzy mu się kariera DJ- a, zaś w wolnych chwilach obsesyjnie zazdrosny jest o swoją dziewczynę Ninę. Ich paczka jest oczywiście większa, a każdy z nich ma swoje problemy. Wszystkie one nic nie znaczą kiedy zaczyna się piątkowa balanga. Szał, taniec, muzyka techno i, nazwijmy to tak, używki. Angielskim nastolatkom film ten przypadł tak bardzo do gustu, że zaczęli naśladować jego bohaterów. A całość momentami przypomina jeden wielki wideoklip w stylu techno.
opis za wp.pl
Mimo ze z techno mam tyle wspolnego co z mercedesami to ten film polecam goraco.
Jay i Cichy Bob to rewelacyjny film, podobnie zreszta jak wszystkie inne zrealizowane przez Smitha
|
Do góry
|
|
|
|
#434289 - 20/11/2005 18:50
|
Pooh-Bah
|
01:55 - TVP 1 Piątek trzynastego. Ostatni rozdział Friday the 13th IV
Horror z popularnego cyklu "Piątek, trzynastego", stworzonego przez spółkę: Victor Miller, Ron Kurz, Martin Kitrosser, Carol Watson. Już pierwsze sceny zapowiadają kolejny krwawy film, trzymający widza do końca w dużym napięciu. Stopniowo narasta atmosfera grozy, z pozoru sielankowe scenki zamieniają się w prawdziwy horror. Okazuje się, że Jason nie został pogrzebany na zawsze. Odwieziony karetką do kostnicy szpitala okręgowego w Wessex, ożywa w tajemniczy sposób. Najpierw podrzyna gardło beztrosko spędzającemu czas w pracy sanitariuszowi, potem atakuje z nożem młodą pielęgniarkę, która podziela tragiczny los kolegi. Uwolniwszy się z kostnicy, Jason powraca do swej leśnej kryjówki, by dokonywać następnych rzezi. Na skraju lasu, przy drodze, dopada z nożem autostopowiczkę. W polu zainteresowania Jasona jest rodzina mieszkającą w drewnianym domku na odludziu, nieopodal gęstego lasu. Z ukrycia obserwuje on matkę, jej 12-letniego syna Tommy'ego oraz córkę - śliczną, dorastającą panienkę o imieniu Trish. Tymczasem do sąsiedniego domu przyjeżdża sześcioosobowa grupa nastolatków, poszukujących wakacyjnej przygody. Niebawem dołączają do nich jeszcze dwie dziewczyny. Na horyzoncie pojawia się również młody myśliwy, podążający tropem Jasona, by pomścić śmierć swej siostry. Wszystkim zagraża niebezpieczeństwo, choć początkowo potencjalne ofiary nie w pełni zdają sobie sprawę z grozy sytuacji. Tymczasem śmierć jest bardzo blisko. Bezwzględny Jason kolejno eliminuje swoje ofiary. Następni na jego liście są: Tommy i Trish.
reż.Joseph Zito, wyk.Kimberly Beck (Trisha "Trish" Jarvis), Peter Barton (Doug), Corey Feldman (Tommy Jarvis), E. Erich Anderson (Rob Dier), Crispin Glover (Jimmy), Barbara Howard (Sara), Lawrence Monoson (Ted) 95min USA 1984
źródło : wp.pl Klasyka! Polecam tym ktorzy nie ogladali nigdy wczesniej i tym ktorzy juz ogladali sam juz ogladam chyba 3 czy 4 raz wszystkie czesci przygod Jasona a to wcale nie ostatnia czesc 
|
Do góry
|
|
|
|
#434290 - 20/11/2005 21:37
|
old hand
Meldunek: 10/04/2005
|
NIEDZIELA 22:40 Kuba Wojewodzki - Chyba najlepszy polski talk-show. Nie opuszczam zadnego odcinka. Piwo dla Kuby 
|
Do góry
|
|
|
|
#434291 - 21/11/2005 15:40
|
Pooh-Bah
Meldunek: 28/05/2003
|
Quote:
NIEDZIELA 22:40 Kuba Wojewodzki - Chyba najlepszy polski talk-show. Nie opuszczam zadnego odcinka. Piwo dla Kuby
Ten program ma zapewne tylu zwolenników co i przeciwników;jedno jest pewne-trudno być obojętnym.Kuba W. prezentuje dość nowatorskie podejście do programu typu talk-show i przyznaję,że nieraz go oglądam.Ogólnie jest O.K.,choć wydaje mi się że momentami Kuba przegina i jego żarty/zachowanie są po prostu prostackie.Żeby nie być gołosłownym przykład z przed tygodnia-zdjął but i skarpetkę,następnie zamoczył palec (lub piętę) w szklance z wodą,a następnie tym napojem częstował Roberta Makłowicza. P.S.Szczególnie miło pamiętam program,gdy zaprosił Mandarynę i wypytywał ją o operację powiększenia biustu .
|
Do góry
|
|
|
|
#434294 - 21/11/2005 17:24
|
Pooh-Bah
|
Na dzis 23:05 - TVN 7 W sieci pająka Along Came a Spider Wyreżyserowany przez modnego dziś hollywoodzkiego twórcę Lee Tamahori film "W sieci pająka" powstał w oparciu o bestsellerową powieść Jamesa Pattersona, pierwszą z serii opisującej śledztwa prowadzone przez doktora Crossa. Co ciekawe jest to już druga ekranizacja według powieści Pattersona. Wcześniej w roku 1997 za kanwę scenariusza filmu "Kiss the Girls" ("Kolekcjoner") posłużyła następna w porządku chronologicznym książka pisarza. Bez względu jednak na czas powstania łączy je z pewnością jedno - groza, która nie opuszcza czytelnika i widza od pierwszej do ostatniej minuty. Śmierć partnera powoduje, że detektyw Alex Cross (Morgan Freeman) postanawia przejść na emeryturę. Cieszący się zasłużoną reputacją jako znakomity detektyw, psycholog i autor popularnych podręczników z dziedziny psychologii zbrodni, Cross niechętnie angażuje się w nową sprawę. Tym razem robi to tylko dlatego, że porywacz zostawia dowód zbrodni w jego skrzynce pocztowej. Gary'emu Soneji (Michael Wincott) nie chodzi o okup, pragnie czegoś znacznie większego - miejsca w podręcznikach historii. Jego każdy ruch zaplanowany jest z precyzją pająka tkającego subtelną sieć, a Cross i agentka służb specjalnych, Jezzie Flannigan (Monika Potter) ścigają się z czasem, by go powstrzymać. Flannigan decyduje się na bliską współpracę z Crossem, aby zagłuszyć dręczące ją wyrzuty sumienia. Porwanie dziecka odbyło się niemal na jej oczach. Trudności śledztwa, które wspólnie prowadzą najlepiej oddają słowa Morgana Freemana, który o swojej roli powiedział: "Rozwiązywanie zagadki, będącej osią filmu, można by porównać do obierania cebuli. Jest tu mnóstwo warstw i nieoczekiwanych zwrotów. Nasz przeciwnik zaplanował zbrodnię doskonałą. I gdy wszyscy są przekonani, że jest to tylko 'normalne' porwanie, doktor Cross dochodzi do wniosku, że maniakowi którego tropi, najbardziej zależy aby, nie kto inny jak właśnie on, opisał go w swojej kolejnej książce".
