Strona 18 z 29 < 1 2 ... 16 17 18 19 20 ... 28 29 >
Opcje tematu
#440776 - 23/11/2005 22:12 Re: NHL sezon 2005/2006 - czas nadziei i rozczarowań cz II
Ralph Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 31/01/2003
I jeszcze:

Calgary-SJS 2....

Do góry
Bonus: Unibet
#440777 - 23/11/2005 22:12 Re: NHL sezon 2005/2006 - czas nadziei i rozczarowań cz II
bart_82 Offline
journeyman

Meldunek: 12/10/2005
witam to i ja sie podziele moimi spostrzeżeniami

Boston Bruins - Toronto Maple Leafs 1.602

Boston Bruins (7-10-5) kontra Toronto Maple Leafs (12-7-2)
Dwa zespoły której znajdują sie na odmiennych biegunach , Klonowe Liście na biegunie o bilansie dodatnim w ostatnich konfrontacjach (4 kolejne zwyciestwa), niedźwiadki z bostonu na biegunie tendencji powodującej frustracje i obiniżanie marale ( 6 kolejnych porażek), co wiecej niedzwiadki miały szanse przełamać sie w weekend , gdzie na własnej tafli gościły rywala w zasięgu możliwości szable z bufflo, jednak i ta konfrontacja zakończyła sie niekorzystnym wynikiem, wiec są w stanie skupienia , a ich postawa odzwierciedla znamienne stwierdzenie , iż jak nie idzie to nie idzie.Boston w tym sezonie tragicznie spisuuuje sie przeciwko rywalom z dywizji 1-8-1, co wiecej najlepszy gracz Thornton, w dotychczasowych konfrontacjach obecnego sezonu z maple leafs (3 mecze >> maple leafs prowadzą 2-1 ) zanotował zaledwie 3 assysty, mizerny to dorobek, gdzie szukać atutów klonowych liści, mianowicie jest to zespół numer 1 pod względem skuteczności gry w stanie power play ) 24.4 %(33 for 135) w elicie teamów nhl, maple leafs w domu są mało gościnni dla gości, legitymuuja sie świetnym bilansem 8-3-1, ostatni mecz grali w sobote, kiedy to dość pewnie pokonali nieobliczalnych trashers 5-1,, w ubiegły czwartek pokonale dzisiejszego rywala na jego tafli lodowej 4-1, gonią w tabeli swoich konkurentów z montrealu, jest to prestiżowa pośrednia rywalizacja, sytacja kadrowa zespołu z Toronto , stabila, z dnia na dzień pełną sprawność odyzskuuje megagwiazda sundin, który początek sezonu spędził na rehabilitacji, do składu powraca klee, ponadto potencjał graczy jest niebotyczny allison, mccabe, lindros, o'neill, kaberle , belfour czy wspomniany sundin, naprawde pierwsze dwie linie ofensywne maja piorunującą siłe ognia, Boston natomisat cały czas bez świetnego defensora leetcha, czy wypoczęty zespół klonowych liści jest w stanie zaprzepaścić szaanse na kolejne punkty, wydaje sie mało prawdopodobny taki scenariusz zdarzeń.

