Strona 3 z 4 < 1 2 3 4 >
Opcje tematu
#454987 - 02/12/2005 14:04 Re: OSKARY Mecz.pl 2005 NOMINACJE i GŁOSOWANIE
connor Offline
a.k.a. "Experto"
King Of The Hill

Meldunek: 12/08/2002
Quote:

Quote:

Ostatnio nie moglem zagladac na mecz.pl, ale widze, ze jestem nominowany az w 4 kategoriach... W tym w najwazniejszej Typera roku, dziekuje tym ktorzy mnie nominowali

Teraz, moze dla tych, ktorzy mnie nie kojarza, przypomne co na tym forum osiagnalem w tym roku:

Wygralem Tabele Typerow
Wygralem jedna lige w Elite European League oraz co najwazniejsze jestem jeszcze liderem Piłkarskiej Ligi Kibica[mojego ulubionego konkursu], ze sporymi szansami na zwyciestwo[o ile twist pozwoli ]

Oczywiscie powyzej wspomnialem tylko o renomowanych konkursach z wlasnymi dzialami.

Aaaa dotarlem tez do polfinalu i cwiercfinalu w Tenis Playoff i przetestowalem tez Progresje w MLB[ktora wypalila], wiecej nie pamietam...

ni ma to jak pozadna reklama

Poparta faktami

Oczywiscie 'Oskary' traktuje jako niezla zabawe i czekam z niecierpliwoscia na wyniki.

Do góry
Bonus: Unibet
#454988 - 02/12/2005 14:38 Re: OSKARY Mecz.pl 2005 NOMINACJE i GŁOSOWANIE
Ares96. Offline
old hand

Meldunek: 14/02/2005
Quote:

Tak przynajmniej miało być.. a chętnych się pozgłaszało coś koło setki z czego teraz typuje około 15 osób może.
Nie wierzę że to z braku czasu bo większość tych zgłoszonych jest aktywna w innych konkursach albo podaje swoje typy gdzieś indziej co nie sposób wszystkich "poznać" i ocenić tymbardziej bez jakichkolwiek statystyk i bilansów.

Może warto pomyśleć nad tym by był jakiś jeden taki główny TEST-Konkurs, właśnie coś w stylu tego EXTREME ODDS który pokazałby w ciągu całego "sezonu" kto rozdaje karty. Albo po prostu ten istniejący nie kończyć z br tylko np. do sezonu ogórkowego. Dyscypliny tam określonej niema, każdy grałby to w czym sie specjalizuje. Czekam na opinie na ten temat, i może też odpowiedź czemu Ci wszyscy co byli tacy chętni wymiękli???
pozdrawiam

Podobne myśli zgłosiłem tu:

http://www.mecz.org/ubbthreads/showflat.php?Cat=0&Number=2123205&an=0&page=0#2123205

i tu:

http://www.mecz.org/ubbthreads/showflat.php?Cat=0&Number=2119292&an=0&page=2#2119292

Być może przygługa forma moich postów zniechęca do czytania bo KOMPLETNY BRAK ODZEWU [może reformy na m.pl się zakończyły] a może po prostu nie ma takiej potrzeby? i korzyści wymienne pozostaną jak teraz w sferze To i Owo. Póki co jedynym miejscem pozostaje inicjatywa Extreme Odds, która w sposób RZECZYWISTY/REALNY oddaje, jak zamienić typy na pieniądze. Tak jak pisze Rzeźniczek, ze 100 chętnych pozostało 15 osób solidnych. Z tej 15-stki zostanie niedługo 7-8 osób. Mało osób jest tylko dlatego, bo szanse znalezienia się w miejscu gdzie po 5-6 miesiącach osiągnięcie dodatniego bilansu graniczy z cudem, a co dopiero mówić o miejscach w tabeli, dlatego większość rezygnuje wiedząc, że są bez szans. Taka jest rzeczywistość stąd moje propozycje by "wyłowić" tych ludzi produkujących długoterminowe dochody, nie tych którzy dużo piszą, są aktywni i niewiele z tego jest [1-2 przypadki na 100, to wyjątki].