reż.Lee Tamahori, wyk.Morgan Freeman (Alex Cross), Monica Potter (Jezzie Flannigan), Michael Wincott (Gary Soneji), Dylan Baker (Ollie McArthur), Mika Boorem (Megan Rose), Anton Yelchin (Dimitri Starodubov), Kimberly Hawthorne (Agent Hickley) 130min USA/ Niemcy 2001
źródło : wp.pl Bardzo dobry film,wczoraj obejrzałem pierwszy raz i polecam go Poza tym oczywiście kolejny odcniek przyjaciól, tvn7 - 19:40 
|
Do góry
|
|
|
|
#434298 - 02/12/2005 20:44
|
Carpal Tunnel
|
Jutro o 20,00 na TV Poloni Wodzirej jedna z lepszych kreacji Stuhra a takze jeden z lepszych filmow moralnego niepokoju. I ta piosenka z balu:La lalala La lalala, kto ogladal ten wie o co chodzi 
|
Do góry
|
|
|
|
#434299 - 03/12/2005 17:04
|
member
Meldunek: 06/10/2005
|
no i siostry Kelsen (takie stare ropuchy) + piosenka "erotiko, tiko, tiko..."
|
Do góry
|
|
|
|
#434301 - 04/12/2005 21:20
|
Pooh-Bah
Meldunek: 28/05/2003
|
Quote:
Jutro o 20,00 na TV Poloni Wodzirej jedna z lepszych kreacji Stuhra a takze jeden z lepszych filmow moralnego niepokoju.
I ta piosenka z balu:La lalala La lalala, kto ogladal ten wie o co chodzi
Muszę przyznać,że tylko dzięki tej opinii obejrzałem ten film (notabene po raz pierwszy) i jestem pod ogromnym wrażeniem.Naprawdę kawał świetnego kina.Ciekawa fabuła,specyficzny klimat nieznanych mi czasów,świetna kreacja Stuhra,aktualność przesłania-to tylko niektóre z wielu zalet tego filmu.Dawno nie widziałem tak świetnego obrazu.No i ta piosenka na końcu po prostu wymiata.
|
Do góry
|
|
|
|
#434304 - 09/12/2005 12:19
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 13/01/2004
|
Quote:
ja polecam dzisiaj losowanie grup MŚ 20.30!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! tylko qrwa gdzie to ogladnac.thx tvp
ARD 20:15 Fußball-Weltmeisterschaft 2006 Auslosung der Endrundengruppen
|
Do góry
|
|
|
|
#434305 - 09/12/2005 12:22
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 11/08/2005
|
Quote:
Quote:
ja polecam dzisiaj losowanie grup MŚ 20.30!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! tylko qrwa gdzie to ogladnac.thx tvp
ARD nie zakoduje sygnału?????
|
Do góry
|
|
|
|
#434306 - 09/12/2005 12:52
|
addict
Meldunek: 31/01/2002
|
tu można napisać co się o tym sądzi www.korzeniowski.pl
|
Do góry
|
|
|
|
#434307 - 09/12/2005 13:00
|
addict
Meldunek: 31/01/2002
|
|
Do góry
|
|
|
|
#434309 - 09/12/2005 15:55
|
Carpal Tunnel
|
Quote:
Quote:
Quote:
ARD nie zakoduje sygnału?????
Ja odbieram ARD z Reichu 
Mam jednak nadzieję ,że wszyscy obejrzymy to losowanie bez zakłóceń. Szkoda tylko,ze nie w polskojezycznej tel-avi-zji 
|
Do góry
|
|
|
|
#434313 - 11/12/2005 09:15
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 28/11/2003
|
Niedziela 11.12.2005 18-00 TV4 "BEST"
Akcja zaczyna się w studiu telewizyjnym. Posiwiały George Best wraca wspomnieniami do czasów swej piłkarskiej chwały. Niedługo później dowiaduje się o śmierci Matta Busby'ego, swego wieloletniego managera i mentora. Dla Besta to szok, a dla scenarzysty pretekst do cofnięcia się o kilkadziesiąt lat wstecz. Kilkunastoletni George, opromieniony opinią "wielkiego talentu", zostaje przyjęty do elitarnego grona piłkarzy Manchesteru United. Szybko zyskuje uznanie trenera i debiutuje w pierwszym składzie w meczu z West Bromwich Albion. Początkowo onieśmielony i skromny, z czasem nabiera pewności siebie. Jego pozycja w klubie rośnie. Wraz z zespołem zdobywa kolejne tytuły, które cała drużyna hucznie świętuje. Best staje się sławny. Jego sportowy geniusz w połączeniu z nietuzinkową urodą przysparza mu niezliczonych i gotowych na każde skinienie fanek. George udziela setek wywiadów, występuje w reklamach telewizyjnych. Histeria na jego punkcie sięga zenitu w 1968 roku, kiedy zdobywa wszystko, co możliwe w klubowej piłce. Sława i wielkie pieniądze sprawiają, że traci poczucie rzeczywistości. Coraz bardziej pochłaniają go kolejne rozrywki: kobiety, alkohol, hazard, szybkie wozy. Życie zaczyna mu się wymykać spod kontroli.