Tampa Bay Lightning - Washington Capitals 1.610
i over 6.51.870

Tampa Bay Lightning (11-9-3) kontra Washington Capitals (8-13-0).
Błyskawice piersze dwie konfrontacje w tym sezonie w MCI Center przegrali w dość nieszczęsliwych okolicznaściach, w warunkach wykonywania rzutów karnych (2-3 i 3-4), ale jest jedno ale, zespół Tampy pierwszy miesiąc rozgrywek ewidentnie przespał , nie potrafił odnaleźć rytmu, płynności i stabilności w grze, ale to co czyni na obecnym etapie rogrywek budzi ogromny poklask i uznanie , mianowiecie dzisiejsze starcie to bedzie polowanie na kolejne 5 zwycięstwo, w tym jakżę cenne 5-2 nad miejscowymi hurricanes i wczorajsze 4-2 z flyers, prospal, lecavalier, st louis,modin czy burke są na fali i powoli otrząsają sie z letargu i przypominają sobie jak smakuuje zwycięstwo, a umiejętności mają niesamowite, natomiast stołeczni capitals są nierówną ekipą , a sam ovechkin nie jest w stanie ujarzmić rozpędzone błyskawice z Tampy Bay, co wiecej zarówno - John Grahame (8-8-1, 1 SO, 2.85 GAA)jak i Burke (3-0-2, 1.89) są w tym sezonie lepiej dysponowani niż mocno eksploatowany goalkeeper miejscowych Kolzig (7-8-0, 3.67); czas złamać niefortunne okoliczności dotychczasowych meczy w stolicy i pokonać miejscowych capitals i powiekszyć dorobek punktowy.w zespole capitals na liście kontuzjowanych widnieją dwa znamienne nazwiska obrońców zubrusa, friesena.

Ana. Mighty Ducks - Dallas Stars 1.431
i Under 6 1.847

Anaheim Mighty Ducks (8-10-4) kontra Dallas Stars (13-6-1)
Kaczory z anaheim to jedna z najbardziej leżących drużyn hokeistom z dallas, tydzień temu dwukrotnie wyjazdowe zwyciestwa zanotowali stars , z mocno eksploatowanym ostatnimi dniami zespołem z anaheim, co wiecej gospodarze ostatni mecz grali w piątek z columbus 6-3, i mieli sporo czasu na regeneracje sił , a siła zespółu jest bardzo duża, dla mnie osobiście jest to najbardziej spójny kolektyw w całej lidze , niamal każda linia budzi postrach i zagrożenie w oczach rywali, ponadto niesamowity Turco, jeden z najlepszych graczy w listopadzie, arnott, morrow,modano, lehtinen, guerin, zubov, kapanen, można te nazwiska wymieniać w każdych przypadkach deklinacji, gdyż każdy z nich jest w stanie samodzielnie rozstrzygnąc losy meczu , dla zespołu z anaheim jest to osttani mecz wyjazdowyc , bowiem w piątek gościś bedą detroit na własnym obiekcie,Dallas swietni na własnym obiekcie w Dallas American Airlines Center 6-4-1, każde inne rozwiązanie niż wygrana miejscowych gwiazd bedzie niespodzianką dużego formatu.

San Jose Sharks - Calgary Flames 1.556

Płomienie w listopadzie grają na fenomenalnym poziomie, naprawde dla mnie to zespół obecnie pwoli dobiegającego miesiąca, szczególnie na Pengrowth Saddledome gdzie legitymuują sie bilansem 9-2-1, świetny w szczególności jest iginla i kiprusooff, ale nie umniejszając zasług całego zespołu, dość solidne poszczególne formacje wpływają na taki wynik w ogólnym rozrachunku notując bilans 9-1 w ostatnich pojedynkach, dalej san Jose nie wygrała w kanadzie od marca 2002 roku, znajdują sie pod formą , notując 6 klejnych porażek.zespół gospodarzy bez kontuzjowanych graczy,

