#4901388 - 07/09/2011 21:08
Re: Samochody używane [8]
[Re: Piostar]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 02/03/2004
|
No to ja też napiszę, o drogach, a właściwie jednej. A1 Toruń- Warszawa. Jeszcze kilka lat temu jadąc tą trasą myślałem sobie, czy doczekam czasów, że droga będzie wyglądała chociaż po części, tak jak z Płońska do Warszawy. Nie myślałem wtedy o dwupasmówce , tylko nawierzchni, że taka dobra, równa. Z biegiem lat ruszyła wymiana nawierzchni na tej trasie, gdzie pewnego razu udało mi się zaliczyć dwanaście wahadeł, tak robili. Teraz mamy nawierzchnię równiutką jak na stole. W miejscowościach słupki, linie, zebry, pobocza, trasy rowerowe, wszytko to uporządkowane, aż do bólu. Z tej trasy to teraz odcinek Płońsk -Warszawa wygląda najgorzej, bo miejscami łata na łacie siedzi, ale już i tu zauważyłem, że coś się robi by poprawić stan drogi. Czy teraz, po tych porządkach lepiej się jeżdźi? Hmmm... Z W-wy, już na odcinku za Płońskiem w jednym i drugim kierunku masa ograniczeń prędkości. Na skrzyżowaniach 60 w miejscowościach do 40km/h. Przy dużym ruchu(jechałem w piątek) nie ma szansy wyprzedzenia marudera... no tego co jedzie zgodnie z przepisami  , a taki mi się przydarzył, gdzie zwalniał już od granicy miejscowości  . Jak wspomniałem, masa słupków na środku drogi, wymalowane linie ciagłe uniemożliwiajace wyprzedzenie, nooo i sznur samochodów jeden za drugim w obu kierunkach. Podróż wydłużyła mi się o ok.1,5 godziny. Czy tego chciałem? Uważam, że miejscami gminy przesadziły z oznakowaniem, a przede wszystkim z liniami ciągłymi ,gdzie nic nie ma, nic się nie dzieje, puste pole...a jechać trzeba gęsiego. Chyba teraz będę jeżdził przez...Płock. 
|
Do góry
|
|
|
|
#4931313 - 21/09/2011 17:52
[Re: Big]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 28/09/2004
|
Warszawskie korki - drzwiami w motocyklistę Jeżeli posiadacie motocykle, to pewnie jeździcie nimi w korkach, a już na pewno w Warszawie. Jeżeli grzecznie stoicie za samochodami, lepiej nie mówcie tego głośno i otwarcie. Przyjmijmy więc, że posiadanie jednośladu oznacza przeciskanie się w zatorach drogowych, w mniej lub bardziej hardkorowym wydaniu. Słyszeliście pewnie legendy o drzwiach otwieranych przez zgorzkniałych puszkarzy wprost w przedzierające się jednoślady. Nam jeszcze nigdy coś takiego się nie przytrafiło, ale poniższy przykład dobitnie daje znać, że to jednak jest możliwe. Rzecz działa się przedwczoraj na warszawskiej ulicy ul. Żwirki i Wigury w czasie popołudniowego powrotu z pracy. Motocyklista jechał spokojnie, ale najwyraźniej nawet to nie wystarczyło, aby kierowca taksówki zauważył go w lusterku – przecież musiał natychmiast skoczyć do bagażnika.
http://www.scigacz.pl/Warszawskie,korki,drzwiami,w,motocykliste,16617.html
|
Do góry
|
|
|
|
#4948631 - 01/10/2011 00:02
[Re: gool11]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 02/04/2005
|
Passat CC 170KM ? Bo chyba głównie to ładowali do tej budy. No cóż, 2.0 TDI nie słynie z super bezawaryjności. Ale chyba głównie problemy były z początkowymi egzemplarzami. Teraz chyba lepiej jest. Ja z takim silnikiem jeździłem Passatem B6 i A4 Quattro. Auta z rodziny. Przebieg w pierwszym jakieś 130k, drugie 50k. Póki co zero problemów. Fakt, pełen serwis bo służbowe. Fajnie to lata. Ale osobiście jakbym większą kasę wydawał chyba wolałbym benzynę 2.0 TFSI 211KM. Bo ten diesel nie brzmi jak z klasy premium. A wspomniane A4 kosztowało ok. 180k  Przy takiej cenie to chyba spalanie schodzi na dalszy plan 
|
Do góry
|
|
|
|
#4949309 - 01/10/2011 04:35
[Re: rivex]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 31/01/2008
|