|
Do góry
|
|
|
|
#434316 - 19/12/2005 19:51
|
addict
Meldunek: 11/01/2005
|
|
Do góry
|
|
|
|
#434319 - 20/12/2005 16:48
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 04/02/2004
|
|
Do góry
|
|
|
|
#434321 - 20/12/2005 16:50
|
Carpal Tunnel
|
te  to mialy byc do bookmachera a nie do filadelfii zly przycisk wcisnalem  chcialem zacytowac
|
Do góry
|
|
|
|
#434323 - 23/12/2005 19:00
|
Carpal Tunnel
|
Impostor Impostor
piątek 23.12.2005 TVP 2 23:50
Jest rok 2079. Od ponad 20 lat trwa wyniszczająca wojna Ziemian z mieszkańcami planety Alfa Centauri. Ponawiane ataki odmieniły oblicze Ziemi. Tylko niektóre miasta znalazły się pod ochronnym parasolem potężnych pól elektromagnetycznych. Inne zniszczyły bombardowania Centaurian. Poza polem ochronnym rozciągają się rozległe strefy zniszczenia, zamieszkiwane przez biedotę. Celem stojącej na wyższym poziomie rozwoju technologicznego cywilizacji obcych jest zagłada rodzaju ludzkiego. Dotychczas w prowadzonej wojnie przewagę mieli obcy. Ale jest iskierka nadziei dla ludzkości walczącej o przetrwanie. Naukowcy pracują nad potężną bronią, która być może jest w stanie odmienić losy zmagań. Jednym z jej twórców jest wybitny konstruktor Spencer Olham. Ten ranek jest inny niż pozostałe. Wszędzie pełno funkcjonariuszy służby bezpieczeństwa. Do miasta ma przybyć pani Kanclerz - przywódczyni ludzkości - aby spotkać się z naukowcami. Ale Agencja Bezpieczeństwa Ziemi wykrywa spisek. Centaurianie planują zamach na panią Kanclerz. Ich agenci to automaty, które przedostają się na Ziemię, zabijają wybrane osoby i wcielają się w nie, przejmując ich postać i wspomnienia. Potem niepostrzeżenie przenikają w pobliże ofiary i detonują ukryte głęboko w ciele bomby. Spencer jest jednym z podejrzanych i zostaje aresztowany. Przerażony mężczyzna jest przekonany, że doszło do fatalnej pomyłki. Ucieka wprost ze stołu operacyjnego w laboratorium, ścigany przez członków Agencji i żołnierzy majora Hathawaya. Chce za wszelką cenę ujść z życiem i dowieść swojego człowieczeństwa. Ale jak przekonać uzbrojonych żołnierzy, przyjaciół, a nawet ukochaną żonę? Jak udowodnić sobie, że jest się sobą? Film Gary`ego Fledera jest adaptacją prozy Philipa K. Dicka, jednego z najwybitniejszych, lecz także najbardziej kontrowersyjnych twórców nurtu fantastyki naukowej. Dzięki przekonującej roli Gary`ego Sinise`a powstał obraz mroczny i niepokojący, do końca trzymający widza w napięciu.
Fanom Philipa K. Dicka polecac nie trzeba
|
Do góry
|
|
|
|
#434326 - 07/01/2006 18:29
|
old hand
Meldunek: 20/03/2003
|
Czarny kot, biały kot - dziś Ale Kino! 20:00 reż.Emir Kusturica
Marko, nicpoń, nierób i do tego syn właściciela cementowni, poszukuje pieniędzy na sfinalizowanie pewnego ciemnego interesu. Wpada na pomysł, by naciągnąć gangstera Grgę, przyjaciela swego ojca, na grubszą sumkę, wmawiając mu, że stary ojciec umarł. Pomysł okazuje się trafny, więc Marko dobiera sobie wspólnika Dadana, króla cygańskich kanciarzy; rozkręcają obiecujące przedsięwzięcie. Na kłopoty długo czekać nie muszą.
|
Do góry
|
|
|
|
#434330 - 14/01/2006 18:25
|
veteran
Meldunek: 12/06/2004
|
właśnie przeglądałem dzisiejszy program polsatu sport i patrzę o od 20 będzie nadawany półtorejgodzinny reportaż zatytułowany "Ebi Smolarek" jestem ciekawy tego co można zobaczyć i myślę, że warto zobaczyć ten reportaż Pozdrawiam m_k_polska
|
Do góry
|
|
|
|
#434332 - 16/01/2006 13:23
|
Carpal Tunnel
|
"Papillon" - TVP1 20:10
Klasyka kina. Cudowne kreacje McQeena i Hoffmana,znakomicie wyreżyserowany film,wg najprawdziwszego scenariusza opartego na powieści Henri'ego Charriţre'a. 150 minut wspaniałego kina,nie przerywanego debilnymi reklamami. Goraco polecam !
|
Do góry
|
|
|
|
#434333 - 16/01/2006 14:44
|
Carpal Tunnel
|
Quote:
Klasyka kina. Cudowne kreacje McQeena i Hoffmana,znakomicie wyreżyserowany film,wg najprawdziwszego scenariusza opartego na powieści Henri'ego Charriţre'a. 150 minut wspaniałego kina,nie przerywanego debilnymi reklamami. Goraco polecam !
w TVP 1 reklamy w czasie filmu pierwszy slysze 
|
Do góry
|
|
|
|
#434334 - 16/01/2006 14:46
|
Carpal Tunnel
|
Quote:
Quote:
w TVP 1 reklamy w czasie filmu pierwszy slysze
no to zem sie wygoofil nie zauwazylem nie i mamy klopsika sorki za klopot 
|
Do góry
|
|
|
|
#434335 - 16/01/2006 18:36
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 03/07/2001
|
Quote:
Wszedłem do tego tematu żeby polecić ten właśnie film ale jak widzę amkwish mnie uprzedził Świetny film, jeden z moich ulubionych, gorąco polecam!
|
Do góry
|
|
|
|
#434337 - 20/01/2006 20:12
|
I see dead people
Meldunek: 04/08/2001
|
Quote:
0:00 POLSAT "Taksowkarz", polecam goraco..
"Stary" młody De Niro - w jednej z najlepszych swoich ról. Polecam również 
|
Do góry
|
|
|
|
#434338 - 20/01/2006 20:43
|
Carpal Tunnel
|
...i młoda "stara" Jodie Foster,wówczas 14-latka.