New Jersey Devils - Florida Panthers 1.917

New Jersey Devils (9-9-2) kontra Florida Panthers (6-11-4)
Założenie jest takie, floryda w najbliższym czasie podejmuje Nj i Pittsburgh i jeden z tych meczy w moim odczuciu wygra i przełamie passe 11 kolejnych porażek, sytacja mentalna,psychiczna, kadrowa , brak szczęscia i napewno umiejętności złożyły sie na tak niekorzystną serię , ale był czas na refleksje od soboty, czas na przemyslenia i poukładanie spraw, fakt że brak niuwendyka tak niekorzystnie działa na zespół że strach pomyśleć jakby on grał , dobra nieusprawiedliwiając spójżmy na diabły , wielokrotnie utytuowany zespół też pozbawiony jest gwiazd z powodu dolegliwości zdrowotnych, też spisuuje sie słabo, nie grają eliasz, mogilny, ponadto brakuuje stevensa, który zrezygnował z gry , i niedermayera , który zasilił w tym sezonie anaheim, wiec 4 wartościowych graczy juz na początku obecnego sezonu osłabilo szeregi diabłów, troche ostrasza niekorzystny bilans h2h 33-14-7 dla devils , a także brodeura 29-8-7, podkreślam , mim tak porazająco niekorzystnych statystyk fundament tej propozycji opiera sie na założeniu że kiedyś floryda musi skończyć serię 11 kolejnych porażek i odbudowac morale, ja zakładam że jak nie dziś to w kolejnym meczu z pittsburghiem

Buffalo Sabres - New York Islanders over 6.5 1.917
+ NYY Islanders 1.714

Szable mają poważne problemy z obsadzeniem pozycji bramkarza, miller i norornen definitywnie nie pojawią sie na lodowisku, ponadto Martin Biron nie należy do najsilniejszych punktów ekipy, a jego średnia wpuszczanych goli przehracza liczbę 4 bramek ,Nassau Coliseum może byś świadkiem ciekawej konfrontacji, gdyż gospodarze co prawda bez batesa , najsukteczniejszego strzelca ostatnich dni, , prezentuują dobrą wysoką dyspozycję i bramki mogą posypać sie z dużą czestotliwością.

Edmonton Oilers - Minnesota Wild over 5.5 1.971

Edmonton i Minnesota jedne z lepszych obecnie ekip na lodowiskach nhl, niska linia, bardzo ciekawy kurs zachęcający , fakt że minnesota 11/17 meczy to underowe spotkania, ale u siebie to zupełnie innna ekipa, i na tafli lodowej w Xcel Energy Center są groźni, a edmonton z smythem i pecą biernie sekundować nie bedą.

Do góry
#440778 - 23/11/2005 22:30 Re: NHL sezon 2005/2006 - czas nadziei i rozczarowań cz II
beholder Offline
member

Meldunek: 20/05/2005
Wczoraj dosc przewidywalnie
a dzis :]
benda zoonki,byc moze
NYI-BUF 1X
FLO-NJ 1
COL-NESH moze 1X
MIN-EDM 1
DALL-ANAH X2 !!

Do góry
#440779 - 23/11/2005 22:37 Re: NHL sezon 2005/2006 - czas nadziei i rozczarowań cz II
kuerten Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 19/04/2004
Na dzis polecam Nashville! Otoz Niebieskie kurteczki graja na dzien dzisiejszy najslabszy hokey w nhl. Po tym meczu wiesniaki maja kilka ciezkich meczow u siebie gdzie wyniku beda zapewne na styku.. wiec dzis warto zdobyc komplet punktow z rozbitym rywalem. Seria Kurtek trwa.. moze tak byc, ze sie przelamia, ale skad ten regres? mysle, ze moga byc pingwinami z 2004 roku.. jezeli sie przelamac to z rywalem z ktorym mozna powalczyc.. a Predators chyba na razie nie sa w ich zasiegu.. Taka Florida ma znacznie wiekszy potencjal a jaka passe? ehh.. Kurtki moga powalczyk juz za chwile z Nutkami i sie nie zdziwie jak w ktoryms meczu w St.Louis sie przelamia i pozniej, beda ciulac 1 pkt co 3 kolejki .. moze jakas seria 2 zwyciestw to gora.. ale na dzien dzisiejszy warto zaryzykowac na WIESNIAKOW!! kurs okolo 2@... to tylko Nhl.. ale prawdopodobienstwo ciekawe odnosnie kursu! Pozdrawiam

PREDATORS NASHVILLE

Do góry
#440780 - 23/11/2005 22:51 Re: NHL sezon 2005/2006 - czas nadziei i rozczarowań cz II
jacky sparrow Offline
enthusiast