Do góry
#454989 - 02/12/2005 16:57 Re: OSKARY Mecz.pl 2005 NOMINACJE i GŁOSOWANIE
Rzezniczek Offline
addict

Meldunek: 18/11/2004
Ares przeczytałem to co pod tymi linkami wypisałeś i całkowicie podzielam tą opinię, a co za tym idzie osobiście nasuwa mi się jeden wniosek, po prostu uchodzenie w kręgu forum za dobrego typera na podstawie tylko rzetelnych analiz (ale nie koniecznie trafnych) jest conajmniej zabawne jak dla mnie, ale dla tych osób wygodne. Po drugie właśnie nowi użytkownicy nie mają możliwości zweryfikowania ich dokonań i na podstawie opinii zamiast konkretnego bilansu uznają kto jest "the best" i kogo typy warto zagrać. Ja przyznam szczerze widząc że ktoś po 100 typach np. przedstawia zysk na poziome dajmy 20-30% wiem że jest godny uwagi i nie musi się już produkować z pisaniem czemu tak a nie inaczej bo wiem że po prostu warto go grać. Kolejna sprawa jeszcze tych nieszczęsnych analiz bo jak jest trafiona to super ale gorzej jak przeczyta się taką na pół strony wszystkie za i przeciw a po zdarzeniu wszystko odwrotnie, jak wtedy wygląda taki typer?
To pozostawie bez komentarza...
Sam dlatego właśnie nie piszę analiz bo podobnie jak Ty Ares przyznaję często nie znam konretnych zawodników itp czynników bo próbuje wyceniać szanse wejścia danego zdarzenia na innej podstawie.
Na tym się zatrzymam bo w końcu nie jestem ani "dobrym typerem" ani nie mogę się pochwalić dodatnim bilansem (ale ciągle się uczę, wyciągam wnioski i poprawiam ) więc pewnie niemam zbyt wiele tu do gadania.
pozdrawiam

Do góry
#454990 - 02/12/2005 17:36 Re: OSKARY Mecz.pl 2005 NOMINACJE i GŁOSOWANIE
Goget Offline
Tenis Trader

Meldunek: 09/02/2003
Hm myślę, że temat Oskarowy to nie jest najlepsze miejsce na dyskusję na temat PP. Sprawa reformy tego działu oczywiście pojawiła się w Administralce i teraz ruszamy z procesem realizacji pomysłów. Poprostu nie można wszystkiego zrobić od razu. Od momentu powstania zamkniętego gremium zostały gruntownie zreformowane działy Stadion Piłkarski, Kort Tenisowy. Powstały nowe działy Piłka Ręczna i Siatkówka. Poukładano Konkursy w bardziej logiczną hierarchię. Dodano nowych czynnych moderatorów do działów, które tego potrzebowały. Ucywilizowano Quasi Chat, wprowadzono bardziej skuteczną formę ustrzeżeń, żeby niereformowalne jednostki lub zwykli gówniarze znaleźli sobie inne miejsce na okazywanie frustracji. Powstał Regulamin Forum, który określa co wolno, a czego się na forum nie powinno tolerować. Jak o czymś zapomniałem, to trudno

Co do Private Picks to do dyskusji na ten temat zapraszam tutaj : http://www.mecz.org/ubbthreads/showflat.php?Cat=0&Number=2131376&an=0&page=0#2131376

Do góry
#454991 - 02/12/2005 18:00 Re: OSKARY Mecz.pl 2005 NOMINACJE i GŁOSOWANIE
Ares96. Offline
old hand

Dyskusja nt PP ?! Nie zauważyłem tu takiej. Ale mniejsza z tym. Propozycję którą poddałem do rozważenia [powstała na bazie Oscarów] zostanie chyba tylko zastąpiona "tanim" rozwiązaniem, czyli obowiązkiem liczenia bilansów w PP.. ale przecież nie o to chodzi. Fajnie, że ukruciło się chamstwo, wulgaryzm, poukładało tematy. Teraz jest miejsce i czas, by zrobić to co jest podstawą dla gry na zakładach i nie chodzi bynajmniej o PP, bo to niewiele da, ale dobre i to, chociaż ja osobiście nie lubię minimalizmu. Czy my koniecznie musimy być tacy inni od osiągających sukcesy i posiadających jakość zagranicznych portali.

Do góry
#454992 - 02/12/2005 21:16 Re: OSKARY Mecz.pl 2005 NOMINACJE i GŁOSOWANIE
Goget Offline
Tenis Trader

Meldunek: 09/02/2003
Cały czas wątek waszej dyskusji obraca się wokół braku miejsca gdzie Oscarowicze mogliby udowodnić (bądź obalić) swoją wielkość. Sami piszecie, że ciężko ocenić wartość typera bez bilansów i ten problem nie jako wiąże się z PP . Zmiany w PP to kolejny etap zmian, w tym dziale siłą rzeczy są ci bardzo dobrzy i ci z niższej półki, wprowadzenie obowiązku bilansowania swoich dokonań ułatwi porównanie typujących tam osób (wiem, że to mało ale ciężko zrobić tak, żeby nikt nie czuł się pokrzywdzony).