Media prorokowały,że jak tak wcześnie wydoroślała to źle skończy i na szczęście nie miały racji.
Moja ulubiona aktorka dzis u boku najlepszego z aktorów.
Dołączam sie do poleceń ;-)
|
Do góry
|
|
|
|
#434339 - 20/01/2006 20:47
|
Pooh-Bah
|
|
Do góry
|
|
|
|
#434341 - 20/01/2006 21:32
|
Ps 1; J 3,16; 2 Tm 2,3
Meldunek: 11/07/2005
|
Ktoś oglądał dzisiaj: Złoto dla naiwnych: z powrotem w siodle City Slickers II: The Legend of Curly's Goldpiątek 20.01.2006 TVP 1 20:15 Co się stało jak znaleźli te złoto i wpadło do kopalni kilka ludzi??? Z góry dzięki 
|
Do góry
|
|
|
|
#434342 - 24/01/2006 19:14
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 03/07/2001
|
"Dzieci niebios" - TVP2 wtorek 22:40Jeśli ktoś szuka filmów akcji, w których trup ściele się gęsto a efektów specjalnych jest więcej niż dialogów to zdecydowanie NIE polecam. Jeśli ktoś przyzwyczajony jest do holywoodzkich standardów, oczekuje że zobaczy na ekranie znanych aktorów to również NIE polecam. Jeśli natomiast ktoś lubi odkrywać kinematografię innych narodów (Dzieci niebios to film irański) to serdecznie zachęcam do włączenia telewizora o 22:40. Historia opowiedziana przez Madjdiego jest prosta ale i momentami wzruszająca a gra aktorów (dzieci) autentyczna... Ja "Dzieci niebios" obejrzę po raz trzeci... z przyjemnością  Pozdrawiam! PS A oto krótka recenzja p.Szczerby z "Gazety Wyborczej": http://serwisy.gazeta.pl/tv/1,47061,3112072.html
|
Do góry
|
|
|
|
#434343 - 11/02/2006 15:33
|
old hand
Meldunek: 08/04/2003
|
Dzis cos dla milosnikow 1 edycji Big Brothera czyli polski film o reality show pt. "Show" tym rozniacy sie od innych filmow np. J.Gruzy o podobnej tematyce "Gulczas a jak myslisz", "Yyyyyrek-kosmiczna nominacja",ze nie wystepuja tam uczastnicy Big Brothera a zawodowi aktorzy m.in. C.Pazura.Jak ogladałem film Show chyba 2 lata temu bardzo mi sie spodobał,doskonała rozrywka dzis bedzie na 1-ce o 20-15. Czarek, uciekając przed zemstą bandytów, trafia na casting programu z gatunku reality show. Znajduje schronienie na wyspie odizolowanej od świata. Wraz z ośmiorgiem uczestników ma tam żyć pod okiem kamer. W miarę rozwoju wydarzeń i z upływem czasu telewidzowie będą kolejno decydowali, kto ma odpaść z programu. Ten, kto zostanie, zgarnie 2 mln złotych i samochód. Czarek bardziej niż o wygraną dba o swe bezpieczeństwo. Wkrótce na wyspie dochodzi do morderstw. Producentka, by zwiększyć oglądalność, upublicznia kryminalną przeszłość Czarka.
|
Do góry
|
|
|
|
#434344 - 11/02/2006 16:20
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 28/02/2005
|
phantom chyba troszkę obraził "Show". porównując taki film... z jakimiś shitami.  dobra obsada, genialne teksty, solidna rola Czarka. A co najważniejsze... film z przekazem :-) Skłania do myślenia... Naprawde... polskie kino na najwzyszym poziomie...  "Pływałem łódką....... Bols " serdecznie polecam. 
|
Do góry
|
|
|
|
#434346 - 11/02/2006 19:56
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 08/11/2003
|
Quote:
Dzis cos dla milosnikow 1 edycji Big Brothera czyli polski film o reality show pt. "Show" tym rozniacy sie od innych filmow np. J.Gruzy o podobnej tematyce "Gulczas a jak myslisz", "Yyyyyrek-kosmiczna nominacja",ze nie wystepuja tam uczastnicy Big Brothera a zawodowi aktorzy m.in. C.Pazura.Jak ogladałem film Show chyba 2 lata temu bardzo mi sie spodobał,doskonała rozrywka dzis bedzie na 1-ce o 20-15. Czarek, uciekając przed zemstą bandytów, trafia na casting programu z gatunku reality show. Znajduje schronienie na wyspie odizolowanej od świata. Wraz z ośmiorgiem uczestników ma tam żyć pod okiem kamer. W miarę rozwoju wydarzeń i z upływem czasu telewidzowie będą kolejno decydowali, kto ma odpaść z programu. Ten, kto zostanie, zgarnie 2 mln złotych i samochód. Czarek bardziej niż o wygraną dba o swe bezpieczeństwo. Wkrótce na wyspie dochodzi do morderstw. Producentka, by zwiększyć oglądalność, upublicznia kryminalną przeszłość Czarka.
idiotyczny film; Pazura występuje w coraz bardziej kretyńskich filmach
|
Do góry
|
|
|
|
#434347 - 11/02/2006 20:12
|
Ana <3
Meldunek: 21/06/2005
|
Quote:
Naprawde... polskie kino na najwzyszym poziomie... 
prowokacja 
|
Do góry
|
|
|
|
#434349 - 12/02/2006 15:18
|
Carpal Tunnel
|
Quote:
Quote:
prowokacja
hehehe :-)
|
Do góry
|
|
|
|
#434350 - 14/02/2006 12:16
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 03/02/2004
|
Quote:
a jezlie nie prowokacja to zeby zrobic "dobry polski fillm" trzeba na poczatku pokazac pare nagich cyckow, a potem widz bedzie siedzial do konca filmu i czekal czy moze jeszcze pokaza... przelaczylem na the score na tvn - to byl dobry film - do konca trzyma w napieciu 
|
Do góry
|
|
|
|
#434351 - 16/02/2006 01:11
|
Carpal Tunnel
|
Quote:
Quote:
a jezlie nie prowokacja to zeby zrobic "dobry polski fillm" trzeba na poczatku pokazac pare nagich cyckow, a potem widz bedzie siedzial do konca filmu i czekal czy moze jeszcze pokaza... przelaczylem na the score na tvn - to byl dobry film - do konca trzyma w napieciu
Pewnie. Cycki i przekleństwa i mamy hiciora. 