Meldunek: 19/10/2005
witam milionerów
dziś bez zbytnich szaleństw - "na logikę", bo jak to mawiają mądrzy ludzie "największe błędy popełniamy w chwilach triumfu". A zatem spokojnie:
Calgary - San Jose - under 5,5
Toronto - Boston - over 6,5
oraz "z konieczności":
Detroit - Colorado - 1
uzasadnień dziś nie napiszę bo o każdym z meczów pisano już w ten czy inny sposób na forum. Typy na totals "wyrzucił" mój arkusz, natomiast Detroit gram na przełamanie konsekwentnie - może nie są super mocnym zespołem w tym sezonie,ale w końcu to nie Columbus. Wkrótce się przełamią. Może dziś?
pozdrawiam

Do góry
#440781 - 24/11/2005 01:55 Re: NHL sezon 2005/2006 - czas nadziei i rozczarowań cz II
lukibest Offline
journeyman

Meldunek: 29/03/2005
Pochwalony
Dziasiaj ze wzgledu na brak czasu typki poźno ale poszlo tak
Detroit-Colorado 1
Columbus-Nashville 2
Odpowiedz jedna : progresja

Pozdrawiam

Do góry
#440782 - 24/11/2005 03:10 Re: NHL sezon 2005/2006 - czas nadziei i rozczarowań cz II
BlueMen Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 14/09/2004
Wreszcie dostęp do kompa.Dzięki Ralphie wybrałem sobie coś z przemyśleń Twych podpierając się jednocześnie w temacie Tampy,Bufallo, do tego dałem gołe Nashville i over Colorado a także Chelsea. i Coś do garnka włozyć będzie można

Do góry
#440783 - 24/11/2005 04:19 Re: NHL sezon 2005/2006 - czas nadziei i rozczarowań cz II
TOM Offline
old hand

Meldunek: 16/02/2004
Quote:

Lemex-jesli dzisiaj trafisz 6meczy na 8 to skrzynke wodki ci wysylam :) jaka lubisz??

Blisko bylo ale picia nie będzie

Do góry
#440784 - 24/11/2005 05:44 Re: NHL sezon 2005/2006 - czas nadziei i rozczarowań cz II
Ralph Offline
Pooh-Bah

Witam!
Mi do pełni szczęścia zabrakło 50 sekund w Minnesocie...eh...

Dziś:
Atlanta over i Rekiny!

Pozdrawiam

Do góry
#440785 - 24/11/2005 08:16 Re: NHL sezon 2005/2006 - czas nadziei i rozczarowań cz II
Tomo2020 Offline
stranger

Meldunek: 20/11/2005
Witam

Dzisiejszej nocy troche mi sie nie poszczęściło, remis tampy :/

Na dzisiaj stawiam na:

Atlanta Thrashers - New York Rangers 2

Nashville Predators - Los Angeles Kings 1X

Vancouver Canucks - San Jose Sharks 1x

Do góry
#440786 - 24/11/2005 13:27 Re: NHL sezon 2005/2006 - czas nadziei i rozczarowań cz II
bart_82 Offline
journeyman

witam

w nawiązaniu do wcześniejszych wypowiedzi mnie w nocy overy/undery uszczęsliwiły, tymbardziej że Pinnacle honoruuuje wynik po serii rzutów karnych

że overy warto w tym sezonie grać , przekonałem sie niejednokrotnie, wiec niewypada mi przeoczyć klejnego pięknego kursu:

over7 2.250 New York Rangers - Atlanta Thrashers

no i piekny handicap San Jose Sharks +1.5 1.709

pozdrawiam

Do góry
#440787 - 24/11/2005 14:44 Re: NHL sezon 2005/2006 - czas nadziei i rozczarowań cz II
Ralph Offline
Pooh-Bah

Quote:

Witam

Dzisiejszej nocy troche mi sie nie poszczęściło, remis tampy :/

Na dzisiaj stawiam na:

Atlanta Thrashers - New York Rangers 2

Nashville Predators - Los Angeles Kings 1X

Vancouver Canucks - San Jose Sharks 1x

Dzisiejszej też Ci się nie poszczęści...
Atlanta rozwali NYR a Rekiny pożrą Orki.
Sercem jestem za Nashville ale dziś ich odpuszczam.