Jeśli chodzi o twoją wizję to domyślam się, że chodzi ci o coś podobnego jak na bettingadvice, czyli na głównej stronie typują najlepsi i osobno do tego forum. Ja byłbym nawet przychylny temu pomysłowi, jednak w tej kwestii wszyscy mamy związane ręce i wszystko w rękach Conrada. Stworzenie automata do podawania typów na głównej stronie mecz.pl być może jest do zrobienia. Z drugiej jednak strony z selekcją typerów i ustaleniem kryteriów przyjęcia będzie spory problem. Nie mniej jednak przedstawię ten temat Conradowi zobaczymy jak on się na to zapatruje bo nie zapominajmy, że to jego forum

Do góry
#454993 - 03/12/2005 07:19 Re: OSKARY Mecz.pl 2005 NOMINACJE i GŁOSOWANIE
Ares96. Offline
old hand

Quote:

Z drugiej jednak strony z selekcją typerów i ustaleniem kryteriów przyjęcia będzie spory problem.

Rzeczy proste niepotrzebnie komplikujemy ?

Jedynym kryterium byłby bilans z ostatniego roku [do ustalenia] lub minimum 200 [do ustalenia] ostatnich typów podanych na forum zawiązanych bilansem. Osoby zainteresowane, które wiedzą jakie mają wyniki [te z minusowym pewnie sobie tego oszczędzą] zrobiły by to same [nazwijmy to CV osoby zainteresowanej udziałem w elitarnym gronie m.pl, wystarczyło by tylko zweryfikować poprawność policzenia bilansów (przeczytania CV)]. Nikt nie musiałby nikogo selekcjonować więc wybór byłby dziecinnie prosty. Jedyne co to ustalić jaki okres/ilość archiwalnych typów zastosować. Proste i co ważne NIKT nie miał by pretensji dlaczego ten a nie tamten został wybrany.

PS.
Przy okazji, podobny wybór można zastosować w PP [nie czytałem dokładnie, ale też jest "problem" z selekcją tego typu]

Do góry
#454994 - 19/12/2005 16:05 Re: OSKARY Mecz.pl 2005 NOMINACJE i GŁOSOWANIE
petre11 Offline
addict

Meldunek: 23/08/2004
!!!UWAGA UWAGA!!!
Zostały jeszce tylko dwa dni kiedy mozecie oddac swoje glosy
21 o godzinie 00:00 wszystko bedzie juz jasne

Do góry
#454995 - 21/12/2005 00:53 Re: OSKARY Mecz.pl 2005 NOMINACJE i GŁOSOWANIE
PioKing Offline
MaSha Lover

Meldunek: 24/03/2005
Gratulacje:

medzioryt
Prem
Biszop
Pan Kasa
tomo
Hagi x 2
Feher
Lao & Hpc
Misiek
terrorist
amkwish
g00niek & muppet
Fro Lech
Rivaldinho

Przegrałem z Fro tylko 3 glosami Ludzie dzieki za glosy , myslalem ze bede ostatni

Do góry
#454996 - 21/12/2005 07:38 Re: OSKARY Mecz.pl 2005 NOMINACJE i GŁOSOWANIE
Exp Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 10/07/2003
dla wszystkich

Do góry
#454997 - 21/12/2005 09:50 Re: OSKARY Mecz.pl 2005 NOMINACJE i GŁOSOWANIE
samot_nick Offline
enthusiast

Meldunek: 08/11/2002
Niech mi ktoś wytłumaczy powoli i dużymi literami, jak typerem roku może zostać ktoś kto nie był nominowany ani w piłce nożnej, ani w tenisie, ani w us sports, ani w koszu, ani w hokeju, ani w wyścigach konnych, ani w siatkówce, ani w innych sportach?

Do góry
#454998 - 21/12/2005 10:22 Re: OSKARY Mecz.pl 2005 NOMINACJE i GŁOSOWANIE
Logan Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 14/12/2003
Szkoda ze typerem roku zostala osoba ktora obstawia kursy 1,03-1,2

Dziwny jest ten swiat, a raczej to forum

Gratulacje dla wszystkich

Do góry
#454999 - 21/12/2005 10:22 Re: OSKARY Mecz.pl 2005 NOMINACJE i GŁOSOWANIE
petre11 Offline
addict

Meldunek: 23/08/2004
Quote:

Niech mi ktoś wytłumaczy powoli i dużymi literami, jak typerem roku może zostać ktoś kto nie był nominowany ani w piłce nożnej, ani w tenisie, ani w us sports, ani w koszu, ani w hokeju, ani w wyścigach konnych, ani w siatkówce, ani w innych sportach?