A tak na poważnie.... to Skoro przelączyłeś i nie zobaczyłeś do końca, to jak mozesz oceniac ten film ?
|
Do góry
|
|
|
|
#434353 - 17/02/2006 20:20
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 15/08/2003
|
Quote:
Quote:
Wszedłem do tego tematu żeby polecić ten właśnie film ale jak widzę amkwish mnie uprzedził Świetny film, jeden z moich ulubionych, gorąco polecam!
Cholera, przegapiłem, choc kiedys oczywiscie oglądałem. A również uważam go za genialny.
|
Do góry
|
|
|
|
#434355 - 19/02/2006 21:50
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 08/08/2005
|
Quote:
Dziś tvp1 godz. 23:35 film "Huragan" ze wspaniałą kreacją Denzel'a Washington'a - gorąco polecam
Huragan- zajefajny filmek(dramat), jak kolega napisał z genialną rolą Denzela Washingtona(lubie jego większość filmów).Film warty obejrzenia. 
|
Do góry
|
|
|
|
#434361 - 04/03/2006 23:57
|
Profesor
Meldunek: 19/08/2005
|
Quote:
Pewnie większość z Was już to widziała, ale dla przypomnienia albo dla tych co nie widzeli o 1.00 na TVP Kultura - "Requiem dla snu". W końcu coś dobrego na tym kanale.
własnie na to czekam dobry film ! szczególnie dla tych co lubią rózne dziwne kolorowe dropsy i nie tylko itp 
|
Do góry
|
|
|
|
#434363 - 10/03/2006 19:27
|
enthusiast
Meldunek: 01/02/2006
|
Quote:
Dzis na Polsacie o 22.05- 25 godzina Spike'a Lee z doskonałą kreacją Edzia Nortona . Występują także Philip Seymour Hoffman czy Rosario Dawson .
Opis: "Monty Brogan zostaje skazany na siedem lat więzienia za handel narkotykami i postanawia uczcić ostatnie chwile na wolności spędzając szaloną noc z przyjaciółmi... "
Warto zobaczyć .
widziałem to na HBO, na prawdę dobry film, polecam!!!!!!!
|
Do góry
|
|
|
|
#434365 - 11/03/2006 16:34
|
Carpal Tunnel
|
Quote:
dzis kilka niezlych filmów
tvp1 - 20.15 : "Rekrut" 6.5/10 dobry thriller z dobrymi rolami Pacino i Farrella .
tvp2 - 22.30 : "Święci z Bostonu" 7.5/10 film w stylu Pulp Fiction czy Wściekłych Psów ze świetną rolą Williama Defoe
tvn - 21.45 : "Szakal" 5/10 remake Dnia Szakala , nie tak dobry jak pierwowzór ale ogólnie niezłe kino akcji .
tvp2 - 00.20 : "Zabic Sekala" 7/10 napewno jeden z najlepszych filmów ostatniego 10-lecia w , którym udział brali polscy aktorzy
nic dodac nic ujac, dzis wieczor szykuje sie konkretny seans filmowy myśle ze Rekrut konczy sie przed rozpoczęciem Świetych z bostonu ?? 
|
Do góry
|
|
|
|
#434367 - 12/03/2006 11:21
|
Carpal Tunnel
|
Quote:
Panie i Panowie!
Telewizja publiczna uraczy nas dzisiejszego wieczora wysmienitym filmem, jednym z lepszych w historii kina (w internetowej sondzie na najlepszy film w historii znajduje sie na drugiej pozycji, za Ojcem Chrzestnym)..
TVP1 22:55 Skazani na Shawshank
GORACO POLECAM!
Przyłaczam się do polecenia 
Que pelicula fantastica ! 
|
Do góry
|
|
|
|
#434371 - 24/03/2006 10:44
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 10/05/2004
|
Zejście gatunek: Horror Sześć przyjaciółek (Sarah, Juno, Beth, Rebeccę, Sam i Holly) łączy wspólna pasja - uwielbiają sporty ekstremalne i niezwykłe przygody. Pewnego dnia postanawiają udać się w dzikie rejony Appalachów, aby po raz kolejny zmierzyć się z naturą i sprawdzić swoje siły. Tym razem chcą zwiedzić wnętrze jaskinii. Niestety, kiedy spuszczają się po linach w głąb groty, zawala się za nimi korytarz i droga powrotna okazuje się niemożliwa. Odtąd mogą posuwać się tylko naprzód zwiedzając nieznane sobie podziemne labirynty. Kobiety dowiadują się, że nikt ich nie będzie szukał, gdyż organizatorka wyjazdu, Juno, nie powiadomiła nikogo o wyjściu ekspedycji. Ponadto nie mają przy sobie mapy, a jasknie, w których się znalazły są nieodkrytym i niezbadanym wcześniej systemem korytarzy. Dotąd odważne i żądne przygód, tym razem są przestraszone i mają świadomość tego, że są zdane tylko na siebie. Mimo coraz większego rozłamu w grupie, kłótni i negatywnych emocji, posuwają się naprzód w nadziei, że odnajdą inne wyjście. Są zmęczone i nieprzygotowane do tak trudnej wyprawy, jednak mobilizują się całkowicie, po to, aby w końcu wydostać się na powierzchnię. Niestety nie wiedzą, że są niepożądanymi gośćmi na cudzym terenie. Film potrafi postawić włos na głowie , niezłe te stworki  Ocena : 6/10
|
Do góry
|
|
|
|
#434374 - 24/03/2006 18:25
|
veteran
|
Nie ma nic wartego obejrzenia w najblizszym czasie??
|
Do góry
|
|
|
|
#434375 - 24/03/2006 21:01
|
Ps 1; J 3,16; 2 Tm 2,3
Meldunek: 11/07/2005
|
Quote:
Nie ma nic wartego obejrzenia w najblizszym czasie??
