[QUOTE]Oryginalnie wysłał kenjin:
[qb]Witam
Jestem "świeżym" userem w BETFAIR. Przystąpiłem jako polecony. Z portalu Betfair otrzymałem RAF Code, wpisałem go w odpowiednim miejscyu przy rejestracji. Depozyt mam w $. Czy otrzyma jakiś bonus jako polecony, i jezeli tak to na jakich zasadach ?
Mam jeszcze jedno pytanie:
Przykładowo- klikam na LAY przy remisie (czy oznacza to ze obstawiam wtedy 1 i 2 ?), w obstawianej stawce wpisuje np.4$ i otrzymuje taki komunikat "You are betting against The Draw. If you win, your profit is the backer's stake of $4.00. The amount you stand to lose is $11.40."
Kiepsko u mnie z angielskim

. Czy oznacza to ze jezeli wygram (bedzie 1 lub 2)to dodam do depozytu 4$ a jezeli ( bedzie X ) to odejma mi 11,40$ ?
Prosze o odpowiedz

[/qb][/QUOTE]Jako polecony otrzymasz równowartość 15 funtów. Stanie się tak gdy będziesz miał 5 tzw. commision points co odpowiada postawieniu łącznie zakładów za sumę ok. 150$. Bonus przed wypłatą musisz 1x obrócić.
Tak, klikając na LAY przy remisie grasz zdarzenia 1 2 , czyli oznacza to że wystawiasz swoją ofertę - kurs na X. Jeśli oferta zostanie kupiona to ryzykujesz stawka*(twój_kurs-1) a wygrać możesz samą stawkę. Czyli w tym przypadku ryzykujesz 11.40$ aby wygrać 4$.
Dla ułatwienia:
BACK:
** klikając na dany kurs po prostu obstawiamy dane zdarzenie po tym właśnie kursie
** gdy brak kursów w "back" lub klikając na kurs a następnie zwiększając go, chcemy aby ktoś dał nam właśnie taki kurs na to zdarzenie (zostanie ono wtedy umieszczone po prawej stronie w LAY)
LAY:
** klikając na dany kurs, gramy przeciwnie czyli dajemy na dane zdarzenie kurs jaki ktos chciał (chyba że brak jest kursów w "lay" wtedy nasza oferta będzie wystawiona po lewej stronie w "back")