Passat CC 170KM ? Bo chyba głównie to ładowali do tej budy. No cóż, 2.0 TDI nie słynie z super bezawaryjności. Ale chyba głównie problemy były z początkowymi egzemplarzami. Teraz chyba lepiej jest. Ja z takim silnikiem jeździłem Passatem B6 i A4 Quattro. Auta z rodziny. Przebieg w pierwszym jakieś 130k, drugie 50k. Póki co zero problemów. Fakt, pełen serwis bo służbowe. Fajnie to lata. Ale osobiście jakbym większą kasę wydawał chyba wolałbym benzynę 2.0 TFSI 211KM. Bo ten diesel nie brzmi jak z klasy premium. A wspomniane A4 kosztowało ok. 180k  Przy takiej cenie to chyba spalanie schodzi na dalszy plan  Tak, 2.0 tdi 170KM. Najpierw miałem b5 później b6 1.9 TDI (szczerze polecam rewelacyjny model) dla mnie te silniki spisują się znakomicie spalanie przy ekonomicznej jeździe kręciłem na poziomie 5.5 - 6.0 l. Również zero problemów z serwisem. Idealne auto do normalnej rodzinnej jazdy. Natomiast nowa siódemka jest okropna jeśli chodzi o wygląd i bryłą podchodzi mi pod nowa skode octavie a środkiem się praktycznie niczym nie różni od poprzedniego modelu b6. Dlatego przymierzam się do cc którego wygląd zdecydowanie bardziej mi odpowiada poza tym jak za auto tej klasy cenowo nic innego nie dostanę a nie mam zamiaru wydawać takich pieniędzy na samochód. Przepatrzyłem ogłoszenia i roczne cc kupie w granicach 90-100k. Może ktoś miał styczność z automatami w VV albo konkretnie w cc byłbym wdzięczny za odpowiedz. Jak się sprawują? Sam osobiście nigdy nie miałem automata (chodź automatem parę razy jeździłem) a o awaryjności i problemach dużo słyszałem stąd moje pytanie czy warto i jak to wygląda w praktyce? Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#4949805 - 01/10/2011 18:18
[Re: VooDoo]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 09/04/2004
|
Panowie, czy Audi A3 z nową budą (od rocznika 2003) da radę kupić do 20k?
Pozdr. Pewnie i da, ale co to będzie za stan? Ja za swoją z 2002roku dałem 25tys +3tys od razu przeznaczone na wymianę części, robotę. Kupowałem rok temu.
|
Do góry
|
|
|
|
#4953426 - 03/10/2011 02:13
[Re: _Korver_]
|
addict
Meldunek: 07/07/2004
|
Pewnie i da, ale co to będzie za stan?
Ja za swoją z 2002roku dałem 25tys +3tys od razu przeznaczone na wymianę części, robotę. Kupowałem rok temu.
Kupowałeś w PL, czy sam sobie sprowadzałeś? Zastanawiam się, czy w przypadku gdybym sam próbował sobie sprowadzić samochód z Niemiec, to czy wtedy udałoby się zmieścić w tych 20k. Wiadomo, że w PL może i też bym coś wyhaczył do 20k, ale tak jak pisałeś tutaj stan samochodu pozostawiałby pewnie wiele do życzenia.
|
Do góry
|
|
|
|
#4955653 - 04/10/2011 17:24
|
enthusiast
Meldunek: 04/11/2007
|
Ceed jest spoko. Rok temu kupiłem w salonie, tyle że wersję 4 drzwiową. Maskę to na razie otwierałem tylko w celu uzupełnienia płynu do spryskiwaczy. Mam silnik 1,4 więc za bardzo nie ma czym depnąć, na dojazd do pracy w sam raz, choć i w dłuższej trasie kijanka też daje radę. Z wad to wymieniłbym spalanie - mogłaby mieć niższe o co najmniej 1 l/100. Jak ktoś chce kupić samochód a nie znaczek na masce to polecam.
|
Do góry
|
|
|
|
#4967518 - 11/10/2011 02:53
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/12/2003
|
jeździ się zajebiście, szczególnie zimą  -spalanie 5 trasa, 9 w mieście?? coś koło tego, nie chcę cię wprowadzić w błąd, mało zwracam na spalanie uwagę -tylni naped napęd jak napęd, naczytałem się jaka to nie jest masakra jeździć z tylnim napędem, wsiadłem i pojechałem, żaden tam big deal, aczkolwiek na mokrym/śniegu/piasku staram się uważać z gazem bo może się uślizgnąć, zimą jest trochę zabawy bo dupka ucieka czasami, ale jak masz DSC to generalnie jest ok (oczywiście opony zimowe muszą być). -blacha ja mam 2003, korozji zero, jakaś tam rdza się pojawiła pod jednym nadkolem -często psujące się cześć przez rok wymieniłem rurę od intercoolera (coś koło 800PLN) bo pękła, zasysało powietrze i kopcił strasznie oraz jakiś zaworek (też parę stówek), który zaczął cieknąć i płyn chłodniczy mi uciekał - z tego co mi mówili w serwisie to obie usterki są dosyć typowe z uwagi na upływ czasu. Auto tanie w utrzymaniu na pewno nie jest, ale komfort z jazdy wynagradza wszystko  Ważne żeby jakiegoś gówna nie kupić, więc uważaj z tym "niedrogo" - nikt dobrego samochodu tanio nie sprzedaje...
|
Do góry
|
|
|
|
|
|