Dzisiaj Rocky 3 
|
Do góry
|
|
|
|
#434376 - 24/03/2006 22:04
|
old hand
Meldunek: 02/01/2003
|
00:55 Polisz kicz projekt TVP1 Mozna sie ladnie posmiac  Polecam
|
Do góry
|
|
|
|
#434377 - 25/03/2006 19:49
|
Profesor
|
Polsat 20.45 OSTATNI MOHICANIN. Gorąco wszystkim polecam !!! rewelacyjna muzyka i nie tylko 
|
Do góry
|
|
|
|
#434378 - 01/04/2006 22:06
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/10/2001
|
trochę się spóźniłem z polecaniem, ale właśnie na TVP 1 leci klasyka - K2. Dla mnie coś cudownego.
|
Do góry
|
|
|
|
#434380 - 15/04/2006 10:42
|
I see dead people
Meldunek: 04/08/2001
|
TVP 1 - 20:15 - PASJABrutalna wizualizacja Męki Pańskiej. W mojej opini film, który każdy powinien obejrzeć. Do głębokiej zadumy i refleksji. TVP 2 - 19:00 - NellJodie Foster, Liam Neeson ... jeśli ktoś zrezygnuje z "Pasji" polecam ten raczej mało znany film. TVP 2 - 22:30 - HeatDe Niro i Pacino ... detektyw i złodziej, niby banał, ale nie tym razem 
|
Do góry
|
|
|
|
#434381 - 15/04/2006 12:24
|
pokakulka
Meldunek: 14/10/2002
|
16.04 niedziela 21:35 TVN "Kłamca kłamca"Opis z interii: Fletcher Reede jest świetnym prawnikiem i notorycznym kłamcą. Mówi nieprawdę przy każdej okazji, w pracy - żeby wygrać sprawę, w domu - aby usprawiedliwić się przed rodziną, którą ciągle zaniedbuje. Wszyscy mają dość tego, a najbardziej jego syn Max. Za sprawą chłopca pewnego dnia Fletcher zaczyna mówić wyłącznie prawdę. Chociaż stara się kłamać jak dawnej, tajemnicza siła sprawia, że mężczyzna nie może mówić nieprawdy. Z tego powodu Fletcher ma coraz więcej kłopotów. reż.: Tom Shadyac; wyk.: Jim Carrey, Maura Tierney, Justin Cooper, Cary Elwes, Jennifer Tilly, Amanda Donohoe, Swoosie Kurtz; scen.: Stephen Mazur, Paul Guay; oper.: Russell Boyd; muz.: John Debney; prod.: Brian Grazer Goraco polecam tym, ktorzy nie znaja 
|
Do góry
|
|
|
|
#434382 - 18/04/2006 16:38
|
veteran
Meldunek: 16/02/2005
|
Polecam "Bezsenność" (o 20.50 na Polsacie). Niesamowity klimat (białe noce i krajobrazy Alaski), wiarygodna fabuła + Al Pacino w roli głównej... Najlepszy, może obok "Memento", film Christophera Nolana... Oba filmy widziałem w kinie, ale jakoś później, ani w telewizji ani na DVD, nie trafiłem na nie... Dlatego dziś muszę sobie "Bezsenność" przypomnieć (mecz Milan - Barcelona tylko w przerwach na reklamy  ) Można zobaczyć też "Niebo" (22.40 na TVP2), na podstawie scenariusza Kieślowskiego. Leciał w kinach w tym samym czasie, co "Bezsenność". Zakończenie rozczarowuje, ale ogólnie mamy całkiem sprawnie opowiedzianą historię (choć czasem klimaty jak w "Kronice wypadków miłosnych" Wajdy irytują  )... Można obejrzeć. pozdruffki!
|
Do góry
|
|
|
|
#434385 - 27/04/2006 19:54
|
Carpal Tunnel
|
Przepraszam,ze tak póxno,ale .."lepiej późno niz wcale" - rzekła baba spóźniając sie na pociąg
Teraz dopiero zauważyłem ,przegladając program.
DZIŚ ,zaraz !!!
TV4 godz.22:15
"Zabijaka ! Zabijaka !"
Kultowy film z ....Chuckiem Norrisem :-)
Kazdy ,kto zlewa z Chucka musi ten film obejrzeć,lektura obowiazkowa ;P
|
Do góry
|
|
|
|
#434389 - 01/05/2006 22:52
|
Carpal Tunnel
|
We wtorek Siedem leci na tvp1 chyba o 23:20.
|
Do góry
|
|
|
|
#434394 - 20/05/2006 19:16
|
Profesor
|
23.00 TV 4 film pt: " Nieodwracalne " Ze względu na drastyczne sceny  film tylko dla widzów dorosłych !!!
|
Do góry
|
|
|
|
#434395 - 20/05/2006 21:04
|
Carpal Tunnel
|
Quote:
23.00 TV 4 film pt: " Nieodwracalne "
Ze względu na drastyczne sceny film tylko dla widzów dorosłych !!!
przyznam , że nie miałem jeszcze okazji oglądać . Wstyd . Zaraz sie własnie zacznie 
|
Do góry
|
|
|
|
#434396 - 22/05/2006 18:09
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/03/2003
|
Quote:
Panowie śledźcie kiedy na TVP1 będzie leciał film pt. Otik. To jest czeski film o drzewku, na który poluję od dłuższego czasu, więc jakby ktoś zauważył dokładnądatę to proszę mi przypomnieć 
Film będzie szedł w ramach tego cyklu co ostatnio była Ziemia Niczyja, 8 Kobiet i Basen.
Otik - dziś o 23:15 na TVP1 

|
Do góry
|
|
|
|
#434397 - 23/05/2006 10:44
|
old hand
|
Quote:
Quote:
Panowie śledźcie kiedy na TVP1 będzie leciał film pt. Otik. To jest czeski film o drzewku, na który poluję od dłuższego czasu, więc jakby ktoś zauważył dokładnądatę to proszę mi przypomnieć 
Film będzie szedł w ramach tego cyklu co ostatnio była Ziemia Niczyja, 8 Kobiet i Basen.
