Gratuluje szczególnie Terorrist`owi, Ronaldinho oraz Prem`owi i Experto. Wygrali [wyjątek w przypadku Experto]zasłużenie w oparciu o to co najważniejsze, zysk i wkład w forum w roku 2005.
Reszta kategorii i nominacji nie spełnia wymogów by je brać pod uwagę, lub nominowani "minusowi gracze", kosztem braku nominacji w kategoriach dla "plusowych", lub mam za małe wiadomości na ten temat, lub nominacje zostały przyznane na zasadzie aktywności/popularności lub są to jedyne osoby udzielające sie w danych działach [bez konkurencji, czyli automatycznie], lub po prostu "wolna amerykanka" w oskarowych zasadach. Słowo "lub" do własnej interpretacji

Złota Malina
My ludzie jesteśmy tak skonstruowani i nauczeni podświadomie przez media i codzienne życie, że w pamięci zostają nam te gorsze rzeczy, nawet jeśli jest to 5% całokształtu, to zapamiętujemy właśnie to, to co dobre przestaje sie liczyć, a wigilia jest tylko raz w roku

Potwierdzeniem tego jest, najwięsksze zainteresowanie tą kategorią [ilość oddanych głosów].Dlatego dziekuję za głosy, bo jednak kategoria dość prestiżowa w której znacznie przegrałem z samym
Conradem-politykiem. Gratuluje Conrad, 25% robi wrażenie.
Jeszcze dwa słowa, Conrad 2-miejsce za wkład w forum. Czy oprócz mnie ktoś ma jeszcze wrażenie, że głosy te zostały przyznane kurtuazyjnie ?! Brak jest ścisłych uzasadnień "za co" przy kategoriach więc pytam. Conrada z tego roku pamiętam tylko jako tego, który jest ANTY nastawiony na jakiekolwiek zmiany. Jego zainteresowanie by progresja poziomu forum poszła znów do góry jest na niewiarygodnie niskim poziomie. Wszyscy wiemy przecież, jak mało Conrad interesuje się propozycjami zmian na forum. Jeśli już się zdecyduje po wielu miesiącach przekonywania do tego to już jest sukces. Wykazuje zupełny brak zainteresowania na tej płaszczyźnie, a swoje zainteresowania kieruje zupełnie gdzie indziej, co ma mały związek z zakładami bukmacherskimi i tam jest szalenie aktywny. Jego wkład w forum charakteryzuje się tym, że da się wyprosić na parę kosmetycznych zmian. Czyli krótko mówiąc dostał głosy tylko za to, że pozwolił dośc niechętnie grupce ambitnych osób zrobić z tego forum, kulturalne miejsce [poszerzenie liczby mod-ów] oraz to..., że forum należy do niego i to też zostało uznane jako "wkład w forum". To tylko moje zdanie jeśli Conrad dokonał czegoś innego o czym nie wiem lub nie zauważyłem, chętnie sie przekonam, że jestem w błędzie.
Jeden z faktów również jest pewnego rodzaju złym sygnałem. Biorąc za przykład kategorię "najlepszy typer roku" głosowało 167 osób czyli
1.67% zarejestrowanych osób.
Nawet biorąc od uwagę, że co drugi zarejestrowany user juz się tu nie loguje mamy niewiele ponad
3% userów którzy brali udział w głosowaniu. Warto było by się zastanowić dlaczego 3 osoby na 100, są zainteresowane tym co się dzieje na forum, ale to już Conrad będzie musiał się nad tym zastanowić, jeśli wogóle wykarze do tego chęć. Mam nadzieje ze liczba 167 [z 10 000] osób nie odzwierciedla liczby osób które się wogóle aktywne na forum i nie znajduje potwierdzenia, bo przyszłość tego forum wyglądała by dość klarownie.
Wesołych Świąt,
Ares96