Sila typera roku moze byc np jego wszechstronnosc

Do góry
#455000 - 21/12/2005 10:56 Re: OSKARY Mecz.pl 2005 NOMINACJE i GŁOSOWANIE
Amkwish Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 13/01/2004
Quote:

Szkoda ze typerem roku zostala osoba ktora obstawia kursy 1,03-1,2

Dziwny jest ten swiat, a raczej to forum

Gratulacje dla wszystkich

Logan,Ronni był niesamowicie skuteczny,Jego temat w PP cieszył sie olbrzymim powodzeniem,masa ludzi korzystała (z powodzeniem) z typów Ronniego.

Takie sa fakty,a do tego dodajmy,że jest to osoba powszechnie lubiana na forum,a oskarowe "zmagania" to był również,a moze przede wszystkim,plebiscyt popularności.

Ja serdecznie gratuluję zwyciezcom poszczególnych kategorii i z całego serca dziekuje tym,którzy na mnie głosowali.

Do góry
#455001 - 21/12/2005 11:09 Re: OSKARY Mecz.pl 2005 NOMINACJE i GŁOSOWANIE
ELDORADO Offline
Joker

Meldunek: 09/07/2002
Moze ktos poda wreszcie pełne wyniki
Gratulacje dla wszystkich laureatów poza tym jakaś gala z okazji rozdania oskarów się odbędzie?

POZDRAWIAM

Do góry
#455002 - 21/12/2005 11:10 Re: OSKARY Mecz.pl 2005 NOMINACJE i GŁOSOWANIE
Bzyku Offline
Blade Runner

Meldunek: 04/05/2004
są na 1 podstronie (sonda)

Gratulacje dla zwycięzców

Do góry
#455003 - 21/12/2005 11:15 Re: OSKARY Mecz.pl 2005 NOMINACJE i GŁOSOWANIE
g00niek Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 14/10/2002
Hej

Serdecznie dziekuje za wszystkie glosy, niezmiernie mi milo i nie bede juz falszywie skromny, chociaz wygralem ex eaquo z muppetem w kategorii koszykowka Troszke mnie to zdziwilo ale nic to

Serdeczne dzieki, Amk bylem blisko naszych ukochanych US Sports, ale nalezy Ci sie

Moze to co pisze brzmi, zabrzmi troche patetycznie, ale kocham to forum mimo wiekszych lub mniejszych nieporozumien klotni i tak dalej... Poznalem tu wspanialych ludzi i mysle ze dlugo tu jeszcze zabawie bedac mniej lub bardziej aktywny...

Jeszcze raz dziekuje za wszystkie glosy i serdecznie pozdrawiam!

Dominik

Do góry
#455004 - 21/12/2005 11:51 Re: OSKARY Mecz.pl 2005 NOMINACJE i GŁOSOWANIE
Misiek Offline
Didżej

Meldunek: 06/10/2002
Juł

Dzięki Wszystkim za te głosy...

Na pewno to ''wyróżnienie'' jeszcze bardziej zmotywuje mnie do większego wysiłku... Jak tylko pozwoli czas

Gratulacje dla Wszystkich... I dla tych `przegranych`... przecież już samo bycie wyróżnionym to naprawdę kapitalana sprawa

Życzę Wszystkim... Wesołych, Spokojnych Świąt

Jeszcze raz Wielkie DZIĘKI

Tak jak napisał..Dominik... to forum.... |...|

Do góry
#455005 - 21/12/2005 12:06 Re: OSKARY Mecz.pl 2005 NOMINACJE i GŁOSOWANIE
tomo Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 09/12/2004
Aaaaaa

Dziękuję serdecznie za wszystkie głosy odane na moją skromną osobę.

Nie wiem czym sobie zasłużtyłem na tak ogromne wyróżnienie ale jest to dla mnie najwspanialsza nagroda jaką mogłem sobie wyobrazić, bowiem żadne pieniądze ani inne materialne rzeczy nie mają tak ogromnej wartości jak uznanie i szacunek w oczach innych osób.

Jest to dla mnie zarazem potwierdzenie, że to co robię lub przynajmniej staram się robić ma sens.

Jeszcze raz serdecznie dziękuję i obiecuję, że dołożę wszelkich starań aby w kolejnym roku nie zawieść swoją postawą nikogo, kto oddał na mnie swój głos.

Pozdrawiam,
tomo

Do góry
#455006 - 21/12/2005 12:21 Re: OSKARY Mecz.pl 2005 NOMINACJE i GŁOSOWANIE
panKa$a Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 26/02/2005
Dzięki dla wszsytkich co głosowali na mnie jako odkrycie roku .Wielkie dla Was !! Nie wiem czy sobie na to zasłużyłem ale postaram się Was nie zawieźć w nadchodzącym nowym roku !

Pozdrawiam

Do góry
Strona 3 z 4 < 1 2 3 4 >

Moderator:  Biszop, rafal08