Otik - dziś o 23:15 na TVP1 
Po obejrzeniu tego filmu mialem dziwne skojarzenia z naszym Grzegorzem R. 
|
Do góry
|
|
|
|
#434398 - 25/05/2006 16:23
|
Carpal Tunnel
|
Dawno temu w Ameryce (Once Upon a Time in America) czwartek 25.05.2006 TV 4 20:00 O włoskim reżyserze Sergio Leone świat usłyszał w latach 60., to wówczas powstały jego słynne spaghetti-westerny "Za garść dolarów", "Za kilka dolarów więcej", "Dobrzy, źli, brzydcy". Triumfalnie powrócił na scenę filmową po 12 latach twórczej stagnacji, prezentując poza konkursem na festiwalu w Cannes w 1984 roku arcydzieło utrzymane w konwencji filmu gangsterskiego. "Dawno temu w Ameryce" - epicka opowieść o przyjaźni, miłości, lojalności i zdradzie - wzbudziła wiele emocji i dyskusji. Niezależnie o skrajnych opinii światowych krytyków, film można śmiało zaliczyć do najwybitniejszych dzieł współczesnej kinematografii. Na sukces składają się: gwiazdorska obsada, sprawna reżyseria, umiejętnie łączone, przeplatające się wątki czasowe, znakomicie oddane realia, żywa, niepozbawiona humoru akcja oraz genialna muzyka Ennio Morricone. Pierwsza część filmu koncentruje się głównie wokół wydarzeń z lat 20. i 30., w barwnej, realistycznej oprawie uzyskanej dzięki wspaniałym dekoracjom i tłumom statystów, współtworzących nostalgiczny fresk o żydowskich gangsterach z nowojorskiego getta. Wątki drugiej części opowieści, nawiązujące do końca lat 60. - to przede wszystkim pełen melancholii i zadumy rozrachunek z przeszłością. Ujawnia się gorzka prawda o amerykańskich marzeniach, straconych złudzeniach emigrantów, o brutalnym świecie przestępczym, w którym nie ma zwycięzców, są tylko przegrani. Film otwiera i zamyka sekwencja z chińskiej palarni opium, gdzie bohater pogrąża się w narkotykowym transie. Za podstawę scenariusza posłużyła na poły autobiograficzna książka wydana pod pseudonimem - Harry Grey, którą autor napisał w więzieniu Sing Sing podczas odsiadywania 15-letniego wyroku za zabójstwo. Gangsterska historia sięga 1922 roku. Dawno temu David Aarson (Robert De Niro) poznał i zaprzyjaźnił się z Maxem (James Woods). Mieli wówczas po kilkanaście lat, razem wychowywali się i dorastali w żydowskim getcie w Nowym Jorku. Byli członkami młodzieżowego gangu, okradali pijanych knajpianych gości, żyli z drobnych przekrętów. Uwaga film trwa prawie 5h 
|
Do góry
|
|
|
|
#434402 - 03/06/2006 12:23
|
old hand
Meldunek: 27/05/2005
|
TVP3 18.30 ---> Jagiellonia Białystok - Widzew Łódź.
|
Do góry
|
|
|
|
#434403 - 03/06/2006 19:10
|
addict
Meldunek: 01/11/2005
|
dziś na TVN o 21.45 JOE BLACK Oryginalne kino ze znakomitą rolą Anthony-ego Hopkinsa,szkoda tylko,że na TVN,bo reklamy bankowo dadzą w najmniej odpowiednim momencie.
POLECAM!!!
|
Do góry
|
|
|
|
#434405 - 06/06/2006 13:12
|
veteran
Meldunek: 12/12/2005
|
LUBISZ EUROSPORT/EUROSPORT 2 (po Polsku!) Przełacz na HOT BIRDA ! IDą ROZKODOWANE ! NA 12558 MHZ + 11242 MHZ 
|
Do góry
|
|
|
|
#434407 - 06/06/2006 20:44
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 09/05/2005
|
Quote:
jak dla mnie eurosport jest nudny, o wiele bardziej lubie PS i PSExtra :>
to moze jeszcze podaj gdzie jest za free ten poszmatsport, a uwagi w stylu "eurosport jest nudny" zachowaj dla siebie
|
Do góry
|
|
|
|
#434408 - 18/06/2006 17:08
|
Pooh-Bah
|
Formuła The 51st State niedziela 18.06.2006 Ale kino! 20:00 Genialny chemik Elmo McElroy (Samuel L. Jackson) specjalizuje się w wymyślaniu nowych rewelacyjnych narkotyków. Po 30 latach pracy chce wycofać się z branży, a przy okazji zbić kokosy na swoim najnowszym wynalazku - cudownym proszku o mocy 51 razy większej od kokainy. Na wielką forsę z produktu Elma liczy też jego pracodawca, narkotykowy boss Lizard. McElroy ma jednak inne plany. Przebrany w szkocki kilt udaje się do Liverpoolu, by sprzedać swój specyfik najpotężniejszej szajce dealerów na świecie i zarobić na tym - bagatela - 20 mln dolarów. Jego przewodnikiem po angielskim półświatku zostaje Felix DeSouza, wielbiciel futbolu i wróg wszystkiego, co amerykańskie. Lizard tymczasem nie daje o sobie zapomnieć i na drogę dwóch panów wkracza płatna zabójczyni, Dakota (Emily Mortimer), niegdyś dziewczyna Felixa... Formuła Ronny'ego Yu (Narzeczona laleczki Chucky) to propozycja dla widzów, którzy cenią sobie dobrą rozrywkę. Film w błyskotliwy sposób łączy elementy kina akcji i czarnej komedii. W roli Elmo McElroy'a wystąpił znakomity Samuel L. Jackson (Negocjator, Shaft, Pulp Fiction, Jackie Brown, Czas zabijania), a partnerują mu m.in. Robert Carlyle (Trainspotting, Goło i wesoło, Hitler), Emily Mortimer (Słownik snów, Krzyk 3, Elisabeth) i muzyk rockowy Meatloaf. Ten bardzo sprawnie zrealizowany obraz obfituje w porywające sceny kaskaderskie, sekwencje pościgów i walk, wyróżnia się także pomysłowym scenariuszem i zabawnymi dialogami.reż.Ronny Yu, wyk.Samuel L. Jackson (Elmo McElroy), Emily Mortimer (Dakota Phillips), Robert Carlyle (Felix DeSouza), Meatloaf (Lizard), Paul Barber (Frederick), Jake Abraham (Konokko), Sean Pertwee (detektyw Virgil Kane) 100min USA 2001 źródło : wp Świetny film 