Pozdr

Do góry
#440788 - 24/11/2005 15:14 Re: NHL sezon 2005/2006 - czas nadziei i rozczarowań cz II
bart_82 Offline
journeyman

Quote:

witam

w nawiązaniu do wcześniejszych wypowiedzi mnie w nocy overy/undery uszczęsliwiły, tymbardziej że Pinnacle honoruuuje wynik po serii rzutów karnych

że overy warto w tym sezonie grać , przekonałem sie niejednokrotnie, wiec niewypada mi przeoczyć klejnego pięknego kursu:

over7 2.250 New York Rangers - Atlanta Thrashers

no i piekny handicap San Jose Sharks +1.5 1.709

pozdrawiam

i jeszcze LAA kings

Do góry
#440789 - 24/11/2005 15:59 Re: NHL sezon 2005/2006 - czas nadziei i rozczarowań cz II
cytadela Offline
newbie

Meldunek: 21/11/2005
Wiatm wszytskich .

Dziś tylko rekiny 2 tak jak sobie założyłem konsekwentnie aż do skutku.

Do góry
#440790 - 24/11/2005 17:41 Re: NHL sezon 2005/2006 - czas nadziei i rozczarowań cz II
beholder Offline
member

Meldunek: 20/05/2005
Co do szczescia,trzeba je miec,pozatym najlepiej trafnie i najefektywniej typowac zdarzenia ale jak to w sporcie bywa,wszystko moze sie zdazyc.Osobiscie raczej czesciej przypominam sobie pecha(kiedys mialem do wziecia calkiem spora sumke i misie w ciagu 50s ze stanu 3-1,stracily bramke w ostatniej sekundzie na 3-3,wtenczas troche zbladlem)
Moze troche dzisiejszych konkretow.
Czekam na zwyciestwo rekinow i jak zauwazylem nie jestem jedyny.Solidna druzyna z ktora ciezko sie gra,wiec jesli nie przespia poczatku uwazam ze moga wyjsc zwyciesko z tej konfrontacji.Vancouwer puki co nie zachwyca,ostatnio wygrali acz nie bylo im latwo,uwazam ze dzis bedzie znacznie ciezej.
TYP 2 SJS
Neshwil kontynuluje dobra passe zwyciestw,ktora dzis nie musi sie skonczyc,ani tez trwac dalej.Uwazam ze dzis dosc prawdopodobny remis moze z lekkim wskazaniem na gosci,ktorzy chyba sie troszke rozkrecili,wiec moze X2
TYP OT
Pozostaje jedna para,wezme to tak ze jesli mam ciut racji w dzisiejszych typach to jakas jedynka by wypadala wiec moze atlanta,ale bez wiekszego przekonania,w tym pojedynku,moze wszystko sie zdazyc.

Do góry
#440791 - 24/11/2005 18:32 Re: NHL sezon 2005/2006 - czas nadziei i rozczarowań cz II
bart_82 Offline
journeyman

jeszcze jedną opcje znalazłem

under 6 w Pinnacle w meczu canuks - sharks

Do góry
#440792 - 24/11/2005 19:16 Re: NHL sezon 2005/2006 - czas nadziei i rozczarowań cz II
BlueMen Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 14/09/2004
Może wybiegam zbyt w przyszłość ale proszę o opinię odnośnie jutrzejszych meczy, myślę nad postawieniem na win Detroit(w końcu się chyba pozbierali), Minnesotę która mnie dzisiaj na jednym z kuponów mimo ,że podparłem się remisem zawiodła,Floridę i New Jersey z podporą. Znawcy (wiadomo o kogo chodzi) jakieś dwa typy na które można zaryzykować parę grosza