|
Do góry
|
|
|
|
#434409 - 23/06/2006 18:18
|
Carpal Tunnel
|
Dzis na Canale+ 23:10 Noc krótkiego metrażu - Krótka Piłka filmy krótkometrażowe o piłce nożnej 
|
Do góry
|
|
|
|
#434410 - 24/06/2006 09:58
|
addict
Meldunek: 17/05/2002
|
Dziś na Ale Kino o 20:00 "Nazajutrz". Jak dla mnie film genialny.Polecam. Więcej o filmie: http://www.filmweb.pl/Film?id=97843
|
Do góry
|
|
|
|
#434416 - 28/06/2006 20:37
|
old hand
|
Lokator na tvp2 godz. 00.25 Trelkovsky, skromny paryski urzędnik, usiłuje wynająć mieszkanie w starej kamienicy, której właścicielem jest niejaki pan Zy. Szczegółowo wypytany o różne okoliczności życiowe, Trelkovsky wydaje się właściwym kandydatem, ale wynajem trzeba odłożyć, bowiem poprzednia lokatorka, młoda dziewczyna Simone Choule, przebywa w szpitalu, ciężko ranna po próbie samobójczej: wyskoczyła z okna tego właśnie mieszkania. Trelkovsky odwiedza ją w szpitalu, nieprzytomną, spowitą w grube warstwy bandaży i tam poznaje przyjaciółkę Simone, Stellę. W trakcie jego wizyty Simone wydaje z siebie ostatni, przeraźliwy krzyk i umiera. Po jej śmierci pan Zy wynajmuje mieszkanie Trelkovsky'emu, który urządza tam skromne przyjęcie dla grupy kolegów. Wywołuje to natychmiastową wrogą reakcję innych lokatorów. Trelkovsky zostaje oskarżony o urządzanie orgii, przesłuchany przez policję i zagrożony eksmisją. Przekonuje się, że w kamienicy wszyscy walczą ze wszystkimi, prześladują się nawzajem i intrygują. Pokój, w którym mieszka Trelkovsky, przeniknięty jest nadal obecnością Simone, nowy lokator nie zdążył go jeszcze "obłaskawić". Zamknięty w sobie, nieśmiały, bezbronny i w poczuciu zagrożenia irytująco układny Trelkovsky coraz bardziej interesuje się zmarłą Simone, w nadziei, że rozwiązanie zagadki jej śmierci będzie wskazówką także dla niego samego. Czyta jej listy, przegląda garderobę, wypytuje o nią innych. Znajomość ze Stellą ma wszelkie szanse przekształcić się w romans, ale Trelkovsky nie może zdobyć się na podjęcie decyzji. Prześladowany irracjonalną niechęcią dozorczyni i kamienicznika, widokiem swych dziwacznych sąsiadów pojawiających się w oknie ubikacji po drugiej stronie ponurego podwórza, zamyka się w czterech ścianach, rzadko wychodzi z domu, a w końcu zaczyna przebierać się w stroje Simone, malować i coraz bardziej wcielać w postać zmarłej. Próba wyrwania się z tego kręgu nie przynosi rezultatu: Trelkovsky ucieka z przeklętej kamienicy do Stelli, ale wkrótce nabiera przekonania, że i ona należy do spisku mającego na celu doprowadzenie go do samobójstwa. Z opisu wydaje sie byc ciekawy, w koncu rezyser/wykonawca - Polanski 
|
Do góry
|
|
|
|
#434420 - 13/07/2006 17:59
|
member
Meldunek: 31/05/2002
|
Hej, polecam c+ Infernal Affairs – piekielna gra Thriller, Hongkong, 2002 czas 105 min. reż.: Wai Keung Lau, Siu Fai Mak wyst.: Andy Lau, Tony Leung Chiu Wai, Anthony Wong Chau-Sang, Eric Tsang, Kelly Chen, Sammi Cheng, Edison Chen CANAL+: Czwartek 16:40 Zakonspirowany w szeregach mafii policjant Yan rozpracowuje jej struktury. Jego prawdziwą tożsamość zna tylko oficer prowadzący, Wong. Mafia również ma człowieka w oddziałach policji. Po nieudanej transakcji narkotykowej obie strony zdają sobie sprawę, że mają w szeregach szpiegów. Teraz wszystko zależy od tego, kto pierwszy ich zdemaskuje. Yan chce wykorzystać ten moment, by powrócić do życia zwykłego policjanta. Lecz po zamordowaniu oficera Wonga nie ma nikogo, kto mógłby poświadczyć jego prawdziwą tożsamość. Diabeł Horror, Polska, 1972 czas 120 min. reż.: Andrzej Żuławski scen.: Andrzej Żuławski wyst.: Wojciech Pszoniak, Leszek Teleszyński, Małgorzata Braunek, Iga Mayr, Wiktor Sadecki, Michał Grudziński, Maciej Englert CANAL+: Piątek 03:40 Styczeń 1793 roku. Wojska pruskie na mocy układów rozbiorowych wkraczają do Wielkopolski. Z klasztoru, w którym żołnierze dokonują rzezi, Nieznajomy wyprowadza Jakuba, niedoszłego królobójcę, i młodą zakonnicę. Jakub jest świadkiem ślubu zawieranego przez jego dawną narzeczoną, teraz brzemienną, z jego przyjacielem oraz wyuzdanego aktu miłosnego, po którym dostaje ataku epilepsji. Nieznajomy daje Jakubowi brzytwę, mówiąc, że może być Jezusem oczyszczającym świat ze zła i grzechu. Oldboy Thriller, Korea Południowa, 2003 czas 125 min. reż.: Chan-wook Park wyst.: Min-sik Choi, Hye-jeong Kang, Dae-han Ji, Dal-su Oh, Ji-tae Yu, Byeong-ok Kim, Seung-Shin Lee CANAL+: Piątek 01:35 Korea Południowa, 1988 rok. Oh Dae-Su zostaje uprowadzony i zamknięty w pokoju hotelowym. Dowiaduje się z telewizji, że jest głównym podejrzanym o zamordowanie żony. Nie wie, co stanie się z jego córką, nie wie też, kto i dlaczego go uwięził. Piętnaście lat później Dae-su budzi się na wolności. Pewien mężczyzna wręcza mu portfel pełen pieniędzy i telefon. Po chwili dzwoni do niego człowiek, który go więził i proponuje, by Dae-su w pięć dni odkrył, kto i dlaczego odebrał mu piętnaście lat życia. POLECAM 100% Wchodzi:) 
|
Do góry
|
|
|
|
|
|