Do góry
#440793 - 24/11/2005 20:27 Re: NHL sezon 2005/2006 - czas nadziei i rozczarowań cz II
lemex Offline
veteran

Meldunek: 12/12/2002
Z całej "masy" singli jakie miałem do zaliczenia zostały:Florida i San Jose(czekam na ich zwycięstwa)oraz na porażkę Islandersów, które od 2 meczy nie chca dla mnie przegrać - poczekam, trudno.
Atlanta-NYRangers(NYR tym meczem zakńczy I turę meczy z Southeast Division. Przegrali z Caroliną i Washingtonem, pokonali Tampę i po OT Floridę. W 3 ostatnich meczach zdobyli 6 pkt., co daje odrobinę nadziei na kontynuacje passy, zwłaszcza,że "sponiewierana" wyjazdami Atlanta może im dzisiaj nie sprostać. Rangersi w meczach wyjazdowych radzą sobie nie najgorzej, więc czegóż się bać?)
Typ:2
Nashville-Los Angeles(Królowie mają szansę na 4 z rzędu zwycięstwo i utrzymanie pozycji wicelidera Konferencji. Jeżeli strzelą więcej niż 3 gole będą najbardziej bramkostrzelnym zespołem ligi. Wczorajszy mecz "wieśniaków" zbytnio nie nadszarpnął ich sił, więc nie będą łatwą przeszkodą. W tym meczu może zrodzić się każdy wynik, ale patrząc w kalendarz to gospodarze będą teraz mieć oprócz dzisiejszego spotkania 4 szanse na domową "victorię" - chyba "z jeden raz" przegrają.W "ogonku" stoją:Los Angeles, Dallas,Calgary,Minnesota i Philadelphia. Każdy z nadchodzacych meczy powinien mieć kurs na gości powyżej 2.0, więc do dzieła)
Typ:2
Vancouver-San Jose(SJ ma pecha, bo jak można nazwać to co ich spotyka?. Od paru meczy "poluję" na ich zwycięstwo i tylko dzięki wysokim kursom uniknąłem dużych "nakładów" - czasem nawet głupi ma szczęście. Mój pomysł na dzisiaj jest dośc prosty i może uda mi się odzyskać to co wcześniej "wtopiłem". Podzieliłem zainwestowaną kwotę na dwie części: 2/5 grając na OT , a 3/5 na gości. Czasem trzeba zadowolić się zwrotem, by nie potęgować "nakładów", które psują nam humor i wystawiają na próbe naszą cierpliwość. SJ w nastepnym meczu ma w domu Detroit i potem 3 wyjazdy do Dallas, Buffalo i Toronto. Nawet nie chcę myśleć o tym co będziemy przeżywać jeżeli "uparciuchy" będą czekac na win SJ)
Typ:Wariant I OT i Wariant II 2

Do góry
#440794 - 24/11/2005 20:44 Re: NHL sezon 2005/2006 - czas nadziei i rozczarowań cz II
Ralph Offline
Pooh-Bah

Ja dziś zaryzykowałem dubla o którym pisałem wcześniej:

Atlanta - NYR 1
Vancouver- SJS 2

I niech się dzieje...

Do góry
#440795 - 24/11/2005 21:05 Re: NHL sezon 2005/2006 - czas nadziei i rozczarowań cz II
TOM Offline
old hand

Meldunek: 16/02/2004
To ja dzisiaj:

Atlanta - N.Y. Rangers

Nashville - Los Angeles

Vancouver - San Jose

Mam nadzieje że cos z tego bedzie

Do góry
Strona 18 z 29 < 1 2 ... 16 17 18 19 20 ... 28 29 >

Moderator:  rafal08